abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144419972
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 13:42 schreef The_stranger het volgende:
als je nu eens aardappels in reepjes snijdt, deze twee keer frituurt en dan nog eens vergelijkt met de cafetaria. Dan zul je tot een ander oordeel komen.
Dit ja. Verse zelf gemaakte patat! :9~

Lang geleden. Denk dat ik dat zondag weer eens ga doen. :P
pi_144420064
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 13:54 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Fout:
[b]Belgische frieten

De frieten worden twee keer gebakken. Een eerste keer gaan de frieten het frituurvet of frituurolie (van ongeveer 160 °C) in om voorgebakken te worden. Tijdens die voorbak (5 à 6 minuten) wordt de rauwe aardappel vooral gekookt en niet zozeer gebakken, waardoor de aardappel een groot gedeelte van zijn vocht verliest. Na die voorbak laat men de frieten een half uur rusten, waarna ze in frituurvet (of -olie) van 180 °C gebakken worden tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Voorgebakken frieten ("diepvriesfrieten") zijn verkrijgbaar die dan nog maar één keer gebakken hoeven te worden.

Gast heel dit gebeuren doen ze om patat knapperig te maken dus wat is er fout aan mijn statement? Jij gaat er alleen uitgebreider op in.
pi_144420081
ik fint ovenfriet lekkerder.
Feitje van de dag: Negers lusten geen mayonaise.
pi_144420243
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 13:35 schreef Spongeboss het volgende:
Patatjes :')

Friet... Het is friet.
  donderdag 11 september 2014 @ 14:13:39 #30
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_144420414
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 14:01 schreef TheePols het volgende:
ik fint ovenfriet lekkerder.
dit idd, als je het goed doet.
pi_144420724
PATATES FRITES
U MAD?
pi_144420740
(Vlaamse/Boeren/Oma) Friet: breed en groot. zeer overheersende aardappelsmaak. vettig.
Patat: middelgroot, goed maatje voor je vingers. genoeg aardappelsmaak maar niet overheersend.
Franse frietjes: dun en lang. weinig aardappelsmaak, je proeft vooral het zout.

Patat *O*
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_144420841
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 13:36 schreef Spongeboss het volgende:

[..]

Frieten, flikkertje.
Belg.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_144420914
gvd al die rare mense hier

HET IS FRIET
pi_144420980
Zelfgesneden en gebakken friet wint het altijd van de snackbar.

Patat erken ik niet.
Get it and Bet it
  donderdag 11 september 2014 @ 14:38:11 #36
211937 escalatie
in ... 3..., 2..., 1...
pi_144421066
Voor lekkere patat heb je nodig:

- Een goede frituurpan, het liefst met een hoog vermogen, die het vet snel op temperatuur brengt en ook stabiel op die temperatuur kan houden. Als je bijvoorbeeld diepvriespatat erin gooit zal de temperatuur snel dalen en dat moet de pan snel kunnen corrigeren.

- Ossewit, dus vast vet. Is gewoon lekkerder dan plantaardige olie en het kan hogere temperaturen aan, terwijl plantaardige olie bij een hoge temperatuur uit elkaar valt. Je ziet wel eens zo'n plastic smurrie in je pan dat komt dus hierdoor. Ossewit schijnt wel minder gezond te zijn en juist daarom is de juiste temperatuur ook weer belangrijk. Bij een te lage temperatuur zuigt de patat het vet op. En regelmatig vervangen natuurlijk.

- Goede kwaliteit patat. Het liefst zelf de aardappel schillen en 2x bakken, zoals eerder aangegeven in dit draadje, maar voor luie mens zou ik je favoriete patatboer vragen welk merk diepvriespatat hij gebruikt en deze bij de groothandel aanschaffen.
pi_144421105
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 13:56 schreef Spongeboss het volgende:

Nee maar Belgische patat bestaat niet
Belgische patat bestaat wel. Dat heet een aardappel.
pi_144421127
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 14:38 schreef escalatie het volgende:
Voor lekkere patat heb je nodig:

- Een goede frituurpan, het liefst met een hoog vermogen, die het vet snel op temperatuur brengt en ook stabiel op die temperatuur kan houden. Als je bijvoorbeeld diepvriespatat erin gooit zal de temperatuur snel dalen en dat moet de pan snel kunnen corrigeren.

- Ossewit, dus vast vet. Is gewoon lekkerder dan plantaardige olie en het kan hogere temperaturen aan, terwijl plantaardige olie bij een hoge temperatuur uit elkaar valt. Je ziet wel eens zo'n plastic smurrie in je pan dat komt dus hierdoor. Ossewit schijnt wel minder gezond te zijn en juist daarom is de juiste temperatuur ook weer belangrijk. Bij een te lage temperatuur zuigt de patat het vet op. En regelmatig vervangen natuurlijk.

- Goede kwaliteit patat. Het liefst zelf de aardappel schillen en 2x bakken, zoals eerder aangegeven in dit draadje, maar voor luie mens zou ik je favoriete patatboer vragen welk merk diepvriespatat hij gebruikt en deze bij de groothandel aanschaffen.
Het belangrijkste is idd een goede frituurpan, vooral belangrijk dat de temperatuur volgens mij 174 graden is EN BLIJFT. Dit zal je thuis nooit lukken in je Tefal.

En dezelfde patat gebruiken als de patatboer natuurlijk.

Ik heb geen frituurpan meer, maar met verse patat uit de supermarkt (dus niet bevroren) kom je een heel eind.
pi_144421181
Ook de goede mayo is belangrijk, volgens mij gebruiken ze vaak van die Oliehoorn mayonaise.

En dat 2 keer bakken doet de snackbar op de hoek ook niet, dus zou niet hoeven.
pi_144421256
Friet O+ :9~




Patat (naam zegt al genoeg :r)
  donderdag 11 september 2014 @ 14:49:22 #41
408896 dincky
beschikbaar ^^
pi_144421389
hey eikel ooit van thuisbezorg.nl gehoord
pi_144421467
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 14:34 schreef SteveBudin het volgende:
Patat erken ik niet.
Awel, maar waar maakte ge dan uwen frieten van, als ge geenen patatten gebruikt, allez?
pi_144421469
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 13:57 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

In Nederland noemt men het gewoon patat.
punt.
In Holland misschien, hier in Limburg is het friet.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_144421585
geen lekkere frietjes thuis kunnen bakken, hoe kansloos ben je dan ;)

onterechte klacht patattenboer..
pi_144421605
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 14:52 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

In Holland misschien, hier in Limburg is het friet.
In Noord Nederland noemden we het ook gewoon patat en in de randstad ook, Limburg is dus raar!
pi_144421647
Patat thuis is veel lekkerder.

Patat.
"Schattie patattiee O+ :@" - richolio
pi_144421652
quote:
16s.gif Op donderdag 11 september 2014 14:58 schreef JDx het volgende:

[..]

In Noord Nederland noemden we het ook gewoon patat en in de randstad ook, Limburg is dus raar!
Dat ben ik met je eens, toch is het voor ons friet (en volgens mij ook in Brabant). Maar aangezien Limburg deel is van Nederland is het in Nederland dus niet patat, maar patat/friet.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_144421758
Patat/friet. Allebei is het lekker.
Ook in moeilijke tijden.
  donderdag 11 september 2014 @ 15:14:04 #49
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_144421982
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 14:52 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

In Holland misschien, hier in Limburg is het friet.
Want Groningen, Drenthe, Friesland, Zeeland, Brabant, Utrecht, Gelderland en Overijssel tellen niet mee?
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_144422036
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 15:14 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Want Groningen, Drenthe, Friesland, Zeeland, Brabant, Utrecht, Gelderland en Overijssel tellen niet mee?
Ik bedoel dat je niet kunt zeggen dat het patat heet in Nederland, want Limburg is ook Nederland en hier is het friet.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')