abonnement Unibet Coolblue
  User die overal opduikt 2022 woensdag 4 maart 2015 @ 16:54:08 #226
186611 Haags
pi_150287447
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 16:50 schreef PeteSampras het volgende:
Ik herinner me ook eem ander artikel omtrent zijn salariseisen. Zou het daar niets mee te maken hebben?
De echte reden krijg je toch nooit te horen. Zaak afsluiten en verder kijken :).
Al zag ik dit vertrek echt niet aankomen.
Zonder wrijving geen glans
pi_150287656
De man die sinds zijn aanstelling zo ongeveer als enige nog het volledige vertrouwen in de overname had is nu 1,5 maand na die overname alweer vertrokken...

Benieuwd naar de echte reden ja..

edit: van vi.nl:

quote:
'Het is voor iedereen, en zeker ook voor mij, een hele grote teleurstelling', aldus Fontein tegen VI. 'Alles verliep volgens plan, er waaide een goede frisse wind door de club, totdat in de afgelopen dagen de koers vanuit China rigoureus veranderde.'

Fontein doelt onder meer op de voorwaarden in zijn contract. De directeur was maandenlang voorgehouden dat hij vanuit Nederland alles moest leiden, met de Chinese aandeelhouders op afstand, maar daar was nu opeens geen sprake meer van.

'Het klopt dat ik me opeens totaal niet meer met het technische gedeelte binnen de club mocht bemoeien. Er leek opeens sprake te zijn van een plan B. Ik moest als loopjongen worden ingezet, met allerlei ridicule bepalingen. Zo stond er letterlijk dat ik op wedstrijddagen als eerste op het stadion moest zijn en pas als laatste mocht vertrekken. En meer van dit soort voorwaarden. Waar deze ommezwaai vandaan komt? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee, maar ik weiger hier aan mee te doen.'


[ Bericht 73% gewijzigd door PBateman1978 op 04-03-2015 17:06:12 ]
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  User die overal opduikt 2022 woensdag 4 maart 2015 @ 17:42:16 #228
186611 Haags
pi_150289066
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 17:00 schreef PBateman1978 het volgende:
De man die sinds zijn aanstelling zo ongeveer als enige nog het volledige vertrouwen in de overname had is nu 1,5 maand na die overname alweer vertrokken...

Benieuwd naar de echte reden ja..

edit: van vi.nl:

[..]

Rust bewaken, zaterdag 3 punten halen en opmaken voor een nieuw seizoen eredivisie. Dat is het beste nu :).
Zonder wrijving geen glans
pi_150304229
quote:
Koude douche voor Fontein

Vertrokken ADO-directeur: ’Ik wil geen loopjongen van Wang zijn’

„Wang wil een loopjongen als algemeen directeur, maar daar pas ik voor.” Maarten Fontein zit na bijna een half jaar ADO Den Haag weer thuis.

De Hagenaar, ooit actief bij Ajax en AZ, redde begin januari de deal tussen de vorige eigenaar Mark van der Kallen en de Chinees Wang. „Beiden wilden de stekker eruit trekken. Ik kon dat voorkomen, ben naar China gereisd om het overnamebedrag op te halen, zodat alles voor ons 110-jarig jubileum op 31 januari in kannen en kruiken was.”

Bijna ging het nog mis, volgens Fontein. „Ik stond in Peking met een afschrift met liefst vier handtekeningen erop. Alleen ontbrak de belangrijkste: de krabbel van de bank. Als ik die niet had opgehaald, zouden we waarschijnlijk nog steeds op de overnamesom zitten te wachten.” De betaalmoraal van Wang roept sowieso vraagtekens op. „Ja, ikzelf heb bijvoorbeeld sinds december geen salaris meer ontvangen. Officieel had ik een contract tot 1 januari, maar ik ben ook dit jaar alle dagen in touw geweest voor ADO Den Haag.”

Fontein dacht als kenner van de Chinese cultuur een perfecte relatie te hebben met Wang. „Vorige week is hij bij mij thuis geweest en hebben we met de familie cadeautjes uitgewisseld ten teken van verbondenheid.” Toen Fontein zijn nieuwe driejarig contract onder ogen kreeg, bleek uit de zestien (!) gestelde voorwaarden dat Wang zijn algemeen directeur ad interim de sleutel van ADO niet toevertrouwde.

„Wel letterlijk, want Wang eiste dat ik iedere dag als eerste op het stadion zou zijn en als laatste het licht uit zou doen. Verder werd ik beperkt in al mijn zeggenschap. Ik mocht zelfs niet meer met de media praten of mijn visie verspreiden via de clubwebsite. Zonder enig zicht op de financiële armslag moest ADO dit seizoen bij de eerste acht eindigen en volgend seizoen vijfde worden en kwalificatie voor de Europa League afdwingen. Prima, maar toen ik vertelde hoeveel euro daarvoor nodig zou zijn, bleek dat onbespreekbaar. Op die manier kan ik geen club leiden. Laat staan aan de doelstellingen van Wang voldoen. Hij heeft geen notie van hoe het werkt in de voetballerij.” Opvallend genoeg is er in Den Haag nog geen stuiver binnengekomen uit China voor de geplande investeringen in de club.

Volgens Fontein is zijn contract niet afgeketst op zijn persoonlijke salariseisen. „Het bedrag (27.000 euro per maand, red.) is bewust gelekt, maar gold slechts als startbedrag voor de onderhandelingen. Na het lijstje met allerlei vreemde voorwaarden hebben we niet eens meer over mijn salaris gesproken. Ik had ADO Den Haag en de werknemers bij de club graag verder op sleeptouw genomen, maar niet onder Wangs voorwaarden.”

En dus trok de algemeen directeur de deur bij ADO achter zich dicht. Tot zijn spijt. „Verschrikkelijk jammer dat het zo is gelopen. Volgens mij is dit een vooropgezet plan. Ik krijg er nog geen vinger achter, maar het kan ADO duur komen te staan”, vermoedt Fontein. „Ik was ver met het strikken van diverse Haagse iconen voor de club, zoals Dick Advocaat, Kees Jansma en Rob Jansen. In één klap vallen die contacten weg. Advocaat liet vanuit Dubai al weten dat mijn vertrek een slechte ontwikkeling is voor ADO, net nu de rust bij de club was wedergekeerd.”

Fontein bracht de Chinese ADO-eigenaar Wang ook in contact met Johan Cruijff en zijn schoonzoon Todd Beane. „Met Beane was ik namens ADO bezig om een jeugdopleiding volgens de visie van Cruijff bij een toonaangevende Chinese universiteit in te voeren. Hoe dit verder moet? Ik zou het niet weten. Het is mijn verantwoordelijkheid niet meer.”

Een domper, volgens Fontein, die herhaaldelijk werd geprezen door trainer Henk Fraser omdat al zijn beslissingen in het belang van het eerste elftal waren. „Op de valreep konden we nog twee spelers aan de selectie toevoegen en sindsdien is het gaan lopen bij het eerste elftal. Tegelijkertijd was de relatie met de supporters beter dan ooit en hebben we een inhaalslag gemaakt bij het realiseren van het nieuwe jeugdcomplex De Aftrap.”

De oplevering gaat Fontein niet meer meemaken als algemeen directeur van ADO. „Ik wil alleen leuke dingen doen en met mijn kennis extra waarde toevoegen aan een organisatie zoals ADO. Wang zag dat anders en mij restte niets anders dan opstappen.”
  Forum Admin / PR donderdag 5 maart 2015 @ 01:23:15 #230
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_150304290
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 01:13 schreef j0rdiiii het volgende:

[..]

Op het juichfilmpje na is er nog weinig positief aan die Wang
  User die overal opduikt 2022 donderdag 5 maart 2015 @ 07:42:41 #231
186611 Haags
pi_150305108
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 01:13 schreef j0rdiiii het volgende:

[..]

:{ -O-
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 5 maart 2015 @ 07:49:58 #232
107951 JortK
Immer kwaliteitsposts
pi_150305161
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 01:13 schreef j0rdiiii het volgende:

[..]

Wat een gelul al die quotes. Is dit niet dezelfde krant waar de almachtige "Valentijn Driessen" EXCLUSIEF vertelde dat United Vansen helemaal niet bestond?
  User die overal opduikt 2022 donderdag 5 maart 2015 @ 07:58:33 #233
186611 Haags
pi_150305245
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 07:49 schreef JortK het volgende:

[..]

Wat een gelul al die quotes. Is dit niet dezelfde krant waar de almachtige "Valentijn Driessen" EXCLUSIEF vertelde dat United Vansen helemaal niet bestond?
Zal best een kern van waarheid in zitten. Al is het moddergooi gehalte wel erg groot!
Zonder wrijving geen glans
pi_150305938
quote:
Na het plotselinge vertrek van Maarten Fontein als algemeen directeur heerst grote twijfel en onduidelijkheid bij ADO Den Haag. Aangezien de RVC onlangs werd ontmanteld, koerst de club momenteel stuurloos rond. De angst is dat een groep gelukszoekers de macht grijpt.
Fontein was als enige directeur degene met tekenbevoegdheid binnen ADO. Die is nu weggevallen. De Hagenaar werd begin deze week overvallen met een contract met allerlei vreemde eisen. Zo mocht hij zich op geen enkele wijze meer bemoeien met het technisch beleid, moest hij op wedstrijddagen als eerste op het stadion zijn en pas als laatste vertrekken, en werd er voor hem ook nog een sportieve doelstelling geformuleerd. ADO moest dit seizoen als achtste eindigen, maar volgend jaar zeker bij de eerste vijf.

Fontein werd plotseling van directeur een loopjongen en nam op staande voet ontslag. Hij is de zoveelste directeur in de afgelopen jaren die voortijdig vertrekt, alleen is nu de situatie geheel anders. Bij al zijn voorgangers was er nog een zeskoppige RVC met Haagse clubmensen die de continuïteit kon waarborgen. Die is onlangs vrijwel in zijn geheel opgeheven. Alleen Jan-Willem Wigt heeft namens de stichting een zetel, maar die is slechts symbolisch.

De andere twee leden zijn eigenaar Hui Wang en Liu Hong. Laatstgenoemde is een goede vriend van Wang en de anchorman van de commerciële sportzender in China. Vanuit Azië moet ADO momenteel worden geleid, om goedkeuring worden gevraagd bij elk detail, onder elke voorwaarde een handtekening worden gezet en meer van de dagelijkse gang van zaken. Juist daarom werd Fontein aangesteld, maar de Chinezen lijken nu rigoureus over te stappen op plan B.

Wat dat plan inhoudt, weet helemaal niemand in Den Haag. De grootste vrees is een nieuwe Chinese soap, vol gelukszoekers. Zo duikt ook opeens de naam van Chun Li weer op. De Kleine Chinees, zoals zijn bijnaam luidt, eiste in het begin van de overnameperikelen een negatieve hoofdrol op, door als luchtfietser talrijke valse beloftes aan ADO te doen.
vi.nl
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  donderdag 5 maart 2015 @ 09:17:26 #235
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_150306103
-O- -O- -O-
  User die overal opduikt 2022 donderdag 5 maart 2015 @ 09:39:44 #236
186611 Haags
pi_150306447
En zo wordt je club naar de klote geholpen _O-
Zonder wrijving geen glans
pi_150310625
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 09:04 schreef PBateman1978 het volgende:
[...]
Tja, dat was natuurlijk te verwachten. Al die eisen ook echt.
If you love supersof & are 100% proud of it copy this and make it your signature!
If you love Ezell & are 100% proud of it copy this and make it your signature!
pi_150310722
Ik wacht nog even met conclusies trekken en zou graag de andere kant van het verhaal ook willen horen. Daarnaast zaak dat er zo snel mogelijk een kundig iemand voor in de plaats komt.
pi_150310872
quote:
De Bruijn en Chun Li leggen beslag op bezittingen oud-grootaandeelhouder ADO Den Haag Van der Kallen

DEN HAAG - Floris de Bruijn en Chun Li hebben beslag laten leggen op onroerend goed van oud-grootaandeelhiouder van ADO Den Haag Mark van der Kallen.

De twee zeggen recht te hebben op een vergoeding van Van der Kallen voor hun bemiddelende rol bij de overname van de aandelen van ADO door de Chinees Hui Wang. Zowel Dong Dao – waar Chun Li aan het roer staat - als Sport Media Corporation van De Bruijn waren betrokken bij de overname van ADO Den Haag door het Chinese United Vansen. Van der Kallen ontving uiteindelijk een bedrag van ruim 8 miljoen.

Geen zorgen bij Van der Kallen

Van der Kallen laat in een reactie weten 'absoluut niet wakker te liggen' van de beslaglegging. Hij ziet het eerder als een stunt voor de media in aanloop naar de rechtzaak. Volgens Van der Kallen, hadden De Bruijn en Chun Li recht op een vergoeding die ook contractueel was vastgelegd. 'Maar dat recht is inmiddels, ook volgens contract, verlopen', aldus Van der Kallen.

Het kort geding in deze zaak vindt plaats op donderdag 26 maart bij de voorzieningenrechter in Den Haag
:')
pi_150311095
Ik vraag me af wat de andere vijftien voorwaarden waren behalve het licht uitdoen in het stadion.
"It's one-on-one out there, man. There ain't no hiding. I can't pass the ball."
  User die overal opduikt 2022 donderdag 5 maart 2015 @ 12:50:59 #241
186611 Haags
pi_150311193
quote:
2s.gif Op donderdag 5 maart 2015 12:47 schreef PeteSampras het volgende:
Ik vraag me af wat de andere vijftien voorwaarden waren behalve het licht uitdoen in het stadion.
De lijnen uitstippelen op de kunstgrasmat. De gras bewerker was natuurlijk vorig seizoen al ontslagen......
Zonder wrijving geen glans
pi_150367611
Verklaart een hoop, goed verhaal naar mijn idee:

Fontein vertrok afgelopen woensdag bij FC Den Haag. Hij stapte op als directeur van de club vanwege inperkingen van zijn gezag en onmogelijke eisen. Inmiddels heeft eigenaar Hui Wang ook gereageerd.

Het was voor Wang wel een grote verrassing dat Fontein plotseling vertrok als algemeen directeur. “Maar het is Maarten Fonteins eigen beslissing. Ik heb hem niet weggestuurd. Hij heeft de club verlaten, zonder FC Den Haag de tijd te geven een nieuwe directeur te vinden. Hij veroorzaakte daarmee de problemen.”
Voor Fontein was het onmogelijk om bij FCDH te blijven. Hij zou op de wedstrijddag als eerst in het stadion moeten zijn en als laatst moeten vertrekken. “Maar dat vind ik normaal,” liet de eigenaar weten. “Hij wilde een heel groot salaris en zo’n wedstrijddag is de belangrijkste dag voor FCDH. Als hij de grote man wil zijn die verantwoordelijk is, dan moet hij dan op zijn werk zijn. Het is hetzelfde als een kapitein die op zijn schip moet zijn.”
Er stonden in het contract van Fontein veel beperking. “Maarten heeft ons een versie van het contract gepresenteerd, dat al door hem was ondertekend. Hij wilde dat wij het zo zouden ondertekenen. Nadat de overdracht was voltooid, hebben wij ontdekt, dat veel dingen die hij ons verteld had, niet correct waren.”

“In het begin hadden wij de hoop, dat wij FCDH zouden kunnen helpen te groeien, gebaseerd op zijn kennis. Maar toen kwamen wij erachter, dat hij niet eerlijk was geweest en hij zijn kennis over FCDH en de Nederlandse wet heeft gebruikt in zijn eigen voordeel. Niet voor FC Den Haag en niet voor ons. Zodoende konden wij hem niet langer de vrije hand geven. Ik heb geleerd, dat men in Holland een uitdrukking heeft dat zegt ‘Er bestaat niet iets als een beetje vertrouwen.’ Of je hebt 100% vertrouwen, of je hebt 0% vertrouwen. Op het laatst hadden wij niet veel vertrouwen meer in hem,” aldus Wang.
Desondanks gaf Wang hem wel een contract. “Maarten Fontein gebruikte zijn kennis van de wet en de verschillen tussen die van Nederland en China en maakte zijn eigen contract. Dat leverde een situatie op, waarin wij gedwongen werden hem een contract te geven wat hij maar wilde.”

“En wat ik al eerder zei, hij tekende zelf het contract waarin stond dat hij 27.000 euro per maand zou ontvangen en gelijk voor drie jaar zou tekenen. Hij zei tevens, dat dit verlangd salaris al 30% lager lag, dan zijn normale honorarium. Wij hadden toen al onze twijfels, maar om FCDH in alle rust de operatie van de overname te kunnen vervolgen, waren wij bereid zijn condities te accepteren. Maar terwijl het contract nog definitief moest worden gemaakt en getekend, liet Maarten Fontein in de media al weten, dat hij een driejarig contract had getekend.”

De eigenaar deed toen nader onderzoek en kwam erachter dat het salaris niet gebruikelijk is voor een club als FC Den Haag. “Het was liefst twee keer zoveel,” zei Wang. “Wij kregen ook de signalen, dat de mensen in Nederland verbaasd waren over zijn verlangd salaris en dat – volgens de Nederlandse wet – na drie jaar zijn contract automatisch zou worden omgezet in een definitief contract. Wij wilden daarover met hem praten, maar volgens Fortein is het in Nederlands gebruikelijk dat een mondelinge overeenkomst al bindend is.”

“En omdat wij respecteren wat in Nederland gebruikelijk is en Chinezen niet willen terugkomen op hun woord, zijn wij toch akkoord gegaan met het contract. Maar als hij voor FC Den haag wil werken met zo’n groot salaris, dan moet hij ook resultaten halen. Op die manier zou hij zijn grote salaris dat hij wilde hebben kunnen terugverdienen. Maar natuurlijk alleen als hij zou voldoen aan enkele normale targets. Maar ik heb nu sterk de indruk, dat hij beter is in het vragen om geld, dan te bedenken hoe hij geld kan verdienen voor de club.”

De eerste ‘slechte’ ervaring met Fontein was in januari. “De eerste twee twijfels ontstonden tijdens zijn trip naar China in januari,” liet Wang weten. “Wij hoopten, dat hij een businessplan zou presenteren, zodat wij in staat waren om geld te investeren in FC Den Haag. Er waren nog maar twee weken te gaan in de transferperiode, zodat wij zeer snel moesten handelen. Maar de voorbereiding van Maarten was slecht. Alleen de voorbereiding van zijn eigen contract was goed. We hebben hem de hele dag gegeven om zijn businessplan te maken, maar hij kon dat niet produceren. Daarom hadden wij niet genoeg tijd meer om een voorstel neer te leggen – met betrekking tot de transferperiode in januari – bij de ‘board of directors’ van United Vansen.”

In de media was ook te lezen dat Fontein de man was die de overname gered had. “Nee, dat klopt niet. Het grootste gedeelte van het geld was al betaald voordat hij naar China kwam. Bij de onderhandelingen met betrekking tot het overmaken van het geld is hij helemaal niet betrokken geweest.”

De nieuwe directeur van FCDH zal een Nederlander worden. “Ja, dat wordt natuurlijk iemand uit Nederland. FC Den Haag is een Nederlandse club. Vanaf het allereerste begin wilde ik dat FCDH geleid zou worden door een Nederlandse directeur. Omdat ik een nieuwkomer ben in Nederland, heb ik wat tijd nodig om de alles te leren kennen over de situatie hier en de Nederlandse mensen. Maar ik ben ervan overtuigd, dat wij zeker een geschikte persoon vinden om deze job te doen.”

Als de nieuwe directeur voor een normaal salaris wil gaan werken, dan zal hij niet onder de strikte regels, die Fontein voorgelegd kreeg, moeten werken. “Natuurlijk niet. Als hij wil werken voor een normaal salaris, kan hij ook werken onder normale omstandigheden. Maar wij blijven van mening, dat hij de gehele dag aanwezig moet zijn als de club thuis speelt. Dat is toch normaal, of niet?,” besloot Wang.
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 7 maart 2015 @ 22:36:14 #243
186611 Haags
pi_150402430
Kut avond. Einde bericht.
Zonder wrijving geen glans
pi_150411896
Wat is die Martin v/d Kerkhof een ontzettend matige scheidsrechter.
  zondag 8 maart 2015 @ 08:57:42 #245
69066 cohen
immer 2.
pi_150412009
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 08:43 schreef Ajacied422 het volgende:
Wat is die Martin v/d Kerkhof een ontzettend matige scheidsrechter.
Ik heb geen herhaling gezien. Maar dat was toch een 100% penalty????
wie zaait zal oogsten.....
pi_150412019
quote:
1s.gif Op zondag 8 maart 2015 08:57 schreef cohen het volgende:

[..]

Ik heb geen herhaling gezien. Maar dat was toch een 100% penalty????
Met volle overtuiging.

Tevens zat hij er vollédig naast bij dat opstootje tussen Zuiverloon en ?Van Anholt?
  User die overal opduikt 2022 zondag 8 maart 2015 @ 09:04:12 #247
186611 Haags
pi_150412066
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 08:43 schreef Ajacied422 het volgende:
Wat is die Martin v/d Kerkhof een ontzettend matige scheidsrechter.
Ook de grensrechters waren pure aids. :{
Zonder wrijving geen glans
pi_150412165
quote:
1s.gif Op zondag 8 maart 2015 09:04 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Ook de grensrechters waren pure aids. :{
Ook mee eens, bij die situatie Zuiverloon v Van Anholt stonden ze er vol op.
  User die overal opduikt 2022 zondag 8 maart 2015 @ 09:15:46 #249
186611 Haags
pi_150412184
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 09:14 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Ook mee eens, bij die situatie Zuiverloon v Van Anholt stonden ze er vol op.
Klopt. Die man had alle irritatie die in tweede instantie ontstond direct weg kunnen nemen door meteen al te vlaggen. -O-
Zonder wrijving geen glans
pi_150412193
quote:
1s.gif Op zondag 8 maart 2015 09:15 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Klopt. Die man had alle irritatie die in tweede instantie ontstond direct weg kunnen nemen door meteen al te vlaggen. -O-
Ach, dat moment met die overduidelijke penalty is nog het meest treurige van deze wedstrijd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')