Fer | zondag 30 november 2014 @ 17:40 |
Tegen beter weten in en gewoon omdat ik het wil proberen, een zak supermarkt patat op een bakplaat in de oven gestopt op 180 graden. Iemand nog tips hoe ik het proces nog kan redden, verbeteren, laten lukken? zout heb ik er al overheen gestrooid. | |
Elan | zondag 30 november 2014 @ 17:43 |
gewoon los leggen en regelmatig keren zou prima moeten werken. duurt wel ff dan maar zolang je niet alles op mekaar smijt komt het goed | |
Fer | zondag 30 november 2014 @ 17:46 |
Ze liggen wel wat over elkaar heen, geen hele berg dat niet. | |
#ANONIEM | zondag 30 november 2014 @ 17:48 |
Je moet er op zijn minst vet bij gooien, anders werkt het natuurlijk niet. | |
Erasmo | zondag 30 november 2014 @ 17:50 |
Haal ze uit de oven en doe ze in een frituur. | |
Fer | zondag 30 november 2014 @ 17:50 |
Het ruikt wel lekker. Ik zal ze straks even omscheppen, olien en nog wat zouten. | |
agter | zondag 30 november 2014 @ 17:51 |
Vieze slappe patat krijg je dan. Beter gebruik je aardappels (gesneden) met een beetje olie en een teentje knoflook plus wat paprikapoeder. Jammie! | |
spijkerbroek | zondag 30 november 2014 @ 17:54 |
Je moet 't ook niet na 10 minuten al uit de oven halen. | |
agter | zondag 30 november 2014 @ 17:55 |
Schreef ik dat? | |
spijkerbroek | zondag 30 november 2014 @ 18:00 |
Nee. | |
Anne | zondag 30 november 2014 @ 18:02 |
Ik schep ze dus echt nooit om, maar leg ze wel braaf naast elkaar allemaal. Mijn ervaring is trouwens dat die van de supermarkt (jumbo-merk) bijvoorbeeld nooit krokant worden. Bij mij worden alleen die van Aviko echt lekker krokant (met name de super crunch-versies). | |
Diqiu-Long | zondag 30 november 2014 @ 18:02 |
Patat in de oven maken smaakt gewoon niet vind ik persoonlijk, maar je kunt het natuurlijk wel uitproberen. | |
Fer | zondag 30 november 2014 @ 18:03 |
Lol de een zegt ze worden droog, de ander zegt slap Wat i het n | |
agter | zondag 30 november 2014 @ 18:05 |
Maak je een foto van het resultaat voor ons? | |
Housekeeper | zondag 30 november 2014 @ 18:05 |
Misschien even de grill op het einde gebruiken om er nog iets krokants van proberen te maken. Eventueel ook ff omdraaien op de bakplaat? ![]() | |
WJMW | zondag 30 november 2014 @ 18:52 |
Het is veel te veel werk, maar als je ze allemaal los van elkaar legt (dus niet aanraken) en je draait ze allemaal een keer om dan krijg je echt lekkere knapperige friet. | |
Ole | zondag 30 november 2014 @ 19:08 |
Ik sprenkel er altijd nog wat olie overheen. En veel langer in de oven dan aangegeven, of een deel van de tijd op de combi-stand | |
Ole | zondag 30 november 2014 @ 19:09 |
Die van Aviko zijn idd beduidend beter! | |
Fer | zondag 30 november 2014 @ 19:15 |
![]() Laten we zeggen dat ze er beter uitzien, dan ze smaakten. Maar komt misschien ook omdat het jumbo patat was. En heb ze op het laatst ff wat hoger gezet, 210gr. Daar werden ze echter te taai van. Dus volgende keer met een ander merk patat, of zelfgemaakte (dan met of zonder voorbakken) en toch op 180 laten. | |
#ANONIEM | zondag 30 november 2014 @ 19:16 |
In de vuilnisbak flikkeren en naar een goede snackbar gaan. Allahusnackbar!! [ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 30-11-2014 19:17:18 ] | |
MevrouwPuff | zondag 30 november 2014 @ 19:23 |
| |
Elan | zondag 30 november 2014 @ 19:23 |
Had het mooi laten staan en was patat gaan halen. | |
Fer | zondag 30 november 2014 @ 19:42 |
Had voor de zekerheid al satesaus opgezet, dikke klodder over de patat en je proeft er niks meer van. | |
Nafi | zondag 30 november 2014 @ 23:49 |
Enige patat die lukt in de oven is ras-patat. | |
#ANONIEM | zondag 30 november 2014 @ 23:51 |
Nog steeds geen frietmongolen in dit topic. ![]() | |
LTVDK | maandag 1 december 2014 @ 00:37 |
Het is friet ![]() Maar was hier vorige week niet ook al een topic over? Edit: CUL / patat uit de oven | |
#ANONIEM | maandag 1 december 2014 @ 00:39 |
Ik doe het weleens om de friet die koud geworden is op te warmen. | |
#ANONIEM | maandag 1 december 2014 @ 00:40 |
Echt positief pakt dat niet uit maar betere methode weet ik niet, koude friet is ook niks. | |
#ANONIEM | maandag 1 december 2014 @ 00:43 |
De beste resultaten was met hete lucht en grill tegelijk en dan beetje husselen tijdens het proces om er nog iets van te maken. | |
Sangha | maandag 1 december 2014 @ 09:20 |
Ja tuurlijk kan dat wel, maar zoals sommigen al opmerkten is dat merk-afhankelijk en natuurlijk of je ze naast elkaar of op elkaar legt. Ze krijgen op elkaar nooit zoveel warmte-contact zoals dat in een frietpan zou gaan, dus niet over elkaar heen is wel een vereiste. ![]() En even keren af en toe. Olie er overheen hoeft niet echt omdat ze van zichzelf al wat vetter zijn, alleen merk je dat wel qua smaak dus een beetje olie zou niet misstaan. ![]() De vraag is waarom je ovenpatat neemt? Gezonder, of minder ongezond eigenlijk of bij gebrek aan een frietpan? Ik vind friet heerlijk, maar eet het niet zo vaak vanwege de minder gezond aspecten, maar als ik het eet, wil ik dan ook dat het heeerlijk smaakt en dus voor mij in principe geen oven-friet, ik vind dat een beetje patat-net-niet. ![]() Ja met een flinke klodder pindasaus proef je het niet meer, nee dan kan je net zo goed een krant door de pindasaus halen. ![]() | |
Mystikvm | maandag 1 december 2014 @ 09:23 |
Dit. En als je ze zelf snijdt is het helemaal top. Half uurtje op een graad of 180 en ze zijn gaar, knapperig en bruin. Ook lekker om er halverwege wat bacon en kaas over te doen en een paar takken rozemarijn er tussen. Hoe het komt dat die voorgekookte patat altijd slap wordt (ook bij mij), weet ik niet. Maar zelf snijden is helemaal niet zo heel veel werk. | |
#ANONIEM | maandag 1 december 2014 @ 09:28 |
Zaanse mayonaise op de zelf gefrituurde frieten, pindasaus is snel gemaakt, pindakaas, kokosmelk, water, gember, ketjap en kruiden naar smaak. Om het af te maken doe ik er altijd nog kleine scheut Hela curry doorheen. | |
Spanky78 | maandag 1 december 2014 @ 17:32 |
Korter bakken op hogere temperatuur. Maar verder gaat het nooit zo lekker worden als frituren. | |
kawotski | dinsdag 2 december 2014 @ 11:46 |
De kwalificatie van dit aardappeltje verdient noch friet noch patat. | |
vaduz | zaterdag 21 november 2015 @ 20:55 |
Kun je deze zooi ook in de magnetron steken? | |
Erasmo | zaterdag 21 november 2015 @ 21:00 |
Ja. Is het lekker? Nee. | |
uniekhoorn | zaterdag 21 november 2015 @ 21:07 |
Vind de Lidl ovenfrietjes toch echt heerlijk. Maar wel in kleine batches en nog wat grof zout en paprikapoeder | |
uniekhoorn | zaterdag 21 november 2015 @ 21:09 |
Piet eet dan natte honden, geloof niet dat hij het überhaupt lekker vindt ![]() | |
Charlie_Brown | zaterdag 21 november 2015 @ 22:43 |
Vooral die ribbelfriet! Die lukken uitstekend in de oven. Hier ligt altijd wel een zak in de vriezer, hooguit een week dan is hij alweer leeg. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 november 2015 @ 22:56 |
In de frituur gooien Ovenfriet smaakt zoals natte honden ruiken | |
Pietverdriet | zaterdag 21 november 2015 @ 22:57 |
![]() | |
RobinOok | zaterdag 21 november 2015 @ 22:59 |
Oh, shit, sorry, was net te laat met waarschuwen. Margarine, truffelolie, kweekzalm en ovenfriet. Nou, berg je dan maaar! | |
Pietverdriet | zaterdag 21 november 2015 @ 23:02 |
![]() Conimex! Conimex! Gebakken aardappelen! | |
RobinOok | zaterdag 21 november 2015 @ 23:45 |
OP-gebakken aardappelen. En dat van Conimex zit in jouw hoofd. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 november 2015 @ 23:47 |
Franse Keuken! | |
RobinOok | zaterdag 21 november 2015 @ 23:50 |
Haha. Ook daar sla ik echt heus niet altijd op aan. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 november 2015 @ 23:53 |
Ik plaag alleen maar een beetje, je weet dat ik gek op je ben ![]() | |
RobinOok | zondag 22 november 2015 @ 09:55 |
Ja maar, ja maar, ja maar. Okay dan. ![]() | |
FANN | zondag 22 november 2015 @ 11:57 |
getver | |
FutureFairytale | zondag 22 november 2015 @ 12:01 |
In Australië waar heel veel Aziaten wonen is Conimex een ontzettend groot merk en wordt het in de meest populaire kookshows gebruikt. En hier in NL is het voor sommigen te min. Heel gek eigenlijk. | |
mytec | zondag 22 november 2015 @ 12:14 |
Conimex is Unilever, niks mis mee maar echt Aziatisch is het natuurlijk niet. Tuurlijk zullen niet alle Conimex dingen veranderd zijn, kruiden, sambal etc zullen niet veel anders zijn. Maar die mixen voor bapipangang enzo wel. Het is hetzelfde als Bertolli, wat ook typisch Unilever is. Het betekent juist dat de basis ingredienten vaak wel duurder zijn dan een aziatisch merk, alleen door schaal grote heeft Unilever vaak aanbiedingen, terwijl op sommige kruiden juist een extreme marge zit. Iedereen moet zelf beslissen wat hij/zij neemt. Ik mijd gewoon van alle merken de mixen--> maggi,knorr,conimex,bertolli, gran italia etc. | |
FutureFairytale | zondag 22 november 2015 @ 12:29 |
De Conimex sambal oelek en ketjap manis zijn daar heel populair onder de echt Aziatische bevolking. Van die producten kan dus niet gezegd worden dat het slecht of niet authentiek is. Idd de babi pangang mixen zijn meer voor makkelijke Hollanders. |