FOK!forum / Culinesse à gogo / Boretti wordt niet warm genoeg ?
gielgwoensdag 1 oktober 2014 @ 10:03
Beste forumleden,

Toen ik mijn huis kocht één jaar geleden stond daar een hele mooie 5 pits boretti in van 70cm met een grote gasoven eronder. Erg blij begon ik aan verschillende bakreceptjes! De tevredenheid was vaak niet van lange duur aangezien veel van de receptjes niet wilden werken. Normaal zou ik dan ook erg aan mezelf getwijfeld hebben maar aangezien het in mijn vorige huurhuis met één of ander k*oventje het wel allemaal lukte, ben ik hier op het forum. Mijn oven wordt niet warm genoeg. Ik heb er een thermometer ingehangen.

De vraagjes gaan dus over de GAS oven, is dit normaal voor een boretti ?

1. De oven moet ongeveer 40 minuten voorverwarmen om op 210` uit te komen ?
2. Als de deur opengaat om het gerecht erin te zetten zakt mijn temperatuur tot 150`.
3. Mijn oven verwarmt alleen aan de onderkant.
4. De bovenkant (ook gas) gaat enkel aan bij het grillen.
5. De maximale temperatuur ooit gemeten is 210`

Herkennen jullie dit ook ? Of moet ik een monteur laten komen. Of heeft ie een beurtje nodig ?

Bedankt !
Pietverdrietwoensdag 1 oktober 2014 @ 10:06
1. Check de thermometer
2. Heb je de oven vol met bakplaten?
3. Hoe zien de branders er uit, zijn die schoon?
Goejedagwoensdag 1 oktober 2014 @ 10:42
Hoe oud is de oven?
Fixersdonderdag 2 oktober 2014 @ 11:04
3 en 4 zijn normaal bij een gasoven. Die manier van verwarmen is inherent aan gasovens. Heb je wel ventilatie mogelijkheden? Moderne gasovens hebben vaak ventilatoren om de warmte te verdelen.

En wat Piet zegt: zitten er extra bakplaten in?
gielgvrijdag 3 oktober 2014 @ 09:07
Ok, dank jullie wel voor de reacties.

Als een gek ging ik op zoek naar een vervuilde ingebouwde thermometer van de oven maar zonder resultaat. Geen idee waar dat ding zit.

Ik kan ook de ouderdom van de oven nergens meer terugvinden (aquisto 70) maar mijn inschatting is dat de vorige eigenaar het in het begin heeft geplaatst en dus kom ik uit op 2009.

Over de bakplaten kan ik gelukkig wel wat zeggen. Boven de open vlammen van de onderkant zit 1 bakplaat, wat dieper verzonken tegen de vlammen aan. Daarboven op een aluminium inzet wat precies in de bakplaat past. Ik heb ook nog daarboven een andere bakplaat zitten. Misschien een beetje veel inderdaad. Moet de eerste bakplaat wel blijven zitten ?

Er zit ventilatie op de oven die aan en uit gezet kan worden maar welke zeker niet bevorderlijk is voor de maximale temperatuur. Met ventilatie kom ik nog maximaal uit op een 180 graden.

Vooreerst ga ik even de bakplaten tip testen !
mytecvrijdag 3 oktober 2014 @ 12:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 09:07 schreef gielg het volgende:
Ok, dank jullie wel voor de reacties.

Als een gek ging ik op zoek naar een vervuilde ingebouwde thermometer van de oven maar zonder resultaat. Geen idee waar dat ding zit.

Ik kan ook de ouderdom van de oven nergens meer terugvinden (aquisto 70) maar mijn inschatting is dat de vorige eigenaar het in het begin heeft geplaatst en dus kom ik uit op 2009.

Over de bakplaten kan ik gelukkig wel wat zeggen. Boven de open vlammen van de onderkant zit 1 bakplaat, wat dieper verzonken tegen de vlammen aan. Daarboven op een aluminium inzet wat precies in de bakplaat past. Ik heb ook nog daarboven een andere bakplaat zitten. Misschien een beetje veel inderdaad. Moet de eerste bakplaat wel blijven zitten ?

Er zit ventilatie op de oven die aan en uit gezet kan worden maar welke zeker niet bevorderlijk is voor de maximale temperatuur. Met ventilatie kom ik nog maximaal uit op een 180 graden.

Vooreerst ga ik even de bakplaten tip testen !
heb je een typenummer? je zou eens naar een handleiding kunnen zoeken en eens kijken wat die zegt.
Fietsertje70vrijdag 3 oktober 2014 @ 15:54
En de branders een keer schoonmaken?
Fixersvrijdag 3 oktober 2014 @ 18:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 12:41 schreef mytec het volgende:

[..]

heb je een typenummer? je zou eens naar een handleiding kunnen zoeken en eens kijken wat die zegt.
Typenummer kan je normaal gesproken vinden aan de binnenkant van de lade of klep onder de oven.