Ik werk op een Ivy bij operations (maar doe geen operations), over het algemeen is het gemakkelijker daar binnen te komen, hoe verder je in je opleiding zit.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:29 schreef netchip het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met de 'Ivy League' universiteiten? Ik zou het namelijk erg tof vinden om in de VS te studeren. Ik ben een breed geïnteresserd persoon, profiel (gymnasium, Latijn gekozen): N&T, biologie, economie, NLT, Wis D. Het feit dat ik geen geschiedenis (of een vreemde taal) heb, kan misschien wel een probleempje worden? Een undergraduate degree in Financial Engineering & Operations Research, Mathematics of Physics trekt me wel.
Een logische keuze zou dan Princeton, MIT of Caltech zijn (ik weet dat MIT en Caltech geen Ivies zijn). Ik heb een beetje rondgeneusd op College Confidential, maar daar word ik niet bepaald vrolijk van. De kwalificaties die die mensen hebben, zijn enorm.
In mijn vrije tijd houd ik me bezig met de interactie tussen software-hardware (ik vind Arduino's en Raspberry Pi's echt gaaf), en met wiskunde en natuurkunde. Dit jaar heb ik een soort uitwisselings project, en doe ik mee aan een internationale debatwedstrijd (alhoewel je op provinciaal niveau begint).
Nope, ik zou financial aid nodig hebben.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:37 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Ik werk op een Ivy, over het algemeen is het gemakkelijker daar binnen te komen, hoe verder je in je opleiding zit.
Heb je sowieso het geld?
Hier is financial aid alleen voor US citizens en ik vermoed dat dat overal zo is.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:38 schreef netchip het volgende:
[..]
Nope, ik zou financial aid nodig hebben.De universiteiten beweren dat ze daar niet naar kijken, alhoewel ik dat betwijfel...
Jij werkt toch aan UC, Berkeley? Da's toch een public university? Princeton en MIT doen aan financiel aid voor international students, Caltech zoek ik morgen wel op. Denk dat het daar minder is.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:39 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Hier is financial aid alleen voor US citizens en ik vermoed dat dat overal zo is.
Nee ik werk nu nog bij Wharton.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:43 schreef netchip het volgende:
[..]
Jij werkt toch aan UC, Berkeley? Da's toch een public university? Princeton en MIT doen aan financiel aid voor international students, Caltech zoek ik morgen wel op. Denk dat het daar minder is.
Ik ga zometeen richting bed, en ik ga morgen nadenken over eventuele vragen.Dank je.
Wow kijk eens. Hier heb ik echt wat aan. Ik denk zelf dat het spreken bij mij ook niet goed zal gaan. Niet omdat het spreken moeilijk is, maar omdat ik in zo'n korte tijd niet zo snel op een goed antwoord kan komen. Zoals je zelf al aangaf. Zelfs in het Nederlands heb ik langere tijd nodig om over het antwoord na te kunnen denken. Mezelf kennende gaat dat gedeelte mij wel tegenvallen. Njah denk maar dat ik een oefenpakket ga aanschaffen. Heel erg bedankt voor het delen van je ervaring!quote:Op zondag 1 februari 2015 16:37 schreef Gentianella het volgende:
[..]
Ik heb m een aantal jaar geleden gemaakt. Ik maakte me ook vooral zorgen om het essay gedeelte en het spreekgedeelte. Voor het schrijfgedeelte had ik uiteindelijk de volle punten. Ik had van te voren een oefenboek geleend van een kennis, en daar stonden voorbeelden in van een essay dat ze slecht en goed vonden. In het goede essay waren de argumenten opgesomd, werd er een tegenargument gegeven en weerlegd, en werd er een retorische vraag gesteld. Zulke structuren willen ze dus graag zien, dus gebruik dat! Verder kan je uit een aantal onderwerpen kiezen. Het spreken ging alleen niet zo heel goed (vergeleken met de rest :p). Je krijgt van die suffe vragen gesteld waarna je dan 30 seconde de tijd krijgt om een antwoord te bedenken. Ik kreeg bijvoorbeeld een vraag in de trant van: geef een beschrijving van een plek die bijzonder is voor jou en je familie en leg uit waarom. Nou, ik kan nog steeds niet echt een goed antwoord bedenken, ook niet in het Nederlands dus :p . Het helpt ook niet dat op het moment dat jij aan het spreekgedeelte begint, er anderen nog bezig zijn met het luisteren. Dus met een beetje pech ben je net de enige die praat. Ik vond dat dus echt een stom onderdeel. Maar het is ook wel persoonlijk want toen ik destijds op internet ervaringen zocht, waren er juist veel mensen bij wie het spreken het allerbeste ging, dus grote kans dat het bij jou gewoon supergoed gaat. Verder zijn er ook geïntegreerde luister/spreek en luister/schrijf opdrachten, waarin je een verhaaltje sprekend moet samenvatten of een essay moet schrijven naar aanleiding van een mini-college. Ik zou me niet te veel zorgen maken, 90 punten is niet een hele hoge eis (je kan in totaal 120 punten halen, dus je mag best wel veel steken laten vallen dan!). De lees- en schrijfgedeeltes zijn verder best makkelijk. Uiteindelijk vond ik het (op het spreken na) best leuk om te doen, er kwamen nog best wel interessante dingen langs in de teksten en college-fragmenten.
Hey netchip, ik studeer nu aan Amherst College, zit nu in m'n eerste jaar. Voor goede info over hoe de aanmelding werkt en hoe het systeem in elkaar zit, kijk hier: http://www.studyadvantage.nl/aanmeldingen/ Dat is een site van een kennis van me die na z'n vwo naar Princeton is gegaan. Hij is vorig jaar afgestudeerd. Ik heb heel veel gehad aan zijn advies.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:43 schreef netchip het volgende:
[..]
Jij werkt toch aan UC, Berkeley? Da's toch een public university? Princeton en MIT doen aan financiel aid voor international students, Caltech zoek ik morgen wel op. Denk dat het daar minder is.
Ik ga zometeen richting bed, en ik ga morgen nadenken over eventuele vragen.Dank je.
Yep, daar moet ik idd goed naar kijken. Princeton schijnt een groter bedrag financial aid te geven dan de andere universiteiten.quote:Op maandag 2 februari 2015 23:44 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Nee ik werk nu nog bij Wharton.
Dit zijn de zes scholen die international students financieel steunen volgens het internet:
MIT, Massachusetts Institute of Technology in Massachusetts
Harvard University in Massachusetts
Princeton University in New Jersey
Yale University in Connecticut
Dartmouth College in New Hampshire
Amherst College in Massachusetts
Ik zou sowieso goed kijken naar die support, meestal komt het nog steeds op enorme bedragen terecht, behalve als je echt met een single moeder en 6 kinderen in een doos leeft.
daarnaast oppassen dat de financial aid niet (deels) een lening is. Princeton zegt van niet maar zowel MIT als Caltechs aid bestaat (deels) uit leningen.
Dank je voor je post!quote:Op dinsdag 3 februari 2015 15:41 schreef Epii het volgende:
[..]
Hey netchip, ik studeer nu aan Amherst College, zit nu in m'n eerste jaar. Voor goede info over hoe de aanmelding werkt en hoe het systeem in elkaar zit, kijk hier: http://www.studyadvantage.nl/aanmeldingen/ Dat is een site van een kennis van me die na z'n vwo naar Princeton is gegaan. Hij is vorig jaar afgestudeerd. Ik heb heel veel gehad aan zijn advies.
Dat is echt het eerste waar ik energie in zou stoppen, behalve als je gneoeg spaargeld hebt voor een groot deel van de tuition.quote:Op dinsdag 3 februari 2015 22:08 schreef netchip het volgende:
[..]
Yep, daar moet ik idd goed naar kijken. Princeton schijnt een groter bedrag financial aid te geven dan de andere universiteiten.
Als international applicant kan je niet uitzoeken hoe groot je financial aid package zou worden, maar ik zou wel de statistieken kunnen bekijken, alhoewel die waarschijnlijk anders zijn voor international applicants.quote:Op woensdag 4 februari 2015 17:31 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Dat is echt het eerste waar ik energie in zou stoppen, behalve als je gneoeg spaargeld hebt voor een groot deel van de tuition.
Als je ouders bij elkaar zijn, een huis bezitten, en een redelijk inkomen hebben kun je er van uit gaan dat je minimaal 20k per jaar nodig zult hebben. Niet dat je het niet moet doen, er zitten superveel positieve kanten aan, waaronder dat je veel gemakkelijker een goede baan zult vinden (in de US iig). Maar het is wel iets om bij stil te staan en een afweging die je volgens mij beter kunt maken voordat je uberhaupt je met de rest bezighoudt, is undergrad op een ivy of ivy-like school je xxx in extra schulden waard? Want je zal, behalve als je in een doos woont, sowieso een stuk hogere schuld maken.
Ik had ook een NT profiel zonder social sciences, was geen probleem. Heb maleer natuurlijk wat opgehemeld. Ik heb cijfers vanaf de derde klas meegestuurd. Je krijgt dus net nog die verplichte sociovakken mee. SAT moet je echt veel oefenen, maak zoveel mogelijk oefentesten. Aan je Cambridge papiertje zul je niks hebben, maar het is wel een goede oefening voor de TOEFL. Die is niet echt lastig. Je hoeft maar twee Subject tests te doen, drie is nog wel een optie. Meer wordt ook wel duur, lijkt me. Je gemiddelde lijkt me hoog genoeg. Ik had zelf iets van een 8.7 toen ik me aanmeldde. Die kennis van Princeton kwam binnen met een 8.5. Workload kan echt zwaar zijn, maar dat ligt natuurlijk aan wat voor klassen je kiest. Als je niet snel en goed academisch Engels kan lezen en schrijven worden twee social science en humanities klassen al snel een uitdaging. In het algemeen heb ik wel een stuk meer werk dan op de middelbare school. Je kunt het natuurlijk nog veel lastiger maken als je dat wil, door veel extracurriculars te doen, of bijvoorbeeld een extra klas naast de verplichte vier.quote:Op dinsdag 3 februari 2015 22:08 schreef netchip het volgende:
Dank je voor je post!Ik had al een beetje rondgeneusd op de websites van MIT en Princeton, en daar heb ik ook veel nuttige info vandaan gehaald. Ik maak me er vooral zorgen om dat ik een N&T profiel heb, en dus geen 'social sciences.' Alhoewel je vakken als maatschappijleer wel mooi kunt verpakken. Kijken ze ook naar de onderbouw? Daar heb ik namelijk wel drie jaar geschiedenis gehad, met uitstekende cijfers (tussen de 8 en 9), en zowel twee jaar Grieks als aardrijkskunde.
De SAT gaat wel goed komen. Gewoon op tijd beginnen met leren, neem ik aan? Volgend jaar kan ik CAE examen doen, wat neerkomt op C1 niveau. De TOEFL moet dus ook wel lukken. Voor de SAT Subject Tests kan ik denk ik het best Level II Math, Physics, Chemistry, Biology en Latin doen? M'n gemiddelde is ook prima, rond de 8,5 met een paar tienen.
Toevoeging: hoe zit het met de 'workload'? Ik zoek namelijk wel een echte uitdaging.
Ik zeg ook niet dat het het niet waard is, afhankelijk van wat je er na gaat doen kan het het het zeker waard zijn. In je eerdere posts komt het echter over alsof je er van uitgaat dat het niks of vrijwel niks zal kosten vanwege ondersteuning en dat is gewoon heel onwaarschijnlijk. Dat was het enige dat ik probeerde te zeggenquote:Op woensdag 4 februari 2015 18:16 schreef netchip het volgende:
[..]
Als international applicant kan je niet uitzoeken hoe groot je financial aid package zou worden, maar ik zou wel de statistieken kunnen bekijken, alhoewel die waarschijnlijk anders zijn voor international applicants.
$20k/jaar is wel erg veel. Nu de studiefinanciering in Nederland is afgeschaft, kost studeren hier ook vrij veel. De gemiddelde (uitwonende) student krijgt een schuld van, ik meen, EUR 35k. Als Nederlander die in de VS heeft gestudeerd - en dit geldt waarschijnlijk nog sterker voor een Nederlander aan een Ivy - onderscheid je je natuurlijk wel.
Welke universiteit?quote:Op donderdag 5 februari 2015 13:58 schreef LosBuenosMuchachos het volgende:
Ik kopieer even mijn topic hiernaartoe
"Beste Fokkies,
een klein vraagie. Om te beginnen, ja i ben al langs IO geweest, SLB'er en die figuren. Nu vestig ik alleen mijn hoop op slimme mede-FOK'ers![]()
Ik wil graag ongeveer vanaf september of februari 2016 een half jaar of jaar naar het buitenland om daar mijn stage of minor te doen. Waarvan de minor in ieder geval mijn voorkeur heeft. Nu zijn er al voorlichtingen geweest waar niemand echt wijzer van is geworden. Er zijn dingen verteld die blijkbaar niet zo waren en het was nogal kort.
Om een lang verhaal kort te houden, via IO kreeg ik informatie over partneruniversiteiten voor een uitwisseling, maar het bleek dus dat mijn opleiding vanaf mijn jaar verschoven is naar domein Techniek ipv Domein Economie etc. Dus toen kreeg ik informatie voor partneruniversiteiten domein Techniek (terwijl ik totaal geen technische studie doe). Echter gaan deze partneruniversiteiten niet verder dan Europa, terwijl mijn voorkeur toch echt daar ligt. Nu kwamen ze met het geweldige plan dat zij mij niet meer verder konden helpen aangezien buiten Europa ook buiten het IO gaat, en ik dan maar zelf alle Universiteiten af moest gaan op zoek naar eentje waar je collegegeld wel zou worden vergoed.
Zou hier iets aan te doen zijn? Wellicht toch meedoen met de uitwisseling van Domein Economie of heeft iemand hier ook ervaring mee? Of weet iemand toevallig Universities waar je als buitenlandse student geen fee hoeft te betalen of weet je een andere manier?Het IO is in ieder geval niet heel behulpzaam en de rest weet er gewoon eigenlijk bar weinig vanaf
Thanks alvast in ieder geval"
Ze hadden me dus verteld dat het een uitwisseling zou betreffen, waardoor iemand van daar hierheen zou komen en ik daarheen. Maar dat zou nu dus opeens alleen maar kunnen binnen Europa, omdat ze even doodleuk mijn Domein hebben veranderd..?
Ik zit aan de HvAquote:Op donderdag 5 februari 2015 14:16 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Welke universiteit?
Hier is het zo dat ze officieel maar 1 partner universiteit in NL hebben, maar kun je vanuit een andere universiteit consideration aanvragen.
Ah dat maakt het waarschijnlijk moeilijkerquote:
Daar was ik dus ook al bang voor inderdaad. Al is er in Rio een waar waar buitenlandse studenten geen fee hoeven te betalen. Maar dat trekt me alleen helaas niet zo. Dus hopelijk kan ik geen meedingen met Domein Economie in de ranking procedure, want het gaat eigenlijk nergens over.quote:Op donderdag 5 februari 2015 16:21 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Ah dat maakt het waarschijnlijk moeilijker
quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 23:03 schreef motorbloempje het volgende:
Welkom in het grote Studeren en stage in het buitenland topic op Fok!
In dit topic kan je dus al je vragen kwijt en ervaringen delen met betrekking tot het studeren en/of stagelopen in het buitenland.
Waar moet je rekening mee houden
Voor alles geldt: begin er vroeg genoeg mee! Alles kost meer tijd dan je denkt.
Wat is vroeg genoeg? Laten we zeggen, een jaar voor de geplande vertrekdatum.
Studie
Hoe het aanmelden voor een studie in het buitenland gaat verschilt nogal per onderwijsinstelling. Meeste universiteiten/hogescholen hebben uitwisselingsprogramma's waarin je mee kan draaien. Daarnaast kan je gaan als "free mover". Dit betekent dat je zelf bepaald waar je heen gaat, maar dan moet je ook alles zelf regelen. Denk aan contact leggen met de school, je ETCs meenemen naar het buitenland, beurzen aanvragen etc.
Stage
Stages zijn steeds makkelijker te regelen. Helaas zijn scholen hier vaak niet zo actief in en moet je erop voorbereid zijn dit allemaal zelf te mogen regelen door vooral veel contacten te leggen en veel, véél te googlen op interessante bedrijfssoorten. Je kan kiezen voor een bemiddelingsbureau (zie links hieronder).
Huisvesting
Huisvesting voor studenten is in het buitenland vaak heel anders geregeld dan in Nederland. Veel buitenlandse universiteiten hebben enorme campussen. Prijzen varieren ook enorm. Bekijk ruim voor vertrek hoe dit het beste in het land van jouw bestemming geregeld kan worden.
Je kan je woonadres gewoon wijzigen via een wijzigingsformulier van de DUO. Hiervoor is een speciaal formulier te vinden, te vinden op http://www.duo.nl/particu(...)n-het-buitenland.asp . Met het formulier dat op deze pagina staat geef je je buitenlandse adres door, je woonsituatie en vraag je een OV vergoeding aan.
De OV vergoeding bedraagt in 2014 ¤102,29
Het is ook handig om een machtiging in te vullen zodat thuisblijvers (bijvoorbeeld je ouders)
hier nog zaken wat betreft de DUO kunnen regelen mocht dit nodig zijn.
Verzekeringen
Je moet natuurlijk goed verzekerd zijn in het buitenland. Soms dekt je doorlopende reisverzekering je verblijf in het buitenland maar vaak niet voor langer dan 3 maanden. de AON is een goedkoop alternatief voor studenten. Je ziektekostenverzekering dekt vaak ook in het buitenland (met vaak een maximum van een jaar). Wat dat betreft hoef je dan geen extra verzekering. Daarnaast is het belangrijk om na te vragen of je een aansprakelijkheidsverzekering moet regelen voor je stage.
Financiën
Heel leuk natuurlijk dat studeren in het buitenland, maar het kost toch veel geld.
Enkele tips:
• Als je voor je studie een tijdje in het buitenland verblijft is er vaak de mogelijkheid om een beurs aan te vragen. Zo heb je de Erasmusbeurs voor studies in europa en de Leonardo Davinci beurs voor stagaires in europa. Voor deze beide beurzen moet je wel nog altijd ingeschreven staan bij een Nederlandse hoge school of universiteit.
• Veel uni's/scholen hebben eigen beurzen voor hun studenten. Informeer hiervoor bij je eigen onderwijsinstelling. Overige beurzen staan op Beursopener
• Lever je OV-jaarkaart in, dan heb je recht op OV vergoeding (102,29 euro per maand).
• Verhuur je kamer onder, spreekt voor zich, hiervoor staan standaardcontracten op kamernet
• Sommige uitwisselingsuniversiteiten hebben beurzen waar je ook als buitenlandse student recht op hebt. Kijk dit goed na!
• In veel landen is het moeilijk om geld op te nemen met je bankpas. Daarom is het aan te raden om een creditcard aan te schaffen. Kan je gewoon via je eigen bank regelen. Het is nog wel aan te raden om te kijken welke maatschappij ze mee samenwerken aangezien sommige kaarten niet overal evenveel geaccepteerd worden.
Visum
Voor veel landen heb je een visum nodig om daar voor langere tijd te verblijven. Dit zijn vaak flinke procedures, dus zoek goed uit welke je nodig hebt en wat je ervoor moet doen. Het verschilt nogal per land/visum. Vraag informatie aan bij de ambassade van dat land (Overzicht)
Vaccinaties
Voor de wat exotischere bestemmingen moet je inentingen. Kijk op GezondOpReis wat er voor jouw bestemming wordt aangeraden. De meeste GGDs doen deze vaccinaties en veel aanvullende verzekeringen vergoeden dit (gedeeltelijk)
nuttige links
Wilweg, compleet en erg handig overzicht
Isic Student Card Voor veel kortingen wereldwijd
www.leo-net.org
www.globalplacement.com
www.stagemotor.nl Stagevacatures, sommigen buiten NL.
www.eurostage.org
www.placement-uk.com Bemiddeling voor de UK
www.ips-lippmann.com
www.nuffic.nl Alles omtrend financiering, beurzen enz.
www.joho.nl Algemene wereldreisorganisatie, met info over heeeel veel onderwerpen. Moet wel eerst donauteur worden (zo'n 15 euro per jaar).
www.wereldstage.com Stagebemiddeling
www.stageplaza.nl Voor stagevacatures
www.go-europe.nl Veel info over o.a stage, studie, au pair etc binnen europa.
www.travelactive.nl Allerlei soorten reizen en buitenlands werk
www.aiesec.nl Veel over buitenlandse stages over de hele wereld
www.beursopener.nl Handige zoeksite voor (studie)beurzen
www.studeren-in-het-buitenland.nl Verzameling met links voor o.a bemiddeling, certificaten en taalcursussen
www.hobsons.com
www.esn.nl
www.wijsopreis.nl
www.fulbright.nl
www.europracticum.nl
www.jint.be
www.kilroytravels.nl Voor o.a goedkope tickets, visa voor de USA etc.
www.studytrack.com
www.stagehuis.nl Stagebemiddeling voor Australië, New Zealand, Malta, Canada en China.
www.indonesian-experience.nl Stagebemiddeling voor IndonesiëStudie huidig:
• GotenSSJ - Solna (Stockholm) - Zweden
• motorbloempje - Verenigd Koninkrijk
• Nithosm - San Jose, Costa Rica
• Oliviertje1994 - London, Verenigd KoninkrijkStage huidig:
• _Loki - Melbourne, AustraliëWeer terug (stage én studie):
• fh101 - Queen's University, CanadaWannabe's:
• MaxC - Melbourne, Australië (per 1-2-2013)
• shaderon - Sydney, Australië
• truttebelletje - Sydney, Australië (per 1-2-2013)
• Thom90 - Denton, University of North Texas, USA (per 9-1-2013)
Aanvullingen voor deze OP zijn uiteraard welkom. DM/PM dan motorbloempje even met een link naar je post waarin je de OP quote met je aanpassingen.
Vorige delen
Voor de vorige delen klik je op de topictitel, dan kom je bij de reeks terecht.
Mijn vriend heeft z'n afstudeerstage gedaan in Praag, bereid je er iig maar op voor dat heel weinig mensen Engels spreken daar. Dat was tenminste zijn ervaring. Verder wel echt een hele gave stad om te zitten.quote:Op vrijdag 13 maart 2015 14:01 schreef Jodenkoekj het volgende:
Ik ga vanaf september vier maanden studeren aan de VSE in Praag, Tsjechie! Ik hoor graag van mensen die daar hebben gestudeerd, of aan een andere universiteit/hogeschool in Praag, hoe ze het daar vonden en eventuele tips etc.!
Ik lees ook overal dat het een hele gave stad zou moeten zijn! Als je gaat studeren in Praag zal ik in een appartementencomplex komen met allemaal internationals, dus daar is gelukkig wel goed in het Engels te communiceren. Dat zal met een afstudeerstage denk ik wel een beetje anders zijn ja.quote:Op woensdag 18 maart 2015 14:09 schreef Wolves het volgende:
[..]
Mijn vriend heeft z'n afstudeerstage gedaan in Praag, bereid je er iig maar op voor dat heel weinig mensen Engels spreken daar. Dat was tenminste zijn ervaring. Verder wel echt een hele gave stad om te zitten.
IESE of UPF?quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:06 schreef Kateleentje het volgende:
Het overzicht in de openingspost van deze draad is zéér goed en volledig. Proficiat Motorbloempje.
Ik help momenteel mijn broer om zich klaar te stomen om in Barcelona een MBA van één jaar te gaan doen.
Het weer zal wel beter zijn dan in Bredaen het moet een prachtige opportuniteit zijn om in een internationale studentengemeenschap te kunnen leven, zodat hij ziet dat de wereld groter is dan kaaskoppenland en dat een land als Spanje nog iets anders betekent dan de costa's.
Hij begint pas na de volgende zomer maar je moet wel alles tijdig beginnen te plannen. Dat wil ik hier toch wel benadrukken. We hebben hem naar Barcelona gestuurd om de stad en de universiteit te verkennen, rond te kijken voor huisvesting, vervoer, enz. Kortom, je moet weten waar je aan begint.
Ook belangrijk was te weten wat de vereiste kwalificaties voor het Engels waren. Ik heb daar hier niet veel over gelezen maar hij moest dus een officieel diploma Engels kunnen voorleggen, de IELTS band 8 en dat is niet van de poes. Hij is ook intensieve lessen Engels gaan volgen om zich goed voor te bereiden. Drie weken lang, maar hij is dan wel geslaagd.
Ik raad iedereen aan om tijdig na te gaan of er een officieel certificaat Engels vereist is of niet.
Inlichtingen over het IELTS examen vindt je hier: http://www.ielts.org
??? IELTS dus, volg de link in mijn post.quote:
Welke universiteit IESE of pompeu fabra (UPF)?quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:12 schreef Kateleentje het volgende:
[..]
??? IELTS dus, volg de link in mijn post.
Een alternatief is soms het TOEFL examen: dat is Amerikaans. Het IELTS is een Brits certificaat, dat is gecertificeerd door de Universiteit van Cambridge.
quote:Op zaterdag 28 maart 2015 17:17 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Welke universiteit IESE of pompeu fabra (UPF)?
Ah nice, ben een keer bij een congres geweest in Barcelona dat voornamelijk bij IESE was, maar deels op UPF, veel mooiere uni en ook een veel toffere locatiequote:Op zaterdag 28 maart 2015 18:27 schreef Kateleentje het volgende:
[..]Jaaaa. Nou snap ik hem.
Hij gaat naar de Universitat Pompeu Fabra.
Ben er zelf nooit geweest. Maar ik heb beroepshalve wel wat ervaring met het geven van studieadvies om in het buitenland te gaan studeren.
Persoonlijk vind ik het te duur voor wat je terug krijgt. Voor 63k$ die zij per jaar vragen kan je bachelor in Nederland halen (of UK) en 2 jaar in China studeren als uitwisselingsstudent.quote:Op woensdag 1 april 2015 13:26 schreef netchip het volgende:
Wat vinden jullie van initiatieven als NYU Shanghai? Het curriculum wordt gegeven in het Engels, je krijgt twee diploma's (een van NYU Shanghai, en een van NYU New York. Een in het Engels dus, en een in het Chinees). Verder moet je vier semesters vakken Mandarijn volgen (als je niet native Chinees bent), en als je native Chinees bent, moet je vakken Engels volgen.
Persoonlijk lijkt het me erg nuttig. Je leert de Chinese taal (Mandarijn) en cultuur kennen, je leert vloeiend Engels spreken, én je krijgt twee geaccrediteerde diploma's. Vooral omdat China ongeveer anderhalf miljard Chinezen telt, en steden zoals Shenzhen en Shanghai het Silicon Valley en het zakencentrum van de Aziatische wereld worden.
Hoe verhoudt de NYU zich tegen over universiteiten als MIT, Princeton, Yale, UC Berkeley? Is het mogelijk om met een bachelor van bijv. de NYU in te stromen in een master/PhD programma van de netgenoemde universiteiten, zonder op een achterstand te staan?
Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.quote:Op woensdag 1 april 2015 13:30 schreef Renzoku het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik het te duur voor wat je terug krijgt. Voor 63k$ die zij per jaar vragen kan je bachelor in Nederland halen (of UK) en 2 jaar in China studeren als uitwisselingsstudent.
Ik ben zelf niet bekend met het curriculum van NYU Shanghai, maar als je de kans krijgt om er bijna gratis te studeren dan zou ik die zeker met beide handen aangrijpen.quote:Op woensdag 1 april 2015 13:35 schreef netchip het volgende:
[..]
Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.
Studeren aan Cambridge/Oxford is trouwens ook erg duur. Ik geloof alleen al £11k per college jaar aan collegegeld. En die universiteiten geven geen financial aid. Daar heb ik simpelweg het geld niet voor.
Hangt af van het veld, maar hoort wel bij de top.quote:Op woensdag 1 april 2015 13:26 schreef netchip het volgende:
Hoe verhoudt de NYU zich tegen over universiteiten als MIT, Princeton, Yale, UC Berkeley? Is het mogelijk om met een bachelor van bijv. de NYU in te stromen in een master/PhD programma van de netgenoemde universiteiten, zonder op een achterstand te staan?
Math/natural sciences/engineering. Op het gebied van wiskunde behoren ze tot de top 15, heb ik net uitgevonden.quote:Op woensdag 1 april 2015 14:10 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Hangt af van het veld, maar hoort wel bij de top.
Of het de optimale manier is om een top-school binnen te komen voor PhD is een beetje onduidelijk, ligt er aan welk veld je in wilt en hoeveel geld je te verspillen hebt
Als je doel is buitenlandervaring etc. zou ik er sowieso voor gaan.quote:Op woensdag 1 april 2015 14:30 schreef netchip het volgende:
[..]
Math/natural sciences/engineering. Op het gebied van wiskunde behoren ze tot de top 15, heb ik net uitgevonden.
Ik heb geen geld om te verspillen.Het gaat bij mij hoofdzakelijk om de ervaring. Ik wil ook mijn bachelor, master en mogelijk een PhD steeds aan een andere universiteit doen, of in een ander land. Zoveel mogelijk zien en meemaken (en leren) tijdens mijn studententijd!
Als EU-student kun je een tuition fee loan krijgen van de Engelse overheid https://www.gov.uk/student-finance/loans-and-grantsquote:Op woensdag 1 april 2015 13:35 schreef netchip het volgende:
[..]
Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.
Studeren aan Cambridge/Oxford is trouwens ook erg duur. Ik geloof alleen al £11k per college jaar aan collegegeld. En die universiteiten geven geen financial aid. Daar heb ik simpelweg het geld niet voor.
Dan heb ik alleen al aan collegegeld een schuld van ongeveer 50k. Dat zie ik eerlijk gezegd niet helemaal zitten, dan moet ik wel een heel goede baan krijgen...quote:Op maandag 6 april 2015 18:23 schreef tomatenrood het volgende:
[..]
Als EU-student kun je een tuition fee loan krijgen van de Engelse overheid https://www.gov.uk/student-finance/loans-and-grants
Ook bij DUO kun je voor collegegeld lenen, tot max. 5 keer het wettelijke collegegeld in Nederland (dus ongeveer ¤10.000)
Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duikenquote:Op maandag 6 april 2015 16:31 schreef Wolves het volgende:
Heb je ook al bij je eigen verzekering nagevraagd wat de mogelijkheden zijn?
Bij mijn verzekering was het namelijk mogelijk om mijn verblijf in het buitenland onder mijn doorlopende reisverzekering te laten vallen. Hierdoor was de gehele periode die ik in het buitenland verbleef gedekt. Ook na die 3 maanden.
Indien dit niet mogelijk is zou ik denk ik toch voor die duurdere verzekering gaan. Heb je hem niet nodig, dan is het natuurlijk jammer van het geld, maar heb je hem wel nodig dan zul je waarschijnlijk maar wat blij zijn dat je hem toch hebt afgesloten.
Check ook bij Allianz Global Assistance of zoiets dergelijks.quote:Op dinsdag 7 april 2015 07:52 schreef Uvejal het volgende:
[..]
Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duikenEen stuk goedkoper dan Students Insured, waar ik in totaal meer dan 280 euro kwijt zou zijn. Er zit alleen geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bij, maar dat is denk ik ook niet echt nodig.
Ze bieden overigens dekking voor reizen tot 180 dagen, en ik ben waarschijnlijk 178 dagen weg
Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?quote:Op dinsdag 7 april 2015 07:52 schreef Uvejal het volgende:
[..]
Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duikenEen stuk goedkoper dan Students Insured, waar ik in totaal meer dan 280 euro kwijt zou zijn. Er zit alleen geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bij, maar dat is denk ik ook niet echt nodig.
Ze bieden overigens dekking voor reizen tot 180 dagen, en ik ben waarschijnlijk 178 dagen weg
Per jaar?quote:Op dinsdag 7 april 2015 17:39 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
[..]
Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?
Thnx! Daar zal ik ook even naar kijken. Ik zie dat die verzekering 180 euro kost voor 6 maanden. Ik denk dat ik daarom gewoon voor de doorlopende reisverzekering van Zilveren Kruis Achmea ga, die kost mij slechts 90 euro. Enige nadeel is dat daar geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bijzit.quote:Op dinsdag 7 april 2015 14:03 schreef Saninl het volgende:
[..]
Check ook bij Allianz Global Assistance of zoiets dergelijks.
Ik had voor een beetje vergelijkbare situatie van jou de Globetrotter verzekering genomen toen ;-)
Dat is per jaarquote:Op dinsdag 7 april 2015 17:39 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
[..]
Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?
Ik kom daaruit op ong. 88 euro voor een jaar. De verzekering is vrijwel gelijk aan die van Zilveren Kruis Achmea. Enige nadeel is ook hier dat er geen rechtsbijstands- en aansprakelijkheidsverzekering bijzit, maar ik denk dat ik best zonder kan.quote:Op dinsdag 7 april 2015 19:08 schreef Thormodo het volgende:
[..]
Per jaar?Dat is sowieso iets goedkoper dan per maand betalen.
Mijn universiteit (Twente) gaf overigens gratis reisverzekering voor tijdens mijn afstudeerstage. Voor de vakantieweken daarna moest ik wel een eigen reisverzekering afsluiten. Maar bij Univé gedaan voor 37 euro per jaar (wereld+geneeskundige kosten), maar dat is voor maximaal 60 dagen. Voor 180 dagen is het 8 euro meer.
http://www.nhs.uk/NHSEngl(...)ealthcareabroad.aspxquote:Op donderdag 9 april 2015 15:16 schreef Arthos het volgende:
Ik doe nu een master in het VK en ben nog in Nederland verzekerd. Volgend collegejaar begin ik aan een PhD, ook in het VK. Welke keuze hebben jullie gemaakt voor zorgverzekeringen? In het VK is er namelijk de NHS, maar ik heb geen idee hoe het dan zit met dekking in het buitenland (Nederland, maar ook buiten de EU) en specialistische hulp. Ik moet dat binnenkort eens allemaal gaan uitpluizen, maar was benieuwd wat de ervaringen hier zijn.
Bedankt voor het Googlen. Ervaring mee?quote:Op donderdag 9 april 2015 15:44 schreef Renzoku het volgende:
[..]
http://www.nhs.uk/NHSEngl(...)ealthcareabroad.aspx
Zelf niet, maar wel wat over gehoord van Britse vrienden.quote:Op donderdag 9 april 2015 15:56 schreef Arthos het volgende:
[..]
Bedankt voor het Googlen. Ervaring mee?
Dat is nice. Niet dat je er ervaring mee hebt, maar dat NHS zoveel dekt voor alle ingezetenen. Ik woon nu officieel in twee landen, maar dat schijnt niet echt relevant te zijn voor de verzekeringsplicht in Nederland. Heb jij enig idee of een PhD (voor de verzekering) wordt gezien als "alleen studiedoeleinden" en of je stipend in die zin als "werk" geldt?quote:Op donderdag 9 april 2015 16:33 schreef motorbloempje het volgende:
NHS is voor iedereen die in het VK woonachtig is. Van ambulanceritten tot A&E tot MRI's. Ja, met alledrie ervaring
Nice. Nooit in Bandung geweest, wel veel in Indonesië. Ik neem aan dat je ervaring hebt met reizen/wonen in Zuid-Oost-Azië?quote:Op dinsdag 5 mei 2015 14:57 schreef br210 het volgende:
Hallo mensen,![]()
Vanaf augustus t/m december 2015 ga ik mijn minor volgen aan de Telkom University in Bandung, Indonesië.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met deze school of stad? Leuke/handige tips/weetjes zijn altijd welkom namelijk
Ik zit in Keulen op het moment. Goede universiteit, maar ik vind de stad echt :|.quote:Op zondag 15 maart 2015 01:52 schreef Nessie7 het volgende:
In hoeverre namen jullie de beslissing waarheen te gaan door te kijken naar de vakken die aangeboden worden? Op onze studie is het niet heel gebruikelijk om naar het buitenland te gaan en de meesten gaan vooral voor de "fun". Ik twijfel nu tussen Keulen of Budapest. Budapest lijkt me qua stad een stuk leuker maar Keulen biedt interessantere (voor mij) vakken aan. Daarnaast leer ik ook nog Duits -Hongaars is iets te lastig gok ik-.
ga volgend jaar ook naar Keulen, de stad lijkt me juist heel leuk om te wonen en studerenquote:Op zaterdag 9 mei 2015 22:38 schreef OudeBok het volgende:
[..]
Ik zit in Keulen op het moment. Goede universiteit, maar ik vind de stad echt :|.
Lelijk, weinig moois te zien. Niet bijster veel te doen naar mijn idee en gewoon de sfeer trekt me niet zoals bijvoorbeeld Berlin.quote:Op zondag 10 mei 2015 18:13 schreef nofxtbr het volgende:
[..]
ga volgend jaar ook naar Keulen, de stad lijkt me juist heel leuk om te wonen en studerenhoezo vind jij het meh?
Oke! Nee zelf (jammer genoeg) nog geen reiservaringen in zuid-oost-azië. Mijn zus en een vriend hebben in Jakarta gestudeerd voor een half jaar en daar heb ik natuurlijk erg van meegekregen. Azië heeft mij altijd al geboeid. Nog tips/tricks/must-sees voor Indonesië?quote:Op vrijdag 8 mei 2015 22:36 schreef Arthos het volgende:
[..]
Nice. Nooit in Bandung geweest, wel veel in Indonesië. Ik neem aan dat je ervaring hebt met reizen/wonen in Zuid-Oost-Azië?
Ben je van plan op Java te blijven? Trein is wel redelijk goed(koop) vervoer voor lange afstanden. Verder kost een vliegtuig ook niets. Vanaf Yogya en verder naar het oosten heb je de typische toeristenattracties die wel de moeite waard zijn: Prambanan, Borobodur, Bromo, Ijen en e.e.a. aan natuurparken, plantages, paleizen enzo. In Yogya heb je de Malioboro, een grote winkelstraat, waar sommige mensen helemaal weg van zijn.quote:Op maandag 11 mei 2015 16:06 schreef br210 het volgende:
[..]
Oke! Nee zelf (jammer genoeg) nog geen reiservaringen in zuid-oost-azië. Mijn zus en een vriend hebben in Jakarta gestudeerd voor een half jaar en daar heb ik natuurlijk erg van meegekregen. Azië heeft mij altijd al geboeid. Nog tips/tricks/must-sees voor Indonesië?
Mooie uitdaging dus maar heb er veel zin in. Gisteren tickets geboekt
Mijn hogeschool heeft helaas geen banden. Heb momenteel nog steeds niets gevonden, daarom ben ik nu naar op zoek naar stage buiten Italie.quote:Op maandag 20 april 2015 09:29 schreef motorbloempje het volgende:
Heeft je hogeschool geen banden met buitenlandse instellingen/bedrijven? Anders wellicht een italiaanse universiteit/hogeschoolequivalent contacten om te vragen of zij je kunnen helpen met een begin maken?
Geen ervaring, maar heb net het collegegeld opgezocht "As at most English universities, in 2015-16 the tuition fees for UK/EU students studying for an undergraduate degree at Cambridge are £9,000 per year for all courses.". Dat is eigenlijk heel goedkoopquote:Op maandag 15 juni 2015 19:09 schreef netchip het volgende:
Iemand ervaring met het financiële gedeelte van een BA halen aan de University of Cambridge?
Ik overweeg namelijk om daar over twee jaar me aan te melden voor de Maths Tripos, maar ik wil wel eerst weten hoeveel dat kost qua geld, voordat ik me alleen al aanmeld.
Paar jaar geleden was het ongeveer £3,000.quote:Op maandag 15 juni 2015 20:39 schreef tomatenrood het volgende:
[..]
Geen ervaring, maar heb net het collegegeld opgezocht "As at most English universities, in 2015-16 the tuition fees for UK/EU students studying for an undergraduate degree at Cambridge are £9,000 per year for all courses.". Dat is eigenlijk heel goedkoopEr zijn veel slechte publieke uni's in het VK die net zo duur zijn.
Voor EU-burgers (waaronder Nederlanders dus) is er een beurs van maximaal £3500 per jaar voor als je ouders (samen) minder dan £42,620 per jaar verdienen.quote:Op maandag 15 juni 2015 20:52 schreef netchip het volgende:
[..]
Paar jaar geleden was het ongeveer £3,000.Mijn ouders willen wel bijdragen, maar geen £18,000 (estimated cost of living + tuition) per jaar. En £9,000/jaar lenen en dan ook nog eens voor living costs zie ik eigenlijk niet helemaal zitten.
Misschien dat er wat met de University of Cambridge te regelen valt qua studiebeurs, omdat ons belastingsklimaat sterk verschilt. Het VK heeft de laagste belastingen van de EU, dus het is logisch dat zij netto meer kunnen betalen.
Yep, dat heb ik ook gezien. Punt is, mijn ouders gaan daar, volgens mij, overheen. Maar door het Nederlandse belastingsklimaat kunnen ze niet hetzelfde bijdragen als ouders uit het VK met hetzelfde brutoinkomen kunnen. Misschien stuur ik ze nog wel een emailtje om uitleg te vragen daarover.quote:Op maandag 15 juni 2015 21:05 schreef tomatenrood het volgende:
[..]
Voor EU-burgers (waaronder Nederlanders dus) is er een beurs van maximaal £3500 per jaar voor als je ouders (samen) minder dan £42,620 per jaar verdienen.
http://www.undergraduate.(...)-support/students-eu
Voor de rest kun je een lening krijgen bij de Engelse overheid. Na afstuderen moet je dan terugbetalen: 9% van je jaarinkomen BOVEN de £21.000. (Dus als je in een jaar £30.000 verdient, betaal je 9% van £9000). Als je in het VK gaat werken, wordt dit automatisch ingehouden van je salaris door je werkgever. Ik denk echter dat de regels van DUO (sociale leenstelsel), gunstiger zijn en dan kun je ook nog voor je levensonderhoudskosten lenen.
Dat van het belastingklimaat is wel waar, maar aan de andere kant: de kosten voor levensonderhoud zijn veel duurder in Engeland, helemaal in Londen. Dat heft het belastingvoordeel wel op. Dus ik denk om eerlijk te zijn dat Nederlandse ouders ondanks het belastingklimaat even veel of misschien juist wel meer kunnen bijdragen dan Engelse ouders met een vergelijkbaar inkomen.quote:Op maandag 15 juni 2015 21:11 schreef netchip het volgende:
[..]
Yep, dat heb ik ook gezien. Punt is, mijn ouders gaan daar, volgens mij, overheen. Maar door het Nederlandse belastingsklimaat kunnen ze niet hetzelfde bijdragen als ouders uit het VK met hetzelfde brutoinkomen kunnen. Misschien stuur ik ze nog wel een emailtje om uitleg te vragen daarover.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |