abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 26 oktober 2000 @ 16:22:27 #26
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_419084
quote:
Op 26 oktober 2000 14:29 schreef Moor het volgende:
<kehnip>Wat wel gebeurt, is wat Bus2 betreft, dat je wordt geconfronteerd met een jonge sociopaat als Koen.
...net zoals Koen wordt geconfronteerd met hun. En met een Mariska, een labiel typje, dat er eigenlijk ook niet in had moeten zitten, en Koen al helemaal niet kan 'handelen'.
quote:
Wat ik dus veroordeel, is dat mensen, in bovengenoemde gedwongen situatie, aan zulke personen als een Koen worden 'blootgesteld'.
ja maar Moor... ZIJ hebben een strategie gekozen (passief zitten wezen en hopen dat de tonnen jouw kant uitvliegen) en Koen heeft een strategie. De zijne werkt beter.
quote:
<kehnippie>Zeggen we dat ook als iemand verongelukt in een Rollercoaster ? Of roepen we dan: je mocht toch verwachten dat het apparaat in orde zou zijn?
Met dat verschil dat je aan een achtbaan echt bent overgeleverd, en bij een ongeluk nul,nul responstijd hebt. Bij de Bus heb je alle tijd om te reageren en te kijken wat er om je heen gebeurt en daarop in te haken. Dat doen ze niet, en pas als hun positie wordt bedreigd gaan ze meuten. Want waar was Bart (die nu Ruth ineens in alles gelijk geeft, Oh Ruth, was je nog maar hier ) als Mariska het weer moeilijk had? Als Sandra het moeilijk had met Richard? NEE, die eigenheimers nemen het alleen voor zichzelf op, en hun nieuwe strategie is puur gebaseerd op het feit dat ze nu zien dat ze het zo niet redden, en puur uit eigenbelang een verbond aangaan. Ieder is bang voor de eigen positie (en en passant gaan ze het nu ineens voor mekaar opnemen ).
quote:
Als wij allemaal zo goed denken te weten 'waarvoor ze kiezen', hoe komt het dan dat we steeds maar hun gedrag en hun gebrek aan assertiviteit niet begrijpen ?
Ja, maar dat is toch naief, Moor? Ze zitten GVD toch niet in een couveuse met om het kwartier een Olvarit-klysma? Als die lui in het dagelijks leven ook zo stram en nonflexibel zijn mag je blij zijn dat ze inmiddels zelfstandig een straat kunnen oversteken. Enig aanpassingsvermogen in het leven is normaal, en zeeeeker in een strijd om 5 ton .

Allen of het leuk is om naar te blijven kijken is een tweede natuurlijk.

V

Ja inderdaad, V. ja.
pi_419101
Amen Verbal..
Copyright © 2001 by Party-pooper, illegal use or quotting will be severely punished
pi_419476
Van de site van De Bus:
quote:
Spin raakt verstrikt in eigen web
geschreven door Koen

Is het moment aangebroken van psychologische oorlogsvoering, dan hoop ik dat tegenstanders degelijk voorbereid zijn. Dit is de kerngedachte die momenteel door mijn hoofd gaat. Voor het eerst in de BUS heeft de vijand toegeslaan. Jammer dat hij deze kleine veldslag verloren heeft. Het zou niet slecht zijn moest hij mij in deze uitdaging een rake klap verkocht hebben. Ik ben daarom nog steeds aan het wachten op een nederlaag om daarna bikkelhard terug te komen. Want ik zal mij als een soldaat door de oorlog worstelen. Moest ik in de loopgraven geraakt worden door een schot in mijn benen, dan nog zal ik mij met beide armen uit de slijk trekken. Een soldaat die heelhuids naar het thuisfront terugkeert, na een geruime periode weggeweest te zijn, heeft niet echt gevochten.

Maar nu genoeg verteld over mijn denkwijze. Want iedereen heeft gezien wat er gebeurd is. Het is eigenlijk allemaal maandagavond begonnen, een uurtje voor de live-uitzending. De sleuteltjes van mijn twee lockers waren plots verdwenen. Niemand wist van iets. Integendeel Richard, Bart en Mariska scholden me weer uit dat ik met een onnozel spel was begonnen. Tijdens de live-uitzending werd ik tot populairste passagier beloond. Richard mocht plaatsnemen op de bank. Na de uitzending barstte de frustratie en kreeg ik afgunstige blikken. Mariska en anderen waren schijnheilig geweest door mij te feliciteren in de uitzending.
Diezelfde avond loog Mariska opnieuw door niet toe te geven dat ze geroddeld had over Sandra. Ik was daar toevallig samen met anderen getuige van. Maar Mariska verdraaide haar gedane uitspraak door het voordeel aan haar kant te krijgen. Zelfs Zoë was oneerlijk.

Er ontstond weer een ruzie zoals gewoonlijk na de live-uitzending. Maar goed, 's avonds kon ik nog steeds niet in mijn kastjes. s' Nachts werkte ik een plan uit... Terug kreeg ik genot in het besef dat er weer een fantastisch spel zou ontstaan... s' Anderendaags echter werd ik betrapt bij het demonteren van Richard´s locker en kwam ik net 2 minuten te kort om het uitgestipte spel af te werken. Ik had het wel klaar gespeeld om mijn kast te openen en van een ander slot te voorzien, zodat ik ze kon afsluiten. De dader zou diezelfde avond ogen open trekken als ik mijn kastje zou openen, daarvan was ik zeker. Toch was ik genoodzaakt om mijn speltactiek te veranderen. Vandaag rond de middag kreeg de dader een enorme tegenslag te verwerken toen er een gele kaart kwam. Bart, de eerlijk lijkende brave jongen werd gesanctioneerd met een persoonlijke gele kaart wegens diefstal van andermans sleuteltjes en het niet zelf oplossen van het probleem. Ik kreeg een waarschuwing dat ik nooit meer aan de lockers mag prutsen. Hij was deze morgen samen met Richard naar de redactie gestapt om mij aan te klagen dat ik de kast van Mariska vrijwillig had afgesloten. En nu dat ik duidelijk had gemaakt de sleutel niet terug te geven vooraleer de dader zich zou bekend maken aan mij, wist hij blijkbaar geen uitweg meer. Hij moet zeker en vast aangevoeld hebben dat ik deze keer lang zou volhouden. Hij was echter wel vergeten dat hij mijn reactie zelf had uitgelokt. Zo blijkt maar weer dat Bartje en Richard vol zitten met afgunst tegen mij maar dat ze te dom zijn om een bikkelhard spel in handen te houden. Integendeel ze zijn klemgeraakt in hun eigen geplaatste strop om mij te strikken. Iemand die mij erin wil luizen moet weten dat allert zijn een wapen is dat ik van thuis heb meegesmokkeld. Het plezier kon dan ook niet op voor mij toen ik Bart om uitleg zag vragen hoe de wasmachine werkt.


Vooral de volgende zin viel me in bovenstaand stukje op:
Een soldaat die heelhuids naar het thuisfront terugkeert, na een geruime periode weggeweest te zijn, heeft niet echt gevochten.

Tizz duidelijk dat met name Bart en Zoe soldaten zijn die door zich zo weinig mogelijk in de loopgraven te vertonen de oorlog proberen te overleven.

  zaterdag 28 oktober 2000 @ 02:08:27 #29
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_423853
Mooi huzarenstukje van Koen. Heel goed geschreven ook. Het is echt hors categorie waar hij mee bezig is. Net zoals hier te voren was geopperd: iedereen dacht, die tijd in zo'n bus zit ik uit, beetje mainstream, mezelf profileren als het safe is, anders op de vlakte blijven, en dan hou ik het wel een end vol.

Goed dat men zich helemaal geen raad weet en afglijdt naar orgiegedrag. Ook al is het voor een schamel publiek...

  zaterdag 28 oktober 2000 @ 02:09:41 #30
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_423856
Mooi huzarenstukje van Koen. Heel goed geschreven ook. Het is echt hors categorie waar hij mee bezig is. Net zoals hier te voren was geopperd: iedereen dacht, die tijd in zo'n bus zit ik uit, beetje mainstream, mezelf profileren als het safe is, anders op de vlakte blijven, en dan hou ik het wel een end vol.

Goed dat men zich helemaal geen raad weet en afglijdt naar orgiegedrag. Ook al is het voor een schamel publiek...

  zaterdag 28 oktober 2000 @ 02:24:21 #31
1197 DiEr
inspiratieloos
pi_423885
Ik vraag me af of er een ander publiek naar de Bus kijkt dan naar BB. Het Bus-publiek heeft tenslotte Koen erin gehouden, terwijl het BB-publiek Ed eruit stemt. Nu zijn beide personen niet direct met elkaar vergelijkbaar, maar toch wel in de zin dat beiden het programma minder saai maken. In die zin dat beiden de andere bewoners uit de tent lokken waarin ze (zoals ook al in dit topic is aangestipt voor de Bus en ook geldt voor BB) zo graag willen blijven zitten gedurende de duur van het programma.

Zou er een ander publiek kijken?

"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety." Benjamin Franklin
  zaterdag 28 oktober 2000 @ 04:37:34 #32
5955 Miracle
Been there, done that
pi_423976
Ben compleet verdwaald hier, maar ik geef je gelijk.
De motivering om Ed eruit te stemmen van velen is mij nog steeds niet duidelijk.
Verschil in publiek zit hem voornamelijk in de insteek, niet zozeer in de mensen.
Koen heeft het spel ook wat beter uitgelegd dan Ed, publiek wist wat hij aan het doen was, Ed is helaas og steeds grotendeeels onbegrepen.
1 ding loopt paralel: medebewoners stoten de persoon af uit eigen belang, niet uit oogpunt van verschil van opvattingen!
Doordevil: Het is verdomme net de Kelly family die uitrust van een uitputtende tournee
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')