Tarwebloem, water, gist, zout en suiker voorproeven???quote:Op maandag 12 januari 2015 15:16 schreef MsMessy het volgende:
Teveel gist, te oude gist, gist in te warm water gehad, te lang laten rijzen. Als je olie hebt gebruikt in het recept is die mogelijk ranzig geweest of een van de andere ingrediënten. Olie kan wel goed ruiken, maar als je 'm proeft blijkt ie bitter te zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden. Het beste is om zo precies mogelijk te werken en alle ingrediënten wanneer mogelijk voor de tijd even voor te proeven of het in orde is.
Bloem, ja ook dat kan bederven door schimmels. Als er melk, olie of andere bederfelijke ingrediënten worden gebruikt is het wel handig om te weten of ze nog goed zijn. Gist is moeilijk van na te gaan of het te oud is geworden. En jij weet net zo goed als elk ander dat water, zout en suiker niet kunnen bederven. Maar het water moet wel op de juiste temperatuur gebruikt worden uiteraard. Vandaar ook de opmerking "wanneer mogelijk".quote:Op maandag 12 januari 2015 15:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Tarwebloem, water, gist, zout en suiker voorproeven???
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |