_Hestia_ | zaterdag 3 januari 2015 @ 12:02 |
Ik wil vanavond 2 rollades serveren. 1 kiprollade en 1 runderrollade. Ik lees op internet echt allerlei verschillende temperaturen en tijden per rollade. Dus wat kan ik nou het beste aanhouden? En moet het bijvoorbeeld nog extra langer omdat ik er 2 tegelijk in heb? Of kan ik het beste gewoon 1 in de oven doen en de andere in de pan braden? | |
Geralt | zaterdag 3 januari 2015 @ 12:15 |
Beste is om even bij de mediamarkt een 2de oven te scoren. Kan je de ene in de ene doen en de andere in de andere. Op de juiste temperatuur en tijd en als je dan nog even oplet hoe lang dan heb je ze ook nog tegelijk klaar.![]() | |
_Hestia_ | zaterdag 3 januari 2015 @ 12:18 |
Haha voor 1 keer een hele oven erbij kopen vind ik niet echt handig ![]() Als het beter is om ze niet allebei erin te doen doe ik er wel 1 in de braadpan. Maar het liefst hoop ik op tips dat het wel kan ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 3 januari 2015 @ 12:27 |
Altijd lastig. Als je het per se wil doen, altijd de laagste temperatuur aanhouden. Tijd wordt dan gokken. Ik zou er ene in de pan doen | |
hoas | zaterdag 3 januari 2015 @ 12:33 |
Allebij aanbakken in de pan en dan op 90 graden 4-5 uur in de oven. | |
jatochneetoch | zaterdag 3 januari 2015 @ 13:06 |
Als ze er 2 in doet, moeten ze natuurlijk 8-10 uur in de oven. | |
Pauper_Bob | zaterdag 3 januari 2015 @ 13:07 |
Op 180 graden dan uiteraard. | |
FutureFairytale | zaterdag 3 januari 2015 @ 13:10 |
Nu serieus.. ze kunnen allebei de oven in. Timing ligt een beetje aan de grootte maar een uurtje op 165 graden is meestal goed. | |
hoas | zaterdag 3 januari 2015 @ 13:20 |
Ik ben serieus, vlees is het lekkerst met slow-cooking | |
_Hestia_ | zaterdag 3 januari 2015 @ 13:26 |
Ja maar ze komen al om 5 uur dus zoveel tijd heb ik niet ![]() Maar ik ga het wel een uur op 165 graden proberen en dan kijk ik wel wat de kerntemperatuur is ![]() Al kan ik dat ook wel doen tijdens het bedruipen en omdraaien tussendoor. [ Bericht 0% gewijzigd door _Hestia_ op 03-01-2015 13:38:20 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 3 januari 2015 @ 15:05 |
Kiprollade er het eerst in doen, half uur later de runderrollade. Beter de kip te gaar dan het rund te gaar, rund is goed rood re eten, kip moet moddergaar zijn | |
_Hestia_ | zaterdag 3 januari 2015 @ 16:00 |
Dat is idd wel een idee ja! Heb ze net gewogen en ze zijn een kg per stuk en er heeft iemand afgezegd. Dus nou met 5 personen 2 kg vlees ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 3 januari 2015 @ 16:47 |
Kip te gaar is ook niks. Droge hap. Eigenlijk is het beste om doorregen (varkens)rollade te kopen, dat blijft het meest sappige vlees na bereiding in de oven. | |
_Hestia_ | zaterdag 3 januari 2015 @ 19:56 |
Het is gelukt ![]() Allebei aangebakken in pan en daarna 50 minuten in de oven op 165 graden en toen waren ze allebei goed ![]() Daarna nog even laten rusten en ze waren allebei lekker mals en de runderrollade was mooi rosé ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 3 januari 2015 @ 20:41 |
![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 3 januari 2015 @ 21:41 |
![]() |