Ja wij twijfelen ook nog aan een 2de voogd.quote:Op maandag 19 januari 2015 10:10 schreef LadyTagliatelle het volgende:
Ik wil dit even volgen. Ik heb namelijk ook nog niks geregeld... En vraag me ook af wat handig is ( ook voor een alleenstaande ouder )
Als je het kunt missen vind ik 100,- Pm wel een redelijk bedrag.
Ik wil sowieso wel meerdere mensen als voogd of opvang gezin als ik kom te overlijden. Misschien klikt het wel helemaal niet tussen die persoon en m'n kind. Dat ik die persoon nou geschikt vind wil niet zeggen dat het voor kruimel de beste oplossing is. Dus ik wil haar ook laten "kiezen". Daarbij is er ook een kans dat het niet meer mogelijk is voor dat gezin. Ook zij kunnen niet in de toekomst kijken.
Ja dat is ook een goede optie. Volgens mij is ons huis ook vrij als we er beide niet meer zijn.quote:Op maandag 19 januari 2015 10:43 schreef MaleDuck het volgende:
Hier ook testament aangepast, voogd bepaald en verder sparen wij ook per maand voor onder andere schoolkosten. Hebben bewust niet voor overlijdensrisico gekozen, omdat huis vrij komt te vallen als we beiden wegvallen.
Plus dat die kleine in een lopend gezin terecht komt en anders met bizar veel geld komt te zitten, wat in onze ogen niet direct nodig was.quote:Op maandag 19 januari 2015 10:46 schreef nelisb het volgende:
[..]
Ja dat is ook een goede optie. Volgens mij is ons huis ook vrij als we er beide niet meer zijn.
Zal dit even moeten nagaan.
Dan heeft hij op dit moment zo'n 200.000 euro als het huis wordt verkocht.
Lopende gezin heeft het financieel niet superbreed, dus zij kunnen voor zijn zorgen wel een extra bedrag gebruiken.quote:Op maandag 19 januari 2015 10:52 schreef MaleDuck het volgende:
[..]
Plus dat die kleine in een lopend gezin terecht komt en anders met bizar veel geld komt te zitten, wat in onze ogen niet direct nodig was.
Lastige vragen waar wij ook mee zaten.quote:Op maandag 19 januari 2015 14:04 schreef moeilijkgeval het volgende:
Wij sparen momenteel zo'n 75 euro per maand voor ons kind, wat ongeveer neerkomt op de kinderbijslag die we ontvangen. Wat er precies mee gaat gebeuren is nog onduidelijk, misschien geven we het aan hem als ie meerderjarig wordt, maar misschien is het later ook nodig om een evt studie te bekostigen.
En daarnaast komt er nog een bedrag vrij via een verzekering en een heel klein bedragje aan wezenpensioen mochten we komen te overlijden.
Maar verder hebben we dus niets geregeld en dit topic heeft me wel aan het denken gezet.
Hoe gaat het eigenlijk als beide ouders komen te overlijden en je minderjarige kind blijft alleen achter ? Regelt dan je familie waar het kind wordt ondergebracht of is dat een of andere instantie ?
Het aanwijzen van 1 of 2 voogden lijkt me wel verstandig, maar moet zoiets dan via een notaris gaan ? En wat als we over 10 jaar doodgaan en die voogden kunnen of willen dan niet meer voor ons kind zorgen ?
Thanks! goeie tip.quote:Op maandag 19 januari 2015 15:19 schreef twist02 het volgende:
Over het aanwijzen van een voogd: dat hoeft niet meer per se via de notaris, zie hier
De rechter bepaalt wie de voorlopige voogdij krijgt en daarna permanent de voogdij. Vaak wordt de Raad van Kinderbescherming daarbij betrokken. Ook natuurlijk de familie- en vriendenkring. Ook de minderjarige die 12 jaar of ouder is wordt om hun mening gevraagd. Als iedereen in de familie- en vriendenkring het erover eens is dat persoon A het meest geschikt is, is de kans zeer groot dat de rechter daar in mee gaat. Een kind wordt niet zomaar in een onbekend pleeggezin gestopt, tenzij er niemand binnen de vrienden- of familiekring de voorlopige voogdij op zich wilt of kan nemen.quote:Op maandag 19 januari 2015 14:04 schreef moeilijkgeval het volgende:
Maar verder hebben we dus niets geregeld en dit topic heeft me wel aan het denken gezet.
Hoe gaat het eigenlijk als beide ouders komen te overlijden en je minderjarige kind blijft alleen achter ? Regelt dan je familie waar het kind wordt ondergebracht of is dat een of andere instantie ?
Dat is inderdaad heel handig en laagdrempelig dat het sinds kort zo geregeld kan worden. je moet alleen wel stilstaan bij een aantal dingen, namelijk dat je daar geen aanwijzingen aan de voogd kan geven, dat kan bij een notariële akte wel. Aanwijzingen zoals opvoeding, gezinssituatie, schoolkeuze (bv. dat je wilt dat je kind naar een vrije school gaat, om maar wat te noemen), of er een bewindvoerder wordt aangesteld bij bereik van 18e jaar. En bij een notariële akte bestaat er later geen misverstand dat onder dwang een voogd is aangesteld (via DigiD heb je daar weinig zicht op) of dat er sprake is van DigiD-fraude.quote:Op maandag 19 januari 2015 15:19 schreef twist02 het volgende:
Over het aanwijzen van een voogd: dat hoeft niet meer per se via de notaris, zie hier
Good point(s)!quote:Op maandag 19 januari 2015 16:44 schreef Mariposas het volgende:
[..]
Dat is inderdaad heel handig en laagdrempelig dat het sinds kort zo geregeld kan worden. je moet alleen wel stilstaan bij een aantal dingen, namelijk dat je daar geen aanwijzingen aan de voogd kan geven, dat kan bij een notariële akte wel. Aanwijzingen zoals opvoeding, gezinssituatie, schoolkeuze (bv. dat je wilt dat je kind naar een vrije school gaat, om maar wat te noemen), of er een bewindvoerder wordt aangesteld bij bereik van 18e jaar. En bij een notariële akte bestaat er later geen misverstand dat onder dwang een voogd is aangesteld (via DigiD heb je daar weinig zicht op) of dat er sprake is van DigiD-fraude.
Maargoed, via DigD in plaats van middels een akte scheelt wel zo'n 400 euro.
Ikzelf was ook niet zo voor trouwen. Een " droomhuwelijk" met witte jurken en koetsen en fotoreportages en een groot feest dat is niet echt mijn ding....quote:Verder moeten wij ook een samelevingscontract laten opstellen, omdat we dat op dit moment nog niet hebben. Mijn vriend zegt: trouwen op maand, maar ik ben daar niet zo van.
Kan me zeker vinden in wat je zegt, wij hebben die twijfel ook gehad en bovenstaande is natuurlijk een prima regeling.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 08:17 schreef Tha_Duck het volgende:
Ik begrijp de drang niet helemaal van tonnen regelen voor als er iets gebeurd, vind het allemaal een beetje overdreven. Voogd aanwijzen snap ik wel, zeker als het in de familie niet helemaal lekker loopt is dat handig.
Ik heb het zo basis mogelijk gehouden:
1. ORV op het huis wat het huis aflost bij overlijden van mij of mijn vrouw. Dat loopt al jaren.
2. Kinderbijslag gaat naar een spaarrekening, maar dat is niet gereserveerd voor ons kind. Als ik het ergens anders voor nodig heb dan doe gebruik ik het. Kan ook zijn dat het opgespaard wordt tot het kind het huis uit gaat of voor een studie. Een deel room ik ook af naar nummer 3.
3. Bij Dela hebben we een spaarverzekering waar 25 euro per maand heen gaat en wat gegarandeerd een paar duizend euro uitkeert als het kind 15 is. Dat kunnen we dan dus bewaren als steuntje bij de uitzet of voor een studie, geen idee wat er op dat moment nodig is.
We hebben tenslotte ook nog gewoon normaal salaris waar we zaken van kunnen bekostigen.
Bij mijn schoonzus en zwager hetzelfde.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 09:07 schreef moeilijkgeval het volgende:
[..]
Ikzelf was ook niet zo voor trouwen. Een " droomhuwelijk" met witte jurken en koetsen en fotoreportages en een groot feest dat is niet echt mijn ding....
Maar we wilde wel dingen goed geregeld hebben.
Als je gehuwd bent zijn veel dingen automatisch al goed geregeld. Dat kun je uiteraard ook doen via een notaris, maar dat kost je dan weer een zak geld. Er moeten allerlei zaken in een samenlevingscontract goed beschreven staan.Wij hebben als compromis gekozen voor een geregistreerd partnerschap op maandagochtend, gratis.
Het enige verschil met trouwen is dat ik het kind moest erkennen , een kleine formaliteit. (Volgens mij hoeft dat tegenwoordig niet meer). Ik dacht overigens dat je bij geregistreerd partnerschap gewoon een boterbriefje moest invullen op het gemeentehuis, maar je moest net als bij trouwen ook eerst in ondertrouw, en er moesten ook 2 getuigen bij zijn. Dat mogen overigens willekeurige voorbijhangers zijn.
Eigenlijk kun je dus net zo goed trouwen op dezelfde manier op maandag, maar op de 1 of andere manier stond trouwen me niet aan. Iets psychisch denk ik.
Ja die stopt gewoon. Dus uiteraard hopen we dat we straks 20 jaar voor jan lul hebben betaald.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 08:06 schreef J0ycie88 het volgende:
Wat gebeurd er eigenlijk met zo'n verzekering na de looptijd. Moet je dan weer opnieuw een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?
Hier is het nog niet helemaal van toepassing, omdat ik pas heel pril zwanger ben.
Maar over dit soort dingen denk ik ook na.
Ik wil sowieso een overlijdensrisico verzekering afsluiten zowel voor ons (ivm het huis) als voor het kind.
Verder moeten wij ook een samelevingscontract laten opstellen, omdat we dat op dit moment nog niet hebben. Mijn vriend zegt: trouwen op maand, maar ik ben daar niet zo van.
Over de voogd moeten we heel goed nadenken.. Ik zou het namelijk zo 1 2 3 niet weten. Mijn moeder misschien, maar die woont een eindje verder. Zijn ouders. Die zijn al wat ouder.... Mijn vader is qua gezondheid nu fit maar hoe dat over een paar jaar is is heel onduidelijk. Lastig...
Sparen is iets wat ik straks wil bekijken, wat kunnen we missen. Misschien wil ik wel een spaarrekening openen en daar elke maand automatisch een bedrag op storten.
Dat is wel iets om over na te denkenquote:Op dinsdag 20 januari 2015 09:07 schreef moeilijkgeval het volgende:
[..]
Ikzelf was ook niet zo voor trouwen. Een " droomhuwelijk" met witte jurken en koetsen en fotoreportages en een groot feest dat is niet echt mijn ding....
Maar we wilde wel dingen goed geregeld hebben.
Als je gehuwd bent zijn veel dingen automatisch al goed geregeld. Dat kun je uiteraard ook doen via een notaris, maar dat kost je dan weer een zak geld. Er moeten allerlei zaken in een samenlevingscontract goed beschreven staan.Wij hebben als compromis gekozen voor een geregistreerd partnerschap op maandagochtend, gratis.
Het enige verschil met trouwen is dat ik het kind moest erkennen , een kleine formaliteit. (Volgens mij hoeft dat tegenwoordig niet meer). Ik dacht overigens dat je bij geregistreerd partnerschap gewoon een boterbriefje moest invullen op het gemeentehuis, maar je moest net als bij trouwen ook eerst in ondertrouw, en er moesten ook 2 getuigen bij zijn. Dat mogen overigens willekeurige voorbijhangers zijn.
Eigenlijk kun je dus net zo goed trouwen op dezelfde manier op maandag, maar op de 1 of andere manier stond trouwen me niet aan. Iets psychisch denk ik.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |