Kuiver | woensdag 21 januari 2015 @ 23:16 |
Had een paar uur geleden rijstwafels gegeten en merkte een uur geleden dat ik ineens een gigantische bult op mijn gezicht had. Niet rood ,jeukend of pijnlijk maar wel erg opgezwollen. Nu schijnen er in die rijstwafels pinda's te zitten (hoe weet ik niet) en daar ben ik dus allergisch voor dus ik neem aan dat dat de oorzaak is. [ Bericht 0% gewijzigd door Kuiver op 21-01-2015 23:22:20 ] | |
superpark | woensdag 21 januari 2015 @ 23:19 |
Ik zie het meer als een bovenzaak | |
spijkerbroek | woensdag 21 januari 2015 @ 23:25 |
Paar dagen. Als het langer aanhoudt en/of het hindert je (pijn, moeheid, etc): huisarts. Verder is het wel slim om niet met dingen in aanraking te komen waar je allergisch voor bent.. | |
RingBewoner | woensdag 21 januari 2015 @ 23:26 |
Denk dat hij meer bedoelt hoe lang het duurt voordat je iets ziet of merkt. | |
spijkerbroek | woensdag 21 januari 2015 @ 23:28 |
Dat ligt natuurlijk helemaal aan hoe erg je allergie is. Heel veel mensen zijn allergisch voor iets, maar merken nooit iets. | |
GGMM | donderdag 22 januari 2015 @ 00:06 |
1 uur en 3 minuten. | |
christiman | donderdag 22 januari 2015 @ 20:12 |
Een allergie voor pinda merk je nagenoeg altijd heel snel na het contact met pinda of voedingsmiddelen waarin pinda verwerkt zit, ongeacht hoe sterk je allergie ervoor is. Het bekendst is de 'kiss of death'. Die tijdsduur heeft te maken met hoe je lichaam precies reageert op het allergeen (voor pinda is dit een zgn. type I reactie). | |
Geralt | donderdag 22 januari 2015 @ 20:20 |
Ik verdenk Duyvis er van op zijn minst 90% van alle artikelen die in de supermarkten liggen te produceren. ![]() Echt op de meeste idiote dingen staat op dat er sporen van pinda's in kunnen zitten. ![]() Duyvis zit in een complot van het een of het ander denk ik ![]() | |
emptiness | donderdag 22 januari 2015 @ 20:52 |
38 jaar | |
desportendetomaat | donderdag 22 januari 2015 @ 20:56 |
Misschien moet je eens langs de huisarts gaan en vragen om overgevoeligheidstabletten, is altijd handig om bij je hebben. | |
TheFreshPrince | dinsdag 25 augustus 2015 @ 05:31 |
Het is meer een disclaimer omdat ze niet kunnen (of willen) garanderen dat er geen sporen van pinda's in zitten. De eisen zijn streng, zelfs een inpakmedewerker van een bakkerij die in z'n pauze, in de kantine een broodje pindakaas eet kan al voor deze "sporen" zorgen. En dat kan al genoeg zijn voor een allergische reactie. Je moet dus niet alleen kunnen garanderen dat je eigen bedrijf pindavrij is, ook toeleveranciers van ingredienten voor bijvoorbeeld je koek, brood of rijstwafel moeten zich daar aan houden. Dan is het een stuk goedkoper om te waarschuwen dat je product sporen van pinda's kan bevatten, ook al is het officieel geen ingredient. |