Zou het eens na moeten kijken op een potje volle kwark wat het aandeel eiwit/vet/water is tov room+magere kwarkquote:Op maandag 16 februari 2015 14:30 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vraag me af of het verschil tussen volle kwark en magere kwark+slagroom zo groot is. Want volgens mij wordt kwark zo geproduceerd dat het gewoon geen vet bevat (het is daarin dus anders dan yoghurt waarin het vet wel blijft zitten als je vette melk gebruikt). Roomkwark is dan gewoon kwark met room eraan toegevoegd en dat kan je zelf ook. Maar misschien heb ik het mis hoor.
Graag gedaan, niet alleen ik, maar veel anderen helpen hier al meer dan 11 jaarquote:Op maandag 16 februari 2015 15:46 schreef MYM het volgende:
Bedankt voor de gelatine tips in dit geval vraagt het recept om agar agar dus dat zal wel stevig blijven. Als ik het hier zo lees dan ga ik voor de volle kwark met een klein beetje slagroom er doorheen voor het idee.
Heel erg bedankt en dit topic maakt zijn naam wel waar .
Wil je een Eisbein of een Grillhaxe, dat wordt in NL nogal eens door elkaar gehaald, een Eisbein in gesmoord en gelatineus , een haxe gegrilld en krokantquote:Op vrijdag 20 februari 2015 10:58 schreef Zith het volgende:
Piet, met jouw kennis van de duitse keuken wil ik graag vragen hoe je eisbein (achterhips, met zwoerd, ~1500 gram) zou maken...
Kijk, dat dacht ik welquote:Op vrijdag 20 februari 2015 11:41 schreef Zith het volgende:
Oh dan het liefst uit de oven, de grillhaxe
Bedankt, leuk recept die ik niet zo gauw op het internet had kunnen vinden!quote:Op vrijdag 20 februari 2015 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk, dat dacht ik wel
Per Haxe een halve liter water, 75 gram pekelzout, je kan er ook wat peperkorrels, mosterdzaad, kummel of komijnzaad, laurierblad, teen knoflook, rozemarijn en wat foelie aan toevoegen.
Breng het water aan de kook, pekelzout erin oplossen, rest toevoegen en even door laten koken daarna af laten koelen.
Haxe in een grote ziplock en het pekelwater erbij, lucht eruit duwen en 6-7 dagen in de koelkast pekelen, kan ook korter maar dan is het effect minder.
Daarna 2 tot 2,5 uur bij 85 graden in het pekelwater garen.
Daarna kan je hem op de bbq leggen, indirekte hitte, houtmot erbij en deksel dicht, hij wordt nu gerookt en gegrilld, ca 30 minuten tot een uur.
In de oven een uurtje op 200-225 graden en eventueel daarna kort de grill aan, bij blijven, de zwoerd zwelt op als popcorn en wordt krokant, maar mag niet verbranden.
Is dan ook mijn recept, niet ergens gejatquote:Op vrijdag 20 februari 2015 12:48 schreef Zith het volgende:
[..]
Bedankt, leuk recept die ik niet zo gauw op het internet had kunnen vinden!
quote:Op zondag 22 februari 2015 18:49 schreef RobinOok het volgende:
Hahahahahahaha, ik zie ze al aan de gang, daar bij Albert Heijn, naast hun lopende band waar ze kipjes inspuiten met water spuiten ze nu ook champignons in met water, hahahaahahaha. Het moet niet gekker worden.
Hahahahaha, goeie.quote:
Plofchampignon. Het CUL-woord van 2015quote:Op zondag 22 februari 2015 19:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hahahahaha, goeie.
Lig nog steeds in een deuk.
Ik had een grotere pan gekocht ja, ook om meer champignons te kunnen bakken. Ondanks zijn gewicht houdt hij de warmte niet heel goed vast. Ik was champignons natuurlijk niet.quote:Op zondag 22 februari 2015 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Je bakt er teveel tegelijk, daardoor stoven ze ipv te bakken.
Kan ook zijn dat je ze bovendien in rijkelijk water wast.
Je kunt er wel om lachen, maar stel dat bijvoorbeeld een hoge luchtvochtigheid er voor zou blijken te zorgen dat die dingen 10% meer gewicht krijgen, dan levert dat gewoon geld op. Zo vol zitten die bakjes ook niet. Ik vertrouw er niet blind of dat de afdeling kwaliteitscontrole er dan meteen bovenop zit omdat het niet bakt.quote:Op zondag 22 februari 2015 18:49 schreef RobinOok het volgende:
Hahahahahahaha, ik zie ze al aan de gang, daar bij Albert Heijn, naast hun lopende band waar ze kipjes inspuiten met water spuiten ze nu ook champignons in met water, hahahaahahaha. Het moet niet gekker worden.
Altijd fijn te horenquote:Op maandag 23 februari 2015 14:45 schreef MYM het volgende:
Ik post hier nogmaals een bedankje. De taart incl roomkwark beviel prima en is ook helemaal opgegaan. Nogmaals bedankt voor de tips.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |