abonnement Unibet Coolblue
pi_149086012
Als de plinten goedkoop moeten kan je een paar platen mdf met lakdraagfolie in stroken laten zagen, freesje erlangs en je hebt goedkope plinten. Kopse kanten moet je dan wel nog even gronden.
pi_149475332
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 21:03 schreef usernaamvergeten het volgende:
Als de plinten goedkoop moeten kan je een paar platen mdf met lakdraagfolie in stroken laten zagen, freesje erlangs en je hebt goedkope plinten. Kopse kanten moet je dan wel nog even gronden.
Thnx voor de tip! Ik ga daar nog eens goed naar kijken!

Ondertussen zijn we weer wat opgeschoten. Al het tegelwerk is klaar en de badkamer is bijna helemaal ingericht. Daar moet alleen nog een douchescherm komen en de radiator moet nog opgehangen worden. Helaas zijn de radiatoren voor de rest van het huis nog niet geleverd... Deze zouden eind januari binnenkomen maar wordt nu waarschijnlijk pas half februari.

De radiatoren zijn zo ongeveer het enige grote wat nog moet gebeuren. Morgenmiddag komen de deuren naar de patio binnen en kan het glas besteld worden. Als dat ook geplaatst is kan het dak eruit en kan alle het houtwerk geschilderd worden (de muren en plafonds zijn gedaan). Maar, dat schilderen hangt ook nog op de radiatoren. Er is nu al maanden geen enkele warmtebron in het huis waardoor de kans op werking van de deuren e.d. groot is. Pas als de boel op temperatuur is wil ik de deuren op maat gaan maken om te voorkomen dat ze toch nog te groot zijn of juist te klein. Pas na dit op maat maken kan pas geschilderd worden. Verwarming is nu dus het belangrijkste. Hopelijk zijn de radiatoren er snel aangezien ik van alle kanten het dringende advies krijg om het huis langzaam te verwarmen (met ca 1 graad per 1 a 2 dagen) om extreme werking van alles in het huis te voorkomen. Daar mag ik dus wel 1 a 2 weken voor uittrekken...

Weer wat foto's:

De bijkeuken


De patio (die toch betegeld is aangezien een stortvloer en moeilijk was ivm afschot en veel te duur bleek te worden)


Het toilet







En de badkamer met de watervalkranen.
pi_149475801
Mooi werk ondanks de vertraging.

En de mooiste play van de wereld :7

Succes met opwarmen w/
pi_149476026
Jammer dat de rechter muur in de patiotuin niet haaks staat. :{
pi_149477500
Die spots op de gang is dat in of opbouw?

Heb je misschien een linkje?
  zondag 8 februari 2015 @ 18:01:12 #131
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_149478917
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 16:37 schreef ColtZ40 het volgende:
Jammer dat de rechter muur in de patiotuin niet haaks staat. :{
Check even de plattegrond op pagina 1, dan is de hoek van die muur een stuk logischer.

Mooi weer wat progressie. De puntjes op de i komen in zicht!

Maareh... Wanneer gaat nou die zaag in het dak? Want je bent nog steeds de enige die ik ken met een patio met een plafond ;)
  Milf zondag 8 februari 2015 @ 19:00:49 #132
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_149481096
Gaat er steeds mooier uitzien.
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_149484937
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 16:37 schreef ColtZ40 het volgende:
Jammer dat de rechter muur in de patiotuin niet haaks staat. :{
Zie inderdaad de tekeningen eerder in dit topic. Door de patio een schuine muur te geven zijn de kamers recht wat bij binnenruimte praktischer is. Het is ook niet de bedoeling om daar te gaan zitten ofzo, daar komt een trap naar het dak + terras.

quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 17:22 schreef xaban06 het volgende:
Die spots op de gang is dat in of opbouw?

Heb je misschien een linkje?
Dat zijn inbouw led spots. Geen idee of ik de link hier zomaar kan plaatsen, dus heb die in een bericht gestuurd.

quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 18:01 schreef Barrah het volgende:

[..]
Maareh... Wanneer gaat nou die zaag in het dak? Want je bent nog steeds de enige die ik ken met een patio met een plafond ;)
Hopelijk zo snel mogelijk... Al ben ik wel blij dat dat gat er nu nog niet zit!
pi_149968215
De laatste loodjes...

Eindelijk is er verwarming in het huis! De levering van de radiatoren was helaas wat vertraagd, in plaats van eind januari waren ze vorige week binnen. Afgelopen weekend heeft de loodgieter ze geïnstalleerd en kan er dus gestookt worden! Toen ze geïnstalleerd werden was het 16 graden in huis. Dat hebben we als startpunt genomen en verhogen de temperatuur nu elke dag met 0,5 graden. Vandaag hebben we de thermostaat op 17,5 graden gezet. Van het weekend zitten we dan op 20 graden waar ik het huis constant op hou voor een paar dagen. Kan ook niet anders, want de tijdelijke thermostaat is enkel aan/uit op een ingestelde temperatuur. Als we er wonen wordt deze vervangen door een slimmer exemplaar welke reageert op aanwezigheid en begint te stoken als we ons richting huis begeven of juist stopt als we ons daar vandaan verplaatsen.

Een foto van de radiatoren (niet heel boeiend, maar voor ons wel weer een mijlpaal):


Ook zijn de plinten intussen besteld. We hebben nog gekeken naar de tip van usernaamvergeten:
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 21:03 schreef usernaamvergeten het volgende:
Als de plinten goedkoop moeten kan je een paar platen mdf met lakdraagfolie in stroken laten zagen, freesje erlangs en je hebt goedkope plinten. Kopse kanten moet je dan wel nog even gronden.
Als ik op deze manier stroken zou laten zagen zou dat ca 200 euro gaan kosten voor de hoeveelheid die ik nodig heb en moest ik ze zelf nog fresen. Op internet heb ik een site gevonden waar ik voor 250 euro de benodigde hoeveelheid kant en klaar gefreesd kon kopen. Die zijn intussen inclusief neuten en koplatten besteld en kunnen we aanstaande weekend op gaan halen. Nu nog even een busje huren, want 170 meter hout in planken van 2,44 meter passen niet in de auto...

Het moet er dan zo uit gaan zien:


Ook hebben we een afspraak met de schilder voor het schilderen van al het houtwerk in het huis. Maandag aanstaande begint hij met het plaatsen van de plinten/neuten/deurlijsten en het schilderen van alles. Hij verwacht met 2 man ca 10 dagen bezig te zijn (blij dat ik het niet zelf doe!). Terwijl hij bezig is komt het glas voor de patio binnen waardoor dat ook helemaal afgewerkt kan worden.

Qua werkzaamheden binnen is het dan klaar en bewoonbaar!!!

Met de loodgieter is een afspraak gemaakt voor het gat in het dak zodat de patio eindelijk een patio wordt. Als het binnenkort een keer een dag of 3 droog is volgens de weersvoorspelling zaag ik zelf het gat in het dak (wat ik best wel spannend vind, maar heb goede instructies gekregen) waarna hij het een dag later weer waterdicht maakt en afwerkt. Ik hoop dat het na volgende week snel een keer een paar dagen droog blijft!

Ondertussen zijn we ook eindelijk weer aan het denken richting de verhuizing. Streven is nu 3e week van maart. Fingers crossed dat er niets meer tussendoor komt...
pi_149968294
Wat een fijne mijlpaal, verwarming _O_

Ben wel benieuwd waar je je plinten vandaan hebt. Ik moet ze ook nog halen :)
pi_150180246
Ziet er supergaaf uit! Die plinten zijn _O_
Ik neem aan dat je ze zelf nog moet schilderen ?
Heb je een linkje van de site waar je deze plinten besteld hebt?
pi_150184636
De plinten en deurlijsten zijn binnen!





Morgen begint de schilder met monteren en al het houtwerk te schuren en schilderen. Hij denkt ca 10 dagen bezig te zijn...

Gisteren was het weer redelijk, dus een kijkje op het dak genomen. Was toch wel benieuwd naar het uitzicht straks vanaf het dakterras:


Kan niet wachten tot het er ligt en we er gemakkelijk kunnen komen! Woensdag komt het glas voor de patio binnen, hopelijk hebben we snel daarna een paar dagen mooi weer zodat het dak uit de patio verwijderd kan worden en we kunnen gaan kijken naar een trap om op het dak te komen...
pi_150428582
Het einde begint in zicht te komen! Afgelopen week zijn alle deurlijsten, plinten en neuten geplaatst. Ook is een groot deel van het schilderwerk gedaan en is het glas in de kozijnen rond de patio geplaatst. Volgend weekend wordt het mooi weer, dus kijken of ik dan met de loodgieter een afspraak kan maken voor het openen van het dak.

Vandaag mochten we gaan opruimen en schoonmaken. Er hoeft praktisch niet geschuurd meer te worden en bijna overal zit de eerste laag verf op. Komende week worden de restanten voor de 1e keer gelakt en daarna de 2e laag. Nu overal de stucloper weg is ziet het er weer heel anders uit. Voor ons gevoel is de woonkamer zeker de helft groter geworden! Wat een verschil!









We zijn heel blij met het resultaat. Uiteraard zijn er wat kleine puntjes die we nu anders gedaan zouden hebben, maar we zijn hier erg blij mee!

Nu in ons oude huis alles inpakken en alles nog een paar keer goed schoonmaken, en volgens de huidige planning staat 18 maart de verhuizer voor de deur! Hopelijk werkt het weer mee en zit het gat dan ook in het dak...
  zondag 8 maart 2015 @ 19:35:19 #139
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_150428793
Heel mooi geworden en ook erg mooie vloer!

Dat wordt genieten :)
Laat die handjes wapperen!
pi_150429095
Het ziet er echt mooi uit op de foto's. Hopelijk is het in het echt nog mooier en ook precies zoals jullie het wilden hebben.

Succes met inpakken en verhuizen. Ik ga in dezelfde week over, maar ik moet eerst nog wel even de sleutel in ontvangst nemen op 16 maart.
  Moderator zondag 8 maart 2015 @ 20:36:27 #141
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_150432303
Wauw. Mooi!
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_150486988
Geweldig! ik wou dat ik de ballen had om hier aan te beginnen!

Gefeliciteerd!
Keep on Tripp'n
pi_150487764
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:56 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Dat moet een houten schuurtje op het dakterras worden, om de sfeer van een zolderkamer na te bootsen.
:D
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 09:55:01 #144
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_150488852
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 07:40 schreef MiestOr het volgende:
Geweldig! ik wou dat ik de ballen had om hier aan te beginnen!
Ik vraag mij af of TS dat nu ook nog wel heeft, bedenkende wat er allemaal misgelopen is :P
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
  dinsdag 10 maart 2015 @ 10:07:50 #145
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_150489079
Wat een heerlijke keuken O+
Spoilers!
pi_150495365
Prachtige keuken! Is het een Häcker Systemat als ik vragen mag? Zo ja dan hebben wij dezelfde, met hoge kasten in dezelfde kleur. Al bijna 5 jaar nu, en nog steeds zeer tevreden.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 15:17:30 #147
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_150496689
_O_
  dinsdag 10 maart 2015 @ 15:40:45 #148
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_150497363
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 21:12 schreef Puala het volgende:
Ben wel benieuwd waar je je plinten vandaan hebt. Ik moet ze ook nog halen :)
Ook benieuwd naar!

PS. je mag gewoon links plaatsen hier hoor :)
Laat die handjes wapperen!
pi_150497455
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 15:40 schreef Gieliovd het volgende:

[..]

Ook benieuwd naar!

PS. je mag gewoon links plaatsen hier hoor :)
plintopmaat ;)
  Moderator dinsdag 10 maart 2015 @ 20:13:16 #150
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_150507008
Wauw, wat een ruimte ! ^O^
De plinten staan ook meer dan prima; prachtig gewoon :Y lijk net een echt jaren 30 appartement



Alleen die dimmer of schakelaar die net niet in het midden tussen alles in staat vind ik als elektricien behoorlijk storend :X
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')