Bij veel recepten zul je echt geen verschil merken. Maar bij recepten waar het allemaal wat nauwer luistert denk ik dat het wel iets toevoegt. Cees Holtkamp meldt bij een deel van de recepten in het boek 'Koekje' dat er Zeeuwse bloem gebruikt moet worden. Nog niet vaak genoeg gebruikt om goed te kunnen vergelijkenquote:Op dinsdag 16 september 2014 11:40 schreef Joosie200 het volgende:
Ik wist niet dat er zoiets als Zeeuwse bloem bestond Werkt dat echt beter dan patentbloem?
Ennnnn.. done!quote:Op dinsdag 16 september 2014 12:47 schreef minilot het volgende:
Ik ben momenteel die tompoezen maar eens aan het bakken. Wat een baggerrecept op de Heel Holland Bakt-site zeg! Ik gebruik in elk gewoon een enkele laag roomvulling en de fondant voor het glazuur maak ik lekker zelf zo
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.quote:Op dinsdag 16 september 2014 13:12 schreef kwakz0r het volgende:
Is Zeeuwse bloem vergelijkbaar met Canadian flower waar in Amerikaanse recepten nog wel eens om wordt gevraagd? Of is dat gewone patentbloem?
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor zequote:Op dinsdag 16 september 2014 16:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zeeuwse bloem bevat minder eiwit en heeft minder bindkracht. Is vooral geschikt voor brosse koekjes.
Ik weet dat Amerikaans meel k.. met peren is, dus dat die iets uit een ander land willen is logisch.
"It's not even a real country anyway!"quote:Op dinsdag 16 september 2014 16:09 schreef computergirl het volgende:
[..]
maar canadees is volgens mij wel een beetje een scheldwoord voor ze
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die redenquote:Op maandag 15 september 2014 22:28 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Parelsuiker is wel handig om in huis te halen voor de kannelbullar die ik soms maak ja Heb het verder nog nergens kunnen vinden, zelfs niet bij de sligro..
quote:Op dinsdag 16 september 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
"It's not even a real country anyway!"
lekker he!!quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb het laatst meegenomen uit Stockholm om die reden
Speciaal voor naar de supermarkt gegaan
Werd er blij van toen ik het bij de AH zag liggen
Kanelbullar
Zeker!quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:55 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
lekker he!!
Heb jij een fool-proof recept? Ik heb er wel een maar ik vind ze soms wel wat droog uitvallen..
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je
quote:Op dinsdag 16 september 2014 20:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Zeker!
Ik ga even mijn Zweedse bakboekje (in het Engels) opsnorren voor je
quote:
Toch alleen in de broodaflevering?quote:Op dinsdag 16 september 2014 09:09 schreef Sunnythesun het volgende:
Was er vorig jaar niet een kandidaat die ook overal verbeteraar in gebruikte??
En hoe is het geworden?quote:Op dinsdag 16 september 2014 21:55 schreef Joosie200 het volgende:
Goed.. Zeeuwse bloem in huis: check. Frambozen: check. Tijd voor amandelkrullen en Tom Poes! Maar dat komt morgen na de vaste studiedingen wel
Ja, volgens mij wel.quote:Op zaterdag 20 september 2014 10:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Toch alleen in de broodaflevering?
En hoorde ik het nou goed dat ze banketbakkersroom op poederbasis gebruikten?
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vetten Ook moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaakquote:
Nou als de smaak van de krullen goed was is het geslaagd tochquote:Op zaterdag 20 september 2014 12:45 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
De amandelkrullen zagen er prima uit, tot ze niet in het geheel van de bakplaat er af te krijgen waren. Vergeten in te vetten Ook moest ik in meerdere etappes ze van de bakplaat af zien te krijgen, want ze worden inderdaad heel snel keihard > geen beweging meer in te krijgen. Verder doet het mij veel denken aan lange vingers qua smaak
Met de tompouce ben ik nu aan de slag, het deeg ligt in de koelkast te rusten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |