abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_144210588
registreer om deze reclame te verbergen
Na in april een bezichtiging gedaan te hebben zijn mijn vriendin en ik sinds een maand eigenaar van een nieuw appartement. Nieuw voor ons, nieuw voor het pand. Voorheen was het een pakhuis, nu is het opgedeeld in 1 bedrijfsruimte en 2 appartementen. Ons appartement ligt op de bovenste etage.

Het is een grote ruimte van ca 155m2, maar praktisch nog helemaal leeg. Wij moeten nu zorgen voor de indeling, afwerking en het geschikt maken als woonruimte. Een klus waar meer bij komt kijken als gedacht.

Dit topic is voor de geÔnteresseerden om te volgen, maar ik hoop hier ook mijn vragen (die ongetwijfeld zullen komen) te kunnen plaatsen. Veel zaken zijn nieuw voor mij waardoor wij daar niets van weten...

Een paar plaatjes:
2057daf.jpg
De voorkant

2d11i77.jpg
Binnen

Een interieurarchitect heeft voor ons een indeling gemaakt aan de hand van onze wensen:
- Ruime woonkamer
- 4 slaapkamers
- Opslagruimte
- Ruim dakterras

De uitkomst was voor ons verrassend en zeer positief, de reden om de ruimte te kopen:
2uffsit.png
De voorgestelde inrichting

Hier bovenop moet een dakterras komen. Nu is er geen enkele buitenruimte, en dat was een voorwaarde. Daarom heeft de architect een stuk van de binnenruimte in het midden van de ruimte getransformeerd tot buitenruimte. Een stuk dak wordt weggehaald en daaronder ontstaat een patio met trap naar het dak. Bijkomend voordeel, 4 buitenmuren meer waardoor de laatste 2 slaapkamers gerealiseerd konden worden en de ruimte lichter wordt. De patio komt namelijk op de donkerste plek in de ruimte. En, we kunnen op het dak komen.

Een bouwkundige is aan de gang gegaan om de mogelijkheden te bekijken. Uitkomst was de mogelijke realisatie van een dakterras van ca 60m2. Na toestemming gevraagd te hebben aan de VvE de vergunningsaanvraag gedaan bij de gemeente. Na een aantal weken werd deze gelukkig verleend onder voorbehoud van aanlevering van de constructieve gegevens. Deze hadden we bewust nog niet op laten stellen gezien de kosten die daarvoor gemaakt moeten worden en we eerst wilden weten of de gemeente hiermee akkoord zou gaan. Dit akkoord was voorwaarde voor de koop en de gemaakte kosten liepen al aardig op, vandaar het uitstel.

Na dit akkoord van de gemeente hebben we een constructeur ingeschakeld voor de noodzakelijke constructieberekeningen. De uitkomst was positief. Het dak in de huidige vorm is net niet sterk genoeg om een terras te dragen, maar, dit is eenvoudig aan te passen door de balkenconstructie aan de binnenzijde van de ruimte te verstevigen. Nu is het aan de gemeente om ook hier een akkoord voor te geven.

Volgende week hopen we te kunnen starten met voorbereidende zaken (constructief zit ik nog in de beoordelingstermijn van de gemeente en kan/mag ik nog niets doen). Eindelijk krijgen we dan water, gas en elektra. Best handig bij een verbouwing!

Zo zal de ingang verplaatst worden naar bovenaan de trap en kan het leidingwerk aangepast worden op de plaatsing van de keuken, badkamer, 2e toilet en bijkeuken. Verder kan als voorbereiding gestart worden met het verwijderen van het plafond om zo de dakconstructie na goedkeuring te kunnen verstevigen.

Wij zijn nu druk bezig met het bepalen van hoe het moet worden, wat waar moet komen en hoe het eruit moet komen te zien.

De positie van de muren die moeten komen is bekend, en afgelopen dagen heb ik gekeken naar de benodigde capaciteit van CV/radiatoren, plaatsing van lichtpunten en stopcontacten, schakelaars, CAI en netwerkaansluitingen etc. Ook qua afwerking hebben we al van een hoop dingen bepaald hoe het moet gaan worden (al wijzigen we dat nu nog regelmatig...), maar een hoop moet ook nog beslist worden.

Er hoeft praktisch niets gesloopt te worden, er kan dus bijna gelijk begonnen worden met opbouwen. Daarom ons streven: 1 december klaar...
pi_144210732
die 1 dec, is dat op basis van zelf doen, of alles uitbesteden? Het is in ieder geval een aardige klus, maar wel top dat je alles zelf kan bepalen.. En o jah, liever een wcd te veel dan te weinig....
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_144210802
quote:
2s.gif Op vrijdag 5 september 2014 18:48 schreef RanTheMan het volgende:
die 1 dec, is dat op basis van zelf doen, of alles uitbesteden? Het is in ieder geval een aardige klus, maar wel top dat je alles zelf kan bepalen.. En o jah, liever een wcd te veel dan te weinig....
Juist ja. Veel stopcontacten en UTP aanleggen is een erg goed idee. Dat komt altijd van pas en de extra kosten zijn nu waarschijnlijk minimaal als je toch alles nu gaat aanleggen.
One cannot make an omelette without
breaking eggs -- but it is amazing how
many eggs one can break without making
a decent omelette.
  vrijdag 5 september 2014 @ 18:51:29 #4
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_144210851
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vraag me af of je na een poosje geen spijt gaat krijgen van al die niet haakse hoeken.
The colour of her eyes were the colour of insanity
pi_144211237
Leuk project!

Eerste waar ik aan dacht: maak meer hoeken haaks, veel praktischer en er zitten een aantal nutteloze niet-haakse hoeken in (zoals die kamer links onderin).

Tweede dacht ik, wellicht kan je het dak afsteunen aan de vloer door staanders te verwerken in je wanden.

Verder erg gaaf. Wat liggen er voor vloeren in? Vloerverwarming geen optie? Trek je over de gehele verdieping erin, lekker clean zonder radiatoren.

Schakelmateriaal inderdaad liever meer dan minder. En het plafond eruit? Breng dan veel lichtpunten aan!

Houd ons op de hoogte :)
Langzaam maar zeker.
  vrijdag 5 september 2014 @ 19:00:57 #6
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_144211295
Mooie ruimte en mooi project! Wel deel ik de eerdere opmerkingen over de niet haakse hoeken.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_144211476
registreer om deze reclame te verbergen
Een groot deel zal gedaan worden. In ieder geval de zaken waar kennis en ervaring voor nodig is zoals bijvoorbeeld installatiewerk en de hemelwaterafvoer van de patio. Verder hebben we een hele hoop handige mensen in onze omgeving.

Ik denk dat er voldoende wcd's komen. Ik heb deze eerst met een gele markeerstift op de tekening geplaatst en achteraf was bijna de hele tekening geel...

De niet haakse hoeken hebben we juist zoveel mogelijk geprobeerd te voorkomen. Het huis is niet haaks, dat maakte het lastig. Ik zie nu dat het plaatje niet aangeeft wat welke ruimte wordt. Hieronder met kamerbenaming:
2hcq740.png

Misschien dat de badkamer nog recht wordt tov de slaapkamer daarnaast (daaronder op de tekening), maar dat is het enige wat gedaan zou kunnen worden aan de niet haakse hoeken. Elke andere wijziging op een hoek zou een nieuwe rare hoek creŽren.

En, een deel van de muren maakt gebruik van de bestaande stalen binten in het plafond die op de binnenfoto zichtbaar zijn, waardoor ze ten opzichte daarvan wel logisch staan.

[ Bericht 3% gewijzigd door fingie op 05-09-2014 19:23:07 ]
pi_144211895
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 18:59 schreef Gieliovd het volgende:
Tweede dacht ik, wellicht kan je het dak afsteunen aan de vloer door staanders te verwerken in je wanden.

Verder erg gaaf. Wat liggen er voor vloeren in? Vloerverwarming geen optie? Trek je over de gehele verdieping erin, lekker clean zonder radiatoren.

Schakelmateriaal inderdaad liever meer dan minder. En het plafond eruit? Breng dan veel lichtpunten aan!

Houd ons op de hoogte :)
Ik neem aan dat je met het afsteunen aan de vloer doelt op de versteviging van het plafond? De constructeur heeft diverse opties bekeken en het verstevigen van de bestaande balken was voldoende en kostentechnisch de beste optie. En, het grootste deel van het terras ligt boven de woonkamer, daar heb ik liever geen "onnodige" objecten in de weg staan.

De oorspronkelijke constructie van de vloeren is hout. Het pand is uit 1921. Daarop liggen nu femtocel platen (? oid). Uiteindelijk komt daar parket op.

Die lichtpunten ben ik nu mee bezig. In de beide hallen wil ik inbouw LED verlichting doen. Maar zit nog even met de hoeveelheid, daar ben ik nog niet helemaal uit (en vind ik lastig).

Vloerverwarming gaat helaas niet lukken, voornamelijk qua kosten, maar dat moet nog even goed bekeken worden, daar is nog geen eindoordeel over geveld. Als het wel radiatoren worden kijken we in ieder geval wel goed naar het uiterlijk.
pi_144213124
Persoonlijk lijkt me 4 slaapkamers veel, je krijgt er al die rare hoeken van en veel deuren (ruimteverlies!) je hebt een hele mooie open ruimte, en het lijkt me zo zonde om dat allemaal dicht te maken
pi_144215572
Ja, ik bedoelde het dak afsteunen middels pilaren.

Fermacell bedoel je, brandwerende platen. Dat is prettig.

LED is mooi, maak ik ook overal in. Dimbaar grotendeels. Blijft lastig ja!
Langzaam maar zeker.
pi_144215635
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 19:47 schreef Fietsertje70 het volgende:
Persoonlijk lijkt me 4 slaapkamers veel, je krijgt er al die rare hoeken van en veel deuren (ruimteverlies!) je hebt een hele mooie open ruimte, en het lijkt me zo zonde om dat allemaal dicht te maken
Die kamers zijn nodig, daar kunnen we niet op "bezuinigen". Qua bruikbaar oppervlak hebben we hier wel meer als bij een doorsnee eengezinswoning hier in de regio. Ook qua buitenruimte, en voor een gunstigere prijs.

We proberen het daarom wel zo veel mogelijk open te houden, de patio is bijvoorbeeld voor het grootste deel van glas waardoor hij er wel is maar je wel doorkijk van voor naar achter hebt.
pi_144216399
Bij LED inbouwspots adviseer ik je om 'gewone' halogeeninbouwspotjes te nemen een daar een losse LED in te doen.

Spots met vaste LED's en drivers geven zo'n drama als over 4 of 5 jaar de eerste stuk gaat... Je kan dan nooit meer dezelfde spot terugvinden.

Voor de hoeveelheid inbouwspots adviseren wij in gangen een tussenafstand van ongeveer 1m tot 1m25.

Zorg in elke kamer voor een dubbele UTP (cat6) en liefst ook overal een COAX aansluiting (4-g afgeschermde kabels).

Minimaal in elke hoek van elke kamer een dubbele WCD plaatsen. Langs lange wanden plaats je er uiteraard meer en op plaatsen waar je computer- of audio/video apparatuur wil gaan plaatsen zorg je voor extra veel WCD's. WCD's plaats je net boven de plint, uit het zicht. Denk ook wel aan een extra WCD naast/boven/onder de lichtschakelaar. Hoef je niet steeds in de hoek op je knieŽn om de stofzuiger o.i.d. aan te sluiten.

Denk ook eens aan leidingen voor de kabels van je speakers of in de enorme woonkamer WCD's in die in de vloer verwerkt zijn zodat je ook midden in de kamer een simpele schemerlamp kan neerzetten zonder dat er een verlengsnoer je halve kamer moet doorkruisen. Uiteraard goed nadenken over de plaatsen.

En wat dacht je er van om de stroomtoevoer naar je wandlampen in de muur weg te werken?
  vrijdag 5 september 2014 @ 21:25:57 #13
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_144218092
Wordt het niet wat donker in de woonkamer en keuken? Of ga je ramen in je dak maken?
The colour of her eyes were the colour of insanity
pi_144219218
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 20:51 schreef Ivo1985 het volgende:
Bij LED inbouwspots adviseer ik je om 'gewone' halogeeninbouwspotjes te nemen een daar een losse LED in te doen.

Spots met vaste LED's en drivers geven zo'n drama als over 4 of 5 jaar de eerste stuk gaat... Je kan dan nooit meer dezelfde spot terugvinden.

Voor de hoeveelheid inbouwspots adviseren wij in gangen een tussenafstand van ongeveer 1m tot 1m25.

Zorg in elke kamer voor een dubbele UTP (cat6) en liefst ook overal een COAX aansluiting (4-g afgeschermde kabels).

Minimaal in elke hoek van elke kamer een dubbele WCD plaatsen. Langs lange wanden plaats je er uiteraard meer en op plaatsen waar je computer- of audio/video apparatuur wil gaan plaatsen zorg je voor extra veel WCD's. WCD's plaats je net boven de plint, uit het zicht. Denk ook wel aan een extra WCD naast/boven/onder de lichtschakelaar. Hoef je niet steeds in de hoek op je knieŽn om de stofzuiger o.i.d. aan te sluiten.

Denk ook eens aan leidingen voor de kabels van je speakers of in de enorme woonkamer WCD's in die in de vloer verwerkt zijn zodat je ook midden in de kamer een simpele schemerlamp kan neerzetten zonder dat er een verlengsnoer je halve kamer moet doorkruisen. Uiteraard goed nadenken over de plaatsen.

En wat dacht je er van om de stroomtoevoer naar je wandlampen in de muur weg te werken?
Bedankt voor de tips! Vervangbaarheid van de LED's had ik ook al aan gedacht, ik had daarom al het idee om genoeg reserve spots te kopen (ca 1,5x de benodigde hoeveelheid). Ik wist niet dat je een led lamp in een halogeen armatuur kon stoppen. Op dat vlak zie ik een hoop bomen, en wordt het bos langzaam zichtbaar... Ik had al gevonden dat je voor een gang ca 500 lumen per m2 moet hebben, de lampjes die ik gezien heb zijn 600 lumen maar komen op een dimmer. Daarom zat ik te denken om 1 maat groter te kopen, die zijn 1200 lumen. Als ik ze dan op een meter van elkaar zet kan ik met de dimmer het gewenste licht regelen.

UTP komt overal, in elke kamer. In ieder geval enkel. Coax ook. Dat laat ik daarnaast in stervorm leggen in plaats van ring zoals het nu al in de muren zit. Dit aangezien we nu via de schotel tv kijken en daardoor niets hebben aan een ring. Alle kabels komen straks uit in de meterkast wat mij de flexibiliteit geeft om of de schotel daarop aan te sluiten die op het dak komt te staan, of coax van de CAI provider.

Speakers hoop ik draadloos te kunnen gaan doen. Maar, voor de zekerheid laat ik 1 loze leiding aanleggen die "oversteekt" vanaf de woonkamer langs de ingang naar de gang vanuit de woonkamer gezien zodat daar kabels doorheen gevoerd kunnen worden. Dat is de enige plek waar anders de vloer overgestoken moet worden.

Lichtpunten in de vloer hebben we ook aan gedacht. Maar, ik ben bang dat deze eigenlijk altijd op de verkeerde plek zullen zitten waardoor het lelijke objecten in de vloer worden. Nu hebben we opstelling A in gedachten, maar misschien vinden we B die totaal anders is praktischer als we daar wonen. Dan kunnen de stopcontacten hopeloos verkeerd zijn. Maar, wel iets om nogmaals over na te denken.
pi_144219424
quote:
10s.gif Op vrijdag 5 september 2014 21:25 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Wordt het niet wat donker in de woonkamer en keuken? Of ga je ramen in je dak maken?
Daar ben ik niet zo bang voor. De woonkamer/keuken heeft aan de achterzijde ongeveer elke 60 cm een raam van ca 1 meter breed en aan de zijkant zitten ook nog 2 kleinere ramen. Als de zon daar niet meer op staat is het buiten of donker of komt het licht via de patio binnen. De dakramen die oorspronkelijk wel in onze ideeen zaten hebben we daarom laten vervallen. Dit komt ook weer ten goede aan de oppervlakte van het dakterras.
pi_144223059
In elk armatuur voor een 51mm halogeenlampje kan probleemloos een LED geplaatst worden. Dat betreft grofweg alle standaard inboywspotjes voor halogeenlampen.

Een bak reserve op voorraad houden klinkt leuk, maar ook die voorraad zal een keer opraken en dat is alleen maar uitstel. LED gaat lang mee, maar heeft simpelweg niet het eeuwige leven. Bij goedkopere LED mag je blij zijn als ze dezelfde levensduur als een spaarlamp halen, duurdere LED gaat 2 tot 4 keer langer mee.
pi_144231866
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 23:06 schreef Ivo1985 het volgende:
In elk armatuur voor een 51mm halogeenlampje kan probleemloos een LED geplaatst worden. Dat betreft grofweg alle standaard inboywspotjes voor halogeenlampen.
En dit geeft geen problemen met een dimmer?
pi_144233820
Niet als je de juiste LED's gebruikt
pi_144235090
Wat wordt het kamertje waarin je gaat Fokken :?
pi_144245722
quote:
6s.gif Op zaterdag 6 september 2014 12:32 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wat wordt het kamertje waarin je gaat Fokken :?
Dat moet een houten schuurtje op het dakterras worden, om de sfeer van een zolderkamer na te bootsen.
pi_144248807
quote:
6s.gif Op zaterdag 6 september 2014 12:32 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wat wordt het kamertje waarin je gaat Fokken :?
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:56 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Dat moet een houten schuurtje op het dakterras worden, om de sfeer van een zolderkamer na te bootsen.
Helemaal niet aan gedacht nee... En een zolder is er niet. Dat wordt nog een omgevingsvergunning aanvragen voor een hok op het dak. Voor het verplichte hek van 1 meter hoog om het dakterras moest ik ook een extra vergunning aanvragen omdat de maximale bouwhoogte overschreden zou worden }:| .

Vandaag de hele dag onderweg geweest voor de badkamer. Veel gezien, en de indeling weer helemaal overhoop gegooid. Maar, het is nu (op de grove schets) wel beter. Nu de offerte afwachten...
pi_144249106
quote:
6s.gif Op zaterdag 6 september 2014 19:41 schreef fingie het volgende:
Helemaal niet aan gedacht nee... En een zolder is er niet. Dat wordt nog een omgevingsvergunning aanvragen voor een hok op het dak. .
:{w Dan eindigt je Fok! lidmaatschap zodra je daar gaat wonen :7
pi_144252314
Er gaat naar mijn mening een hoop ruimte verloren door de hal, entree, gang naar wc achter de midden slaapkamer en de patio. Dit naast de vele niet rechte hoeken lijkt het mij niet de meest praktische indeling.
pi_144257675
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 20:59 schreef Wespensteek het volgende:
Er gaat naar mijn mening een hoop ruimte verloren door de hal, entree, gang naar wc achter de midden slaapkamer en de patio. Dit naast de vele niet rechte hoeken lijkt het mij niet de meest praktische indeling.
We hebben veel verschillende varianten getekend en gezien (zeker een stuk of 15) in de afgelopen maanden. Wij hebben diverse tekeningen gemaakt, en de architect is er ook druk mee bezig geweest. En op echt iedere variant is wel iets op te merken. Rare hoeken blijf je altijd houden bij een ruimte waar maar 1 hoek van 90 graden in zit. Bij iedere plaats waar je probeert deze te verbergen, creŽer je op een andere plaats dezelfde hoek opnieuw. Of het wordt heel hokkerig. Het is een grote ruimte, en dat mag alles ook uitstralen. Dit is de meest praktische indeling van alle varianten die we gezien hebben.

De schuine muur bij de badkamer verdwijnt mogelijk nog, al gaat dat dan waarschijnlijk ten kostte van ruimte in de slaapkamer.

De muur van de bijkeuken naar de woonkamer hadden we ook recht kunnen maken tov de achtergevel. Dat de bijkeuken niet vierkant is maakt niet uit, daar kom je weinig en ga je niet een paar uur zitten. Maar, dan zou die muur niet haaks staan op de buitenmuur. Juist in deze hoek komt de keuken in L vorm, en dus is de haakse muur nodig. We hebben gekeken naar een keuken in een andere vorm, maar dan kom je snel op een eiland uit. Dit zou en teveel ruimte en teveel geld gaan kosten als je het mooi wilde doen. En dan nog sluit ik niet uit dat we daar na bv een jaar spijt van zouden hebben gekregen. De L vorm is beter.

Er zit inderdaad een hoop oppervlakte in de gangen. Maar, welke van alle tekeningen ik er ook bij pak, er zit weinig verschil in de oppervlakte van deze gang. De oppervlakte daarvan is altijd praktisch gelijk. Hooguit dat dit minder geweest was als de indeling omgekeerd was, waar nu de slaapkamers zitten de woonkamer maken en omgekeerd. Maar, de zon staat op de achterzijde (waar de woonkamer nu getekend staat) en dat vinden we fijner als een zon de hele dag op de slaapkamer.

De entree aanpassen om daar de lange gang te voorkomen was erg ingrijpend. Dan moest de voordeur verplaatst worden naar onderaan de trap (wat volgens de splitsingsakte mag, ons appartement begint onderaan de trap) maar, dan moest er een hoop extra gewijzigd worden in verband met brandveiligheid en andere regels/voorschriften. Kennelijk hoeft een gemeenschappelijke ruimte minder brandveilig te zijn als een eigen ruimte. De (mooie) trap die er nu in zit had dan bijvoorbeeld niet gemogen en had vervangen moeten worden. En, veel hadden we er niet mee gewonnen aan effectief bruikbaar vloeroppervlak. Een hoop kosten voor weinig resultaat. De entree ruimte op de tekening trekken we er wel bij. Nu is de voordeur de deur naast de WC (en zie ik dat deze deur op de tekening verkeerd opengaat, die moet de andere kant op gaan draaien). In de entree komt de garderobe e.d.. Door de plaatsing van het 2e toilet in die ruimte wordt in ieder geval een extra deel nuttig gebruikt.

Het grote vierkante stuk hal is nodig voor de toegang tot de 2 slaapkamers. Die moeten naast de patio zitten in verband met onder andere de daglicht eisen die gelden voor slaapkamers. Dat is ook de voornaamste reden voor het creŽren van de patio. Extra buitenmuren tbv ramen voor de slaapkamers maar ook meer licht in de woning. En met de hal op deze manier krijg je een onderverdeling tussen toegang tot het woonvertrek of de slaapvertrekken. Dat worden 2 "aparte" gedeelten in de totale ruimte.

Ik zeg niet dat er geen betere indeling mogelijk is, ik heb deze alleen niet gezien of zelf getekend. Maar, op een gegeven moment moet je beslissingen nemen. En in de huidige indeling zie ik geen onoverkomelijke problemen met niet haakse hoeken of inefficiŽnt ruimtegebruik.
pi_144264725
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:27 schreef fingie het volgende:

Er zit inderdaad een hoop oppervlakte in de gangen. Maar, welke van alle tekeningen ik er ook bij pak, er zit weinig verschil in de oppervlakte van deze gang. De oppervlakte daarvan is altijd praktisch gelijk.
Kan je niet met (een) lift(en) werken; om naar je woonverdieping te komen c.q. naar je dakterras te gaan?
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_144264815
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 08:51 schreef blomke het volgende:

[..]

Kan je niet met (een) lift(en) werken; om naar je woonverdieping te komen c.q. naar je dakterras te gaan?
Ik sprak laatst met een architect die gebruikt als stelregel basis lift 50.000 en dan nog 10.000 per verdieping. Bouwtechnisch verwacht ik dat je alsnog verplicht bent om ook nog een trap te hebben.
pi_144264949
Ziet er veelbelovend uit TS. Alleen waarom maak je dr slaapkamers niet aan de andere kant? Zo heb je niet zoveel scheve hoeken (je sluit nml aan op de 90 graden hoek)
pi_144265618
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 09:20 schreef Awsom het volgende:
Ziet er veelbelovend uit TS. Alleen waarom maak je dr slaapkamers niet aan de andere kant? Zo heb je niet zoveel scheve hoeken (je sluit nml aan op de 90 graden hoek)
Wordt al aangegeven waarom...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_144265663
quote:
1s.gif Op zondag 7 september 2014 09:06 schreef Basp1 het volgende:
Ik sprak laatst met een architect die gebruikt als stelregel basis lift 50.000 en dan nog 10.000 per verdieping. Bouwtechnisch verwacht ik dat je alsnog verplicht bent om ook nog een trap te hebben.
De helft bieden.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_144266069
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:27 schreef fingie het volgende:
Er zit inderdaad een hoop oppervlakte in de gangen.
Kun je de slaapkamer in het midden niet tegen de buitenmuur aanmaken en de gang naar de slaapkamers naast de patio aan de kant van die slaapkamer maken? Als je dan in zowel hal als slaapkamer ramen maakt heb je ook een mooie lichte hal. Ik zou in elk geval de deur van de wc in de entree laten uitkomen en de deur van entree naar hal weghalen, die lijkt redelijk overbodig. Als je dan de slaapkamer verplaatst kun je die hoek nog gebruiken bij de slaapkamer voor een inbouw kast.
pi_144266277
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 11:00 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Kun je de slaapkamer in het midden niet tegen de buitenmuur aanmaken en de gang naar de slaapkamers naast de patio aan de kant van die slaapkamer maken? Als je dan in zowel hal als slaapkamer ramen maakt heb je ook een mooie lichte hal. Ik zou in elk geval de deur van de wc in de entree laten uitkomen en de deur van entree naar hal weghalen, die lijkt redelijk overbodig. Als je dan de slaapkamer verplaatst kun je die hoek nog gebruiken bij de slaapkamer voor een inbouw kast.
Die slaapkamer middenin tegen de buitenmuur plaatsen gaat niet. Daar zit de CV ketel met direct daarboven de schoorsteen waar ook de 2 ruimten onder ons op zitten aangesloten. En, ik weet niet of de kamer met indirect buitenlicht voldoet aan de regels van daglichttoetreding. Mij is verteld dat je per m2 ruimteoppervlak een bepaalde hoeveelheid direct buitenlicht in de ruimte moet krijgen.

Of de deur van de entree naar de hal blijft zitten weten we nog niet zeker. In verband met verwarming misschien wel, maar echt nodig is het niet.
pi_144266684
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 11:12 schreef fingie het volgende:
En, ik weet niet of de kamer met indirect buitenlicht voldoet aan de regels van daglichttoetreding.
Van wat ik weet mag het wel maar de berekende hoeveelheid daglicht zal wel dalen.
http://www.ekbouwadvies.n(...)glichtberekening.asp

Je mag ook gebruik maken van bijv. solatubes.
pi_144266868
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 09:20 schreef Awsom het volgende:
Ziet er veelbelovend uit TS. Alleen waarom maak je dr slaapkamers niet aan de andere kant? Zo heb je niet zoveel scheve hoeken (je sluit nml aan op de 90 graden hoek)
Een paar redenen om de woonkamer aan de achterzijde te plaatsen zijn:
- Daar staat bijna de hele dag de zon op
- De hoeveelheid ramen maakt het een hele lichte plaats
- Aan de voorkant loopt een spoorlijn, aan de achterzijde ligt een nette binnentuin
- Het dakterras zou oorspronkelijk ook aan de achterzijde komen (is inmiddels veranderd in bijna het hele dak), de trap daar naartoe zit het meest logisch in de woonkamer (maar, dit was nog voor de patio in beeld kwam)
- de onderburen hebben de woonkamer wel aan de voorkant en de slaapkamers aan de achterkant. Op deze manier zitten we precies gespiegeld en zullen we minder snel last van elkaar hebben. Het blijft tenslotte een oud huis met houten vloeren, je kan wel iets aan geluidsisolatie doen maar het zal nooit zo worden als bij nieuwbouw.
pi_144269046
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 20:35 schreef fingie het volgende:

[..]

Die kamers zijn nodig, daar kunnen we niet op "bezuinigen". Qua bruikbaar oppervlak hebben we hier wel meer als bij een doorsnee eengezinswoning hier in de regio. Ook qua buitenruimte, en voor een gunstigere prijs.
Prima geregeld, maar ruimtelijkheid is wat anders dan ruimte in m2.

quote:
We proberen het daarom wel zo veel mogelijk open te houden, de patio is bijvoorbeeld voor het grootste deel van glas waardoor hij er wel is maar je wel doorkijk van voor naar achter hebt.
Naar een slaapkamerdeur ja. Daarnaast heb je de entree, een hal, en dan nog een gang zodat je buiten de patio om kunt, een kwart van de oppervlakt gaat op aan 'verkeersruimte'. Een hal omringd door slaamkamerdeuren zie ik ook geen gevoel van ruimte geven.

Ik zou kijken of je niet een verbinding kunt houden tussen het licht aan de voorkant en achterkant, dat hoeft geen rechte lijn te zijn.

quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 23:27 schreef fingie het volgende:

[..]

We hebben veel verschillende varianten getekend en gezien (zeker een stuk of 15) in de afgelopen maanden. Wij hebben diverse tekeningen gemaakt, en de architect is er ook druk mee bezig geweest. En op echt iedere variant is wel iets op te merken.
Ik zie de problematiek. Maar ik zie ook nog een zijraam. Is het geen idee om het om te draaien, dus de patio op te schuiven naar rechts en gang tegen de andere muur te maken en dan de slaapkamer rechtsonder daar weg te halen, en rechtsmidden/boven te plaatsen zodat die met de rechterbovenhoek bij het onderste zijraam uitkomt. Dan krijg je een L-vormige woonkamer, en heb je aan de voorkant ťťn ruim geheel voor entree/voorkamer of je zou daar ook de keuken kunnen plaatsen.

Een heel andere optie is misschien om de patio van een glazen dak te voorzien dat open kan, zodat het een permanente doorgang kan worden, en het tegelijk als centrale hal voor de (glazen) slaapkamerdeuren kan functioneren. Dan ben je in een keer van 3 verkeersruimtes af, en heb je 'doorzon'.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_144274226
quote:
- de onderburen hebben de woonkamer wel aan de voorkant en de slaapkamers aan de achterkant. Op deze manier zitten we precies gespiegeld en zullen we minder snel last van elkaar hebben. Het blijft tenslotte een oud huis met houten vloeren, je kan wel iets aan geluidsisolatie doen maar het zal nooit zo worden als bij nieuwbouw.
Ik ben bang dat je dan juist meer last van elkaar hebt, spreek uit ervaring....
pi_144277781
Mooi project, ben heel benieuwd!
pi_144279746
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 13:15 schreef Weltschmerz het volgende:

Ik zie de problematiek. Maar ik zie ook nog een zijraam. Is het geen idee om het om te draaien, dus de patio op te schuiven naar rechts en gang tegen de andere muur te maken en dan de slaapkamer rechtsonder daar weg te halen, en rechtsmidden/boven te plaatsen zodat die met de rechterbovenhoek bij het onderste zijraam uitkomt. Dan krijg je een L-vormige woonkamer, en heb je aan de voorkant ťťn ruim geheel voor entree/voorkamer of je zou daar ook de keuken kunnen plaatsen.

Een heel andere optie is misschien om de patio van een glazen dak te voorzien dat open kan, zodat het een permanente doorgang kan worden, en het tegelijk als centrale hal voor de (glazen) slaapkamerdeuren kan functioneren. Dan ben je in een keer van 3 verkeersruimtes af, en heb je 'doorzon'.
Goede ideeŽn! Ik kan me niet herinneren dat we iets gehad hebben wat lijkt op je eerste suggestie.

Een variant op je 2e optie hebben we wel overwogen. Dat zou dan een variant zijn met een (groot) dakluik en een trap in de hal. Daarbij liepen we tegen 3 punten aan: de plaatsing van de CV, het gebruik van een dakluik (werd van diverse kanten afgeraden ivm kans op lekkages) en de daglicht toetreding in de slaapkamers. Dan moesten we eigenlijk ook gebruik gaan maken van dakramen in de slaapkamers wat weer ten kostte gaat van de beschikbare ruimte (en vorm) van het dakterras (en extra potentiŽle lekkageplekken creŽert).

De indeling veranderen op kleine punten kan nog, maar de basis ligt vast. Mede doordat de patio vergund is door de gemeente. Als ik daarop wijzigingen wil doorvoeren moet ik een nieuwe vergunning aanvragen. Dat kost gauw 8 weken.

quote:
1s.gif Op zondag 7 september 2014 15:56 schreef zozozozo het volgende:

[..]

Ik ben bang dat je dan juist meer last van elkaar hebt, spreek uit ervaring....
Oh? Het lijkt mij juist praktisch. Als wij, of de benedenburen een keer een feestje hebben of een film kijken horen we elkaar niet. De enige momenten waarop we elkaar dan zouden kunnen horen is als de een eerder naar bed gaat als de ander. Ik denk dat dat minder vaak voorkomt.

Mijn vorige huis had een zelfde bouw. En ik weet nog dat ik me enorm kon irriteren aan continue loopgeluiden (er woonden volgens mij olifanten boven mij), tv geluiden etc. Ik zal minder last hebben van de bewoners onder mij als andersom maar daarom vind ik het wel iets om goed rekening mee te houden (met name voor de onderburen). En, onze woonkamer ligt boven kamers die bij de onderburen niet in gebruik zijn als slaapkamer.

quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 17:48 schreef happyme28 het volgende:
Mooi project, ben heel benieuwd!
Wij ook... We krijgen een steeds beter beeld van hoe het waarschijnlijk gaat worden, al blijft het allemaal een verbeelding in ons hoofd tot nu toe. Hoe het werkelijk wordt blijft afwachten.

Hopelijk kan er deze week een start gemaakt worden met de eerste zaken. Ik probeer in ieder geval regelmatig updates te plaatsen.
pi_144281064
Ik zou het juist enorm vervelend vinden om onder de woonkamer van de bovenburen te moeten slapen... maar dat zijn persoonlijke voorkeuren uiteindelijk...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_144282434
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 18:53 schreef fingie het volgende:

[..]

Goede ideeŽn! Ik kan me niet herinneren dat we iets gehad hebben wat lijkt op je eerste suggestie.
Dat zal ook wel even puzzelen worden, ik zou de minimale slaapkamermaten en die van berghok en wc even op schaal uit een kartonnetje knippen, en dan maar schuiven en kijken of het past. Sowieso zou ik gaan voor ruimtelijkheid van woonkamer en keuken e.d. en de slaapkamers dan maar 'knus' maken, dus vrij klein.

quote:
Een variant op je 2e optie hebben we wel overwogen. Dat zou dan een variant zijn met een (groot) dakluik en een trap in de hal. Daarbij liepen we tegen 3 punten aan: de plaatsing van de CV, het gebruik van een dakluik (werd van diverse kanten afgeraden ivm kans op lekkages) en de daglicht toetreding in de slaapkamers. Dan moesten we eigenlijk ook gebruik gaan maken van dakramen in de slaapkamers wat weer ten kostte gaat van de beschikbare ruimte (en vorm) van het dakterras (en extra potentiŽle lekkageplekken creŽert).

De indeling veranderen op kleine punten kan nog, maar de basis ligt vast. Mede doordat de patio vergund is door de gemeente. Als ik daarop wijzigingen wil doorvoeren moet ik een nieuwe vergunning aanvragen. Dat kost gauw 8 weken.
Glas laat natuurlijk niet al het licht door, maar ik kan me voorstellen dat met een glazen schuifdak of zo het nog zeker licht genoeg is. Goedkoop zal het niet worden, maar in verhouding tot de m2 winst en de winst aan licht en de ervaring van ruimte lijkt het me wel de moeite waard om er heel zeker van te zijn voor je definitief van die optie afziet.

Wat betreft de vergunning vraag ik me af of de gemeente die Łberhaupt wel mŠg weigeren. Ik zie namelijk niet hoe dat in strijd zou kunnen zijn met het bestemmingsplan. Ik vraag me ook af of dat niet omgevingsvergunningsvrije wijziging zou zijn. .Zou je even moeten uitzoeken.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_144632636
Een 1e update.

Sinds een paar dagen hebben we gas/elektra en water. Alle toestemmingen zijn binnen en de bezwaartermijnen zijn verstreken. Vandaag hebben we met de gesproken met de uitvoerenden en het plan geheel doorgenomen. Ook enkele alternatieven zijn besproken. Maar, gezien de extra kosten van de wijzigingen blijft het plan zoals het nu is. Helaas is het budget niet oneindig.

Eind deze week zal begonnen worden met het verwijderen van het huidige plafond en verstevigen van de dakconstructie. Dat zou met ongeveer een week klaar zijn waarna de eerste muren geplaatst gaan worden.

Ik ben nu nog druk bezig met de inbouwverlichting. Daar ben ik nog steeds niet uit. Ik heb nu in de gang inbouwspots op ca 1.15m van elkaar getekend (totaal 16 spots voor de gang en entree). Deze verlichting is 600 lumen (dimbaar). Dit zou meer dan genoeg moeten zijn aangezien voor gangen 100 a 200 lumen aangehouden wordt. Maar twijfel of de spots dan niet te dicht bij elkaar zitten. Wat zou bij deze sterkte een goede tussenafstand zijn?
pi_144863884
Het eerste onvoorziene punt is er... Voor de realisatie van het dakterras moet de huidige dakconstructie versterkt worden. Gisteren is een begin gemaakt met het verwijderen van het plafond. Blijkt onder het zichtbare plafond nog een plafond te zitten... En daaronder nog 1... 3 lagen aan gipsplaten :(

5bp5z5.jpg

Dat wordt in plaats van 140m2 nu 420m2 plafond weghalen. Ook is er een poging gedaan het dak te isoleren. Ladingen stoffig spul komen naar beneden. Geen idee wat voor materiaal het is, maar het komt over alsof het uit elkaar aan het vallen is. Kan me niet voorstellen dat dat werkt als isolatie.

qrx4pw.jpg

21bkhh2.jpg
pi_144864431
Wat een bende :@. Daar mag je wel in speciale stofdichte overalls aan het werk gaan..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_144865051
Ziet er erg netjes uit die plafonds. Zal wel meerlaags zijn voor isolatie.

Wat een bende komt eruit joh!!! Gaaaatverdamme. IDD mondkapjes op en dat soort dingen. Yuck.

Veel succes!
Langzaam maar zeker.
pi_144865212
Als ik op internet zoek lijkt dat isolatiemateriaal nog het meeste op cellulose (papiervlokken).
pi_144865537
Wat een troep! :X Maar als de verbouwing achter de rug is, heb je d'r vast een heel mooi en uniek huis van :Y Succes met de verbouwing!
pi_144886997
Wat een mooie ruimte :)
En een mooie nieuwe indeling. :)
Ik vind 't gaaf....
Mag ik vragen in welke stad of dorp dit is?
pi_144888222
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 11:47 schreef R2R het volgende:
Wat een mooie ruimte :)
En een mooie nieuwe indeling. :)
Ik vind 't gaaf....
Mag ik vragen in welke stad of dorp dit is?
Als dit het Raad de Straat - Den Haag topic was, had ik punten kunnen verdienen. :P
Je raekt an de dinge geweun.
pi_144888291
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 12:29 schreef Messina het volgende:

[..]

Als dit het Raad de Straat - Den Haag topic was, had ik punten kunnen verdienen. :P
Dan had je toch net mis gezeten, het is in Voorburg ;)
pi_144888354
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 12:31 schreef fingie het volgende:

[..]

Dan had je toch net mis gezeten, het is in Voorburg ;)
Als een ex-bewoner van Den Haag; Voorburg is gewoon Den Haag :P

Anyhoe, ik volg je topic ook, ben zeer benieuwd naar de klusfoto's en het eindresultaat! ^O^
Je raekt an de dinge geweun.
pi_145118914
Een kleine update.

Na een week zijn alle plafonds gestript en is al het vrijgekomen isolatiemateriaal verwijderd. Totaal 16m3 aan puin... Maar, het dak is nu van binnenuit zichtbaar en er is begonnen met het verstevigen van de dakconstructie voor het dakterras. Op de bestaande constructie worden nieuwe balken aangebracht door een verlijmde en geschroefde bevestiging. Uit de constructieberekeningen kwam naar voren de dat de balken met 2cm verdikt moeten worden om zo een draagvermogen van 275 kg/m2 te krijgen. Omdat wij het liever steviger willen (zit liever te ruim als precies op de norm) worden de bestaande balken met 4cm verdikt:
9uuutj.jpg

Verder is begonnen aan de bouw van de eerste muur! Dit is de muur bij de entree waar de voordeur en het 2e toilet gaan komen.
290u7w9.jpg
pi_145132065
Dat hekje blijft staan? Of haal je die pas weg als de muren klaar zijn.
pi_145133035
Dat hekje blijft (waarschijnlijk) staan. Zo zien de trap en -leuningen vanaf de begane grond tot helemaal boven eruit. De muur kon sowieso niet op de rand staan (heb ik me laten vertellen, anders moest er meer aangepast worden) waardoor altijd de breedte van het hek open zou blijven of het er "raar" uit zou zien. Vandaar voor nu de keuze hem te laten staan. Achter het hek wordt uiteraard nog wel afgewerkt.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 22:16:39 #53
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_145139208
Hmmm apart...

Om die wanden makkelijker te kunnen afwerken is het wellicht handig om het hekje tijdelijk weg te halen. Kun je gelijk eens zien hoe het staat zonder :)
pi_145142377
Euh, balken met twee pf vier cm opdikken betekent opdikken en niet verhogen he.. Dus doorbuiging beperken door aan de zijkant hout te verlijmen en schroeven. Dus stijver maken.

M.i. Voegt dit absoluut geen sterkte toe. Ik kan het mis hebben.
Langzaam maar zeker.
pi_145150088
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 23:28 schreef Gieliovd het volgende:
Euh, balken met twee pf vier cm opdikken betekent opdikken en niet verhogen he.. Dus doorbuiging beperken door aan de zijkant hout te verlijmen en schroeven. Dus stijver maken.

M.i. Voegt dit absoluut geen sterkte toe. Ik kan het mis hebben.
De constructeur gaf aan dat opdikken aan de onderzijde van de balken met 2 cm voldoende extra draagvermogen zou geven. De 4 cm balken die daadwerkelijk geplaatst worden worden uiteraard verlijmd met constructielijm en elke 30 cm met 2 schroeven vastgezet. De gemeente heeft dit ook beoordeeld en heeft het goedgekeurd. Ik mag dan aannemen dat het allemaal klopt.
pi_145158485
Nou ik ben geen constructeur maar wel technisch onderlegd en ik zeg lariekoek.

Maar goed als zij het goed vinden, prima.
Langzaam maar zeker.
pi_145162231
Wat noem jij sterkte dan?
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 20:31:31 #58
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_145166661
Als het volledig wordt vastgelijmd moet het wel wat toevoegen toch? De lijm zelf is stijver/sterker dan het hout zelf.

Aan de zijkant zie je wel vaker omdat het minder ruimte kost. En omdat "hogere" planken ik ťťn stuk van zichzelf veel stijfheid hebben.
pi_145171563
Ik zeg ťťn ding. Denk je even een lattenbodem in van een bed.

Liggend, hmm... lekker verend onder je matras. Draai dat zelfde latje op z'n kant... BAM! Geen mm te verbuigen.
Langzaam maar zeker.
pi_145179605
Leuk topic ^O^ succes met verbouwen enzo!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 08:56:29 #61
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_145179766
Wauw wat een tof project! :Y *envy*
***
pi_145179892
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 22:19 schreef Gieliovd het volgende:
Ik zeg ťťn ding. Denk je even een lattenbodem in van een bed.

Liggend, hmm... lekker verend onder je matras. Draai dat zelfde latje op z'n kant... BAM! Geen mm te verbuigen.
Je ontkracht nu je eigen stelling... Een hoge balk (lattenbodem) is buigvaster dan een brede bij dezelfde dimensie.
pi_145180691
Een balk hoger maken is veel efficiŽnter dan deze dikker maken. De hoogte telt met de derde macht mee in de berekening van het traagheidsmoment van een balk. I = b*h^3 / 12
pi_145181011
Volgens mij is niet helemaal duidelijk hoe de constructie verstevigd wordt. De constructeur heeft het over opklampen. Dit gebeurt volgens het volgende schema:
4jovpl.png
pi_145265075
En weer iets verder. We hebben de gemeente de fysiek laten controleren of de aanpassingen aan de dakconstructie correct uitgevoerd zijn. Vanmiddag is er een inspecteur langsgekomen en deze was akkoord.

De eerste opzet voor de binnenmuren is ook gemaakt. De indeling wordt daardoor een stuk duidelijker!

De bijkeuken:
DSC03192.JPG

Slaapkamer 3 en de badkamer:
DSC03194.JPG

en de kamer naast de patio:
DSC03213.JPG

Op de foto lijkt het klein, maar ter indicatie, de kamers tegen de muur zijn 3 meter diep en minimaal even breed met uitzondering van de bijkeuken.

Slaapkamer 4 is zoals op de foto zichtbaar is 4 meter bij 2,20 meter waardoor er een gang overblijft van ca 1,30m breed.

Eind deze week staan de eerste muren als het goed is...
pi_145269478
Gaaf om te zien dat jullie lekker bezig zijn!

Excuus voor eventuele twijfel die ik heb veroorzaakt met mijn vragen over de balk versteviging :)

Gaat zo voort! Het zal hard veranderen als je straks begint met wanden zetten :)
Langzaam maar zeker.
pi_145338321
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 20:45 schreef Gieliovd het volgende:
Gaat zo voort! Het zal hard veranderen als je straks begint met wanden zetten :)
En hard gaat het zeker! Gisteren is de eerste opzet voor de patio geplaatst:
DSC03219.JPG

En vandaag staat er een groot deel van de andere muren:
DSC03231.JPG
Waar de steiger staat komt een deel van de keuken, de ruimte daarachter is de bijkeuken gevolgd door een slaapkamer, de badkamer en weer een slaapkamer.

En ook de eerste bedrading is aangelegd:
DSC03241.JPG

Helaas ook een lekkage geconstateerd met de regen van gisteren en vandaag... Langs 1 raam loopt behoorlijk wat water... De voegen van de buitengevel zijn niet helemaal in orde. Gelukkig is de VvE klein en actief en wordt daar al actie op ondernomen.
pi_145338462
Gaaf! Gaat vlotjes inderdaad :) Die fase vond ik ook erg leuk, wanden zetten en echt grote resultaten boeken.

Jammer van die lekkage, daar werd ik echt depressief van toentertijd :(
Langzaam maar zeker.
pi_145338600
Leuk om het zo vorm te zien krijgen. Vallen de ruimtes je mee? Of had je het groter bedacht in je hoofd? :)
pi_145339083
quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2014 18:58 schreef Gieliovd het volgende:
Gaaf! Gaat vlotjes inderdaad :) Die fase vond ik ook erg leuk, wanden zetten en echt grote resultaten boeken.

Jammer van die lekkage, daar werd ik echt depressief van toentertijd :(
Die lekkage verbaasd mij niets. Die hoek was al een tijd een probleem. De verkoper (was aannemer) had dat naar eigen zeggen verholpen. Kennelijk niet dus al wisten we wel al dat er nog een lekkage was. Bij de onderburen was die al een paar keer zichtbaar de afgelopen weken, maar bij ons niet. Nu blijkt het toch via ons te lopen. De verkoper van de appartementen (is voor beiden dezelfde persoon) is uiteraard onbereikbaar... Maar, het gaat wel goed komen. Voordeel is dat mijn muren nu open liggen en de reparatie van de voegen mogelijk van binnenuit gedaan kan worden. Dan is het nu waterdicht en kunnen we rustig naar een permanente oplossing kijken en alle buitengevels onder handen laten nemen.

quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2014 19:02 schreef Puala het volgende:
Leuk om het zo vorm te zien krijgen. Vallen de ruimtes je mee? Of had je het groter bedacht in je hoofd? :)
Inschatten van de ruimtes is nog steeds lastig, maar het valt tot nu toe zeer mee. Het is nu nog wat donker, ik denk dat als het straks ook gestuct en gesausd is veel groter oogt.
pi_145432569
Alle kamermuren staan! Alleen de muren van de patio moeten nog verder gebouwd worden. De ruimtes vallen enorm mee. De meeste zijn groter als gedacht, met name de badkamer en de woonkamer.

Bij 1 slaapkamer valt de ruimte tegen ten opzichte van de verwachting. Toch is dit de grootste slaapkamer... Hij oogt klein.

Wat foto's:

DSC03283.JPG
Vanuit de woonkamer naar achteren.

DSC03299.JPG
De slaapkamers aan de voorkant

DSC03301.JPG
en de gang.

Verder hebben we vandaag de keuken besteld. Dit is de kleur geworden:
M_3065_Stahlblau.1.jpg

Alleen in plaats van een zwart werkblad wordt het een 2cm dik wit composiet werkblad. En de opstelling is anders, het is een L vorm geworden van 2,5x5 meter waarbij de 2,5 meter hoge kasten zijn en de 5 meter lage kasten. Er komen geen bovenkasten. Deze week wordt hij ingemeten, begin december levering en plaatsing.
  zaterdag 11 oktober 2014 @ 20:36:45 #72
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_145436871
Voortgang!
Benieuwd of de kamers nog groter lijken als er lichtinval via de patio komt.
pi_145588721
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 oktober 2014 20:36 schreef Barrah het volgende:
Benieuwd of de kamers nog groter lijken als er lichtinval via de patio komt.
Wij zijn ook benieuwd... Aanstaande weekend worden de kozijnen voor de patio gemaakt. Deze worden dan begin volgende week geplaatst en wordt de binnenruimte van de patio waterdicht gemaakt en de hemelwaterafvoer aangelegd. Als het weer dan meezit, zal het gat in het dak volgende week gemaakt worden. Dan weten we het, maar ik verwacht dat dit heel veel verschil gaat maken.

Deze week begint een loodgieter met het maken van de benodigde aansluitingen voor water en riool. Elektra, netwerk en TV aansluitingen worden ook geplaatst. Volgende week begint waarschijnlijk de stucadoor. Het gaat echt enorm hard!
pi_145924462
Weer tijd voor een update.

De patio heeft wat vertraging opgelopen. Daar is niet veel gebeurd waardoor we helaas nog niet kunnen zien hoe de lichtinval is... De kozijnen staan nu klaar en worden deze week (als het goed is) wel geplaatst waardoor deze ruimte waterdicht gemaakt kan worden en het dak weg kan worden gehaald. Hopelijk zit het weer mee, want als het dak open gaat moet het 2 a 3 dagen droog zijn zodat ook de dakrand goed afgewerkt kan worden.

De afgelopen week is voornamelijk gewerkt aan de elektra en overige technische aansluitingen. Niet normaal hoeveel lengte aan kabels er in gaat. Voor de TV zitten we nu op 200 meter, netwerk op 300. Elektra heb ik niet bijgehouden, maar dat zijn ook aardig wat rollen, net als de buizen waar alles inzit. Zal denk ik snel naar de 3 a 4km aan bekabeling gaan!

Deze week worden als het goed is ook het riool, water en gas naar de juiste plekken gebracht. Ook zijn de eerste kamers volledig dicht qua muren en plafonds. Die worden mogelijk deze week al onder handen genomen door een stukadoor.

Alle overige zaken zoals keuken en badkamer zijn besteld. We hoeven dus geen keuzes voor dat soort zaken meer te maken. Enige wat er nog aankomt is de trap naar het dakterras. Deze week ontvangen we daar de offerte voor naar verwachting.

Tegenslagen hebben we niet meer gehad. Kan ook eigenlijk niet anders in een compleet lege ruimte waar alleen maar opgebouwd hoeft te worden. Alles wat er komt is nieuw. Streven is nog steeds 5 december klaar...

Wat foto's:

DSC03326.JPGDe bekabeling van netwerk, TV en elektra

DSC03351.JPGNog meer leidingen

DSC03352.JPGen nog meer....

DSC03347.JPGMaar, het gastentoilet is bijna klaar!

DSC03339.JPG

DSC03358.JPGDe kozijnen voor de patio

DSC03356.JPGDe (toekomstige) patio

DSC03328.JPGDe eerste dichte kamer, klaar voor de stukadoor

DSC03337.JPGDe rest van de ruimten moeten eerst nog wat gipsplaatjes geplaatst worden... De plaatsen van aansluitpunten voor de keuken zijn alvast "gemarkeerd"
  Moderator zaterdag 25 oktober 2014 @ 16:40:04 #75
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_145926681
Mooie vorderingen; maar waarom is alles uitgevoerd met flexibele buis ?
Is daar na de hand de bedrading in aangebracht ? Of waren deze flexibele buizen al voorzien van bedrading ?
pi_145927394
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 15:19 schreef fingie het volgende:
DSC03356.JPG

De (toekomstige) patio
De muren zijn enkel steens? Dus geen spouwmuur constructie? Is er nagedacht over de koude-brug die daar nu gaat ontstaan? Of komt er aan de binnenzijde toch nog een spouw-constructie.
pi_145929030
Wat is de reden dat er gekozen is voor deze opbouw van de muren? Te maken met gewichtsbeperkingen?

Heb zelf een aantal gipsplaten muren en vind het echt afschuwelijk. Kunt er niets fatsoenlijk aan ophangen.
pi_145930124
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 17:52 schreef jasperve het volgende:
Wat is de reden dat er gekozen is voor deze opbouw van de muren? Te maken met gewichtsbeperkingen?
Over het algemeen: goedkoop en snel te plaatsen. Gewichtsbesparing zou ook een van de redenen kunnen zijn.
pi_145932469
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 16:40 schreef Vonkenboer het volgende:
Mooie vorderingen; maar waarom is alles uitgevoerd met flexibele buis ?
Is daar na de hand de bedrading in aangebracht ? Of waren deze flexibele buizen al voorzien van bedrading ?
Keuze van de plaatser. De bedrading wordt aangelegd. Ik weet wat de 5 kleuren aan elektradraad betekenen en hoe een UTP of TV kabel aangesloten moeten worden, maar vraag me niets over de verdeling over groepen of bijvoorbeeld een Perilex aansluiting. Dit moet gewoon goed zijn en daarom doe ik dat niet zelf. Geen idee dus waarom gekozen is voor flexibele leidingen. Ik weet wel dat de draden daar niet al in zaten.

quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 17:03 schreef _Arthur het volgende:

[..]

De muren zijn enkel steens? Dus geen spouwmuur constructie? Is er nagedacht over de koude-brug die daar nu gaat ontstaan? Of komt er aan de binnenzijde toch nog een spouw-constructie.
Er wordt wel iets met/voor isolatie gedaan. Maar, geen idee precies wat. Enige wat ik weet is dat de buitenkant waterdicht gestuukt gaat worden.

quote:
0s.gif
Op zaterdag 25 oktober 2014 17:52 schreef jasperve het volgende:

Wat is de reden dat er gekozen is voor deze opbouw van de muren? Te maken met gewichtsbeperkingen?

Heb zelf een aantal gipsplaten muren en vind het echt afschuwelijk. Kunt er niets fatsoenlijk aan ophangen.
Deze keuze is inderdaad gebaseerd op gewicht,snelheid en kosten. Het is inderdaad lastig om (zware) dingen aan gipsplaten op te hangen. Maar, na hier goed over nagedacht te hebben, veel plaats om grote/zware dingen op te hangen hebben we niet. Er zijn weinig grote kale muuroppervlakten. Om toch als we dat willen zwaardere dingen op te kunnen hangen zijn de profielen tegen het plafond verstevigd met hout in het profiel. We willen/kunnen dan rondom zo'n ophangsysteem tegen het plafond zetten. Dat zit bevestig in de verstevigde delen en daar kunnen we dan zaken aan ophangen. We hoeven dus niets direct aan de gipsplaten te hangen waardoor dit geen issue is.
  zondag 26 oktober 2014 @ 11:56:28 #80
391173 LtnGeorge
Architectuur & OV liefhebb
pi_145953226
Waarom in die patio geen verdiepingshoge glazen puien met een mogelijkheid om er van voor naar achter doorheen te kunnen lopen? Op die manier krijg je meer licht in je woning en het idee dat het een eenheid is.
pi_145954372
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 11:56 schreef LtnGeorge het volgende:
Waarom in die patio geen verdiepingshoge glazen puien met een mogelijkheid om er van voor naar achter doorheen te kunnen lopen? Op die manier krijg je meer licht in je woning en het idee dat het een eenheid is.
Zo stond dat ook, althans zo zie ik dat, op de eerste tekeningen. Leek mij ook best netjes.

Is er trouwens ook rekening gehouden met de afvoer van het hemelwater dat door de opening in het dak naar binnen komt?
pi_145954850
In eerste instantie zouden er inderdaad zo groot mogelijk glasoppervlakten komen in de patio. Oorspronkelijk zou er een wenteltrap geplaatst worden, maar dat hebben we aangepast in een trap die met hoek naar het dak loopt en tegen 2 muren staat. Zo bleef meer de patio meer open waardoor je eventueel daar ook zou kunnen zitten. In verband met die trap naar het dak zou een doorloop niet meer mogelijk zijn. Daarop hebben we besloten om de kozijnen op dezelfde hoogte te zetten als de andere ramen in het huis. Wel met maximaal mogelijk oppervlak aan glas. Voordeel is dat het praktischer was met waterdicht maken en dat in de 2 slaapkamers onder het raam een radiator geplaatst kan worden zonder dat deze voor het raam staat. Aan de kant van de woonkamer komen nog wel 2 openslaande deuren.

Er is rekening gehouden met hemelwaterafvoer. Langs 2 zijden van de patio komen onder de trap goten te liggen die het water afvoeren naar de riolering.
pi_146223014
En weer een stuk verder. De patiomuren staan nu allemaal
DSC03438.JPG
DSC03422.JPG

en voorbereidingen voor de afvoer zijn gemaakt
b58YiwQm_jlwwCrWYmPhWMsmVtSjMbu4Ppg0C_hiXuN9=w1459-h973-no

Het kozijn voor de voordeur is teruggeplaatst
DSC03397.JPG

en de eerste binnendeuren hangen
DSC03448.JPG

Verder is het eerste plafond door de stucadoor onder handen genomen
DSC03375.JPG

en hangt het eerste toilet
DSC03398.JPG

Nu wordt er vooral veel gedaan aan leidingwerk voor water, gas, afvoer en CV
DSC03388.JPG
DSC03406.JPG
DSC03467.JPG

Komende week wordt de patio waterdicht gemaakt, wordt de patiovloer gelegd en zullen de deuren/glas erin gaan. De buitentrap wordt opgemeten door de leverancier zodat deze gaat passen. Ook gaat de stucadoor verder met het stucwerk. Zo snel als mogelijk daarna zal alles geschilderd worden.

We zijn nu ongeveer halverwege, en het resultaat begint zichtbaar te worden! Nu begint op te vallen hoe groot de ruimten eigenlijk zijn. En dan zal het als het af is allemaal nog groter lijken door meer licht en andere kleuren.
pi_146223638
Als het ( nog) kan: de waterafvoeren isoleren op geluid!
Die van het toilet boven hebben we aan ťen kant van het huis wťl gedaan.
Aan de andere kant zijn wij de isolatie gezamenlijk van wasmachine en c.v. vergeten opnieuw aan te brengen.
Die was bij de renovatie afgebroken en niet weer opgebouwd.

Gorgel...gorgel als de machine draait.

En gut, wat gaat dat lekker snel hť met een aannemer w/
pi_146235534
_O_ Wauw, jullie gaan echt hard! Leuk om de grote ruimte te zien veranderen in een huis :)
pi_146236222
Dit gaat echt hard. Hoeveel mensen zijn hier dagelijks mee bezig?
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
pi_146262530
Ze gaan echt hard ja. Soms zie je een paar dagen geen verschil, dan ineens heel veel.

De aannemer gaat nu toch alles doen (was niet de bedoeling) en die bevestigd nog steeds de oplevering op 5 december ondanks de week vertraging aan het begin van de verbouwing vanwege de rommel uit het plafond. Hij doet er echt alles aan om dat te halen vanwege de boete per dag te laat die hij moet betalen bij latere oplevering. Daarom varieert het aantal mensen dat dagelijks (6 dagen per week) aan de gang is tussen de 2 en 6.

Misschien dat het ook helpt dat ik, omdat ik op het moment geen tijd heb om de verbouwing dagelijks te volgen, een bouwbegeleider ingehuurd heb om de voortgang en kwaliteit in de gaten te houden.

[ Bericht 2% gewijzigd door fingie op 03-11-2014 21:01:18 ]
pi_146602551
En? Hoe is het tien dagen verder? :)
pi_146621677
Yep, weer 10 dagen verder. Door tijdgebrek geen updates kunnen plaatsen en spreek ik de aannemer bijna alleen via whatsapp :(

Maar, het goede nieuw is, er gebeurd heeeel veel!

De stucadoor is bijna overal geweest, de patio is helemaal gebouwd (moet nog waterdicht gemaakt worden, glas in de kozijnen moet nog geplaatst worden etc), badkamer begint vorm te krijgen en de schilder is ook begonnen. Het begint echt ergens op te lijken! Nu kan ik nog heel veel typen, maar foto's zeggen meer (al geeft niet elke foto de laatste stand van zaken weer).

We hebben weer een voordeur! (alleen hangt hij nog verkeerd om en sluit hij niet, detail...):
DSC03511.JPG

Bijna alle bekabeling ligt:
DSC03402.JPG

En de stucadoor is bijna klaar, nog maar een paar muurtjes:
DSC03476.JPG

DSC03480.JPG
2014-11-13%2B17.03.45.jpg

DSC03497.JPG
DSC03579.JPG(dat gele is de nieuwe buitenmuur, die ruimte wordt de patio, in de deurpost komen dubbele openslaande deuren)

De eerste wanddozen zijn vandaag geplaatst (al ben ik niet tevreden en moet het aangepast worden):
2014-11-13%2B17.02.37.jpg

De binnendeuren hangen:
DSC03448.JPG

al moeten die aangepast worden, de timmerman heeft een normaal slot geplaatst terwijl wij een vrij/bezet indicatie plaatsen:
DSC03534.JPG

Dit is wat we krijgen, dat 2e gat is dus compleet overbodig:
wc-2-n_17_0.jpg

Gisteravond was de badkamer nog zo:
DSC03562.JPG

Vanavond was de betonvloer gestort:
2014-11-13%2B17.00.20.jpg(de hoek die niet gedaan wordt is waar een bad komt. Geen idee waarom daar geen beton ligt, dat heb ik de aannemer gevraagd)

Dus ja, het gaat nog steeds erg hard! Deze week wordt ook de vloer in het 2e toilet gestort (denk morgen) en als het goed is wordt de patio verder gedaan (al zegt hij dat al 3 weken).

De tegeltjes voor de badkamer zijn als het goed is vandaag binnen gekomen bij de leverancier, dus plaatsing volgt hopelijk snel. Ook met de patio moet hij vaart gaan maken, de 20e wordt de trap geleverd en gemonteerd. Zou toch wel handig zijn als dan het dak open is en alles waterdicht is... Dan mag hij daarna binnen weer verder!
DSC03565.JPG

De aannemer houdt nog steeds vol 5 december te gaan halen, ik begin toch bang te worden dat hij dat onderschat... Er moet nog best veel gebeuren, en niet alleen kleine dingen... Onder andere: de patio afwerken en dakterras aanleggen (inclusief hekwerk rondom), badkamer + sanitair plaatsen, nog wat stucwerk, veel schilderwerk, elektra aansluiten (en ik mis nog 1 compleet stopcontact in de keuken voor de inductie kookplaat, geen idee hoe hij die gaat aanleggen nu muren/plafonds dicht en gestuct zijn), gasleiding verleggen, waterleidingen verleggen, CV installatie uitbreiden en nog een hele hoop puntjes op de i... Ik ben benieuwd...
pi_146684419
Een kleine update met wat nieuwe foto's. Het stucwerk is nu bijna overal klaar en 2 kamers zijn zelfs al geschilderd!
DSC03602.JPG
DSC03597.JPG
DSC03598.JPG
DSC03608.JPG
DSC03611.JPG

Maandag komen de tegels voor de badkamer en het toilet binnen. Ook wordt dan de parketvloer geleverd. Donderdag komt als het goed is de buitentrap naar het dak voor in de patio, al hoop ik dat ze daar eerst even wat aandacht aan geven. Zoals die er nu bij staat kan het dak er nog niet uit...
DSC03604.JPG
pi_146684577
Wat een grote stappen maken jullie! Leuk om de vooruitgang zo te zien :)
pi_146706330
Wat voor vloer komt er in de patio?
pi_146706432
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 11:54 schreef R2R het volgende:
Wat voor vloer komt er in de patio?
De ondervloer wordt eerst voorzien van kimband (oid), daar bovenop lewisplaten en een betonvloer, dan weer kimband en tenslotte wordt het betegeld met (stroeve) keramische tegels voor buiten.
pi_146706454
Ahja kimband inderdaad :) Om het waterdicht te maken. Nice.
Ik had net zoiets in mijn hoofd als een oud balkon, dus dacht wellicht een paar platen met een gegoten vloer erop of een soort dakleer ofzo.
pi_146706501
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 12:03 schreef R2R het volgende:
Ahja kimband inderdaad :) Om het waterdicht te maken. Nice.
Ik had net zoiets in mijn hoofd als een oud balkon, dus dacht wellicht een paar platen met een gegoten vloer erop of een soort dakleer ofzo.
Eerst zou het met dakleer bekleed gaan worden met daarop standaard drainagetegels. Maar, dat was niet de handigste oplossing voor de hemelwaterafvoer begreep ik. Daarom stelde de aannemer dit voor. Doordat de vloer nu iets omhoog komt, kan de afvoer makkelijker geplaatst worden.
pi_146706525
Klinkt goed. :)
  zondag 16 november 2014 @ 17:05:47 #97
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_146713275
O wauw, ik had dit topic nog niet gezien, ziet er veelbelovend uit! :Y
O+
pi_146714473
Gaaf project!!! Dat doe je goed!

Als aannemer klaar is wil ik wel via DM naam weten als je straks helemaal 'heppie' in je nieuwe huis zit :D Woon in de buurt.
pi_147160316
Er zijn weer 2 weken voorbij. Helaas was de voortgang er een beetje uit. Er gebeurde weinig en de aannemer was slecht tot niet bereikbaar. Uiteindelijk gisteren een goed gesprek met hem kunnen hebben. Hopelijk houdt hij zich aan zijn woord en gaan ze er weer volgas tegenaan. Maar, het lijkt mij sterk dat de aannemer vrijdag aanstaande kan opleveren...

Things to do voor hem:
- er moet nog e.e.a. gestuct worden
- aanleggen gas en perilex in de keuken
- aanleggen water aan- en afvoer t.b.v. wasmachine/droger
- betegelen en installeren badkamer
- betegelen 2e toilet
- patio waterdicht maken en dak openen
- glas in de ramen van de patio zetten
- radiatoren + enkele cv leidingen leggen
- veel saus en schilderwerk

En het gehele dakterras incl. water/elektra/netwerk op het dak aanleggen. Dit gaat hem zeker niet lukken voor vrijdag, de trap moet nog besteld worden en heeft een levertijd van minimaal 4 weken...

Maar goed, hopelijk is een groot deel van deze zaken vrijdag klaar. 9 december komt de keuken en die wordt 10/11 december geÔnstalleerd. Daar moet dan in ieder geval alles klaar zijn...

Een paar foto's
DSC03624.JPG
De inbouwspots voor de hal, badkamer en keuken

DSC03632.JPG
Lewisplaten en hwa in de patio (alleen waren ze de kimband eronder vergeten...
DSC03686.JPG
Die is intussen alsnog aangebracht.

DSC03646.JPG
De WCD's geplaatst. Alleen kloppen de TV dozen niet. Die worden nog vervangen en op de plaats van de 2e komt een extra stopcontact

DSC03648.JPG
Badkamer to be

DSC03678.JPG DSC03681.JPG
En een deel van de parketvloer ligt, nu nog netjes afgedekt tegen schade

DSC03677.JPG
maar gedeeltelijk toch zichtbaar. Deze vloer komt door het hele huis muv de badkamer, wc en bijkeuken en wordt aan een stuk door gelegd
pi_147161107
Ben benieuwd hoe snel (en ook hoe netjes) de aannemer de komende week werkt!
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  zondag 30 november 2014 @ 21:07:22 #101
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_147161612
Belangrijker dan het halen van de deadlines is het blijven doorwerken door de aannemer en de communicatie met het bedrijf. Hoe vaak zie je niet dat de inzet van bedrijven bij het missen afspraken zich ineens veel minder of zelfs niet vertonen. Ik lees uit je reactie dat je realistisch bent en, ook al moet je daarvoor slikken dat men de afspraken niet is nagekomen, dat wilt voorkomen...

Mooi vloertje!
pi_147162845
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 21:07 schreef Barrah het volgende:
Belangrijker dan het halen van de deadlines is het blijven doorwerken door de aannemer en de communicatie met het bedrijf. Hoe vaak zie je niet dat de inzet van bedrijven bij het missen afspraken zich ineens veel minder of zelfs niet vertonen. Ik lees uit je reactie dat je realistisch bent en, ook al moet je daarvoor slikken dat men de afspraken niet is nagekomen, dat wilt voorkomen...

Mooi vloertje!
Dat de aannemer doorgaat is inderdaad mijn prioriteit. Dan maar een paar dagen later. Of dat hij het nu in 1 week tijd snel afmaakt maar kwalitatief slecht of een weekje extra krijgt maar het goed doet. Dan kies ik voor het laatste. Maar het gesprek van gisteren zou wel bepalen of hij door mocht gaan of niet. Uiteindelijk krijgt hij het voordeel van de twijfel en gaat hij verder. Wel heb ik hem gisteren letterlijk meegenomen naar de leveranciers, de nog benodigde spullen laten bestellen, meenemen en in het huis laten leggen. Hij krijgt zijn restant geld pas als het klaar is. De komende week gaat er ook 2x per dag iemand kijken naar de voortgang.

Voor nu is het belangrijkste dat 10 dec de plaatsing van de keuken uitgevoerd kan worden. Als er dan op andere plaatsen nog een en ander moet gebeuren is dat geen groot probleem.

[ Bericht 15% gewijzigd door fingie op 30-11-2014 22:20:40 ]
  zondag 30 november 2014 @ 22:42:54 #103
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_147167281
Ziet er goed uit allemaal O+
O+
pi_147713027
Helaas... De afbouw gaat minder voorspoedig als gedacht... Ik kan beter zeggen, die ligt praktisch stil op dit moment.

De aannemer werd ondanks afspraken weer steeds slechter bereikbaar, totdat hij vorige week ineens compleet vertrokken was. Alle gereedschappen weg, en niemand aanwezig. En uiteraard wordt de telefoon niet meer opgenomen als we bellen. Daarnaast bleek dat hij zich medio oktober uitgeschreven heeft bij de Kamer van Koophandel.

Bij een goede inventarisatie wat hij nog moest doen bleek daarnaast dat er enkele (gelukkig corrigeerbare) fouten gemaakt zijn. Bijna alles is half gedaan. Niets is helemaal af.

Uiteraard heb ik hem in gebreke gesteld en aansprakelijk gesteld voor de extra kosten. Niet dat ik verwacht dat daar veel uitkomt, maar met niets doen win je sowieso niets. Daarnaast heb ik aangifte gedaan wegens diefstal tegen hem. Door mij aangeschafte materialen zijn verdwenen uit de woning.

Gelijk heb ik nieuwe aannemers laten komen om een prijs te roepen voor de afbouw. Daaruit kon ik maar 1 conclusie trekken: ze gaan over lijken! Op offertes zie je dan: "Afmonteren en uitzoeken elektra, 5 dagen". Afgelopen weekend heb ik zelf de boel goed bekeken, de boel afgelast en aangesloten waar nodig en afgemonteerd. Duur: 1 dag. Als ik het in 1 dag kan doen, neem ik aan dat een elektricien daar minder tijd voor nodig heeft. Nog een voorbeeld: "Timmerwerk, 12 dagen". Voor die 30m2 vloer die nog gelegd moet worden en het goed afhangen van deuren en monteren van ramen? Sorry hoor, maar overdrijven is ook een vak. "Aanleg CV en uitzoeken leidingwerk, 5 dagen". In 2 uur had ik alle leidingen geÔdentificeerd en de ontbrekende leidingen gevonden. Het ophangen van radiatoren, verleggen van leidingen en aansluiten van de nog los liggende leidingen kost 1 dag, misschien 2 volgens opgaaf van een bevriende loodgieter... Of een ander, 5 weken, 4 man fulltime. Man, dat huis hoeft niet vanaf kaal opnieuw opgebouwd te worden!

Ik heb daarom besloten om 2 weken vrij te nemen en zelf de komende tijd een hoop te gaan doen. Voor de zaken die ik niet kan of wil doen zal ik specifieke hulp inschakelen. Geen aannemer meer voor de rest. Ik bepaal zelf wie wat gaat doen. Het kost wat geregel, maar zo weet ik in ieder geval dat er geen misbruik gemaakt wordt van de situatie. Waarschijnlijk duurt het daardoor iets langer, maar mijn invloed is wel groter.

Maar goed, de elektra is nu praktisch helemaal klaar (er moet nog 1 nieuwe groep + aardlek aangelegd worden, bedrading ligt maar moet alleen nog aangesloten worden in de meterkast) en, de keuken staat! Dat is dan ook het enige wat af is tot nu toe...

Om mooi af te sluiten, een foto van de keuken:
DSC03738.JPG

DSC03739.JPG

DSC03741.JPG

OP zich niet handig dat de keuken er staat terwijl er bv nog geschilderd moet worden, maar de keuken zou geplaatst worden 1 dag nadat de aannemer vertrokken was. Dit kon ik niet meer tegenhouden. Gelukkig heeft de monteur (in overleg) het folie laten zitten waardoor de kans op schade kleiner is door de extra beschermlaag.
pi_147714518
Enorm balen van je aannemer zeg.. Wel goed dat je aangifte hebt gedaan en hem in gebreke hebt gesteld!

Kan me voorstellen dat je nu dingen liever zelf doet, zeker ook als je kijkt naar hoeveel tijd aannemers voor bepaalde zaken stellen. Hopelijk voorloopt het nu allemaal voorspoedig!

Mooie keuken, lekker ruim opgezet ook ^O^
pi_147714528
Vervelende situatie van die aannemer, maar die keuken maakt dat weer helemaal goed, ziet er strak uit.
pi_147714557
Oef, wat een tegenslag -O-

Succes met afwerken van je mooie stulp!
pi_147715032
Wat een streek van die aannemer.. Naast vertraging in tijd, heb je ook nog financiŽle schade? Of had hij nog zoveel van je tegoed dat je aardig rond komt?
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_147718866
Die keuken ziet er echt heel goed uit. Inderdaad lekker ruim, maar ook netjes afgewerkt! Kan eigenlijk niet wachten tot het folie eraf is en de vloer zichtbaar is, de kleur/uitstraling is nu anders en ik verwacht dat het alleen maar beter wordt.

Die afwerking gaat nog wel wat tijd kosten. We hadden gepland om morgen te verhuizen. Gelukkig had ik de verhuizer nog net niet definitief vastgelegd, dat was een puntje op mijn todo lijst voor de dag dat hij verdween. Die verhuizing is nu minimaal een maand uitgesteld. Het is zeker nog niet bewoonbaar, er is bijvoorbeeld nog geen verwarming aanwezig. De CV ketel hangt, maar zonder radiatoren heb je daar weinig aan.

Het plafond in het midden is er (achteraf) gelukkig nog niet uit. Die hele patio moet nog afgedicht worden, de vloer gelegd en de riolering aangesloten. Daar moet echt naar verhouding nog het meeste aan gedaan worden.

Uiteraard is er financiŽle schade. Naast de het langer in de huidige woning blijven (wat gelukkig gemakkelijk geregeld was) hou je toch rekening met een budget op basis van opgegeven kosten. Dit gaat nu zeker niet gehaald worden. De aannemer had nog niet volledig betaald gekregen, er zou een restant overblijven bij oplevering. Die oplevering is er niet (door hem) en dus krijgt hij dat geld niet. Maar, punt is wel dat hij een offerte heeft gegeven die niet haalbaar is. Naast de extra kosten voor andere vakmensen voorzie ik alleen aan materiaal al een extra bedrag bovenop de oorspronkelijke begroting van § 10.000-§15.000... Ik heb aangekondigd deze extra kosten op hem te gaan verhalen (hij bleef tot het laatste moment volhouden de planning te halen en financieel goed uit te komen), maar ja, ook daarvan moet maar afgewacht worden of daar ooit iets van terecht gaat komen.

En, achteraf, heb ik erg weinig betaald voor wat er uitgevoerd is maar ik heb wel betaald wat er afgesproken was. Achteraf heb ik begrepen dat geld ook het probleem was. Ik heb betaald wat vastgelegd was, maar hij kwam er achter dat zijn begroting veel te optimistisch was. De door hem ingehuurde mensen liepen te klagen dat ze maar geen geld kregen (en dat dat aan mij zou liggen). Als hij nou gewoon een keer daarover begonnen was (ik begon ook mijn vraagtekens te krijgen bij zijn offerte), hadden we daar denk ik vast wel uitgekomen. Hij heeft er echter nooit iets over gezegd en is zonder mededeling vertrokken. De makkelijke oplossing voor hem denk ik. Geen idee. Maar de consequenties zijn wel voor hem als het aan mij ligt.

Al met al flink balen...

[ Bericht 1% gewijzigd door fingie op 18-12-2014 21:26:41 ]
pi_147722440
Voor hem de kop in het zand en daarna vluchtgedrag.. Gelukkig kun je zelf je handen laten wapperen :Y. Succes in ieder geval!
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_147724754
Wow een topic waarvan ik me afvroeg hoe het ermee ging, maar niet gedacht het zo terug te zien.

Zit de badkamer en wc er al wel werkend in?
pi_147747993
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 22:55 schreef eltinio het volgende:
Zit de badkamer en wc er al wel werkend in?
Er hangt een werkende wc (maar, het tegelwerk moet nog afgemaakt worden en daar moet nog eea gestuct worden.

In de badkamer heb ik een bad staan en is een deel van het tegelwerk gedaan. De leidingen lopen er ook. Maar bruikbaar als badkamer is het in ieder geval niet.

Vanmiddag is er een loodgieter geweest voor het afmaken van de CV installatie. De leidingen liggen (maar niet allemaal aangesloten) maar er hangt in het hele huis nog geen enkele radiator. Het kan geen kwaad om een beetje warmte in het huis te krijgen. Hoop alleen dat de vloer (waar die ligt) dan niet teveel gaat werken.

Volgende week gaat hij de leidingen aansluiten en de boel afpersen om zeker te weten dat het allemaal dicht is. Hij zag namelijk dat een deel van het oorspronkelijke leidingwerk gebruikt is en daarop aftakkingen zijn gemaakt. Het oorspronkelijke systeem was met Unicor koppelingen en het nieuwe is Henco. Hij vraagt zich af of dat goed gaat. Om het zeker te weten gaat hij controleren of het luchtdicht is en op 8 (of 10) bar afpersen. Als dat het houd geeft de CV met 2bar waarschijnlijk geen problemen, tenzij warm/koud invloed heeft. Fingers crossed dat het allemaal goed zit.

Als dat goed is allemaal heb ik voor de kerst radiatoren hangen.
pi_148819004
Het is weer tijd voor een update na een maand stilte.

Er is een hoop gebeurd in het huis. De weken rond kerst ben ik voornamelijk bezig geweest met de elektra en andere kleine dingen. Ook is er een loodgieter bezig geweest om de CV installatie af te maken en te controleren. Gelukkig weinig rare dingen, behalve 1 stuk loze leiding in het CV circuit waar de aanvoer en retour op elkaar doorverbonden waren. Dat was ca 10 meter aan loos circuit wat voor problemen gezorgd had kunnen hebben. Aan de hand van de vele foto's die ik heb gelukkig kunnen uitvinden waar het probleem vermoedelijk moest zitten, en daar zat het ook. Toen dat opgelost was is alles afgeperst en goed bevonden. De radiatoren zijn besteld maar hebben een levertijd van ca 3 weken. Die verwacht ik nu eind januari. Dan hebben we dus eindelijk verwarming...

Omdat uit het afpersen niets raars kwam kon eindelijk de vloer dicht. Dat hebben we daarom nu gedaan. Nog een klein stukje parket leggen en dan is dat ook klaar.

Via via hebben we de stucadoor die het eerste deel van de woning heeft gestuct weten te vinden. Hij was gelukkig bereid om de rest ook af te stuccen en te schilderen. Daar is hij van de week mee begonnen. Ook heeft hij een stukje betegeld en de patio geÔsoleerd. Omdat hij geen ervaring heeft met elektrische vloerverwarming tegelt hij de badkamer niet af. Daar leggen we toch elektrische vloerverwarming neer aangezien we met radiatoren de benodigde capaciteit niet halen in de badkamer (en de rest van het huis maar net...). Een andere tegelzetter is inmiddels begonnen met de badkamer. Morgen of dinsdag is die als het goed is klaar.

Gelukkig dus weinig fouten van de eerste aannemer tegengekomen. Eigenlijk alleen de loze cv leiding en achter de keuken een paar niet aangesloten stopcontacten (handig!). Verder alleen wat kleine dingen waarvan we ons afvragen waarom hij dat zo gedaan heeft (maar dat zal altijd wel zo zijn denk ik).

Er zit dus eindelijk weer schot in het geheel! We hopen nu half februari over te kunnen....

Wat foto's:
DSC03747.JPG
DSC03751.JPG
Voorbereidingen voor de vloerverwarming

DSC03779.JPG
DSC03783.JPG
Egalisatielaag waar de verwarming in ligt

DSC03767.JPG
DSC03771.JPG
Het toilet helemaal betegeld

DSC03753.JPG
DSC03755.JPG
Isolatie in de patio, nu nog wapening ertegen en dan afwerken en glas in de kozijnen. Het linker deel van de vloer heb ik zelf gestort, ik moet nog een beetje oefenen... (volgens kenners was het veel te droog gestort terwijl ik netjes de mengverhoudingen van de verpakking heb aangehouden...)

DSC03763.JPG
DSC03765.JPG
(Een deel van) de gang met verlichting

DSC03773.JPG
DSC03775.JPG
De entree is gestuct (achter het hekwerk komen nog houten platen)

DSC03787.JPG
Het parket verder gelegd.

DSC03795.JPG
Je zou het niet zeggen, maar het parket is deze kleur. Dat wordt nog behoorlijk schoonmaken ben ik bang...

DSC03791.JPG
Het laatste stuk vloer wat nog gelegd moest worden, dit heb ik vandaag gedaan.

DSC03801.JPG
En de eerste deurklink die ik gedeeltelijk geplaatst heb.

Nog te doen:
- ca 1000m2 aan wanden/plafonds schilderen
- al het houtwerk schilderen
- badkamer en bijkeuken aftegelen
- plinten/deurlijsten plaatsen
- vloer in de patio kiezen/regelen
- patiomuur afwerken
- glas in de kozijnen van de patio en deuren plaatsen
- gat in het dak maken en afwerken (terras komt waarschijnlijk pas van de zomer, maar het gat wil ik wel al hebben)
- radiatoren ophangen
- schoonmaken.... ;(
- verhuizen :)
pi_148819434
Petje af voor al het werk dat je al hebt verricht en dat wat nog gaat komen!
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_148819744
Wat fijn dat het meeviel met de schade die je had van de vorige aannemer zeg!

Is het leggen van het parket te doen met al die schuine muren?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_148820436
Heel erg gaaf om weer een update te zien en gelukkig viel de schade mee.
  zondag 18 januari 2015 @ 21:39:17 #118
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_148821663
Mooi! Het wordt een huis!

(Kek tegeltje heb je uitgezocht voor de badkamer en toilet. Lijkt het nu alsof de spoelknop niet in het midden zit, of komt dat nog goed met de afdekplaat?)
pi_148822182
quote:
1s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Is het leggen van het parket te doen met al die schuine muren?
Ja, wel is het heel veel zaagwerk (eigenlijk elke plank), maar ondanks dat het er niet zo uitziet is elke kamer bijna recht. Dus het deel wat afgezaagd wordt kan zonder aanpassingen weer aan het begin gebruikt worden alsof het allemaal recht is. Alleen de banen tegen de muren is wel goed opmeten, controleren, opmeten en veel zagen.

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:39 schreef Barrah het volgende:
(Kek tegeltje heb je uitgezocht voor de badkamer en toilet. Lijkt het nu alsof de spoelknop niet in het midden zit, of komt dat nog goed met de afdekplaat?)
De spoelknop zit in het midden. Door de tegel lijkt het van niet. De vorige aannemer is niet vanuit het midden gaan tegelen, wat je ziet aan dat hele kleine randje links. Maar, had hij wel in het midden begonnen had je aan 2 kanten een heel klein randje gehad tegen de muren wat heel veel snijverlies zou geven (de afgesneden tegels kunnen bijna nergens anders gebruikt worden).
pi_148823136
ik viel idd ook over de tegeltjes van het toilet. kom uit een tegel/straatfamilie waar uitkomen met een tegel/steen kleiner dan de helft een doodzonde is. al helemaal zo'n priegelstukje links waarbij het extra opvalt dat de muur niet helemaal recht is.

als hij met een passtuk was begonnen zaten er niet aan beide kanten een klein randje, maar een bijna hele tegel. Snijverlies van zo'n achterwandje is te verwaarlozen. of je nu een heel stuk van de laatste tegel moet afsnijden of van links en rechts een klein stukje, dat maakt weinig verschil.

Verder begint het wel erg mooi te worden! wat iemand al opmerkte, het wordt nu een huis :D
  maandag 19 januari 2015 @ 12:08:45 #121
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_148835518
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:52 schreef fingie het volgende:
De spoelknop zit in het midden. Door de tegel lijkt het van niet. De vorige aannemer is niet vanuit het midden gaan tegelen, wat je ziet aan dat hele kleine randje links. Maar, had hij wel in het midden begonnen had je aan 2 kanten een heel klein randje gehad tegen de muren wat heel veel snijverlies zou geven (de afgesneden tegels kunnen bijna nergens anders gebruikt worden).
Zonde van zijn gemakzucht. In een offerte wordt door aannemers voor zaken als tegels zetten vaak gerekend met een prijs per m2, en hier zou gewoon rondom snijwerk (minimaal 2 zijden) bij in moeten zitten. Had hij het een halve tegel verschoven, dan was het mooi symmetrisch geweest allemaal. Nog een voordeel is dat je dan een tegel in het midden hebt in plaats van een voeg, zodat enig verschil dat er dan nog kan zijn minder opvalt. En zo valt ook verloop aan de randen minder op trouwens. Maar goed, je krabt het er nu ook niet allemaal meer af natuurlijk. Ik zou even aanzien of het storend is als alles is ingericht en je er dagelijks komt.
pi_148835868
Gaaf topic! Super om te lezen dat je zoveel werk al verricht hebt!
Ik ben erg benieuwd naar jouw dakterras en hoe je dat gaat aanpakken! TVP voor mij!
pi_148836264
Ben ook benieuwd naar het eindresultaat.
pi_148852880
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 22:17 schreef Elleska het volgende:
ik viel idd ook over de tegeltjes van het toilet. kom uit een tegel/straatfamilie waar uitkomen met een tegel/steen kleiner dan de helft een doodzonde is. al helemaal zo'n priegelstukje links waarbij het extra opvalt dat de muur niet helemaal recht is.
Ik moet eerlijk zeggen dat dat hele kleine randje links mij nog niet opgevallen was. Ik had wel gezien dat het net leek alsof de spoelknop niet in het midden zat.

Helaas heeft hij in de badkamer ook op 1 muur 1 zo'n heel klein strookje gestopt van misschien 1 cm breed, maar dan van de witte tegel. Die was mij wel opgevallen en daar was ik niet blij mee. Maar inderdaad, al die stukken weer weghalen gaat waarschijnlijk zorgen voor een tekort aan tegels en het budget moet nu helaas strak in de gaten gehouden worden. Hopelijk maakt de nieuwe tegelzetter de badkamer goed af al zag hij nog een uitdaging bij het afschot richting de drain bij de douche...

quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 12:22 schreef Haarbalpasta het volgende:
Ik ben erg benieuwd naar jouw dakterras en hoe je dat gaat aanpakken! TVP voor mij!
Wij ook, maar dat stellen we waarschijnlijk nog even (zo kort mogelijk) uit.

De muren van de patio zijn vandaag voorzien van wapening. Het ziet er echt strak uit hoe dat gedaan is! De stucadoor vertelde ons ook dat afstuccen niet echt nodig is, met spachtelputz kan je het nu gelijk afwerken en is het goed. Nu heeft dat spul niet mijn voorkeur, maar misschien dat het met een hele fijne korrel kan. Scheelt weer in stucwerk.

Vandaag ook een offerte ontvangen voor de vloer in de patio. Het zou een troffelvloer moeten worden in verband met het afschot. Maar de prijs.... § 300,- per m2! Denk dat ik nog maar even verder ga shoppen of misschien toch zelf proberen.
pi_149082136
En weer iets verder. Vorige week maandag was de tegelzetter begonnen met het aftegelen van de badkamer en de bijkeuken. Big mistake! Na 5 dagen (waarvan 3 waarop hij niet is komen opdagen ondanks de afspraken) had hij wel 20 vloertegels gelegd en de vloerverwarming in een laag egaline gelegd. Toen begon hij over de douchedrain, die was niet goed, die was te hoog waardoor het onmogelijk was om afschot te krijgen. Ik vroeg me af waarom hij dan met egaline aan de gang gegaan was en of hij niet iets anders had moeten doen. Maar, nee, het lag echt aan de drain. Die was echt te hoog. Ik heb me rot gezocht naar een andere drain, maar alle drains die ik kon vinden waren even hoog, dat zou dus geen verschil maken.

Toen wees de stucadoor (die ook kan tegelen maar geen ervaring had met vloerverwarming wat voor mij de reden was om hem het niet te laten tegelen) op enkele dingen die niet goed waren: Hij was op de verkeerde plek begonnen, had de verkeerde lijm en nog zo wat dingen. Dus heb ik toen de tegelzetter "een goede drain" aan het halen was (ik kon hem immers niet vinden) zijn spullen in het portiek laten zetten en hem gebeld dat hij die op kan halen maar niets meer in het huis mag doen.

Verstandig besluit! De tegels die hij gelegd had lagen waterpas (terwijl afschot wel zo handig is in een badkamer) en daarnaast niet vast. Ze lagen OP de lijm in plaats van IN de lijm... Als hij verder gegaan was had dat waarschijnlijk altijd problemen gegeven...

De vloerverwarming lag intussen al goed in de vloer, dus toch de stucadoor gevraagd om de badkamer en bijkeuken te tegelen. Resultaat, na 1 dag had hij de lijmlaag verwijderd waar de "tegelzetter" de tegels op gelegd had verwijderd en de complete badkamer en bijkeuken vloer betegeld... Netjes onder afschot, geen enkel probleem met de drain, en netter als dat het lag..

De badkamer
DSC03803.JPG
DSC03805.JPG

De bijkeuken:
DSC03812.JPG

Verder heeft hij de muren van de patio afgewerkt. Ziet er strak uit!
DSC03807.JPG
DSC03809.JPG

Van de stortvloer zijn we afgestapt, dat werd (als bedrijven al wilden komen) te duur. De patio wordt daarom nu gewoon betegeld.

Afgelopen weekend een natuurstenen dorpel besteld. Die wordt op maat gemaakt en is als het goed is woensdag klaar. Daarna worden de deuren besteld aangezien die ook op maakt gemaakt moeten worden. De exacte maten zijn pas bekend als de dorpel ligt, dus dat moet even afgewacht worden.

Zodra die erin zitten bestellen we al het glas voor in de patio waarna eindelijk het dak eruit kan!

Verder komen als het goed is deze week ongeveer de radiatoren binnen, eindelijk is er dan ook verwarming.

Dan blijft enkel de afwerking over, overal moeten nog plinten (ca 100 meter) en deurlijsten geplaatst worden. (Iemand nog suggesties voor bedrijven waar je voor een goede prijs plinten van ca 12 cm hoog met (duivenjager of kraal) afwerking met bijpassende deurlijsten/neuten kan krijgen? Mag gegrond of afgelakt in door mij op te geven kleur, bij voorkeur grote lengtes en thuisbezorgd). Als die zitten en het glas geplaatst is kan al het houtwerk geschilderd worden. En dan, dan is het eindelijk klaar.........
pi_149086012
Als de plinten goedkoop moeten kan je een paar platen mdf met lakdraagfolie in stroken laten zagen, freesje erlangs en je hebt goedkope plinten. Kopse kanten moet je dan wel nog even gronden.
pi_149475332
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 21:03 schreef usernaamvergeten het volgende:
Als de plinten goedkoop moeten kan je een paar platen mdf met lakdraagfolie in stroken laten zagen, freesje erlangs en je hebt goedkope plinten. Kopse kanten moet je dan wel nog even gronden.
Thnx voor de tip! Ik ga daar nog eens goed naar kijken!

Ondertussen zijn we weer wat opgeschoten. Al het tegelwerk is klaar en de badkamer is bijna helemaal ingericht. Daar moet alleen nog een douchescherm komen en de radiator moet nog opgehangen worden. Helaas zijn de radiatoren voor de rest van het huis nog niet geleverd... Deze zouden eind januari binnenkomen maar wordt nu waarschijnlijk pas half februari.

De radiatoren zijn zo ongeveer het enige grote wat nog moet gebeuren. Morgenmiddag komen de deuren naar de patio binnen en kan het glas besteld worden. Als dat ook geplaatst is kan het dak eruit en kan alle het houtwerk geschilderd worden (de muren en plafonds zijn gedaan). Maar, dat schilderen hangt ook nog op de radiatoren. Er is nu al maanden geen enkele warmtebron in het huis waardoor de kans op werking van de deuren e.d. groot is. Pas als de boel op temperatuur is wil ik de deuren op maat gaan maken om te voorkomen dat ze toch nog te groot zijn of juist te klein. Pas na dit op maat maken kan pas geschilderd worden. Verwarming is nu dus het belangrijkste. Hopelijk zijn de radiatoren er snel aangezien ik van alle kanten het dringende advies krijg om het huis langzaam te verwarmen (met ca 1 graad per 1 a 2 dagen) om extreme werking van alles in het huis te voorkomen. Daar mag ik dus wel 1 a 2 weken voor uittrekken...

Weer wat foto's:

DSC03822.JPGDe bijkeuken

DSC03824.JPG
DSC03826.JPGDe patio (die toch betegeld is aangezien een stortvloer en moeilijk was ivm afschot en veel te duur bleek te worden)

DSC03828.JPG
DSC03829.JPGHet toilet

DSC03834.JPG
DSC03835.JPG
DSC03845.JPG
DSC03847.JPG
DSC03859.JPG
DSC03844.JPG
DSC03853.JPGEn de badkamer met de watervalkranen.
pi_149475801
Mooi werk ondanks de vertraging.

En de mooiste play van de wereld :7

Succes met opwarmen w/
pi_149476026
Jammer dat de rechter muur in de patiotuin niet haaks staat. :{
pi_149477500
Die spots op de gang is dat in of opbouw?

Heb je misschien een linkje?
  zondag 8 februari 2015 @ 18:01:12 #131
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_149478917
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 16:37 schreef ColtZ40 het volgende:
Jammer dat de rechter muur in de patiotuin niet haaks staat. :{
Check even de plattegrond op pagina 1, dan is de hoek van die muur een stuk logischer.

Mooi weer wat progressie. De puntjes op de i komen in zicht!

Maareh... Wanneer gaat nou die zaag in het dak? Want je bent nog steeds de enige die ik ken met een patio met een plafond ;)
  Milf zondag 8 februari 2015 @ 19:00:49 #132
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_149481096
Gaat er steeds mooier uitzien.
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_149484937
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 16:37 schreef ColtZ40 het volgende:
Jammer dat de rechter muur in de patiotuin niet haaks staat. :{
Zie inderdaad de tekeningen eerder in dit topic. Door de patio een schuine muur te geven zijn de kamers recht wat bij binnenruimte praktischer is. Het is ook niet de bedoeling om daar te gaan zitten ofzo, daar komt een trap naar het dak + terras.

quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 17:22 schreef xaban06 het volgende:
Die spots op de gang is dat in of opbouw?

Heb je misschien een linkje?
Dat zijn inbouw led spots. Geen idee of ik de link hier zomaar kan plaatsen, dus heb die in een bericht gestuurd.

quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 18:01 schreef Barrah het volgende:

[..]
Maareh... Wanneer gaat nou die zaag in het dak? Want je bent nog steeds de enige die ik ken met een patio met een plafond ;)
Hopelijk zo snel mogelijk... Al ben ik wel blij dat dat gat er nu nog niet zit!
pi_149968215
De laatste loodjes...

Eindelijk is er verwarming in het huis! De levering van de radiatoren was helaas wat vertraagd, in plaats van eind januari waren ze vorige week binnen. Afgelopen weekend heeft de loodgieter ze geÔnstalleerd en kan er dus gestookt worden! Toen ze geÔnstalleerd werden was het 16 graden in huis. Dat hebben we als startpunt genomen en verhogen de temperatuur nu elke dag met 0,5 graden. Vandaag hebben we de thermostaat op 17,5 graden gezet. Van het weekend zitten we dan op 20 graden waar ik het huis constant op hou voor een paar dagen. Kan ook niet anders, want de tijdelijke thermostaat is enkel aan/uit op een ingestelde temperatuur. Als we er wonen wordt deze vervangen door een slimmer exemplaar welke reageert op aanwezigheid en begint te stoken als we ons richting huis begeven of juist stopt als we ons daar vandaan verplaatsen.

Een foto van de radiatoren (niet heel boeiend, maar voor ons wel weer een mijlpaal):
wlwxms.jpg

Ook zijn de plinten intussen besteld. We hebben nog gekeken naar de tip van usernaamvergeten:
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 21:03 schreef usernaamvergeten het volgende:
Als de plinten goedkoop moeten kan je een paar platen mdf met lakdraagfolie in stroken laten zagen, freesje erlangs en je hebt goedkope plinten. Kopse kanten moet je dan wel nog even gronden.
Als ik op deze manier stroken zou laten zagen zou dat ca 200 euro gaan kosten voor de hoeveelheid die ik nodig heb en moest ik ze zelf nog fresen. Op internet heb ik een site gevonden waar ik voor 250 euro de benodigde hoeveelheid kant en klaar gefreesd kon kopen. Die zijn intussen inclusief neuten en koplatten besteld en kunnen we aanstaande weekend op gaan halen. Nu nog even een busje huren, want 170 meter hout in planken van 2,44 meter passen niet in de auto...

Het moet er dan zo uit gaan zien:
2qj9d2x.jpg

Ook hebben we een afspraak met de schilder voor het schilderen van al het houtwerk in het huis. Maandag aanstaande begint hij met het plaatsen van de plinten/neuten/deurlijsten en het schilderen van alles. Hij verwacht met 2 man ca 10 dagen bezig te zijn (blij dat ik het niet zelf doe!). Terwijl hij bezig is komt het glas voor de patio binnen waardoor dat ook helemaal afgewerkt kan worden.

Qua werkzaamheden binnen is het dan klaar en bewoonbaar!!!

Met de loodgieter is een afspraak gemaakt voor het gat in het dak zodat de patio eindelijk een patio wordt. Als het binnenkort een keer een dag of 3 droog is volgens de weersvoorspelling zaag ik zelf het gat in het dak (wat ik best wel spannend vind, maar heb goede instructies gekregen) waarna hij het een dag later weer waterdicht maakt en afwerkt. Ik hoop dat het na volgende week snel een keer een paar dagen droog blijft!

Ondertussen zijn we ook eindelijk weer aan het denken richting de verhuizing. Streven is nu 3e week van maart. Fingers crossed dat er niets meer tussendoor komt...
pi_149968294
Wat een fijne mijlpaal, verwarming _O_

Ben wel benieuwd waar je je plinten vandaan hebt. Ik moet ze ook nog halen :)
pi_150180246
Ziet er supergaaf uit! Die plinten zijn _O_
Ik neem aan dat je ze zelf nog moet schilderen ?
Heb je een linkje van de site waar je deze plinten besteld hebt?
pi_150184636
De plinten en deurlijsten zijn binnen!
IMG-20150228-WA0008.jpg
IMG-20150228-WA0010.jpg
IMG-20150228-WA0012.jpg
IMG-20150228-WA0014.jpg

Morgen begint de schilder met monteren en al het houtwerk te schuren en schilderen. Hij denkt ca 10 dagen bezig te zijn...

Gisteren was het weer redelijk, dus een kijkje op het dak genomen. Was toch wel benieuwd naar het uitzicht straks vanaf het dakterras:
DSC03887.JPG

Kan niet wachten tot het er ligt en we er gemakkelijk kunnen komen! Woensdag komt het glas voor de patio binnen, hopelijk hebben we snel daarna een paar dagen mooi weer zodat het dak uit de patio verwijderd kan worden en we kunnen gaan kijken naar een trap om op het dak te komen...
pi_150428582
Het einde begint in zicht te komen! Afgelopen week zijn alle deurlijsten, plinten en neuten geplaatst. Ook is een groot deel van het schilderwerk gedaan en is het glas in de kozijnen rond de patio geplaatst. Volgend weekend wordt het mooi weer, dus kijken of ik dan met de loodgieter een afspraak kan maken voor het openen van het dak.

Vandaag mochten we gaan opruimen en schoonmaken. Er hoeft praktisch niet geschuurd meer te worden en bijna overal zit de eerste laag verf op. Komende week worden de restanten voor de 1e keer gelakt en daarna de 2e laag. Nu overal de stucloper weg is ziet het er weer heel anders uit. Voor ons gevoel is de woonkamer zeker de helft groter geworden! Wat een verschil!

DSC03907.JPG
DSC03909.JPG
DSC03913.JPG
DSC03915.JPG
DSC03917.JPG
DSC03929.JPG
DSC03935.JPG

We zijn heel blij met het resultaat. Uiteraard zijn er wat kleine puntjes die we nu anders gedaan zouden hebben, maar we zijn hier erg blij mee!

Nu in ons oude huis alles inpakken en alles nog een paar keer goed schoonmaken, en volgens de huidige planning staat 18 maart de verhuizer voor de deur! Hopelijk werkt het weer mee en zit het gat dan ook in het dak...
  zondag 8 maart 2015 @ 19:35:19 #139
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_150428793
Heel mooi geworden en ook erg mooie vloer!

Dat wordt genieten :)
Langzaam maar zeker.
pi_150429095
Het ziet er echt mooi uit op de foto's. Hopelijk is het in het echt nog mooier en ook precies zoals jullie het wilden hebben.

Succes met inpakken en verhuizen. Ik ga in dezelfde week over, maar ik moet eerst nog wel even de sleutel in ontvangst nemen op 16 maart.
  zondag 8 maart 2015 @ 20:36:27 #141
72712 Renesite
Deze exkutmod is geverifieerd
pi_150432303
Wauw. Mooi!
 | <3 Triquester...
HET IS REN… MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!!
pi_150486988
Geweldig! ik wou dat ik de ballen had om hier aan te beginnen!

Gefeliciteerd!
Keep on Tripp'n
pi_150487764
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 17:56 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Dat moet een houten schuurtje op het dakterras worden, om de sfeer van een zolderkamer na te bootsen.
:D
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 09:55:01 #144
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_150488852
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 07:40 schreef MiestOr het volgende:
Geweldig! ik wou dat ik de ballen had om hier aan te beginnen!
Ik vraag mij af of TS dat nu ook nog wel heeft, bedenkende wat er allemaal misgelopen is :P
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
pi_150489079
Wat een heerlijke keuken O+
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_150495365
Prachtige keuken! Is het een Hšcker Systemat als ik vragen mag? Zo ja dan hebben wij dezelfde, met hoge kasten in dezelfde kleur. Al bijna 5 jaar nu, en nog steeds zeer tevreden.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 15:17:30 #147
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_150496689
_O_
  dinsdag 10 maart 2015 @ 15:40:45 #148
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_150497363
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 21:12 schreef Puala het volgende:
Ben wel benieuwd waar je je plinten vandaan hebt. Ik moet ze ook nog halen :)
Ook benieuwd naar!

PS. je mag gewoon links plaatsen hier hoor :)
Langzaam maar zeker.
pi_150497455
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 15:40 schreef Gieliovd het volgende:

[..]

Ook benieuwd naar!

PS. je mag gewoon links plaatsen hier hoor :)
plintopmaat ;)
  Moderator dinsdag 10 maart 2015 @ 20:13:16 #150
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_150507008
Wauw, wat een ruimte ! ^O^
De plinten staan ook meer dan prima; prachtig gewoon :Y lijk net een echt jaren 30 appartement

DSC03915.JPG

Alleen die dimmer of schakelaar die net niet in het midden tussen alles in staat vind ik als elektricien behoorlijk storend :X
pi_150507110
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:13 schreef Vonkenboer het volgende:

Alleen die dimmer of schakelaar die net niet in het midden tussen alles in staat vind ik als elektricien behoorlijk storend :X
Ook als niet elektricien :@
pi_150508331
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:16 schreef Puala het volgende:

[..]

Ook als niet elektricien :@
Ik als doe het zelver ook niet :@

Maar verder vind ik het er echt wel super uit zien!
dat is het !
pi_150511935
Morgen levert de schilder zijn werk op. Dan is het op het gat in het dak na eindelijk af!!! w/ Als het weer meezit wil ik kijken of dat van het weekend gedaan kan worden. Verder moeten er nog een paar stopcontacten geplaatst worden en beslag op de ramen. Dat doe ik van het weekend.

Of ik het nog een keer zou doen? Zeker wel. Uiteraard zou ik dingen anders doen (met name qua voorbereiding, afspraken en in de gaten houden). Maar ondanks de stress die het toch wel heeft gegeven ben ik zeer tevreden met het resultaat en zou ik het zo nogmaals doen. Misschien is het achteraf zelfs beter dat de 1e aannemer vertrokken is. Als ik vergelijk hoe hij werkte en hoe de aannemer werkt die het nu afgewerkt heeft, denk ik dat het met de 1e aannemer er niet zo uitgezien had. Het is echt onze plek, helemaal naar onze wens. Vooraf hadden we dit resultaat zeker niet verwacht.

Ik zal van de week nog een keer goede foto's maken van het resultaat, als overal de stucloper, tape en andere afdekmiddelen weg zijn.

De keuken is inderdaad een Hacker Systemat keuken. Hij is zo lekker groot. Veel kast en werkruimte. En de kleur is echt mooi. Helemaal icm de vloer!

De plinten komen inderdaad bij www.plintopmaat.nl vandaan en maken het helemaal af in combinatie met de deurlijsten en neuten. Bijna overal zit ook deurbeslag in jaren 30 stijl. Past ook wel bij de woning, het pand is uit 1921. Dat het pas sinds 2015 een woning is maakt daarbij niet uit ;)

Die dimmer zit slordig. Dat viel ons van de week op een foto pas op (kan je nagaan hoe blind je op een gegeven moment wordt van zaken). Dit is zo'n voorbeeldje van de 1e aannemer, hij heeft deze geplaatst. Gelukkig zijn er niet veel dingen die niet netjes zitten. Ik kom eigenlijk alleen tot de dimmer, de tegel uitlijning in de WC en een ontbrekende loze leiding voor bv speakerkabels om de hal "over te steken" (en een schroef die door een waterleiding zat wat we gelukkig voor het afdichten opmerkte, maar dat is niet slordig maar gewoon een grote fout).
pi_150512302
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 19:30 schreef fingie het volgende:
Het einde begint in zicht te komen! Afgelopen week zijn alle deurlijsten, plinten en neuten geplaatst. Ook is een groot deel van het schilderwerk gedaan en is het glas in de kozijnen rond de patio geplaatst. Volgend weekend wordt het mooi weer, dus kijken of ik dan met de loodgieter een afspraak kan maken voor het openen van het dak.

Vandaag mochten we gaan opruimen en schoonmaken. Er hoeft praktisch niet geschuurd meer te worden en bijna overal zit de eerste laag verf op. Komende week worden de restanten voor de 1e keer gelakt en daarna de 2e laag. Nu overal de stucloper weg is ziet het er weer heel anders uit. Voor ons gevoel is de woonkamer zeker de helft groter geworden! Wat een verschil!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

We zijn heel blij met het resultaat. Uiteraard zijn er wat kleine puntjes die we nu anders gedaan zouden hebben, maar we zijn hier erg blij mee!

Nu in ons oude huis alles inpakken en alles nog een paar keer goed schoonmaken, en volgens de huidige planning staat 18 maart de verhuizer voor de deur! Hopelijk werkt het weer mee en zit het gat dan ook in het dak...
Wauw gewoon wauw! :o _O_
Wie gaat slapen met jeuk aan zijn kont, wordt wakker met een stinkende vinger
  dinsdag 10 maart 2015 @ 22:45:51 #155
99686 junkiexp
Rotterdam!
pi_150514490
Goed bezig, wordt echt een mooi huis.
Zie ik het goed dat het schakelmateriaal Viko is?
Is dat geleverd door de aannemer of heb je dat zelf aangeschaft?
Je moet gewoon kijken hoe de baas het doet hŤŤ
pi_150537009
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 22:45 schreef junkiexp het volgende:
Goed bezig, wordt echt een mooi huis.
Zie ik het goed dat het schakelmateriaal Viko is?
Is dat geleverd door de aannemer of heb je dat zelf aangeschaft?
Dat schakelmateriaal is inderdaad van Viki. Dit is de Medidan/Karre serie. Ik heb dit zelf gekocht.
pi_150537700
Niemand wil een gat in zijn dak en jij kunt niet wachten :+
Nog hťťl effen *O*
Waar het stinkt is het warm.
pi_150538061
Ik kom telkens kijken of het gat er al inzit -O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_150538199
quote:
10s.gif Op woensdag 11 maart 2015 18:51 schreef Cat22 het volgende:
Ik kom telkens kijken of het gat er al inzit -O-
Ik zie er geen gat meer in :+
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_150539764
Nog ff en het dak gaat er af 8-)
(en beter een gat in je dak dan andersom , inkoppertje :P )
Waar het stinkt is het warm.
  woensdag 11 maart 2015 @ 20:38:04 #161
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_150541748
mooi!
O+
pi_150718770
Zo, het huis is nu helemaal leeg en schoon. Nog overmorgen staat de verhuiswagen voor de deur en zal het nieuwe huis weer gevuld worden. Hoe het er nu opgeruimd uitziet:

DSC03945.JPG
DSC03947.JPG
DSC03953.JPG
DSC03955.JPG
DSC03957.JPG
DSC03962.JPG
DSC03963.JPG
DSC03967.JPG
DSC03973.JPG
DSC03975.JPG
DSC03983.JPG
DSC03989.JPG
DSC03997.JPG
DSC03999.JPGDSC04007.JPG
DSC04011.JPG

Helaas kan ik nog niet laten zien hoe de patio geworden is en wat het effect van het open dak daar is. De loodgieter had geen tijd deze week en het maken van het gat is dus helaas (met waarschijnlijk 2 weken) uitgesteld.... Verder is het helemaal af (moet alleen de schroefjes van het raambeslag vervangen zoals te zien is op de foto) en zijn wij heel tevreden met het resultaat!

[ Bericht 0% gewijzigd door fingie op 16-03-2015 22:53:03 ]
pi_150719212
Ziet er mooi uit ^O^
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_150721487
_O_ Heel erg mooi!

Als ik me goed herinner is er nog een (of meerdere?) appartementen in het pand. Zijn die ook als 1 grote ruimte opgeleverd? En heb je enig idee hoe dat wordt / geworden is? Ben er wel benieuwd naar omdat je zoveel verschillende dingen kunt doen met een blanco ruimte :)
  dinsdag 17 maart 2015 @ 07:27:15 #165
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_150724434
Hoewel op de afwerking hier en daar best wat valt aan te merken, is het absoluut een droomappartement geworden. Je koos voor een onconventionele indeling en dat heeft zich nu al bewezen wat mij betreft. Heel mooi allemaal! Met meubels erin vast nog mooier.

Je laat ons wel in spanning met je patio hoor. Maar als jullie er straks al wonen zal de verrassing voor jullie nog het grootst worden. Vast nog meer licht en ruimte.
pi_150742393
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 00:00 schreef fh101 het volgende:
_O_ Heel erg mooi!

Als ik me goed herinner is er nog een (of meerdere?) appartementen in het pand. Zijn die ook als 1 grote ruimte opgeleverd? En heb je enig idee hoe dat wordt / geworden is? Ben er wel benieuwd naar omdat je zoveel verschillende dingen kunt doen met een blanco ruimte :)
Onder ons zit inderdaad nog een appartement. Dat was al ingericht bij de verkoop door de vorige eigenaar. De vorige eigenaar was aannemer en had het gekocht met de intentie er 2 woningen in te maken. De eerste heeft hij gedaan, de 2e (onze woning) nog niet. De indeling zou hij maken na verkoop zodat we daar invloed op hadden. Na een paar gesprekken met hem werd steeds duidelijker dat we er met hem niet uit zouden komen en hebben we zijn plannen weggestopt en zijn zelf aan de gang gegaan. Als hij de inrichting wel gedaan had zou het hetzelfde worden als de eerste etage. De tekening daarvan:

vrdbme.png

Enige verschil met ons zou dan zijn dat er ergens (geen idee waar) een trap naar het dak zou komen en een klein terrasje. Bij de woning onder ons ziet het er wel zo uit. Ook mooi en ruim, maar toch minder praktisch naar mijn idee. Met onze uitwerking hebben we (straks) meer licht, een slaapkamer meer en de ruimte praktischer ingedeeld.

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 07:27 schreef Barrah het volgende:
Hoewel op de afwerking hier en daar best wat valt aan te merken, is het absoluut een droomappartement geworden. Je koos voor een onconventionele indeling en dat heeft zich nu al bewezen wat mij betreft. Heel mooi allemaal! Met meubels erin vast nog mooier.

Je laat ons wel in spanning met je patio hoor. Maar als jullie er straks al wonen zal de verrassing voor jullie nog het grootst worden. Vast nog meer licht en ruimte.
Ik vind het zelf wel meevallen qua puntjes met de afwerking. Had er meer verwacht. Behalve het lichtknopje en uitlijning van de tegels is er niets wat niet eenvoudig verholpen kan worden.

Die patio blijft helaas maar uitgesteld worden... Hoe vaak ik niet al een datum had dat het dak eruit zou gaan... Was ook echt balen toen we het vorig weekend wilden doen maar de loodgieter geen tijd had. Met hem is nu de afspraak om volgende week weer te kijken, maar ja, dan moet het weer ook meezitten.
pi_157900423
Ik kwam er achter dat ik nooit foto's geplaatst heb van het gat in het dak bij de patio :D... Bij deze!

Een maand nadat we in het huis getrokken zijn heb ik de decoupeerzaag gepakt en heb ik deze in het dak gezet. Begonnen met een klein gaatje:

eqxd7c.jpg

gaf dit al gelijk enorm veel licht:
9gkj8p.jpg

Na een paar uur, een nieuwe decoupeerzaag en een hoop nieuwe zaagjes (die vinden bitumen dakbedekking niet zij fijn...) zat het hele gat erin:
2pqvuap.jpg

1zc1qv5.jpg

Een paar dagen later is de loodgieter gekomen en heeft het gat waterdicht aangesloten op het dak:
3443uac.jpg

En echt, ongelooflijk hoeveel licht dit in het hele huis geeft!

De vervolgstappen moeten nog gezet worden: het plaatsen van een vaste trap naar het dak en de aanleg van het dakterras. Toen het gat in het dak afgewerkt werd door de loodgieter heeft hij iets verder gekeken naar het dak. Op diverse plaatsen is de dakbedekking (nog oude mastieken bedekking) zeer slecht of zitten er zelfs gaten in. Het verbaasde hem (en alle andere loodgieters die daarna nog geweest zijn) dat we geen lekkages hebben. Dus, nu eerst de dakbedekking vervangen en dan hopelijk volgend voorjaar het terras...
pi_157903190
Ben je alleen eigenaar van het hele pand of zit er een VVE op? ( dan kan het dak wellicht gedeeld worden qua kosten voor vervangen van het slechte mastiek.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157905914
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 15:21 schreef fingie het volgende:
Klik om te vergroten naar 904x1599
(http://i65.tinypic.com/9gkj8p.jpg)
[bekijk in fancybox]
Die weldorpels moeten vervangen worden, die hangen niet goed. De onderkant (met gleuf) zit nu tegen de deur, dat hoort niet. De gleuf moet naar onder, zodat het water niet verder naar binnen kan druppelen.

Goede vorderingen verder, toch lekker om zo 'n tuintje te hebben lijkt mij zo.
pi_157905972
Het is allemaal erg mooi geworden. Wel zou ik de dakrand rond de patio nog iets verhogen, zodat in het idiote geval dat alle afvoeren verstopt zijn en met stortregens en een zuidwesterstorm het water over de buitendakrand gutst en niet je patio in.
  Moderator zondag 29 november 2015 @ 19:01:28 #171
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_157906005
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 19:00 schreef Plankje55 het volgende:
Het is allemaal erg mooi geworden. Wel zou ik de dakrand rond de patio nog iets verhogen, zodat in het idiote geval dat alle afvoeren verstopt zijn en met stortregens en een zuidwesterstorm het water over de buitendakrand gutst en niet je patio in.
Ik zou al dat water ook liever niet in de patio zien lopen :X
  zondag 29 november 2015 @ 21:27:25 #172
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_157910010
Wow wat een verschil! Het is ineens een patio geworden. En het verschil in licht binnenshuis zal lastig te vergelijken zijn op basis van foto's, maar als ik je reactie lees heb je geen spijt van je gekozen indeling ;)

Ergens maar 'goed' dat het dak zo slecht is. Beter dit aanpakken vůůr je een dakterras aanlegt, dan dat alles er over vijf jaar weer af zou mogen.
  zondag 29 november 2015 @ 21:29:17 #173
72712 Renesite
Deze exkutmod is geverifieerd
pi_157910074
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 19:01 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Ik zou al dat water ook liever niet in de patio zien lopen :X
Soort van aquarium ideeŽn krijg ik nu :')
 | <3 Triquester...
HET IS REN… MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!!
pi_157915390
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 19:00 schreef Plankje55 het volgende:
Het is allemaal erg mooi geworden. Wel zou ik de dakrand rond de patio nog iets verhogen, zodat in het idiote geval dat alle afvoeren verstopt zijn en met stortregens en een zuidwesterstorm het water over de buitendakrand gutst en niet je patio in.
In dat geval zou ik ook even je opstalverzekereraar informeren. Mocht je problemen later krijgen zit je niet te wachten op problemen en is ' goedkeuring' van deze constructie op voorhand wel handig.
pi_157916602
Het dak is (gelukkig) van de VvE. In overleg zijn we nu bezig met het selecteren van een dakdekker om het dak te vervangen.

Ik vond die gleuf in de dorpel tegen de deur al zo apart... Verder is mij nooit opgevallen dat het niet goed was. Zal daar nog eens naar laten kijken.

De opstand van het dak rond de patio is best hoog (uit mijn hoofd gezegd 10-15 cm). Ik denk dat het op de foto vertekend door de dikke grindlaag om het gat. Het grind wat op het stuk dak wat eruit gehaald is ligt nu daar. In ieder geval is deze opstand hoger als de buitenranden. Daar heeft de loodgieter op gelet om idd te voorkomen dat het water over die rand naar beneden komt. De rest van het dak heeft namelijk maar 1 (!) afvoer (naast de onbedoelde gaten langs de randen). Als het dak vervangen wordt worden er ook een paar afvoeren bijgeplaatst.
  maandag 30 november 2015 @ 11:04:22 #176
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_157917537
En gelijk ff dak isoleren is geen optie :?
  maandag 30 november 2015 @ 11:14:27 #177
245087 ueberduitser
grootgrondbezitter
pi_157917683
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 09:57 schreef fingie het volgende:
Het dak is (gelukkig) van de VvE. In overleg zijn we nu bezig met het selecteren van een dakdekker om het dak te vervangen.

Ik vond die gleuf in de dorpel tegen de deur al zo apart... Verder is mij nooit opgevallen dat het niet goed was. Zal daar nog eens naar laten kijken.
Bijzonder gezicht zo, een prof die dat gemaakt heeft zo?

quote:
De opstand van het dak rond de patio is best hoog (uit mijn hoofd gezegd 10-15 cm). Ik denk dat het op de foto vertekend door de dikke grindlaag om het gat. Het grind wat op het stuk dak wat eruit gehaald is ligt nu daar. In ieder geval is deze opstand hoger als de buitenranden. Daar heeft de loodgieter op gelet om idd te voorkomen dat het water over die rand naar beneden komt. De rest van het dak heeft namelijk maar 1 (!) afvoer (naast de onbedoelde gaten langs de randen). Als het dak vervangen wordt worden er ook een paar afvoeren bijgeplaatst.
Een paar noodoverstorten zouden niet verkeerd zijn inderdaad.
  donderdag 6 april 2017 @ 22:35:30 #178
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_170053940
Hoe zou het met dit compleet opnieuw ingedeelde appartement gaan?
  vrijdag 7 april 2017 @ 21:40:21 #179
447051 Peejtur
www.reptielenclub.nl
pi_170074462
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 09:57 schreef fingie het volgende:
Het dak is (gelukkig) van de VvE. In overleg zijn we nu bezig met het selecteren van een dakdekker om het dak te vervangen.

Ik vond die gleuf in de dorpel tegen de deur al zo apart... Verder is mij nooit opgevallen dat het niet goed was. Zal daar nog eens naar laten kijken.

De opstand van het dak rond de patio is best hoog (uit mijn hoofd gezegd 10-15 cm). Ik denk dat het op de foto vertekend door de dikke grindlaag om het gat. Het grind wat op het stuk dak wat eruit gehaald is ligt nu daar. In ieder geval is deze opstand hoger als de buitenranden. Daar heeft de loodgieter op gelet om idd te voorkomen dat het water over die rand naar beneden komt. De rest van het dak heeft namelijk maar 1 (!) afvoer (naast de onbedoelde gaten langs de randen). Als het dak vervangen wordt worden er ook een paar afvoeren bijgeplaatst.
Lokquote. Hoe gaat het nu?
<a href="https://www.reptielenclub.nl" target="_blank" rel="nofollow">REPTIELENCLUB.NL</a>
pi_170083178
Het is wel weer tijd voor een kleine update ja...

Intussen is vorig jaar zomer de dakbedekking geheel vervangen. De oude bedekking met ballast is compleet verwijderd, en een nieuwe laag die aan het dak vast zit (zodat geen ballast nodig is) is geplaatst:

smt88x.jpg

rax0tf.jpg

Op de plaats waar het dakterras gaat komen is een extra laag dakbedekking gelegd. Dat is die rand die je op de foto's ziet. Helaas merkte we laatst wel een vochtplek in het plafond op. Precies onder een ontluchtingspijpje op het dak. De dakdekker mag dus nog even terugkomen..

Nu het dak vervangen is zijn we aan het kijken naar het terras. De eerste uitdaging is de trap naar het dak. Aangezien de patio niet heel groot is, er een niet haakse hoek in zit en de hoogte fors (3,1 m) is, is de keuze om een spiltrap te plaatsen of een stalen trap op maat te laten maken. Voor dit laatste heb ik nu een eerste offerte binnen, maar schrok nogal van de prijs van het maken. En dan komt het plaatsen er nog bij (waarbij de trap als 1 geheel in het huis gehezen wordt). Gaat dus waarschijnlijk een ter plaatse in elkaar te zetten spiltrap worden. Dan blijft er ook meer ruimte in de patio over.

Het 2e punt waar we mee bezig zijn is het hekwerk voor het terras. Er is ca 44 meter hek nodig. Het gaat gewoon het meest eenvoudige gegalvaniseerde spijlenhekwerk wat verkrijgbaar is worden. Ik ben nog op zoek naar de laagste prijs. Voor het hek gaan we als windscherm plantenbakken maken waardoor je dit hek toch niet meer ziet. Uiterlijk is daarom in het geheel niet belangrijk.

Punt van aandacht bij het hek is nog wel de montage op het dak. Het langste stuk is ca 12 meter en moet wel voldoende stevigheid geven. Maar, ik probeer die uitdaging bij de leverancier te laten liggen...

Uiteindelijk wordt dit dan het terras:
fbkby1.png.

Het smalle stuk en de stukken naast de patio willen we vlonders neerleggen. Het brede stuk kunstgras. Op het gedeelte met de vlonders komt ook een klein keukenblokje oid met water en elektra. Deze leidingen liggen al klaar onder het dak en hoeven alleen nog daar doorheen gevoerd te worden.

Het vierkant in het midden is de patio. Rondom het terras is dan rondom nog 2m vrij en aan de voorkant (brede korte zijde op de tekening) 5m. Dit moet vol gelegd gaan worden met zonnepanelen op termijn.

Een ander project wat nu gaat lopen is het onder handen nemen van alle gevels. Deze zijn nog origineel en kunnen wel wat onderhoud gebruiken. De voorkant en achterkant moeten gevoegd, geÔmpregneerd en schoongemaakt worden. De zijgevels zijn nu gestuct maar dat is in zeer slechte staat (stucwerk komt letterlijk naar beneden). Ook is de achtergevel ietsjes verzakt waardoor in beide zijgevels ter hoogte van de achtergevel scheuren van vloer tot dak lopen... Gelukkig is dat VvE werk, maar dat moet nu wel prioriteit krijgen.

Genoeg te doen dus nog...
pi_171570937
En we kunnen beginnen met het dakterras!

Vanmorgen is het hout geleverd. Gelukkig kon ik het op het dak laten afleveren. Ik moet er niet aan denken al dat hout zelf naar boven te moeten brengen. We gaan de vlonder maken van mooie brede geschaafde douglashouten planken van 30cm breed bij 3 cm dik en 5m lang.Hierdoor kan ongeveer de helf van het terras gelegd worden zonder de planken te hoeven verzagen en dus naden in het zicht.

Wat plaatjes:
2a7iss1.jpg

Door de hoge dakrand kon met de kraan het hout niet uit elkaar gelegd worden waardoor het totale gewicht van ca 1700kg op een klein stukje dak lag. Het dak zou het moeten aankunnen, maar om zeker te weten dat het hout vanavond niet in mijn slaapkamer ligt toch maar gelijk verspreid over het dak.

2vb06km.jpg

Als het goed is komen vanmiddag de schroeven binnen, en dan heb ik van het weekend iets te doen...
  Moderator vrijdag 9 juni 2017 @ 13:26:38 #182
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171571551
Oh ja, dit toffe project _O- Fijn dat je eindelijk aan de slag kunt op het dak. En dat je ons op de hoogte blijft houden.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_171579371
ben benieuwd hoe het er uit ziet, kan je foto's helaas niet zien...

ps: werkt ondertussen wel

[ Bericht 21% gewijzigd door Roosgeluk op 09-06-2017 22:49:19 ]
pi_171638628
En na een weekendje doorwerken ligt de vlonder voor het terras! Nu kunnen het hek en de trap ingemeten en besteld worden. De levertijd daarvan is ca 5 weken, dus lang zal het niet meer duren voordat we het terras ook echt kunnen gaan gebruiken. In de tussentijd moet ik alleen nog stroom en water naar het dak laten doortrekken (is al voorbereid in de woning).

Resultaat na dag 1:
2el7byr.jpg

en na dag 2 toen de vlonder klaar was:
dfyvsi.jpg
  woensdag 14 juni 2017 @ 14:36:01 #185
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_171689814
O+
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  woensdag 14 juni 2017 @ 14:48:17 #186
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_171690071
Gaaf hoor en zo te zien zijn jullie straks de enigen met een dakterras in de omgeving :+
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_171702075
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:48 schreef monsterd. het volgende:
Gaaf hoor en zo te zien zijn jullie straks de enigen met een dakterras in de omgeving :+
Er zijn er inderdaad niet veel in de omgeving. In het rijtje van onze woning is er nog 1, maar dat is zeker 75 meter verderop. Je kan mensen die daarop staan in ieder geval niet herkennen. Vanaf het terras goed kijkend zie ik er 5 (waarbij die verderop de dichtstbijzijnde is)

Vandaag heb ik nog even verder gekeken naar het hek. Ik vind de prijs toch nog wel tegenvallen. We willen een simpel stalen (gegalvaniseerd) spijlenhekwerk van 1 meter hoog. Maar voor de lengte die nodig is (ca 45 meter) ben ik al bijna § 6000,- incl montage verder op basis van de huidige offertes...
pi_173060432
En weer een stap verder! De trap naar het dak staat! Na vele opties bekeken te hebben voor een goede manier om op het dak te komen, is de keuze gevallen op een zelfbouw spiltrap. Het liefst hadden we een normale rechte trap gehad, maar door de hoogte die bereikt moet worden zou dit ten kostte gaan van bijna de gehele patio. En, de trap zou dan op maat in een fabriek gemaakt moeten worden en vervolgens in het gat gehezen worden. Dit zou zeer kostbaar worden waardoor een spiltrap toch een betere keuze was. Na mezelf ervan overtuigd te hebben dat ik de montage en plaatsing zelf kon doen is de trap besteld.

Vorige week werd hij in een kistje afgeleverd
2017-07-31_09.35.22.jpg
2017-07-31_09.40.53.jpg

Na het alvast in elkaar zetten van diverse onderdelen kon de montage buiten beginnen:
2017-08-05_12.08.05.jpg
2017-08-05_12.15.39.jpg
2017-08-05_14.01.06.jpg
2017-08-05_19.27.48.jpg
2017-08-05_19.24.02.jpg

En een dag later na het stellen van de treden en het plaatsen van de balustrade en leuning was dit het resultaat:

Whats_App_Image_2017-08-06_at_17.57.57.jpg
Whats_App_Image_2017-08-06_at_17.58.52.jpg
Whats_App_Image_2017-08-07_at_20.22.27.jpg

Hij staat erg stevig en loopt gemakkelijk. Eerst wilde ik de trap de andere kant op laten draaien zodat hij zoveel mogelijk langs de muur zou lopen en zo min mogelijk sta ruimte in de patio zou wegnemen. Dit was in verband met de bevestiging aan de muur niet mogelijk, dan zou ik de trap aan het glas moeten bevestigen wat uiteraard niet mogelijk is. Dit was dus de enige oplossing. Wel kom je zo beter uit op het dak zelf wat weer een voordeel is.

Nu weer verder met het hek. Nu de trap staat kan deze ingemeten worden. Dat gebeurd volgende week waarschijnlijk...
  vrijdag 11 augustus 2017 @ 11:34:01 #189
72712 Renesite
Deze exkutmod is geverifieerd
pi_173060513
Vet!
 | <3 Triquester...
HET IS REN… MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!!
pi_173060731
Ziet er goed uit :Y
Staan er overigens hogere gebouwen in de buurt of fungeert je trap nu als bliksemafleider? :@
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_173063386
Gaaf _O_
pi_173074481
Wordt echt mooi!
Wat voor radiatoren zijn dat precies, die zien er strak uit?

En gezien je materiaal gebruik was of de vorige aannemer turks, of je hebt een deel van de spullen bij Enka in Den Haag gekocht ;)
Je moet gewoon kijken hoe de baas het doet hŤŤ
pi_173133018
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 11:43 schreef Peter het volgende:
Ziet er goed uit :Y
Staan er overigens hogere gebouwen in de buurt of fungeert je trap nu als bliksemafleider? :@
Nee, er staan een hoop hogere gebouwen in de directe omgeving. En anders een paar ruim boven het dak uitkomende bomen. Ik vrees dus niet dat de trap (en straks hek) gaan dienen als bliksemafleider.

quote:
2s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 21:55 schreef junkiexp het volgende:
Wordt echt mooi!
Wat voor radiatoren zijn dat precies, die zien er strak uit?

En gezien je materiaal gebruik was of de vorige aannemer turks, of je hebt een deel van de spullen bij Enka in Den Haag gekocht ;)
De radiatoren zijn van Korado (de Radik Plan serie).

Nee, de aannemer was niet turks, maar Enka was wel een van de leveranciers van materialen.
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 10:55:31 #194
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_173251733
Je badkamerkranen zijn van Grohe toch? Mooi, wij willen ze ook.

Hoe is het verhaal met de aannemer afgelopen?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_177137917
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 10:55 schreef hierissieweer het volgende:
Je badkamerkranen zijn van Grohe toch? Mooi, wij willen ze ook.

Hoe is het verhaal met de aannemer afgelopen?
Nu ik weer met een update kan komen zie ik deze reactie pas... Welk merk de kranen zijn weet ik eigenlijk niet meer. Het is in ieder geval geen Grohe of ander bekend merk. Eerder merkloos. Weet alleen nog dat ze in een rode doos zaten haha.

Van de aannemer hebben we zoals verwacht nooit meer iets vernomen. En ook de politie (waar we ivm diefstal van goederen aangifte gedaan hebben) had binnen een dag of 3 besloten dat verder onderzoek geen zin had, case closed. Het was op dat moment even (heel) zuur, maar achteraf denk ik dat het ook wel een positieve uitwerking heeft gehad dat hij het niet heeft afgemaakt.

Maar, ik kan weer een update plaatsen! Op tijd voor het voorjaar, is onlangs het hek eindelijk geplaatst! Het was een klus om alle delen op het dak te krijgen (en jammer er vervolgens achter te komen dat er ca 15 hekdelen teveel naar boven gelopen waren via de trappen die vervolgens dus weer naar beneden konden...), maar daarna stond het hek in no-time. Wel grappig te merken wat een effect dat gelijk heeft. Plotseling leek het terras weer een stuk kleiner (al blijft het natuurlijk ca 60m2) , en door de spijlen die je overal ziet krijg je misschien een beetje een gevangenis idee. Maar, nog steeds is het erg ruim en het hek staat erg stevig. Er moet nog 1 klein detail afgemaakt worden. Het hek wordt nog vastgemaakt aan de trap. Maar, de benodigde beugels worden op maat gemaakt op basis van hoe het staat, dus dat gebeurd nu en zou met een week of 2 wel gerealiseerd moeten zijn..

Eindelijk kan ik nu, na 3,5 jaar, de verbouwing officieel afmelden bij de gemeente. En dan kunnen we van het voorjaar eindelijk beginnen het terras in te delen en hopelijk van de zomer veel tijd daar spenderen!

En dan nu de foto's van het terras:
xdt74.jpg

2dgw5ls.jpg

11jlo9h.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door fingie op 12-02-2018 20:40:40 ]
  maandag 12 februari 2018 @ 21:27:36 #196
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_177139201
Nice hoor! Het oogt idd wat engig met die spijlen zo, maar ik denk dat dat weg is als het straks ingericht is met wat meubels en plantenbakken. :Y Lekkere buitenruimte zo! ^O^
***
pi_177139395
Zeer vet!
  dinsdag 13 februari 2018 @ 04:11:44 #198
28225 twiFight
Pain cleanses the body
pi_177143528
Eens en eens. Het oogt nu kil, maar met wat stoelen en een plant3enbak gaat dat wel goed komen.
He created a new world of rave in which he gave rebirth to elements of melody and positivity.
He named this world: Forbidden Paradise
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')