abonnement Unibet Coolblue
pi_149319138


quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 46% gewijzigd door DJKoster op 03-02-2015 11:20:35 ]
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:05:19 #2
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319263
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 06:06 schreef hans1985 het volgende:
Nu kom ik vaak in DLD en in ons buurstadje pakken ze het heel anders aan.
De fysieke detailhandel in Duitsland doet het niet of nauwelijks beter dan die in Nederland en het onderscheidend vermogen van veel winkelcentra en winkelstraten is daar ook niet groot. Overal dezelfde ketens, onderdeel van retailkolossen. Duitsland is bovendien het thuisland in Europa van de harddiscount, iets wat zijn sporen in het hele retaillandschap achterlaat. Steden als Düsseldorf, Frankfurt en München vormen een uitzondering. Al zit Aldi tegenwoordig aan de Königsallee in Düsseldorf.

Een keten als Kaufhof staat er nauwelijks beter voor dan V&D. Eigenaar Metro heeft daar heel veel geld op verloren en slaagt er zelfs niet in om private equity te interesseren in een overname. Hertie is daadwerkelijk failliet gegaan en Karstadt is met behulp van een sterfhuisconstructie overeind gehouden. Zoals ik eerder in het topic al schreef, de middenklasse in de retail zit in de problemen en dat probleem stopt zeker niet aan de Nederlandse grens.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:11:01 #3
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319357
quote:
UTRECHT - V&D heeft op de valreep een deel van de verschuldigde winkelhuur, onder meer van het filiaal in Utrecht, overgemaakt aan verhuurder IEF Capital. Maar het vastgoedbedrijf ziet hierin geen aanleiding om het kort geding tegen de warenhuisketen af te breken, meldde een woordvoerder van IEF dinsdag.

De betalingen betreffen de volledige huurfactuur voor het V&D-pand in Amsterdam en een beperkt deel van de huur voor de gebouwen in Den Haag, Maastricht en Utrecht. Dat zijn uitgerekend de panden die het hoofdonderwerp vormen van de rechtsgang van IEF.

De pandbaas verhuurt nog acht andere winkels aan de warenhuisketen en wil pas van zijn vordering tot ontruiming afzien wanneer V&D belooft de volledige betalingsachterstand per direct te voldoen en ook in de toekomst huur blijft betalen. Het kort geding dient vanmiddag.

V&D moet later op de dag voor de rechter verschijnen vanwege de huurvrije periode van vier maanden die het bedrijf onlangs aan zijn vastgoedeigenaren oplegde. IEF Capital wil nu dat V&D de panden ontruimd, zodat een nieuwe huurder gevonden kan worden.

De V&D zit in financieel zwaar weer en de Amerikaanse moedermaatschappij Sun Capital Partners wil alleen investeren in de winkelketen als leveranciers, werknemers en verhuurders ook een flinke duit in het zakje doen. Die voelen daar niets voor en hebben de gang naar de rechter ingezet.
http://www.rtvutrecht.nl/(...)capital-maar-he.html
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319428
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:05 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

De fysieke detailhandel in Duitsland doet het niet of nauwelijks beter dan die in Nederland en het onderscheidend vermogen van veel winkelcentra en winkelstraten is daar ook niet groot. Overal dezelfde ketens, onderdeel van retailkolossen. Duitsland is bovendien het thuisland in Europa van de harddiscount, iets wat zijn sporen in het hele retaillandschap achterlaat. Steden als Düsseldorf, Frankfurt en München vormen een uitzondering. Al zit Aldi tegenwoordig aan de Königsallee in Düsseldorf.

Een keten als Kaufhof staat er nauwelijks beter voor dan V&D. Eigenaar Metro heeft daar heel veel geld op verloren en slaagt er zelfs niet in om private equity te interesseren in een overname. Hertie is daadwerkelijk failliet gegaan en Karstadt is met behulp van een sterfhuisconstructie overeind gehouden. Zoals ik eerder in het topic al schreef, de middenklasse in de retail zit in de problemen en dat probleem stopt zeker niet aan de Nederlandse grens.
Als je in Duitse steden loopt zie je inderdaad misschien nog wel meer eenheidsworst dan in de Nederlandse.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-02-2015 10:21:06 ]
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:16:56 #5
262 Re
Kiss & Swallow
pi_149319478
beetje catch 22 voor de werknemers zo
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_149319499
Morgenochtend maar snel naar de V&D om m'n cadeaubon uit te geven
pi_149319564
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:05 schreef Dwersdriever het volgende:

Al zit Aldi tegenwoordig aan de Königsallee in Düsseldorf.
De Kö heeft wel meer winkels die zich richten op de kleinere beurs. Maar daar staat gelukkig een zeer ruim aanbod van mooie winkels tegenover. Al zijn er ook daar enkelen die al af hebben moeten haken en met name de winkels die zich niet gespecialiseerd hebben.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:21:02 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149319567
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:05 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

De fysieke detailhandel in Duitsland doet het niet of nauwelijks beter dan die in Nederland en het onderscheidend vermogen van veel winkelcentra en winkelstraten is daar ook niet groot. Overal dezelfde ketens, onderdeel van retailkolossen. Duitsland is bovendien het thuisland in Europa van de harddiscount, iets wat zijn sporen in het hele retaillandschap achterlaat. Steden als Düsseldorf, Frankfurt en München vormen een uitzondering. Al zit Aldi tegenwoordig aan de Königsallee in Düsseldorf.

Een keten als Kaufhof staat er nauwelijks beter voor dan V&D. Eigenaar Metro heeft daar heel veel geld op verloren en slaagt er zelfs niet in om private equity te interesseren in een overname. Hertie is daadwerkelijk failliet gegaan en Karstadt is met behulp van een sterfhuisconstructie overeind gehouden. Zoals ik eerder in het topic al schreef, de middenklasse in de retail zit in de problemen en dat probleem stopt zeker niet aan de Nederlandse grens.
Amazon.de had in 2013 7,7 Miljard omzet. In 2014 waarschijnlijk ergens rond de 8,5 miljard (mijn inschatting op basis van groei online omzet)
De omzet van Galleria Kaufhof was 2,9, daar staat het al een jaar of drie. Tien jaar geleden was het nog 3.3
Karstadt doet 2,6 tendens dalende (was in 2008 4,1)
Het grote warenhuis is geen groeimarkt meer, een achterhaald en kostbaar concept
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:22:59 #9
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319602
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:14 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als je in Duitse steden loopt zie je inderdaad misschien nog wel meer eenheidsworst als in de Nederlandse.
Voor Nederlandse beleidsmakers gold Duitsland ook jarenlang als voorbeeld van hoe het niet moet. Het in het vorige topic geprezen CentrO in Oberhausen, wat overigens ook al lang niet meer de allure heeft van de eerste jaren na de opening, heeft van de binnenstad daar een spookstad gemaakt. Het is geen Detroit, maar heeft er wel elementen van.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319615
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:18 schreef no1uknow het volgende:
Morgenochtend maar snel naar de V&D om m'n cadeaubon uit te geven
Volgens mij kun je daar het beste niet te lang mee wachten. Morgen kan het al te laat zijn. Stel je voor dat ze besluiten wat extra middelen te genereren door in één keer die kaarten niet meer inwisselbaar te maken. :')
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_149319632
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:23 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Volgens mij kun je daar het beste niet te lang mee wachten. Morgen kan het al te laat zijn. Stel je voor dat ze besluiten wat extra middelen te genereren door in één keer die kaarten niet meer inwisselbaar te maken. :')
Ik weet het, maar vandaag lukt echt niet :')
pi_149319641
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:22 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Voor Nederlandse beleidsmakers gold Duitsland ook jarenlang als voorbeeld van hoe het niet moet. Het in het vorige topic geprezen CentrO in Oberhausen, wat overigens ook al lang niet meer de allure heeft van de eerste jaren na de opening, heeft van de binnenstad daar een spookstad gemaakt. Het is geen Detroit, maar heeft er wel elementen van.
Wat dat betreft doet Nederland het zo slecht nog niet inderdaad. En België of Frankrijk zou ik ook niet als voorbeelden willen nemen.
Maar of het beleid blijft werken gezien de snelle veranderingen in de sector weet ik nog niet. Lastige maar boeiende materie.
pi_149319653
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:23 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Volgens mij kun je daar het beste niet te lang mee wachten. Morgen kan het al te laat zijn. Stel je voor dat ze besluiten wat extra middelen te genereren door in één keer die kaarten niet meer inwisselbaar te maken. :')
Dramaqueen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:25:09 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149319657
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:22 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Voor Nederlandse beleidsmakers gold Duitsland ook jarenlang als voorbeeld van hoe het niet moet. Het in het vorige topic geprezen CentrO in Oberhausen, wat overigens ook al lang niet meer de allure heeft van de eerste jaren na de opening, heeft van de binnenstad daar een spookstad gemaakt. Het is geen Detroit, maar heeft er wel elementen van.
oberhausen was voor de komst van het Centro geen pretje, het Centro vind ik trouwens vreselijk, maar het is redelijk succesvol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149319734
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:24 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dramaqueen.
Want? De FRS paste dit toch níet ook toe? :?
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:28:14 #16
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319751
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Het grote warenhuis is geen groeimarkt meer, een achterhaald en kostbaar concept
Datzelfde geldt een beetje voor hypermarkten. In het Verenigd Koninkrijk hebben Tesco, Asda en Sainsbury's jarenlang geïnvesteerd in enorme panden aan de randen van de steden met veel parkeerplaatsen gericht op consumenten met auto's die de weekboodschappen komen doen.

Daar komen ze nu als gekken op terug. Bestaande plannen worden geschrapt en in rap tempo wordt gebouwd aan ketens van convenience stores die weer dichterbij de klant zitten. Daarmee hopen ze onder meer de opmars van Aldi en Lidl te stoppen.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319789
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:28 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Datzelfde geldt een beetje voor hypermarkten. In het Verenigd Koninkrijk hebben Tesco, Asda en Sainsbury's jarenlang geïnvesteerd in enorme panden aan de randen van de steden met veel parkeerplaatsen gericht op consumenten met auto's die de weekboodschappen komen doen.
In Nederland is ook geprobeerd hypermarkten te introduceren, in de jaren 60 en 70. Uiteindelijk verdwenen ze of ze werden omgebouwd tot gewone winkelcentra.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_149319802
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:27 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Want? De FRS paste dit toch níet ook toe? :?
Morgen kan het te laat zijn!

Net als die pipo in het vorige topic die in de aanwezigheid van een balansteam het definitieve einde van V&D zag.
pi_149319819
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:30 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Morgen kan het te laat zijn!

Net als die pipo in het vorige topic die in de aanwezigheid van een balansteam het definitieve einde van V&D zag.
Ik zeg ook níet dat ze morgen failliet zijn, is het wel? Ik doelde enkel op de geldigheid van die cadeaukaarten.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:32:19 #20
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319844
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:24 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Wat dat betreft doet Nederland het zo slecht nog niet inderdaad. En België of Frankrijk zou ik ook niet als voorbeelden willen nemen.
Maar of het beleid blijft werken gezien de snelle veranderingen in de sector weet ik nog niet. Lastige maar boeiende materie.
Op de langere termijn kan het denk ik haast niet anders dan dat winkelhuren over de brede linie omlaag gaan om de exploitatie van winkels te vergemakkelijken. Op die manier moet vooral in de ringstraten een netwerk gaan ontstaan van winkels met meerwaarde die mensen weer naar de stadscentra trekken. Unieke speciaalzaken in food en non-food. Heel voorzichtig zie je hier en daar die trend al opkomen. De tijd dat beleggers met winkelpanden enorme rendementen konden draaien is aan het eindigen. Na de afschrijvingen op kantoorpanden, kunnen de rekenaars daar opnieuw aan de slag met de boeken.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:33:53 #21
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319880
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:30 schreef Ferdo het volgende:

[..]

In Nederland is ook geprobeerd hypermarkten te introduceren, in de jaren 60 en 70. Uiteindelijk verdwenen ze of ze werden omgebouwd tot gewone winkelcentra.
Miro en Maxis waren de belangrijkste formules op dit vlak. Het hielp overigens niet dat gemeenten en provincies beleidsmatig zeer scheutig waren met vestigingslocaties.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319889
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:32 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Op de langere termijn kan het denk ik haast niet anders dan dat winkelhuren over de brede linie omlaag gaan om de exploitatie van winkels te vergemakkelijken. Op die manier moet vooral in de ringstraten een netwerk gaan ontstaan van winkels met meerwaarde die mensen weer naar de stadscentra trekken. Unieke speciaalzaken in food en non-food. Heel voorzichtig zie je hier en daar die trend al opkomen. De tijd dat beleggers met winkelpanden enorme rendementen konden draaien is aan het eindigen. Na de afschrijvingen op kantoorpanden, kunnen de rekenaars daar opnieuw aan de slag met de boeken.
Klopt, er zal zeer stevig afgeschreven moeten gaan worden. En vrij veel winkelcentra in wat kleinere steden zullen de klappen eigenlijk niet meer te boven komen. Vrij trieste constatering.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:37:39 #23
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319963
quote:
9s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:34 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Klopt, er zal zeer stevig afgeschreven moeten gaan worden. En vrij veel winkelcentra in wat kleinere steden zullen de klappen eigenlijk niet meer te boven komen. Vrij trieste constatering.
De problemen zijn het grootst in relatief oude winkelstraten in de wijken en in de ringstraten. Ik verwacht dat dit op A-locaties voorlopig minder gaat spelen.

Ik was hier in de stad recent in een 'Vogelaarwijk' waar op korte afstand van elkaar twee van die kleine winkelstraten zitten. Die bestaan nu uit leegstand, vage allochtonenwinkels, een Chinees, een shoarmazaak en een snackbar.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319997
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:27 schreef Ferdo het volgende:

Want? De FRS paste dit toch níet ook toe? :?
Bij mij niet iig. Ik heb de dag voordat het mis ging gewoon de bonnen uit kunnen geven.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:52:24 #25
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149320374
Retailprofessor Cor Molenaar is vanmorgen in De Telegraaf glashelder.

quote:
Ik zie geen ander scenario dan een faillissement. V&D heeft geen vermorgen meer, wel een schuld. Dan kun je wel gaan besparen, maar er komt gewoon minder binnen. Tegelijkertijd komen er minder klanten. Wat is dan de oplossing? Juist, een faillissement. Zijn er nog alternatieven? Nee. Ze moeten van die schuld af.'
Hij denkt dat V&D uiteindelijk met tien tot vijftien warenhuizen een doorstart maakt.

Rupert Parker Brady is ook hard over Sun Capital, dat in bijna vijf jaar niets heeft gedaan om het tij te keren.

quote:
'Het enige wat ze deden was er merken in te pompen. Maar dat is geen retailen.'
Hij stelt dat het logisch is dat vastgoedeigenaren en personeel niet akkoord gaan met de maatregelen, gezien de afwezigheid van een échte strategie voor herstel.

quote:
Wie gaat er nou akkoord met het mes op de keel? V&D heeft geen plan. Het bedrijf saneert nu over de rug van personeel en vastgoedeigenaren.'
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')