abonnement Unibet Coolblue
pi_149650235
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:13 schreef Molo het volgende:
Vanavond een zakje gekookte en gepelde kastanjes bij de Turkse winkel gekocht, zelfde heb ik ook weleens bij een Chinese winkel gekocht.
Heerlijke snack :9
hoe ziet zoiets er uit? :o
Mokkel met stuntstok
  vrijdag 13 februari 2015 @ 22:43:45 #252
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149650449
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 22:38 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

hoe ziet zoiets er uit? :o

Precies zo'n zakje, alleen de tekst was nu in het Turks. Maar ook weleens in het Duits, Nederlands en Chinees gezien
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149650654
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 22:43 schreef Molo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Precies zo'n zakje, alleen de tekst was nu in het Turks. Maar ook weleens in het Duits, Nederlands en Chinees gezien
cool, thanks. Ga ik eens naar op zoek.
Mokkel met stuntstok
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 februari 2015 @ 17:00:48 #254
414785 sirdanilot
pi_149697507
Aangezien mijn favoriete dier momenteel de geit is, wil ik binnenkort eens geit maken. Ik wil het liefst gaan stoven, want dat vereist een wat lagere kwaliteit geitenvlees en dus goedkoper (ik ben ook maar student...). Dus wat vragen:

1. Waar kun je het krijgen? Gewoon bij de Turk toch? En waar moet ik dan om vragen? 'geitenvlees om te stoven'?
2. Hoe zal ik eens klaarmaken? Ik heb van mensen gehoord dat geitenvlees soms droog kan zijn maar die hebben het dan vast niet goed klaargemaakt.
3. Hoeveel kost een lage kwaliteit ongeveer (die goed genoeg is om te stoven) per kilo?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 15 februari 2015 @ 17:08:45 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149697828
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:00 schreef sirdanilot het volgende:
Aangezien mijn favoriete dier momenteel de geit is, wil ik binnenkort eens geit maken. Ik wil het liefst gaan stoven, want dat vereist een wat lagere kwaliteit geitenvlees en dus goedkoper (ik ben ook maar student...). Dus wat vragen:

1. Waar kun je het krijgen? Gewoon bij de Turk toch? En waar moet ik dan om vragen? 'geitenvlees om te stoven'?
2. Hoe zal ik eens klaarmaken? Ik heb van mensen gehoord dat geitenvlees soms droog kan zijn maar die hebben het dan vast niet goed klaargemaakt.
3. Hoeveel kost een lage kwaliteit ongeveer (die goed genoeg is om te stoven) per kilo?
Je kan het bij de turk bestellen, hou rekening mee dat het voor jou dan geslacht wordt en heel erg vers is. Ik vind het zelf erg lekker om het in stukken in de oven moddergaar te braden. De prijs ligt lager dan lam meestal. Lam is de laatste jaren steeds duurder geworden.
Als je het vlees in stukjes snijdt en goed marineerd kan je er ook sateh mee maken, smullen!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149697952
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef focal het volgende:

[..]

Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.

Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuīger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
Ik vind stamppot met rauwe andijvie heerlijk.

Ik kook kruimige aardappelen en stamp ze met een klontje boter. Pureeknijper geeft luchtiger puree trouwens. Klein beetje melk kan erbij, hoeft niet. Hoe langer en harder je stampt hoe dichter de stamppot.

Zelf doe ik er altijd krokant gebakken spekjes in. En rauwe andijvie. Klein beetje nootmuskaat en voldoende witte peper en zout naar smaak. Klein beetje mosterd erbij en klaar.

De verhouding tussen aardappelen en andijvie komt heel nauw. De andijvie moet goed warm maart nog net knapperig zijn.

Ik denk trouwens dat roquefort er door best lekker is, net als wat oude kaas. Roquefort past ook heel goed bij spek, dus prima.
Whatever...
pi_149698591
ik maak dit stoofvlees vandaag:

Ingrediënten voor 4 personen
2 uien
30 g boter
800 g rundstoofvlees
5 dl bruin bier
1 witte boterham
2 el mosterd
1 takje tijm

gezien het voor 2 personen is heb ik 1 ui, 480 gram vlees, 0,3 dl bier en 3/4 wit casino boterham gebruikt

het is erg waterig na 2 uur stoven, en ik heb nog bijna 2 uur.

ik heb geen peperkoek of Mazena achtige dingen in huis, wel bloem, maar volgens mij is dat alleen te gebruiken als je het vlees nog moet bakken.

kan ik het ergens mee binden. bloem of meer wit/bruin brood?
  zondag 15 februari 2015 @ 17:41:25 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149698995
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:29 schreef fespo het volgende:
ik maak dit stoofvlees vandaag:

Ingrediënten voor 4 personen
2 uien
30 g boter
800 g rundstoofvlees
5 dl bruin bier
1 witte boterham
2 el mosterd
1 takje tijm

gezien het voor 2 personen is heb ik 1 ui, 480 gram vlees, 0,3 dl bier en 3/4 wit casino boterham gebruikt

het is erg waterig na 2 uur stoven, en ik heb nog bijna 2 uur.

ik heb geen peperkoek of Mazena achtige dingen in huis, wel bloem, maar volgens mij is dat alleen te gebruiken als je het vlees nog moet bakken.

kan ik het ergens mee binden. bloem of meer wit/bruin brood?
Waterig in smaak of als in dunvloeibaar?
Je kan om het verder te binden rustig een extra boterham toevoegen, maar je kan het eerst nog verder inkoken. Dat doet de smaak ook goed.
Binden met aardappel vind ik persoonlijk lekkerder, snij een geschilde bloemige aardappel aan kleine stukjes en voeg deze toe
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 februari 2015 @ 17:43:06 #259
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149699059
Dus deksel eraf.
pi_149699087
quote:
1s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waterig in smaak of als in dunvloeibaar?
Je kan om het verder te binden rustig een extra boterham toevoegen, maar je kan het eerst nog verder inkoken. Dat doet de smaak ook goed.
dun vloeibaar,
dan doe ik er nog een extra boterham bij en het laatste half uurtje de deksel er half af of het te laten inkoken?
op deze deksel zit geen ontluchtingsgaatje dus veel zal er nu niet verdampen.
pi_149699095
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:43 schreef Erasmo het volgende:
Dus deksel eraf.
maar dan stooft het minder goed toch?
pi_149699185
quote:
1s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waterig in smaak of als in dunvloeibaar?
Je kan om het verder te binden rustig een extra boterham toevoegen, maar je kan het eerst nog verder inkoken. Dat doet de smaak ook goed.
[b]Binden met aardappel vind ik persoonlijk lekkerder, snij een geschilde bloemige aardappel aan kleine stukjes en voeg deze toe[/b]
goed idee ^O^
  zondag 15 februari 2015 @ 17:46:49 #263
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149699186
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:44 schreef fespo het volgende:

[..]

maar dan stooft het minder goed toch?
Als het vlees maar onder de oppervlakte ligt en iets onder het kookpunt is is er niks aan de hand.
  zondag 15 februari 2015 @ 17:46:53 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149699192
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:43 schreef fespo het volgende:

[..]

dun vloeibaar,
dan doe ik er nog een extra boterham bij en het laatste half uurtje de deksel er half af of het te laten inkoken?
op deze deksel zit geen ontluchtingsgaatje dus veel zal er nu niet verdampen.
Exact, binden met de boterham en in de gaten houden, als het te dik wordt kan het aanbranden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 februari 2015 @ 17:47:33 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149699219
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:46 schreef fespo het volgende:

[..]

goed idee ^O^
Bind stoofvlees meestal met aardappel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149699359
quote:
1s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bind stoofvlees meestal met aardappel.
ik een keer in de Chili con carne, maar volgens mij was die te dik en te weinig tijd, want de aardappel werd niet gaar :D
  zondag 15 februari 2015 @ 17:53:01 #267
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149699398
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:51 schreef fespo het volgende:

[..]

ik een keer in de Chili con carne, maar volgens mij was die te dik en te weinig tijd, want de aardappel werd niet gaar :D
Als je weinig tijd hebt kun je aardappelpuree uit een pakje gebruiken.
  maandag 16 februari 2015 @ 12:13:45 #268
171085 MYM
Mijn nickname staat hoger
pi_149722331
Er is mij gevraagd om een Perzik roomkwark taart maken. Nu heb ik eigenlijk 1 probleem en dat is de roomkwark. Kan ik deze zelf maken door kwark en slagroom door elkaar te mengen en zo ja met welke verhouding? Of heb ik er in de winkel gewoon overheen gekeken. Hopelijk hebben jullie een antwoord voor me.
  maandag 16 februari 2015 @ 12:54:07 #269
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149723256
Ik zou er wat gelatine door doen voor de stevigheid. En erop letten dat het zoet genoeg is, want gelatine zwakt zoete smaken wat af.

Maak je de perzikkwark zelf of uit een bakje? Indien uit een bakje zit er meestal erg veel suiker al in, dus hoef je je om bovenstaande niet druk te maken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 16 februari 2015 @ 13:01:51 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149723433
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 12:13 schreef MYM het volgende:
Er is mij gevraagd om een Perzik roomkwark taart maken. Nu heb ik eigenlijk 1 probleem en dat is de roomkwark. Kan ik deze zelf maken door kwark en slagroom door elkaar te mengen en zo ja met welke verhouding? Of heb ik er in de winkel gewoon overheen gekeken. Hopelijk hebben jullie een antwoord voor me.
Koop volle kwark bij de biowinkel, dan hoeft er geen room doorheen, en gebruik idd gelatine of agar om het te binden, anders loopt ie.
Slagroom 1 op 3 en dan stijfgeslagen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 februari 2015 @ 13:03:19 #271
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149723462
quote:
1s.gif Op maandag 16 februari 2015 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop volle kwark bij de biowinkel, dan hoeft er geen room doorheen, en gebruik idd gelatine of agar om het te binden, anders loopt is.
Lidl heeft sinds kort ook volle kwark *O*
Lekkerrr :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 maandag 16 februari 2015 @ 13:43:08 #272
414785 sirdanilot
pi_149724529
Gewoon magere kwark plus slagroom werkt ook gewoon hoor. De gelatine zorgt dat het opstijft. Zal vast ook met vegetarische alternatieven voor gelatine kunnen.
Kwark eventueel even uit laten lekken als het vochtig is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149724581
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 13:43 schreef sirdanilot het volgende:
Gewoon magere kwark plus slagroom werkt ook gewoon hoor.
Maar wel zonde van de smaak. Juist het romige van volle kwark werkt zo lekker samen met het frisse, fruitige van bijvoorbeeld een perzik.
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 16 februari 2015 @ 13:55:29 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149724993
Volle kwark is zo een openbaring, net als voor het eerst van die turkse yoghurt eet met 10% vet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 16 februari 2015 @ 14:30:56 #275
414785 sirdanilot
pi_149726194
Ik vraag me af of het verschil tussen volle kwark en magere kwark+slagroom zo groot is. Want volgens mij wordt kwark zo geproduceerd dat het gewoon geen vet bevat (het is daarin dus anders dan yoghurt waarin het vet wel blijft zitten als je vette melk gebruikt). Roomkwark is dan gewoon kwark met room eraan toegevoegd en dat kan je zelf ook. Maar misschien heb ik het mis hoor.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')