Had je het afgedekt in de koelkast? De wat degelijkere koelkasten pompen continu lucht af, en droge, koude, lucht er in.quote:Op donderdag 15 januari 2015 09:55 schreef Maria2.0 het volgende:
Volgens mij moet ik het allemaal maar op gaan geven met mijn goede bedoelingen
Ik jaag er kilo's meel en bloem doorheen, maar ik ben een waardeloze bakker
Deeg is in de koelkast wel gerezen maar het was aan de bovenkant nogal droog, heb het nu in een blik gedaan voor een tweede rijs maar ik geloof niet dat het nog iets gaat doen.
Elke keer is het ellende. Het rijst niet, het is te droog, te zwaar, korst te hard...Heb nog geen enkele keer écht lekker brood gehad
gaan jullie ook cursus gevenquote:Op donderdag 15 januari 2015 09:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Had je het afgedekt in de koelkast? De wat degelijkere koelkasten pompen continu lucht af, en droge, koude, lucht er in.
Jaquote:Op donderdag 15 januari 2015 10:00 schreef computergirl het volgende:
[..]
gaan jullie ook cursus geven
Dat zou moeten voldoen. Is het ietsje droog, of echt een dikke korst?quote:Op donderdag 15 januari 2015 10:02 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik had het afgedekt met huishoudfolie.
http://www.commandeursmolen.nl/quote:Op donderdag 15 januari 2015 10:06 schreef Questular het volgende:
Google is even niet mijn beste vriend maar misschien weet iemand hier of er ergens in Zuid-limburg bij bv een molen goed meel te krijgen is
Jup En het bloem geeft het motiefquote:En ik krijg vandaag mn rijsmandjes nu heb ik er 1 met een spiraal achtig motief gehaald, ik neem aan dat tijdens het rijzen dat motief doordrukt in mn deeg en dat ik hem vervolgens omgedraaid (vanuit de vorm) op mn ovensteen kan droppen zodat het ook mooi met een motief bakt? En moet ik dat rijsmandje met bloem bestrooien voordat ik het deeg erin doe zodat het niet gaat plakken?
Verwarming is goed, het gaat het snelst rond de 35 graden Hou'm wel in de gaten.quote:Op donderdag 15 januari 2015 10:07 schreef Maria2.0 het volgende:
Nee gewoon ietsjes droog. Dat kan dus geen kwaad?
Heb het nu boven de verwarming gezet, ik laat het nog wel een poosje staan sowieso. Beter gewoon in de kamer of is de verwarming goed?
http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/9-banneton-houtvezelquote:Op donderdag 15 januari 2015 10:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
http://www.commandeursmolen.nl/
Steengemalen biologisch (of bio-dynamisch).
[..]
Jup En het bloem geeft het motief
Heb je een rieten mandje of een karton-achtige?
NP Al mijn meel en bloem komt daar vandaan. Wat 'De Nieuwe band' als eigen merk in kleine hoeveelheden verkoopt is ook daar gemalenquote:Op donderdag 15 januari 2015 10:14 schreef Questular het volgende:
[..]
http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/9-banneton-houtvezel
Zo iets ja
en bedankt voor de link
Is het wel gerezen of is dat juist het probleem? Of is hij gewoon niet in de goede vorm gebleven en daardoor een platte cake geworden?quote:Op donderdag 15 januari 2015 12:36 schreef Maria2.0 het volgende:
Mijn broodje smaakt goed maar het is een soort platte cake. Met 4 sneetjes heb je 1 normaal sneetje zeg maar
Ik heb het 2 uur laten rijzen nog, na de koelkast. Nou ja, ik blijf maar gewoon proberen..
Lijkt me een goede optie, ja.quote:Op donderdag 15 januari 2015 14:24 schreef Elleska het volgende:
poging 2, nu in de oven ipv de combi.
[ afbeelding ]
slechte foto. de broodjes zijn in het echt donkerder, aan de onderkant zelfs bijna zwart. volgende keer het rooster hoger?
niet bij onderwarmtequote:Op donderdag 15 januari 2015 14:40 schreef Rewimo het volgende:
Rooster hoger = meer warmte. Dus of dat een goede stap is?
ik heb boven en onderwarmte.quote:Op donderdag 15 januari 2015 14:40 schreef Rewimo het volgende:
Rooster hoger = meer warmte. Dus of dat een goede stap is?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |