abonnement Unibet Coolblue
pi_146919577
Ik heb al veel kinderen af zien zwemmen van verschillende zwembaden maar er is veel niveau verschil vind ik.
Dus prijs zou niet mijn enige overweging zijn.
Met een meidenkwartet
  Moderator zondag 23 november 2014 @ 09:01:42 #127
5428 crew  miss_sly
pi_146919590
En ook niet alleen het niveau als ze klaar zijn. Ook de manier van lesgeven vind ik belangrijk. Ik vind die lessen met zo'n zwemvest niet zo geweldig, want het geeft een kind in eerste instantie al een gevoel van kunnen drijven, terwijl dat nog niet zo is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de eerste tijd, tot ze het echt onder de knie hebben en baantjes gaan zwemmen om te oefenen, de badmeester of -juf bij ze in het water is. Als ik zie hoe de badmeester van S dat doet, echt geweldig! Geeft ze veel vertrouwen en hij kan ze echt daadwerkelijk helpen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_146919662
Klopt cathmar,bedoelde er alleen mee dat t goed is rond te kijken en dat dat o.a. iets is wat ik in mijn omgeving merk en zie.
maar zal ook komen doordat er veel kinderen op zwemles zitten of ermee beginnen.

Wat miss sly ook zegt.
meester of juf in bad, met 1 of 2 begeleiding?

Hier in de buurt zwemschool met 1 juf en per les moet er een ouder bij wachten in geval van calamiteiten.
Daar had ik van tevoren nooit over nagedacht.
pi_146919724
Ze starten hier zonder kurkjes. L. zit nu in groepje 2 en leert nu met zo'n drijvende sliert (ik weet niet hoe je zo'n ding noemt) buigen-wijd-sluit op haar rug en buik en zonder de sliert de schoolslag. De meesters en juffen zitten in de eerste 3 groepjes nog bij de kindjes in het bad en vanaf groepje 4 wordt er vanaf de kant lesgegeven. Kurkjes komen pas in groepje 3, maar L. flierefluit eem beetje tijdens de lessen, dus groepje 3 is nog lang niet in zicht. Ik vind dat ook niet zo erg eigenlijk, het meest belangrijke is dat ze er plezier in heeft. :)

Qua prijs, bij ons zwembad kun je een pakket kopen voor 600 euro en dan halen ze A en B. Ze moeten wel eerst 'gekeurd' worden voor ze het pakket mogen nemen, want het zwembad moet er wel aan verdienen tenslotte. ;)

Ze zwemmen hier trouwens met Jippie het Nijlpaard ofzo, volgens mij is dat wel een landelijk gebruikte methode.
pi_146919749
quote:
0s.gif Op zondag 23 november 2014 08:29 schreef het-is-mij het volgende:
Heb je idd goed.
Als de motivatie er niet is zal t niet makkelijker gaan.

Merk wel dat er hier in de buurt veel verschil in prijzen per les zit en event.afkopen.
ook materialen, bij de 1 moet een speciaal zwemvest a 40 Euro gekocht worden en bij de andere zwemschool kunnen ze materialen van daar gebruiken.
Ik ken mijn kind langer dan vandaag ;)

De keuze voor het zwembad waar ik straks naartoe wil heb ik gemaakt op basis van het zwembad eigenlijk.
Het zwembad hier in het dorp vind ik niet zo. En van de verhalen die ik gehoord heb van kennissen over de zwemlessen werd ik ook niet heel enthousiast.
Je hebt hier ook nog een zwemvereniging die van hetzelfde zwembad gebruikt maakt, daar hoor ik dan wel betere verhalen over. Alleen blijft het zwembad.
Qua kosten scheelt het wel heel erg veel :') (zeg maar 2 maanden zwemles bij het andere zwembad is daar een heel jaar en er komt dan nog contributie bij maar dat is maximaal 30 euro)

Jip heb ik vroeger ook gehad :D En dat heeft mijn voorkeurszwembad dus ook.
pi_146921337
Driekus zwemt sinds hij 8 weken was en heeft als peuter al een peuterzwemdiploma gehaald. Daarna zijn we met 4,5 gestart met de gewone zwemles. Hij doet een sneltraject; 1 keer per week twee uur zwemmen. Vanaf les 1 in het diepe met de easyswim. Ze doen niet aan badjes en pas na diploma A doen ze delen van de les zonder leraren in het bad. Ook vanaf het begin moet die easyswim uit om bijvoorbeeld onder water te zwemmen.
Driekus heeft een maand moeten wennen aan het schoolse, maar nu is hij dikke maatjes met de leraar en gaat het goed. De vraag blijft of hij a, b en c haalt in 8 maanden. Dat heeft meer te maken met zijn motoriek .
Overigens het voordeel van de hesjes is dat ze meteen kunnen starten met de slagen leren. Er gaan steeds meer drijvers uit het hesje, dus steeds meer zelf doen. Bijkomend voordeel voor mijn vetloze is dat het ook lekker warm is.

Tienus start nu met peutersurvival en gaat daarna ook met 4,5 voor a. Hij is dan al mooi gewend aan het hesje.
Dit is niet het mooiste zwembad maar het werkt zo prima. En zolang ze les hebben mogen ze gratis bij een aantal zwembaden binnen. Ook belangrijk: ik kan ze zien door een raam maar niet horen. Er zijn regelmatig kijklessen en dan hoor je 1 op 1 hoe het gaat.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_146929336
Hier zijn ze beide begonnen met 5 jaar. De oudste zat toen al een paar weken in groep 2, de jongste begon vlak voor de zomervakantie (ze zwemmen bij deze zwemschool ook gewoon door in de vakanties).
Jongste kon al eerder, maar wilde pertinent niet. Wij hadden gezegd dat ze in groep 2 op zwemles moest van ons, maar ik kreeg in april bericht dat ze kon starten, dat wilde ze niet. En in juni kon ze weer starten en wilde ze heel graag.
Oudste heeft bijna een jaar over A gedaan, jongste had het in 4 maanden en als ze zo door zwemt waarschijnlijk volgende maand B.

Wat is de ideale leeftijd? Tja... ik denk dat die er niet is. Althans, het verschilt per kind denk ik. Hoe sterk zijn ze al, hoeveel uithoudingsvermogen hebben ze, kunnen ze de tijd die de les duurt hun aandacht erbij houden, zijn ze watervrij al, enzovoort.
Ik zou niet starten vlak nadat ze beginnen op school (groep 1), eerst maar kijken hoe dat gaat voor je er iets bij gaat doen. Maar dat is mijn mening.
Mama van 2 lieve meiden :)
  zondag 23 november 2014 @ 16:52:32 #133
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_146929688
Hier wil R nog niet. Die wil gewoon tot zn 18e met vleugels zwemmen met memmie :+
Nu is hij verder watervrij, springt met die dingen zo in het diepe en doet bommetjes, Straks in groep 2 (Hij zit nu in groep 1, wordt over 3 weken 5) wil ik hem op zwemmen doen. Tenzij hij eerder wel ineens wil. Dan vind ik het ook goed :)
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_146932589
Vlindur, I riep ook dat ze pas in groep 4 wilde, toen hebben wij gezegd dat we dat te laat vonden en dat het in groep 2 werd.
En ineens nadat we zelf ook een paar keer waren zwemmen had ze blijkbaar zo de smaak te pakken dat ze wel wilde. Of eigenlijk wilde ze gewoon niet meer met vleugeltjes en al die zooi zwemmen volgens mij.
En toen wilde ze ook op zwemles ;)
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_146943051
quote:
0s.gif Op zondag 23 november 2014 18:40 schreef Nijna het volgende:
Vlindur, I riep ook dat ze pas in groep 4 wilde, toen hebben wij gezegd dat we dat te laat vonden en dat het in groep 2 werd.
En ineens nadat we zelf ook een paar keer waren zwemmen had ze blijkbaar zo de smaak te pakken dat ze wel wilde. Of eigenlijk wilde ze gewoon niet meer met vleugeltjes en al die zooi zwemmen volgens mij.
En toen wilde ze ook op zwemles ;)
Ik hoop dat die omslag bij F ook vanzelf komt :D hij zegt nu dat ie niet zonder bandjes wil zwemmen. Hij vindt denk ik dat het met bandjes ook prima gaat (gaat het ook, beide kinderen zwemmen gewoon zo rond).
Maar goed misschien moet hij het gewoon even zien bij andere kinderen :D

Oh en nog even trots doen. Mijn zoon fietst zonder zijwieltjes. Waren het al even aan het proberen en het ging wel een beetje, maar blijven trappen was wel een dingetje en het in de brandnetels vallen een keer hielp ook niet. Maar vandaag fietste hij zo weg (met een beetje hulp met het daadwerkelijk wegfietsen :P) O+

pi_146943869
Floris wat goehoed!!! Kanjer en nu niet meer in de brandnetels vallen he!

Mex is gelijk begonnen toen hij 4 werd en met school begon. Hij heeft er geen problemen mee, maar ik verwacht ook niet dat hij binnenkort al kan zwemmen, eerst is het watervrij maken.
Dat doen ze in een badje waar de kinderen kunnen staan en dan lopen ze door het water, doen kikkers na,blazen bootjes, pakken ringen van de grond, springen van matten af met hulp en leren te drijven met hulp.
Bij anderen op facebook zie ik dat kinderen gelijk drijfvesten en bandjes om krijgen en zo leren hun zwemmen, ik heb geen idee wat nou beter is, maar mijn collega's vinden hun methode ws. het beste;)
  maandag 24 november 2014 @ 07:25:09 #137
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_146946460
Wat een stoere foto van Floris O+
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_146947875
quote:
1s.gif Op zondag 23 november 2014 23:17 schreef Sonnetje85 het volgende:

Oh en nog even trots doen. Mijn zoon fietst zonder zijwieltjes. Waren het al even aan het proberen en het ging wel een beetje, maar blijven trappen was wel een dingetje en het in de brandnetels vallen een keer hielp ook niet. Maar vandaag fietste hij zo weg (met een beetje hulp met het daadwerkelijk wegfietsen :P) O+

[ link | afbeelding ]
Goed zo F. :D. Die brandnetels zijn niet zo'n fijne plek om in te landen... maar dat gaat je vast niet meer gebeuren, knapperd!

quote:
0s.gif Op zondag 23 november 2014 23:42 schreef Troeta het volgende:
*knip*
Bij anderen op facebook zie ik dat kinderen gelijk drijfvesten en bandjes om krijgen en zo leren hun zwemmen, ik heb geen idee wat nou beter is, maar mijn collega's vinden hun methode ws. het beste;)
Ik heb ook geen idee wat nou beter is. Het bad waar mijn kinderen zwemmen heeft geen ondiep deel, 1.30m is het minst diepe stuk. Dus die beginnen met bandjes en kurk.
Ik denk dat het ook per kind verschilt.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_146970073
Mijn zoon zat vanavond volgens eigen woorden flink in de stress.
Hij heeft morgen voor het eerst een boekbespreking en vindt het stiekem toch wel erg spannend. Gelukkig is hij toch rustig in slaap gevallen na een uur piekeren en stressen. Arm kind.
pi_146970203
Spannend! Meike had dat vorig jaar al. In groep 3! Vond ik echt wel heel vroeg maar zij maakte zich er niet druk om.
wie met beide benen op de grond blijft staan....komt niet ver
pi_146971268
Wauw dat is helemaal vroeg. Ook echt voor een cijfer?

Hier beginnen ze pas in groep 5 met boekbesprekingen. Ze moeten wat over het boek vertellen en een aantal bladzijdes voorlezen. Wanneer iedereen geweest is krijgen ze een cijfer ervoor. Damian is vooral zenuwachtig omdat hij graag minimaal een 8 wil halen. Strebertje :o
  Moderator maandag 24 november 2014 @ 22:01:20 #142
5428 crew  miss_sly
pi_146971526
S doet dat nu al, vrijwillig, haha. Maar niet voor een cijfer. Ze stimuleren het wel op school, omdat ze graag willen leren dat presenteren, praten voor anderen, leuk is en het iets wordt waar je niet zenuwachtig voor hoeft te zijn. Ik hoop dat het werkt :)

Succes voor morgen! Komt vast goed.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 24 november 2014 @ 22:04:36 #143
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_146971652
Bij ons ook in groep 3. Ze kwam in de ochtend beneden en zei: ik heb vandaag mijn boekbespreking.
Pax en ik wisten van niets had ze zelf zo afgesproken met de juf en de planning gemaakt enzo :D

En het moest gaan over een boek dat ze zelf al kunnen lezen. :o

Niet echt voor een cijfer maar ze bespreken het wel na met de klas.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_146972307
Sonnetje wat knap van F. *O*

En wauw boekbesprekingen in groep 3 vind ik erg knap, laat staan het helemaal zelf plannen en bedenken. :o
  maandag 24 november 2014 @ 22:24:46 #145
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_146972378
Darn... boekbesprekingen :o

Soneal is vanmiddag voor het eerst wezen proefdraaien op de basisschool, al een kindje van de PSZ in de klas, en gelukkig een instroomgroep die nog maar een maandje draait, dus hij komt niet in een overvolle groep binnen.

Hij vond het prima trouwens, deed de deur open, liep naar binnen, ging op het stoeltje zitten dat de juf hem aanwees en riep vrolijk zwaaiend "daahaag mama".... ik kon nog net een kus krijgen :')
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_146978263
Onze kleuter is met ruim 5,5 jaar begonnen met zwemles (dus pas 3 wekengeleden). Hij vind het geweldig. Bij ons gaat de zwemleraar in het water en zezitten in zijn groep nu met zo'n 6 kinderen. Hij heeft ook al 2 stippen van de 6 gekregen, dus hij gaat best snel. Kwestie van erg gemotiveerd zijn: het liefste wil hij elke les een stip krijgen :)
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 25 november 2014 @ 09:39:26 #147
35189 Troel
scherp en bot
pi_146979822
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 06:57 schreef Tinuviel het volgende:
Onze kleuter is met ruim 5,5 jaar begonnen met zwemles (dus pas 3 wekengeleden). Hij vind het geweldig. Bij ons gaat de zwemleraar in het water en zezitten in zijn groep nu met zo'n 6 kinderen. Hij heeft ook al 2 stippen van de 6 gekregen, dus hij gaat best snel. Kwestie van erg gemotiveerd zijn: het liefste wil hij elke les een stip krijgen :)
Met alleen motivatie kom je er niet natuurlijk ;)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_146979883
Minke is nu 10 weken bezig ongeveer en nog 2 lessenen dan schuift ze door naar het volgende badje hoorden we afgelopen keer. Ze is echt een waterrat en vind het heerlijk zonder bandjes en zwemvestje. Zwemt hele stukken onder water en duikt vanalles op als ze in het doelgroepenbad zit (70 cm staat het nu op). Geweldig om te zien. Ze vraagt al weken wanneer ze nou Octi (de octopus waar je benen van moet sparen telkens bij de overgangen) krijgt... maar da's dus over 2 weken. *O*
Ik hoop maar dat ze het zo leuk blijft vinden, zelf heb ik ook ongeveer elk diploma wat er te halen viel gehaald, omdat ik zwemmen zo leuk vond/vind.
  dinsdag 25 november 2014 @ 09:45:41 #149
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_146979969
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 22:24 schreef Leandra het volgende:
Darn... boekbesprekingen :o

Soneal is vanmiddag voor het eerst wezen proefdraaien op de basisschool, al een kindje van de PSZ in de klas, en gelukkig een instroomgroep die nog maar een maandje draait, dus hij komt niet in een overvolle groep binnen.

Hij vond het prima trouwens, deed de deur open, liep naar binnen, ging op het stoeltje zitten dat de juf hem aanwees en riep vrolijk zwaaiend "daahaag mama".... ik kon nog net een kus krijgen :')
En hoe voel jij je er bij ?

Ik vind het echt zo raar dat V. alweer 4 is.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_146979971
quote:
7s.gif Op dinsdag 25 november 2014 09:39 schreef Troel het volgende:

[..]

Met alleen motivatie kom je er niet natuurlijk ;)
Dat zeker niet, maar het kan wel een stuk schelen... :).

Boekbespreking weet ik niet wanneer dat is, ik begreep vorig jaar van de juf van groep 3 dat kinderen die extra werk voor taal doen ook iets van een spreekbeurt zouden moeten houden, maar dat is niet gebeurd. Ik verwacht dat eerlijk gezegd dit jaar wel, maar ik denk dat ze dat soort dingen sowieso niet meer voor het eind van het jaar gaan doen. Algehele moeheid in de klas.
Ik heb een 7-jarige naast me zitten nu die gewoon ontzettend moe is. Vanmiddag wel weer even naar school waarschijnlijk. En zo maar een beetje afwegen per dag(deel) wat wijsheid lijkt.
Mama van 2 lieve meiden :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')