abonnement Unibet Coolblue
pi_147547312
Kreeg als puber ooit eens een stapel LPs van mijn oom (die inmiddels overleden is) en daar zat naast destijds voor mij allerlei vage muziek van oa Magma, King Crimson, Edgar Froese, Brand X, Yes en de LP Ricochet van Tangerine Dream bij. deze LP maakte vanaf het begin een verpletterende indruk op mij, met name part II de opbouw van dit nummer beginnend met dat (tikkende )piano intro dat langzaam naar een climax wordt toegewerkt. Dit album is eigenlijk een oerplaat op het gebied van de trance muziek.
Maar mij viel destijds al op dat er in de LP opname al wat fouten iinzaten die op de latere CD uitgaves nog beter te horen is.
Voor de oplettende luisteraar is duidelijk te horen dat er zowel bij Ricochet part 1 en Part 2 duidelijk vervorming te horen is en vooral bij part 2 valt bij ongeveer 6.35 minuten weg op het linker kanaal. Ook het tikkende intro ibij Ricochet part 2 s bij de remaster CDs uit 1995 (en latere re-pressings) weggelaten dat wel nog op de oude ongekuiste LP versies em de eerste CD uitgaves nog te horen is.

Heb van dit album door de jaren heen de volgende LPs en CDs gehad en nog in bezit.

LP Virgin ‎– 89 679 XOT (ongekuiste eerste persing made in W Germany) met de juiste mix en tikkend intro op part 2.
LP Virgin ‎– V 2044 (gekuiste tweede persing made in UK) met fout in part 1 en oversturing in part 2
LP Virgin/Passport International ‎– VI 2044 (gekuiste versie made in US) fout in part 2 en slechtere persing met veel ruis en lage dynamiek tikkend intro op part 2 ontbreekt. .
LP Virgin ‎– 70039 (rood/groene heruitgave made in W Germany) foute mix, tikkende intro op part 2 ontbreekt en geluid valt op part 2 weg op linker kanaal na ongeveer 6.30 minuten.

CD Virgin ‎– CDV 2044 ..Made in France by MPO .Matrix nummer MPO 02 zonder barcode
Alleen deze eerste CD uitgave uit 1984 heeft de juiste mix, tikkend entro op part 2 en waarbij geen vervorming te horen is en het geluid bij part 2 niet na 6.35 minuten wegvalt.

CD Virgin ‎– CDV 2044 Made in UK gold plated zonder barcode
Bij deze CD is zowel bij part 1 en part 2 vervorming te horen (oversturing) waarschijnlijk is bij de mastering iets mis gegaan waardoor deze fout te horen is.

CD Virgin ‎– CDV 2044 Made in W Germany blue face label zonder barcode
Bij deze CD is geen vervoming te horen, tikkend intro op part 2 aanwezig, echter het geluid valt bij part 2 weg op het linker kanaal na ongeveer 6,35 minuten

CD Virgin ‎– TAND 7 Definitive Remastered, Edition –uitgave uit 1995
Bij deze CD versie is zowel de mix, mastering geheel slecht gedaan zodat er veel vervormng (oversturing) te horen is en tikkende intro op part 2 is weggefilterd en het geluid valt op part 2 na 6.30 minuten weg op het linker kanaal.

Maar afgezien dat deze fouten in de opname blijft deze Tangerine Dream voor mij de absolute topper onder de analoge electronische muziek.
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')