Dat maakt geen verschil qua rijstijd hoor, qua smaak ook niet eens echt. Je moet alleen wel de verse gist eerst 'starten'. Hier verkopen ze het bij de Dekamarkt in pakjes van ik geloof 28g, of ik kan een van de lokale bakkers bellen, dan leggen ze het klaar per ons.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 17:08 schreef d4v1d het volgende:
Ik moet eigenlijk gewoon een keer verse gist zien te fixen
Nee niet voor de rijstijd, maar ik dacht gelezen te hebben dat je pizza er wel beter mee werd. Dacht ik.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 17:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat maakt geen verschil qua rijstijd hoor, qua smaak ook niet eens echt. Je moet alleen wel de verse gist eerst 'starten'. Hier verkopen ze het bij de Dekamarkt in pakjes van ik geloof 28g.
Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 16:44 schreef ChilllayD het volgende:
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr
Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
Het hoeft niet gelijk perfect. Het recept uit de OP is prima, ik heb zelf eigenlijk nooit naar percentages gekeken.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 18:37 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.
Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)
Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uit
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deegquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist
Stel je maakt 'm zo en wilt (ook?) in de koelkast laten rijzen.
Eerst een aantal uur op kamertemp rijzen, vervolgens de koeling in voor een nacht.
Hoeveel gist zou je dan aanraden?
En beter nog, je wilt invriezen;
Eerste keer op kampertemp voor hoeveel uur/hoeveel gist alvorens je het gaat invriezen?
Oh, moet het eerst in de koelkast? Heb t nu na de rijs gelijk een deel ingevroren ..quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist
dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.
Moet niet hoor, maar als je het toch gaat invriezen: hoe langer je het deeg laat rijzen/rusten (al dan niet op koelkasttemperatuur) hoe lekkerder het wordt en als je het toch gaat invriezen kan dat net zo goed morgen tochquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:55 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Oh, moet het eerst in de koelkast? Heb t nu na de rijs gelijk een deel ingevroren ..
Top, thanks!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg
800g deeg = 1,2g gist
dit is 600g deeg, dus 0,9g gist, of vooruit 1 moet wel kunnen. Instantgist dus.
Paar uur op kamertemperatuur, overnacht in de koelkast, dan invriezen.
In een Bestron pizza ovenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 18:37 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Lijkt me ook erg leuk om te gaan doen. Maar dit opstapje gaat vooralsnog goed. Vorige week zo'n kant en klare doos gekocht met vers deeg en een potje saus. Vanochtend 2 in 1 van die AH pizzabodems met tomatensaus er al op. Aangezien die beter zouden zijn. Volgende stap is zelf maken hoop ik... Zit alleen tegen die percentages en gedoe aan te hikken.
Waar bak jij nu in? Die van mij kan ook tot 250 (Miele)
Moet zeggen dat de eerste, vorige week, erg lekker was. Maar als jullie 'm zouden proeven tuf je 'm mogelijk uit
Welke? Ze hebben verschillendequote:
Maar werkt dat nog als je pizza niet perfect rond is eigenlijk?quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 23:00 schreef ChilllayD het volgende:
DLD970 en ben er heeeeeeeeeel blij mee
Why not? Werkt perfect.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 01:05 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Maar werkt dat nog als je pizza niet perfect rond is eigenlijk?
Die gaat tot 250' (http://shop.zentrada.nl/A(...)C:click:soid:7773848)quote:Op woensdag 22 oktober 2014 00:55 schreef djkoelkast het volgende:
Zie deze post CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #20
Of het wat is weet ik ook niet, maar wel met steen en zulks.
Regent het ook binnen in je houtoven dan?quote:Op donderdag 23 oktober 2014 13:54 schreef Sparafucile het volgende:
Afgelopen weekend viel het pizzabakken in het water door de regen, daarom deze week maar weer eens diepvriespizza uit de gewone oven gegeten, want beloofd is beloofd aan de kinderen. Maar voor mij hoeft het niet meer, onverse ingredienten en bodem met de structuur van MDF. Zodra we een droge dag hebben stook ik mijn houtoven weer op.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |