Dit ja. Verse zelf gemaakte patat!quote:Op donderdag 11 september 2014 13:42 schreef The_stranger het volgende:
als je nu eens aardappels in reepjes snijdt, deze twee keer frituurt en dan nog eens vergelijkt met de cafetaria. Dan zul je tot een ander oordeel komen.
Gast heel dit gebeuren doen ze om patat knapperig te maken dus wat is er fout aan mijn statement? Jij gaat er alleen uitgebreider op in.quote:Op donderdag 11 september 2014 13:54 schreef Spongeboss het volgende:
[..]
Fout:
[b]Belgische frieten
De frieten worden twee keer gebakken. Een eerste keer gaan de frieten het frituurvet of frituurolie (van ongeveer 160 °C) in om voorgebakken te worden. Tijdens die voorbak (5 à 6 minuten) wordt de rauwe aardappel vooral gekookt en niet zozeer gebakken, waardoor de aardappel een groot gedeelte van zijn vocht verliest. Na die voorbak laat men de frieten een half uur rusten, waarna ze in frituurvet (of -olie) van 180 °C gebakken worden tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Voorgebakken frieten ("diepvriesfrieten") zijn verkrijgbaar die dan nog maar één keer gebakken hoeven te worden.
quote:Op donderdag 11 september 2014 13:35 schreef Spongeboss het volgende:
Patatjes![]()
Friet... Het is friet.
Belg.quote:
Belgische patat bestaat wel. Dat heet een aardappel.quote:Op donderdag 11 september 2014 13:56 schreef Spongeboss het volgende:
Nee maar Belgische patat bestaat niet
Het belangrijkste is idd een goede frituurpan, vooral belangrijk dat de temperatuur volgens mij 174 graden is EN BLIJFT. Dit zal je thuis nooit lukken in je Tefal.quote:Op donderdag 11 september 2014 14:38 schreef escalatie het volgende:
Voor lekkere patat heb je nodig:
- Een goede frituurpan, het liefst met een hoog vermogen, die het vet snel op temperatuur brengt en ook stabiel op die temperatuur kan houden. Als je bijvoorbeeld diepvriespatat erin gooit zal de temperatuur snel dalen en dat moet de pan snel kunnen corrigeren.
- Ossewit, dus vast vet. Is gewoon lekkerder dan plantaardige olie en het kan hogere temperaturen aan, terwijl plantaardige olie bij een hoge temperatuur uit elkaar valt. Je ziet wel eens zo'n plastic smurrie in je pan dat komt dus hierdoor. Ossewit schijnt wel minder gezond te zijn en juist daarom is de juiste temperatuur ook weer belangrijk. Bij een te lage temperatuur zuigt de patat het vet op. En regelmatig vervangen natuurlijk.
- Goede kwaliteit patat. Het liefst zelf de aardappel schillen en 2x bakken, zoals eerder aangegeven in dit draadje, maar voor luie mens zou ik je favoriete patatboer vragen welk merk diepvriespatat hij gebruikt en deze bij de groothandel aanschaffen.
In Holland misschien, hier in Limburg is het friet.quote:Op donderdag 11 september 2014 13:57 schreef SgtPorkbeans het volgende:
[..]
In Nederland noemt men het gewoon patat.
punt.
In Noord Nederland noemden we het ook gewoon patat en in de randstad ook, Limburg is dus raar!quote:Op donderdag 11 september 2014 14:52 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
In Holland misschien, hier in Limburg is het friet.
Dat ben ik met je eens, toch is het voor ons friet (en volgens mij ook in Brabant). Maar aangezien Limburg deel is van Nederland is het in Nederland dus niet patat, maar patat/friet.quote:Op donderdag 11 september 2014 14:58 schreef JDx het volgende:
[..]
In Noord Nederland noemden we het ook gewoon patat en in de randstad ook, Limburg is dus raar!
Want Groningen, Drenthe, Friesland, Zeeland, Brabant, Utrecht, Gelderland en Overijssel tellen niet mee?quote:Op donderdag 11 september 2014 14:52 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
In Holland misschien, hier in Limburg is het friet.
Ik bedoel dat je niet kunt zeggen dat het patat heet in Nederland, want Limburg is ook Nederland en hier is het friet.quote:Op donderdag 11 september 2014 15:14 schreef SgtPorkbeans het volgende:
[..]
Want Groningen, Drenthe, Friesland, Zeeland, Brabant, Utrecht, Gelderland en Overijssel tellen niet mee?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |