volgens mij creëert meer water juist die grote luchtbellenquote:Op donderdag 29 januari 2015 19:27 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik maak alleen maar no-knead bread. Ik kneed het trouwens wel heel even, zodat water en meel goed vermengd zijn en ik niet zoveel water hoef te gebruiken.
Oh echt? Het vervelende van al dat water vind ik dat het deeg zo slap is waardoor het z'n vorm niet houd. Maar toch maar eens proberen dan, in een pan maakt de vorm toch eigenlijk niet zoveel uit.quote:Op donderdag 29 januari 2015 19:40 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
volgens mij creëert meer water juist die grote luchtbellen
Mooi! Heb ik ook voor het eerst gemaakt. Ben er niet helemaal tevreden over maar hij is wel heel erg lekker.quote:Op donderdag 29 januari 2015 16:07 schreef Lot_1 het volgende:
no-knead speltbrood, aan de hand van het filmpje van Vincent:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goed punt, ga ik proberen. En sowieso is experimenteren leuk, zeker als er elke keer weer een eetbaar resultaat uit komt..quote:Op donderdag 29 januari 2015 21:08 schreef -Mellow- het volgende:
Water maakt stoom, stoom maakt luchtbellen..
Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.
http://www.mynewroots.org(...)nging-loaf-of-bread/
Vooral bij dunne plakjes ervan snijden en dan even in de broodrooster, echt heel lekker.
Ga naar een paardensportzaak.quote:Op vrijdag 30 januari 2015 14:15 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.
Je hebt moeite met lezen?quote:Op vrijdag 30 januari 2015 14:15 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.
ik weet niet precies wat het verschil is. Ik kan me voorstellen dat het met de maling en/ of het glutengehalte te maken heeft. Maar het maakt geen donder uit wat voor meel je gebruikt bij de no knead broodjes. Ik heb inmiddels al ontelbare meelvariaties geprobeerd en het wordt echt áltijd lekkerquote:Op zaterdag 31 januari 2015 11:00 schreef Trusten het volgende:
Hi allen, even een kort vraagje...ik wil van het weekend de no knead broodjes uit de OP gaan maken maar kan nergens terugvinden wat het verschil is tussen bread flower en all purpose flower. Kan ik het broodbloem ergens (wellicht onder een andere naam) ook in de supermarkt vinden? Valt hier bijv. de biologische tarwebloem van Koopmans onder?
Alvast bedankt
Biobloem van Koopmans is prima broodbloem.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 11:00 schreef Trusten het volgende:
Hi allen, even een kort vraagje...ik wil van het weekend de no knead broodjes uit de OP gaan maken maar kan nergens terugvinden wat het verschil is tussen bread flower en all purpose flower. Kan ik het broodbloem ergens (wellicht onder een andere naam) ook in de supermarkt vinden? Valt hier bijv. de biologische tarwebloem van Koopmans onder?
Alvast bedankt
Je hebt gelijk. Ik heb erover heen gelezen, dat gemalen ook prima is.quote:Op vrijdag 30 januari 2015 14:56 schreef computergirl het volgende:
[..]
Je hebt moeite met lezen?
4 Tbsp. psyllium seed husks (3 Tbsp. if using psyllium husk powder)
Nee gewoon op een bakplaat met bakpapierquote:Op zondag 1 februari 2015 11:25 schreef Isegrim het volgende:
Had je ze op een pizzasteen o.i.d.?
Je kunt ze de volgende keer een beetje insnijden aan de bovenkant om het scheuren gecontroleerd te laten gebeuren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |