Ja en nee, ik denk dat het niveau van het veld waarschijnlijk hoger ligt bij natuurkunde, maar vergeet niet dat ondanks dat er per jaar rond de 3000 studenten psychologie beginnen, er slechts 20 of zo per jaar aan een phd kunnen beginnen. Bij natuurkunde opleidingen ligt het niveau een stuk hoger maar de proportie die daarvan doorgaat voor een phd is, vermoed ik, ook stukken hoger. Als je door wilt in academia na je phd zul je, ongeacht het gebied, op moeten vallen en beter werk moeten doen dan de rest.quote:Op woensdag 21 januari 2015 13:05 schreef wimjongil het volgende:
[..]
Ah ja correct, dan lijkt me één of twee jaar voor een master ook minder nice dan drie à vier jaar voor je phd.
[..]
Ja je hebt inderdaad een hoop vrijheid. Een goeie kennis van me heeft een natuurkunde phd gedaan en dat gaat toch wel wat anders dan een psychologie phd (heb jij gedaan, meen ik me te herinneren), nofi. Als je een meting uit moet voeren rond het nulpunt en je sample kapot blijkt te zijn, baal je er nogal van dat je koeling er drie dagen over doet om het nulpunt te bereiken en je weer drie dagen nodig hebt om weer op kamertemperatuur te komen. Uiteindelijk ben je nul verder, maar heeft het je wel weer een week gekost.
Maargoed, mijn vakgebied gebruikt ook geen ingewikkelde meetopstellingen dus ik zou ook wat meer het al dan niet falen van mijn onderzoeken zelf in de hand hebben.
Volgende week heb ik er een workshop over, dus hopelijk kunnen mijn vragen dan sowieso beantwoord worden. Vind t wel wat aan de late kant dus ben maar alvast begonnen met motivatiebrief etc.quote:Op woensdag 28 januari 2015 13:38 schreef motorbloempje het volgende:
Heb je geen Erasmus coördinator? Die hadden wij binnen de opleiding in elk geval die precies wist hoe dat zat met cijferlijsten enzo?
Ongeacht of het telt of niet, kun je ons ook hier joinen: W&T / Wetenschappers op FOK! #20 publish and perishquote:Op woensdag 28 januari 2015 14:46 schreef GotenSSJ het volgende:
Mocht PhD student nog gelden als studeren in het buitenland mag ik sinds een paar maanden veranderd worden in de OP trouwens.
Brisbane, Australie
Dat ligt heel erg aan het land. In Australië bijvoorbeeld krijg je niks, misschien wel als je in Hospitality of ICT zit maar verder kun je het vergeten, maar in de Nederlandse antillen is het vrij normaal.quote:Op woensdag 21 januari 2015 17:10 schreef jatochneetoch het volgende:
Is het in andere landen ook gebruikelijk om een stagevergoeding te krijgen? En is dit meer of minder dan in Nederland? Of valt daar niks over te zeggen.
Ik hoorde van een student dat het in Frankrijk verplicht is om een vergoeding te geven aan stagiaires, maar daar heb ik geen bronnen van (te lui om op te zoeken).quote:Op woensdag 21 januari 2015 17:10 schreef jatochneetoch het volgende:
Is het in andere landen ook gebruikelijk om een stagevergoeding te krijgen? En is dit meer of minder dan in Nederland? Of valt daar niks over te zeggen.
Hi, ik heb Erasmus gedaan en wij hoefden enkel motivatiebrief voor je eerste keuze in te leveren.quote:Op woensdag 28 januari 2015 13:29 schreef nofxtbr het volgende:
Hebben er hier mensen ervaring met een semester in het buitenland studeren via het Erasmus uitwisselingsprogramma?
Ik moet twee universiteiten opgeven, maar moet ik deze ook allebei bespreken in mijn motivatiebrief of alleen die van mijn eerste keuze?
De deadline is al 1 maart, maar ik zou pas volgend jaar april op uitwisseling gaan. Ik moet een cijferlijst meesturen maar ik heb op dit moment nog maar 2 vakken afgerond, dus zal er niet veel op staan. Zou dit een probleem zijn? Op moment van vertrek heb ik natuurlijk veel meer studiepunten.
Thanks
oke bedankt!quote:Op zaterdag 31 januari 2015 00:03 schreef booo het volgende:
[..]
Hi, ik heb Erasmus gedaan en wij hoefden enkel motivatiebrief voor je eerste keuze in te leveren.
Cijferlijst maakte bij ons niet echt uit, zij weten ook dat dit nog gaat veranderen natuurlijk. Volgens mij was het wel verplicht om (tegen die tijd) je P te hebben.
Engelse test was wel belangrijk, icm je motivatiebrief dan.
Welke moet je doen, en waarvoor?quote:Op zaterdag 31 januari 2015 22:11 schreef Eufje. het volgende:
Iemand ervaring met de officiele TOEFL test? Wat kun je er zoal over kwijt? Het is waarschijnlijk dat ik deze test dit jaar moet gaan maken. Ik wil graag weten wat ik kan verwachten. Denk aan moeilijkheidsgraad etc.
De officiele TOEFL, die je alleen op een aantal locaties in Nederland kunt afleggen. http://www.ets.org/toefl. De universiteit waar ik naartoe wil op exchange heeft als eis dat je een minimale score van 90 moet behalen. Het is niet zozeer dat ik niet goed ben in Engels, maar eerder dat ik me zorgen maak over het spreek en essay gedeelte. Ik dacht misschien kan ik aan de hand van andermans ervaringen een beetje peilen hoe het zit met die onderdelen.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 22:37 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Welke moet je doen, en waarvoor?
Mijn test was een officiele maar verkorte versie vanwege toelating engelstalige master. Was extreem simpel, had 0 fouten. Als je een beetje ok bent in Engels zou die versie goed te doen moeten zijn.
Dat zijn precies de onderdelen die in de verkorte versie missen, dus daar weet ik verder weinig over, sorry, veel succes iig!quote:Op zaterdag 31 januari 2015 22:46 schreef Eufje. het volgende:
[..]
De officiele TOEFL, die je alleen op een aantal locaties in Nederland kunt afleggen. http://www.ets.org/toefl. De universiteit waar ik naartoe wil op exchange heeft als eis dat je een minimale score van 90 moet behalen. Het is niet zozeer dat ik niet goed ben in Engels, maar eerder dat ik me zorgen maak over het spreek en essay gedeelte. Ik dacht misschien kan ik aan de hand van andermans ervaringen een beetje peilen hoe het zit met die onderdelen.
No probs! Dankjewel!quote:Op zaterdag 31 januari 2015 22:52 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Dat zijn precies de onderdelen die in de verkorte versie missen, dus daar weet ik verder weinig over, sorry, veel succes iig!
Ik heb m een aantal jaar geleden gemaakt. Ik maakte me ook vooral zorgen om het essay gedeelte en het spreekgedeelte. Voor het schrijfgedeelte had ik uiteindelijk de volle punten. Ik had van te voren een oefenboek geleend van een kennis, en daar stonden voorbeelden in van een essay dat ze slecht en goed vonden. In het goede essay waren de argumenten opgesomd, werd er een tegenargument gegeven en weerlegd, en werd er een retorische vraag gesteld. Zulke structuren willen ze dus graag zien, dus gebruik dat! Verder kan je uit een aantal onderwerpen kiezen. Het spreken ging alleen niet zo heel goed (vergeleken met de rest :p). Je krijgt van die suffe vragen gesteld waarna je dan 30 seconde de tijd krijgt om een antwoord te bedenken. Ik kreeg bijvoorbeeld een vraag in de trant van: geef een beschrijving van een plek die bijzonder is voor jou en je familie en leg uit waarom. Nou, ik kan nog steeds niet echt een goed antwoord bedenken, ook niet in het Nederlands dus :p . Het helpt ook niet dat op het moment dat jij aan het spreekgedeelte begint, er anderen nog bezig zijn met het luisteren. Dus met een beetje pech ben je net de enige die praat. Ik vond dat dus echt een stom onderdeel. Maar het is ook wel persoonlijk want toen ik destijds op internet ervaringen zocht, waren er juist veel mensen bij wie het spreken het allerbeste ging, dus grote kans dat het bij jou gewoon supergoed gaat. Verder zijn er ook geïntegreerde luister/spreek en luister/schrijf opdrachten, waarin je een verhaaltje sprekend moet samenvatten of een essay moet schrijven naar aanleiding van een mini-college. Ik zou me niet te veel zorgen maken, 90 punten is niet een hele hoge eis (je kan in totaal 120 punten halen, dus je mag best wel veel steken laten vallen dan!). De lees- en schrijfgedeeltes zijn verder best makkelijk. Uiteindelijk vond ik het (op het spreken na) best leuk om te doen, er kwamen nog best wel interessante dingen langs in de teksten en college-fragmenten.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 22:46 schreef Eufje. het volgende:
[..]
De officiele TOEFL, die je alleen op een aantal locaties in Nederland kunt afleggen. http://www.ets.org/toefl. De universiteit waar ik naartoe wil op exchange heeft als eis dat je een minimale score van 90 moet behalen. Het is niet zozeer dat ik niet goed ben in Engels, maar eerder dat ik me zorgen maak over het spreek en essay gedeelte. Ik dacht misschien kan ik aan de hand van andermans ervaringen een beetje peilen hoe het zit met die onderdelen.
Ik werk op een Ivy bij operations (maar doe geen operations), over het algemeen is het gemakkelijker daar binnen te komen, hoe verder je in je opleiding zit.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:29 schreef netchip het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met de 'Ivy League' universiteiten? Ik zou het namelijk erg tof vinden om in de VS te studeren. Ik ben een breed geïnteresserd persoon, profiel (gymnasium, Latijn gekozen): N&T, biologie, economie, NLT, Wis D. Het feit dat ik geen geschiedenis (of een vreemde taal) heb, kan misschien wel een probleempje worden? Een undergraduate degree in Financial Engineering & Operations Research, Mathematics of Physics trekt me wel.
Een logische keuze zou dan Princeton, MIT of Caltech zijn (ik weet dat MIT en Caltech geen Ivies zijn). Ik heb een beetje rondgeneusd op College Confidential, maar daar word ik niet bepaald vrolijk van. De kwalificaties die die mensen hebben, zijn enorm.
In mijn vrije tijd houd ik me bezig met de interactie tussen software-hardware (ik vind Arduino's en Raspberry Pi's echt gaaf), en met wiskunde en natuurkunde. Dit jaar heb ik een soort uitwisselings project, en doe ik mee aan een internationale debatwedstrijd (alhoewel je op provinciaal niveau begint).
Nope, ik zou financial aid nodig hebben.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:37 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Ik werk op een Ivy, over het algemeen is het gemakkelijker daar binnen te komen, hoe verder je in je opleiding zit.
Heb je sowieso het geld?
Hier is financial aid alleen voor US citizens en ik vermoed dat dat overal zo is.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:38 schreef netchip het volgende:
[..]
Nope, ik zou financial aid nodig hebben.De universiteiten beweren dat ze daar niet naar kijken, alhoewel ik dat betwijfel...
Jij werkt toch aan UC, Berkeley? Da's toch een public university? Princeton en MIT doen aan financiel aid voor international students, Caltech zoek ik morgen wel op. Denk dat het daar minder is.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:39 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Hier is financial aid alleen voor US citizens en ik vermoed dat dat overal zo is.
Nee ik werk nu nog bij Wharton.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:43 schreef netchip het volgende:
[..]
Jij werkt toch aan UC, Berkeley? Da's toch een public university? Princeton en MIT doen aan financiel aid voor international students, Caltech zoek ik morgen wel op. Denk dat het daar minder is.
Ik ga zometeen richting bed, en ik ga morgen nadenken over eventuele vragen.Dank je.
Wow kijk eens. Hier heb ik echt wat aan. Ik denk zelf dat het spreken bij mij ook niet goed zal gaan. Niet omdat het spreken moeilijk is, maar omdat ik in zo'n korte tijd niet zo snel op een goed antwoord kan komen. Zoals je zelf al aangaf. Zelfs in het Nederlands heb ik langere tijd nodig om over het antwoord na te kunnen denken. Mezelf kennende gaat dat gedeelte mij wel tegenvallen. Njah denk maar dat ik een oefenpakket ga aanschaffen. Heel erg bedankt voor het delen van je ervaring!quote:Op zondag 1 februari 2015 16:37 schreef Gentianella het volgende:
[..]
Ik heb m een aantal jaar geleden gemaakt. Ik maakte me ook vooral zorgen om het essay gedeelte en het spreekgedeelte. Voor het schrijfgedeelte had ik uiteindelijk de volle punten. Ik had van te voren een oefenboek geleend van een kennis, en daar stonden voorbeelden in van een essay dat ze slecht en goed vonden. In het goede essay waren de argumenten opgesomd, werd er een tegenargument gegeven en weerlegd, en werd er een retorische vraag gesteld. Zulke structuren willen ze dus graag zien, dus gebruik dat! Verder kan je uit een aantal onderwerpen kiezen. Het spreken ging alleen niet zo heel goed (vergeleken met de rest :p). Je krijgt van die suffe vragen gesteld waarna je dan 30 seconde de tijd krijgt om een antwoord te bedenken. Ik kreeg bijvoorbeeld een vraag in de trant van: geef een beschrijving van een plek die bijzonder is voor jou en je familie en leg uit waarom. Nou, ik kan nog steeds niet echt een goed antwoord bedenken, ook niet in het Nederlands dus :p . Het helpt ook niet dat op het moment dat jij aan het spreekgedeelte begint, er anderen nog bezig zijn met het luisteren. Dus met een beetje pech ben je net de enige die praat. Ik vond dat dus echt een stom onderdeel. Maar het is ook wel persoonlijk want toen ik destijds op internet ervaringen zocht, waren er juist veel mensen bij wie het spreken het allerbeste ging, dus grote kans dat het bij jou gewoon supergoed gaat. Verder zijn er ook geïntegreerde luister/spreek en luister/schrijf opdrachten, waarin je een verhaaltje sprekend moet samenvatten of een essay moet schrijven naar aanleiding van een mini-college. Ik zou me niet te veel zorgen maken, 90 punten is niet een hele hoge eis (je kan in totaal 120 punten halen, dus je mag best wel veel steken laten vallen dan!). De lees- en schrijfgedeeltes zijn verder best makkelijk. Uiteindelijk vond ik het (op het spreken na) best leuk om te doen, er kwamen nog best wel interessante dingen langs in de teksten en college-fragmenten.
Hey netchip, ik studeer nu aan Amherst College, zit nu in m'n eerste jaar. Voor goede info over hoe de aanmelding werkt en hoe het systeem in elkaar zit, kijk hier: http://www.studyadvantage.nl/aanmeldingen/ Dat is een site van een kennis van me die na z'n vwo naar Princeton is gegaan. Hij is vorig jaar afgestudeerd. Ik heb heel veel gehad aan zijn advies.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:43 schreef netchip het volgende:
[..]
Jij werkt toch aan UC, Berkeley? Da's toch een public university? Princeton en MIT doen aan financiel aid voor international students, Caltech zoek ik morgen wel op. Denk dat het daar minder is.
Ik ga zometeen richting bed, en ik ga morgen nadenken over eventuele vragen.Dank je.
Yep, daar moet ik idd goed naar kijken. Princeton schijnt een groter bedrag financial aid te geven dan de andere universiteiten.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:44 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Nee ik werk nu nog bij Wharton.
Dit zijn de zes scholen die international students financieel steunen volgens het internet:
MIT, Massachusetts Institute of Technology in Massachusetts
Harvard University in Massachusetts
Princeton University in New Jersey
Yale University in Connecticut
Dartmouth College in New Hampshire
Amherst College in Massachusetts
Ik zou sowieso goed kijken naar die support, meestal komt het nog steeds op enorme bedragen terecht, behalve als je echt met een single moeder en 6 kinderen in een doos leeft.
daarnaast oppassen dat de financial aid niet (deels) een lening is. Princeton zegt van niet maar zowel MIT als Caltechs aid bestaat (deels) uit leningen.
Dank je voor je post!quote:Op dinsdag 3 februari 2015 15:41 schreef Epii het volgende:
[..]
Hey netchip, ik studeer nu aan Amherst College, zit nu in m'n eerste jaar. Voor goede info over hoe de aanmelding werkt en hoe het systeem in elkaar zit, kijk hier: http://www.studyadvantage.nl/aanmeldingen/ Dat is een site van een kennis van me die na z'n vwo naar Princeton is gegaan. Hij is vorig jaar afgestudeerd. Ik heb heel veel gehad aan zijn advies.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |