abonnement Unibet Coolblue
pi_149559998
Beste fokkers,

Ik heb dit najaar te horen gekregen dat ik op Master exchange mag naar de Universidade Catolica de Lisboa, van september tot half december. Ik vroeg me af of er misschien mensen hier zijn die daar ook hebben gestudeerd? Zou altijd van pas kunnen komen.
pi_150177165
Even wat tips bijgegooid als voormalig stagiair in Indonesië. :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 23:03 schreef motorbloempje het volgende:
Welkom in het grote Studeren en stage in het buitenland topic op Fok!

In dit topic kan je dus al je vragen kwijt en ervaringen delen met betrekking tot het studeren en/of stagelopen in het buitenland.

Waar moet je rekening mee houden
Voor alles geldt: begin er vroeg genoeg mee! Alles kost meer tijd dan je denkt.
Wat is vroeg genoeg? Laten we zeggen, een jaar voor de geplande vertrekdatum.

Studie
Hoe het aanmelden voor een studie in het buitenland gaat verschilt nogal per onderwijsinstelling. Meeste universiteiten/hogescholen hebben uitwisselingsprogramma's waarin je mee kan draaien. Daarnaast kan je gaan als "free mover". Dit betekent dat je zelf bepaald waar je heen gaat, maar dan moet je ook alles zelf regelen. Denk aan contact leggen met de school, je ETCs meenemen naar het buitenland, beurzen aanvragen etc.

Stage
Stages zijn steeds makkelijker te regelen. Helaas zijn scholen hier vaak niet zo actief in en moet je erop voorbereid zijn dit allemaal zelf te mogen regelen door vooral veel contacten te leggen en veel, véél te googlen op interessante bedrijfssoorten. Je kan kiezen voor een bemiddelingsbureau (zie links hieronder).

Huisvesting
Huisvesting voor studenten is in het buitenland vaak heel anders geregeld dan in Nederland. Veel buitenlandse universiteiten hebben enorme campussen. Prijzen varieren ook enorm. Bekijk ruim voor vertrek hoe dit het beste in het land van jouw bestemming geregeld kan worden.
Je kan je woonadres gewoon wijzigen via een wijzigingsformulier van de DUO. Hiervoor is een speciaal formulier te vinden, te vinden op http://www.duo.nl/particu(...)n-het-buitenland.asp . Met het formulier dat op deze pagina staat geef je je buitenlandse adres door, je woonsituatie en vraag je een OV vergoeding aan.

De OV vergoeding bedraagt in 2014 ¤102,29

Het is ook handig om een machtiging in te vullen zodat thuisblijvers (bijvoorbeeld je ouders)
hier nog zaken wat betreft de DUO kunnen regelen mocht dit nodig zijn.

Verzekeringen
Je moet natuurlijk goed verzekerd zijn in het buitenland. Soms dekt je doorlopende reisverzekering je verblijf in het buitenland maar vaak niet voor langer dan 3 maanden. de AON is een goedkoop alternatief voor studenten. Je ziektekostenverzekering dekt vaak ook in het buitenland (met vaak een maximum van een jaar). Wat dat betreft hoef je dan geen extra verzekering. Daarnaast is het belangrijk om na te vragen of je een aansprakelijkheidsverzekering moet regelen voor je stage.

Financiën
Heel leuk natuurlijk dat studeren in het buitenland, maar het kost toch veel geld.
Enkele tips:
• Als je voor je studie een tijdje in het buitenland verblijft is er vaak de mogelijkheid om een beurs aan te vragen. Zo heb je de Erasmusbeurs voor studies in europa en de Leonardo Davinci beurs voor stagaires in europa. Voor deze beide beurzen moet je wel nog altijd ingeschreven staan bij een Nederlandse hoge school of universiteit.
• Veel uni's/scholen hebben eigen beurzen voor hun studenten. Informeer hiervoor bij je eigen onderwijsinstelling. Overige beurzen staan op Beursopener
• Lever je OV-jaarkaart in, dan heb je recht op OV vergoeding (102,29 euro per maand).
• Verhuur je kamer onder, spreekt voor zich, hiervoor staan standaardcontracten op kamernet
• Sommige uitwisselingsuniversiteiten hebben beurzen waar je ook als buitenlandse student recht op hebt. Kijk dit goed na!
• In veel landen is het moeilijk om geld op te nemen met je bankpas. Daarom is het aan te raden om een creditcard aan te schaffen. Kan je gewoon via je eigen bank regelen. Het is nog wel aan te raden om te kijken welke maatschappij ze mee samenwerken aangezien sommige kaarten niet overal evenveel geaccepteerd worden.

Visum
Voor veel landen heb je een visum nodig om daar voor langere tijd te verblijven. Dit zijn vaak flinke procedures, dus zoek goed uit welke je nodig hebt en wat je ervoor moet doen. Het verschilt nogal per land/visum. Vraag informatie aan bij de ambassade van dat land (Overzicht)

Vaccinaties
Voor de wat exotischere bestemmingen moet je inentingen. Kijk op GezondOpReis wat er voor jouw bestemming wordt aangeraden. De meeste GGDs doen deze vaccinaties en veel aanvullende verzekeringen vergoeden dit (gedeeltelijk)

nuttige links
Wilweg, compleet en erg handig overzicht
Isic Student Card Voor veel kortingen wereldwijd
www.leo-net.org
www.globalplacement.com
www.stagemotor.nl Stagevacatures, sommigen buiten NL.
www.eurostage.org
www.placement-uk.com Bemiddeling voor de UK
www.ips-lippmann.com
www.nuffic.nl Alles omtrend financiering, beurzen enz.
www.joho.nl Algemene wereldreisorganisatie, met info over heeeel veel onderwerpen. Moet wel eerst donauteur worden (zo'n 15 euro per jaar).
www.wereldstage.com Stagebemiddeling
www.stageplaza.nl Voor stagevacatures
www.go-europe.nl Veel info over o.a stage, studie, au pair etc binnen europa.
www.travelactive.nl Allerlei soorten reizen en buitenlands werk
www.aiesec.nl Veel over buitenlandse stages over de hele wereld
www.beursopener.nl Handige zoeksite voor (studie)beurzen
www.studeren-in-het-buitenland.nl Verzameling met links voor o.a bemiddeling, certificaten en taalcursussen
www.hobsons.com
www.esn.nl
www.wijsopreis.nl
www.fulbright.nl
www.europracticum.nl
www.jint.be
www.kilroytravels.nl Voor o.a goedkope tickets, visa voor de USA etc.
www.studytrack.com
www.stagehuis.nl Stagebemiddeling voor Australië, New Zealand, Malta, Canada en China.
www.indonesian-experience.nl Stagebemiddeling voor Indonesië

8-) Studie huidig:

• GotenSSJ - Solna (Stockholm) - Zweden
• motorbloempje - Verenigd Koninkrijk
• Nithosm - San Jose, Costa Rica
• Oliviertje1994 - London, Verenigd Koninkrijk

8-) Stage huidig:

• _Loki - Melbourne, Australië

8-) Weer terug (stage én studie):
• fh101 - Queen's University, Canada

8-) Wannabe's:
• MaxC - Melbourne, Australië (per 1-2-2013)
• shaderon - Sydney, Australië
• truttebelletje - Sydney, Australië (per 1-2-2013)
• Thom90 - Denton, University of North Texas, USA (per 9-1-2013)

Aanvullingen voor deze OP zijn uiteraard welkom. DM/PM dan motorbloempje even met een link naar je post waarin je de OP quote met je aanpassingen.

Vorige delen
Voor de vorige delen klik je op de topictitel, dan kom je bij de reeks terecht.
"If a kid asks where rain comes from, I think a cute thing to tell him is God is crying. And if he asks why God is crying, another cute thing to tell him is; Probably because of something you did." - Stages in Indonesië
pi_150598049
Ik ga vanaf september vier maanden studeren aan de VSE in Praag, Tsjechie! Ik hoor graag van mensen die daar hebben gestudeerd, of aan een andere universiteit/hogeschool in Praag, hoe ze het daar vonden en eventuele tips etc.! :)
pi_150652370
In hoeverre namen jullie de beslissing waarheen te gaan door te kijken naar de vakken die aangeboden worden? Op onze studie is het niet heel gebruikelijk om naar het buitenland te gaan en de meesten gaan vooral voor de "fun". Ik twijfel nu tussen Keulen of Budapest. Budapest lijkt me qua stad een stuk leuker maar Keulen biedt interessantere (voor mij) vakken aan. Daarnaast leer ik ook nog Duits -Hongaars is iets te lastig gok ik-.
pi_150773399
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 14:01 schreef Jodenkoekj het volgende:
Ik ga vanaf september vier maanden studeren aan de VSE in Praag, Tsjechie! Ik hoor graag van mensen die daar hebben gestudeerd, of aan een andere universiteit/hogeschool in Praag, hoe ze het daar vonden en eventuele tips etc.! :)
Mijn vriend heeft z'n afstudeerstage gedaan in Praag, bereid je er iig maar op voor dat heel weinig mensen Engels spreken daar. Dat was tenminste zijn ervaring. Verder wel echt een hele gave stad om te zitten.
pi_150806206
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 14:09 schreef Wolves het volgende:

[..]

Mijn vriend heeft z'n afstudeerstage gedaan in Praag, bereid je er iig maar op voor dat heel weinig mensen Engels spreken daar. Dat was tenminste zijn ervaring. Verder wel echt een hele gave stad om te zitten.
Ik lees ook overal dat het een hele gave stad zou moeten zijn! Als je gaat studeren in Praag zal ik in een appartementencomplex komen met allemaal internationals, dus daar is gelukkig wel goed in het Engels te communiceren. Dat zal met een afstudeerstage denk ik wel een beetje anders zijn ja.
  zaterdag 28 maart 2015 @ 17:06:50 #107
442090 Kateleentje
Life is short, get over it
pi_151128842
Het overzicht in de openingspost van deze draad is zéér goed en volledig. Proficiat Motorbloempje.
Ik help momenteel mijn broer om zich klaar te stomen om in Barcelona een MBA van één jaar te gaan doen.
Het weer zal wel beter zijn dan in Breda B-) en het moet een prachtige opportuniteit zijn om in een internationale studentengemeenschap te kunnen leven, zodat hij ziet dat de wereld groter is dan kaaskoppenland en dat een land als Spanje nog iets anders betekent dan de costa's.
Hij begint pas na de volgende zomer maar je moet wel alles tijdig beginnen te plannen. Dat wil ik hier toch wel benadrukken. We hebben hem naar Barcelona gestuurd om de stad en de universiteit te verkennen, rond te kijken voor huisvesting, vervoer, enz. Kortom, je moet weten waar je aan begint.
Ook belangrijk was te weten wat de vereiste kwalificaties voor het Engels waren. Ik heb daar hier niet veel over gelezen maar hij moest dus een officieel diploma Engels kunnen voorleggen, de IELTS band 8 en dat is niet van de poes. Hij is ook intensieve lessen Engels gaan volgen om zich goed voor te bereiden. Drie weken lang, maar hij is dan wel geslaagd.
Ik raad iedereen aan om tijdig na te gaan of er een officieel certificaat Engels vereist is of niet.
Inlichtingen over het IELTS examen vindt je hier: http://www.ielts.org
pi_151128908
quote:
6s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 17:06 schreef Kateleentje het volgende:
Het overzicht in de openingspost van deze draad is zéér goed en volledig. Proficiat Motorbloempje.
Ik help momenteel mijn broer om zich klaar te stomen om in Barcelona een MBA van één jaar te gaan doen.
Het weer zal wel beter zijn dan in Breda B-) en het moet een prachtige opportuniteit zijn om in een internationale studentengemeenschap te kunnen leven, zodat hij ziet dat de wereld groter is dan kaaskoppenland en dat een land als Spanje nog iets anders betekent dan de costa's.
Hij begint pas na de volgende zomer maar je moet wel alles tijdig beginnen te plannen. Dat wil ik hier toch wel benadrukken. We hebben hem naar Barcelona gestuurd om de stad en de universiteit te verkennen, rond te kijken voor huisvesting, vervoer, enz. Kortom, je moet weten waar je aan begint.
Ook belangrijk was te weten wat de vereiste kwalificaties voor het Engels waren. Ik heb daar hier niet veel over gelezen maar hij moest dus een officieel diploma Engels kunnen voorleggen, de IELTS band 8 en dat is niet van de poes. Hij is ook intensieve lessen Engels gaan volgen om zich goed voor te bereiden. Drie weken lang, maar hij is dan wel geslaagd.
Ik raad iedereen aan om tijdig na te gaan of er een officieel certificaat Engels vereist is of niet.
Inlichtingen over het IELTS examen vindt je hier: http://www.ielts.org
IESE of UPF?
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  zaterdag 28 maart 2015 @ 17:12:31 #109
442090 Kateleentje
Life is short, get over it
pi_151129001
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 17:09 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

IESE of UPF?
??? IELTS dus, volg de link in mijn post.
Een alternatief is soms het TOEFL examen: dat is Amerikaans. Het IELTS is een Brits certificaat, dat is gecertificeerd door de Universiteit van Cambridge.
pi_151129156
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 17:12 schreef Kateleentje het volgende:

[..]

??? IELTS dus, volg de link in mijn post.
Een alternatief is soms het TOEFL examen: dat is Amerikaans. Het IELTS is een Brits certificaat, dat is gecertificeerd door de Universiteit van Cambridge.
Welke universiteit IESE of pompeu fabra (UPF)?
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  zaterdag 28 maart 2015 @ 18:27:00 #111
442090 Kateleentje
Life is short, get over it
pi_151130759
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 17:17 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Welke universiteit IESE of pompeu fabra (UPF)?
_O- Jaaaa. Nou snap ik hem.
Hij gaat naar de Universitat Pompeu Fabra.

Ben er zelf nooit geweest. Maar ik heb beroepshalve wel wat ervaring met het geven van studieadvies om in het buitenland te gaan studeren.
pi_151133892
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 18:27 schreef Kateleentje het volgende:

[..]

_O- Jaaaa. Nou snap ik hem.
Hij gaat naar de Universitat Pompeu Fabra.

Ben er zelf nooit geweest. Maar ik heb beroepshalve wel wat ervaring met het geven van studieadvies om in het buitenland te gaan studeren.
Ah nice, ben een keer bij een congres geweest in Barcelona dat voornamelijk bij IESE was, maar deels op UPF, veel mooiere uni en ook een veel toffere locatie :)
(en volgens mij staat UPF ook beter te boek)
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_151260243
Wat vinden jullie van initiatieven als NYU Shanghai? Het curriculum wordt gegeven in het Engels, je krijgt twee diploma's (een van NYU Shanghai, en een van NYU New York. Een in het Engels dus, en een in het Chinees). Verder moet je vier semesters vakken Mandarijn volgen (als je niet native Chinees bent), en als je native Chinees bent, moet je vakken Engels volgen.

Persoonlijk lijkt het me erg nuttig. Je leert de Chinese taal (Mandarijn) en cultuur kennen, je leert vloeiend Engels spreken, én je krijgt twee geaccrediteerde diploma's. Vooral omdat China ongeveer anderhalf miljard Chinezen telt, en steden zoals Shenzhen en Shanghai het Silicon Valley en het zakencentrum van de Aziatische wereld worden.

Hoe verhoudt de NYU zich tegen over universiteiten als MIT, Princeton, Yale, UC Berkeley? Is het mogelijk om met een bachelor van bijv. de NYU in te stromen in een master/PhD programma van de netgenoemde universiteiten, zonder op een achterstand te staan?
pi_151260389
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:26 schreef netchip het volgende:
Wat vinden jullie van initiatieven als NYU Shanghai? Het curriculum wordt gegeven in het Engels, je krijgt twee diploma's (een van NYU Shanghai, en een van NYU New York. Een in het Engels dus, en een in het Chinees). Verder moet je vier semesters vakken Mandarijn volgen (als je niet native Chinees bent), en als je native Chinees bent, moet je vakken Engels volgen.

Persoonlijk lijkt het me erg nuttig. Je leert de Chinese taal (Mandarijn) en cultuur kennen, je leert vloeiend Engels spreken, én je krijgt twee geaccrediteerde diploma's. Vooral omdat China ongeveer anderhalf miljard Chinezen telt, en steden zoals Shenzhen en Shanghai het Silicon Valley en het zakencentrum van de Aziatische wereld worden.

Hoe verhoudt de NYU zich tegen over universiteiten als MIT, Princeton, Yale, UC Berkeley? Is het mogelijk om met een bachelor van bijv. de NYU in te stromen in een master/PhD programma van de netgenoemde universiteiten, zonder op een achterstand te staan?
Persoonlijk vind ik het te duur voor wat je terug krijgt. Voor 63k$ die zij per jaar vragen kan je bachelor in Nederland halen (of UK) en 2 jaar in China studeren als uitwisselingsstudent.
pi_151260531
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:30 schreef Renzoku het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik het te duur voor wat je terug krijgt. Voor 63k$ die zij per jaar vragen kan je bachelor in Nederland halen (of UK) en 2 jaar in China studeren als uitwisselingsstudent.
Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.

Studeren aan Cambridge/Oxford is trouwens ook erg duur. Ik geloof alleen al £11k per college jaar aan collegegeld. En die universiteiten geven geen financial aid. Daar heb ik simpelweg het geld niet voor.
pi_151260620
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:35 schreef netchip het volgende:

[..]

Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.

Studeren aan Cambridge/Oxford is trouwens ook erg duur. Ik geloof alleen al £11k per college jaar aan collegegeld. En die universiteiten geven geen financial aid. Daar heb ik simpelweg het geld niet voor.
Ik ben zelf niet bekend met het curriculum van NYU Shanghai, maar als je de kans krijgt om er bijna gratis te studeren dan zou ik die zeker met beide handen aangrijpen.
  woensdag 1 april 2015 @ 14:10:47 #117
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_151261879
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:26 schreef netchip het volgende:
Hoe verhoudt de NYU zich tegen over universiteiten als MIT, Princeton, Yale, UC Berkeley? Is het mogelijk om met een bachelor van bijv. de NYU in te stromen in een master/PhD programma van de netgenoemde universiteiten, zonder op een achterstand te staan?
Hangt af van het veld, maar hoort wel bij de top.
Of het de optimale manier is om een top-school binnen te komen voor PhD is een beetje onduidelijk, ligt er aan welk veld je in wilt en hoeveel geld je te verspillen hebt :P
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_151262592
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 14:10 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Hangt af van het veld, maar hoort wel bij de top.
Of het de optimale manier is om een top-school binnen te komen voor PhD is een beetje onduidelijk, ligt er aan welk veld je in wilt en hoeveel geld je te verspillen hebt :P
Math/natural sciences/engineering. Op het gebied van wiskunde behoren ze tot de top 15, heb ik net uitgevonden.
Ik heb geen geld om te verspillen. :P Het gaat bij mij hoofdzakelijk om de ervaring. Ik wil ook mijn bachelor, master en mogelijk een PhD steeds aan een andere universiteit doen, of in een ander land. Zoveel mogelijk zien en meemaken (en leren) tijdens mijn studententijd! :)
  woensdag 1 april 2015 @ 14:39:59 #119
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_151262924
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 14:30 schreef netchip het volgende:

[..]

Math/natural sciences/engineering. Op het gebied van wiskunde behoren ze tot de top 15, heb ik net uitgevonden.
Ik heb geen geld om te verspillen. :P Het gaat bij mij hoofdzakelijk om de ervaring. Ik wil ook mijn bachelor, master en mogelijk een PhD steeds aan een andere universiteit doen, of in een ander land. Zoveel mogelijk zien en meemaken (en leren) tijdens mijn studententijd! :)
Als je doel is buitenlandervaring etc. zou ik er sowieso voor gaan.
Als je doel is, eindigen in gradschool op Ivy/mit/berkeley/caltech/etc, zou ik kijken op de volgende forums (neem alles met een korreltje zout) thegradcafe / urch en kijken naar de profielen van geaccepteerde grad-students bij die scholen. Ik zit in de social sciences, weet niet of hetzelfde geldt voor de hard sciences, maar bij ons lijkt het doen van een researchmaster om onderzoekservaring op te doen heel erg nuttig. Voordeel van die route is dat je op betere scholen binnenkomt, nadeel is dat de weg een paar jaar langer duurt (waarin je geen geld verdient).

Dus afhankelijk van je restricties, zou ik alle mogelijke wegen bekijken om dan te zien wat de meest optimale beslissing is (optimaal in wat jou het gelukkigst maakt, niet per se de beste objectieve uitkomst :P )
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_151419165
Komend collegejaar naar Zuid-Korea voor vier maanden :) Ben nu alles aan het voorbereiden, wat nog een heel gedoe is. Ik ga voor mijn exchange 1,5 maand in Indonesië backpacken, wat het nog eens extra gecompliceerd maakt.. Maar als ik eenmaal vertrokken ben, is dat het natuurlijk meer dan waard.

Ik ben op dit moment mijn verzekeringen aan het regelen. Ik ben van plan om de AON Student Insurance af te sluiten (ong. 145 euro). Hierbij zit echter geen annuleringsverzekering en schade die ik oploop tijdens skieën (wat tot de mogelijkheden behoort in Zuid-Korea) of scuba duiken (ik wil misschien een PADI Open Water Course gaan doen in Indonesië) wordt niet vergoed.

Zouden jullie hiervoor nog een andere verzekering afsluiten? Een annuleringsverzekering zou ik dan enkel afsluiten om mijn vliegticket te dekken (+/- 700 euro, waarvan ik waarschijnlijk een deel nog van de vliegmaatschappijen zelf zou kunnen terugkrijgen), want verder boek ik niets vooraf. Een verzekering die duiken en skieën dekt is misschien wel handig, maar om daarvoor een doorlopende reisverzekering af te sluiten is wel een beetje erg dubbel. Normale reisverzekeringen denken meestal ook enkel de eerste 60 dagen van een reis. Is het toegestaan om gewoon een kortlopende reisverzekering af te sluiten voor de dagen waarop ik ga duiken/skieën?

Een alternatief is Students Insured, die bieden de optie om ook 'gevaarlijke' sporten en annuleringsdekking mee te verzekeren. Die verzekering kost alleen wel een flink stuk duurder (280 euro i.p.v. 145 euro, maar dit is dan wel incl. annuleringsdekking en dekking voor gevaarlijke sporten).

Wat raden jullie aan?
pi_151420864
Heb je ook al bij je eigen verzekering nagevraagd wat de mogelijkheden zijn?
Bij mijn verzekering was het namelijk mogelijk om mijn verblijf in het buitenland onder mijn doorlopende reisverzekering te laten vallen. Hierdoor was de gehele periode die ik in het buitenland verbleef gedekt. Ook na die 3 maanden.

Indien dit niet mogelijk is zou ik denk ik toch voor die duurdere verzekering gaan. Heb je hem niet nodig, dan is het natuurlijk jammer van het geld, maar heb je hem wel nodig dan zul je waarschijnlijk maar wat blij zijn dat je hem toch hebt afgesloten.
pi_151424490
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:35 schreef netchip het volgende:

[..]

Ik heb gehoord dat ze veel financiel aid geven, omdat ze studenten naar NYU Shanghai willen trekken. Aid packages van $60k werden weggegeven (geen lening), afgelopen jaar. Ik (of mijn ouders) heb namelijk ook geen $63k/jaar, maar op deze manier is het goed betaalbaar.

Studeren aan Cambridge/Oxford is trouwens ook erg duur. Ik geloof alleen al £11k per college jaar aan collegegeld. En die universiteiten geven geen financial aid. Daar heb ik simpelweg het geld niet voor.
Als EU-student kun je een tuition fee loan krijgen van de Engelse overheid https://www.gov.uk/student-finance/loans-and-grants

Ook bij DUO kun je voor collegegeld lenen, tot max. 5 keer het wettelijke collegegeld in Nederland (dus ongeveer ¤10.000)
pi_151432620
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 18:23 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Als EU-student kun je een tuition fee loan krijgen van de Engelse overheid https://www.gov.uk/student-finance/loans-and-grants

Ook bij DUO kun je voor collegegeld lenen, tot max. 5 keer het wettelijke collegegeld in Nederland (dus ongeveer ¤10.000)
Dan heb ik alleen al aan collegegeld een schuld van ongeveer 50k. Dat zie ik eerlijk gezegd niet helemaal zitten, dan moet ik wel een heel goede baan krijgen...
pi_151440417
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 16:31 schreef Wolves het volgende:
Heb je ook al bij je eigen verzekering nagevraagd wat de mogelijkheden zijn?
Bij mijn verzekering was het namelijk mogelijk om mijn verblijf in het buitenland onder mijn doorlopende reisverzekering te laten vallen. Hierdoor was de gehele periode die ik in het buitenland verbleef gedekt. Ook na die 3 maanden.

Indien dit niet mogelijk is zou ik denk ik toch voor die duurdere verzekering gaan. Heb je hem niet nodig, dan is het natuurlijk jammer van het geld, maar heb je hem wel nodig dan zul je waarschijnlijk maar wat blij zijn dat je hem toch hebt afgesloten.
Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duiken :) Een stuk goedkoper dan Students Insured, waar ik in totaal meer dan 280 euro kwijt zou zijn. Er zit alleen geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bij, maar dat is denk ik ook niet echt nodig.

Ze bieden overigens dekking voor reizen tot 180 dagen, en ik ben waarschijnlijk 178 dagen weg ;)
  dinsdag 7 april 2015 @ 14:03:50 #125
217148 Saninl
Kermit is gangstar!
pi_151448002
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 07:52 schreef Uvejal het volgende:

[..]

Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duiken :) Een stuk goedkoper dan Students Insured, waar ik in totaal meer dan 280 euro kwijt zou zijn. Er zit alleen geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bij, maar dat is denk ik ook niet echt nodig.

Ze bieden overigens dekking voor reizen tot 180 dagen, en ik ben waarschijnlijk 178 dagen weg ;)
Check ook bij Allianz Global Assistance of zoiets dergelijks.

Ik had voor een beetje vergelijkbare situatie van jou de Globetrotter verzekering genomen toen ;-)
  dinsdag 7 april 2015 @ 17:39:50 #126
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_151454399
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 07:52 schreef Uvejal het volgende:

[..]

Momenteel heb ik geen doorlopende reisverzekering. Ik heb gisteren nog even doorgezocht. Ik ga waarschijnlijk de doorlopende reisverzekering bij Zilveren Kruis Achmea afsluiten. Die kost 90 euro, incl. annuleringsverzekering en dekking bij wintersport/duiken :) Een stuk goedkoper dan Students Insured, waar ik in totaal meer dan 280 euro kwijt zou zijn. Er zit alleen geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bij, maar dat is denk ik ook niet echt nodig.

Ze bieden overigens dekking voor reizen tot 180 dagen, en ik ben waarschijnlijk 178 dagen weg ;)
Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  dinsdag 7 april 2015 @ 19:08:44 #127
164101 Thormodo
Nu inclusief tweede aap!
pi_151457523
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:39 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?
Per jaar? :+ Dat is sowieso iets goedkoper dan per maand betalen.
Mijn universiteit (Twente) gaf overigens gratis reisverzekering voor tijdens mijn afstudeerstage. Voor de vakantieweken daarna moest ik wel een eigen reisverzekering afsluiten. Maar bij Univé gedaan voor 37 euro per jaar (wereld+geneeskundige kosten), maar dat is voor maximaal 60 dagen. Voor 180 dagen is het 8 euro meer.

[ Bericht 4% gewijzigd door Thormodo op 07-04-2015 19:24:10 ]
pi_151506273
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 14:03 schreef Saninl het volgende:

[..]

Check ook bij Allianz Global Assistance of zoiets dergelijks.

Ik had voor een beetje vergelijkbare situatie van jou de Globetrotter verzekering genomen toen ;-)
Thnx! Daar zal ik ook even naar kijken. Ik zie dat die verzekering 180 euro kost voor 6 maanden. Ik denk dat ik daarom gewoon voor de doorlopende reisverzekering van Zilveren Kruis Achmea ga, die kost mij slechts 90 euro. Enige nadeel is dat daar geen aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering bijzit.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 17:39 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Ik vlieg zomaar even in, heb niet alles hiervoor gelezen. Ik ben zelf momenteel ook op zoek naar een reisverzekering. Via mijn huidige zorgverzekeraar (FBTO) kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten en zelf modules kiezen die ik nodig denk te hebben. Ik kom dan op nog geen 10 euro per maand uit... Hoe kom je op 90-280 euro?
Dat is per jaar :) Anders zou het wel extreem duur zijn. Die van 280 euro (bij Students Insured) is voor 6 maanden, daar betaal je een bepaald bedrag per dag. Die verzekering is speciaal bedoeld voor als je lang op reis gaat, maar ik vind het wel erg prijzig.

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 19:08 schreef Thormodo het volgende:

[..]

Per jaar? :+ Dat is sowieso iets goedkoper dan per maand betalen.
Mijn universiteit (Twente) gaf overigens gratis reisverzekering voor tijdens mijn afstudeerstage. Voor de vakantieweken daarna moest ik wel een eigen reisverzekering afsluiten. Maar bij Univé gedaan voor 37 euro per jaar (wereld+geneeskundige kosten), maar dat is voor maximaal 60 dagen. Voor 180 dagen is het 8 euro meer.
Ik kom daaruit op ong. 88 euro voor een jaar. De verzekering is vrijwel gelijk aan die van Zilveren Kruis Achmea. Enige nadeel is ook hier dat er geen rechtsbijstands- en aansprakelijkheidsverzekering bijzit, maar ik denk dat ik best zonder kan.
pi_151516820
Ik doe nu een master in het VK en ben nog in Nederland verzekerd. Volgend collegejaar begin ik aan een PhD, ook in het VK. Welke keuze hebben jullie gemaakt voor zorgverzekeringen? In het VK is er namelijk de NHS, maar ik heb geen idee hoe het dan zit met dekking in het buitenland (Nederland, maar ook buiten de EU) en specialistische hulp. Ik moet dat binnenkort eens allemaal gaan uitpluizen, maar was benieuwd wat de ervaringen hier zijn. :)
pi_151517690
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 15:16 schreef Arthos het volgende:
Ik doe nu een master in het VK en ben nog in Nederland verzekerd. Volgend collegejaar begin ik aan een PhD, ook in het VK. Welke keuze hebben jullie gemaakt voor zorgverzekeringen? In het VK is er namelijk de NHS, maar ik heb geen idee hoe het dan zit met dekking in het buitenland (Nederland, maar ook buiten de EU) en specialistische hulp. Ik moet dat binnenkort eens allemaal gaan uitpluizen, maar was benieuwd wat de ervaringen hier zijn. :)
http://www.nhs.uk/NHSEngl(...)ealthcareabroad.aspx
pi_151518039
quote:
Bedankt voor het Googlen. Ervaring mee?
pi_151518559
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 15:56 schreef Arthos het volgende:

[..]

Bedankt voor het Googlen. Ervaring mee?
Zelf niet, maar wel wat over gehoord van Britse vrienden.
pi_151519082
NHS is voor iedereen die in het VK woonachtig is. Van ambulanceritten tot A&E tot MRI's. Ja, met alledrie ervaring :')
Ja doei.
pi_151533031
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2015 16:33 schreef motorbloempje het volgende:
NHS is voor iedereen die in het VK woonachtig is. Van ambulanceritten tot A&E tot MRI's. Ja, met alledrie ervaring :')
Dat is nice. Niet dat je er ervaring mee hebt, maar dat NHS zoveel dekt voor alle ingezetenen. Ik woon nu officieel in twee landen, maar dat schijnt niet echt relevant te zijn voor de verzekeringsplicht in Nederland. Heb jij enig idee of een PhD (voor de verzekering) wordt gezien als "alleen studiedoeleinden" en of je stipend in die zin als "werk" geldt?
pi_151533070
Faal

[ Bericht 99% gewijzigd door Arthos op 09-04-2015 22:31:09 (Dubbelpost) ]
  vrijdag 17 april 2015 @ 16:12:31 #136
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_151776367
Ik ben momenteel op zoek naar een stageplek in Italië. Om precies te zijn in de omgeving van Como/Milaan (Lombardia dus :P). De studie die ik volg is Bussiness & IT Management (voorheen Bedrijfskundige Informatica).

Heeft iemand hier toevallig ervaringen en/of weet iemand hier een bedrijf waar ik kan aankloppen voor een plek vanaf komend september?
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~François Fénelon
pi_151850742
Heeft je hogeschool geen banden met buitenlandse instellingen/bedrijven? Anders wellicht een italiaanse universiteit/hogeschoolequivalent contacten om te vragen of zij je kunnen helpen met een begin maken?
Ja doei.
pi_152297779
Hallo mensen, :W

Vanaf augustus t/m december 2015 ga ik mijn minor volgen aan de Telkom University in Bandung, Indonesië.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met deze school of stad? Leuke/handige tips/weetjes zijn altijd welkom namelijk ^O^
pi_152417315
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 14:57 schreef br210 het volgende:
Hallo mensen, :W

Vanaf augustus t/m december 2015 ga ik mijn minor volgen aan de Telkom University in Bandung, Indonesië.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met deze school of stad? Leuke/handige tips/weetjes zijn altijd welkom namelijk ^O^
Nice. Nooit in Bandung geweest, wel veel in Indonesië. Ik neem aan dat je ervaring hebt met reizen/wonen in Zuid-Oost-Azië?
pi_152438124
Hallo allemaal!

Ik ben al enige tijd bezig met het regelen van een stage (6 maanden) in Engeland. Echter wilt dit momenteel nog niet erg lukken en denk ik er aan om een stage bemiddelingsbureau in te schakelen. Heeft iemand ervaring met een stage bemiddelingsbureau (zowel positief als negatief) voor een stage in Engeland?
  zaterdag 9 mei 2015 @ 22:38:19 #141
280152 OudeBok
Herr General Bok
pi_152443763
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 01:52 schreef Nessie7 het volgende:
In hoeverre namen jullie de beslissing waarheen te gaan door te kijken naar de vakken die aangeboden worden? Op onze studie is het niet heel gebruikelijk om naar het buitenland te gaan en de meesten gaan vooral voor de "fun". Ik twijfel nu tussen Keulen of Budapest. Budapest lijkt me qua stad een stuk leuker maar Keulen biedt interessantere (voor mij) vakken aan. Daarnaast leer ik ook nog Duits -Hongaars is iets te lastig gok ik-.
Ik zit in Keulen op het moment. Goede universiteit, maar ik vind de stad echt :|.
Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt.
Glücklich allein, ist Herr Bok, die schiet. Boem.
  zondag 10 mei 2015 @ 18:13:09 #142
398459 nofxtbr
punk in drublic
pi_152464977
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 22:38 schreef OudeBok het volgende:

[..]

Ik zit in Keulen op het moment. Goede universiteit, maar ik vind de stad echt :|.
ga volgend jaar ook naar Keulen, de stad lijkt me juist heel leuk om te wonen en studeren :) hoezo vind jij het meh?
...alleen als ie ijs- en ijskoud is
  zondag 10 mei 2015 @ 18:44:24 #143
280152 OudeBok
Herr General Bok
pi_152465623
quote:
7s.gif Op zondag 10 mei 2015 18:13 schreef nofxtbr het volgende:

[..]

ga volgend jaar ook naar Keulen, de stad lijkt me juist heel leuk om te wonen en studeren :) hoezo vind jij het meh?
Lelijk, weinig moois te zien. Niet bijster veel te doen naar mijn idee en gewoon de sfeer trekt me niet zoals bijvoorbeeld Berlin.
Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt.
Glücklich allein, ist Herr Bok, die schiet. Boem.
pi_152492325
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 22:36 schreef Arthos het volgende:

[..]

Nice. Nooit in Bandung geweest, wel veel in Indonesië. Ik neem aan dat je ervaring hebt met reizen/wonen in Zuid-Oost-Azië?
Oke! Nee zelf (jammer genoeg) nog geen reiservaringen in zuid-oost-azië. Mijn zus en een vriend hebben in Jakarta gestudeerd voor een half jaar en daar heb ik natuurlijk erg van meegekregen. Azië heeft mij altijd al geboeid. Nog tips/tricks/must-sees voor Indonesië?
Mooie uitdaging dus maar heb er veel zin in. Gisteren tickets geboekt *O*
pi_152495471
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 16:06 schreef br210 het volgende:

[..]

Oke! Nee zelf (jammer genoeg) nog geen reiservaringen in zuid-oost-azië. Mijn zus en een vriend hebben in Jakarta gestudeerd voor een half jaar en daar heb ik natuurlijk erg van meegekregen. Azië heeft mij altijd al geboeid. Nog tips/tricks/must-sees voor Indonesië?
Mooie uitdaging dus maar heb er veel zin in. Gisteren tickets geboekt *O*
Ben je van plan op Java te blijven? Trein is wel redelijk goed(koop) vervoer voor lange afstanden. Verder kost een vliegtuig ook niets. Vanaf Yogya en verder naar het oosten heb je de typische toeristenattracties die wel de moeite waard zijn: Prambanan, Borobodur, Bromo, Ijen en e.e.a. aan natuurparken, plantages, paleizen enzo. In Yogya heb je de Malioboro, een grote winkelstraat, waar sommige mensen helemaal weg van zijn.

Verder moet je eigenlijk ook wel eens onder de gewone mensen komen. Geen idee hoe dat zal zijn tijdens een studie, maar de mensen die kunnen studeren zijn nu eenmaal geen doorsnee Indonesiërs. Juist die dingen als slapen op een kampung, eten bij iemand thuis, en wandelingen door rijstvelden geven je een goed beeld van het leven voor de 'normale' local, en zijn een betere besteding van je geld dan aan een groot hotel met een rijke eigenaar.

En zorg dat je standaard wc-papier bij hebt.
pi_152495640
Verder moet je net als in ieder land een beetje op je geld letten. Ik hoop dat je geen ING pinpas hebt (anders even googlen, ik weet ook niet hoe de situatie nu is). Er is redelijk veel corruptie, maar dat merk je vanzelf.

En sommige Indonesiërs hebben de neiging om bij een vraag/verzoek liever te liegen dan te zeggen dat je het niet weten/kunnen. Bijvoorbeeld als je vraagt waar het postkantoor is, en iemand heeft geen idee, kan hij zomaar zeggen dat je naar links moet ipv naar rechts. :') Dat is in het begin een beetje wennen, maar dat wordt als beleefder gezien dan iemand niet kunnen helpen. Daar wen je ook wel aan, door mensen geen woorden in de mond te leggen, en bijv. als je merkt dat iemand aarzelt het nog eens aan iemand anders te vragen.
pi_152709718
@Arthos

Aha thanks voor de tips! ^O^

Ik blijf niet alleen op Java denk ik. Sumatra, Borneo, Lombok etc lijken mij ook erg mooi om te zien. Bali is te toeristisch heb ik gehoord, dus ik weet nog niet zeker of ik daar heen wil gaan. De kant van Yogya wil ik zeker heen gaan.

Wat betreft de 'locals' heb je gelijk, en dat lijkt me ook mooi om mee te maken. Ik ga samen met nog iemand uit Nederland en verder zijn het over het algemeen heel veel Indonesiërs zelf die er studeren.

Ik heb een ABN Amro pas en ABN Amro Credit Card. Ik zal eens googlen op dat met ING

Dat Indonesiërs vaker liegen dan toegeven het antwoord niet te weten heb ik eerder gehoord :9 We shall see.

Augustus t/m December zal ik er zijn

[ Bericht 91% gewijzigd door br210 op 18-05-2015 13:32:53 ]
pi_152820961
Bali is heel mooi (en de afstanden bereisbaar), maar dan moet je wel weten waar (niet) heen te gaan. :) Ik neem aan dat je niet zit te wachten op de Costa Brava-achtige taferelen in het zuiden. Ik heb daar helaas twee keer moeten overnachten vanwege een doorvlucht, maar dat vond ik echt helemaal niets.

Lombok ben ik wel geweest, maar had ik niet zo veel mee. De Rinjani vulkaan schijnt de moeite waard te zijn om te beklimmen. Sommige mensen worden ook blij van de Gili-eilanden, maar die zijn dan ook vrij toeristisch. Verder ben ik zelf vaker meer naar het oosten van het land geweest, dus Sumatra en Borneo ken ik alleen van horen zeggen. Komodo en de hoofdstad van Flores bijv. zijn tegenwoordig wel steeds toeristischer (sinds een paar jaar hebben ze een internationale luchthaven), maar de rest van Flores is nog onwijs onaangetast. En de Komodo-eilanden en de varanen zijn gewoon fantastisch om een keer te zien.

Dat 'liegen' (want zo zien ze het niet, net als in sommige andere culturen) gebeurt niet altijd en overal. Ik heb nog niet echt een duidelijk patroon kunnen ontdekken. Als je het een paar keer tegen bent gekomen zul je het waarschijnlijk wel gaan herkennen. :)
pi_152848478
@Arthos
Oké thanks! Een beetje toerisme vind ik niet erg maar als het puur op toerisme is gebouwd/gemaakt weet ik niet of het de moeite waard is.
De Merapi vulkaan staat nu op mijn lijstje om te beklimmen, maar als ik zo op internet kijk naar de Rinjani vulkaan lijkt mij die ook wel heel erg mooi om te beklimmen.

Genoeg dingen om te zien/doen dus (naast het studeren). Denk dat ik tijd te kort kom. |:(
pi_153236785
Iemand ervaringen met stage in Malta?
Ik heb al een stagebedrijf gevonden, alleen nog een slaapplek, iemand suggesties?
  dinsdag 9 juni 2015 @ 17:11:58 #151
137562 rakotto
Anime, patat en video games
pi_153386054
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 09:29 schreef motorbloempje het volgende:
Heeft je hogeschool geen banden met buitenlandse instellingen/bedrijven? Anders wellicht een italiaanse universiteit/hogeschoolequivalent contacten om te vragen of zij je kunnen helpen met een begin maken?
Mijn hogeschool heeft helaas geen banden. Heb momenteel nog steeds niets gevonden, daarom ben ik nu naar op zoek naar stage buiten Italie.
All wars are civil wars, because all men are brothers. ~François Fénelon
pi_153556160
Iemand ervaring met het financiële gedeelte van een BA halen aan de University of Cambridge?
Ik overweeg namelijk om daar over twee jaar me aan te melden voor de Maths Tripos, maar ik wil wel eerst weten hoeveel dat kost qua geld, voordat ik me alleen al aanmeld.
pi_153560019
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 19:09 schreef netchip het volgende:
Iemand ervaring met het financiële gedeelte van een BA halen aan de University of Cambridge?
Ik overweeg namelijk om daar over twee jaar me aan te melden voor de Maths Tripos, maar ik wil wel eerst weten hoeveel dat kost qua geld, voordat ik me alleen al aanmeld.
Geen ervaring, maar heb net het collegegeld opgezocht "As at most English universities, in 2015-16 the tuition fees for UK/EU students studying for an undergraduate degree at Cambridge are £9,000 per year for all courses.". Dat is eigenlijk heel goedkoop :o Er zijn veel slechte publieke uni's in het VK die net zo duur zijn.
pi_153560557
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:39 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Geen ervaring, maar heb net het collegegeld opgezocht "As at most English universities, in 2015-16 the tuition fees for UK/EU students studying for an undergraduate degree at Cambridge are £9,000 per year for all courses.". Dat is eigenlijk heel goedkoop :o Er zijn veel slechte publieke uni's in het VK die net zo duur zijn.
Paar jaar geleden was het ongeveer £3,000. ;( Mijn ouders willen wel bijdragen, maar geen £18,000 (estimated cost of living + tuition) per jaar. En £9,000/jaar lenen en dan ook nog eens voor living costs zie ik eigenlijk niet helemaal zitten.
Misschien dat er wat met de University of Cambridge te regelen valt qua studiebeurs, omdat ons belastingsklimaat sterk verschilt. Het VK heeft de laagste belastingen van de EU, dus het is logisch dat zij netto meer kunnen betalen.
pi_153561119
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:52 schreef netchip het volgende:

[..]

Paar jaar geleden was het ongeveer £3,000. ;( Mijn ouders willen wel bijdragen, maar geen £18,000 (estimated cost of living + tuition) per jaar. En £9,000/jaar lenen en dan ook nog eens voor living costs zie ik eigenlijk niet helemaal zitten.
Misschien dat er wat met de University of Cambridge te regelen valt qua studiebeurs, omdat ons belastingsklimaat sterk verschilt. Het VK heeft de laagste belastingen van de EU, dus het is logisch dat zij netto meer kunnen betalen.
Voor EU-burgers (waaronder Nederlanders dus) is er een beurs van maximaal £3500 per jaar voor als je ouders (samen) minder dan £42,620 per jaar verdienen.

http://www.undergraduate.(...)-support/students-eu

Voor de rest kun je een lening krijgen bij de Engelse overheid. Na afstuderen moet je dan terugbetalen: 9% van je jaarinkomen BOVEN de £21.000. (Dus als je in een jaar £30.000 verdient, betaal je 9% van £9000). Als je in het VK gaat werken, wordt dit automatisch ingehouden van je salaris door je werkgever. Ik denk echter dat de regels van DUO (sociale leenstelsel), gunstiger zijn en dan kun je ook nog voor je levensonderhoudskosten lenen.
pi_153561377
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 21:05 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Voor EU-burgers (waaronder Nederlanders dus) is er een beurs van maximaal £3500 per jaar voor als je ouders (samen) minder dan £42,620 per jaar verdienen.

http://www.undergraduate.(...)-support/students-eu

Voor de rest kun je een lening krijgen bij de Engelse overheid. Na afstuderen moet je dan terugbetalen: 9% van je jaarinkomen BOVEN de £21.000. (Dus als je in een jaar £30.000 verdient, betaal je 9% van £9000). Als je in het VK gaat werken, wordt dit automatisch ingehouden van je salaris door je werkgever. Ik denk echter dat de regels van DUO (sociale leenstelsel), gunstiger zijn en dan kun je ook nog voor je levensonderhoudskosten lenen.
Yep, dat heb ik ook gezien. Punt is, mijn ouders gaan daar, volgens mij, overheen. Maar door het Nederlandse belastingsklimaat kunnen ze niet hetzelfde bijdragen als ouders uit het VK met hetzelfde brutoinkomen kunnen. Misschien stuur ik ze nog wel een emailtje om uitleg te vragen daarover.

Ik denk ook dat DUO beter is. Dat vertrouw ik ook meer (eigen overheid). Als ik zekerheid had gehad dat het me goed af zou gaan, en dat ik ook Part III van de Maths Tripos zou kunnen doen, om vervolgens bij een goed betalende werkgever aan de slag te gaan, dan had ik het wel aangedurfd. Ik ben risicoavers ingesteld. Een studieschuld van ongeveer £35,000 is niet niets.
pi_153561842
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 21:11 schreef netchip het volgende:

[..]

Yep, dat heb ik ook gezien. Punt is, mijn ouders gaan daar, volgens mij, overheen. Maar door het Nederlandse belastingsklimaat kunnen ze niet hetzelfde bijdragen als ouders uit het VK met hetzelfde brutoinkomen kunnen. Misschien stuur ik ze nog wel een emailtje om uitleg te vragen daarover.

Dat van het belastingklimaat is wel waar, maar aan de andere kant: de kosten voor levensonderhoud zijn veel duurder in Engeland, helemaal in Londen. Dat heft het belastingvoordeel wel op. Dus ik denk om eerlijk te zijn dat Nederlandse ouders ondanks het belastingklimaat even veel of misschien juist wel meer kunnen bijdragen dan Engelse ouders met een vergelijkbaar inkomen.

Maar het is altijd het sturen van een mailtje waard natuurlijk. Nee heb je... ;)
  vrijdag 24 juli 2015 @ 00:04:44 #158
388243 Indiany
In real-life a whity.
pi_154584915
Kick dan maar...

Vanaf aanstaande september studeer ik in Aberdeen, Schotland.

International business management.
Iemand toevallig in de regio?
  vrijdag 24 juli 2015 @ 03:05:41 #159
280152 OudeBok
Herr General Bok
pi_154587889
Ik zie dit topic net na een lange poos, en wat gaat dat snel zeg.. Over een week ben ik na 4,5 maand weg uit Duitsland :o.
Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt.
Glücklich allein, ist Herr Bok, die schiet. Boem.
pi_155648442
Jow auslanders! Hebben mensen hier toevallig een soort van lijstje met betaalbare buitenlandse uni's? Buiten EU.

Aan het International Office heb ik werkelijk waar geen zak en zelf kom ik er niet helemaal uit. Ik kom uit op San Diego State en RMIT Melbourne rond de 5000-6000¤, maar dan betaal je weer een shitload aan vliegtickets of kamers.
Niet dat deze opties al afgevallen zijn maar ik vroeg me af of er nog meer interessante opties zijn die ik nog niet tegengekomen ben. Vooral USA/Canada/Australië staan me aan. Wellicht opties met beurzen of iets dergelijks?

Hoor t graag ^O^
If you're absent during my struggle, don't expect to be present during my succes. - Will Smith
pi_155648970
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:24 schreef LosBuenosMuchachos het volgende:
Jow auslanders! Hebben mensen hier toevallig een soort van lijstje met betaalbare buitenlandse uni's? Buiten EU.

Aan het International Office heb ik werkelijk waar geen zak en zelf kom ik er niet helemaal uit. Ik kom uit op San Diego State en RMIT Melbourne rond de 5000-6000¤, maar dan betaal je weer een shitload aan vliegtickets of kamers.
Niet dat deze opties al afgevallen zijn maar ik vroeg me af of er nog meer interessante opties zijn die ik nog niet tegengekomen ben. Vooral USA/Canada/Australië staan me aan. Wellicht opties met beurzen of iets dergelijks?

Hoor t graag ^O^
geen spam, maar, volgende week is in utrecht een Study Abroad fair van Kilroy, waar ze als het goed is een aparte stand hebben voor financien. Misschien is dat iets waard?
pi_155651390
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:48 schreef _Loki het volgende:

[..]

geen spam, maar, volgende week is in utrecht een Study Abroad fair van Kilroy, waar ze als het goed is een aparte stand hebben voor financien. Misschien is dat iets waard?
Ziet er wel interessant uit, maar ben bang dat ik dat niet ga halen. Moet uit Amsterdam komen na m'n stage, helaas
If you're absent during my struggle, don't expect to be present during my succes. - Will Smith
  zondag 6 september 2015 @ 14:39:49 #163
388243 Indiany
In real-life a whity.
pi_155864867
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:55 schreef LosBuenosMuchachos het volgende:

[..]

Ziet er wel interessant uit, maar ben bang dat ik dat niet ga halen. Moet uit Amsterdam komen na m'n stage, helaas
Ben zelf een half jaar in Sydney geweest toen ook wel rondgekeken voor een eventuele Uni daar..
Australië is echt bizar duur.

''One of the most important aspects of choosing your study abroad destination is cost. Studying in Australia is more affordable than other options.

Estimated living expenses – AU$12,000 – $18,000 per year
Undergraduate course fees on average range from AU$10,000 to AU$16,500 per year.* Graduate course fees on average range from AU$11,000 to AU$18,500 per year.*
Course duration ranges from 3-4 years for undergraduate courses and 1+ years for postgraduate courses
Find out useful information about the costs of studying abroad at StudyCostCompare.
*Please note that courses in medicine and some engineering programs will be more expensive than the costs given. See the course descriptions on this site for the most up-to-date course costs.''

Verder kan je naar de USA: http://www.graduateshotline.com/costs.html#.VewzjPntmko (beetje naar beneden scrollen, je bent natuurlijk out of state)

Canada meestal hetzelfde verhaal..

Dit is dan ook de reden waarom ik naar Schotland ga voor een verkorte BA met subsidiëring van de Schotse regering via de SAAS. :)
pi_156764614
Echt studeren is het niet, maar om m'n travel bug een beetje te kalmeren ben ik voor 4 weken een korte post-bachelor aan het volgen in Brighton in november :D
pi_156786914
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 14:39 schreef Indiany het volgende:

[..]

Ben zelf een half jaar in Sydney geweest toen ook wel rondgekeken voor een eventuele Uni daar..
Australië is echt bizar duur.

''One of the most important aspects of choosing your study abroad destination is cost. Studying in Australia is more affordable than other options.

Estimated living expenses – AU$12,000 – $18,000 per year
Undergraduate course fees on average range from AU$10,000 to AU$16,500 per year.* Graduate course fees on average range from AU$11,000 to AU$18,500 per year.*
Course duration ranges from 3-4 years for undergraduate courses and 1+ years for postgraduate courses
Find out useful information about the costs of studying abroad at StudyCostCompare.
*Please note that courses in medicine and some engineering programs will be more expensive than the costs given. See the course descriptions on this site for the most up-to-date course costs.''

Verder kan je naar de USA: http://www.graduateshotline.com/costs.html#.VewzjPntmko (beetje naar beneden scrollen, je bent natuurlijk out of state)

Canada meestal hetzelfde verhaal..

Dit is dan ook de reden waarom ik naar Schotland ga voor een verkorte BA met subsidiëring van de Schotse regering via de SAAS. :)
$12.000 AUD is slechts ¤7800. Een buitenlandse (niet-Europese) student aan een Nederlandse uni betaalt ongeveer het dubbele :D
pi_158254367
Hi!

Ik vroeg me af of iemand van jullie bekend is met de volgende situatie:

Ik ben gisteren bij het Amerikaanse consulaat geweest voor mijn visumaanvraag. Na een heel kort gesprek is mij verteld dat mijn visumaanvraag is geaccepteerd en dat ik mijn paspoort met mijn visum daarin binnen 2/3 werkdagen per post kan verwachten. Nu is het zo dat als ik de status van mijn visum check op CEAC.state.gov., ik het volgende bericht krijg:

Administrative Processing
Case Creation Date: 14-Dec-2015
Status Updated Date: 14-Dec-2015

Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.


Nu begin ik me toch wel zorgen te maken, omdat ik mijn visum voor eind december moet ontvangen wil ik beginnen aan mijn uitwisselingsprogramma in Amerika. Nou is mij vraag aan jullie; is er iemand die in een dergelijke situatie zat en wat is je ervaring hiermee?

[ Bericht 0% gewijzigd door Eufje. op 15-12-2015 10:49:07 ]
  dinsdag 15 december 2015 @ 09:13:46 #167
164101 Thormodo
Nu inclusief tweede aap!
pi_158254425
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 09:08 schreef Eufje. het volgende:
Hi!

Ik vroeg me af of iemand van jullie bekend is met de volgende situatie:
Beste was als je die website niet bekeken had (sites zijn niet altijd 100% up to date). Daarnaast is het bericht is van 14 december, gisteren dus.

Als ze zeggen dat het is goedgekeurd is het goedgekeurd. Die van mij was ook binnen een paar dagen binnen.
pi_158254584
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 09:13 schreef Thormodo het volgende:

[..]

Beste was als je die website niet bekeken had (sites zijn niet altijd 100% up to date). Daarnaast is het bericht is van 14 december, gisteren dus.

Als ze zeggen dat het is goedgekeurd is het goedgekeurd. Die van mij was ook binnen een paar dagen binnen.
Daar maak je een goed punt. Het zou best kunnen dat ik me onnodig druk loop te maken. Echter, heb ik meerdere ervaringen op het internet gelezen, waarbij precies hetzelfde is gebeurd. Er zijn gevallen waarbij het lang heeft geduurd voordat het visum werd ontvangen. Die tijd heb ik helaas niet, met name omdat de feestdagen voor de deur staan.
pi_158255004
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 09:08 schreef Eufje. het volgende:
Hi!

Ik vroeg me af of iemand van jullie bekend is met de volgende situatie:

Ik ben gisteren bij het Amerikaanse consulaat geweest voor mijn visumaanvraag. Na een heel kort gesprek is mij verteld dat mijn visumaanvraag is geaccepteerd en dat ik mijn paspoort met mijn visum daarin binnen 2/3 werkdagen per post kan verwachten. Nu is het zo dat als ik de status van mijn visum check op CEAC.state.gov., ik de volgende bericht krijg:

Administrative Processing
Case Creation Date: 14-Dec-2015
Status Updated Date: 14-Dec-2015

Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.


Nu begin ik me toch wel zorgen te maken, omdat ik mijn visum voor eind december moet ontvangen wil ik beginnen aan mijn uitwisselingsprogramma in Amerika. Nou is mij vraag aan jullie; is er iemand die in een dergelijke situatie zat en wat is je ervaring hiermee?
Ik denk dat ze dat voor de zekerheid doen. De eerste 2 keer dat ik Visum kreeg duurde het ongeveer 3 dagen, de derde keer stond er blijkbaar iets niet goed in het syeteem bij home security en duurde het een paar weken, dit kreeg ik na 2-3 dagen te horen. Ik denk dat de kans dat zoiets gebeurd extreem klein is, maar het kan gebeuren, daarom waarschijnlijk de paar weken op de website.

That said, met druk maken schiet je niets op, beste gewoon afwachten :P
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_158256178
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 09:59 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Ik denk dat ze dat voor de zekerheid doen. De eerste 2 keer dat ik Visum kreeg duurde het ongeveer 3 dagen, de derde keer stond er blijkbaar iets niet goed in het syeteem bij home security en duurde het een paar weken, dit kreeg ik na 2-3 dagen te horen. Ik denk dat de kans dat zoiets gebeurd extreem klein is, maar het kan gebeuren, daarom waarschijnlijk de paar weken op de website.

That said, met druk maken schiet je niets op, beste gewoon afwachten :P
Dat zou je inderdaad denken. De reden dat ik me zorgen begon te maken is omdat op de site van het consulaat het volgende staat omtrent administrative processing:

Some visa applications require further administrative processing, which takes additional time after the visa applicant’s interview by a consular officer. Applicants are advised of this requirement when they apply. Most administrative processing is resolved within 60 days of the visa interview. When administrative processing is required, the timing will vary based on individual

Misschien hang ik weer eens onnodig de dramaqueen uit. :P Ik kijk het gewoon even aan een aantal dagen.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 02:05:45 #171
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_159587551
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 23:03 schreef motorbloempje het volgende:
Welkom in het grote Studeren en stage in het buitenland topic op Fok!

......

Enkele tips:
• Als je voor je studie een tijdje in het buitenland verblijft is er vaak de mogelijkheid om een beurs aan te vragen. Zo heb je de Erasmusbeurs voor studies in europa en de Leonardo Davinci beurs voor stagaires in europa. Voor deze beide beurzen moet je wel nog altijd ingeschreven staan bij een Nederlandse hoge school of universiteit.
Dit is veranderd, het heet nu Erasmus +, deze beurs kun je 1x aanvragen tijdens je studie voor zowel je stage of exchange.

Zelf vertrek ik zondag voor een half jaar naar Stockholm voor een stage :)
吴 曼 迪
pi_159994430
Een klein kickje.

Na jaren in mijn hoofd gehad te hebben dat ik naar een bepaalde universiteit in Amerika wilde, ga ik het nu eindelijk doen. De examencommissie heeft toestemming gegeven, alle barrières om daarom niet te gaan zijn weg, het geld is aanwezig, dus het kan gewoon. :)

Mijn plan is om eerst een halfjaar ELI te doen (English Language Institute) te doen om mijn Engels op te krikken, want mijn Engels is best beroerd :') Na het eerste semester ben ik in staat om juridische vakken te volgen (wel Amerikaans recht) in het Engels en bij terugkeer kunnen ze op mijn diploma geplaatst worden (en dan bachelor als het goed is *O* ).

Heb de OP gelezen, paar dingen was ik heul vergeten. :o

Nou, totzover.
pi_159996088
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 16:53 schreef SantaClausNorthPole het volgende:
Een klein kickje.

Na jaren in mijn hoofd gehad te hebben dat ik naar een bepaalde universiteit in Amerika wilde, ga ik het nu eindelijk doen. De examencommissie heeft toestemming gegeven, alle barrières om daarom niet te gaan zijn weg, het geld is aanwezig, dus het kan gewoon. :)

Mijn plan is om eerst een halfjaar ELI te doen (English Language Institute) te doen om mijn Engels op te krikken, want mijn Engels is best beroerd :') Na het eerste semester ben ik in staat om juridische vakken te volgen (wel Amerikaans recht) in het Engels en bij terugkeer kunnen ze op mijn diploma geplaatst worden (en dan bachelor als het goed is *O* ).

Heb de OP gelezen, paar dingen was ik heul vergeten. :o

Nou, totzover.
Naar welke uni wil je?

Suffe aanrader die mij erg heeft geholpen met Engels, als je van gamen houdt, join een groep die een voice-server gebruikt en oefen zo casual engels praten.
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_159996652
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 18:08 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Naar welke uni wil je?

Suffe aanrader die mij erg heeft geholpen met Engels, als je van gamen houdt, join een groep die een voice-server gebruikt en oefen zo casual engels praten.
Ik stuur wel even een DM.
  woensdag 17 februari 2016 @ 18:52:49 #175
449521 Pewl
Liverpudlian
pi_159997096
Momenteel ben ik eerstejaars commerciële economie student, en het gaat me erg goed af. Gemiddeld sta ik een 7,1, ik steven dus zonder al te veel problemen op mijn Propedeuse af. Het lijkt me erg tof om een jaar in het buitenland te studeren of mijn stage in het buitenland te doen. Wat raden jullie mij aan, en/of hebben jullie nog tips?
pi_160003747
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 18:52 schreef Pewl het volgende:
Momenteel ben ik eerstejaars commerciële economie student, en het gaat me erg goed af. Gemiddeld sta ik een 7,1, ik steven dus zonder al te veel problemen op mijn Propedeuse af. Het lijkt me erg tof om een jaar in het buitenland te studeren of mijn stage in het buitenland te doen. Wat raden jullie mij aan, en/of hebben jullie nog tips?
Dat is een hele brede vraag! Studeren of stage is al een groot verschil. Heb je al een idee van de regio of een specifiek land waar je heen wilt?

Wat ik sowieso kan aanraden, is vroeg beginnen met oriënteren, maar dat ben je al aan het doen :)
pi_160004892
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 18:52 schreef Pewl het volgende:
Momenteel ben ik eerstejaars commerciële economie student, en het gaat me erg goed af. Gemiddeld sta ik een 7,1, ik steven dus zonder al te veel problemen op mijn Propedeuse af. Het lijkt me erg tof om een jaar in het buitenland te studeren of mijn stage in het buitenland te doen. Wat raden jullie mij aan, en/of hebben jullie nog tips?
Mijn tip: doe je minor in het buitenland en niet je stage. Ben net terug van mijn 4.5mnd durende minor in Indonesië. Had daar geregeld dat ik 3dgn school / 4dgn weekend had. Lekker veel doen en reizen dus. Dat wordt met een stage waarschijnlijk toch een ander verhaal.

Wat boven mij ook al gezegd is: begin vroeg met oriënteren en kijk welke mogelijkheden school biedt. Minoren van partnerships die jouw school met andere uni's heeft zijn vaak gratis/goedkoper. Tuition fee en huur werden betaald door de uni in indo.
  woensdag 17 februari 2016 @ 22:57:12 #178
449521 Pewl
Liverpudlian
pi_160006289
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:50 schreef _Loki het volgende:

[..]

Dat is een hele brede vraag! Studeren of stage is al een groot verschil. Heb je al een idee van de regio of een specifiek land waar je heen wilt?

Wat ik sowieso kan aanraden, is vroeg beginnen met oriënteren, maar dat ben je al aan het doen :)
Het liefste zou ik in een grote stad willen studeren of stage lopen, regio of specifiek land maakt mij niet gek veel uit. Voor mij is het alleen een must om drukte om me heen te hebben. Wat zou jij aanraden? :)
  woensdag 17 februari 2016 @ 23:00:22 #179
449521 Pewl
Liverpudlian
pi_160006397
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2016 22:19 schreef br210 het volgende:

[..]

Mijn tip: doe je minor in het buitenland en niet je stage. Ben net terug van mijn 4.5mnd durende minor in Indonesië. Had daar geregeld dat ik 3dgn school / 4dgn weekend had. Lekker veel doen en reizen dus. Dat wordt met een stage waarschijnlijk toch een ander verhaal.

Wat boven mij ook al gezegd is: begin vroeg met oriënteren en kijk welke mogelijkheden school biedt. Minoren van partnerships die jouw school met andere uni's heeft zijn vaak gratis/goedkoper. Tuition fee en huur werden betaald door de uni in indo.
Top bedankt! Dat is wel slim inderdaad. Las dat mijn school deze partner scholen heeft:

Austria FHS Kufstein Tirol, Kufstein (English)

Belgium University College Gent, Faculty of Applied Business,
Faculty of Business and Information Management, Gent (English)
Haute Ecole EPHEC, Brussels (French/English)

Bulgaria American University, Blagoevgrad (English)

Czech Republic Sleszka University, Karvina (English)

Denmark University College Northern Denmark, Aalborg (English)
CPH Business, Copenhagen/Lyngby (English)
TEKO, VIA University College, Herning (English)

France  ESDES, Lyon (French/English)
ESA 3, Paris (French/English)
Université de Lorraine, Nancy (French)
EDC Paris, Courbevoie (French/English)

Finland Laurea Polytechnic, Hyvinkää (English)
Lapland University of Applied Sciences, Rovaniemi (English)

Greece University of Piraeus, Athens (English)

Germany  FH Düsseldorf (German/English)
 FH Offenburg (German)
 FH Osnabrück (German)
 FH Ostfriesland (German/English)

Hungary  Int. Business school Budapest, Budapest (English)
Kodolanyi Janos University of Applied Sciences, Budapest and Szekesfehervar (English)

Ireland  GMIT, Galway (English)
IT Tallaght, Dublin (English)

Italy University of Rome Tor Vergata, Rome (English)

Norway Trondheim Business School, Trondheim (English)

Poland  Ryszard Lazarski, Warsaw (English)
 Vistula University, (Former Academy of Finance) Warsaw (English)

Romania  University of Sibiu, (English)

Spain  Florida Universitaria, Valencia (Spanish)
 Universidad de Alicante, Alicanta (Spanish)
 Universidad Jaume I, Castellón, Castellon (Spanish)
 Universidad Pablo de Olavide, Sevilla (Spanish/English)
 Universitat de les Illes Belears, Palma de Mallorca (Spanish/English)
Sweden  Jönköping University, Jönköping (English)
 University of Karlskrona, Karlskrona (English)
 University of Karlstad, Karlstad (English)

Switzerland  Haute ecole de gestion Geneve, Carouge (English/French)
Turkey  Dokuz Eylul, Izmir (English)
 Çukurova University, Adana (English)
 Bahcesehir University, Istanbul (English)
 Dogus University, Istanbul (English)

United Kingdom  Robert Gordon University, Aberdeen (English)

Agreements, Non Erasmus Partners
Chile  Universidad Mayor Santiago de Chile, Santiago and Temuco (Spanish)

China  Beijing University of Technology, Beijing (English)

Indonesia  Binus University, Jakarta (English)
 Gadjah Mada University, Yogyakarta (English)
 Petra University, Surabaya (English)
 Universitas Islamic Indonesia Yogyakarta (English)

Peru  Universidad de Lima, Lima (Spanish)
South Korea  Yeugnam University, Gyeongbuk (English)
 Yonsei University, Seoul (English)
 Konkuk University , Seoul (English)
 Kyung Hee University, Seoul (English)
 University of Seoul, Seoul (English)
 Soongsil University, Seoul (English)
 Dongguk University, Seoul (English)
 Hanyang University, Seoul (English)

Taiwan  NTUB, Taipei (English)
 Feng Chia University, Taipei (English)

USA Ferris State University (English)
pi_160011319
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 23:00 schreef Pewl het volgende:

[..]

Top bedankt! Dat is wel slim inderdaad. Las dat mijn school deze partner scholen heeft:

Austria FHS Kufstein Tirol, Kufstein (English)

Belgium University College Gent, Faculty of Applied Business,
Faculty of Business and Information Management, Gent (English)
Haute Ecole EPHEC, Brussels (French/English)

Bulgaria American University, Blagoevgrad (English)

Czech Republic Sleszka University, Karvina (English)

Denmark University College Northern Denmark, Aalborg (English)
CPH Business, Copenhagen/Lyngby (English)
TEKO, VIA University College, Herning (English)

France  ESDES, Lyon (French/English)
ESA 3, Paris (French/English)
Université de Lorraine, Nancy (French)
EDC Paris, Courbevoie (French/English)

Finland Laurea Polytechnic, Hyvinkää (English)
Lapland University of Applied Sciences, Rovaniemi (English)

Greece University of Piraeus, Athens (English)

Germany  FH Düsseldorf (German/English)
 FH Offenburg (German)
 FH Osnabrück (German)
 FH Ostfriesland (German/English)

Hungary  Int. Business school Budapest, Budapest (English)
Kodolanyi Janos University of Applied Sciences, Budapest and Szekesfehervar (English)

Ireland  GMIT, Galway (English)
IT Tallaght, Dublin (English)

Italy University of Rome Tor Vergata, Rome (English)

Norway Trondheim Business School, Trondheim (English)

Poland  Ryszard Lazarski, Warsaw (English)
 Vistula University, (Former Academy of Finance) Warsaw (English)

Romania  University of Sibiu, (English)

Spain  Florida Universitaria, Valencia (Spanish)
 Universidad de Alicante, Alicanta (Spanish)
 Universidad Jaume I, Castellón, Castellon (Spanish)
 Universidad Pablo de Olavide, Sevilla (Spanish/English)
 Universitat de les Illes Belears, Palma de Mallorca (Spanish/English)
Sweden  Jönköping University, Jönköping (English)
 University of Karlskrona, Karlskrona (English)
 University of Karlstad, Karlstad (English)

Switzerland  Haute ecole de gestion Geneve, Carouge (English/French)
Turkey  Dokuz Eylul, Izmir (English)
 Çukurova University, Adana (English)
 Bahcesehir University, Istanbul (English)
 Dogus University, Istanbul (English)

United Kingdom  Robert Gordon University, Aberdeen (English)

Agreements, Non Erasmus Partners
Chile  Universidad Mayor Santiago de Chile, Santiago and Temuco (Spanish)

China  Beijing University of Technology, Beijing (English)

Indonesia  Binus University, Jakarta (English)
 Gadjah Mada University, Yogyakarta (English)
 Petra University, Surabaya (English)
 Universitas Islamic Indonesia Yogyakarta (English)

Peru  Universidad de Lima, Lima (Spanish)
South Korea  Yeugnam University, Gyeongbuk (English)
 Yonsei University, Seoul (English)
 Konkuk University , Seoul (English)
 Kyung Hee University, Seoul (English)
 University of Seoul, Seoul (English)
 Soongsil University, Seoul (English)
 Dongguk University, Seoul (English)
 Hanyang University, Seoul (English)

Taiwan  NTUB, Taipei (English)
 Feng Chia University, Taipei (English)

USA Ferris State University (English)
Je doet hbo? Even ter info want dit lijken hbo partners. In het buitenland maken ze het onderscheid hbo/wo niet.
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_160011988
quote:
7s.gif Op donderdag 18 februari 2016 09:55 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Je doet hbo? Even ter info want dit lijken hbo partners. In het buitenland maken ze het onderscheid hbo/wo niet.
Hij doet commerciële economie, hbo dus.
Op dinsdag 23 november 2010 02:22 schreef Braddie het volgende:
Haal van internet af man.
  donderdag 18 februari 2016 @ 14:17:27 #182
449521 Pewl
Liverpudlian
pi_160016989
quote:
7s.gif Op donderdag 18 februari 2016 09:55 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Je doet hbo? Even ter info want dit lijken hbo partners. In het buitenland maken ze het onderscheid hbo/wo niet.
Ik doe HBO inderdaad.
pi_160018145
quote:
14s.gif Op donderdag 18 februari 2016 10:37 schreef wimjongil het volgende:

[..]

Hij doet commerciële economie, hbo dus.
Kan toch ook eco op wo zijn?

Anyhow: Niveau voor wo'ers ligt in buitenland al lager, hbo ook. Genoeg tijd om te chillen. Je moet je echter wel realiseren dat je dus niet voor verdieping naar het buitenland hoeft.
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_160025023
Klopt het dat de Amerikaanse credits worden verdubbeld als je ze omrekent naar de ECTS?

Ben een beetje zoekende welke vakken ik ga doen, en voor hoeveel Amerikaanse credits. Ik dacht richting 5 vakken voor 3 Amerikaanse credits in het tweede semester (jan - mei). Is dat te doen?

[ Bericht 8% gewijzigd door SantaClausNorthPole op 18-02-2016 20:17:24 ]
pi_160028836
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 22:57 schreef Pewl het volgende:

[..]

Het liefste zou ik in een grote stad willen studeren of stage lopen, regio of specifiek land maakt mij niet gek veel uit. Voor mij is het alleen een must om drukte om me heen te hebben. Wat zou jij aanraden? :)
Daarop afgaande: De grote steden die eruit springen in dat lijstje, zijn Seoul en Beijing. Dat zijn echt miljoenensteden. Verder is Parijs ook een goede optie denk ik.

Partnerscholen kan erg handig zijn. Minder regelen, bekendheid bij je eigen school dus geen gedoe met toestemming vragen, en financieel ook.
pi_160030371
quote:
7s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:12 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Kan toch ook eco op wo zijn?
Nee.
Op dinsdag 23 november 2010 02:22 schreef Braddie het volgende:
Haal van internet af man.
pi_160561412
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 18:08 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Naar welke uni wil je?

Suffe aanrader die mij erg heeft geholpen met Engels, als je van gamen houdt, join een groep die een voice-server gebruikt en oefen zo casual engels praten.
Hey, SCNP hier, even een klein vraagje.
Gisteren ben ik bezig geweest met het papierwerk regelen en blijkt dus dat ze ook alles van mij willen weten qua medische geschiedenis (7 pagina's aan vragen). En ik moet ook allerlei vaccinaties halen. Moest jij dat ook, zo ja, hoe heb jij dit gedaan? Via de HA? Ging die dan alles voor je invullen of..?

Misschien een rare vraag, maar ik weet het allemaal niet zo heel erg goed. :@ En ik vind het ook een beetje raar dat ik zo'n 5 vaccinaties moet halen voor de VS (en een röntgenfoto van mn longen etc.).

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2016 09:48:59 ]
pi_160574021
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 09:45 schreef Etsu het volgende:

[..]

Hey, SCNP hier, even een klein vraagje.
Gisteren ben ik bezig geweest met het papierwerk regelen en blijkt dus dat ze ook alles van mij willen weten qua medische geschiedenis (7 pagina's aan vragen). En ik moet ook allerlei vaccinaties halen. Moest jij dat ook, zo ja, hoe heb jij dit gedaan? Via de HA? Ging die dan alles voor je invullen of..?

Misschien een rare vraag, maar ik weet het allemaal niet zo heel erg goed. :@ En ik vind het ook een beetje raar dat ik zo'n 5 vaccinaties moet halen voor de VS (en een röntgenfoto van mn longen etc.).
Hmm vreemd, ik heb dat helemaal niet gehad. Het enige is dat ik voor mn greencard application een lijstje moet hebben met vaccinaties maar that's it.
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_162188198
Zit erover na te denken om Engels taal en cultuur te gaan studeren, maar wil dit in deeltijd doen ivm combi met werk is dit voor mij een pre. Het liefst wil ik ook nog een tijd naar het buitenland - UK of USA - om daar te studeren. Echter gelden de beurzen alleen voor voltijd studenten en vraag ik me dus ook af of het uberhaupt mogelijk is om je studie in het buitenland te volgen als je in deeltijd studeert? Voor mijn werk maakt locatie an sich niet uit, dus zou dat ook in het buitenland kunnen combineren.

Iemand hier bekend mee?
  zaterdag 14 mei 2016 @ 20:48:42 #190
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_162189223
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 20:19 schreef imaij het volgende:
Zit erover na te denken om Engels taal en cultuur te gaan studeren, maar wil dit in deeltijd doen ivm combi met werk is dit voor mij een pre. Het liefst wil ik ook nog een tijd naar het buitenland - UK of USA - om daar te studeren. Echter gelden de beurzen alleen voor voltijd studenten en vraag ik me dus ook af of het uberhaupt mogelijk is om je studie in het buitenland te volgen als je in deeltijd studeert? Voor mijn werk maakt locatie an sich niet uit, dus zou dat ook in het buitenland kunnen combineren.

Iemand hier bekend mee?
Dat je in het buitenland kunt werken betekent niet per se dat je dat ook mag. Nu kun je dat in princiepe wel redelijk stiekem doen maar dan valt waarschijnlijk een officiele deeltijd buitenland-trip wel af.
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_162196971
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 20:48 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Dat je in het buitenland kunt werken betekent niet per se dat je dat ook mag. Nu kun je dat in princiepe wel redelijk stiekem doen maar dan valt waarschijnlijk een officiele deeltijd buitenland-trip wel af.
Is een eigen bedrijf waarbij wel mogelijk is om in buitenland te werken, gezien de handelingen nog wel in NL plaats vinden maar kan vanuit buitenland het nodige regelen, dit was al gecheckt. :) Maar een deeltijd studie in buitenland zal moeilijk worden dus?
  zondag 15 mei 2016 @ 04:35:50 #192
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_162209089
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 22:38 schreef imaij het volgende:

[..]

Is een eigen bedrijf waarbij wel mogelijk is om in buitenland te werken, gezien de handelingen nog wel in NL plaats vinden maar kan vanuit buitenland het nodige regelen, dit was al gecheckt. :) Maar een deeltijd studie in buitenland zal moeilijk worden dus?
Ik zou dat heel goed checken, mijn vriend heeft eigen bedrijf in NL en mag officieel niet vanuit de US werken. Dat doet hij wel, hij gaat gewoon 6 maanden per jaar "met vakantie" maar ik kan me voorstellen dat dat moeilijker te verkopen valt met een deeltijd opleiding.
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_165795670
Goedenavond,

Ik heb een vraagje, ik ben zeer geïnteresseerd in een stage in Engeland. Ik zou vanaf februari graag vijf maanden stage lopen in Liverpool in de richting van marketing. Nu is alleen mijn grootste struikelblok mijn Engelse vaardigheid. Ik ben wat onzeker of mijn niveau wel voldoende is om daar een stage te kunnen gaan lopen. De reden dat ik kies voor Liverpool is dan ook om naast de werkervaring die ik op doe mijn Engelse taal sterk te verbeteren.

Heeft iemand tips/ervaringen voor mij? Misschien mensen die hetzelfde struikelblok hadden bij het kiezen om naar het buitenland te gaan voor een stage? Viel het daar ter plekke mee of tegen?

Alvast bedankt voor jullie reacties (;
pi_165805822
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 20:04 schreef gerben58 het volgende:
Goedenavond,

Ik heb een vraagje, ik ben zeer geïnteresseerd in een stage in Engeland. Ik zou vanaf februari graag vijf maanden stage lopen in Liverpool in de richting van marketing. Nu is alleen mijn grootste struikelblok mijn Engelse vaardigheid. Ik ben wat onzeker of mijn niveau wel voldoende is om daar een stage te kunnen gaan lopen. De reden dat ik kies voor Liverpool is dan ook om naast de werkervaring die ik op doe mijn Engelse taal sterk te verbeteren.

Heeft iemand tips/ervaringen voor mij? Misschien mensen die hetzelfde struikelblok hadden bij het kiezen om naar het buitenland te gaan voor een stage? Viel het daar ter plekke mee of tegen?

Alvast bedankt voor jullie reacties (;
Oh man, succes met het accent :D die mensen praten echt raar.

Maar serieus. Hoe slecht is je Engels? Qua begrijpen en spreken?

Als je je goed voor wilt bereiden, kan ik je sowieso aanraden om series zonder ondertiteling te gaan kijken. Helpt enorm. Websites als Reddit volgen kan ook helpen met lezen en schrijven. Vooral veel doen!
pi_166403227
Ik zou iedereen die Australië als potentiële bestemming heeft willen aanraden om ook daadwerkelijk daarvoor te kiezen. Ben nu een maand terug uit Melbourne, waar ik 6,5 maand heb gestudeerd. Wat een fantastische stad, de mensen zijn er vrolijk en open. Er hangt een relaxt sfeertje, wel is alles in vergelijking met Nederland aan de dure kant. Het is wel een prachtig land om te zien, je zult niet snel kunnen zeggen dat je zo een beetje heel Australië hebt gezien.
pi_167489012
Hallo daar mede FOK-ers!
Ik reis per 14 februari richting Lissabon voor het buitenlandse traject van mijn opleiding communicatie. Zin in!

Ik heb echter een appartement op het hoog waarbij gas/water/licht niet inclusief de prijs is. Nu vroeg ik mij af, hoe gaat zoiets in zijn werk? Dien ik daar van tevoren een contract voor te ondertekenen met een bedrijf in Lissabon, of krijg ik in de tijd dat ik daar woon gewoon facturen binnen? Ik heb werkelijk waar geen idee in welke richting ik moet denken dus enige hulp/ervaringen zou echt heel fijn zijn! :)

Ten slotte vroeg ik mij af, wat ben je kwijt aan gas/water/licht in Portugal voor een huis met 3 slaapkamers (ik ga met 2 vriendinnen)? Wij dachten zelf aan 150 euro totaal in de maand, zitten we dan een beetje in de richting?

Nogmaals, alle hulp is welkom want dat gas/water/licht is wel een beetje een issue! Bedankt!
pi_167859628
¡Hola!

Dit jaar ben ik van plan om af te studeren (WO) en daarbij lijkt het mij erg interessant om bij een ingenieursbureau aan de slag te gaan in Latijns Amerika. Nou is er een aantal Nederlandse bedrijven actief op die markt. Op hun verschillende websites staan soms ook wel eens de contactgegevens van de regiomanagers vermeld. In hoeverre is het gebruikelijk om hen direct te benaderen? Daarnaast zijn er wellicht users met tips, die zijn natuurlijk altijd welkom.
pi_168406385
Goedenavond,

Ik zit erover te denken een WO bachelor te volgen in het buitenland. Helaas heb ik geen VWO diploma, maar wel een HBO propedeuse. Is het mogelijk hiermee toegang te krijgen tot een universitaire opleiding in het buitenland?
pi_168883468
Ik vertrek 1 maart naar Canada. Super veel zin in, maar zit nog met een paar vragen.
Had er een eigen topic voor gemaakt, maar plaats hem hier ook nog een keer op de hoop dat er hier mensen zitten met ervaring:
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 21:49 schreef jatochneetoch het volgende:
Hallo,

1 Maart ga ik voor 4 maand naar Canada voor een stage. Ik zal hierbij ook aardige stagevergoeding krijgen.
Nu kom ik er niet helemaal uit hoe het zit met de volgende dingen:

Loonbelasting:
Ik neem aan dat er in Canada loonbelasting wordt geheven over mijn salaris. Moet ik dit volgend jaar ook opgeven op mijn Nederlandse aangifte en hoe zorg ik ervoor dat ik geen dubbele belasting ga betalen?

Zorg:
Wat ik ervan begreep, omdat ik minder dan een jaar naar het buitenland ga blijf ik verplicht om mijn Nederlandse basiszorgverzekering te houden en krijg ik hiervoor dus ook gewoon zorgtoeslag ontvangen. Echter is deze zorgverzekering niet geldig omdat ik inkomsten uit het buitenland ontvang. Op andere forums lees ik dat mensen deze inkomsten verzwijgen zodat ze geen expat verzekering af hoeven te sluiten. Hebben mensen hier ervaring mee? Is dit verstandig? Zo niet, weet iemand waar ik een goedkope zorgverzekering kan afsluiten? Doe ik dat ik NL, internationaal of in Canada zelf?

Huurtoeslag:
Ik ontvang op dit moment huurtoeslag, en ik zal in de periode dat ik afwezig ben gewoon mijn kamer behouden. Kan ik mij gewoon in NL ingeschreven laten staan en mijn huurtoeslag blijven ontvangen zonder problemen?

Ik hoop dat er mensen zijn die hier ervaring mee hebben O-)
gr gr
pi_169575857
Nog niet dit hele topic gelezen maar ik wil toch even mijn verhaal kwijt O-)
Ik kwam gister een fantastische master tegen op Stanford. Nooit echt overwogen om een master te gaan volgen in Amerika, wel altijd al het plan gehad om een master in het buitenland te gaan doen. Maar ja, duur en ontzettend hoge toelatingseisen natuurlijk. Dus ik ben nu eens het een en ander aan het opzoeken. Maar ik ben benieuwd: ik begin in september aan mijn bachelor op de universiteit dus wat dat betreft kan ik nog 'alle kanten' op qua activiteiten naast mijn studie en cijfers en welke richting ik binnen mijn studie op wil. Wat is slim om te doen? Ik hoorde van een vriendin dat ze in Amerika vaak waarde hechten aan bijv. topsport, maar ik ben helemaal niet zo sportief haha, gewoon beetje fitness oké maar geen groepssporten. Moet ik mij nu al druk gaan maken over hoe ik mijn bachelor ga aanpakken om kans te maken op een eventuele master op bijv. een Ivy League? Misschien is het wel compleet kansloos haha, maar ik heb wel veel doorzettingsvermogen dus ik geef het nog niet op voordat ik begonnen ben met zoeken :X
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')