bij de ketel staat de warmhoudfunctie uit (eco stand). Het is echt de Honeywell kamerthermostaat die aanslaat. In de kamerthermostaat zit dus vanuit de fabriek een instelling dat het 6 schakelmomenten per uur heeft.quote:Op zondag 4 januari 2015 20:56 schreef Watuntrik het volgende:
Dat ding heeft een voorraadsysteem voor warm water.. Dat is dus gewoon een ingebouwd boilertje
Om die op temperatuur te houden heeft hij dus dat schakelprogramma nodig.
Indien dat ding de optie heeft de intervallen van het schakelprogramma te verminderen of uit te schakelen. Zal de brander meer tijd nodig hebben om het doorstromend water te verwarmen eerdat het warm is bij de tappunten. Ze zullen er echt wel over nagedacht hebben wat nu zuiniger is. En daarbij gemakzucht kost meestal extra..
Maar misschien heb je de keuze, geen idee.. Ken de ketel persoonlijk niet en als de optie er is staat het beslist ergens beschreven.
Meestal kun je wel de gewenste temperatuur instellen van het warme tapwater. Zet die lager dan ben je al zuiniger. Zal dan 6 x minder lang hoeven branden..
de thermostaat is is een aan/uit thermostaat. Het gaat om deze https://www.kijkvoelbelee(...)=Chronotherm-CMT907Gquote:Op zondag 4 januari 2015 21:25 schreef PJ het volgende:
Is het geen modulerende ketel? Dan hoort dit nl. volgens mij.
je kan een programma instellen met een aantal verschillende tijdsloten. Als ik naar de installateurshandleining kijk zie ik een optie staan van standaard 6 schakelingen per uur. https://www.regelvisie.nl(...)latieinstructies.pdfquote:Op zondag 4 januari 2015 21:32 schreef Watuntrik het volgende:
Het is een Chronothermostaat, Klokthermostaat dusIk lees tot 6 schakelperioden p/dag bij de specs.
6 p/uur lijkt me ook erg onwaarschijnlijk en dan nog heb je het zelf zo ingesteld.. Misschien heb je je verkeken en dat je ketel toevallig 6 keer per uur aanslaat heeft misschien meer met de isolatie van je woning te doen dan de thermostaat. Ook hier kun je meestal ketelwater temperatuur bijregelen, dan neemt de ketelthermostaat dit deels over en zal hij mogelijk minder kunnen doen..
Ah ja zie het al staat onder installateurs instellingenquote:Op zondag 4 januari 2015 21:47 schreef jagermaster het volgende:
[..]
je kan een programma instellen met een aantal verschillende tijdsloten. Als ik naar de installateurshandleining kijk zie ik een optie staan van standaard 6 schakelingen per uur. https://www.regelvisie.nl(...)latieinstructies.pdf
Als ik kijk gaat de kamerthermostaat zo ongeveer 6 keer per uur aan en vrijwel direct weer uit. Je hoort dan een klik van de thermostaat dat hij aanschakelt en vrij snel erna weer uitschakelt.
quote:Voor gedetailleerde informatie over de extra functionaliteiten en
optionele mogelijkheden met de verschillende instellingen, zie het
informatieblad voor de cv-installa
teur (NL1H-1357UK07) verkrijgbaar
via de Honeywell Infolijn (zie achterpagina).
Wat heb je voor een verwarmingsinstallatie, radiatoren dan was die geloof ik goed die 6 maal schakelen?quote:Op zondag 4 januari 2015 20:12 schreef jagermaster het volgende:
Wij hebben hier een Bosch HRC 30 cv-ketel en een honeywell chronotherm thermostaat. Het val mij op dat de CV ketel iedere 8-15 minuten uur heel kort aan en uit gaat. Nu heb ik gekeken in de fabrieksinstellingen van de thermostaat en daar staat standaard dat er 6 schakelmomenten per uur zijn. Op een uur meten zijn er ook 6 schakelmomenten gemaakt. Ik vraag mij alleen af of zoveel schakelmomenten op 1 uur met maar heel kort aan en uitgaan wel klopt en goed is voor de CV-ketel (en de zuinigheid).
Hoop dat iemand hier een antwoord op kan geven en zou kunnen vertellen hoeveel schakelmomenten beter zou zijn.
ja wij hebben gewonen radiatoren. Volgens de handleiding is 6 keer goed. Maar het is toch een beetje onzin dat dan de cv-ketel aanslaat. Ik ga is kijken naar de zelflerende functie.quote:Op zondag 4 januari 2015 22:26 schreef john2406 het volgende:
[..]
Wat heb je voor een verwarmingsinstallatie, radiatoren dan was die geloof ik goed die 6 maal schakelen?
Wil je niet dat hij aanslaat die ketel voor een korte tijd dan zou je eventueel de zelflerende functie kunnen uitschakelen ervan als hij die heeft trouwens.
Als je die uitschakeld als deze die heeft zal je verbruik omhoog schieten, die 6 schakelmomenten hij meet dus 6X per uur je temp als ik het goed behouden heb trouwens.quote:Op zondag 4 januari 2015 22:41 schreef jagermaster het volgende:
[..]
ja wij hebben gewonen radiatoren. Volgens de handleiding is 6 keer goed. Maar het is toch een beetje onzin dat dan de cv-ketel aanslaat. Ik ga is kijken naar de zelflerende functie.
Deze heeft waarschijnlijk gewoon een relais erin maak breek contact dus, dan is de vraag heeft de ketel zo een aansluiting ik vermoed van wel bosch is geloof ik gewoon een nefit toestel?quote:Op zondag 4 januari 2015 23:25 schreef Watuntrik het volgende:
En het zal ook wel afhankelijk zijn of de elektronica van de ketel wel met deze functie werken kan. Mogelijk schakelt er nu alleen iets in de thermostaat waar de ketel dan weer niets mee doet.
Juist omdat deze functie erop zit is deze dus zo duur, anders zou je ook gewoon de kabels kunnen kortslutien en zo de verwarming aan of uit zetten.quote:Op maandag 5 januari 2015 15:31 schreef jagermaster het volgende:
Net met de infolijn gebeld en ik krijg niets anders uit ze dan dat het normaal is. Ik vraag mij echt af waarom zo'n ding 100-150 euro moet kosten als het niet eens fatsoenlijk kan bepalen of er warmte afgegeven moet worden of niet en dan besluit aan te gaan of niet aan te gaan.
Retourthermostaat bedoel je.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 16:46 schreef john2406 het volgende:
Weet je trouwen zeker dat het een cmt907 is en geen cmt937?
En wat betreft niet modulerend hij moduleerd dan nog wel hoor alleen dan op de ketelthermostaat !
Je weet toch zeker nog wel dat ik al jaren eruit ben.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 18:43 schreef cvboer2 het volgende:
[..]
Retourthermostaat bedoel je.Dat is geen moduleren, maar terugregelen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |