abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 18 september 2014 @ 15:17:40 #26
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144659781
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:54 schreef robber57 het volgende:

[..]

Weet je wel zeker dat het mayonaise is en geen frietsaus of garneer saus?
Mayo is duur, erg vet,niet zoet maa eerder zout en veel mensen waarderen het niet omdat we hollandse zoetekauwen zijn, 9/10 nederlanders houden van (zoete) frietsaus.

net zoals de knoflooksaus bij de turk, die is zoet, de mijne gooit gewoon 3 flesjes AA drink op 1 emmer frietsaus, zo word ie dunner (gietbaar uit een spuitflesje) en zoet.
Mijn mayonaise is toch echt meer zuur dan zout.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144661986
Kunnen we weer ontopic? :P
404 - Not Found
pi_144663372
Waarschijnlijk is het sambal van de groothandel, bekijk de prijslijst van eentje die gespecialiseerd is in shoarma etc. Daar zal vast iets tussen staan.
pi_144668804
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:17 schreef JackHerrer het volgende:
Waarschijnlijk is het sambal van de groothandel, bekijk de prijslijst van eentje die gespecialiseerd is in shoarma etc. Daar zal vast iets tussen staan.
Bedoel je Makro/Sligro of iets anders?
404 - Not Found
pi_144729642
Gewoon Turkse tokos waar ze groente enzo verkopen. Heb ze daar gevonden :)
pi_144731160
Mijn kebabzaak maakt ze wel zelf (knoflook en sambal volgens mij), tenminste dat beweert hij. Hij zegt dat zelf maken goedkoper is dan van de groothandel, wat dus impliceert dat het spul uit de groothandel wel ergens te krijgen zal zijn (en waarschijnlijk door de meesten ook wordt gebruikt want makkelijk).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144732070
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 19:04 schreef cb2013 het volgende:
Gewoon Turkse tokos waar ze groente enzo verkopen. Heb ze daar gevonden :)
En anders gewoon eens elke willekeurige Hindoestaanse winkel o.i.d binnenlopen en daar naar goede sambal vragen en je wordt op je wenken bedient.
  zaterdag 20 september 2014 @ 20:26:30 #33
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144732166
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 september 2014 20:23 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En anders gewoon eens elke willekeurige Hindoestaanse winkel o.i.d binnenlopen en daar naar goede sambal vragen en je wordt op je wenken bedient.
Maar goede sambal is wat anders dan het spul in die flesjes bij de kebabzaak. :P
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144732230
Klopt en daarom houd ik zelf vaak niet van dit soort sambal. Of je maakt 'm zelf of je koopt 'm bij de juiste mensen.
pi_144733866
In Turkse winkels heb je die, gewoon bij de sauzen.
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_144734008
In Rotterdam haal ik het gewoon bij de Turkse toko. Turkse sambal heeft een specifieke smaak. Heerlijk.
pi_145181737
Volgens mij gewoon oelek nog fijner malen met eventueel nog wat zout....
pi_145181824
En water.
pi_145282892
Geen sambal maar biber salcasi als basis!
Een paprikapasta en geen peperpasta. Zelfde familie (capsicum) maar een andere smaak en samenstelling.
pi_145283444
Verdomme, ik ben om de een of andere reden al wakker en heb honger als een paard. Nu heb ik zin in een kapsalon :{

Verder vind ik dit wel een terechte vraag want ik ben zelf ook dol op die sambal :9~
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  dinsdag 7 oktober 2014 @ 09:38:00 #41
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145285307
Misschien zelf eens proberen te maken, leuke uitdaging! :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2014 06:39 schreef renwan het volgende:
Verdomme, ik ben om de een of andere reden al wakker en heb honger als een paard. Nu heb ik zin in een kapsalon :{

Verder vind ik dit wel een terechte vraag want ik ben zelf ook dol op die sambal :9~
Lol, ja zo gaat dat vaak in deze culitopics! Lol! :D :Y)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145691763
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:51 schreef robber57 het volgende:
Ik vind dat heel erg aardig er op lijken, bovendien; jouw doner boer is een andere als de mijne dus de saus scheelt ook van de een of de ander, er bestaat niet zoiets als "het recept", er zijn vele recepten.
Die van 'ons' heeft een zak met basispoeder, en met frietsaus en water mixed hij het in een keukenmachine tot de witte saus met groene plukjes ( kruiden )
De sambal is een prefab emmer niet geen dunne drap, die hij in bakjes schept elke avond, en voor de show in een sauspomp aan de balie

Alleen zijn uiensaus wil hij niet prijsgeven :| want die maakt hij echt zelf.
( droge kruiden, uien en olie, maar de basis "rode" saus blijft een raadsel )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')