abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 8 december 2014 @ 17:00:10 #1
42184 crew  DaMart
pi_147395512
141207_266257_kerstverhalen_tpc_hdr.jpg

Ook dit jaar organiseert FOK! weer de jaarlijkse Kerstverhalenwedstrijd. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is het onderwerp dit jaar vrij, met als enige beperking dat het een kerstverhaal moet zijn.

Wil je inspiratie opdoen? Klik dan hier om de winnende verhalen van de voorgaande edities te lezen.

Meedoen
Het onderwerp voor de wedstrijd is vrij, zo lang het verhaal maar raakvlakken heeft met Kerst. Iedereen mag meedoen met één kerstverhaal van maximaal 1500 woorden, geschreven in het Nederlands.

Je kunt je verhalen tot 21 december 22:00 uur insturen naar kerstverhalen@fok.nl. Vergeet daarbij niet je FOK!-gebruikersnaam te vermelden en een eigen titel te bedenken.

Na ontvangst zullen de ingezonden verhalen in dit topic worden geplaatst. Is een verhaal ingestuurd, dan is het niet meer mogelijk om het nog te wijzigen.

Na het sluiten van de inzendtermijn op 21 december kan iedereen t/m 24 december 20:00 uur stemmen op zijn of haar favoriete genomineerde verhalen. Op kerstavond, 24 december zal de winnaar van de Kerstverhalenwedstrijd 2014 bekend worden gemaakt.

Prijzen
De auteurs van de beste 5 verhalen mogen een of meer titels uitkiezen uit de volgende, door A.W. Bruna Uitgevers beschikbaar gestelde boeken De nummer 1 mag 3 titels uitzoeken, de nummer 2 wint twee van deze titels naar keuze en de nummers 3 t/m 5 mogen ieder één van de boeken uitkiezen.

De boeken waaruit kan worden gekozen zijn:

John Grisham – Dilemma
Als de jonge advocate Samantha Kofer haar baan verliest, moet ze – na werkweken van honderd uur met een partnerschap in het vooruitzicht – een baan accepteren bij een klein pro-Deokantoor. Vanuit Manhattan verhuist ze naar het dorpje Brady, in de staat Virginia. Hier assisteert zij Mattie Wyatt van het Mountain Bureau voor Rechtshulp, dat zich inzet voor de arme bevolking. Voor het eerst in haar leven helpt Samantha bij de voorbereidingen van echte rechtszaken, brengt ze daadwerkelijk tijd door in een rechtszaal, maar wordt ze ook bedreigd door inwoners die niks moeten hebben van een advocaat uit de grote stad.
Samantha komt terecht in de troebele wereld van de mijnbouw, waar continu wetten worden overtreden en de regelgeving wordt genegeerd. Onder de inwoners van Brady heerst grote verdeeldheid over de voor- en nadelen van de vele steenkoolmijnen in de regio, en openlijk geweld ligt constant op de loer. Samantha raakt verwikkeld in een proces met dodelijke gevolgen…

David Baldacci – De ontsnapping
Wanneer een zwaar stormfront over de staat Kansas trekt, valt in Leavenworth, een van de zwaarst beveiligde militaire gevangenissen in de Verenigde Staten, de stroom uit. De situatie verergert aanzienlijk wanneer ook de back-upgenerator de geest geeft en alle celdeuren tegelijk opengaan. De volgende ochtend blijkt een enkele, zeer prominente gevangene te zijn verdwenen. In zijn cel treffen de bewakers het lichaam van een onbekende man aan…
Voormalig majoor Robert Puller was veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens hoogverraad en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid. Zijn ontsnapping uit Leavenworth leidt tot een massale klopjacht, maar niet alleen door de autoriteiten. Special agent John Puller van de US Army’s Criminal Investigative Division is net zo goed vastbesloten zijn oudere broer John te vinden. Maar naarmate hij verder graaft in diens verleden, komt hij steeds meer te weten over de veroordeling dat niet klopt. En er is één persoon die alles op alles zal zetten om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt…

Oprah Winfrey – Wat ik zeker weet
De afgelopen veertien jaar nam Oprah afscheid van The Oprah Winfrey Show (de hoogstgewaardeerde talkshow in de geschiedenis), lanceerde ze haar eigen tv-netwerk, werd ze Amerika’s enige donkere miljardair, ontving ze een eredoctoraat aan Harvard University en de Presidential Medal of Freedom.
Gedurende al die tijd bracht ze diepgaande en inspirerende wijsheden in haar Wat ik zeker weet-column in O, The Oprah Magazine. Deze wijsheden zijn nu voor het eerst herzien en samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en openbaringen van Oprah Winfrey. Ze zijn gegroepeerd naar thematiek en bieden een zeldzaam krachtig inzicht in de geest van een van de meest opmerkelijke vrouwen ter wereld. Eerlijk, ontroerend, opbeurend, hartverwarmend en energiek: Oprah's Wat ik zeker weet sprankelt door teksten waar lezers zich steeds weer tot zullen wenden.

Ben Collins (The Stig) - Autorijden
In Autorijden deelt Ben Collins, de voormalige Stig uit Top Gear, de expertise en vaardigheden die hij in zijn twintigjarige carrière heeft opgedaan als een van de beste coureurs ter wereld – van racen in de Le Mans Series tot NASCAR-kampioenschappen, en van het besturen van de Batmobile tot kogels ontwijken met James Bond.
In Collins visie leiden anticiperen, gelijkmatig rijden en snelheid, door hem geperfectioneerd tijdens duizenden uren stuurmanskunst op het hoogste niveau, tot een grotere controle, meer veiligheid en een lager brandstofverbruik. In dit boek gaat het om beter rijden, niet om sneller rijden.
Of je nu al meer dan dertig jaar achter het stuur zit of pas net met rijles bent begonnen, dit zijn de tips en trucs die je rij-instructeur heeft overgeslagen, die je vader is vergeten en die je vrienden zeggen te kennen… maar niet kennen.

Albert Sánchez Piñol – Victus
Victus wordt verteld door Martí Zuviría, een jonge man uit Barcelona die een uitstekende militaire bouwmeester wordt. Het grillige lot maakt dat hij aan de ene kant de stad bouwkundig moet versterken, en aan de andere kant een strategie moet bedenken om haar te belegeren en te vernietigen.
Victus is een roman vol gevechten, avonturen, liefde, politiek en humor. Een boek dat je in één adem uitleest en met dezelfde gretigheid als waarmee je meesterwerken van Dumas, Victor Hugo of Tolstoj leest.




Michel van Egmond – Kieft
Wim Kieft (1962) speelde 42 keer voor Oranje. Hij werd Europees kampioen in 1988, won de Europa Cup I, werd zes keer landskampioen, vier keer bekerwinnaar en ontving al op 19-jarige leeftijd de Gouden Schoen.
Michel van Egmond (1968) is journalist bij Voetbal International en schrijver van sportboeken. Voor GIJP, de biografische schets van het leven van René van der Gijp, won hij in 2013 de NS Publieksprijs. Er zijn van GIJP bijna 350.000 exemplaren verkocht. In 2014 won hij de NS Publieksprijs opnieuw, ditmaal met het boek Kieft.

[ Bericht 12% gewijzigd door DaMart op 20-12-2014 19:31:04 ]
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  zaterdag 13 december 2014 @ 19:19:18 #2
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_147548687
Wel weer érg jammer dat het allemaal vertalingen zijn, op dat boek van Kieft na (wat me nou juist weer niet interesseert). Maar goed, ik maakte waarschijnlijk toch al geen kans :')
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_147781893
Even een reminder dat de inzendtermijn morgenavond sluit. Omdat ik rond 20:00 uur zelf waarschijnlijk nog niet thuis ben, schuiven we de termijn overigens twee uur op, dus inzenden kan tot morgenavond 22:00 uur!
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  Moderator zondag 21 december 2014 @ 22:14:23 #4
42184 crew  DaMart
pi_147821769
Inzendtermijn is verstreken, dus tijd om te gaan stemmen: KSW / Kerstverhalenwedstrijd 2014 - stemtopic
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')