Ik vatte het ook op als aanvulling inderdaadquote:Op maandag 19 januari 2015 12:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
ik had in mijn vorige relatie 1 vriendin. Er was veel mis met die relatie, maar ik was écht niet claimerig en had ook niet de behoefte om constant opzien lip te zitten. Heb n hoop verwijten naar m'n hoofd gekregen, maar dat is er niet één van. Ik heb niet het idee dat 'weinig vrienden hebben' en 'claimerig zijn' zo aan elkaar verbonden zijn als hier gesuggereerd wordt.
in m'n huidige relatie heeft hij minder vrienden dan ik, hij is ook gewoon graag alleen. Heb nog nooit t gevoel gehad dat hij claimerig was.
Das btw een aanvulling op de post die ik quote, geen tegenreactie oid
Laat ik het dan anders zeggen: vriendschappen kunnen onderhouden vind ik een essentieel iets in het leven. Als een ander daar niet toe in staat blijkt dan zou ik diegene niet als partner kunnen/willen hebben. Daarnaast is het ook gewoom gezellig als iemand een leuke vriendengroep heeft.quote:Op woensdag 21 januari 2015 08:22 schreef JaniesBrownie het volgende:
Dat iemand geen of weinig vrienden heeft, wil toch niet zeggen dat hij/zij niet gemakkelijk contact maakt met mensen? Of dat hij nooit vrienden heeft gehad ofzo?
Dat is iemand die in een sociaal isolement zit. Iemand die nog wel goede kennissen heeft en sociale vaardigheden heeft wsl na een tijdje vanzelf weer vrienden.quote:Op maandag 19 januari 2015 13:38 schreef Sarasi het volgende:
Ik wil dat niet meer. Het idee iemands hele sociale leven te zijn is me ontzettend slecht bevallen. Zelfs als je iemand niet overal mee naartoe hoeft te slepen omdat hij/zij anders niemand heeft, is het vervelend. Zo iemand komt namelijk altijd naar jou toe als hij/zij iets wil bespreken, want hij/zij heeft niemand anders. Dat betekent dat er veelal wordt verwacht dat er bij jou altijd ruimte is voor de gevoelens van de ander, en heel cru gezegd, die ruimte heb ik gewoon niet altijd. Als ik me kut voel, wil ik niet iemand anders gaan lopen troosten. Dan moet diegene maar even ergens anders heen. Mijn ervaring is dat die houding niet geaccepteerd wordt en leidt tot onbegrip bij de persoon zonder vrienden, en tot irritatie bij de ander.
Dus nee. En niet omwille van het meeslepen of prioriteiten, maar omdat ik nooit meer iemands "hele leven" wil zijn.
Waar denk je haar(/hem) te vinden dan? Al solitair plingelend op je gitaar? Ik heb méér dan voldoende om handen; leuke baan, paar keer per week sporten, actief in het jeugdwerk en voor de vereniging. Pak weer een opleiding op en heb redelijk wat familiaire verplichtingen/bezigheden. Denk je dat mij dat sociaal capabeler maakt? Je zou het denken, maar geenszins. Eens in de maand een pilsje met lui van de club, dat is het wel wat betreft iets dat ook maar een beetje op reguliere vriendschap begint te lijken. Inmiddels 28, en al mijn hele leven alleen; zowel romantisch als sociaal. Wie is de gemene deler in al die interacties? Moi. Is dat erg? Neuh, het is zo, maar het lijkt mij alleen maar moeilijker te socializen met louter solitaire activiteiten. Zelfs als je wel sociaal aantrekkelijk gedrag weet te vertonen.quote:Op woensdag 21 januari 2015 09:43 schreef AirSocks het volgende:
Op deze manier denk ik ook zeker dat een relatie zal lukken zonder vrienden en zonder te claimen. Zolang je maar iemand hebt om over lastige situaties te praten en hobby's hebt om te doen als je vriend/vriendin even wat anders wil doen.
Internet. En nee, geen datingsites. Of verenigingsleven (kennissen hoeven geen vrienden te worden).quote:Op woensdag 21 januari 2015 13:39 schreef Forbry het volgende:
Wel lijkt het mij idd wel wat lastiger om een leuke partner te vinden als je niet zo'n uitgebreid sociaal netwerk hebt (al kan iemands sociale netwerk zonder vrienden nog best uitgebreid zijn natuurlijk, in de vorm van collega's/kennissen/familie enzo).
Het vinden is een ander verhaal ja. Kan via familie/werk/vrienden of via dating sites als het echt om relaties gaat. Zelf ben ik lid van 1 site die gratis en dan zo nu en dan even een gesprek aanga, is ook al eens tot een date gekomen.quote:Op woensdag 21 januari 2015 17:16 schreef Sturmic het volgende:
[..]
Waar denk je haar(/hem) te vinden dan? Al solitair plingelend op je gitaar? Ik heb méér dan voldoende om handen; leuke baan, paar keer per week sporten, actief in het jeugdwerk en voor de vereniging. Pak weer een opleiding op en heb redelijk wat familiaire verplichtingen/bezigheden. Denk je dat mij dat sociaal capabeler maakt? Je zou het denken, maar geenszins. Eens in de maand een pilsje met lui van de club, dat is het wel wat betreft iets dat ook maar een beetje op reguliere vriendschap begint te lijken. Inmiddels 28, en al mijn hele leven alleen; zowel romantisch als sociaal. Wie is de gemene deler in al die interacties? Moi. Is dat erg? Neuh, het is zo, maar het lijkt mij alleen maar moeilijker te socializen met louter solitaire activiteiten. Zelfs als je wel sociaal aantrekkelijk gedrag weet te vertonen.
Kennissen (breed begrip) noemde ik al en verder schreef ik nog "enzo"...quote:Op woensdag 21 januari 2015 17:34 schreef BOL9090 het volgende:
[..]
Internet. En nee, geen datingsites. Of verenigingsleven (kennissen hoeven geen vrienden te worden).
Zeker.quote:Op woensdag 21 januari 2015 17:59 schreef Forbry het volgende:
[..]
Kennissen (breed begrip) noemde ik al en verder schreef ik nog "enzo"...
Maar idd, ook het internet kan op zich een prima middel zijn om een leuke partner te vinden lijkt me (datingsites of niet).
Ik denk wel dat een uitgebreid sociaal netwerk kan helpen, maar het is ook zeker niet zo dat iemand met een uitgebreid sociaal netwerk per definitie (snel) een leuke (goed bij hem/haar passende) partner zal vinden. Ook heb je nog de groep mensen, die -wellicht juist door het hebben van een uitgebreid sociaal netwerk- simpelweg niet zo'n behoefte aan een (vaste) partner heeft (net zoals dat er sociaal sterke, soms zelfs hele "populaire", mensen zijn, die simpelweg niet zo'n behoefte hebben aan menselijk contact, die gewoon echt graag veel alleen zijn).
Wat vonden ze dat je ze meenam dan? Is het daardoor ook uitgegaan ondanka niet claimerig?quote:Op donderdag 22 januari 2015 00:19 schreef MidnightB00m het volgende:
Heb twee relaties gehad waarbij mijn exen weinig tot geen vrienden hadden. Zij waren erg op zichelf en toonden ook niet echt interesse om nieuwe vriendschappen op te bouwen en/of contact met die ene vriend echt te onderhouden.
Ik kon er maar niet aan wennen en vond het ook lange tijd vreemd. Soms kreeg ik ook het idee/gevoel dat ik ze maar op sleeptouw mee moest meenemen, omdat ze anders toch alleen binnen zaten en niet echt onder de mensen kwamen buiten werk.
Claimerig waren ze niet gelukkig.
Hoe kom je met zo'n "asociale" types dan in contact, waaruit dan zelfs een relatie uitgroeit ?quote:Op donderdag 22 januari 2015 00:19 schreef MidnightB00m het volgende:
Heb twee relaties gehad waarbij mijn exen weinig tot geen vrienden hadden. Zij waren erg op zichelf en toonden ook niet echt interesse om nieuwe vriendschappen op te bouwen en/of contact met die ene vriend echt te onderhouden.
Ik kon er maar niet aan wennen en vond het ook lange tijd vreemd. Soms kreeg ik ook het idee/gevoel dat ik ze maar op sleeptouw mee moest meenemen, omdat ze anders toch alleen binnen zaten en niet echt onder de mensen kwamen buiten werk.
Claimerig waren ze niet gelukkig.
Er staat TS wel meer in de weg dan het niet hebben van vrienden. Greep uit zijn eerdere topics:quote:Op zondag 18 januari 2015 22:38 schreef Deezertje het volgende:
Weer een taboe onderwerp: zou jij een relatie kunnen hebben met iemand die zelf geen vrienden heeft? Ene kant: je hebt blijkbaar voor hem/haar gekozen dus wat maakt het hebben van eigen vrienden dan uit? Andere kant: vaak gaan relaties stuk op het ontbreken van eigen vrienden van je vriend/vriendin omdat de meeste dan álles samen willen doen en te claimerig worden.
Dus? Brand los!
R&P / Maatschappij te veel ingericht op koppels?quote:Op dinsdag 17 maart 2015 20:10 schreef Deezertje het volgende:
Wat bepaalt met wie je de lakens deelt? Kortom: wat is voor jou seksuele aantrekkingskracht? Alleen een leuk koppie? Goed lijf? Ga je juist voor het karakter? Of vind je met een slok alcohol op alles qua uiterlijk wel best?
R&P / Eindeloos appen of snel afspreken?quote:Op zondag 1 februari 2015 23:27 schreef Deezertje het volgende:
Het valt me steeds vaker op dat de hele maatschappij tegenwoordig meer en meer op koppels is gericht. Advertenties (perfect gezinnetje, samen ontbijten, samen op reis), maar ook het boeken van een reis, je krijgt als alleenstaande nooit die mooie aanbieding, je moet altijd de volledige kamerprijs betalen... Ook sociale gelegenheden als de bioscoop, een feestje of een restaurant kijken ze je verbaasd aan als je alleen komt opdagen. Toch scheiden er steeds meer mensen, en blijven er meer mensen alleen...
Jullie mening?
Bestaat dat ideale koppeltje nog in onze huidige samenleving?
R&P / De friendzone #1quote:Op zaterdag 31 januari 2015 21:58 schreef Deezertje het volgende:
Sinds de komst van Tinder en andere sites is het scoren van een date niet lastig meer, zou je denken... Maar wie kent het probleem van eindeloos appen voordat er een date is geregeld niet? Daarom de vraag: blijven jullie eindeloos appen als je merkt dat er wellicht een date in zit of ben je zo'n type die het liefst na 2 dagen appen al wil afspreken?
Ik zelf ben meer van het na 3-4 dagen appen een real life date plannen. Heb vaak zat gehad dat je 2 weken dagelijks aan het appen bent, en als de echte ontmoeting daar is het qua karakter of fysieke aantrekkingskracht ontbreekt en dan voelt het toch als twee weken weggegooid want na die date blijft het verdacht stil op de app (ook gehad dat ik het zelf maar eerlijk zei). Daarom: zo snel mogelijk afspreken, weet je pas of het wat is. Iemand kan digitaal erg makkelijk mee te praten zijn, de fysieke klik draait het uiteindelijk allemaal om...
Maar nog erger is dat het contact na 2 weken appen ineens dood is en je nog geen date gehad hebt... dan heb je je tijd echt weggegooid.
Meningen?
R&P / Single: happy of niet?quote:Op zaterdag 31 januari 2015 21:42 schreef Deezertje het volgende:
Je kent het wel... je hebt iemand leren kennen die je eigenlijk wel leuk vindt... alleen de ander moet niks van je hebben op relatie gebied maar ziet je liever als een goede vriend. Hier kom je echter pas na een tijd achter en ziet de ander vaak als een harde afwijzing omdat hij of zij dus niet door heeft dat ie is gefriendzoned.
Dit noemen ze met een hippe term tegenwoordig de 'friendzone'. Vaak beland je daar ongewild in. Bijvoorbeeld een vriend(in) die je al heel lang kent maar waarvoor je opeens gevoelens krijgt, of iemand die je pas hebt leren kennen op bijvoorbeeld je werk, de sportschool of in een café waar je eventueel wel meer mee wil doen dan leuke gesprekken voeren...
Hoe voorkom je dat je in deze friendzone komt (zorgen dat de ander een relatie met je wilt) en nog belangrijker, hoe kom je er weer uit? En: heb je zelf iemand wel eens (on)bewust gefriendzoned?
R&P / Hoe compenseer je mindere looks?quote:Op woensdag 14 januari 2015 21:56 schreef Deezertje het volgende:
Voor degene wie (al geruime tijd) single zijn: ben je er happy mee of zou je liever een relatie willen? En indien niet happy, hoe komt 't dat je nu geen relatie hebt?
quote:Op dinsdag 16 december 2014 19:59 schreef Deezertje het volgende:
Niet iedereen is met een perfect uiterlijk geboren en sommige mensen hebben gewoon ongelooflijk pech om met een lelijke kop geboren te zijn. Maar... zoals al door heel veel mensen gepreekt: Uiterlijk telt niet het gaat om je UITSTRALING!
Leuk en aardig allemaal. maar het eerste waar (in mijn geval) dames naar kijken zijn toch je looks en pas daarna je vlotte babbel. humor etc. Ik ben niet super lelijk, maar ook zeker niet de knapste, dus ze liggen helaas niet voor het oprapen...
Anderzijds zie ik ook genoeg lelijke jongens met knappe dames en lelijke dames met knappe jongens etc. dus niets is onmogelijk
Maar: hoe trek je de aandacht van die leuke meid dan wél? Want kop omhoog, leuk lachen, verzorgd (niet knap!) uiterlijk helpt dus vaak niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |