Mord_Sith | zondag 16 november 2014 @ 10:47 |
Zijn er hier mensen die dit doen? Het is me opgevallen dat glutenvrije producten enorm duur zijn. Het lijkt me ook lekkerder om je eigen brood te bakken. Maar is dat een beetje te doen? Ik heb geen broodbakmachine, dus het wordt dan bakken de oven. Ik ben erg benieuwd naar tips en ervaringen! | |
HaverMoutKoekje | zondag 16 november 2014 @ 10:51 |
ik heb het wel eens gedaan. Je moet alleen alle vergelijkingen met gewoon tarwebrood loslaten. Er valt niks te kneden en alleen met heel veel hulpmiddelen kan je het deeg zo stevig maken dat je het zonder broodvorm kan bakken. ik heb bij zelf bakken tot n u toe gebruik gemaakt van broodmixen zoals deze: ![]() | |
Mord_Sith | zondag 16 november 2014 @ 10:51 |
Zonder broodvorm? Ik heb gewoon een bakblik, ik zat er aan te denken om het daar in te bakken? ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 16 november 2014 @ 10:54 |
ja vorm van blik maakt niet uit, maar vloerbrood is geen optie bij glutenvrij (voorbeeld foto gejat uit brrodbaktopic) ![]() | |
Mord_Sith | zondag 16 november 2014 @ 10:56 |
Ja, dat maakt me niet uit, als het maar te bakken is ![]() ![]() Maar ik heb dus geen idee hoe of wat, behalve bananbrood (wat meer cake is) heb ik nooit zelf brood gebakken, laat staan glutenvrij. | |
Ole | zondag 16 november 2014 @ 10:57 |
Als je vaker glutenvrij brood wil bakken lijkt een machine mij wel handig http://coeliaky.wordpress(...)met-de-broodmachine/ | |
Mord_Sith | zondag 16 november 2014 @ 10:59 |
Ik heb gisteren geleerd dat het gebakken moet worden op de speciale 'glutenvrije' stand (die lang niet iedere broodbakmachine heeft), heeft iets met het kneden te maken begreep ik. Wist ik niet. En ik denk dat ik het eerst zelf wil proberen om te kijken of het überhaupt bevalt. In de winkel kost dat brood klauwen met geld. | |
Revolution-NL | zondag 16 november 2014 @ 11:02 |
Koop dit brood bij de AH. Smaakt heerlijk!![]() | |
Ole | zondag 16 november 2014 @ 11:02 |
ja dat snap ik. Bij het recept in de link wordtvolgens mij wel een gewone bbm bedoeld. Maar als het wel lukt lijkt het me wel handig. Dan is een vers brood makkelijker gemaakt. | |
Awsom | zondag 16 november 2014 @ 11:03 |
Ik ken iemand die (wekelijks?) een paar broden in de oven bakt. Schijnt stukken lekkerder te zijn dan het dure brood in de winkel. ![]() | |
Mord_Sith | zondag 16 november 2014 @ 11:03 |
Ja precies, en het scheelt misschien ook in de kosten, dat denk ik dan. | |
HaverMoutKoekje | zondag 16 november 2014 @ 11:03 |
heb je al wel ervaring met glutenvrij brood dat bij supermarkt/biowinkel te koop is? Ik vind zelf havermikske brood het lekkerst, maar dat is idd behoorlijk duur. Probleem met zelf bakken is dat je vaak heel veel pogingen nodig hebt voordat je brood hebt dat lukt en waar je normale boterhammen van kan maken. Als je het 'boterham met beleg' idee los kan laten heb je hele lekker alternatieven zoals braziliaanse kaasbroodjes of kwarkbroodjes | |
HaverMoutKoekje | zondag 16 november 2014 @ 11:05 |
mocht je trouwens in a'dam wonen kan ik wel wat broodbakmixen bij je achterlaten om te proberen. Beide met haver (kan niet iedereen tegen) en beide aangebroken maar genoeg voor 1 brood | |
HaverMoutKoekje | zondag 16 november 2014 @ 11:06 |
die met pitjes is lekkerder, en rozijnenbrood is ![]() | |
Mord_Sith | zondag 16 november 2014 @ 11:06 |
Dat niet, maar gisteren waren we in ' De glutenvrije winkel' in Amsterdam dus ![]() Lief trouwens, dank je ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 16 november 2014 @ 13:02 |
klote weer vandaag, dus nog weer eens de oven aangeslingerd ingewikkeld recept met allemaal ingredienten die hier niet verkrijgbaar zijn en die je volgens de auteur niet kan vervangen: http://glutenfreeonashoestring.com/paleo-rolls/ ![]() ze zijn niet helemaal gelukt, maar wel eetbaar | |
roos85 | donderdag 20 november 2014 @ 13:36 |
Ook erg lekker: Braziliaanse Kaasbroodjes ![]() http://www.smulweb.nl/recepten/1387922/Braziliaanse-kaasbroodjes | |
raulbouli | donderdag 20 november 2014 @ 14:53 |
Bak elke week in het weekend Glutenvrij brood. Vloerbrood glutenvrij is gewoon prima te doen hoor. Stevig deeg maken ook, zonder hulpmiddelen, gewoon de juiste meel kiezen...... | |
Mord_Sith | vrijdag 26 juni 2015 @ 16:09 |
Kick! Nog mensen met goeie recepten voor een lekker glutenvrij brood? Liefst met pitjes enzo ![]() |