abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 16 februari 2015 @ 14:15:14 #301
35189 Troel
scherp en bot
pi_149725705
quote:
0s.gif Op maandag 16 februari 2015 12:19 schreef silliegirl het volgende:

[..]

*Zorgprofessional (ofwel kinderpsycholoog) meldt even. Sorry, ik lurk regelmatig hier mee en ik wil toch echt even reageren op deze: Je doet het echt niet fout!

Kinderen (met ASS of ADHD, of trekken van of gewoon zonder trekken van wat dan ook), hebben de neiging om enorm te ontspannen achter een computer. Ze gaan op in het spel, vergeten even de spanningen en prikkels in de wereld om zich heen en dat geeft rust. Niet alleen aan je kind, maar ook aan jou als ouder.

Pin je niet vast op wat verantwoord geacht wordt; het is ook goed om kinderen steeds meer verantwoordelijkheden te geven als ze ouders worden (alleen naar de winkel, alleen naar school), maar een slechtziend kind laat je ook niet zomaar alleen naar school fietsen, bij wijze van.

Kortom: Het is mijn professionele ( :9 ) mening dat het veel meer waarde heeft als ouders zich druk maken over wat hun kinderen op de computer doen (en dan bedoel ik vooral dat er zicht is op zorgelijke dingen als extreem gewelddadige spelletjes of websites, of contact met vreemden via chatsites) dan dat er strikt gehamerd wordt op de tijden.
Maar dan heb ik als ASS-moeder een vraag. Want vooral mijn oudste kan heel erg verdrietig worden als hij niet op de computer mag, hij wordt er ook echt wel volledig in opgezogen. Wat hij aan het doen is maakt dan eigenlijk niet uit, zelfs het leren voor een dictee (moet ook allemaal via de computer tegenwoordig) vindt hij prima, ALS HIJ MAAR ACHTER DE COMPUTER MAG. Ik vind dat zelf een beetje een vervelende situatie, ben zo bang dat je een verslaving gaat kweken (als hij niet mag vergaat ook echt de hele aarde natuurlijk). Hoe ga je daarmee om?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')