abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 14 januari 2015 @ 20:53:57 #201
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148688962
Super, dankjewel!
L'Enfer, c'est les autres.
  donderdag 15 januari 2015 @ 09:55:57 #202
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148701992
Volgens mij moet ik het allemaal maar op gaan geven met mijn goede bedoelingen ;(
Ik jaag er kilo's meel en bloem doorheen, maar ik ben een waardeloze bakker :')
Deeg is in de koelkast wel gerezen maar het was aan de bovenkant nogal droog, heb het nu in een blik gedaan voor een tweede rijs maar ik geloof niet dat het nog iets gaat doen.
Elke keer is het ellende. Het rijst niet, het is te droog, te zwaar, korst te hard...Heb nog geen enkele keer écht lekker brood gehad :'(
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148702063
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 09:55 schreef Maria2.0 het volgende:
Volgens mij moet ik het allemaal maar op gaan geven met mijn goede bedoelingen ;(
Ik jaag er kilo's meel en bloem doorheen, maar ik ben een waardeloze bakker :')
Deeg is in de koelkast wel gerezen maar het was aan de bovenkant nogal droog, heb het nu in een blik gedaan voor een tweede rijs maar ik geloof niet dat het nog iets gaat doen.
Elke keer is het ellende. Het rijst niet, het is te droog, te zwaar, korst te hard...Heb nog geen enkele keer écht lekker brood gehad :'(
Had je het afgedekt in de koelkast? De wat degelijkere koelkasten pompen continu lucht af, en droge, koude, lucht er in.
pi_148702086
quote:
2s.gif Op donderdag 15 januari 2015 09:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Had je het afgedekt in de koelkast? De wat degelijkere koelkasten pompen continu lucht af, en droge, koude, lucht er in.
gaan jullie ook cursus geven :D
pi_148702114
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 10:00 schreef computergirl het volgende:

[..]

gaan jullie ook cursus geven :D
Ja :)
  donderdag 15 januari 2015 @ 10:02:42 #206
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148702123
Ik had het afgedekt met huishoudfolie.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148702137
quote:
2s.gif Op donderdag 15 januari 2015 10:02 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja :)
^O^
pi_148702198
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 10:02 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik had het afgedekt met huishoudfolie.
Dat zou moeten voldoen. Is het ietsje droog, of echt een dikke korst?

Afhankelijk van de temperatuur in de koelkast en nu in huis, kan het 1 a 2 uur duren voor je deeg weer tot leven lijkt te komen.

Je kan je oven even kort voorverwarmen tot 30 a 40 graden. Oven uitzetten, en je deeg er in. Dan goed in de gaten houden.
pi_148702218
Google is even niet mijn beste vriend maar misschien weet iemand hier of er ergens in Zuid-limburg bij bv een molen goed meel te krijgen is :)

En ik krijg vandaag mn rijsmandjes nu heb ik er 1 met een spiraal achtig motief gehaald, ik neem aan dat tijdens het rijzen dat motief doordrukt in mn deeg en dat ik hem vervolgens omgedraaid (vanuit de vorm) op mn ovensteen kan droppen zodat het ook mooi met een motief bakt? En moet ik dat rijsmandje met bloem bestrooien voordat ik het deeg erin doe zodat het niet gaat plakken?
  donderdag 15 januari 2015 @ 10:07:05 #210
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148702235
Nee gewoon ietsjes droog. Dat kan dus geen kwaad?
Heb het nu boven de verwarming gezet, ik laat het nog wel een poosje staan sowieso. Beter gewoon in de kamer of is de verwarming goed?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148702316
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 10:06 schreef Questular het volgende:
Google is even niet mijn beste vriend maar misschien weet iemand hier of er ergens in Zuid-limburg bij bv een molen goed meel te krijgen is :)
http://www.commandeursmolen.nl/ :)

Steengemalen biologisch (of bio-dynamisch).

quote:
En ik krijg vandaag mn rijsmandjes nu heb ik er 1 met een spiraal achtig motief gehaald, ik neem aan dat tijdens het rijzen dat motief doordrukt in mn deeg en dat ik hem vervolgens omgedraaid (vanuit de vorm) op mn ovensteen kan droppen zodat het ook mooi met een motief bakt? En moet ik dat rijsmandje met bloem bestrooien voordat ik het deeg erin doe zodat het niet gaat plakken?
Jup :) En het bloem geeft het motief :)

Heb je een rieten mandje of een karton-achtige?
pi_148702338
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 10:07 schreef Maria2.0 het volgende:
Nee gewoon ietsjes droog. Dat kan dus geen kwaad?
Heb het nu boven de verwarming gezet, ik laat het nog wel een poosje staan sowieso. Beter gewoon in de kamer of is de verwarming goed?
Verwarming is goed, het gaat het snelst rond de 35 graden :) Hou'm wel in de gaten.

Tikje droog kan geen kwaad.
pi_148702381
quote:
2s.gif Op donderdag 15 januari 2015 10:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

http://www.commandeursmolen.nl/ :)

Steengemalen biologisch (of bio-dynamisch).

[..]

Jup :) En het bloem geeft het motief :)

Heb je een rieten mandje of een karton-achtige?
http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/9-banneton-houtvezel

Zo iets ja

en bedankt voor de link :)
pi_148702494
quote:
NP :) Al mijn meel en bloem komt daar vandaan. Wat 'De Nieuwe band' als eigen merk in kleine hoeveelheden verkoopt is ook daar gemalen :)
pi_148702505
Ah en die houtvezel kan je gewoon bebloemen. Riet moet je ook vochtig maken de eerste keer.
  donderdag 15 januari 2015 @ 12:36:43 #216
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148706758
Mijn broodje smaakt goed maar het is een soort platte cake. Met 4 sneetjes heb je 1 normaal sneetje zeg maar :P
Ik heb het 2 uur laten rijzen nog, na de koelkast. Nou ja, ik blijf maar gewoon proberen..
L'Enfer, c'est les autres.
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 15 januari 2015 @ 13:02:28 #217
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148707549
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 12:36 schreef Maria2.0 het volgende:
Mijn broodje smaakt goed maar het is een soort platte cake. Met 4 sneetjes heb je 1 normaal sneetje zeg maar :P
Ik heb het 2 uur laten rijzen nog, na de koelkast. Nou ja, ik blijf maar gewoon proberen..
Is het wel gerezen of is dat juist het probleem? Of is hij gewoon niet in de goede vorm gebleven en daardoor een platte cake geworden?

Ik heb wel eens een poging gedaan om broodjes te maken maar daar zat teveel water in en dat werd toen een bakplaat met allemaal platte aan elkaar gebakken broodjes.. :+

Als het niet genoeg rijst, zou je de temperatuur eens hoger kunnen zetten (als dat nog kan) en anders ander gist kunnen overwegen.
  donderdag 15 januari 2015 @ 13:05:00 #218
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148707612
Ik heb nu 2 verschillende gisten gebruikt, de oven kan niet hoger dan 230. Hij zat nu in een bakblik, dus niet los. Hij is wel gerezen in de koelkast (bijna 2 maal zo groot) en bij de tweede rijs verdubbeld.
Ik ga het de volgende keer maar eens los in de oven proberen, en zonder koelkast. Ik ga maar gewoon van alles proberen :)
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148710034
poging 2, nu in de oven ipv de combi.


slechte foto. de broodjes zijn in het echt donkerder, aan de onderkant zelfs bijna zwart. volgende keer het rooster hoger?
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 15 januari 2015 @ 14:37:44 #220
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148710522
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 14:24 schreef Elleska het volgende:
poging 2, nu in de oven ipv de combi.

[ afbeelding ]
slechte foto. de broodjes zijn in het echt donkerder, aan de onderkant zelfs bijna zwart. volgende keer het rooster hoger?
Lijkt me een goede optie, ja.

En wat ik zelf nog wel eens doe als m'n brood te donker wordt is een stuk karton erop (in jouw geval dus eronder)
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 15 januari 2015 @ 14:40:43 #221
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148710653
Rooster hoger = meer warmte. Dus of dat een goede stap is?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148710991
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 14:40 schreef Rewimo het volgende:
Rooster hoger = meer warmte. Dus of dat een goede stap is?
niet bij onderwarmte :?
pi_148711017
Ik heb een gasoven waar ook al mijn broden en aanverwanten baksels met een hele donkere onderkant uitkomen.
Ik heb wel eens gelezen van mensen die dan twee bakpapiertjes over elkaar op de bakplaat deden, maar ik heb geen idee of dat voldoende werkt.
pi_148711117
Ik zou eerder iets proberen dat de hitte absorbeert en verdeeld. Denk aan pizzasteen, stoeptegel, zware pan, ...

(kan de foto niet zien omdat hier zo'n beetje elke image-host geblocked is)
pi_148711207
quote:
0s.gif Op donderdag 15 januari 2015 14:40 schreef Rewimo het volgende:
Rooster hoger = meer warmte. Dus of dat een goede stap is?
ik heb boven en onderwarmte.
dus rooster hoger is meer warmte van boven en minder warmte van onder.

bovenkant mag iets bruiner, onderkant iets minder.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')