abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144956011
Is dat een soort reuzel, Piet? Want dat vond ik vroeger super lekker :9 en dan de kaantjes voor op brood, yummie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_144956184
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Blijf het grappig vinden dat veel mensen smout eng en smerig vinden (zonder het te hebben gegeten) maar margarine wel eten. Smout is uitgesmolen vet van varkens, ganzen of kippen. Heerlijk op brood
In Polen wordt het nog flink gegeten!
  zaterdag 27 september 2014 @ 15:43:37 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144956630
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 15:17 schreef Isabeau het volgende:
Is dat een soort reuzel, Piet? Want dat vond ik vroeger super lekker :9 en dan de kaantjes voor op brood, yummie.
Reuzel is van varkensvet, in NL de meest bekende vorm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 september 2014 @ 15:44:44 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144956643
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 15:24 schreef jaaapiooo het volgende:

[..]

In Polen wordt het nog flink gegeten!
In D ook.
Ik maak het ook zelf van gerookt vetspek, van gans, ganzenvet is ook heerlijk om aardappels in te bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144956906
Jammie aardappels in ganzen of kippen vet
Margarine is gewoon plastic JUK..... vroeger moest het verplicht op brood van mn moeder (dun als mogelijk maar dan eenklontje in een gaatje van je boterham.....) ik herinner me kokhalzen, verder dus al in geen 25 jaar of langer mer op, gore bagger.
Meeste gebruikt arachide, Ghi, of olijf olie
pi_144960662
Ik ben dol op eenden en ganzenvet O+
pi_144986413
Bakken in kokosvet of roomboter. Verder gewoon geen boter op brood, behalve bij hagelslag of zo.
pi_144987624
Och, mensen die margarine op hun brood smeren hebben sowieso geen smaak. No loss there.

Ik hoef immers geen veldtocht te maken, en smeer dus gewoon roomboter.
"Pools are perfect for holding water"
pi_145348968
ik zit weer aan de roomboter, het liefst ook ossewit of reuzel. overigens gebeurt bij sojasaus ook zo'n soort onnatuurlijk proces.
pi_145353841
Ossewit ^O^

Een paar keer die reut gehaald van diamand, vloeibaar, wat een ellende. Niet lekker en een ramp om schoon te maken. Wat doet het in je lijf dan denk ik, het is net lijm :{ Zonnebloemolie of arachide-olie is lekker om zelf patat te maken en bakken maar voor de snelle snacks uit de frituurpan neem ik ossewit.

Voor de rest gebruik ik van alles om in te braden, soms margarine soms roomboter, soms roomboter met olie. Net waar het voor is. Op brood smeer ik niks, tenzij knoflook/kruidenboter die ik altijd zelf maak met roomboter natuurlijk. :9
You know, you come from nothing
you're going back to nothing
what have you lost? Nothing!
  donderdag 9 oktober 2014 @ 09:36:56 #36
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145355422
Ik gebruik over 't algemeen roomboter. Mijn vrouw wil per se margarine, maar dat probeer ik er langzaam uit te slaan.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_145357982
De rest van het gezin zweert bij halvarine "omdat het gezonder is" :')

Boter O+
pi_145358064
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 10:49 schreef beeer het volgende:
Sowieso onbegrijpelijk waarom mensen voor margarine ipv boter kiezen. De oorlog is afgelopen, we hebben gewonnen.
:+
pi_145361725
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 04:18 schreef Impressme het volgende:
Zonnebloemolie of arachide-olie is lekker om zelf patat te maken en bakken maar voor de snelle snacks uit de frituurpan neem ik ossewit.
Het is friet!
pi_145361854
Als ik geen blueband halvarine koop krijg ik ruzie met mijn man ;(
Zelf gebruik ik natuurlijk alleen nog roomboter.
pi_145362202
beetje onzin verhaal vind ik. dus dan halen ze van alles uit margarine, so what. zit er ook niks schadelijks meer in, lijkt me. eerst verteld hij hoe alle voedingsstoffen eruit worden gehaald, en dan is daarna verhitten ongezond omdat plantaardige olie daar niet tegen kan. zucht. wel dus, als je alles er eerst uit haalt..
pi_145362863
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:24 schreef pokkerdepok het volgende:
beetje onzin verhaal vind ik. dus dan halen ze van alles uit margarine, so what. zit er ook niks schadelijks meer in, lijkt me. eerst verteld hij hoe alle voedingsstoffen eruit worden gehaald, en dan is daarna verhitten ongezond omdat plantaardige olie daar niet tegen kan. zucht. wel dus, als je alles er eerst uit haalt..
Ga je toch lekker door met eten van margarine. Past goed bij de surrogaatkoffie en schoenleer
pi_145364968
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:46 schreef beeer het volgende:
[..]
Ga je toch lekker door met eten van margarine. Past goed bij de surrogaatkoffie en schoenleer
doe ik :) jij lekker koeiemelk uit een tiet eten.
  donderdag 9 oktober 2014 @ 15:13:58 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145365241
In dat kader raad ik vanavond de Keuringsdienst van Waarde aan over de smeermengsels die in flessen verpakt als braadmiddel verkocht worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_145365388
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 15:01 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
doe ik :) jij lekker koeiemelk uit een tiet eten.
Een koeientiet is nou niet echt een afknapper. Ik zou roomboter nog uit de pik van Jezus zuigen als margarine het alternatief was.
pi_145365406
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 15:13 schreef golfer het volgende:
In dat kader raad ik vanavond de Keuringsdienst van Waarde aan over de smeermengsels die in flessen verpakt als braadmiddel verkocht worden.
Dat is volgens mij letterlijk smerig :+
  donderdag 9 oktober 2014 @ 15:22:06 #47
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_145365446
Maar waar moet ik dan aan doodgaan..? :'(

One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  Official ESF Kreviewer donderdag 9 oktober 2014 @ 15:25:16 #48
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_145365563
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 16:00 schreef liedetector het volgende:
Margarine is gewoon plastic JUK..... vroeger moest het verplicht op brood van mn moeder (dun als mogelijk maar dan eenklontje in een gaatje van je boterham.....) ik herinner me kokhalzen, verder dus al in geen 25 jaar of langer mer op, gore bagger.
Meeste gebruikt arachide, Ghi, of olijf olie
Overdrijven is ook een vak. :'). Mijn god zeg...
  donderdag 9 oktober 2014 @ 15:29:38 #49
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145365687
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 15:19 schreef beeer het volgende:
[..]
Een koeientiet is nou niet echt een afknapper. Ik zou roomboter nog uit de pik van Jezus zuigen als margarine het alternatief was.
quote:
0s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 09:36 schreef MutedFaith het volgende:
Ik gebruik over 't algemeen roomboter. Mijn vrouw wil per se margarine, maar dat probeer ik er langzaam uit te slaan.
:D

quote:
9s.gif Op donderdag 9 oktober 2014 13:09 schreef Biekuh het volgende:
[..]
Het is friet!
:(
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145365706
Ik dacht ook altijd dat ik 'boter' vies vond vroeger. Ik at 't wel als 't op m'n broodjes voor bijvoorbeeld dagjes uit ofzo gesmeerd werd, maar lekker was anders ;( .

Maar dat was dus margarine ;(

Roomboter daarentegen.... :9 dat heb ik de laatste jaren wel echt leren waarderen. Hier komt ook geen margarine het huis in. Bleh.
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')