hoe ziet zoiets er uit?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:13 schreef Molo het volgende:
Vanavond een zakje gekookte en gepelde kastanjes bij de Turkse winkel gekocht, zelfde heb ik ook weleens bij een Chinese winkel gekocht.
Heerlijke snack
quote:
cool, thanks. Ga ik eens naar op zoek.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 22:43 schreef Molo het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Precies zo'n zakje, alleen de tekst was nu in het Turks. Maar ook weleens in het Duits, Nederlands en Chinees gezien
Je kan het bij de turk bestellen, hou rekening mee dat het voor jou dan geslacht wordt en heel erg vers is. Ik vind het zelf erg lekker om het in stukken in de oven moddergaar te braden. De prijs ligt lager dan lam meestal. Lam is de laatste jaren steeds duurder geworden.quote:Op zondag 15 februari 2015 17:00 schreef sirdanilot het volgende:
Aangezien mijn favoriete dier momenteel de geit is, wil ik binnenkort eens geit maken. Ik wil het liefst gaan stoven, want dat vereist een wat lagere kwaliteit geitenvlees en dus goedkoper (ik ben ook maar student...). Dus wat vragen:
1. Waar kun je het krijgen? Gewoon bij de Turk toch? En waar moet ik dan om vragen? 'geitenvlees om te stoven'?
2. Hoe zal ik eens klaarmaken? Ik heb van mensen gehoord dat geitenvlees soms droog kan zijn maar die hebben het dan vast niet goed klaargemaakt.
3. Hoeveel kost een lage kwaliteit ongeveer (die goed genoeg is om te stoven) per kilo?
Ik vind stamppot met rauwe andijvie heerlijk.quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef focal het volgende:
[..]
Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.
Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuīger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
Waterig in smaak of als in dunvloeibaar?quote:Op zondag 15 februari 2015 17:29 schreef fespo het volgende:
ik maak dit stoofvlees vandaag:
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien
30 g boter
800 g rundstoofvlees
5 dl bruin bier
1 witte boterham
2 el mosterd
1 takje tijm
gezien het voor 2 personen is heb ik 1 ui, 480 gram vlees, 0,3 dl bier en 3/4 wit casino boterham gebruikt
het is erg waterig na 2 uur stoven, en ik heb nog bijna 2 uur.
ik heb geen peperkoek of Mazena achtige dingen in huis, wel bloem, maar volgens mij is dat alleen te gebruiken als je het vlees nog moet bakken.
kan ik het ergens mee binden. bloem of meer wit/bruin brood?
dun vloeibaar,quote:Op zondag 15 februari 2015 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waterig in smaak of als in dunvloeibaar?
Je kan om het verder te binden rustig een extra boterham toevoegen, maar je kan het eerst nog verder inkoken. Dat doet de smaak ook goed.
goed ideequote:Op zondag 15 februari 2015 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waterig in smaak of als in dunvloeibaar?
Je kan om het verder te binden rustig een extra boterham toevoegen, maar je kan het eerst nog verder inkoken. Dat doet de smaak ook goed.
[b]Binden met aardappel vind ik persoonlijk lekkerder, snij een geschilde bloemige aardappel aan kleine stukjes en voeg deze toe[/b]
Als het vlees maar onder de oppervlakte ligt en iets onder het kookpunt is is er niks aan de hand.quote:Op zondag 15 februari 2015 17:44 schreef fespo het volgende:
[..]
maar dan stooft het minder goed toch?
Exact, binden met de boterham en in de gaten houden, als het te dik wordt kan het aanbrandenquote:Op zondag 15 februari 2015 17:43 schreef fespo het volgende:
[..]
dun vloeibaar,
dan doe ik er nog een extra boterham bij en het laatste half uurtje de deksel er half af of het te laten inkoken?
op deze deksel zit geen ontluchtingsgaatje dus veel zal er nu niet verdampen.
Bind stoofvlees meestal met aardappel.quote:
ik een keer in de Chili con carne, maar volgens mij was die te dik en te weinig tijd, want de aardappel werd niet gaarquote:Op zondag 15 februari 2015 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bind stoofvlees meestal met aardappel.
Als je weinig tijd hebt kun je aardappelpuree uit een pakje gebruiken.quote:Op zondag 15 februari 2015 17:51 schreef fespo het volgende:
[..]
ik een keer in de Chili con carne, maar volgens mij was die te dik en te weinig tijd, want de aardappel werd niet gaar
Koop volle kwark bij de biowinkel, dan hoeft er geen room doorheen, en gebruik idd gelatine of agar om het te binden, anders loopt ie.quote:Op maandag 16 februari 2015 12:13 schreef MYM het volgende:
Er is mij gevraagd om een Perzik roomkwark taart maken. Nu heb ik eigenlijk 1 probleem en dat is de roomkwark. Kan ik deze zelf maken door kwark en slagroom door elkaar te mengen en zo ja met welke verhouding? Of heb ik er in de winkel gewoon overheen gekeken. Hopelijk hebben jullie een antwoord voor me.
Lidl heeft sinds kort ook volle kwarkquote:Op maandag 16 februari 2015 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop volle kwark bij de biowinkel, dan hoeft er geen room doorheen, en gebruik idd gelatine of agar om het te binden, anders loopt is.
Maar wel zonde van de smaak. Juist het romige van volle kwark werkt zo lekker samen met het frisse, fruitige van bijvoorbeeld een perzik.quote:Op maandag 16 februari 2015 13:43 schreef sirdanilot het volgende:
Gewoon magere kwark plus slagroom werkt ook gewoon hoor.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |