abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 16 september 2014 @ 12:48:35 #51
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144583233
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 11:40 schreef Joosie200 het volgende:
Ik wist niet dat er zoiets als Zeeuwse bloem bestond :@ Werkt dat echt beter dan patentbloem?
Bij veel recepten zul je echt geen verschil merken. Maar bij recepten waar het allemaal wat nauwer luistert denk ik dat het wel iets toevoegt. Cees Holtkamp meldt bij een deel van de recepten in het boek 'Koekje' dat er Zeeuwse bloem gebruikt moet worden. Nog niet vaak genoeg gebruikt om goed te kunnen vergelijken
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144584001
Is Zeeuwse bloem vergelijkbaar met Canadian flower waar in Amerikaanse recepten nog wel eens om wordt gevraagd? Of is dat gewone patentbloem?
Kwak
pi_144587527
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 12:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben momenteel die tompoezen maar eens aan het bakken. Wat een baggerrecept op de Heel Holland Bakt-site zeg! Ik gebruik in elk gewoon een enkele laag roomvulling en de fondant voor het glazuur maak ik lekker zelf zo :)
Ennnnn.. done!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 16 september 2014 @ 15:47:54 #54
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144588635
Zien er lekker uit. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 16 september 2014 @ 16:07:31 #55
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144589218
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 13:12 schreef kwakz0r het volgende:
Is Zeeuwse bloem vergelijkbaar met Canadian flower waar in Amerikaanse recepten nog wel eens om wordt gevraagd? Of is dat gewone patentbloem?
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.

Ik weet dat Amerikaans meel k.. met peren is, dus dat die iets uit een ander land willen is logisch. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 16 september 2014 @ 16:08:44 #56
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144589260
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144589286
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:07 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.

Ik weet dat Amerikaans meel k.. met peren is, dus dat die iets uit een ander land willen is logisch. :+
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor ze
  dinsdag 16 september 2014 @ 16:29:37 #58
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144589996
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:09 schreef computergirl het volgende:

[..]

maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor ze
"It's not even a real country anyway!" :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 16 september 2014 @ 20:40:36 #59
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144599400
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 22:28 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Parelsuiker is wel handig om in huis te halen voor de kannelbullar die ik soms maak ja ^O^ Heb het verder nog nergens kunnen vinden, zelfs niet bij de sligro..
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die reden :D
Speciaal voor naar de supermarkt gegaan :D

Werd er blij van toen ik het bij de AH zag liggen ^O^

Kanelbullar O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 16 september 2014 @ 20:43:50 #60
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144599562
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

"It's not even a real country anyway!" :')
O+

What's that a boot?

Een keer een hele avond een paar Canadezen mee op de kast gejaagd hehehe
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144600207
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 20:40 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die reden :D
Speciaal voor naar de supermarkt gegaan :D

Werd er blij van toen ik het bij de AH zag liggen ^O^

Kanelbullar O+
:D lekker he!!
Heb jij een fool-proof recept? Ik heb er wel een maar ik vind ze soms wel wat droog uitvallen..
  dinsdag 16 september 2014 @ 20:59:54 #62
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144600413
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 20:55 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

:D lekker he!!
Heb jij een fool-proof recept? Ik heb er wel een maar ik vind ze soms wel wat droog uitvallen..
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144600432
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:

[..]

Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je :)
:D ^O^
  dinsdag 16 september 2014 @ 21:08:21 #64
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144600796
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:00 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

:D ^O^




Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 16 september 2014 @ 21:09:50 #65
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144600876
De truc is het niet volledig uittrekken of plat maken van het deeg als je het draait, maar het fluffy houden.
Soms maak ik gewoon dubbele grootte kanelbullar, dan zijn ze nog meer fluffy en mals, heerlijk :9

[ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 16-09-2014 21:25:54 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144601704
Ah super! ^O^ ^O^
pi_144603670
Wat een leuke aflevering! Een als kers op de taart alle reacties hier :D. Heerlijk!
Somebody that I used to know
pi_144603727
Goed.. Zeeuwse bloem in huis: check. Frambozen: check. Tijd voor amandelkrullen en Tom Poes! Maar dat komt morgen na de vaste studiedingen wel :Y
mag het weten
pi_144606030
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:

[..]

Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je :)
  dinsdag 16 september 2014 @ 22:45:21 #70
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144607013
quote:
O+

Die kende ik nog niet, met ondertiteling aan echt zo tof! :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 20 september 2014 @ 10:08:41 #71
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144716494
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 09:09 schreef Sunnythesun het volgende:
Was er vorig jaar niet een kandidaat die ook overal verbeteraar in gebruikte??
Toch alleen in de broodaflevering?

En hoorde ik het nou goed dat ze banketbakkersroom op poederbasis gebruikten? -O-
pi_144717070
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:55 schreef Joosie200 het volgende:
Goed.. Zeeuwse bloem in huis: check. Frambozen: check. Tijd voor amandelkrullen en Tom Poes! Maar dat komt morgen na de vaste studiedingen wel :Y
En hoe is het geworden?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144719115
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Toch alleen in de broodaflevering?

En hoorde ik het nou goed dat ze banketbakkersroom op poederbasis gebruikten? -O-
Ja, volgens mij wel.

En dat was inderdaad in die broodaflevering dat die kerel overal poeders in mikte. Wat mij betreft zou zoiets grond voor uitsluiting moeten zijn, dat zijn imo kunstgrepen, geen ambacht.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144719941
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 10:40 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

En hoe is het geworden?
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vetten :% Ook moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaak :9

Met de tompouce ben ik nu aan de slag, het deeg ligt in de koelkast te rusten.
mag het weten
pi_144720080
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 12:45 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vetten :% Ook moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaak :9

Met de tompouce ben ik nu aan de slag, het deeg ligt in de koelkast te rusten.
Nou als de smaak van de krullen goed was is het geslaagd toch ;)
Die tompoucen lijken me heel moeilijk. Fotootje als ze klaar zijn?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')