pionnetje | vrijdag 12 september 2014 @ 01:24 |
Hoi, ik eet wel eens een duizend jaar ei, chinese delicatesse! Het is heel erg lekker! en nu heb ik het zelf al een paar keer gemaakt , maar vandaag lees ik op Wikipedia dat je ook paarden urine kan gebruiken om het ei te bewerken zodat het zijn excentrieke smaak krijgt ? Qoute : Volgens overlevering werden duizendjarige eieren ooit gemaakt door ze te drenken in paardenurine. Heeft iemand dat al eens uitgeprobeerd ? En was het lekker ? en hoe kom je aan paarden urine? Linkje naar de Wikipedia : http://nl.wikipedia.org/wiki/Duizendjarig_ei | |
Geralt | vrijdag 12 september 2014 @ 01:25 |
![]() | |
Astasha | vrijdag 12 september 2014 @ 01:41 |
Wait, what...? ![]() | |
SoS87 | vrijdag 12 september 2014 @ 01:42 |
Gebruik gewoon je eigen urine, is vast net zo lekker. | |
pionnetje | vrijdag 12 september 2014 @ 01:46 |
ja maar dat staat niet op wikipedia! | |
SiGNe | vrijdag 12 september 2014 @ 02:04 |
Zeg eens.. heb je ze echt weleens gemaakt? de meeste recepten waarbij ze ongebluste kalk gebruiken om die eieren te maken zijn voor zo'n 100-150 eieren in een keer. Heel gek maar iets zegt me dat je zoiets niet thuis voor eigen consumptie zo maakt. Mocht ik ernaast zitten dan kan je ook vast een ammoniak-oplossing gebruiken die net zo basisch is als paarden-urine. Lijkt me toch net iets frisser om te gebruiken dan urine. | |
Geralt | vrijdag 12 september 2014 @ 02:08 |
Alsof het ook nog maar iets boeit om een rottend ei van tig jaar oud te bewerken met iets wat fris ruikt.![]() | |
SiGNe | vrijdag 12 september 2014 @ 02:37 |
't is "slechts" 3 maanden oud ongeveer.. (100 dagen+de tijd in de winkel (tenzij je het zelf maakt)) | |
#ANONIEM | vrijdag 12 september 2014 @ 03:04 |
Ja tijdens de reizen door Azie/China zelf, en een tijdje terug in Rotterdam bij Deli Beijing op de Kruiskade/Chinatown. Ben daar dus in totaal al 3x geweest. Hieronder een betere foto zoals het werd opgediend met gember. ![]() Zeg er wel bij dat het niet voor iedereen is weggelegd te meer de meesten bij de aanblik en reuk er van gaan kotsen. En met de meesten bedoel ik dus autochtone landgenoten die meestal van de spruitjes,kapsalon en frikandellen houden en de zondagchinees. ![]() Ik zeg: Je moet het leren eten om het te gaan waarderen. ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 12-09-2014 03:07:31 ] | |
pionnetje | vrijdag 12 september 2014 @ 03:07 |
ik ben niet iedereen! haha | |
TLC | vrijdag 12 september 2014 @ 05:33 |
Krijg je de salmonella er gratis bij ? | |
Xeor | vrijdag 12 september 2014 @ 09:12 |
Maria2.0 | vrijdag 12 september 2014 @ 14:08 |
Ik ben niet van de kapsalons en spruitjes, ik probeer alles en sommige dingen vind ik toch echt erg lekker. Maar century egg hoort daar niet bij. Ik heb keurig 2 hapjes genomen maar het smaakt gewoon naar de duivel ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 12 september 2014 @ 14:09 |
Ah, dank je voor deze delicatesse. Ik heb alleen ervaring met virgin boy egg (omnomnom, overheerlijk!), en zal deze binnenkort uitproberen... http://en.wikipedia.org/wiki/Virgin_boy_egg. | |
N.I.M.B.Y. | vrijdag 12 september 2014 @ 18:55 |
Ik sla deze lekkernij over ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 12 september 2014 @ 22:30 |
Deli Beijing is een fijn adresje voor niet Kantonees-gerelateerde gerechten. Als je wilt kan ik ook de menukaart online zetten,kan ik je de krenten uit de kaart aanwijzen. (heb dat ergens in archief) | |
killerkip69 | vrijdag 12 september 2014 @ 23:30 |
Normaal gezien als je wat volwassener wordt ga je die spruitjes wel waarderen, erg gezond trouwens. Als je nou echt geen spruitjes lust, probeer het eens met 'n dotje mayonaise/mosterd te eten. Gratis tip vd kip dus doe ermee wat je wilt, kost ons toch niks. ![]() on-topic gadverdamme.... ![]() | |
pionnetje | zaterdag 13 september 2014 @ 01:02 |
ergens in de verte lijkt het eten van een 100jarig ei kwa smaak een beetje op het oraal bevredigen van een achterwerk van een sexy brunette ! Niet echt lekker maar ook weer niet vies en het heeeeft iets ! Ps ? even iets serieuser ? kijk niet iedereen in het jaar 1500 was koning hey en ook jouw voorouders niet, dan kwam de winter steeds dichterbij en dan is er weinig eten, wat veel mensen dan deden was eten proberen goed te houden voor langere tijd! en 1 van die methodes was een ei te begraven! of iig in klei te verbergen zodat de vliegen en bactierien er niet bij konden... de kans is echt 99,99999999 % groot dat ook jou voorouders dit ooit hebben gedaan, en dat maakt dit eten voor mij intressant ! Niet dat ik het 100 keer per jaar eet hoor, maar wel een paar keer geprobeert! [ Bericht 20% gewijzigd door pionnetje op 13-09-2014 01:07:33 ] | |
pionnetje | zaterdag 13 september 2014 @ 01:04 |
ps? ik ga bij mn vriendins tuin dus dit najaar zelf een 100 jarig ei maken, dan niet helemaal via het normale recept maar ik ga een ei of 3 in een bedje van stro begraven in de tuin die aan een bos grenst ! | |
Maria2.0 | zaterdag 13 september 2014 @ 10:36 |
Ik ben 30, dus volwassen genoeg zou je denken. Ik lust ze trouwens wel hoor, ben er gewoon niet gek op. Maar ik probeer ze trouw 1 keer per jaar op een andere manier. | |
RobinOok | zaterdag 13 september 2014 @ 17:58 |
Het gaat bij een 100-jarig ei om de dooier en die smaakt in de overtreffende trap naar eierdooier. Met recht een delicatesse, ook al is het natuurlijk ooit alleen te doen geweest om eieren over het broedseizoen van eenden heen te kunnen bewaren. http://www.aziatische-ingredienten.nl/duizendjarig-ei/ Ze zijn gewoon te koop bij elke toko, dus waarom zelf maken? Als je al verse eendeneieren kan vinden, dan zou ik ze gewoon lekker vers eten! | |
Sangha | zaterdag 13 september 2014 @ 18:18 |
En dat zeggen in dit forum, lol! ![]() | |
Sangha | zaterdag 13 september 2014 @ 18:19 |
Pas wel op dan, want grote kans dat dieren je dan voor zijn! ![]() Ps, leuk dat je dit gaat doen. Ben benieuwd hoe het zal verlopen. Indien je foto's hebt en je beleving zou willen delen, dan ben ik zeer benieuwd. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 13 september 2014 @ 18:23 |
Jij denkt dat iedereen hier zijn eigen kaas, gedroogde ham en zuurkool maakt? Nou, laat me je uit die droom helpen, dat doet bijna niemand, ook niet in CUL. | |
Sangha | zaterdag 13 september 2014 @ 18:26 |
Haha! Leuk die voorbeelden, maar je mist de essentie vrees ik. ![]() | |
Yuri_Boyka | zaterdag 13 september 2014 @ 18:35 |
vieze pedo | |
Eleiko | zaterdag 13 september 2014 @ 18:41 |
Dit forum zakt steeds verder af ![]() | |
Yiwei | zaterdag 13 september 2014 @ 22:22 |
Als je zelf maakt, vergiftig je jezelf dadelijk nog ![]() ![]() ![]() wat plaats jij ranzige dingen | |
RobinOok | zondag 14 september 2014 @ 14:37 |
Leg mij de essentie dan even uit. | |
Sangha | zondag 14 september 2014 @ 16:00 |
Oei die spant de kroon inderdaad! Hoe komen ze erop! ![]() | |
#ANONIEM | maandag 15 september 2014 @ 03:36 |
En daarom vind ik de Chinese rijstepap in de ochtend niet lekker. Geef mij maar: ![]() (Thaise rijstpap!) Veel smaakvoller op alle fronten! ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 15-09-2014 03:39:11 ] |