abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_146898118
registreer om deze reclame te verbergen
Nieuw deel door de mobiele bug geen op.

edit
OP van deel 1
quote:
In november is er bij een standaard bloedonderzoek diabetes bij mij vastgesteld. Dit terwijl ik helemaal geen klachten had. Maar mijn waardes waren wel erg hoog, nuchter zo rond de 20. Ik ben meteen begonnen met Metformine, maar helaas zorgde dit medicijn niet voor het gewenste effect. Daarom ben ik overgestapt op Glimeperide. Maar ook van dit medicijn daalde mijn glucosewaarde helaas niet.

Vorige week vrijdag ben ik weer bij de internist geweest en zij heeft me doorverwezen naar een diabetesverpleegkundige. Daar ben ik maandag geweest. Het is de bedoeling dat ik nu dus insuline ga spuiten. Helaas kon ik daar nog niet mee beginnen omdat de internist nog niet had doorgegeven hoeveel eenheden insuline ik moet spuiten. Volgende week maandag moet ik daarom terugkomen om te leren spuiten. Wel heb ik nu een bloedglucosemeter gekregen waarmee ik zelf mijn glucosegehalte kan meten.

Ik heb gekozen voor een meter waar geen losse teststrips en naaldjes bij horen. Deze meter is wel wat groter dan anderen, maar ik vind het fijn dat je zo weinig afval hebt. In het begin vond ik het wel spannend om mezelf te moeten prikken, maar na 2 dagen ben ik er wel aan gewend.

De diabetesverpleegkundige heeft ook al "droog" geïnjecteerd met de prikpen voor insuline en dat viel gelukkig reuze mee. Waarschijnlijk moet ik beginnen met 1 keer per dag langdurig werkende insuline spuiten en als dat niet werkt zal ik 4 keer per dag kortdurend werkende insuline moeten spuiten. Ik hoop maar dat dat niet nodig is.

De diagnose heeft mijn leven wel op zijn kop gezet. Ik moet regelmatig naar het ziekenhuis toe en nu dus ook insuline leren spuiten. Daarnaast moet ik nu natuurlijk regelmatig eten en veel bewegen. Vooral deze twee dingen zijn nog erg lastig voor me, ook vanwege de depressie waarmee ik kamp. Ik ben lid geworden van DVN en ga daar volgende week van naar een bijeenkomst over diabetes en depressie. Dit lijkt me erg interessant en hopelijk steek ik er nog wat van op.

Dit topic is bedoeld om over alles wat met diabetes te maken heeft te praten. Dus je kunt je eigen verhaal posten, informatie of steun vragen etc.

Game on :)


[ Bericht 96% gewijzigd door Ole op 22-11-2014 14:40:39 ]
Carpe Libertatem
  zaterdag 22 november 2014 @ 14:36:47 #2
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_146898200
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 14:32 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Ik zit met type 1 en spuiten. Zo nieuwe halen. :)
Ik hoop lang van weg te mogen blijven van spuiten :).

Voorlopig heb ik het aardig onder controle zo. Gemiddeld 2x per week lange stukken hardlopen (op aan het voeren naar 3 of 4x per week) en redelijk op mijn dieet letten.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 22 november 2014 @ 14:41:05 #3
22592 crew  Ole
pi_146898309
Zijn er wellicht suggesties voor een algemen OP?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO zaterdag 22 november 2014 @ 14:42:44 #4
22592 crew  Ole
pi_146898346
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 14:36 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Ik hoop lang van weg te mogen blijven van spuiten :).

Voorlopig heb ik het aardig onder controle zo. Gemiddeld 2x per week lange stukken hardlopen (op aan het voeren naar 3 of 4x per week) en redelijk op mijn dieet letten.
Same here. Mijn beweging is fitness/ krachttraining al dan niet met fysio erbij. Bij mij was echt heel duidelijk dat dat bewegen effect had. Niet alleen op suiker maar ook op cholesterol en andere waardes
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_146898351
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 14:41 schreef Ole het volgende:
Zijn er wellicht suggesties voor een algemen OP?
Misschien uitleggen wat type 1 en 2 is en wat hba1c is en dan zo'n tabel ervan(nieuwe en oude getallen)
  Moderator / Miss SHO zaterdag 22 november 2014 @ 14:45:15 #6
22592 crew  Ole
pi_146898406
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 14:43 schreef gridjuh het volgende:

[..]

Misschien uitleggen wat type 1 en 2 is en wat hba1c is en dan zo'n tabel ervan(nieuwe en oude getallen)
Ga er even naar kijken. (en even overleggen met de mods van LIF ;) )
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 22 november 2014 @ 14:45:26 #7
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_146898415
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 14:42 schreef Ole het volgende:

[..]

Same here. Mijn beweging is fitness/ krachttraining al dan niet met fysio erbij. Bij mij was echt heel duidelijk dat dat bewegen effect had. Niet alleen op suiker maar ook op cholesterol en andere waardes
Hier ook. Mijn laatste bloedwaardes waren uitstekend. Alsof ik gezond zou zijn :P. Nou ja, dit maar volhouden dus :)

Ik ben al met al sinds dat ik de diagnose heb gehad 2 jaar geleden nu ruim 34 kg afgevallen. En ik voel mij een stuk beter en gezonder dan er voor. De diagnose krijgen vond ik overigens wel zwaar kut. Dat duurde wel even voordat ik het geaccepteerd had. Maar achteraf is het misschien maar beter geweest zo.

Probleem is dat ik ook alleen maar zit voor mijn werk, dus ik moet mij echt forceren met bewegen. Maar het gaat wel goed nu :)
pi_146898774
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 14:45 schreef Anthraxx het volgende:


Ik ben al met al sinds dat ik de diagnose heb gehad 2 jaar geleden nu ruim 34 kg afgevallen. En ik voel mij een stuk beter en gezonder dan er voor.
Goed man ^O^
pi_146898790
Hmm een algemene OP is idd wel handig ja ipv die openingspost van mij van 2.5 jaar geleden.
Heb net het eerste topic weer eens doorgelezen, best apart om alles weer terug te lezen over de tijd dat ik net begon met insuline spuiten, mijn eerste hypo had etc.
En volgens mij is het deze week 3 jaar geleden dat het geconstateerd is (weet precieze datum niet meer, maar wel dat het ergens eind november was)
Tijd gaat snel! Maar wel blij dat het nu gelukkig redelijk stabiel en onder controle is.
Laatste hba1c was 46 en volgende week heb ik weer afspraak met de internist. Maar verwacht dat ik wel weer rond die waarde zit :)
pi_146898827
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 14:45 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Hier ook. Mijn laatste bloedwaardes waren uitstekend. Alsof ik gezond zou zijn :P. Nou ja, dit maar volhouden dus :)

Ik ben al met al sinds dat ik de diagnose heb gehad 2 jaar geleden nu ruim 34 kg afgevallen. En ik voel mij een stuk beter en gezonder dan er voor. De diagnose krijgen vond ik overigens wel zwaar kut. Dat duurde wel even voordat ik het geaccepteerd had. Maar achteraf is het misschien maar beter geweest zo.

Probleem is dat ik ook alleen maar zit voor mijn werk, dus ik moet mij echt forceren met bewegen. Maar het gaat wel goed nu :)
Wauw respect! Echt goed van je dat je zoveel bent afgevallen! Ik ben de laatste tijd helaas juist heel erg aangekomen, dus nu weer bezig met afvallen. Ben nu 1.5 kg kwijt, maar heb nog heel wat kilo's te gaan. Dus wordt een lange adem hebben.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 22 november 2014 @ 15:06:20 #11
22592 crew  Ole
pi_146898903
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:01 schreef Sylvana het volgende:
Hmm een algemene OP is idd wel handig ja ipv die openingspost van mij van 2.5 jaar geleden.
Heb net het eerste topic weer eens doorgelezen, best apart om alles weer terug te lezen over de tijd dat ik net begon met insuline spuiten, mijn eerste hypo had etc.
En volgens mij is het deze week 3 jaar geleden dat het geconstateerd is (weet precieze datum niet meer, maar wel dat het ergens eind november was)
Tijd gaat snel! Maar wel blij dat het nu gelukkig redelijk stabiel en onder controle is.
Laatste hba1c was 46 en volgende week heb ik weer afspraak met de internist. Maar verwacht dat ik wel weer rond die waarde zit :)
Net even teruggelezen, maar wow zeg, waarde van 20! Heb ik gelukkig nooit gemeten, bij mij was hij voor medicatie iets van 9 nuchter,

Ik hoop dat ik het voorlopig op 2 pillen per dag kan volhouden. Lijkt me toch een hele drempel weer als je moet gaan spuiten. Hoewel ik van een kennis weet dat hij zich beter voelt sinds hij spuit.

Wat ik nu lastig vind is dat als ik een hyper heb ik niet veel anders kan doen dan het afwachten. OK, bewegen en water drinken, maar ook dat werkt niet direct.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 22 november 2014 @ 15:08:53 #12
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_146898962
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:06 schreef Ole het volgende:

[..]

Net even teruggelezen, maar wow zeg, waarde van 20! Heb ik gelukkig nooit gemeten, bij mij was hij voor medicatie iets van 9 nuchter,

Ik hoop dat ik het voorlopig op 2 pillen per dag kan volhouden. Lijkt me toch een hele drempel weer als je moet gaan spuiten. Hoewel ik van een kennis weet dat hij zich beter voelt sinds hij spuit.

Wat ik nu lastig vind is dat als ik een hyper heb ik niet veel anders kan doen dan het afwachten. OK, bewegen en water drinken, maar ook dat werkt niet direct.
Ik vind hypo's ook gruwelijk irritant. Het gevoel is echt zwaar kut en kan meerdere dagen aanhouden. Ik voel het meestal wel aankomen maar blijkbaar reageer ik veels te laat er op.

Mijn eerste waarde was 12 met een hba1c van 62 geloof ik. Nu gemiddeld rond de 5-6 en 42.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 22 november 2014 @ 15:09:07 #13
22592 crew  Ole
pi_146898967
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:03 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Wauw respect! Echt goed van je dat je zoveel bent afgevallen! Ik ben de laatste tijd helaas juist heel erg aangekomen, dus nu weer bezig met afvallen. Ben nu 1.5 kg kwijt, maar heb nog heel wat kilo's te gaan. Dus wordt een lange adem hebben.
Ik val niet snel meer af. Maar de lijn is nog steeds naar beneden. Bij eerdere afvalpogingen (veel te streng) kwam het er altijd dubbel weer aan. Ik at juist te weinig bleek. (maar dan wel eetbuien of rare dingen eten)
Ben ong 18 kg kwijt en die is er ook echt af.
Blijft lastig dat gewicht.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_146898969
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:06 schreef Ole het volgende:

[..]

Net even teruggelezen, maar wow zeg, waarde van 20! Heb ik gelukkig nooit gemeten, bij mij was hij voor medicatie iets van 9 nuchter,

Ik hoop dat ik het voorlopig op 2 pillen per dag kan volhouden. Lijkt me toch een hele drempel weer als je moet gaan spuiten. Hoewel ik van een kennis weet dat hij zich beter voelt sinds hij spuit.

Wat ik nu lastig vind is dat als ik een hyper heb ik niet veel anders kan doen dan het afwachten. OK, bewegen en water drinken, maar ook dat werkt niet direct.
Ja dat is het verschil met type 1 en 2 hè. Achteraf vind ik het ook echt belachelijk dat ze me zolang hebben laten doorlopen met die hoge waardes. Ze hadden toch echt eerder moeten beseffen/onderzoeken dat het geen type2 was en ik echt insuline nodig had. Ik zit nu over het algemeen haast nooit meer boven de 12. Maar van de week na het eten van patat zat ik op 15 en toen voelde ik me al beroerd. Maar toen kon ik dus gelukkig bijspuiten. Maar als ik terugdenk aan die vermoeidheid en hoe ik me toen voelde toen het net gediagnosticeerd was, verschrikkelijk zeg!
  Moderator / Miss SHO zaterdag 22 november 2014 @ 15:10:19 #15
22592 crew  Ole
pi_146898986
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:08 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Ik vind hypo's ook gruwelijk irritant. Het gevoel is echt zwaar kut en kan meerdere dagen aanhouden. Ik voel het meestal wel aankomen maar blijkbaar reageer ik veels te laat er op.

Mijn eerste waarde was 12 met een hba1c van 62 geloof ik. Nu gemiddeld rond de 5-6 en 42.
Maar bij een hypo kun je nog een shot suiker nemen. Is ook kut, maar dan voel ik me na een uurtje wel een stuk beter.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_146898992
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:09 schreef Ole het volgende:

[..]

Ik val niet snel meer af. Maar de lijn is nog steeds naar beneden. Bij eerdere afvalpogingen (veel te streng) kwam het er altijd dubbel weer aan. Ik at juist te weinig bleek. (maar dan wel eetbuien of rare dingen eten)
Ben ong 18 kg kwijt en die is er ook echt af.
Blijft lastig dat gewicht.
Netjes hoor ^O^ En ja, dat herken ik. Biij mij is het ook alles of niets. Of totaal nergens om malen of idd heel streng zijn en dan juist weer eetbuien hebben. Nu wel weer begeleiding van een diëtiste en aan de achterliggende oorzaken wordt ook gewerkt.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 22 november 2014 @ 15:14:10 #17
22592 crew  Ole
pi_146899085
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:09 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja dat is het verschil met type 1 en 2 hè. Achteraf vind ik het ook echt belachelijk dat ze me zolang hebben laten doorlopen met die hoge waardes. Ze hadden toch echt eerder moeten beseffen/onderzoeken dat het geen type2 was en ik echt insuline nodig had. Ik zit nu over het algemeen haast nooit meer boven de 12. Maar van de week na het eten van patat zat ik op 15 en toen voelde ik me al beroerd. Maar toen kon ik dus gelukkig bijspuiten. Maar als ik terugdenk aan die vermoeidheid en hoe ik me toen voelde toen het net gediagnosticeerd was, verschrikkelijk zeg!
De diagnose was kut, maar verklaarde ook wel mijn moeheid en passiviteit/ apathie. Helaas is daar dan geen begrip voor op mijn werk en wordt het als smoes afgedaan.
Heb het er ook niet meer over. Gaat gelukkig ook best goed nu.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_146899286
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:09 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja dat is het verschil met type 1 en 2 hè. Achteraf vind ik het ook echt belachelijk dat ze me zolang hebben laten doorlopen met die hoge waardes. Ze hadden toch echt eerder moeten beseffen/onderzoeken dat het geen type2 was en ik echt insuline nodig had. Ik zit nu over het algemeen haast nooit meer boven de 12. Maar van de week na het eten van patat zat ik op 15 en toen voelde ik me al beroerd. Maar toen kon ik dus gelukkig bijspuiten. Maar als ik terugdenk aan die vermoeidheid en hoe ik me toen voelde toen het net gediagnosticeerd was, verschrikkelijk zeg!
dat lag vast niet alleen aan de koolhydraten haha.

Soms na zwemmen/sporten heb ik zo'n honger. Dan gaat er chips open en ben ik ook misselijk. Voor even maar. Misschien maar gewoon wat beters eten.
Carpe Libertatem
pi_146899349
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 15:14 schreef Ole het volgende:

[..]

De diagnose was kut, maar verklaarde ook wel mijn moeheid en passiviteit/ apathie. Helaas is daar dan geen begrip voor op mijn werk en wordt het als smoes afgedaan.
Heb het er ook niet meer over. Gaat gelukkig ook best goed nu.
kut is dat. Moet ooks soms wat afzeggen dat ik daar niet als een dwijl zit. Na een hypo ben ik zo gaar. Hyper gaat wel, maar een dikke hypo. Pff ben ik zo 2-3 dagen van kapot.
Carpe Libertatem
  zaterdag 22 november 2014 @ 15:57:33 #20
104871 remlof
Europees federalist
pi_146900283
www.freestylelibre.nl - Hmmm, ik weet het niet hoor, ik hou er geloof ik niet zo van als er continu apparaten met m'n lichaam verbonden zijn. En bloedprikken als het echt nodig is is toch een kleine moeite?
Verandering - Wie is er niet oud mee geworden?
pi_146900343
Lijkt mij inderdaad makkelijker om gewoon ff te meten.
pi_146900804
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 16:00 schreef Gekkenhuis_v het volgende:
Lijkt mij inderdaad makkelijker om gewoon ff te meten.
Het schijnt dat je echt een veel beter beeld krijgt van je waardes. Die 4-6 prikomementen wat de meeste doen geven eigenlijk geen goed beeld. De mensen die ik ken met dat ding scannen soms wel 20 keer per dag. Het is ook niet echt een groot apparaat, hij is ter grootte van een 2-euro munt. Dus heel wat anders dan de normale sensor. En er zit een heel programma bij met allerlei grafieken met gemiddelden en zelfs een voorspelling voor de volgende hba1c-waarde.
  zaterdag 22 november 2014 @ 16:28:01 #23
104871 remlof
Europees federalist
pi_146900970
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 16:21 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Het schijnt dat je echt een veel beter beeld krijgt van je waardes. Die 4-6 prikomementen wat de meeste doen geven eigenlijk geen goed beeld. De mensen die ik ken met dat ding scannen soms wel 20 keer per dag. Het is ook niet echt een groot apparaat, hij is ter grootte van een 2-euro munt. Dus heel wat anders dan de normale sensor. En er zit een heel programma bij met allerlei grafieken met gemiddelden en zelfs een voorspelling voor de volgende hba1c-waarde.
Ik heb het de laatste weken ook tot bijna 10x per dag gedaan en hele grote afwijkingen heb ik niet gezien, dus het kan best met een meting of 4-5 per dag.
Verandering - Wie is er niet oud mee geworden?
pi_146902243
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 16:21 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Het schijnt dat je echt een veel beter beeld krijgt van je waardes. Die 4-6 prikomementen wat de meeste doen geven eigenlijk geen goed beeld. De mensen die ik ken met dat ding scannen soms wel 20 keer per dag. Het is ook niet echt een groot apparaat, hij is ter grootte van een 2-euro munt. Dus heel wat anders dan de normale sensor. En er zit een heel programma bij met allerlei grafieken met gemiddelden en zelfs een voorspelling voor de volgende hba1c-waarde.
Dan ben je wel heel veel bezig met meten.
Ik ben blij dat ik nu veel minder meet dan in het begin. Zo'n 3-4 keer per dag.
16 jaar geleden kwam ik op sommige dagen op 40 keer meten :')
pi_146902338
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 17:20 schreef Gekkenhuis_v het volgende:

[..]

Dan ben je wel heel veel bezig met meten.
Ik ben blij dat ik nu veel minder meet dan in het begin. Zo'n 3-4 keer per dag.
16 jaar geleden kwam ik op sommige dagen op 40 keer meten :')
Nouja, het moet niet he. Maar die mensen willen gewoon vooral de eerste weken goed weten wat het doet en of het een beetje overeenkomt met hun eigen bloedglucosemeter. Neem aan dat ze vanzelf wel minder gaan meten hoor.
En wow 40 keer meten is wel heel vaak! :o
3-4 keer per dag is wel redelijk normaal ja :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')