abonnement Unibet Coolblue
  maandag 16 februari 2015 @ 14:34:20 #276
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149726286
Kloot dat er room aan toegevoegd wordt, maar er zit ook minder vocht in dan in magere kwark
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 16 februari 2015 @ 14:34:24 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149726289
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 14:30 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vraag me af of het verschil tussen volle kwark en magere kwark+slagroom zo groot is. Want volgens mij wordt kwark zo geproduceerd dat het gewoon geen vet bevat (het is daarin dus anders dan yoghurt waarin het vet wel blijft zitten als je vette melk gebruikt). Roomkwark is dan gewoon kwark met room eraan toegevoegd en dat kan je zelf ook. Maar misschien heb ik het mis hoor.
Zou het eens na moeten kijken op een potje volle kwark wat het aandeel eiwit/vet/water is tov room+magere kwark
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 16 februari 2015 @ 14:37:04 #278
414785 sirdanilot
pi_149726373
Je zou ook een 'hangop-taart' kunnen maken, met griekse yoghurt die je laat uitlekken ipv volle kwark. Smaakt wel ietsje anders en heb je misschien iets ander recept nodig.

Goh ja hangop moet ik nog eens een keer maken. Zoveel dingen die ik steeds vergeet te maken...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149727734
Moet het per se met kwark? Ik heb een paar weken geleden deze taart gemaakt: http://www.24kitchen.nl/recepten/gemarmerde-mango-yoghurttaart. Kan vast ook met perzik.
  maandag 16 februari 2015 @ 15:46:06 #280
171085 MYM
Mijn nickname staat hoger
pi_149728474
Bedankt voor de gelatine tips in dit geval vraagt het recept om agar agar dus dat zal wel stevig blijven. Als ik het hier zo lees dan ga ik voor de volle kwark met een klein beetje slagroom er doorheen voor het idee.

Heel erg bedankt en dit topic maakt zijn naam wel waar ;).
  maandag 16 februari 2015 @ 15:54:32 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149728705
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 15:46 schreef MYM het volgende:
Bedankt voor de gelatine tips in dit geval vraagt het recept om agar agar dus dat zal wel stevig blijven. Als ik het hier zo lees dan ga ik voor de volle kwark met een klein beetje slagroom er doorheen voor het idee.

Heel erg bedankt en dit topic maakt zijn naam wel waar ;).
Graag gedaan, niet alleen ik, maar veel anderen helpen hier al meer dan 11 jaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 20 februari 2015 @ 10:58:23 #282
230491 Zith
pls tip
pi_149851726
Piet, met jouw kennis van de duitse keuken wil ik graag vragen hoe je eisbein (achterhips, met zwoerd, ~1500 gram) zou maken... :)
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  vrijdag 20 februari 2015 @ 11:02:11 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149851795
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 10:58 schreef Zith het volgende:
Piet, met jouw kennis van de duitse keuken wil ik graag vragen hoe je eisbein (achterhips, met zwoerd, ~1500 gram) zou maken... :)
Wil je een Eisbein of een Grillhaxe, dat wordt in NL nogal eens door elkaar gehaald, een Eisbein in gesmoord en gelatineus , een haxe gegrilld en krokant
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 20 februari 2015 @ 11:41:24 #284
230491 Zith
pls tip
pi_149852730
Oh dan het liefst uit de oven, de grillhaxe :)
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  vrijdag 20 februari 2015 @ 11:52:32 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149853023
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 11:41 schreef Zith het volgende:
Oh dan het liefst uit de oven, de grillhaxe :)
Kijk, dat dacht ik wel
Per Haxe een halve liter water, 75 gram pekelzout, je kan er ook wat peperkorrels, mosterdzaad, kummel of komijnzaad, laurierblad, teen knoflook, rozemarijn en wat foelie aan toevoegen.
Breng het water aan de kook, pekelzout erin oplossen, rest toevoegen en even door laten koken daarna af laten koelen.
Haxe in een grote ziplock en het pekelwater erbij, lucht eruit duwen en 6-7 dagen in de koelkast pekelen, kan ook korter maar dan is het effect minder.
Daarna 2 tot 2,5 uur bij 85 graden in het pekelwater garen.
Daarna kan je hem op de bbq leggen, indirekte hitte, houtmot erbij en deksel dicht, hij wordt nu gerookt en gegrilld, ca 30 minuten tot een uur.

In de oven een uurtje op 200-225 graden en eventueel daarna kort de grill aan, bij blijven, de zwoerd zwelt op als popcorn en wordt krokant, maar mag niet verbranden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 20 februari 2015 @ 12:48:29 #286
230491 Zith
pls tip
pi_149854428
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kijk, dat dacht ik wel
Per Haxe een halve liter water, 75 gram pekelzout, je kan er ook wat peperkorrels, mosterdzaad, kummel of komijnzaad, laurierblad, teen knoflook, rozemarijn en wat foelie aan toevoegen.
Breng het water aan de kook, pekelzout erin oplossen, rest toevoegen en even door laten koken daarna af laten koelen.
Haxe in een grote ziplock en het pekelwater erbij, lucht eruit duwen en 6-7 dagen in de koelkast pekelen, kan ook korter maar dan is het effect minder.
Daarna 2 tot 2,5 uur bij 85 graden in het pekelwater garen.
Daarna kan je hem op de bbq leggen, indirekte hitte, houtmot erbij en deksel dicht, hij wordt nu gerookt en gegrilld, ca 30 minuten tot een uur.

In de oven een uurtje op 200-225 graden en eventueel daarna kort de grill aan, bij blijven, de zwoerd zwelt op als popcorn en wordt krokant, maar mag niet verbranden.
Bedankt, leuk recept die ik niet zo gauw op het internet had kunnen vinden!
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  vrijdag 20 februari 2015 @ 13:55:49 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149856210
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 12:48 schreef Zith het volgende:

[..]

Bedankt, leuk recept die ik niet zo gauw op het internet had kunnen vinden!
Is dan ook mijn recept, niet ergens gejat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149927399
Piet, ik heb sinds kort een probleem met champignons bakken. Gewoon dunne plakjes in de boter of ghee, met bosui en peterselie. Dat ging altijd prima, op hoog vuur en flink roeren, en als ze dan begonnen te piepen waren ze wel ongeveer goed en mooi lichtbruin. Maar de laatste keren ging het in het begin goed, maar op een gegeven moment waren ze aan het koken in een laagje vocht, en was het resultaat aanzienlijk minder lekker.

Het lijkt wel alsof de AH er water in stopt om meer gewicht te kunnen rekenen. Als ik ervan uitga dat dat niet het geval is, bak ik er teveel tegelijk of zo, of staat het vuur juist te hoog?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 22 februari 2015 @ 18:49:38 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149927536
Hahahahahahaha, ik zie ze al aan de gang, daar bij Albert Heijn, naast hun lopende band waar ze kipjes inspuiten met water spuiten ze nu ook champignons in met water, hahahaahahaha. Het moet niet gekker worden. :')
  zondag 22 februari 2015 @ 18:53:02 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149927642
Je bakt er teveel tegelijk, daardoor stoven ze ipv te bakken.
Kan ook zijn dat je ze bovendien in rijkelijk water wast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149927980
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:49 schreef RobinOok het volgende:
Hahahahahahaha, ik zie ze al aan de gang, daar bij Albert Heijn, naast hun lopende band waar ze kipjes inspuiten met water spuiten ze nu ook champignons in met water, hahahaahahaha. Het moet niet gekker worden. :')
:D

plofchampignon :')
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 22 februari 2015 @ 19:05:14 #292
256666 leeell
I know you're lonely
pi_149928046
hetere/grotere pan, minder champignons.

gebruik je tegenwoordig misschien een nieuwe pan? wellicht houdt die minder goed warmte vast.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zondag 22 februari 2015 @ 19:08:05 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149928143
quote:
1s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:03 schreef roos85 het volgende:

[..]

plofchampignon :')
Hahahahaha, goeie.
Lig nog steeds in een deuk.
pi_149929716
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hahahahaha, goeie.
Lig nog steeds in een deuk.
Plofchampignon. Het CUL-woord van 2015 :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_149950225
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Je bakt er teveel tegelijk, daardoor stoven ze ipv te bakken.
Kan ook zijn dat je ze bovendien in rijkelijk water wast.
Ik had een grotere pan gekocht ja, ook om meer champignons te kunnen bakken. Ondanks zijn gewicht houdt hij de warmte niet heel goed vast. Ik was champignons natuurlijk niet.

quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:49 schreef RobinOok het volgende:
Hahahahahahaha, ik zie ze al aan de gang, daar bij Albert Heijn, naast hun lopende band waar ze kipjes inspuiten met water spuiten ze nu ook champignons in met water, hahahaahahaha. Het moet niet gekker worden. :')
Je kunt er wel om lachen, maar stel dat bijvoorbeeld een hoge luchtvochtigheid er voor zou blijken te zorgen dat die dingen 10% meer gewicht krijgen, dan levert dat gewoon geld op. Zo vol zitten die bakjes ook niet. Ik vertrouw er niet blind of dat de afdeling kwaliteitscontrole er dan meteen bovenop zit omdat het niet bakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 23 februari 2015 @ 12:11:35 #296
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149950393
*zucht*
pi_149951313
Je bakt ze gewoon fout..
  maandag 23 februari 2015 @ 12:48:12 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149951479
Ik bak ze trouwens altijd in een royale hoeveelheid spekvet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 februari 2015 @ 14:45:57 #299
171085 MYM
Mijn nickname staat hoger
pi_149955106
Ik post hier nogmaals een bedankje. De taart incl roomkwark beviel prima en is ook helemaal opgegaan. Nogmaals bedankt voor de tips.
  maandag 23 februari 2015 @ 14:47:01 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149955141
quote:
10s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:45 schreef MYM het volgende:
Ik post hier nogmaals een bedankje. De taart incl roomkwark beviel prima en is ook helemaal opgegaan. Nogmaals bedankt voor de tips.
Altijd fijn te horen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')