abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 16 december 2014 @ 11:01:43 #1
267547 smegmanus
FOK! ambassadeur
pi_147630894


Wat is dit?
Dit is het tijdelijke forum voor de jaarlijkse Serious Request actie van 3FM. Dit jaar gaan Gerard Ekdom, Domien Verschuren en Coen Swijnenberg het glazen huis in om geld in te zamelen voor een 'stille ramp'. Dat is elk jaar weer op een andere locatie. Dit jaar staan ze op de grote markt in Haarlem.

Welke stille ramp heeft het Rode Kruis dit jaar voorgedragen?
Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft grote gevolgen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de slachtoffers, maar heeft ook economische en sociale impact. Het seksuele misbruik is een taboe, door schaamte omgeven. Slachtoffers worden vaak uitgesloten van de gemeenschap. Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Uit humanitair oogpunt, maar ook omdat juist vrouwen tijdens en na conflicten de basis leggen voor wederopbouw. Zij zorgen voor de kinderen en de inkomsten van een gezin, zij zorgen voor de gemeenschap en de familie. Alle reden waarom 3FM Serious Request dit jaar aandacht vraagt voor deze meisjes en vrouwen.

Het Rode Kruis helpt
Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers, meisjes en vrouwen die met seksueel geweld tijdens conflicten te maken kregen. Het Rode Kruis zorgt voor opvang, medische zorg en psychische begeleiding, maar zet zich ook in om deze vrouwen zicht op een toekomst te bieden, bijvoorbeeld door startkapitaal en trainingen te verstrekken. Het Rode Kruis geeft voorlichting aan publiek, politie en strijdkrachten over de gevolgen van seksueel geweld en gaat het gesprek met hen aan. Enerzijds zodat de slachtoffers niet uitgestoten worden van de gemeenschap, anderzijds zodat seksueel misbruik tijdens oorlog en conflicten afneemt.

Wat kan ik hier posten?
Alles wat met Serious Request 2014 te maken heeft! Denk hierbij aan originele en leuke manieren die je bedacht hebt om Serious Request te steunen. Natuurlijk kun je ook terecht in het livetopic om gezellig mee te babbelen over het gaafste event van het jaar.

Actuele links
Kom ook in actie! Kominactie.nl
Plaat aanvragen: Vraageenplaataan.nl
Serious veiling: Serious Request Veiling
Doneeropties: Doneren

Hoofdsite SR2014: Serious Request

Hands off our girls
Op donderdag 15 januari 2015 19:01 schreef Maanvis het volgende:
smegmanus is de as van het kwaad. een verbrand stukje Hitler.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')