Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 13:01 |
Kun je de sambalsaus die ze altijd bij je lokale kebab/shoarmatent hebben ook zelf als particulier ergens kopen? En dan bedoel ik exact dezelfde. Vind het ook zo wazig om daar bij n kebabzaak zelf naar te vragen, maar als ze het echt nergens zo verkopen dan moet dat maar ![]() | |
hvan | donderdag 18 september 2014 @ 13:16 |
Ik ga altijd met een lege knijpfles, (mayonaise o.i.d.) naar de plaatselijke kebabzaak met de vraag of zij hem even kunnen vullen. vervolgens vraag ik even wat hij er voor wil hebben. meestal doet ie het gratis voor me, aangezien ik vaste klant ben ![]() Maar soms druk ik ook wel gewoon een paar euro in z'n handen ![]() | |
strikeforce | donderdag 18 september 2014 @ 13:16 |
Dat maken ze zelf. | |
Klaploper | donderdag 18 september 2014 @ 13:46 |
Die flesjes die altijd door dronken gasten meegenomen worden naar de wc en dan volgekwakt worden? | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 14:03 |
Die ja! | |
Thezappa | donderdag 18 september 2014 @ 14:14 |
ik snap wel dat ts die lekker vind | |
robber57 | donderdag 18 september 2014 @ 14:39 |
Yildriz (schrijf je dat zo?) is zo'n merkje dat je tegenwoordig in de super vind, die heeft doner-knoflook en sambal saus in diverse formaten | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 14:41 |
Ik ken het ja, maar is niet exact hetzelfde toch? | |
#ANONIEM | donderdag 18 september 2014 @ 14:43 |
Ik vind die van Yildriz nergens naar smaken. Bij ons maken ze het zelf.. 5 bakken mayonaise (wij gebruiken calvé), dan 3 knoflookjes pellen, in een bakje met zonnebloem olie. Dat mixen tot het 1 drap word. Vervolgens mikken we 't in een emmer, dan gaat het sap van één of anderhalf citroen in met wat specerijen. Soms wat room of melk er doorheen en blijven mixen tot het een fijn geheel word ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-09-2014 14:44:34 ] | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 14:44 |
Bedoelde de sambal, niet de knoflook. Maar alsnog dank voor je reactie ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 18 september 2014 @ 14:45 |
Haha overheen gelezen, dat zou ik niet weten ![]() | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 14:48 |
Heb op de site van Yil'driz gekeken, maar lijkt me zo niet exact hetzelfde als bij de turk als ik de beschrijvingen lees. | |
JackHerrer | donderdag 18 september 2014 @ 14:49 |
Sriracha lijkt er op. ![]() | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 14:51 |
Heb ik ook vaak in huis! Geweldige saus, maar niet hetzelfde ![]() | |
robber57 | donderdag 18 september 2014 @ 14:51 |
Ik vind dat heel erg aardig er op lijken, bovendien; jouw doner boer is een andere als de mijne dus de saus scheelt ook van de een of de ander, er bestaat niet zoiets als "het recept", er zijn vele recepten. | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 14:52 |
Klopt, maar over het algemeen is het vaak wel hetzelfde hoor. | |
robber57 | donderdag 18 september 2014 @ 14:54 |
Weet je wel zeker dat het mayonaise is en geen frietsaus of garneer saus? Mayo is duur, erg vet,niet zoet maa eerder zout en veel mensen waarderen het niet omdat we hollandse zoetekauwen zijn, 9/10 nederlanders houden van (zoete) frietsaus. net zoals de knoflooksaus bij de turk, die is zoet, de mijne gooit gewoon 3 flesjes AA drink op 1 emmer frietsaus, zo word ie dunner (gietbaar uit een spuitflesje) en zoet. | |
#ANONIEM | donderdag 18 september 2014 @ 14:55 |
Zeker weten ![]() | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 14:56 |
what did I just read | |
robber57 | donderdag 18 september 2014 @ 14:58 |
Ok, opmerkelijk, zeker als je weet dat in 99% van de snackbars GEEN mayonaise is te vinden, is allemaal frietsaus. kudos daarvoor want frietsaus is vies ![]() | |
robber57 | donderdag 18 september 2014 @ 14:59 |
AA drink = zoet, maakt de saus dunner en introduceert een citrus smaak (dat wil je) zodat de knoflook saus frisser word. het recept van henkeumus is uiteraard beter, lekkere mayo, beetje melk om dunner te maken, verse citroen of sinaasappel voor het frisse en evt wat tuinkruiden. Dat vereist echter een "kok" die zijn vreetschuur als een echt restaurantje ziet en dus ook daadwerkelijk moeite wil doen om iets knaps op tafel te zetten. De meeste gooien een kant en klaar gehakt spit in de grill, hakken dat hele ding in brokken in een pan en als er verkocht moet worden gaat er een hap vlees brokjes op de bakplaat met een scheutje water en word het opgewarmd. Ook de mijne doet dat overigens zo ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 18 september 2014 @ 15:00 |
Geen snackbar, pizza express ![]() | |
HostiMeister | donderdag 18 september 2014 @ 15:01 |
What? ![]() | |
robber57 | donderdag 18 september 2014 @ 15:07 |
Had je het minder raar gevonden als ie een scheutje citroen extract met wat water en suiker erdoor had geroerd? Het spul moet dunner (water) zoeter(suiker) en frisser( citrus) water+suiker+citrus= AA drank | |
HostiMeister | donderdag 18 september 2014 @ 15:09 |
Ja. Inderdaad. Precies hetzelfde. ![]() Maar goed, ik heb het sowieso niet op die super vette/zoete knoflooksausen. Doe mij maar die op yoghurt gebaseerde. | |
Klaploper | donderdag 18 september 2014 @ 15:17 |
Mijn mayonaise is toch echt meer zuur dan zout. | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 16:29 |
Kunnen we weer ontopic? ![]() | |
JackHerrer | donderdag 18 september 2014 @ 17:17 |
Waarschijnlijk is het sambal van de groothandel, bekijk de prijslijst van eentje die gespecialiseerd is in shoarma etc. Daar zal vast iets tussen staan. | |
Zwappel | donderdag 18 september 2014 @ 20:00 |
Bedoel je Makro/Sligro of iets anders? | |
cb2013 | zaterdag 20 september 2014 @ 19:04 |
Gewoon Turkse tokos waar ze groente enzo verkopen. Heb ze daar gevonden ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 20 september 2014 @ 19:57 |
Mijn kebabzaak maakt ze wel zelf (knoflook en sambal volgens mij), tenminste dat beweert hij. Hij zegt dat zelf maken goedkoper is dan van de groothandel, wat dus impliceert dat het spul uit de groothandel wel ergens te krijgen zal zijn (en waarschijnlijk door de meesten ook wordt gebruikt want makkelijk). | |
#ANONIEM | zaterdag 20 september 2014 @ 20:23 |
En anders gewoon eens elke willekeurige Hindoestaanse winkel o.i.d binnenlopen en daar naar goede sambal vragen en je wordt op je wenken bedient. | |
Klaploper | zaterdag 20 september 2014 @ 20:26 |
Maar goede sambal is wat anders dan het spul in die flesjes bij de kebabzaak. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 20 september 2014 @ 20:28 |
Klopt en daarom houd ik zelf vaak niet van dit soort sambal. Of je maakt 'm zelf of je koopt 'm bij de juiste mensen. | |
Nafi | zaterdag 20 september 2014 @ 21:17 |
In Turkse winkels heb je die, gewoon bij de sauzen. | |
cb2013 | zaterdag 20 september 2014 @ 21:21 |
In Rotterdam haal ik het gewoon bij de Turkse toko. Turkse sambal heeft een specifieke smaak. Heerlijk. | |
Zon | zaterdag 4 oktober 2014 @ 11:21 |
Volgens mij gewoon oelek nog fijner malen met eventueel nog wat zout.... | |
Zon | zaterdag 4 oktober 2014 @ 11:25 |
En water. | |
pietbier | dinsdag 7 oktober 2014 @ 02:14 |
Geen sambal maar biber salcasi als basis! Een paprikapasta en geen peperpasta. Zelfde familie (capsicum) maar een andere smaak en samenstelling. | |
renwan | dinsdag 7 oktober 2014 @ 06:39 |
Verdomme, ik ben om de een of andere reden al wakker en heb honger als een paard. Nu heb ik zin in een kapsalon ![]() Verder vind ik dit wel een terechte vraag want ik ben zelf ook dol op die sambal ![]() | |
SiennaForrest | dinsdag 7 oktober 2014 @ 09:38 |
Misschien zelf eens proberen te maken, leuke uitdaging! ![]() Lol, ja zo gaat dat vaak in deze culitopics! Lol! ![]() ![]() | |
PestPiloot | zondag 19 oktober 2014 @ 06:11 |
Die van 'ons' heeft een zak met basispoeder, en met frietsaus en water mixed hij het in een keukenmachine tot de witte saus met groene plukjes ( kruiden ) De sambal is een prefab emmer niet geen dunne drap, die hij in bakjes schept elke avond, en voor de show in een sauspomp aan de balie Alleen zijn uiensaus wil hij niet prijsgeven :| want die maakt hij echt zelf. ( droge kruiden, uien en olie, maar de basis "rode" saus blijft een raadsel ) |