quote:
Op woensdag 14 januari 2015 22:08 schreef JackDaniel het volgende:[..]
Dat vraag ik mijzelf ook af, maar het moet per se in Word. Omdat volgens de docent niemand enig idee heeft hoe Word werkt, en we voor een opdracht van een techniekvak binnenkort een groot verslag moeten schrijven over een practicum.
Volgens mij heeft die docent geen idee waar Word voor bedoeld is. En helaas is hij niet de enige. Zoals de juffen op de basisschool niet van comic sans af kunnen blijven, zo zit het middelbare onderwijs vol MS-Wordfetisjisten. Misschien komt dat ook door onbekendheid met echte opmaakprogramma's of de licentiepolitiek van Adobe. Want die kan gauw erg duur worden.
Word is een tekstverwerker. Als je in een document van enig formaat (bijv. een boek van 500blz) teveel gaat opmaken crasht Word maar wat graag. (zonder opmaak eigenlijk ook wel, maar dat terzijde.) Been there, cursed that.
MS-Office bevat niet voor niets Publisher voor het in elkaar flansen van verenigingsblaadjes en dit soort incidentele vodjes.
Als je wilt opmaken gebruik je een opmaakprogramma. Dat het aantal functies in Word uit de klauwen is gelopen doet daar niets aan af.
Enfin, je kunt dacht ik ook in Word hulplijnen uit de kantlijn trekken om je tekstvakken mee op hun plek te mikken. Houdt in je achterhoofd dat Word drie opmaakniveaus kent: woord, alinea en document. Begin met de grote vlakverdeling en als die klopt sla je dat op als sjabloon. Kun je dat tenminste niet meer verkloten. Zet onderaan pagina 1 een eindemarkering of pagina-einde, want Word is berucht om het schuiven van alles wat erachter komt. Dat is ook niet erg, want het is een tekstverwerker en geen opmaakprogramma.