Die frito gebruik ik nu ook meestalquote:Op dinsdag 13 januari 2015 14:59 schreef benkruk het volgende:
Ik gebruik Heinz Tomato Frito. Klaar voo gebruik uit een pakje. En erg goedkoop (meen iets van 60 cent, genoeg voor ca 8 pizza's gok ik).
Afgelopen week nog een pizza gemaakt trouwens. Was weer heerlijk en de vorm was top!
[ afbeelding ]
Aha. Nou, nu gaat iedereen lachen, maar: nutella!!quote:Op dinsdag 13 januari 2015 15:04 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ik bedoelde meer of er ook lekkere sauzen voor op de bodem waren die helemaal niet op basis van tomaten
wtf?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 15:25 schreef Gripper het volgende:
[..]
Aha. Nou, nu gaat iedereen lachen, maar: nutella!!
Maak een rotolino ( lange reep pizzadeeg, oprollen met vulling erin)
Die bakken op de steen; en direct als ie uit de oven is in stukjes snijden en eten als snack. Omnomnomnom !!!
Uit het fantastische boek "pizza" van alba pezzone
Niks aan. Wellicht onbekend bij veel van ons, maar er bestaan genoeg "zoete" desert pizza's. Of ze lekker zijn, geen idee..quote:
Bedankt voor de Nutella tip. Lijkt me erg lekker .quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:06 schreef Gripper het volgende:
Wat nou, t is echt superlekker als toetje of snack
Italianen maken echt alles met pizzadeeg.
Zoek maar eens op rotolino, pizza frita, ze maken ook kleine ronde broodjes (schijfje van 10 cm, beleg er tussen, nog een schijfje erop) eigenlijk een soort calzone.
Zijn ook heel veel pizza dolce te vinden op de menukaart in napolitaanse pizzeria's. con Mele, con Pere... Waarom niet, wij flikkeren ook appel en rozijn op onze pannekoek maar beleggen m evengoed met ham kaas en champignons.
Als je dat boek tegenkomt in een kookwinkel, blader maar eens door
Ik heb die van mij bij een steenhandel weg. Volgens mij ¤8 inclusief op maat zagen. Steen is 3 cm dik.quote:Op donderdag 15 januari 2015 11:36 schreef LenP het volgende:
Weet iemand waar je een pizzasteen kan kopen in de buurt van Rotterdam?
edit: en dan niet bij het kookpunt...
Als je een triplex plankje hebt van zeg 6 mm, dan wil je een klein schuin randje eraan hebben om beter te kunnen scheppen. Die rand moet je goed schuren om alle splinters weg te krijgen. En verder zou ik m helemaal naturel houden, niks lakken. Betekent dan natuurlijk wel dat er vlekken in zullen komen, maar je pakt er toch alleen maar bebloemde bodems mee op?quote:Op zaterdag 24 januari 2015 20:45 schreef d4v1d het volgende:
Ik ga binnenkort van wat triplex wat ik nog heb liggen een pizzaschep zagen. Is het handig om die dingen te lakken of zeg ik dan iets heel geks? Wat doen ze in de fabriek nog aan bewerking met dat hout?
hoe kom je aan die rvs schep? Zelfgemaakt of ergens gekocht?quote:Op maandag 26 januari 2015 10:11 schreef Gripper het volgende:
[..]
Als je een triplex plankje hebt van zeg 6 mm, dan wil je een klein schuin randje eraan hebben om beter te kunnen scheppen. Die rand moet je goed schuren om alle splinters weg te krijgen. En verder zou ik m helemaal naturel houden, niks lakken. Betekent dan natuurlijk wel dat er vlekken in zullen komen, maar je pakt er toch alleen maar bebloemde bodems mee op?
Een dunne RvS schep is trouwens wel prettiger dan een houten plaatje hoor. Sinds ik daarmee werk, komt het een stuk minder vaak voor dat m'n pizza in een ongewenste calzone verandert.
Wat is het adres?quote:Op dinsdag 20 januari 2015 23:36 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik heb die van mij bij een steenhandel weg. Volgens mij ¤8 inclusief op maat zagen. Steen is 3 cm dik.
Die vraag wou ik net ook stellen.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 14:51 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik gebruik best vaak deze:
[ afbeelding ]
Ff in een maatbeker, blender erop, klein schepje suiker of kneepje honing en een snufje zout. Heerlijk dunne en goed smeerbare saus heb je dan.
En als het wat meer tijd mag kosten tomaten inkoken, maar waarom zou je als je al hele goede zuid-europese tomaten in blik hebt?
Gekocht bij een kookwinkel, als je ff zoekt op Google vind je meerdere aanbieders. Geen ronde schep nemen maar een vierkant blad, dan heb je een goede rechte platte kant waarlangs de pizza op de steen kan schudden.quote:Op donderdag 29 januari 2015 11:31 schreef LenP het volgende:
[..]
hoe kom je aan die rvs schep? Zelfgemaakt of ergens gekocht?
Geen meel op je steen doen, maar gewoon genoeg griesmeel onder de bodem.quote:Op maandag 9 februari 2015 01:20 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Hmm onze oven wordt ook warm 250+. Maar sommige mensen thuis vinden de oven dan enorm stinken. (Teveel meel op de steen wordt bruin en gaat zo raar ruiken.) Wat kan ik hier tegen doen?
Het gaat om het meel wat langs de pizza vliegt en valt en dus op de steen blijft liggen. Of op de oven zelf komt.quote:Op maandag 9 februari 2015 01:22 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Geen meel op je steen doen, maar gewoon genoeg griesmeel onder de bodem.
Ik doe nooit meel/griesmeel op de steen zèlf.
Mijn ervaring is eerst even voorbakken met alleen tomatensaus werkt het beste in een standaard thuisoven. Dan is de bodem al een beetje harder aan de onderkant, er uithalen, verder beleggen, terug de oven in.
Zo'n pan lijkt mij ook wel wat, lijkt mij dat je er flink hoge temperaturen mee kunt halen. Hoe ziet je topping eruit wanneer de bodem aan de onderkant gaar is?quote:Op zaterdag 13 december 2014 16:43 schreef AlexRow het volgende:
Zou iemand mij het verschil tussen instant gist en vers gist kunnen vertellen, behalve dat je van verse gist meer nodig hebt?
Ik heb zelf nog nooit verse gist gebruikt.
[ afbeelding ]
Dit is trouwens mijn pizzasteen(eigenlijk een pan om vlees op te bakken), ooit gekocht toen ik in Brazilie was. Ongeveer een a anderhalf dik met een koperen rand. Gemaakt van dit spul http://en.wikipedia.org/wiki/Soapstone
Blijkbaar maken ze in Brazilie hele pannen van dit spul, ik was zelf helemaal vergeten dat ik hem nog had liggen.
In Veenendaal maar die steenhandels zitten op veel meer plaatsen.quote:Op donderdag 29 januari 2015 11:31 schreef LenP het volgende:
[..]
Wat is het adres?
Heb inmiddels een ronde steen van ca. 1cm bij de V&D aangeschaft, maar toch...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |