abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 6 februari 2015 @ 07:35:04 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149410931
Ik denkhoop dat ie een grapje maakte....
pi_149411069
Ja, die spin zou ik er ook aan geven... Maar als het echt zo was, dan zeg ik: imagoprobleem!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 6 februari 2015 @ 10:01:49 #278
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149412721
Over tot de orde van de dag dan maar?

Voor de niet culi-snobs onder ons is het dus gewoon een heel fijn restaurantje :)
pi_149413759
quote:
15s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 02:52 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?

M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.
Volgens mij staan hier geen tot weinig producten, die je ook vers zou kunnenn krijgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door icloud op 06-02-2015 13:34:28 ]
pi_149489905
quote:
14s.gif [b]Op vrijdag 6 februari 2015 04:05 schreef Windigo het volgende:[/b

Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
Omdat sommigen hier erg aan de vorm hechten en reality programma's die jou voorschrijven zoals het heurt en er dan vervolgens een status aan ontlenen als 'cul'kenner. M.i. draait het allemaal uiteindelijk om de smaak en de afstemming van de verschillende ingredienten op elkaar, die uiteindelijk die smaak harmonie geven die jou welgevallig is.

Niet hoe kitscherig onder het mom van 'mooi' de zaak eruit ziet of hoe stroopsmerend de zwarte brigade is richting jou aan tafel. Dat zijn allemaal randzaken die niet zo zeer het eten (smaak) bepalen. En helemaal niet met lulverhalen van "tis een beleving..uiteten" :')

Ik heb er i.i.g. geen probleem mee omdat ik weet hoe het er in de professionele horeca aan toegaat en wat er allemaal dus bij komt kijken m.b.t.het verdienen van goed geld in die branche.(met name NL)
  maandag 9 februari 2015 @ 14:55:42 #281
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149508493
quote:
2s.gif Op zondag 8 februari 2015 21:55 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Omdat sommigen hier erg aan de vorm hechten en reality programma's die jou voorschrijven zoals het heurt en er dan vervolgens een status aan ontlenen als 'cul'kenner. M.i. draait het allemaal uiteindelijk om de smaak en de afstemming van de verschillende ingredienten op elkaar, die uiteindelijk die smaak harmonie geven die jou welgevallig is.

Niet hoe kitscherig onder het mom van 'mooi' de zaak eruit ziet of hoe stroopsmerend de zwarte brigade is richting jou aan tafel. Dat zijn allemaal randzaken die niet zo zeer het eten (smaak) bepalen. En helemaal niet met lulverhalen van "tis een beleving..uiteten" :')

Ik heb er i.i.g. geen probleem mee omdat ik weet hoe het er in de professionele horeca aan toegaat en wat er allemaal dus bij komt kijken m.b.t.het verdienen van goed geld in die branche.(met name NL)
Mee eens ^O^

Kijk, als het nou ging om halffabrikaten vind ik het wat anders; dingen als sauzen etc dienen vanaf de basis zelfgemaakt te worden volgens mij als je je een restaurant wil noemen dat werkt met verse producten.

Maar basisproducten zoals op de foto staan die Golfer noemt, zijn wat mij betreft iets anders dan halffabrikaten. Producten die je in Nederland alleen vers kunt krijgen als je een bijzonder ruim budget hebt, wat gewoon niet opgaat voor een klein opgezet vriendelijk tentje als dit.

Er wordt voor Nederlandse normen prima gekookt, en een stuk beter dan de meeste simpele eetgelegenheden die werken met sauzen van Knorr en Johma salades.

Ik vind dit een concept dat het toejuichen waard is, maar sommige mensen leggen nu eenmaal graag extra garnituur op hun slakken ;)
  maandag 9 februari 2015 @ 14:59:55 #282
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_149508613
Ik snap wel wat Golfer bedoelt hoor. Dat er producten uit blik/glas/pakjes komen vind ik niet zo een punt, maar om dat nou zo prominent in je zaak en op de website te laten zien is gewoon raar.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 9 februari 2015 @ 17:35:22 #283
414785 sirdanilot
pi_149513760
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

['-..]
;
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
:') :') :') Wat ben jij nou weer voor belachelijke culisnob :')

Ik zie bliktomaten. Zelfs italianen zelf gebruiken vaak bliktomaat omdat de bliktomaat altijd in seizoen is en de verse tomaat niet. Verder zie ik suikerproducten (zuiver jij thuis je eigen suiker vanuit suikerbieten soms? :') ), gecondenseerde melk (heeft geen toegevoegde waarde om zelf melk in te gaan lopen dampen), bakpoeder (zou niet weten hoe je dat zelf maakt), meelproducten (heb jij thuis een molen om je eigen mais te malen? :')) en ingelegde groenten en olijven/kappertjes (als je dat ook al zelf moet maken dan moet je ook je eigen boter gaan karnen en je eigen kaas gaan lopen maken zeker). Zeker olijven en kappertjes maakt bijna niemand zelf.

Wat nog wel enigszins verwijtbaar is zijn de blikjes mais en bonen. Lekkerder is om verse of ingevroren mais te gebruiken, en gedroogde bonen zelf weken. Maar misschien staan ze er ook alleen maar voor display en gebruiken ze dit niet, dat kan ik niet weten natuurlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149516451
:D ^O^
pi_149579389
-ga weg

[ Bericht 96% gewijzigd door Mord_Sith op 11-02-2015 19:47:48 ]
  woensdag 11 februari 2015 @ 19:47:12 #286
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149579875
:')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:01:38 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149613247


We waren al bijna een maand niet geweest, dus het werd hoog tijd. Haha.
Restaurant de Jong in Rotterdam

Amuse: pickled uitjes op een boerenkoolchipje en mostermayonaise.

Tussengerecht: Scandinavische skrei met Zeeuwse mosseltjes met plakjes koolrabi, zalf van koolrabi &rucola, schuim van rucola. Die leuke groene veldsla-achtige plukjes waren geen veldsla, ik weet het niet, maar ik gok iets van jonge tatsoi of zo. (zou eigenlijk moeten weten hoe tatsoi smaakt, maar dat weet ik dus niet)

Tussenvoorgerecht: lintjes knolselderij die eerst gedroogd zijn en daarna gestoofd in boter (?) en daardoor briljant lekker smaken. Met wintertruffel en schuim van euh, weet ik niet meer, ik zat niet op te letten omdat ik zo zat te genieten. Echt superlekker!

Voorvoorgerecht: hutspot! Lieve schijfjes wortel/aardappel/wortel/aardappel/etc. Eentje van oranje, eentje van gele en eentje van paarse wortel. Met uitjes en ik meen hieronder een heeeeeerlijke worteltoffee. Met gefrituurd zeewier (lekker!) en zeesla of wakame of zo. Leuke combinatie, hutspot met zeewier.

Voorgerecht: 62-gaden eierdooier, knolselderij chipjes, knolselderijschuim, parmezaan, groene saus onderop (niet gezegd wat het was, spinazie of zo?) en gnocchi. Gnocchi zoals gnocchi moet zijn! Yum. Mooi geheel en superlekker.

Hoofd: eend met lijnzaad met boerenkool en winterpostelein. Of misschien zat hieronder de worteltoffee en niet bij de hutspot? Ik weet het niet meer.
En toen, toen ben ik volmaakt gelukkig naar huis gerold. Blind voor de wereld om me heen. ;)
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:03:45 #288
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149613360
Wow, ziet er weer geweldig uit! Ik schaam me gewoon dat ik er nog steeds niet geweest ben :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:07:27 #289
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149613543
Ik krijg bijkans een orgasme van die op 62 graden gegaarde eidooiers van hem. Goddelijk!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:09:55 #290
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149613680
Ik zat dus naast Robin en at vrijwel hetzelfde en was even lyrisch. _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:22:12 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149614402
Ja ja, dat zeg je nou wel, maar waar is het bewijs? :)
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:25:28 #292
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149614564
Mijn foto's zijn niet zo geweldig. Maar ik zal ze straks online gooien.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 22:15:35 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149616764
Yes! Lijkt me leuk!
  donderdag 12 februari 2015 @ 22:48:43 #294
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149618443
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 21:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

We waren al bijna een maand niet geweest, dus het werd hoog tijd. Haha.
Restaurant de Jong in Rotterdam

Amuse: pickled uitjes op een boerenkoolchipje en mostermayonaise.

Tussengerecht: Scandinavische skrei met Zeeuwse mosseltjes met plakjes koolrabi, zalf van koolrabi &rucola, schuim van rucola. Die leuke groene veldsla-achtige plukjes waren geen veldsla, ik weet het niet, maar ik gok iets van jonge tatsoi of zo. (zou eigenlijk moeten weten hoe tatsoi smaakt, maar dat weet ik dus niet)

Tussenvoorgerecht: lintjes knolselderij die eerst gedroogd zijn en daarna gestoofd in boter (?) en daardoor briljant lekker smaken. Met wintertruffel en schuim van euh, weet ik niet meer, ik zat niet op te letten omdat ik zo zat te genieten. Echt superlekker!

Voorvoorgerecht: hutspot! Lieve schijfjes wortel/aardappel/wortel/aardappel/etc. Eentje van oranje, eentje van gele en eentje van paarse wortel. Met uitjes en ik meen hieronder een heeeeeerlijke worteltoffee. Met gefrituurd zeewier (lekker!) en zeesla of wakame of zo. Leuke combinatie, hutspot met zeewier.

Voorgerecht: 62-gaden eierdooier, knolselderij chipjes, knolselderijschuim, parmezaan, groene saus onderop (niet gezegd wat het was, spinazie of zo?) en gnocchi. Gnocchi zoals gnocchi moet zijn! Yum. Mooi geheel en superlekker.

Hoofd: eend met lijnzaad met boerenkool en winterpostelein. Of misschien zat hieronder de worteltoffee en niet bij de hutspot? Ik weet het niet meer.
En toen, toen ben ik volmaakt gelukkig naar huis gerold. Blind voor de wereld om me heen. ;)
Ziet er weer heerlijk uit allemaal. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  donderdag 12 februari 2015 @ 23:44:32 #295
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149621294
Mijn foto's van dezelfde avond:

Amuse (boerenkoolchipje met iets van ui, het geheel smaakte een beetje als boerenkool met picalilly :D ):



Tussengerecht 1:



Tussengerecht 2 (dit was goddelijk!):



Hoofdgerecht vlees:



Hoofdgerecht groente:



Dessert (met witlof nota bene! :D En geitenkaas, bloedsinaasappel, notencrunchy's en eoa mousse):

Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 23:45:00 #296
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149621319
Sorry voor de achterlijke resolutie, was nog niet gewend aan mij nieuwe telefoon. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 23:56:34 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149621884
Best mooie foto's! Niks mis mee.
Jullie eend zag er mooier uit!

Wij nemen nooit toetje, maar die roodlof lijkt me wel cool!

En dat zijn 3 uitroeptekens.... Hm...
  donderdag 12 februari 2015 @ 23:58:01 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149621940
Ja dat dessert heb je echt wel wat aan gemist hoor(!!!). :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149623224
Dat dessert _O_
En schuim :(
Ik wil ook naar de Jong.
Kunnen we niet een de Jongmeet doen!
De naam alleen al he? Isegrim? *O*
pi_149624880
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 23:45 schreef Isegrim het volgende:
Sorry voor de achterlijke resolutie, was nog niet gewend aan mij nieuwe telefoon. :')
Het ziet er prima uit hoor die foto's.

On topic.











abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')