abonnement Unibet Coolblue
pi_147515903
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 02:42 schreef jackie12 het volgende:

Feliciano kende de meiden niet en zei alleen "ola" toen hij ze bij de taalschool zag.
Dat was ook de laatste keer dat iemand met zekerheid kris en Lisanne heeft gezien.
Hierna zijn ze in rook opgegaan.

De volgende ochtend 2 april komt Feliciano de meiden ophalen voor de aardbeiennfarm echter ze komen niet opdagen.
Feliciano gaat naar het hostel met Eileen maar weet na kloppen en bonzen niet zeker of de meiden wel of niet nog slapen. Hij belt de eigenaresse van het hostel en zij verteld hem dat er ergens in de tuin een sleutel verstop ligt. Eindelijk na anderhalf uur wachten kan Feliciano de kamer in om te constateren dat....ze er niet zijn.(wat moest ie in de kamer?)
Feliciano gaat weg en komt later op de dag weer terug en doet 's avonds aangifte van vermissing.
Op de vraag waar Eileen is antwoord Feliciano dat Eileen weer vertrokken is naar Duitsland (iets wat niet waar is want Eileen bleef nog 3 maanden in Panama)

De volgende dag wil Feliciano gaan zoeken met een tasje volgestopt met fruit omdat hij vermoed dat ze verdwaald zijn bij de Pianista.
Hij mag echter niet van hogerhand omdat ze net gebeld worden op het moment dat ze willen zoeken.

Feliciano gaat dus niet volgens eigen zeggen
Maar ja, in een ander artikel zegt ie dat ie wel gaat en zelfs 2 hele trails op 3 april heeft afgelopen maar ze niet heeft gevonden.
En in de reportage van AFK zegt ie zelfs dat ie wel kon zien aan de voetafdrukken in de modder dat ze daar niet waren geweest.
Opvallend is dat hij 's middags ook gewoon in Boquete zit om te praten met de politie.
Deze man is dus niet alleen de "master of the mountain" maar ook de "Usain Bolt of the mountain."

Half juni wordt de rugzak (intact) gevonden en is het NB Feliciano die eerst het broekje vindt en daarna de rest van de spullen, resten en zelfs een schoen achter een boom.
Wat een toeval en wat een geluk !
En toevallig heeft Feliciano ook een huis precies in het gebied waar Kris en Lisannne verdwenen en heeft ie een zoon die niet spoort.
Leuk verhaal, maar met heel wat zwakke plekken.

F heeft zich vanaf het begin zeer actief met de zaak bemoeid. Vraag is of hij überhaupt kon weten da er iets met de meiden was gebeurd - volgens de theorie dat zoonlief er meer van weet - ook omdat we vrij zeker zijn dat ze nog geruime tijd hebben geleefd.
Het was veel beter - vanuit dat oogpunt - om het wel te melden bij de taalschool, maar low profile en gewoon je eigen dingen te gaan doen. Je morele plicht, meer niet. Punt is natuurlijk ook dat ze een gids besteld hadden en F daarmee zijn brood verdient. Hij kan het niet negeren.

Direct acteren en handelen is logisch in een land met trage autoriteiten en de hem bekende gevaren van de jungle. Ik denk dat alle gidsen die in het gebied zijn geweest die eerste dagen extra goed gekeken hebben.

Ik ben het met Mata eens dat zoonlief meer een wannabe lijkt dan en echte gangster. Het is meer ondeugend choqueren dan echt. Stoutige foto's met slapende klanten. Dat werk. Typisch voor een relatie superdegelijke vader - beetje stoute jongen.

Een rugzak lanceren en niet weten waar die terecht komt? of hem gaan planten in zeer afgelegen en onherbergzaam gebied? Riskant. [ hé daar liep F met een buitenlandse rugzak] Er wonen ca. 60 volwassenen in de regio. Iedereen kent iedereen dus en men zou weten of er riskante personen in de regio rondhangen. Paden lopen langs hutten, waarschijnlijk heeft iedereen een hond.

Het beïnvloeden van een hele reeks getuigen en niet het eventuele bewijs verdonkeremanen dat de echte tijden aangeeft? Gerommel, heel riskant. Kan in je handen ontploffen.
Op sjouw gaan om resten uit te strooien en te planten, uit je voorraadschuur met kunstmest? Lijkt me ook niet realistisch. Er hoeft maar een ongecontroleerde blik te worden geworpen en je hangt.
Door de Rio Culebra afdalen in de regentijd - want dat moet dan wel om de resten op een vindbare plaats te krijgen/planten en onthouden - is levensgevaarlijk.

Het lijkt me dat de beloning de gezinseconomie van F behoorlijk zou verbeteren. Zo hij al meer wist, zou het toch interessant zijn om dat niet te doen en de meiden tijdig te vinden.
Dat hij dan zelf zou 'hangen' geloof ik domweg niet omdat ik in hem geen daderprofiel herken.

In geval van zoonlief: regel een alibi en stuur hem op reis. Het zou bovendien nog lang onduidelijk blijven wat er precies qua plaats en tijd aan de hand was. Dat zou je dan wel weten natuurlijk.
Maar de meiden waren dus niet dood in de eerste week. Dan vervalt ook vrijwel elk scenario rond F en zijn zoon.

Ik zei het al eerder: ik denk dat F het type is dat grenzeloos blij en trots zou zijn als hij de meiden had kunnen vinden. Daar ging hij ook voor met zijn fruit. Uit wat hij heeft gevonden kun je zijn drive en kunde aflezen.
pi_147515915
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 14:52 schreef Poekje01 het volgende:

[..]

Het leest iedere keer weer toch weg als "het gedrag van iemand die zich schuldig voelt" en 'iets te compenseren heeft'. Zo komt het op mij over. Hoe graag je ook niemand onterecht wilt belasteren enz.
Ja op mij dus ook. Je kunt er toch niet omheen dat dit op z'n minst opmerkelijk gedrag is voor een gids? Dus het nader onderzoeken waard? Dat de kans dan groot is dat hij onschuldig is, oké, maar een nader onderzoek is wel het minst wat had kunnen gebeuren.
pi_147515922
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:06 schreef Poekje01 het volgende:

[..]

als je dat beweert in de media, 'stuur je ook een onderzoek' vind ik, want de politie leest dat ook, en acteert daar dan op. En ik kan me niet voorstellen dat wat hij aan de NL journalisten heeft verteld, niet ook aan de politie heeft verteld, hij is ook zelf getuigen gaan ondervragen.
Je hebt echt een en anders gemist, F ligt juist steeds in de klins met de autoriteiten
pi_147516085
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:08 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Je hebt echt een en anders gemist, F ligt juist steeds in de klins met de autoriteiten
nah, gewoon stoere Latino praat. Ik vind dat hij met de ouders van akris had moeten doorlopen na Quadabra 2. Daar begon het mysterie, daar had hij ze op kunnen wijzen, ipv zijn peertje opeten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Poekje01 op 12-12-2014 16:07:31 ]
pi_147516121
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:13 schreef Poekje01 het volgende:

[..]

nah, gewoon stoere Latino praat.
Pfffff...... :z :Z welterusten
pi_147516163
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 06:32 schreef 11en30 het volgende:

[..]

Ik heb ergens gelezen dat er bij een vermissing maar 3 dagen hoeft te worden gezocht. De rest is allemaal extra gratis service geweest. Piti heeft imo behoorlijk veel kosten voor haar rekening genomen voor een paar buitenlandse grieten die zo nodig schaars gekleed en onvoorbereid op hike moesten zonder gids.
De Panamese president heeft bij decreet bevolen dat alles uit de kast moest om de meiden te vinden. Dat is ook gebeurd. Is ook welbegrepen Panamees eigenbelang: toerisme is groter dan het kanaal. Helaas zijn ze niet gevonden, maar dat is waarschijnlijk domme pech en heel misschien bedoeld door een dader.
  vrijdag 12 december 2014 @ 15:15:33 #257
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_147516166
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 11:42 schreef JustinCase het volgende:

Nou, ik zag toch een aanname die nogal grof was, en vooral veel te stellig. Dat ging over de thumbnail-data, die in de (hoeveelste-hands?) kopieën op gereduceerd formaat ontbreken. Dan kun je jezelf wel blind gaan staren op duizenden data, en dat grondig noemen, maar daar vind je die redelijke andere verklaringen niet. Die volgens jou niet bestonden, dus ergens toch wel logisch.
Dat krijg je als je zelf niet zoveel tijd erin hebt gestoken, dan ga je ongefundeerde dingen roepen, zoals jij nu doet, fact free vanaf de zijlijn, om iemand in diskrediet te brengen.

Thumbnail data zijn 2 maal 4 getallen die worden genoteerd bij het nemen van de foto. En die verdwijnen niet uit die data als de fysieke thumbnail verdwijnt, net zomin als de autofocusdata, het fotonummer of de fotogrootte van 4000x3000 in die data verdwijnt, ook al veranderde iemand die naar 1024x768.

Dus ja, het is hoogst opmerkelijk, dat al die 200+ velden niet verdwijnen, kopie of niet, maar juist die thumbnail velden wel. Allerminst een grove aanname, het is juist een sterke indicator van manipulatie, die iemand met affiniteit voor de materie beaamt.
pi_147516171
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:13 schreef Poekje01 het volgende:

[..]

nah, gewoon stoere Latino praat. Ik vind dat hij met de ouders van K. had moeten doorlopen na Quadabra 2. Daar begon het mysterie, daar had hij ze op kunnen wijzen, ipv zijn peertje opeten.


[ Bericht 0% gewijzigd door Poekje01 op 12-12-2014 15:30:17 ]
pi_147516236
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 12:50 schreef MeloD het volgende:
Feliciano die in de kamer van de meiden rond heeft kunnen snuffelen vind ik ook bizar ja. Moet ie wel goeie redenen voor gehad hebben, want als ze teruggekomen zouden zijn had dat hostel flink op zijn lazer kunnen krijgen. Dus wist Feliciano misschien dat ze hoogstwaarschijnlijk niet terug zouden komen??
Achteraf, en naar Nederlandse begrippen, kun je dat vreemd vinden. F. is geen verdachte, nooit geweest, maar toen werd hij zelfs op BNW nog door niemand verdacht. Expres vingerafdrukken achterlaten kan, als hij dagelijks herhallingen van Columbo zit te kijken. Weinig boeven zijn zo koel, en voor het blok gezette familieleden van zoons die niet willen deugen nog veel minder. Hij was trouwens al op die kamer geweest, dus de noodzaak ontgaat me. De andere vaak genoemde reden, dat F. wilde kijken of er niets naar hem verwees i.v.m. de tocht van K&L, is ook buitengewoon dubieus. Je kunt hooguit zien dat er wèl aanwijzingen zijn, als die makkelijk te zien zijn, en begrijpelijk voor iemand die geen Nederlands kan lezen. Zie je zoiets niet, dan zegt dat niets. Dus wat het F. op zou leveren, is wel te verzinnen, maar alleen met de moed der wanhoop vol te houden.
quote:
Wat betreft het vermeende belpatroon. Als dat inderdaad zo is, vind ik dat ook erg vreemd. Aangenomen dat de meiden inderdaad geen horloge hadden (iig niet gevonden), hoe toevallig is het dan om dagen achtereen in eenzelfde tijdsbestek de telefoon aan te zetten? Aan de hand waarvan oriënteerden ze zich op de tijd?
Daar is al e.e.a. over gesuggereerd: telefoon zelf als wekker (maar valt wsch. af, omdat die dan aan moet staan. Minimaal vliegtuigstand).
Een nieuwe (ze kunnen dus bedacht worden, en daar gaat het om) die ik zag, was dat voor belpogingen bepaalde plekken werden opgezocht. Relatief de hoogste plek misschien, in elk geval waar ze contact met een zendmast het kansrijkst achtten. Die plekken bereik je, als je de zon als wekker hebt en nog wat dingen in vaste volgorde doet, steeds ongeveer even laat.
Er kunnen dagelijkse lijnvluchten over het gebied vliegen rond de genoemde tijden. Dieren hebben ritmes die tamelijk nauwkeurig kunnen zijn. En sommige mensen hebben ook een goed lopende biologische klok.
Maar omdat we dit niet weten, is het onverklaard. Het wordt ook niet verklaard, verre van dat zelfs, door geboefte ten tonele te voeren. Ontvoerders die intussen aan het werk zijn? Een dwaalspoorder die uit de gevangenis probeert te blijven met nep-telefoontjes (in de kelder, zonder ontvangst), en dat alleen in de pauzes doet omdat zijn werk er anders onder zou lijden? Die dus het vernuft hebben om dat bellen te bedenken, en de vooruitziende blik dat de truc zou werken, maar te onnozel om 'm goed uit te voeren? Of een betere te bedenken? Pfff....
quote:
En ook ik blijf erbij, waar rook is is vuur.
Tja, dan kun je als kritisch volger wel inpakken.
quote:
Of in elk geval reden om te bekijken wat er achter de rook zit. K&L zullen echt niet de eersten zijn die niet kwamen opdagen bij een excursie, normaal gesproken gaat een gids daar echter niet zo hard achteraan. Hij gaat dan in elk geval niet hun kamer doorzoeken en als hij ze niet aantreft met een fruitmand de jungle in. Of lijkt jullie dit wel logisch gedrag van de gidsen aldaar?
Misschien was meneer gecharmeerd van één van de dames? Of zelfs beide?
quote:
Waren er trouwens één of twee bedden onbeslapen?
Men spreekt in meervoud daarover. Maar ja, men spreekt zoveel.
quote:
Heel andere richting: misschien is één van de twee wel met een afspraak gaan wandelen, terwijl de ander thuis bleef luieren. En is de één de ander later alsnog gaan zoeken. Of zijn ze toch de ochtend erna pas vertrokken en heeft één van de twee zijn bed wel opgemaakt (dus ogenschijnlijk onbeslapen), en de ander niet.
Hmm. ja.. Normaal teruggekomen, door niemand gezien, de volgende dag verdwenen (weer geen van beide gezien in de stad), op onbekende wijze omgekomen, en in de wildernis terechtgekomen (dood of levend). Waarom eigenlijk niet? Ik vind het niet gezochter dan de dwaalspoorlijn. Mist alleen nog wat uitwerking. Geef als eerste de boef een smoel. >:)
pi_147516265
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 14:32 schreef Poekje01 het volgende:

[..]

Nou, volgens F wel, en hij is een lokale autoriteit, mede op zijn verzoek vonden huiszoekingen plaats, ook bij hemzelf.
Als ik cynisch ben en in het kader van "bezorgdheid en vers fruit meenemen", dan had hij misschien alle info om iedereen overal te laten sneupen&zoeken, behalve op P.D. Maar ik zie nog steeds geen motief bij F.
pi_147516539
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:19 schreef MidnightB00m het volgende:

[..]

Als ik cynisch ben en in het kader van "bezorgdheid en vers fruit meenemen", dan had hij misschien alle info om iedereen overal te laten sneupen&zoeken, behalve op P.D. Maar ik zie nog steeds geen motief bij F.
Ik wel. Als zoon de taak van gids op zich had genomen op di. 1 april op advies van F. en ze waren de volgende dag niet op de afspraak met F dan had hij zeker reden om ongerust te zijn. Áls Toxido Bandido (en zijn bende) erbij betrokken zou zijn is het niet vreemd dat pa iedere verdenking van hem af wil leiden.
pi_147516562
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 01:32 schreef ootjekatootje het volgende:
hoi Matteo,

dit zegt mijn man dus ook steeds, dat die twee ergens zijn gaan zitten en zijn blijven wachten op hulp.
Dat ze spaarzaam zijn omgegaan met hun telefoon/batterijen. En dus niet te vaak hebben gekeken op hun telefoon. Hij vond het helemaal niet raar dat ze na een paar dagen niet hun pincodes hadden uitgewisseld. En dat de Kris eerder was overleden en Lisanne dit in de foto's 509 en de ons bekende nachtfoto met de haren had duidelijk gemaakt. Hij beweerd dat er op de haren foto wel wat meer te zien zou zijn en men dit bewust uit de media houd omdat het best heftig zou kunnen zijn.
De meiden waren behoorlijk slim en hebben het een hele tijd uitgehouden in ongezond gebied zonder voorzieningen.
Overigens lijkt het uit het belschema dat de Samsung van Lisanne de nacht van 3 op 4 april heeft aangestaan en de ochtend van de 5e dan ook leeg was. Tikje zorgeloos?
M.i. hebben ze nog heel lang gedacht gewoon weer thuis te komen en de moed erin gehouden. Daarom wel hulpvragen, maar geen afscheid.

Ik denk niet dat de foto met de haren veel meer laat zien dan we al zien. Als je probeert het plaatje af te maken - we zien ongeveer de helft van de foto - dan vult het haar vrijwel de hele foto. Anderen tekenen een klein hoofd en komen dan nog net met een stukje gezicht op de foto, maar Kris had redelijk lang haar, zeker 40 cm en dan is de foto bijna vol zoals het mij voorkomt. De foto op zich is al heftig overigens.
pi_147516889
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:29 schreef matteo_111 het volgende:

[..]

De meiden waren behoorlijk slim en hebben het een hele tijd uitgehouden in ongezond gebied zonder voorzieningen.
Overigens lijkt het uit het belschema dat de Samsung van Lisanne de nacht van 3 op 4 april heeft aangestaan en de ochtend van de 5e dan ook leeg was. Tikje zorgeloos?
M.i. hebben ze nog heel lang gedacht gewoon weer thuis te komen en de moed erin gehouden. Daarom wel hulpvragen, maar geen afscheid.

Ik denk niet dat de foto met de haren veel meer laat zien dan we al zien. Als je probeert het plaatje af te maken - we zien ongeveer de helft van de foto - dan vult het haar vrijwel de hele foto. Anderen tekenen een klein hoofd en komen dan nog net met een stukje gezicht op de foto, maar Kris had redelijk lang haar, zeker 40 cm en dan is de foto bijna vol zoals het mij voorkomt. De foto op zich is al heftig overigens.
Aan de ene kant slim en aan de andere kant dan ook weer zorgeloos? Slim zuinig met de telefoon maar 'm wel de hele nacht aan laten staan?
Ik denk dat men de foto als heftig ziet, omdat bekend is dat ze niet meer in leven is en omdat je niet weet hoe wanneer deze foto genomen is.
Als ze lang gedacht hebben dat ze gewoon weer thuis zouden komen, moeten ze op een plek hebben gezeten en/of bij het pad zijn gebleven. Dwz ergens waar je mensen verwacht.
Hoe hoger de geest, hoe groter het beest.(Maaike Vaatstra)
pi_147517189
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:15 schreef Perico het volgende:

[..]

Dat krijg je als je zelf niet zoveel tijd erin hebt gestoken, dan ga je ongefundeerde dingen roepen, zoals jij nu doet, fact free vanaf de zijlijn, om iemand in diskrediet te brengen.
In diskrediet brengen? Gaat gewoon om een onjuiste conclusie.
Fact free?
http://tinyurl.com/thumbnail-bulk-remove
quote:
Thumbnail data zijn 2 maal 4 getallen die worden genoteerd bij het nemen van de foto. En die verdwijnen niet uit die data als de fysieke thumbnail verdwijnt,
Niet zomaar. Maar ze worden soms routinematig verwijderd, door mensen die grote fotoarchieven beheren. Automatisch zelfs. Dat het niet om de fysieke thumbnails gaat, was je allang duidelijk gemaakt. Dus ik zie niet waarom je dat nogmaals noemt.
quote:
net zomin als de autofocusdata, het fotonummer of de fotogrootte van 4000x3000 in die data verdwijnt, ook al veranderde iemand die naar 1024x768.

Dus ja, het is hoogst opmerkelijk, dat al die 200+ velden niet verdwijnen, kopie of niet, maar juist die thumbnail velden wel.
Toch zijn er mensen die juist specifiek die data uit de bestanden laten strippen door hun computer. Bij mensen die grote archieven beheren, denk ik o.a. aan nieuwssites, kranten en (free-lance) journalisten.
quote:
Allerminst een grove aanname, het is juist een sterke indicator van manipulatie, die iemand met affiniteit voor de materie beaamt.
Het was volgens mij vooral te stellig om alleen die conclusie mogelijk te achten. Het kan ook niet meer "verraden" dan dat de foto's zo'n automatisch strippende computer als tussenstation gehad hebben.
Van de mensen met die affiniteit, die jij noemt, valt trouwens de groep met voldoende affiniteit er meteen weer af. Die weten wat jij ook weet, en zouden de fout niet maken. Je wilt tenslotte niet de politie een visitekaartje geven: "die foto-expert heeft het gedaan!"Er blijft dus een groep over met wèl affiniteit, maar te weinig om het goed te doen. En met te weinig zelfkennis om dat door te hebben, zodat ze het toch doen. Uit die groep is het dan iemand. Een ijskouwe, want hij zet de gemanipuleerde foto's doodleuk op het SD kaartje, stopt dat in de camera, en laat die vinden.
pi_147517262
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:29 schreef matteo_111 het volgende:

[..]

De meiden waren behoorlijk slim en hebben het een hele tijd uitgehouden in ongezond gebied zonder voorzieningen.
Overigens lijkt het uit het belschema dat de Samsung van Lisanne de nacht van 3 op 4 april heeft aangestaan en de ochtend van de 5e dan ook leeg was. Tikje zorgeloos?
M.i. hebben ze nog heel lang gedacht gewoon weer thuis te komen en de moed erin gehouden. Daarom wel hulpvragen, maar geen afscheid.

Ik denk niet dat de foto met de haren veel meer laat zien dan we al zien. Als je probeert het plaatje af te maken - we zien ongeveer de helft van de foto - dan vult het haar vrijwel de hele foto. Anderen tekenen een klein hoofd en komen dan nog net met een stukje gezicht op de foto, maar Kris had redelijk lang haar, zeker 40 cm en dan is de foto bijna vol zoals het mij voorkomt. De foto op zich is al heftig overigens.
Zorgeloos lijkt me niet. De situatie moet op dat moment al behoorlijk zorgelijk zijn geweest.
Ik denk dan eerder dat ze haar telefoon heeft aan laten staan in de hoop dat iets of iemand het signaal zou oppikken. Kleine kans dat dat zou gebeuren maar ik vermoed niet dat ze op dat moment al konden inschatten dat ze nog minstens anderhalve week in de jungle moesten doorbrengen. Want dan had ze denk ik wel zuiniger met de batterij gedaan.
pi_147517465
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 12:50 schreef MeloD het volgende:
Feliciano die in de kamer van de meiden rond heeft kunnen snuffelen vind ik ook bizar ja. Moet ie wel goeie redenen voor gehad hebben, want als ze teruggekomen zouden zijn had dat hostel flink op zijn lazer kunnen krijgen. Dus wist Feliciano misschien dat ze hoogstwaarschijnlijk niet terug zouden komen??

Wat betreft het vermeende belpatroon. Als dat inderdaad zo is, vind ik dat ook erg vreemd. Aangenomen dat de meiden inderdaad geen horloge hadden (iig niet gevonden), hoe toevallig is het dan om dagen achtereen in eenzelfde tijdsbestek de telefoon aan te zetten? Aan de hand waarvan oriënteerden ze zich op de tijd?

En ook ik blijf erbij, waar rook is is vuur. Of in elk geval reden om te bekijken wat er achter de rook zit. K&L zullen echt niet de eersten zijn die niet kwamen opdagen bij een excursie, normaal gesproken gaat een gids daar echter niet zo hard achteraan. Hij gaat dan in elk geval niet hun kamer doorzoeken en als hij ze niet aantreft met een fruitmand de jungle in. Of lijkt jullie dit wel logisch gedrag van de gidsen aldaar?

Waren er trouwens één of twee bedden onbeslapen? Heel andere richting: misschien is één van de twee wel met een afspraak gaan wandelen, terwijl de ander thuis bleef luieren. En is de één de ander later alsnog gaan zoeken. Of zijn ze toch de ochtend erna pas vertrokken en heeft één van de twee zijn bed wel opgemaakt (dus ogenschijnlijk onbeslapen), en de ander niet.
Het is m.i. prima dat er gecheckt is of ze er waren en of ze mogelijk ergens anders waren. De landlady heeft de deur opengedaan. Daaruit bleek dat ze weg waren. Ik heb daarvan geen verslag gelezen, maar er waren geen bergschoenen, 1 rugzak, geen telefoons, wel opladers, geen fototoestel en zo. Bed onbeslapen.
Dan gaan de alarmbellen. Wat gingen ze doen? Bellen - geen gehoor. Ze kunnen nog opduiken - wachten tot de avond en uit blijven kijken. Lijkt me allemaal niet zo vreemd. Het is een evenwicht tussen privacy en zorg voor elkaar en de smeerolie is vertrouwen. F. werd door de anderen vertrouwd, zoveel is duidelijk. Ze waren daar met drie personen die elk hun eigen band hadden: verhuurder, gids en vertegenwoordiger van de taalschool.

Ik kan me voorstellen dat F zijn inkomen niet opoffert aan een eventueel avontuurtje of een nachtje doorzakken en even polshoogte neemt of zijn werk nog doorgaat. En dan ontdek je dat het misschien veel erger kan zijn.
pi_147517594
Hoe oud is H. denken jullie? In deze link wordt gesproken van 17 jaar maar als ik de foto's bekijk dan is dat een paar jaar geleden. F. had nog geen grijze haren. Zelf denk ik dat hij rond de 24 is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_147517662
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:39 schreef Lutalo het volgende:

[..]

Aan de ene kant slim en aan de andere kant dan ook weer zorgeloos? Slim zuinig met de telefoon maar 'm wel de hele nacht aan laten staan?
Dat ligt er maar aan wat je van zoek-acties verwacht. Er was een bericht over een opgepikt "weak i-Phone signal, on the Bocas side", waarna er helikopters gestuurd zouden zijn. Onbevestigd, maar er bestaan GSM-detectoren, en zoekteams zouden die kunnen inzetten. Dan is het maar net waar je op gokt als je gevonden wilt worden: hebben ze die apparaten, en gaan ze ermee op bergtoppen staan, dan is het slim om je telefoon aan te laten. Zijn ze daar niet mee bezig, dan is het slim om 'm uit te zetten.
quote:
Ik denk dat men de foto als heftig ziet, omdat bekend is dat ze niet meer in leven is en omdat je niet weet hoe wanneer deze foto genomen is.
Mee eens. Zie ik zo'n foto op een willekeurige camera, dan denk ik dat die per ongeluk gemaakt is. Met de camera in de hand iemand opvangen die bijna valt, zoiets. Maar dit was 's nachts als ik me niet vergis. Hoe krijg je trouwens een onscherpe flitsfoto in het donker? De Powershot kan tot 5 cm scherpstellen, en de belichingstijd is een fractie van een milliseconde op die afstand. Maar hij is wel onscherp. Even nagaan welke oorzaken ik daarvoor ken:

• de afstand verandert tijdens het afdrukken. Het haar was dan eerst scherp, maar ze kwam dichterbij de camera (of omgekeerd) in de tijd tussen scherpstellen en de opname.
• Ongeveer hetzelfde, maar dan met zijdelings bewegen: pan of tilt, waardoor een onscherp iets (dichterbij dan de rest) in beeld komt.
• knop was al half ingedrukt, dan wordt er niet opnieuw scherpgesteld.
• Een andere storende invloed op het scherpstellen.
• Macro moet apart geactiveerd worden voor zo dichtbij (weet ik voor die camera niet). In het donker, in de hectiek, wordt zoiets dan niet gedaan. Wist misschien niet eens dat het zo dichtbij was.
quote:
Als ze lang gedacht hebben dat ze gewoon weer thuis zouden komen, moeten ze op een plek hebben gezeten en/of bij het pad zijn gebleven. Dwz ergens waar je mensen verwacht.
Bij een pad:

• alleen als ze die optie nog hadden. Heb je gekozen voor een rivier, vind dan maar eens een pad.
• alleen als er bij dat pad voldoende water te vinden is. Anders word je wel gevonden, maar dood.
pi_147518047
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:19 schreef MidnightB00m het volgende:

[..]

Als ik cynisch ben en in het kader van "bezorgdheid en vers fruit meenemen", dan had hij misschien alle info om iedereen overal te laten sneupen&zoeken, behalve op P.D. Maar ik zie nog steeds geen motief bij F.
mmm... ok.

En ik zie nog steeds op de FB page van Chinani zijn zoon dat hij volop berichtjes postte in januari, februari en maart, maar tussen 31 maart en 17 april dan in een keer helemaal niets. Hoeft niets te betekenen natuurlijk.

Soms is wat iemand niet zegt, interessanter dan wat iemand wel zegt.
pi_147518143
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 14:13 schreef ootjekatootje het volgende:
Waar zijn trouwens de sleutels van Kris en Lisanne gebleven? Deze zijn niet teruggevonden in de rugzak. Ze staan niet bij het lijstje.
Misschien ingeleverd bij de Landlady, de vorige dag?
  vrijdag 12 december 2014 @ 16:30:33 #271
429912 Dr.Kloothommel
Trollen moet mogen
pi_147518440
Goedemiddag allemaal. Ik ben hier al lang niet meer geweest, maar ik merk dat de zaak nog steeds leeft. Is er al zicht op een dader?
pi_147518476
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 16:16 schreef Poekje01 het volgende:

[..]

mmm... ok.

En ik zie nog steeds op de FB page van Chinani zijn zoon dat hij volop berichtjes postte in januari, februari en maart, maar tussen 31 maart en 17 april dan in een keer helemaal niets. Hoeft niets te betekenen natuurlijk.

Soms is wat iemand niet zegt, interessanter dan wat iemand wel zegt.
Maar helemaal niets zeggen is een geval apart. Tenzij dat vaker gebeurt, want die mensen heb je bij bosjes.

Gaat dit trouwens over de man die zo gehaaid is met dwaalsporen? Die zo goed met digitale middelen een ander beeld van de werkelijkheid kan geven? Weliswaar met een paar foutjes, maar die worden alleen door sleuthers opgemerkt. Diezelfde man is wat van slag, en laat een opvallend gat in zijn FB activiteiten ontstaan? Wellicht terwijl hij aan het manipuleren is? Een computer had hij dus wel, en als hij thuis was nog internet ook. Tja, de menselijke geest is ondoorgrondelijk.
pi_147518689
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 16:30 schreef Dr.Kloothommel het volgende:
Goedemiddag allemaal. Ik ben hier al lang niet meer geweest, maar ik merk dat de zaak nog steeds leeft. Is er al zicht op een dader?
Haha, neen ;) Wel wat verdachte handelingen&acties, maar daar was je al van op te hoogte. Post van Poekje01 pagina's terug m.b.t. zaak Osman is wel interessant.
pi_147518889
Feliciano had om 8.00 uur afgesproken met Eileen en Kris en Lisanne bij de taalschool voor de excursie naar de aardbeienfarm.
Na een half uur gewacht te hebben zijn ze een kijkje gaan nemen bij het hostel wat daar heel vlak bij ligt.

Feliciano en Eileen schijnen door de ramen naar binnen hebben kunnen kijken om te zien dat ze er niet waren.
Feliciano neemt vervolgens contact op met Myriam G de hostelmoeder en zij zegt dat er in de tuin een reserve sleutel ligt.
Om 10.00 uur (das anderhalf uur later) gaat Feliciano (met Eileen ?) de kamer binnen om met eigen ogen te zien dat ze er niet zijn.

Onbekend is of Feliciano of Eileen naar Kris en Lisanne hebben proberen te bellen.
pi_147519102
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 16:01 schreef ToniB het volgende:
Hoe oud is H. denken jullie? In deze link wordt gesproken van 17 jaar maar als ik de foto's bekijk dan is dat een paar jaar geleden. F. had nog geen grijze haren. Zelf denk ik dat hij rond de 24 is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb even gekeken bij de eigenschappen van de foto met F, de twee dames en H.
Die foto is gemaakt op 21-02-2008 :)
pi_147519106
quote:
Achteraf, en naar Nederlandse begrippen, kun je dat vreemd vinden. F. is geen verdachte, nooit geweest, maar toen werd hij zelfs op BNW nog door niemand verdacht. Expres vingerafdrukken achterlaten kan, als hij dagelijks herhallingen van Columbo zit te kijken. Weinig boeven zijn zo koel, en voor het blok gezette familieleden van zoons die niet willen deugen nog veel minder. Hij was trouwens al op die kamer geweest, dus de noodzaak ontgaat me. De andere vaak genoemde reden, dat F. wilde kijken of er niets naar hem verwees i.v.m. de tocht van K&L, is ook buitengewoon dubieus. Je kunt hooguit zien dat er wèl aanwijzingen zijn, als die makkelijk te zien zijn, en begrijpelijk voor iemand die geen Nederlands kan lezen. Zie je zoiets niet, dan zegt dat niets. Dus wat het F. op zou leveren, is wel te verzinnen, maar alleen met de moed der wanhoop vol te houden.
Nee Justin Case hij was niet al een keer in de kamer geweest dus mocht hij of een bekende van hem er iets mee te maken hebben dan zou ik dat op dezelfde manier aanpakken
pi_147519977
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 15:18 schreef JustinCase het volgende:
De andere vaak genoemde reden, dat F. wilde kijken of er niets naar hem verwees i.v.m. de tocht van K&L, is ook buitengewoon dubieus. Je kunt hooguit zien dat er wèl aanwijzingen zijn, als die makkelijk te zien zijn, en begrijpelijk voor iemand die geen Nederlands kan lezen.
Je huiswerk niet gedaan JustinCase, veel hier op het forum wisten al dat F ook Nederlands geleerd heeft.

http://www.petitfute.uk.c(...)onzalez/e-18328.html

"I dont know how much a taxi would be i don't think you'd pay much more for having Feliciano take you there. He is a local to Boquete chap, speaks reasonable English, some german and dutch too"
http://www.tripadvisor.ca(...)iriqui_Province.html

[ Bericht 2% gewijzigd door Grijzemassa op 12-12-2014 17:53:50 ]
pi_147520029
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 16:31 schreef JustinCase het volgende:

[..]

Maar helemaal niets zeggen is een geval apart. Tenzij dat vaker gebeurt, want die mensen heb je bij bosjes.

Gaat dit trouwens over de man die zo gehaaid is met dwaalsporen? Die zo goed met digitale middelen een ander beeld van de werkelijkheid kan geven? Weliswaar met een paar foutjes, maar die worden alleen door sleuthers opgemerkt. Diezelfde man is wat van slag, en laat een opvallend gat in zijn FB activiteiten ontstaan? Wellicht terwijl hij aan het manipuleren is? Een computer had hij dus wel, en als hij thuis was nog internet ook. Tja, de menselijke geest is ondoorgrondelijk.
Niemand hier beweert vandaag dat een eventuele dader(s) ook degene is die eventueel met de data in de telefoon/camera geknoeid heeft. Dat is steeds het probleem met je reacties, je doet zelf heel veel aannames die nergens op gebaseerd zijn. Je slaat alle ideeën van tafel zonder zelf met een goed tegenargument te komen.
pi_147520165
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 17:22 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

"I dont know how much a taxi would be i don't think you'd pay much more for having Feliciano take you there. He is a local to Boquete chap, speaks reasonable English, some german and dutch too"
http://www.tripadvisor.ca(...)iriqui_Province.html
Goeie link voor jackie. Met z'n 4x4 taxi alvast een eind de trails op.
pi_147520771
[quote]0s.gif Op maandag 25 augustus 2014 02:14 schreef Poekje01 het volgende:
Mijn contact in Panama heeft mij 1 maand geleden verteld dat volgens zijn vriend bij de DIJ (Panamese recherche) in de mobiele telefoon van de verdronken 22 jarige Osman Valenzuela jongen 2 foto's zijn gevonden. Van een blond en een roodharig meisje. Dat mocht niet eerder naar buiten komen. En die telefoon kreeg de familie niet terug. Hij kon niet aangeven of de meisjes op de foto Kris en Lisanne betrof. Daarom is er af en toe aandacht gevraagd in deze forums voor die verdrinking en de dood van de jongen. Sommigen hier doen daar lacherig over, ik zou willen zeggen, lees even verder:

Mijn contact in Panama vond het zelf verdacht dat de meiden verdwenen op 1 april, en dat Osman (Piki) verdween op 4 april, en op 5 april dood werd aangetroffen in die rivier. Mijn contact zei verder dat Osman deel uitmaakte van een jeugdbende van 6 jongens. De rest is aangehouden geweest voor verhoor. 2 zaten langer vast, de een beschuldigde de ander: " hij heeft het gedaan" onduidelijk is daarbij of het om het doden van Osman ging, of de dood / verdwijning van de meisjes. De 2 konden zelf als persoon zo niet met technisch forensisch bewijs aan de verdwijning van K en L gelinked worden. De leider van het stel, volgens mijn contact, ja... nou komt het, was/is Henry, de zoon van de gids F.

Sja. Ik weet hier inmiddels een paar weken van, de persvoorlichter NvP en politie MN is op verzoek/met toestemming ook gelijk hiervan op de hoogte gebracht. De moeder van Osman wil blijkbaar niet met Enrique Arrocha praten.

Misschien snappen jullie nu mijn frustratie met het 'opgedrongen' verdwijningsscenario, waarin een aantal hier ook zo eenzijdig mee bezig zijn. De een volgens mij. omdat die eigenlijk I.L de eigenaresse van de taalschool is, de ander omdat dat de vriend daarvan is, die in C. woont, wat naast Panama ligt. Zij hebben zakelijke belangen in Panama, en een slecht lopend toerisme in "Murderville" zit niemand op te wachten.

Ook het feit dat er een insulinemeter op de trail is gevonden, en dat ik een link heb gepost waarin naar voren komt hoe je met de auto en daarna lopend bij de samenvloeing van de Changuinola en Culebra kan komen, wat Panamezen in dat filmpje doen, en je je dus kan voorstellen dat je dat ook kan doen om lichaamsdelen te dumpen wordt weggelachen.

Want een verdwijningsscenario "verdwijnt" 'makkelijker' uit eenieder zijn geheugen.
Kijk maar naar een vermissing als die van Alex Humphrey (Boquete, 2009):
wordt dat allemaal dan zo direct net hetzelfde met deze zaak van Kris en Lisanne?

Als Kris en Lisanne een ongeluk hebben gehad op de trail, of de verkeerde personen tegenkwamen (bv. drugsrunners, of de gang van Henry..) dan kunnen jullie zelf denk ik ook wel bedenken wat er met lastige getuigen moet gebeuren. Misschien was Osman het daar niet zo mee eens.

Ja, bewijs het allemaal maar eens. maar weet wel, ik ben benaderd met die gegevens over die Osman jongen, ik verzin dat niet zelf.
[/quot

Ze waren erg druk die week op het politie bureau daar, naast deze zaak waren en nog een paar grote zaken.
Hoe groot is dat Bureau, weet iemand dat?
pi_147521614
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 17:54 schreef ootjekatootje het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op maandag 25 augustus 2014 02:14 schreef Poekje01 het volgende:
Mijn contact in Panama heeft mij 1 maand geleden verteld dat volgens zijn vriend bij de DIJ (Panamese recherche) in de mobiele telefoon van de verdronken 22 jarige Osman Valenzuela jongen 2 foto's zijn gevonden. Van een blond en een roodharig meisje. Dat mocht niet eerder naar buiten komen. En die telefoon kreeg de familie niet terug. Hij kon niet aangeven of de meisjes op de foto Kris en Lisanne betrof. Daarom is er af en toe aandacht gevraagd in deze forums voor die verdrinking en de dood van de jongen. Sommigen hier doen daar lacherig over, ik zou willen zeggen, lees even verder:

Mijn contact in Panama vond het zelf verdacht dat de meiden verdwenen op 1 april, en dat Osman (Piki) verdween op 4 april, en op 5 april dood werd aangetroffen in die rivier. Mijn contact zei verder dat Osman deel uitmaakte van een jeugdbende van 6 jongens. De rest is aangehouden geweest voor verhoor. 2 zaten langer vast, de een beschuldigde de ander: " hij heeft het gedaan" onduidelijk is daarbij of het om het doden van Osman ging, of de dood / verdwijning van de meisjes. De 2 konden zelf als persoon zo niet met technisch forensisch bewijs aan de verdwijning van K en L gelinked worden. De leider van het stel, volgens mijn contact, ja... nou komt het, was/is Henry, de zoon van de gids F.

Sja. Ik weet hier inmiddels een paar weken van, de persvoorlichter NvP en politie MN is op verzoek/met toestemming ook gelijk hiervan op de hoogte gebracht. De moeder van Osman wil blijkbaar niet met Enrique Arrocha praten.

Misschien snappen jullie nu mijn frustratie met het 'opgedrongen' verdwijningsscenario, waarin een aantal hier ook zo eenzijdig mee bezig zijn. De een volgens mij. omdat die eigenlijk I.L de eigenaresse van de taalschool is, de ander omdat dat de vriend daarvan is, die in C. woont, wat naast Panama ligt. Zij hebben zakelijke belangen in Panama, en een slecht lopend toerisme in "Murderville" zit niemand op te wachten.

Ook het feit dat er een insulinemeter op de trail is gevonden, en dat ik een link heb gepost waarin naar voren komt hoe je met de auto en daarna lopend bij de samenvloeing van de Changuinola en Culebra kan komen, wat Panamezen in dat filmpje doen, en je je dus kan voorstellen dat je dat ook kan doen om lichaamsdelen te dumpen wordt weggelachen.

Want een verdwijningsscenario "verdwijnt" 'makkelijker' uit eenieder zijn geheugen.
Kijk maar naar een vermissing als die van Alex Humphrey (Boquete, 2009):
wordt dat allemaal dan zo direct net hetzelfde met deze zaak van Kris en Lisanne?

Als Kris en Lisanne een ongeluk hebben gehad op de trail, of de verkeerde personen tegenkwamen (bv. drugsrunners, of de gang van Henry..) dan kunnen jullie zelf denk ik ook wel bedenken wat er met lastige getuigen moet gebeuren. Misschien was Osman het daar niet zo mee eens.

Ja, bewijs het allemaal maar eens. maar weet wel, ik ben benaderd met die gegevens over die Osman jongen, ik verzin dat niet zelf.
[/quot

Ze waren erg druk die week op het politie bureau daar, naast deze zaak waren en nog een paar grote zaken.
Hoe groot is dat Bureau, weet iemand dat?
Maar dat wisten we toch allemaal al, ook Baru op ws postte dit.
Maar ja, toon het maar eens aan, dat proberen we al maanden
pi_147521685
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 18:23 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Maar dat wisten we toch allemaal al, ook Baru op ws postte dit.
Maar ja, toon het maar eens aan, dat proberen we al maanden
Juist maar hoeveel aandacht was er voor de vermissing die eerste dagen? Ik begrijp dat ze daar erg druk waren. Hoe serieus is de vermissing genomen, die vraag ik omdat F daarom zelf zo fanatiek aan de slag ging.
pi_147521758
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 18:25 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Juist maar hoeveel aandacht was er voor de vermissing die eerste dagen? Ik begrijp dat ze daar erg druk waren. Hoe serieus is de vermissing genomen, die vraag ik omdat F daarom zelf zo fanatiek aan de slag ging.
In het begin niet serieus, daar was F ook kwaad over. Daarna is wel van alles uit de kast getrokken alleen zochten ze op de verkeerde plaatsen
pi_147521974
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 18:28 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

In het begin niet serieus, daar was F ook kwaad over. Daarna is wel van alles uit de kast getrokken alleen zochten ze op de verkeerde plaatsen
Daar maakte hij zich ook druk om. Daarom is hij zelf maar in het goede gebied gaan kijken. Las ik in een link in dit of vorige topic. Dat is dan wel verdacht vind ik. Hij heeft toen als enige daar gezocht en niks gevonden. Later ineens wel, de resten.
pi_147522114
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 18:35 schreef 11en30 het volgende:

[..]

Daar maakte hij zich ook druk om. Daarom is hij zelf maar in het goede gebied gaan kijken. Las ik in een link in dit of vorige topic. Dat is dan wel verdacht vind ik. Hij heeft toen als enige daar gezocht en niks gevonden. Later ineens wel, de resten.
Daarom denk ik ook dat ze bij de 1e of 2e bergbeek van het pad af gegaan zijn.
F zei nav zijn zoektocht dat ze niet bij de paddock geweest zijn, anders had hij voetsporen moeten zien in de modder/koeiendrek
pi_147522196
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 18:42 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Daarom denk ik ook dat ze bij de 1e of 2e bergbeek van het pad af gegaan zijn.
F zei nav zijn zoektocht dat ze niet bij de paddock geweest zijn, anders had hij voetsporen moeten zien in de modder/koeiendrek
had hij daarvoor wel voetsporen gevonden dan?
pi_147522264
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 18:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

had hij daarvoor wel voetsporen gevonden dan?
Het was een droge periode dus het pad was te droog voor sporen.
Bij de paddock schijnt het altijd een drekzooi te zijn ;)
pi_147522272
En daarom is het zo belangrijk die kaartjes juist te hebben. Hoe lopen de mogelijke routes van de quebrada's (de vraag is of ze wel bij de 2e geweest (moeten) zijn) naar/langs/omheen/over de paddocks naar de 2e kabelbrug.

Hoe kunnen ze gelopen zijn en waar is er (niet) gezocht en wanneer?

The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_147522379
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 18:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

had hij daarvoor wel voetsporen gevonden dan?
Ik denk niet dat ze van het pad zijn gegaan maar wel dat er tussen 1eQ en 2eQ (óf tussen 1eQ en top Pianista) iets is gebeurd, al vrij snel na 14.00 uur. Vermoed ook dat er derden bij betrokken zijn.
pi_147523702
quote:
19s.gif Op vrijdag 12 december 2014 18:49 schreef El_Matador het volgende:
En daarom is het zo belangrijk die kaartjes juist te hebben. Hoe lopen de mogelijke routes van de quebrada's (de vraag is of ze wel bij de 2e geweest (moeten) zijn) naar/langs/omheen/over de paddocks naar de 2e kabelbrug.

Hoe kunnen ze gelopen zijn en waar is er (niet) gezocht en wanneer?

[ afbeelding ][ afbeelding ]
ik vind de tweede foto met het zoekschema onduidelijk, de eerste is prima te volgen!
pi_147523841
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 19:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik vind de tweede foto met het zoekschema onduidelijk, de eerste is prima te volgen!
Ik heb een lijstje met zoektochten proberen aan te geven. Kan idd duidelijker, maar mooiste zou zijn om te weten waar op welke dag precies gezocht is.

• ALLE vondsten zijn gedaan (ver) buiten het zoekgebied van SINAPROC
• SINAPROC volgde een pad naar het oosten, richting Alto Romero
• de meiden volgden hoogstwaarschijnlijk de rivier, met de kabelbruggen
• wat is nou precies de trail? Is dat de SINAPROCroute, of de weg die de meiden genomen hebben? Hoe kwamen ze juist op die weg terecht als SINAPROC de trail volgde?
• Waarom is SINAPROC niet geweest in het gebied met bekende (!) kabelbruggen? Waarom dacht men "daar zullen ze toch niet zitten"??
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_147523851
begrijp ik het goed dat er voor 4 april 19:51 uur helemaal niet gezocht is door de overheid?
En op 6 en 7 april ook helemaal niet of zijn deze gegevens niet bekend?
pi_147524182
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 19:43 schreef ootjekatootje het volgende:
begrijp ik het goed dat er voor 4 april 19:51 uur helemaal niet gezocht is door de overheid?
En op 6 en 7 april ook helemaal niet of zijn deze gegevens niet bekend?
Eerste is correct, wat betreft achter de Mirador.

Er is tussendoor ook op de Baru en de Quetzaltrail gezocht, maar welke dagen dat was heb ik niet erbij gezet, omdat het juist om het gebied gaat waar Lisanne en Kris zaten, hoogstwaarschijnlijk op 8 april 03:54 nog allebei in leven (?)....
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_147524264
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 16:50 schreef jackie12 het volgende:

[..]

Nee Justin Case hij was niet al een keer in de kamer geweest
OK mijn fout.
quote:
dus mocht hij of een bekende van hem er iets mee te maken hebben dan zou ik dat op dezelfde manier aanpakken
Dat lijkt me stug. Want dan moet je op het idee komen in zo korte tijd. En nog de tegenwoordigheid van geest hebben, het acteertalent en het lef. Dat is wel even wat anders, dan met een goed glas bij de open haard computer, samen met andere plot-auteurs, vrijblijvend wat mijmeren hoe het gegaan zou kunnen zijn. Wetend wat de afloop geweest is. Zo'n generaal, die zeker weten de vorige (verloren) oorlog gewonnen zou hebben.
pi_147524369
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 19:54 schreef JustinCase het volgende:

Zo'n generaal, die zeker weten de vorige (verloren) oorlog gewonnen zou hebben.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_147524833
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 17:22 schreef Grijzemassa het volgende:

[..]

Je huiswerk niet gedaan JustinCase, veel hier op het forum wisten al dat F ook Nederlands geleerd heeft.

http://www.petitfute.uk.c(...)onzalez/e-18328.html

"I dont know how much a taxi would be i don't think you'd pay much more for having Feliciano take you there. He is a local to Boquete chap, speaks reasonable English, some german and dutch too"
http://www.tripadvisor.ca(...)iriqui_Province.html
Kijk eens aan. Maar daarmee kan hij alsnog niet zien of er _geen_ zaken in zijn richting wijzen. Om die reden hoefde hij het dus niet te doen. Blijft over de Columbo-methode: (expres) vingerafdrukken achterlaten. Hoeveel verschilt F. in slordigheid (als het dat was), van de doorsnee-Panamees? Of van de plakbandfunctionaris bij de politie? Of was het de douane.
pi_147525000
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 17:24 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Niemand hier beweert vandaag dat een eventuele dader(s) ook degene is die eventueel met de data in de telefoon/camera geknoeid heeft.
Het was een vraag: of dit dezelfde persoon was. Als het antwoord nee is, hoor ik graag hoe die dwaalspoorder en dader dan samen in het plaatje passen.
quote:
Dat is steeds het probleem met je reacties, je doet zelf heel veel aannames die nergens op gebaseerd zijn. Je slaat alle ideeën van tafel zonder zelf met een goed tegenargument te komen.
Vind je? Ik vind het laten zien hoe vergezocht en onwaarschijnlijk een idee is, voldoende als tegenargument. Wat moet daar nog bij komen?
pi_147525033
Dat idee dat "FG de twee meiden 'tot vlak onder de top' kon brengen met een 4x4" wordt nergens ondersteund door de ouders, niet door de fotoserie, niet door getuigen, niet door de betrokkene FG zelf.

Het is alleen een theoretische mogelijkheid die wordt opgeworpen.

Zonder kaartjes van tot waar dan, inpassen in de fotoreeks, onderbouwd met argumenten oid.

Gewoon een idee, plemp het online, en wat maakt het verder uit, een van de meest betrokken vrijwilligers ermee beschuldigen... :|W

Als Kees Bakker, pedofiel in een Schiedams park naast de politie gaan staan is nog iets anders dan de halsbrekende (letterlijk) toeren die deze foto-expert en psychokiller onder leiding van de Professor Master of the Mountain moe(s)t uithalen om deze perfect crime rond te krijgen...
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_147526401
Beschuldig je nu -ongefundeerd- zomaar één van de meest betrokken users?
pi_147526474
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 20:54 schreef 11en30 het volgende:
Beschuldig je nu -ongefundeerd- zomaar één van de meest betrokken users?
Van beschuldigingen? Die zijn er gewoon. Ik hoef ze niet onder elkaar te plakken, dat is voor elke lezer duidelijk.

Hij beschuldigt maar door maar beargumenteert niet waarom. Dat is laster.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')