abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 17:11:07 #76
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145781257
quote:
11s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:08 schreef d4v1d het volgende:
Ik moet eigenlijk gewoon een keer verse gist zien te fixen
Dat maakt geen verschil qua rijstijd hoor, qua smaak ook niet eens echt. Je moet alleen wel de verse gist eerst 'starten'. Hier verkopen ze het bij de Dekamarkt in pakjes van ik geloof 28g, of ik kan een van de lokale bakkers bellen, dan leggen ze het klaar per ons.
Er is hier nog maar 1 bakker die met verse gist werkt, de rest werkt met vloeibare gist en bakmixen :') Nepbakkers.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145781275
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:11 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat maakt geen verschil qua rijstijd hoor, qua smaak ook niet eens echt. Je moet alleen wel de verse gist eerst 'starten'. Hier verkopen ze het bij de Dekamarkt in pakjes van ik geloof 28g.
Nee niet voor de rijstijd, maar ik dacht gelezen te hebben dat je pizza er wel beter mee werd. Dacht ik.
pi_145781827
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist

Stel je maakt 'm zo en wilt (ook?) in de koelkast laten rijzen.
Eerst een aantal uur op kamertemp rijzen, vervolgens de koeling in voor een nacht.
Hoeveel gist zou je dan aanraden?

En beter nog, je wilt invriezen;
Eerste keer op kampertemp voor hoeveel uur/hoeveel gist alvorens je het gaat invriezen?
pi_145784016
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 16:44 schreef ChilllayD het volgende:
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr :D

Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.

Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)

Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uit :P
pi_145790419
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 18:37 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.

Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)

Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uit :P
Het hoeft niet gelijk perfect. Het recept uit de OP is prima, ik heb zelf eigenlijk nooit naar percentages gekeken.
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 20:53:20 #81
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145790597
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist

Stel je maakt 'm zo en wilt (ook?) in de koelkast laten rijzen.
Eerst een aantal uur op kamertemp rijzen, vervolgens de koeling in voor een nacht.
Hoeveel gist zou je dan aanraden?

En beter nog, je wilt invriezen;
Eerste keer op kampertemp voor hoeveel uur/hoeveel gist alvorens je het gaat invriezen?
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist

dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145790795
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist

dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.
Oh, moet het eerst in de koelkast? :') Heb t nu na de rijs gelijk een deel ingevroren .. :')
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 20:57:11 #83
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145790917
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 20:55 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Oh, moet het eerst in de koelkast? :') Heb t nu na de rijs gelijk een deel ingevroren .. :')
Moet niet hoor, maar als je het toch gaat invriezen: hoe langer je het deeg laat rijzen/rusten (al dan niet op koelkasttemperatuur) hoe lekkerder het wordt en als je het toch gaat invriezen kan dat net zo goed morgen toch ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145799177
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist

dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.
Top, thanks!
pi_145799221
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 18:37 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.

Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)

Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uit :P
In een Bestron pizza oven :D
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 22:55:18 #86
194233 Friday12
Originele kloon
pi_145799469
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 22:51 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

In een Bestron pizza oven :D
Welke? Ze hebben verschillende :P

Zoek ook nog een pizza oventje van rond de 60e
pi_145799760
DLD970 en ben er heeeeeeeeeel blij mee *O*
  woensdag 22 oktober 2014 @ 00:09:13 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145802487
Ik zag vandaag bij de "Turk" ook een soort pizza-oven maar dan iets hoger en klapdeurtjes aan de voorkant.. ¤45,-
Ben het merk vergeten maar 't leek me wel interessant.
't was misschien niet hoog genoeg voor een kip maar als je die wat plat mept... of 2 pizza's tegelijk..
ik ga eens even googlen naar 't merk en de resultaten want ik vond het opzich wel een interessant ding
  Moderator woensdag 22 oktober 2014 @ 00:55:11 #89
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145803479
Zie deze post CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #20
Of het wat is weet ik ook niet, maar wel met steen en zulks.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145803655
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 23:00 schreef ChilllayD het volgende:
DLD970 en ben er heeeeeeeeeel blij mee *O*
Maar werkt dat nog als je pizza niet perfect rond is eigenlijk? :o
pi_145803783
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 01:05 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Maar werkt dat nog als je pizza niet perfect rond is eigenlijk? :o
Why not? Werkt perfect.
Mijn 1e poging was bijna een pizza calzone geworden zo beroerd! :P
pi_145806284
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 00:55 schreef djkoelkast het volgende:
Zie deze post CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #20
Of het wat is weet ik ook niet, maar wel met steen en zulks.
Die gaat tot 250' (http://shop.zentrada.nl/A(...)C:click:soid:7773848)

En wat mij opvalt is dat die Ferrari nog steeds wordt geadverteerd met 450graden
..(https://m.bol.com/nl/p/pi(...)ia/9200000009577209/)

Is dat laatste waarheid? Gelet op die beperkingen van de EU.
pi_145821020
Ik ben van plan om van de week ook weer eens pizza's te gaan maken. Alleen dan wel de zogenaamde dikkere 'panpizza's'. Ik bestel morgen even zo'n bakvorm maar ik heb nog wat vraagjes:

Ik heb vorig jaar zo'n pizza oventje gekocht, namelijk de Ferrari Delizia. Perfect dingetje, bakt echt heerlijke dunne pizza's. Oventje gaat toch 400 graden geloof ik. Nu is mijn vraag: kan ik die pan pizza ook in dit oventje bakken, en zo ja op welke temperatuur is het het beste? Of kan ik hem beter gewoon in een normale oven over een langere tijd bakken?

Nog een vraagje: hoe krijg ik het deeg zo mooi dat het een wat dikkere pizza word? Komen daar nog trucs bij kijken of is het gewoon een kwestie van meer deeg in die pan?
pi_145821103
Lijkt mij een kwestie van meer deeg/minder dun maken.
Van pan-pizza's heb ik verder geen verstand... ook niet of die in de Ferrari kunnen. Zal toch wel?
Wat minder heet dan inderdaad, anders krijg je de binnenkant denk ik niet gaar.

Lekker hoor, waar beleg je 'm mee?
pi_145833444
Ik naam aan dat hij wel in die Ferrari gebakken kan worden ja maar had wel eens iets gelezen over dat je een pan pizza lang moest bakken op niet al te hoge temperatuur..

Ik ga denk ik gewoon voor pepperoni :D Iemand enig idee waar ik een salami kan krijgen die lijkt op de Amerikaanse 'pepperoni'?
pi_145850696
Afgelopen weekend viel het pizzabakken in het water door de regen, daarom deze week maar weer eens diepvriespizza uit de gewone oven gegeten, want beloofd is beloofd aan de kinderen. Maar voor mij hoeft het niet meer, onverse ingredienten en bodem met de structuur van MDF. Zodra we een droge dag hebben stook ik mijn houtoven weer op.
pi_145852019
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:54 schreef Sparafucile het volgende:
Afgelopen weekend viel het pizzabakken in het water door de regen, daarom deze week maar weer eens diepvriespizza uit de gewone oven gegeten, want beloofd is beloofd aan de kinderen. Maar voor mij hoeft het niet meer, onverse ingredienten en bodem met de structuur van MDF. Zodra we een droge dag hebben stook ik mijn houtoven weer op.
Regent het ook binnen in je houtoven dan? ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 03:53:54 #98
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145877139
Gevonden, een Itimat:


Nu maar eens uitzoeken hoe warm dat ding kan worden...
http://www.hatrading.nl/W(...)met-thermostaat.html

50-300 graden dus.. hmm 't wordt al interessanter :)

[ Bericht 31% gewijzigd door SiGNe op 24-10-2014 04:05:34 ]
pi_145880057
En dan wil je er een steen in plaatsen?
pi_145998298
Hallo pizza-saus, lekker de vriezer in :D

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')