HSG | dinsdag 25 november 2014 @ 12:56 |
Ola, vandaag wil ik lekker patat klaarmaken en daar wil ik de oven voor gebruiken aangezien ik geen friteuse hebben het veel stank bespaart. Uiteraard wil aardappelen gaan snijden en geen diepvriesspul gebruiken. Welke aardappelen kan ik hiervoor gebruiken? Op hoeveel graden moet de oven staan? Hoe lang moeten de patatten in de oven? Alvast bedankt. ![]() | |
papernote | dinsdag 25 november 2014 @ 12:58 |
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R697426/ovenfrites | |
papernote | dinsdag 25 november 2014 @ 12:59 |
http://www.mijnreceptenbo(...)akte-ovenfrites.html | |
papernote | dinsdag 25 november 2014 @ 12:59 |
http://www.smulweb.nl/recepten/1090178/Heerlijke-ovenfrites | |
Prospos | dinsdag 25 november 2014 @ 13:02 |
Ola ![]() | |
Elan | dinsdag 25 november 2014 @ 13:23 |
Koop dan een Actifry of Airfry dat werkt beter dan in de oven bakken. | |
Dingflofbips | dinsdag 25 november 2014 @ 13:25 |
2x mis | |
HSG | dinsdag 25 november 2014 @ 13:26 |
Want? | |
HSG | dinsdag 25 november 2014 @ 13:27 |
Welke aardappel is het beste? | |
FunkyHomosapien | dinsdag 25 november 2014 @ 13:35 |
als je gewone aardappels in de oven gaat doen komt daar echt geen lekker frietje uit, dat zijn gewoon gebakken aardappelen dan. | |
Pietverdriet | dinsdag 25 november 2014 @ 14:30 |
Ovenfriet, dat smaakt zoals natte honden ruiken | |
LTVDK | dinsdag 25 november 2014 @ 14:34 |
Het is friet ![]() Maar in principe kun je bijna alle aardappels gebruiken, al zijn kruimige vaak wat lekkerder vind ik persoonlijk. Beste manier om friet in de oven te maken: - Schil aardappels - Snij er friet van - Stop het in een vergiet en spoel af met warm water - Leg het op een hoop keukenpapier en zorg dat het zo droog als mogelijk is - Stop ze in een zakje (diepvries met ziplock werkt het handigst) - Gooi je kruiden erbij, ik pak vaak zout, paprika en knoflook (allen in poedervorm uiteraard) - Doe er een goede scheut olijfolie bij - Flink schudden zodat alles mooi verdeeld is - Over op 180 graden - Verspreid de friet over het bakblik (uiteraard met bakpapier eronder) - Afhankelijk van de dikte friet zal het zo tussen de 30-45 minuten duren, tussendoor wel even een keer omscheppen - Klaar! | |
Pietverdriet | dinsdag 25 november 2014 @ 15:25 |
Als je werkelijk meent dat dit maar in de buurt komt van gefrituurde friet, dan ben je niet goed snik. Het lijkt er optisch een beetje op en daar houdt het mee op | |
LTVDK | dinsdag 25 november 2014 @ 15:30 |
Het is inderdaad niet te vergelijken met friet nee, je dompelt het namelijk niet onder in het vet waardoor het ook nog eens geen frituren is. Maar het is in ieder geval een stuk lekkerder dat die zakken ovenfriet uit de diepvries, dat smaakt inderdaad echt nergens naar. Echt friet kun je alleen maken in een frituurpan (of een diepe pan met olie), maar gezien TS dit niet heeft en niet op de stank zit te wachten is dit eigenlijk het enige alternatief wat nog enigszins in de buurt komt. Of hij gaat gewoon naar het lokale frietkot ![]() | |
MsMessy | dinsdag 25 november 2014 @ 16:17 |
Ovenfrites ![]() Voor het idee: http://www.jamiemagazine.(...)kken-aardappels.html http://www.okokorecepten.(...)gebakken-aardappelen | |
RobinOok | dinsdag 25 november 2014 @ 18:44 |
Iets kruimige aardappelen. ![]() Perfect Ovenroasted Potatoes Preheat the oven with a baking tray in it at 200°C. Wash and clean the potatoes. Cut in wedges about the same thickness. Set aside in a bowl of warm water with big spoonful of salt (helps against sticking at the baking tray later) and a big splash of vinegar (helps against acrylamide). Just let it sit there for about 10-20 minutes. Drain the potatoes and dry them in a clean towel. Dry them really well. Add back in the dry bowl. Add a little oil. (a teaspoon is enough for 500g potatoes) Swirl the potatoes around so they all get covered with oil. Spread over the steaming hot baking tray and put back in the oven for about 45-50 minutes. Turn once. |