abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 30 november 2014 @ 21:07:22 #101
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_147161612
registreer om deze reclame te verbergen
Belangrijker dan het halen van de deadlines is het blijven doorwerken door de aannemer en de communicatie met het bedrijf. Hoe vaak zie je niet dat de inzet van bedrijven bij het missen afspraken zich ineens veel minder of zelfs niet vertonen. Ik lees uit je reactie dat je realistisch bent en, ook al moet je daarvoor slikken dat men de afspraken niet is nagekomen, dat wilt voorkomen...

Mooi vloertje!
pi_147162845
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 21:07 schreef Barrah het volgende:
Belangrijker dan het halen van de deadlines is het blijven doorwerken door de aannemer en de communicatie met het bedrijf. Hoe vaak zie je niet dat de inzet van bedrijven bij het missen afspraken zich ineens veel minder of zelfs niet vertonen. Ik lees uit je reactie dat je realistisch bent en, ook al moet je daarvoor slikken dat men de afspraken niet is nagekomen, dat wilt voorkomen...

Mooi vloertje!
Dat de aannemer doorgaat is inderdaad mijn prioriteit. Dan maar een paar dagen later. Of dat hij het nu in 1 week tijd snel afmaakt maar kwalitatief slecht of een weekje extra krijgt maar het goed doet. Dan kies ik voor het laatste. Maar het gesprek van gisteren zou wel bepalen of hij door mocht gaan of niet. Uiteindelijk krijgt hij het voordeel van de twijfel en gaat hij verder. Wel heb ik hem gisteren letterlijk meegenomen naar de leveranciers, de nog benodigde spullen laten bestellen, meenemen en in het huis laten leggen. Hij krijgt zijn restant geld pas als het klaar is. De komende week gaat er ook 2x per dag iemand kijken naar de voortgang.

Voor nu is het belangrijkste dat 10 dec de plaatsing van de keuken uitgevoerd kan worden. Als er dan op andere plaatsen nog een en ander moet gebeuren is dat geen groot probleem.

[ Bericht 15% gewijzigd door fingie op 30-11-2014 22:20:40 ]
  zondag 30 november 2014 @ 22:42:54 #103
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_147167281
Ziet er goed uit allemaal O+
O+
pi_147713027
registreer om deze reclame te verbergen
Helaas... De afbouw gaat minder voorspoedig als gedacht... Ik kan beter zeggen, die ligt praktisch stil op dit moment.

De aannemer werd ondanks afspraken weer steeds slechter bereikbaar, totdat hij vorige week ineens compleet vertrokken was. Alle gereedschappen weg, en niemand aanwezig. En uiteraard wordt de telefoon niet meer opgenomen als we bellen. Daarnaast bleek dat hij zich medio oktober uitgeschreven heeft bij de Kamer van Koophandel.

Bij een goede inventarisatie wat hij nog moest doen bleek daarnaast dat er enkele (gelukkig corrigeerbare) fouten gemaakt zijn. Bijna alles is half gedaan. Niets is helemaal af.

Uiteraard heb ik hem in gebreke gesteld en aansprakelijk gesteld voor de extra kosten. Niet dat ik verwacht dat daar veel uitkomt, maar met niets doen win je sowieso niets. Daarnaast heb ik aangifte gedaan wegens diefstal tegen hem. Door mij aangeschafte materialen zijn verdwenen uit de woning.

Gelijk heb ik nieuwe aannemers laten komen om een prijs te roepen voor de afbouw. Daaruit kon ik maar 1 conclusie trekken: ze gaan over lijken! Op offertes zie je dan: "Afmonteren en uitzoeken elektra, 5 dagen". Afgelopen weekend heb ik zelf de boel goed bekeken, de boel afgelast en aangesloten waar nodig en afgemonteerd. Duur: 1 dag. Als ik het in 1 dag kan doen, neem ik aan dat een elektricien daar minder tijd voor nodig heeft. Nog een voorbeeld: "Timmerwerk, 12 dagen". Voor die 30m2 vloer die nog gelegd moet worden en het goed afhangen van deuren en monteren van ramen? Sorry hoor, maar overdrijven is ook een vak. "Aanleg CV en uitzoeken leidingwerk, 5 dagen". In 2 uur had ik alle leidingen geÔdentificeerd en de ontbrekende leidingen gevonden. Het ophangen van radiatoren, verleggen van leidingen en aansluiten van de nog los liggende leidingen kost 1 dag, misschien 2 volgens opgaaf van een bevriende loodgieter... Of een ander, 5 weken, 4 man fulltime. Man, dat huis hoeft niet vanaf kaal opnieuw opgebouwd te worden!

Ik heb daarom besloten om 2 weken vrij te nemen en zelf de komende tijd een hoop te gaan doen. Voor de zaken die ik niet kan of wil doen zal ik specifieke hulp inschakelen. Geen aannemer meer voor de rest. Ik bepaal zelf wie wat gaat doen. Het kost wat geregel, maar zo weet ik in ieder geval dat er geen misbruik gemaakt wordt van de situatie. Waarschijnlijk duurt het daardoor iets langer, maar mijn invloed is wel groter.

Maar goed, de elektra is nu praktisch helemaal klaar (er moet nog 1 nieuwe groep + aardlek aangelegd worden, bedrading ligt maar moet alleen nog aangesloten worden in de meterkast) en, de keuken staat! Dat is dan ook het enige wat af is tot nu toe...

Om mooi af te sluiten, een foto van de keuken:
DSC03738.JPG

DSC03739.JPG

DSC03741.JPG

OP zich niet handig dat de keuken er staat terwijl er bv nog geschilderd moet worden, maar de keuken zou geplaatst worden 1 dag nadat de aannemer vertrokken was. Dit kon ik niet meer tegenhouden. Gelukkig heeft de monteur (in overleg) het folie laten zitten waardoor de kans op schade kleiner is door de extra beschermlaag.
pi_147714518
Enorm balen van je aannemer zeg.. Wel goed dat je aangifte hebt gedaan en hem in gebreke hebt gesteld!

Kan me voorstellen dat je nu dingen liever zelf doet, zeker ook als je kijkt naar hoeveel tijd aannemers voor bepaalde zaken stellen. Hopelijk voorloopt het nu allemaal voorspoedig!

Mooie keuken, lekker ruim opgezet ook ^O^
pi_147714528
Vervelende situatie van die aannemer, maar die keuken maakt dat weer helemaal goed, ziet er strak uit.
pi_147714557
registreer om deze reclame te verbergen
Oef, wat een tegenslag -O-

Succes met afwerken van je mooie stulp!
pi_147715032
Wat een streek van die aannemer.. Naast vertraging in tijd, heb je ook nog financiŽle schade? Of had hij nog zoveel van je tegoed dat je aardig rond komt?
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_147718866
Die keuken ziet er echt heel goed uit. Inderdaad lekker ruim, maar ook netjes afgewerkt! Kan eigenlijk niet wachten tot het folie eraf is en de vloer zichtbaar is, de kleur/uitstraling is nu anders en ik verwacht dat het alleen maar beter wordt.

Die afwerking gaat nog wel wat tijd kosten. We hadden gepland om morgen te verhuizen. Gelukkig had ik de verhuizer nog net niet definitief vastgelegd, dat was een puntje op mijn todo lijst voor de dag dat hij verdween. Die verhuizing is nu minimaal een maand uitgesteld. Het is zeker nog niet bewoonbaar, er is bijvoorbeeld nog geen verwarming aanwezig. De CV ketel hangt, maar zonder radiatoren heb je daar weinig aan.

Het plafond in het midden is er (achteraf) gelukkig nog niet uit. Die hele patio moet nog afgedicht worden, de vloer gelegd en de riolering aangesloten. Daar moet echt naar verhouding nog het meeste aan gedaan worden.

Uiteraard is er financiŽle schade. Naast de het langer in de huidige woning blijven (wat gelukkig gemakkelijk geregeld was) hou je toch rekening met een budget op basis van opgegeven kosten. Dit gaat nu zeker niet gehaald worden. De aannemer had nog niet volledig betaald gekregen, er zou een restant overblijven bij oplevering. Die oplevering is er niet (door hem) en dus krijgt hij dat geld niet. Maar, punt is wel dat hij een offerte heeft gegeven die niet haalbaar is. Naast de extra kosten voor andere vakmensen voorzie ik alleen aan materiaal al een extra bedrag bovenop de oorspronkelijke begroting van § 10.000-§15.000... Ik heb aangekondigd deze extra kosten op hem te gaan verhalen (hij bleef tot het laatste moment volhouden de planning te halen en financieel goed uit te komen), maar ja, ook daarvan moet maar afgewacht worden of daar ooit iets van terecht gaat komen.

En, achteraf, heb ik erg weinig betaald voor wat er uitgevoerd is maar ik heb wel betaald wat er afgesproken was. Achteraf heb ik begrepen dat geld ook het probleem was. Ik heb betaald wat vastgelegd was, maar hij kwam er achter dat zijn begroting veel te optimistisch was. De door hem ingehuurde mensen liepen te klagen dat ze maar geen geld kregen (en dat dat aan mij zou liggen). Als hij nou gewoon een keer daarover begonnen was (ik begon ook mijn vraagtekens te krijgen bij zijn offerte), hadden we daar denk ik vast wel uitgekomen. Hij heeft er echter nooit iets over gezegd en is zonder mededeling vertrokken. De makkelijke oplossing voor hem denk ik. Geen idee. Maar de consequenties zijn wel voor hem als het aan mij ligt.

Al met al flink balen...

[ Bericht 1% gewijzigd door fingie op 18-12-2014 21:26:41 ]
pi_147722440
Voor hem de kop in het zand en daarna vluchtgedrag.. Gelukkig kun je zelf je handen laten wapperen :Y. Succes in ieder geval!
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_147724754
Wow een topic waarvan ik me afvroeg hoe het ermee ging, maar niet gedacht het zo terug te zien.

Zit de badkamer en wc er al wel werkend in?
pi_147747993
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 22:55 schreef eltinio het volgende:
Zit de badkamer en wc er al wel werkend in?
Er hangt een werkende wc (maar, het tegelwerk moet nog afgemaakt worden en daar moet nog eea gestuct worden.

In de badkamer heb ik een bad staan en is een deel van het tegelwerk gedaan. De leidingen lopen er ook. Maar bruikbaar als badkamer is het in ieder geval niet.

Vanmiddag is er een loodgieter geweest voor het afmaken van de CV installatie. De leidingen liggen (maar niet allemaal aangesloten) maar er hangt in het hele huis nog geen enkele radiator. Het kan geen kwaad om een beetje warmte in het huis te krijgen. Hoop alleen dat de vloer (waar die ligt) dan niet teveel gaat werken.

Volgende week gaat hij de leidingen aansluiten en de boel afpersen om zeker te weten dat het allemaal dicht is. Hij zag namelijk dat een deel van het oorspronkelijke leidingwerk gebruikt is en daarop aftakkingen zijn gemaakt. Het oorspronkelijke systeem was met Unicor koppelingen en het nieuwe is Henco. Hij vraagt zich af of dat goed gaat. Om het zeker te weten gaat hij controleren of het luchtdicht is en op 8 (of 10) bar afpersen. Als dat het houd geeft de CV met 2bar waarschijnlijk geen problemen, tenzij warm/koud invloed heeft. Fingers crossed dat het allemaal goed zit.

Als dat goed is allemaal heb ik voor de kerst radiatoren hangen.
pi_148819004
Het is weer tijd voor een update na een maand stilte.

Er is een hoop gebeurd in het huis. De weken rond kerst ben ik voornamelijk bezig geweest met de elektra en andere kleine dingen. Ook is er een loodgieter bezig geweest om de CV installatie af te maken en te controleren. Gelukkig weinig rare dingen, behalve 1 stuk loze leiding in het CV circuit waar de aanvoer en retour op elkaar doorverbonden waren. Dat was ca 10 meter aan loos circuit wat voor problemen gezorgd had kunnen hebben. Aan de hand van de vele foto's die ik heb gelukkig kunnen uitvinden waar het probleem vermoedelijk moest zitten, en daar zat het ook. Toen dat opgelost was is alles afgeperst en goed bevonden. De radiatoren zijn besteld maar hebben een levertijd van ca 3 weken. Die verwacht ik nu eind januari. Dan hebben we dus eindelijk verwarming...

Omdat uit het afpersen niets raars kwam kon eindelijk de vloer dicht. Dat hebben we daarom nu gedaan. Nog een klein stukje parket leggen en dan is dat ook klaar.

Via via hebben we de stucadoor die het eerste deel van de woning heeft gestuct weten te vinden. Hij was gelukkig bereid om de rest ook af te stuccen en te schilderen. Daar is hij van de week mee begonnen. Ook heeft hij een stukje betegeld en de patio geÔsoleerd. Omdat hij geen ervaring heeft met elektrische vloerverwarming tegelt hij de badkamer niet af. Daar leggen we toch elektrische vloerverwarming neer aangezien we met radiatoren de benodigde capaciteit niet halen in de badkamer (en de rest van het huis maar net...). Een andere tegelzetter is inmiddels begonnen met de badkamer. Morgen of dinsdag is die als het goed is klaar.

Gelukkig dus weinig fouten van de eerste aannemer tegengekomen. Eigenlijk alleen de loze cv leiding en achter de keuken een paar niet aangesloten stopcontacten (handig!). Verder alleen wat kleine dingen waarvan we ons afvragen waarom hij dat zo gedaan heeft (maar dat zal altijd wel zo zijn denk ik).

Er zit dus eindelijk weer schot in het geheel! We hopen nu half februari over te kunnen....

Wat foto's:
DSC03747.JPG
DSC03751.JPG
Voorbereidingen voor de vloerverwarming

DSC03779.JPG
DSC03783.JPG
Egalisatielaag waar de verwarming in ligt

DSC03767.JPG
DSC03771.JPG
Het toilet helemaal betegeld

DSC03753.JPG
DSC03755.JPG
Isolatie in de patio, nu nog wapening ertegen en dan afwerken en glas in de kozijnen. Het linker deel van de vloer heb ik zelf gestort, ik moet nog een beetje oefenen... (volgens kenners was het veel te droog gestort terwijl ik netjes de mengverhoudingen van de verpakking heb aangehouden...)

DSC03763.JPG
DSC03765.JPG
(Een deel van) de gang met verlichting

DSC03773.JPG
DSC03775.JPG
De entree is gestuct (achter het hekwerk komen nog houten platen)

DSC03787.JPG
Het parket verder gelegd.

DSC03795.JPG
Je zou het niet zeggen, maar het parket is deze kleur. Dat wordt nog behoorlijk schoonmaken ben ik bang...

DSC03791.JPG
Het laatste stuk vloer wat nog gelegd moest worden, dit heb ik vandaag gedaan.

DSC03801.JPG
En de eerste deurklink die ik gedeeltelijk geplaatst heb.

Nog te doen:
- ca 1000m2 aan wanden/plafonds schilderen
- al het houtwerk schilderen
- badkamer en bijkeuken aftegelen
- plinten/deurlijsten plaatsen
- vloer in de patio kiezen/regelen
- patiomuur afwerken
- glas in de kozijnen van de patio en deuren plaatsen
- gat in het dak maken en afwerken (terras komt waarschijnlijk pas van de zomer, maar het gat wil ik wel al hebben)
- radiatoren ophangen
- schoonmaken.... ;(
- verhuizen :)
pi_148819434
Petje af voor al het werk dat je al hebt verricht en dat wat nog gaat komen!
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_148819744
Wat fijn dat het meeviel met de schade die je had van de vorige aannemer zeg!

Is het leggen van het parket te doen met al die schuine muren?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_148820436
Heel erg gaaf om weer een update te zien en gelukkig viel de schade mee.
  zondag 18 januari 2015 @ 21:39:17 #118
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_148821663
Mooi! Het wordt een huis!

(Kek tegeltje heb je uitgezocht voor de badkamer en toilet. Lijkt het nu alsof de spoelknop niet in het midden zit, of komt dat nog goed met de afdekplaat?)
pi_148822182
quote:
1s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Is het leggen van het parket te doen met al die schuine muren?
Ja, wel is het heel veel zaagwerk (eigenlijk elke plank), maar ondanks dat het er niet zo uitziet is elke kamer bijna recht. Dus het deel wat afgezaagd wordt kan zonder aanpassingen weer aan het begin gebruikt worden alsof het allemaal recht is. Alleen de banen tegen de muren is wel goed opmeten, controleren, opmeten en veel zagen.

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:39 schreef Barrah het volgende:
(Kek tegeltje heb je uitgezocht voor de badkamer en toilet. Lijkt het nu alsof de spoelknop niet in het midden zit, of komt dat nog goed met de afdekplaat?)
De spoelknop zit in het midden. Door de tegel lijkt het van niet. De vorige aannemer is niet vanuit het midden gaan tegelen, wat je ziet aan dat hele kleine randje links. Maar, had hij wel in het midden begonnen had je aan 2 kanten een heel klein randje gehad tegen de muren wat heel veel snijverlies zou geven (de afgesneden tegels kunnen bijna nergens anders gebruikt worden).
pi_148823136
ik viel idd ook over de tegeltjes van het toilet. kom uit een tegel/straatfamilie waar uitkomen met een tegel/steen kleiner dan de helft een doodzonde is. al helemaal zo'n priegelstukje links waarbij het extra opvalt dat de muur niet helemaal recht is.

als hij met een passtuk was begonnen zaten er niet aan beide kanten een klein randje, maar een bijna hele tegel. Snijverlies van zo'n achterwandje is te verwaarlozen. of je nu een heel stuk van de laatste tegel moet afsnijden of van links en rechts een klein stukje, dat maakt weinig verschil.

Verder begint het wel erg mooi te worden! wat iemand al opmerkte, het wordt nu een huis :D
  maandag 19 januari 2015 @ 12:08:45 #121
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_148835518
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:52 schreef fingie het volgende:
De spoelknop zit in het midden. Door de tegel lijkt het van niet. De vorige aannemer is niet vanuit het midden gaan tegelen, wat je ziet aan dat hele kleine randje links. Maar, had hij wel in het midden begonnen had je aan 2 kanten een heel klein randje gehad tegen de muren wat heel veel snijverlies zou geven (de afgesneden tegels kunnen bijna nergens anders gebruikt worden).
Zonde van zijn gemakzucht. In een offerte wordt door aannemers voor zaken als tegels zetten vaak gerekend met een prijs per m2, en hier zou gewoon rondom snijwerk (minimaal 2 zijden) bij in moeten zitten. Had hij het een halve tegel verschoven, dan was het mooi symmetrisch geweest allemaal. Nog een voordeel is dat je dan een tegel in het midden hebt in plaats van een voeg, zodat enig verschil dat er dan nog kan zijn minder opvalt. En zo valt ook verloop aan de randen minder op trouwens. Maar goed, je krabt het er nu ook niet allemaal meer af natuurlijk. Ik zou even aanzien of het storend is als alles is ingericht en je er dagelijks komt.
pi_148835868
Gaaf topic! Super om te lezen dat je zoveel werk al verricht hebt!
Ik ben erg benieuwd naar jouw dakterras en hoe je dat gaat aanpakken! TVP voor mij!
pi_148836264
Ben ook benieuwd naar het eindresultaat.
pi_148852880
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 22:17 schreef Elleska het volgende:
ik viel idd ook over de tegeltjes van het toilet. kom uit een tegel/straatfamilie waar uitkomen met een tegel/steen kleiner dan de helft een doodzonde is. al helemaal zo'n priegelstukje links waarbij het extra opvalt dat de muur niet helemaal recht is.
Ik moet eerlijk zeggen dat dat hele kleine randje links mij nog niet opgevallen was. Ik had wel gezien dat het net leek alsof de spoelknop niet in het midden zat.

Helaas heeft hij in de badkamer ook op 1 muur 1 zo'n heel klein strookje gestopt van misschien 1 cm breed, maar dan van de witte tegel. Die was mij wel opgevallen en daar was ik niet blij mee. Maar inderdaad, al die stukken weer weghalen gaat waarschijnlijk zorgen voor een tekort aan tegels en het budget moet nu helaas strak in de gaten gehouden worden. Hopelijk maakt de nieuwe tegelzetter de badkamer goed af al zag hij nog een uitdaging bij het afschot richting de drain bij de douche...

quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 12:22 schreef Haarbalpasta het volgende:
Ik ben erg benieuwd naar jouw dakterras en hoe je dat gaat aanpakken! TVP voor mij!
Wij ook, maar dat stellen we waarschijnlijk nog even (zo kort mogelijk) uit.

De muren van de patio zijn vandaag voorzien van wapening. Het ziet er echt strak uit hoe dat gedaan is! De stucadoor vertelde ons ook dat afstuccen niet echt nodig is, met spachtelputz kan je het nu gelijk afwerken en is het goed. Nu heeft dat spul niet mijn voorkeur, maar misschien dat het met een hele fijne korrel kan. Scheelt weer in stucwerk.

Vandaag ook een offerte ontvangen voor de vloer in de patio. Het zou een troffelvloer moeten worden in verband met het afschot. Maar de prijs.... § 300,- per m2! Denk dat ik nog maar even verder ga shoppen of misschien toch zelf proberen.
pi_149082136
En weer iets verder. Vorige week maandag was de tegelzetter begonnen met het aftegelen van de badkamer en de bijkeuken. Big mistake! Na 5 dagen (waarvan 3 waarop hij niet is komen opdagen ondanks de afspraken) had hij wel 20 vloertegels gelegd en de vloerverwarming in een laag egaline gelegd. Toen begon hij over de douchedrain, die was niet goed, die was te hoog waardoor het onmogelijk was om afschot te krijgen. Ik vroeg me af waarom hij dan met egaline aan de gang gegaan was en of hij niet iets anders had moeten doen. Maar, nee, het lag echt aan de drain. Die was echt te hoog. Ik heb me rot gezocht naar een andere drain, maar alle drains die ik kon vinden waren even hoog, dat zou dus geen verschil maken.

Toen wees de stucadoor (die ook kan tegelen maar geen ervaring had met vloerverwarming wat voor mij de reden was om hem het niet te laten tegelen) op enkele dingen die niet goed waren: Hij was op de verkeerde plek begonnen, had de verkeerde lijm en nog zo wat dingen. Dus heb ik toen de tegelzetter "een goede drain" aan het halen was (ik kon hem immers niet vinden) zijn spullen in het portiek laten zetten en hem gebeld dat hij die op kan halen maar niets meer in het huis mag doen.

Verstandig besluit! De tegels die hij gelegd had lagen waterpas (terwijl afschot wel zo handig is in een badkamer) en daarnaast niet vast. Ze lagen OP de lijm in plaats van IN de lijm... Als hij verder gegaan was had dat waarschijnlijk altijd problemen gegeven...

De vloerverwarming lag intussen al goed in de vloer, dus toch de stucadoor gevraagd om de badkamer en bijkeuken te tegelen. Resultaat, na 1 dag had hij de lijmlaag verwijderd waar de "tegelzetter" de tegels op gelegd had verwijderd en de complete badkamer en bijkeuken vloer betegeld... Netjes onder afschot, geen enkel probleem met de drain, en netter als dat het lag..

De badkamer
DSC03803.JPG
DSC03805.JPG

De bijkeuken:
DSC03812.JPG

Verder heeft hij de muren van de patio afgewerkt. Ziet er strak uit!
DSC03807.JPG
DSC03809.JPG

Van de stortvloer zijn we afgestapt, dat werd (als bedrijven al wilden komen) te duur. De patio wordt daarom nu gewoon betegeld.

Afgelopen weekend een natuurstenen dorpel besteld. Die wordt op maat gemaakt en is als het goed is woensdag klaar. Daarna worden de deuren besteld aangezien die ook op maakt gemaakt moeten worden. De exacte maten zijn pas bekend als de dorpel ligt, dus dat moet even afgewacht worden.

Zodra die erin zitten bestellen we al het glas voor in de patio waarna eindelijk het dak eruit kan!

Verder komen als het goed is deze week ongeveer de radiatoren binnen, eindelijk is er dan ook verwarming.

Dan blijft enkel de afwerking over, overal moeten nog plinten (ca 100 meter) en deurlijsten geplaatst worden. (Iemand nog suggesties voor bedrijven waar je voor een goede prijs plinten van ca 12 cm hoog met (duivenjager of kraal) afwerking met bijpassende deurlijsten/neuten kan krijgen? Mag gegrond of afgelakt in door mij op te geven kleur, bij voorkeur grote lengtes en thuisbezorgd). Als die zitten en het glas geplaatst is kan al het houtwerk geschilderd worden. En dan, dan is het eindelijk klaar.........
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')