abonnement Unibet Coolblue
pi_145596573


Hij was heerlijk! Recept 1 uit de OP.
Tomatensaus, Cheddar, Mozzarella, Grana padano en Danablu.
Wat vers gesneden Habanero peper en oregano als laatste toevoeging.

Wederom bleekjes maar zeer smakelijk!
(ik krijg ze gewoon niet bruiner, help? Bestron DLD970)
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 11:09:38 #52
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145597106
Bodem met saus paar minuutjes in de oven, dan er uit halen, paar minuutjes op een rek, dan kaas er op en terug, wellicht dat dat helpt ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 11:10:26 #53
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145597131
quote:
6s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 15:52 schreef d4v1d het volgende:
Wil binnenkort weer eens een pizza gaan maken. Ik vroeg me af wat eigenlijk de beste stand is voor de oven (gewoon een reguliere oven, geen speciale pizzaoven) Heißluft (hetelucht) of Öber-unterhitze(dit is elektrisch toch? onze oven is duits ja :D

Voorheen deed ik 't altijd met hetelucht, maar ben ook wel benieuwd wat elektrisch doet. Anders probeer ik het gewoon uit
Öber-unterhitze is het beste (dat is zeg maar conventioneel), met hetelucht heb je snel een verbrande bovenkant en ongaar deeg.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145599341
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 11:09 schreef djkoelkast het volgende:
Bodem met saus paar minuutjes in de oven, dan er uit halen, paar minuutjes op een rek, dan kaas er op en terug, wellicht dat dat helpt ;)
En die eerste paar minuutjes, op max temp, boven en onderhitte? (in bestron?).
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 12:29:18 #55
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145599739
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 12:16 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

En die eerste paar minuutjes, op max temp, boven en onderhitte? (in bestron?).
Altijd alles op max toch ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145600094
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 11:10 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Öber-unterhitze is het beste (dat is zeg maar conventioneel), met hetelucht heb je snel een verbrande bovenkant en ongaar deeg.
thx, ik ga t straks proberen :Y
pi_145604708
Zelfgemaakte saus kan je gewoon invriezen toch en dan weer in een pannetje ontdooien?

Dan ga ik straks even veel saus maken.
  Moderator donderdag 16 oktober 2014 @ 15:28:51 #58
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145605402
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:06 schreef d4v1d het volgende:
Zelfgemaakte saus kan je gewoon invriezen toch en dan weer in een pannetje ontdooien?

Dan ga ik straks even veel saus maken.
Ik laat het een half uur borrelen, daarna als het afgekoeld is in zakjes waarmee ik 2 pizza's kan maken invriezen. De avond voor je het nodig hebt in de koelkast, als je het gaat gebruiken even doorroeren en je kunt het dan gewoon koud gebruiken. Ontdooien in een pannetje is niet nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145605500
Wat wij doen is het in ijsblokjes laten invriezen.
Wanneer het nodig is een paar blokjes een kopje o.i.d een paar seconden in de magnetron.
pi_145608667
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 15:28 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik laat het een half uur borrelen, daarna als het afgekoeld is in zakjes waarmee ik 2 pizza's kan maken invriezen. De avond voor je het nodig hebt in de koelkast, als je het gaat gebruiken even doorroeren en je kunt het dan gewoon koud gebruiken. Ontdooien in een pannetje is niet nodig.
Had geen ui in huis dus maar tomaten frito gebruikt. Volgende keer maak ik het wel zelf ^O^ thx voor je antwoord.

Nog 'n vraag :') Waar koop ik een goede pizzaschep? Heb hem nu op het aanrecht gemaakt en ik moet even bedenken hoe ik hem op de bakplaat ga krijgen :') _O-
pi_145609331
'Hahahah, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen als je nu niets in huis hebt ;)

Ik gebruik de bodem van m'n taartvorm, daarop beleg ik de pizza ook en dan gooi ik 'm zo op m'n pizzasteen :D

Heb 2 'schepjes' gekregen bij de Bestron, rvs maar dat plakt te hard!
pi_145609673
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 17:17 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Had geen ui in huis dus maar tomaten frito gebruikt. Volgende keer maak ik het wel zelf ^O^ thx voor je antwoord.

Nog 'n vraag :') Waar koop ik een goede pizzaschep? Heb hem nu op het aanrecht gemaakt en ik moet even bedenken hoe ik hem op de bakplaat ga krijgen :') _O-
stuk karton werkt ook prima.
pi_145611073
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 17:54 schreef Elleska het volgende:

[..]

stuk karton werkt ook prima.
Waarom heb ik daar niet aan gedacht _O- Heb t nu met een spatel en kaasschaaf gedaan en bij pizza 2 ging dat mis :(

quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 17:40 schreef ChilllayD het volgende:
'Hahahah, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen als je nu niets in huis hebt ;)

Ik gebruik de bodem van m'n taartvorm, daarop beleg ik de pizza ook en dan gooi ik 'm zo op m'n pizzasteen :D

Heb 2 'schepjes' gekregen bij de Bestron, rvs maar dat plakt te hard!
Had alleen geen ui, voor de rest had ik alles en een pakje tomaten frito dus. :P

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2014 18:55:16 ]
pi_145611095
Dit keer op 300 graden gebakken, eerst de bakplaat warm laten worden (geen pizzasteen dus) en dan de pizza erop.




Hij was echt vele malen lekkerder dan toen ik nog met hetelucht bakte _O_ :9~

Ja. Heel veel beleg, maar ik had maar 2 pizza's voor 4 personen en had geen zin om 4 pizza's te maken.

[ Bericht 70% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2014 19:04:52 ]
pi_145735116
Ik dacht gister, laat ik eens een heeeeeeele dunne pizza maken, dapper ding!

Saus, beleg er op (als eerste cheddar geraspt), blabla, Bestron in en gaan.
Normaliter draai ik 'm na een minuutje of 2 a 3, krijg ik 'm toch niet van z'n plek grrrrr.
Was hij op 1 plek toch té dun en was er een gaatje ontstaan :'( doei cheddar.

Heb 'm redelijk in beweging kunnen houden en nog wel heel van de steen gekregen maar die is nu best wel, bah :') Bestron staat nu dus even een uurtje te blakeren en zit ik in de rook.
pi_145761306
Ik dacht, heujh. Vershoud folie erom en in de nacht in de koelkast. (had al 2/3 uur gerezen).. Ga ik net toch ff checken voor het slapengaan..



:') _O-
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 00:50:27 #67
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145761905
Zit vast heel veel gist in dan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 02:56:18 #68
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_145763960
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 22:00 schreef derLudolf het volgende:
Ze zijn in in heel Nederland bakt pizza's aan het maken. Nou die concurrentie had ik nog wel aangedurfd. Een aantal gebruikte niets eens een steen en bakten de pizza in 10 minuten :') 4:20 is precies lang genoeg in mijn oven.
Tja, ze houden een keer in de zoveel tijd wereldkampioenschappen pizza maken in Italië. Dat zou wel interessant zijn om te zien. Heb je ook verschillende categorieën waaraan je mee kunt doen etc. etc. Die pizzabakkers melden zich dan bijvoorbeeld aan voor twee/drie categorieën pizza's waar ze echt goed in zijn.
pi_145771743
Jullie bakken dus niet op hetelucht maar uitsluitend boven- en onderwarmte?
Ben ook aan het beginnen, maar nog met simpele kant- en klare bodems van AH...
Eerdaags zelf een poging wagen tot het maken van deeg.
pi_145780408
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr :D

Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 16:59:25 #71
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_145780898
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 16:44 schreef ChilllayD het volgende:
Lekker snel eigen deeg gaan maken hoor, veel leuker en lekkerderrrrrr :D

Ik bak niet (meer) in m'n gewone oven. Kan maar tot 250gr en dat bereikt hij werkelijk niet.
Heb overigens ook geen losse steen, anders zou het wel te doen zijn.
Inderdaad. Binnenkort ga ik ook weer even een voorraadje deeg maken. Lekker en makkelijk :Y)
Heb helaas alleen een hete lucht oven beschikbaar die tot 230c gaat. Maar gaat eigenlijk prima. :)
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_145781016
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 00:50 schreef djkoelkast het volgende:
Zit vast heel veel gist in dan.
Heb het recept uit de OP gebruikt. Maar heb 1050 gram bloem gebruikt zodat ik gelijk deeg heb voor veel pizza's.. Heb ik een omreken fout gemaakt met het gist _O-?

350g bloem * 3 is 1050,
7g gist * 3 is 21g toch :')
  Moderator dinsdag 21 oktober 2014 @ 17:04:53 #73
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_145781060
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:02 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Heb het recept uit de OP gebruikt. Maar heb 1050 gram bloem gebruikt zodat ik gelijk deeg heb voor veel pizza's.. Heb ik een omreken fout gemaakt met het gist _O-?

350g bloem * 3 is 1050,
7g gist * 3 is 21g toch :')
Ja, maar dat is voor pizza's die je lang laat rijzen véél te veel. Ik heb het al eens uitgelegd, je hebt totaal niet zo veel gist nodig, tenzij je deeg in een uur klaar moet zijn.

Deze post:

quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 16:52 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Pizzadeeg is geen brooddeeg, 1x rijzen is genoeg, ik vind het het lekkerste om 's ochtends het deeg te maken, gewoon echt met letterlijk een theelepel instantgist. Dan 's avonds gebruiken, platdrukken, vormen en bakken.
Als je het toch snel wil zou ik maar gewoon de helft van het gist proberen, te veel gist is ook niet lekker en het heeft eigenlijk nooit zin. Mocht je te weinig gist hebben is alles wat je hoeft te doen langer wachten ;)

Italianen gebruiken maar 3g gist op 1,8kg meel (+ 1 liter water = een deeg van 2800g).
Brood gebruik je doorgaans 7-9 gram gist op 500g meel (+ 300ml water = een deeg van 800g)

Dus zeg brood +/- 1% gist van het gewicht van je deeg
Pizza +/- 0,15% gist van het gewicht van je deeg

800g deeg = 1,2g gist

Maar je redt het dan natuurlijk niet met een uurtje rijzen.

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_145781088
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 oktober 2014 17:04 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ja, maar dat is voor pizza's die je lang laat rijzen véél te veel. Ik heb het al eens uitgelegd, je hebt totaal niet zo veel gist nodig, tenzij je deeg in een uur klaar moet zijn.

Deze post:

[..]

oh :D

Handig voor de volgende keer :P
pi_145781173
Ik moet eigenlijk gewoon een keer verse gist zien te fixen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')