FOK!forum / Culinesse à gogo / Sambal van de kebab/shoarmatent
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 13:01
Kun je de sambalsaus die ze altijd bij je lokale kebab/shoarmatent hebben ook zelf als particulier ergens kopen?

En dan bedoel ik exact dezelfde.
Vind het ook zo wazig om daar bij n kebabzaak zelf naar te vragen, maar als ze het echt nergens zo verkopen dan moet dat maar :D
hvandonderdag 18 september 2014 @ 13:16
Ik ga altijd met een lege knijpfles, (mayonaise o.i.d.) naar de plaatselijke kebabzaak met de vraag of zij hem even kunnen vullen. vervolgens vraag ik even wat hij er voor wil hebben. meestal doet ie het gratis voor me, aangezien ik vaste klant ben :')
Maar soms druk ik ook wel gewoon een paar euro in z'n handen :)
strikeforcedonderdag 18 september 2014 @ 13:16
Dat maken ze zelf.
Klaploperdonderdag 18 september 2014 @ 13:46
Die flesjes die altijd door dronken gasten meegenomen worden naar de wc en dan volgekwakt worden?
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 14:03
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:46 schreef Klaploper het volgende:
Die flesjes die altijd door dronken gasten meegenomen worden naar de wc en dan volgekwakt worden?
Die ja!
Thezappadonderdag 18 september 2014 @ 14:14
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 13:46 schreef Klaploper het volgende:
Die flesjes die altijd door dronken gasten meegenomen worden naar de wc en dan volgekwakt worden?
ik snap wel dat ts die lekker vind
robber57donderdag 18 september 2014 @ 14:39
Yildriz (schrijf je dat zo?) is zo'n merkje dat je tegenwoordig in de super vind, die heeft doner-knoflook en sambal saus in diverse formaten
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 14:41
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:39 schreef robber57 het volgende:
Yildriz (schrijf je dat zo?) is zo'n merkje dat je tegenwoordig in de super vind, die heeft doner-knoflook en sambal saus in diverse formaten
Ik ken het ja, maar is niet exact hetzelfde toch?
#ANONIEMdonderdag 18 september 2014 @ 14:43
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:41 schreef Zwappel het volgende:

[..]

Ik ken het ja, maar is niet exact hetzelfde toch?
Ik vind die van Yildriz nergens naar smaken.
Bij ons maken ze het zelf..

5 bakken mayonaise (wij gebruiken calvé), dan 3 knoflookjes pellen, in een bakje met zonnebloem olie. Dat mixen tot het 1 drap word. Vervolgens mikken we 't in een emmer, dan gaat het sap van één of anderhalf citroen in met wat specerijen. Soms wat room of melk er doorheen en blijven mixen tot het een fijn geheel word :).

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-09-2014 14:44:34 ]
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 14:44
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:43 schreef henkkeumus het volgende:

[..]

Ik vind die van Yildriz nergens naar smaken.
Bij ons maken ze het zelf..

Mayonaise, dan 3 knoflookjes pellen, in een bakje met zonnebloem olie. Dat mixen tot het 1 drap word. Vervolgens mikken we 't in een emmer, dan gaat het sap van één of anderhalf citroen in met wat specerijen. Soms wat room of melk er doorheen en blijven mixen tot het een fijn geheel word :).
Bedoelde de sambal, niet de knoflook. Maar alsnog dank voor je reactie :D
#ANONIEMdonderdag 18 september 2014 @ 14:45
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:44 schreef Zwappel het volgende:

[..]

Bedoelde de sambal, niet de knoflook. Maar alsnog dank voor je reactie :D
Haha overheen gelezen, dat zou ik niet weten :D
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 14:48
Heb op de site van Yil'driz gekeken, maar lijkt me zo niet exact hetzelfde als bij de turk als ik de beschrijvingen lees.
JackHerrerdonderdag 18 september 2014 @ 14:49
Sriracha lijkt er op.

l36wyG1.jpg
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 14:51
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:49 schreef JackHerrer het volgende:
Sriracha lijkt er op.

[ afbeelding ]
Heb ik ook vaak in huis! Geweldige saus, maar niet hetzelfde :D
robber57donderdag 18 september 2014 @ 14:51
Ik vind dat heel erg aardig er op lijken, bovendien; jouw doner boer is een andere als de mijne dus de saus scheelt ook van de een of de ander, er bestaat niet zoiets als "het recept", er zijn vele recepten.
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 14:52
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:51 schreef robber57 het volgende:
Ik vind dat heel erg aardig er op lijken, bovendien; jouw doner boer is een andere als de mijne dus de saus scheelt ook van de een of de ander, er bestaat niet zoiets als "het recept", er zijn vele recepten.
Klopt, maar over het algemeen is het vaak wel hetzelfde hoor.
robber57donderdag 18 september 2014 @ 14:54
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:43 schreef henkkeumus het volgende:

[..]

Ik vind die van Yildriz nergens naar smaken.
Bij ons maken ze het zelf..

5 bakken mayonaise (wij gebruiken calvé), dan 3 knoflookjes pellen, in een bakje met zonnebloem olie. Dat mixen tot het 1 drap word. Vervolgens mikken we 't in een emmer, dan gaat het sap van één of anderhalf citroen in met wat specerijen. Soms wat room of melk er doorheen en blijven mixen tot het een fijn geheel word :).
Weet je wel zeker dat het mayonaise is en geen frietsaus of garneer saus?
Mayo is duur, erg vet,niet zoet maa eerder zout en veel mensen waarderen het niet omdat we hollandse zoetekauwen zijn, 9/10 nederlanders houden van (zoete) frietsaus.

net zoals de knoflooksaus bij de turk, die is zoet, de mijne gooit gewoon 3 flesjes AA drink op 1 emmer frietsaus, zo word ie dunner (gietbaar uit een spuitflesje) en zoet.
#ANONIEMdonderdag 18 september 2014 @ 14:55
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:54 schreef robber57 het volgende:

[..]

Weet je wel zeker dat het mayonaise is en geen frietsaus of garneer saus?
Mayo is duur, erg vet,niet zoet maa eerder zout en veel mensen waarderen het niet omdat we hollandse zoetekauwen zijn, 9/10 nederlanders houden van frietsaus.
Zeker weten :D
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 14:56
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:54 schreef robber57 het volgende:
AA drink op 1 emmer frietsaus
what did I just read
robber57donderdag 18 september 2014 @ 14:58
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:55 schreef henkkeumus het volgende:

[..]

Zeker weten :D
Ok, opmerkelijk, zeker als je weet dat in 99% van de snackbars GEEN mayonaise is te vinden, is allemaal frietsaus.
kudos daarvoor want frietsaus is vies ^O^
robber57donderdag 18 september 2014 @ 14:59
AA drink = zoet, maakt de saus dunner en introduceert een citrus smaak (dat wil je) zodat de knoflook saus frisser word.

het recept van henkeumus is uiteraard beter, lekkere mayo, beetje melk om dunner te maken, verse citroen of sinaasappel voor het frisse en evt wat tuinkruiden.
Dat vereist echter een "kok" die zijn vreetschuur als een echt restaurantje ziet en dus ook daadwerkelijk moeite wil doen om iets knaps op tafel te zetten.

De meeste gooien een kant en klaar gehakt spit in de grill, hakken dat hele ding in brokken in een pan en als er verkocht moet worden gaat er een hap vlees brokjes op de bakplaat met een scheutje water en word het opgewarmd.
Ook de mijne doet dat overigens zo ;(
#ANONIEMdonderdag 18 september 2014 @ 15:00
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:58 schreef robber57 het volgende:

[..]

Ok, opmerkelijk, zeker als je weet dat in 99% van de snackbars GEEN mayonaise is te vinden, is allemaal frietsaus.
kudos daarvoor want frietsaus is vies ^O^
Geen snackbar, pizza express :D.
HostiMeisterdonderdag 18 september 2014 @ 15:01
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:54 schreef robber57 het volgende:

[..]

net zoals de knoflooksaus bij de turk, die is zoet, de mijne gooit gewoon 3 flesjes AA drink op 1 emmer frietsaus, zo word ie dunner (gietbaar uit een spuitflesje) en zoet.
What? :')
robber57donderdag 18 september 2014 @ 15:07
quote:
2s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:01 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

What? :')
Had je het minder raar gevonden als ie een scheutje citroen extract met wat water en suiker erdoor had geroerd?
Het spul moet dunner (water) zoeter(suiker) en frisser( citrus)
water+suiker+citrus= AA drank
HostiMeisterdonderdag 18 september 2014 @ 15:09
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:07 schreef robber57 het volgende:

[..]

Had je het minder raar gevonden als ie een scheutje citroen extract met wat water en suiker erdoor had geroerd?
Het spul moet dunner (water) zoeter(suiker) en frisser( citrus)
water+suiker+citrus= AA drank
Ja. Inderdaad. Precies hetzelfde. :')

Maar goed, ik heb het sowieso niet op die super vette/zoete knoflooksausen. Doe mij maar die op yoghurt gebaseerde.
Klaploperdonderdag 18 september 2014 @ 15:17
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:54 schreef robber57 het volgende:

[..]

Weet je wel zeker dat het mayonaise is en geen frietsaus of garneer saus?
Mayo is duur, erg vet,niet zoet maa eerder zout en veel mensen waarderen het niet omdat we hollandse zoetekauwen zijn, 9/10 nederlanders houden van (zoete) frietsaus.

net zoals de knoflooksaus bij de turk, die is zoet, de mijne gooit gewoon 3 flesjes AA drink op 1 emmer frietsaus, zo word ie dunner (gietbaar uit een spuitflesje) en zoet.
Mijn mayonaise is toch echt meer zuur dan zout.
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 16:29
Kunnen we weer ontopic? :P
JackHerrerdonderdag 18 september 2014 @ 17:17
Waarschijnlijk is het sambal van de groothandel, bekijk de prijslijst van eentje die gespecialiseerd is in shoarma etc. Daar zal vast iets tussen staan.
Zwappeldonderdag 18 september 2014 @ 20:00
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:17 schreef JackHerrer het volgende:
Waarschijnlijk is het sambal van de groothandel, bekijk de prijslijst van eentje die gespecialiseerd is in shoarma etc. Daar zal vast iets tussen staan.
Bedoel je Makro/Sligro of iets anders?
cb2013zaterdag 20 september 2014 @ 19:04
Gewoon Turkse tokos waar ze groente enzo verkopen. Heb ze daar gevonden :)
sirdanilotzaterdag 20 september 2014 @ 19:57
Mijn kebabzaak maakt ze wel zelf (knoflook en sambal volgens mij), tenminste dat beweert hij. Hij zegt dat zelf maken goedkoper is dan van de groothandel, wat dus impliceert dat het spul uit de groothandel wel ergens te krijgen zal zijn (en waarschijnlijk door de meesten ook wordt gebruikt want makkelijk).
#ANONIEMzaterdag 20 september 2014 @ 20:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 19:04 schreef cb2013 het volgende:
Gewoon Turkse tokos waar ze groente enzo verkopen. Heb ze daar gevonden :)
En anders gewoon eens elke willekeurige Hindoestaanse winkel o.i.d binnenlopen en daar naar goede sambal vragen en je wordt op je wenken bedient.
Klaploperzaterdag 20 september 2014 @ 20:26
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 september 2014 20:23 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En anders gewoon eens elke willekeurige Hindoestaanse winkel o.i.d binnenlopen en daar naar goede sambal vragen en je wordt op je wenken bedient.
Maar goede sambal is wat anders dan het spul in die flesjes bij de kebabzaak. :P
#ANONIEMzaterdag 20 september 2014 @ 20:28
Klopt en daarom houd ik zelf vaak niet van dit soort sambal. Of je maakt 'm zelf of je koopt 'm bij de juiste mensen.
Nafizaterdag 20 september 2014 @ 21:17
In Turkse winkels heb je die, gewoon bij de sauzen.
cb2013zaterdag 20 september 2014 @ 21:21
In Rotterdam haal ik het gewoon bij de Turkse toko. Turkse sambal heeft een specifieke smaak. Heerlijk.
Zonzaterdag 4 oktober 2014 @ 11:21
Volgens mij gewoon oelek nog fijner malen met eventueel nog wat zout....
Zonzaterdag 4 oktober 2014 @ 11:25
En water.
pietbierdinsdag 7 oktober 2014 @ 02:14
Geen sambal maar biber salcasi als basis!
Een paprikapasta en geen peperpasta. Zelfde familie (capsicum) maar een andere smaak en samenstelling.
renwandinsdag 7 oktober 2014 @ 06:39
Verdomme, ik ben om de een of andere reden al wakker en heb honger als een paard. Nu heb ik zin in een kapsalon :{

Verder vind ik dit wel een terechte vraag want ik ben zelf ook dol op die sambal :9~
SiennaForrestdinsdag 7 oktober 2014 @ 09:38
Misschien zelf eens proberen te maken, leuke uitdaging! :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 06:39 schreef renwan het volgende:
Verdomme, ik ben om de een of andere reden al wakker en heb honger als een paard. Nu heb ik zin in een kapsalon :{

Verder vind ik dit wel een terechte vraag want ik ben zelf ook dol op die sambal :9~
Lol, ja zo gaat dat vaak in deze culitopics! Lol! :D :Y)
PestPilootzondag 19 oktober 2014 @ 06:11
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:51 schreef robber57 het volgende:
Ik vind dat heel erg aardig er op lijken, bovendien; jouw doner boer is een andere als de mijne dus de saus scheelt ook van de een of de ander, er bestaat niet zoiets als "het recept", er zijn vele recepten.
Die van 'ons' heeft een zak met basispoeder, en met frietsaus en water mixed hij het in een keukenmachine tot de witte saus met groene plukjes ( kruiden )
De sambal is een prefab emmer niet geen dunne drap, die hij in bakjes schept elke avond, en voor de show in een sauspomp aan de balie

Alleen zijn uiensaus wil hij niet prijsgeven :| want die maakt hij echt zelf.
( droge kruiden, uien en olie, maar de basis "rode" saus blijft een raadsel )