FOK!forum / Culinesse à gogo / Onderzoek meergranenbrood
Loekie1vrijdag 29 augustus 2014 @ 23:30
In het brood zelf zitten vaak niet veel verschillende graansoorten, soms zelfs maar twee. Het percentage granen - naast tarwe - in een meergranenbrood houdt meestal ook niet over, doorgaans niet meer dan 1% per graansoort. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond voor de Consumentengids van september. (...) Meergranenbrood is soms eigenlijk een soort witbrood gemaakt van tarwebloem met een klein beetje andere granen en zaden en pitten. De donkere kleur komt vaak door de toevoeging van gerstemoutmeel en gebrande suiker. In dat geval zegt de donkere kleur dus niets over de voedzaamheid van het brood.
http://www.consumentenbon(...)enbrood-bedrieglijk/

Brood, daar zit wat in!
donroycovrijdag 29 augustus 2014 @ 23:32
Nou meid, het is wat.
Rezaniavrijdag 29 augustus 2014 @ 23:39
Ik at brood en na 450 maanden kwam het er pas weer uit, dat was niet zo fantastisch. :{
Pietverdrietvrijdag 29 augustus 2014 @ 23:41
Heel oud nieuws
Vraag me af wat groter bedrog is, dit meergranenbrood of dit als nieuws presenteren
OllieWilliamsvrijdag 29 augustus 2014 @ 23:45
gewoon volkoren vreten
CynicusRomanticusRobvrijdag 29 augustus 2014 @ 23:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 23:30 schreef Loekie1 het volgende:
In het brood zelf zitten vaak niet veel verschillende graansoorten, soms zelfs maar twee. Het percentage granen - naast tarwe - in een meergranenbrood houdt meestal ook niet over, doorgaans niet meer dan 1% per graansoort. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond voor de Consumentengids van september. (...) Meergranenbrood is soms eigenlijk een soort witbrood gemaakt van tarwebloem met een klein beetje andere granen en zaden en pitten. De donkere kleur komt vaak door de toevoeging van gerstemoutmeel en gebrande suiker. In dat geval zegt de donkere kleur dus niets over de voedzaamheid van het brood.
http://www.consumentenbon(...)enbrood-bedrieglijk/

Brood, daar zit wat in!
Al decennialang bekend.
Woestijnvosvrijdag 29 augustus 2014 @ 23:58
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 23:39 schreef Rezania het volgende:
Ik at brood en na 450 maanden kwam het er pas weer uit, dat was niet zo fantastisch. :{
:')
Woelwaterzaterdag 30 augustus 2014 @ 00:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 23:30 schreef Loekie1 het volgende:
Brood, daar zit wat in!
Mensenhaar ja.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 23:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Heel oud nieuws
Vraag me af wat groter bedrog is, dit meergranenbrood of dit als nieuws presenteren
Heb jij dan een link van vóór augustus 2014 over dit nieuws?

Heeft de broodunie al gereageerd? Waarom zijn er wel Europese regels voor het lawaai van stofzuigers maar niet voor meergranenbrood? Witbrood met een kleurtje van gebrande mout (ook nog eens ongezond) en 1% maismeel heet meergranenbrood! Mag van Europa.

[ Bericht 9% gewijzigd door Loekie1 op 30-08-2014 10:19:16 ]
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 10:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 10:12 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Heb jij dan een link van vóór augustus 2014 over dit nieuws?

Heeft de broodunie al gereageerd? Waarom zijn er wel Europese regels voor het lawaai van stofzuigers maar niet voor meergranenbrood? Witbrood met een kleurtje van gebrande mout (ook nog eens ongezond) en 1% maismeel heet meergranenbrood! Mag van Europa.
Keuringsdienst van Waarde op 28 juni 2004 had het al over het gezonder doen voorkomen van brood
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/28-06-2004
SeLangzaterdag 30 augustus 2014 @ 10:26
Als een "meergranenbrood" gewoon een soort witbrood is met een kleurtje dan proef je dat toch lijkt me?
Het lijkt me dat brood dat goed smaakt gewoon okee is.
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 10:28
Witbrood is ook niet ongezonder dan volkorenbrood, je krijgt alleen minder vezels binnen.
TheFreshPrincezaterdag 30 augustus 2014 @ 10:29
Ik ga maar weer terug naar witbrood.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 10:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 10:26 schreef SeLang het volgende:
Als een "meergranenbrood" gewoon een soort witbrood is met een kleurtje dan proef je dat toch lijkt me?
Het lijkt me dat brood dat goed smaakt gewoon okee is.
Het proeft een beetje gebrand. Gebrande mout is nog kankerverwekkend ook.
quirinazaterdag 30 augustus 2014 @ 10:33
Gewoon zelf je brood gaan bakken. :Y)
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 10:34
Het brood dat ik eet zit zo vol graankorrels daar is nauwelijks plek voor wat anders. Verder wordt hier in D bij supermarkten en bakkers er gewoon bijvermeld waar het uit gemaakt is, 40% Roggevolkeren meel 10% Dinkelschroot 50% tarwe volkorenmeel
SeLangzaterdag 30 augustus 2014 @ 10:35
Ik ga er altijd vanuit dat hoe meer ik moet schijten deste beter is het brood ^O^
123hopsaflopszaterdag 30 augustus 2014 @ 10:36
Als je bruin brood wil eten omdat het gezonder zou zijn, moet je bruin brood van Blue Band kopen dat er uit ziet als wit brood...
quirinazaterdag 30 augustus 2014 @ 10:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 10:36 schreef JoPiDo het volgende:
Als je bruin brood wil eten omdat het gezonder zou zijn, moet je bruin brood van Blue Band kopen dat er uit ziet als wit brood...
Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.
Jammie :Y)
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 10:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 10:46 schreef quirina het volgende:

[..]

Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.
Jammie :Y)
Haar is niet voor de vezels, het wordt verwerkt tot broodverbetermiddel wat voor structuurverbetering moet zorgen
kawotskizaterdag 30 augustus 2014 @ 11:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 10:46 schreef quirina het volgende:

[..]

Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.
Jammie :Y)
Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.
quirinazaterdag 30 augustus 2014 @ 11:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haar is niet voor de vezels, het wordt verwerkt tot broodverbetermiddel wat voor structuurverbetering moet zorgen
Oh ja dat het langer zacht blijft he?
quirinazaterdag 30 augustus 2014 @ 11:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:17 schreef kawotski het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.
Dat zal best omdat het ook lang zacht blijft.
Misschien moet je ff de blue band bellen.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 11:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:17 schreef kawotski het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.
Tarwebloem, water, voedingsvezel (tarwevezel 2,8% inuline 2,2%) tarwegluten, gejodeerd zout, verdikkingsmiddelE466, kaliumchloride, gist, emulgator E482, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine b3, vitamime b1 vitamibe b6, foliumzuur.
Geen broodverbeteraar zo te zien.
http://www.babybrabbel.nl(...)nten-blue-band-brood

Vezelrijk lichtbruin:
Tarwebloem, water, tarwevolkorenmeel, tarwegluten, tarwevezel 2%, cichoreivezel 1,6%, gist, gerstemoutmeel, gejodeerd zout, verdikkingsmiddel E466, dextrose, kaliumchloride, emulgator E482, plantaardig vet, plantaardige olie, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine B3, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur. E = door de E.U. goedgekeurde hulpstof.
http://www.dieetconsult.n(...)Vezelrijk-Lichtbruin
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 11:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:25 schreef quirina het volgende:

[..]

Oh ja dat het langer zacht blijft he?
verfraaien van de kleur (ook van de korst)
geven van glans
verbeteren van de smaak
beter rijzen van het deeg, en voorkomen van inzakken ervan
verbeteren van houdbaarheid
verbeteren van de structuur
verkorten van de baktijd
constant houden van de broodkwaliteit ondanks variaties in grondstofkwaliteit en procescondities tijdens de bereiding
http://nl.wikipedia.org/wiki/Broodverbeteraar
Alentejanazaterdag 30 augustus 2014 @ 11:30
Tja, en maisbrood is helemaal niet geel. Maismeel is nl ook gewoon wit. Dus wat ze daaraan toevoegen om het geel te maken en waarom men dat wil, mag Joost weten.
Hier in Portugal verkopen ze ook maisbrood maar dat lijkt in de verste verte niet op de Nederlandse variant qua kleur, structuur, uiterlijk en smaak. En het is gewoon droog na een dag. Net al al het ander brood dat hier onverpakt verkocht wordt
Als ik in Nederland ben raak ik de volgende dag al aan de schijterij van dat "gezonde brood" allemaal . Dat was vroeger al zo en dat is nog zo. En dat komt gewoon omdat er veel te veel suiker en rotzooi in zit.
quirinazaterdag 30 augustus 2014 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:26 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Tarwebloem, water, voedingsvezel (tarwevezel 2,8% inuline 2,2%) tarwegluten, gejodeerd zout, verdikkingsmiddelE466, kaliumchloride, gist, emulgator E482, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine b3, vitamime b1 vitamibe b6, foliumzuur.
Geen broodverbeteraar zo te zien.
http://www.babybrabbel.nl(...)nten-blue-band-brood

Vezelrijk lichtbruin:
Tarwebloem, water, tarwevolkorenmeel, tarwegluten, tarwevezel 2%, cichoreivezel 1,6%, gist, gerstemoutmeel, gejodeerd zout, verdikkingsmiddel E466, dextrose, kaliumchloride, emulgator E482, plantaardig vet, plantaardige olie, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine B3, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur. E = door de E.U. goedgekeurde hulpstof.
http://www.dieetconsult.n(...)Vezelrijk-Lichtbruin
Als ik het goed heb hoeven ze dit niet te vermelden toch?
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 11:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef Alentejana het volgende:
Tja, en maisbrood is helemaal niet geel. Maismeel is nl ook gewoon wit. Dus wat ze daaraan toevoegen om het geel te maken en waarom men dat wil, mag Joost weten.
Hier in Portugal verkopen ze ook maisbrood maar dat lijkt in de verste verte niet op de Nederlandse variant qua kleur, structuur, uiterlijk en smaak. En het is gewoon droog na een dag. Net al al het ander brood dat hier onverpakt verkocht wordt
Als ik in Nederland ben raak ik de volgende dag al aan de schijterij van dat "gezonde brood" allemaal . Dat was vroeger al zo en dat is nog zo. En dat komt gewoon omdat er veel te veel suiker en rotzooi in zit.
Nee, maiszetmeel is wit, volkorenmaismeel is wel degelijk geel.
Dat je brood de volgende dag droog is, is omdat er oa geen vet in zit. Eigenlijk een goed teken.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 11:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef quirina het volgende:

[..]

Als ik het goed heb hoeven ze dit niet te vermelden toch?
Ik denk het niet, daarom kan er zo makkelijk mee gesjoemeld worden. Op een meergranenbrood zetten ze natuurlijk niet dat er 99 procent tarwemeel en 1 procent maismeel in zit en verder wat kleurtjes.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 11:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef Alentejana het volgende:

Als ik in Nederland ben raak ik de volgende dag al aan de schijterij van dat "gezonde brood" allemaal .
Volgens Maarten 't Hart is dat juist goed. Het is niet goed want je lichaam krijgt geen tijd belangrijke voedingsstoffen op te nemen.
Alentejanazaterdag 30 augustus 2014 @ 11:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, maiszetmeel is wit, volkorenmaismeel is wel degelijk geel.
Dat je brood de volgende dag droog is, is omdat er oa geen vet in zit. Eigenlijk een goed teken.
Ik gaf ook even aan dat het gezonder is dan die troep die een jaar zacht blijft.

Ik zal het testen, maar volgens mij is er geen enkele mogelijkheid om zuiver met mais een brood zo geel te krijgen zoals je ze in Nederland in de schappen ziet.
Alentejanazaterdag 30 augustus 2014 @ 11:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:35 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Volgens Maarten 't Hart is dat juist goed. Het is niet goed want je lichaam krijgt geen tijd belangrijke voedingsstoffen op te nemen.
Plus dat je uitdroogt en mineralen kwijtraakt. * googled Maarten ´t Hart*
Alentejanazaterdag 30 augustus 2014 @ 11:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:57 schreef Spatzmann het volgende:
Gewoon volkorenbrood eten. Doe ik ook, maar dan echt puur voor de vezels (darmpatient :( )
Hier ook darmpatient, maar in Nederland eet ik dus maar roggebrood, want vertrouw geen enkel ander brood meer.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 12:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:53 schreef Alentejana het volgende:

[..]

Plus dat je uitdroogt en mineralen kwijtraakt. * googled Maarten ´t Hart*

Hij eet dan ook erg veel wat het verlies aan voedingsstoffen en mineralen weer compenseert.
kawotskizaterdag 30 augustus 2014 @ 12:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:26 schreef quirina het volgende:

[..]

Dat zal best omdat het ook lang zacht blijft.
Misschien moet je ff de blue band bellen.
Of het langer zacht is dat maakt me niet zoveel uit in die zin dat ik het brood max 1 a 2 dagen eet en dan koop ik weer 'vers' brood. De smaak is gewoon ok in vergelijking tot de rest.
BaajGuardianzaterdag 30 augustus 2014 @ 12:11
welkom in het westen, the land of make belief.
Alentejanazaterdag 30 augustus 2014 @ 12:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 12:00 schreef Spatzmann het volgende:

[..]

Naja volkoren is een wettelijk beschermde naam en mag dus ook alleen volkoren heten als het 100% volkoren is. Dus dat vertrouw ik nog wel (net zoals boter en mayonaise etc)

En ik merk het ook wel meteen, als ik geen volkoren producten eet.
Dank je, ik zal er op letten als ik weer in Nederland ben.
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 13:46
Meergranenbrood is gewoon een marketingterm, als mensen te dom zijn om te weten wat volkoren is en gaan voor chocoladebruin brood met mout is dat gewoon dom. Informeer jezelf
Speculariumzaterdag 30 augustus 2014 @ 13:54
>CUL
Weird-zaterdag 30 augustus 2014 @ 14:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 10:30 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Het proeft een beetje gebrand. Gebrande mout is nog kankerverwekkend ook.
Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt? :)
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 15:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 14:22 schreef Weird- het volgende:

[..]

Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt? :)
Ik ben zo vrij het te betwijfelen
uniekhoornzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:05
Ik noem dat soort brood altijd: verbrand witbrood, vind het echt niet lekker!
Niks gaat boven de allergrofste volkoren of gewoon lekker zacht wit brood.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 14:22 schreef Weird- het volgende:

[..]

Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt? :)
Alles wat verbrand is, is kankerverwekkend.
Woelwaterzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:17 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Alles wat verbrand is, is kankerverwekkend.
Er is een verschil tussen verbrand en gebrand. Of eet je ook geen gebrande nootjes?
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:25 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Er is een verschil tussen verbrand en gebrand. Of eet je ook geen gebrande nootjes?
De bakker zegt het zelf:
'En verbrande mout is nog kankerverwekkend ook.'
http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/is-bruin-brood-gezond
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:29 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De bakker zegt het zelf:
'En verbrande mout is nog kankerverwekkend ook.'
http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/is-bruin-brood-gezond
Ah, ja als ik wil weten of iets kankerverwekkend is zou ik onderzoek doen of onderzoek naslaan, maar je kan natuurlijk ook gewoon de bakker vragen
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, ja als ik wil weten of iets kankerverwekkend is zou ik onderzoek doen of onderzoek naslaan, maar je kan natuurlijk ook gewoon de bakker vragen
Een gezonde toegevoegde waarde heeft het in elk geval niet.
Woelwaterzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:29 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De bakker zegt het zelf:
'En verbrande mout is nog kankerverwekkend ook.'
http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/is-bruin-brood-gezond
Als ze er verbrande mout doorheen zouden doen konden ze ook gewoon meel verbranden voor een donker kleurtje.

[ Bericht 0% gewijzigd door Woelwater op 30-08-2014 19:09:39 ]
Weird-zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:34 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Een gezonde toegevoegde waarde heeft het in elk geval niet.
Gebrande mouten worden al eeuwen gebruikt in voedingsmiddelen. Donker bier komt zo aan z'n kleur bijvoorbeeld. Echt veel kwaad kan het volgens mij niet
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:37 schreef Weird- het volgende:

[..]

Gebrande mouten worden al eeuwen gebruikt in voedingsmiddelen. Donker bier komt zo aan z'n kleur bijvoorbeeld. Echt veel kwaad kan het volgens mij niet
Het zal geen kwaad kunnen - maar zeker weet je het niet - maar het punt blijft dat de consument voor de gek wordt gehouden. Ik heb het van de bakker in dat filmpje die zegt dat het kankerverwekkend kan zijn.
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:34 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Een gezonde toegevoegde waarde heeft het in elk geval niet.
Sommige producten zijn pas eetbaar als ze gebrand zijn, andere worden vreselijk lekker van het carameliseren van de suikers.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:46
Google maar eens op 'roasted barley malt' om te zien hoe zwart het is.
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:42 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Het zal geen kwaad kunnen - maar zeker weet je het niet - maar het punt blijft dat de consument voor de gek wordt gehouden. Ik heb het van de bakker in dat filmpje die zegt dat het kankerverwekkend kan zijn.
Mensen willen belazerd worden, als jij heel biologische vrijlopende kippen hebt die witte eieren leggen zullen die eieren voor geen meter verkopen.
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:46 schreef Loekie1 het volgende:
Google maar eens op 'roasted barley malt' om te zien hoe zwart het is.
Drink jij koffie?
Eet je roggebrood?
Woelwaterzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:42 schreef Loekie1 het volgende:
Ik heb het van de bakker in dat filmpje die zegt dat het kankerverwekkend kan zijn.
Ja, die preekt dan ook voor zijn eigen parochie. Als hij maar een paar klanten uit de supermarkt kan lokken zal hij nog wel grotere onzin verkondigen.
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Drink jij koffie?
Eet je roggebrood?
Allebei niet.
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:49 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Allebei niet.
Ben je van mening dat roggebrood kankerverwekkend is? Vind je roggebrood net zo erg als gecarameliseeerde mout?
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:53
Kijk dit broodje eens, lekker!
Bagel with plenty of roasted barley malt flour
http://www.thefreshloaf.c(...)ed-barley-malt-flour

Je kunt het bijna zwart krijgen!
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben je van mening dat roggebrood kankerverwekkend is? Vind je roggebrood net zo erg als gecarameliseeerde mout?
Ik lust geen roggebrood.
Woelwaterzaterdag 30 augustus 2014 @ 16:59
quote:
11s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:53 schreef Loekie1 het volgende:
Kijk dit broodje eens, lekker!
Bagel with plenty of roasted barley malt flour
http://www.thefreshloaf.c(...)ed-barley-malt-flour

Je kunt het bijna zwart krijgen!
Wat vreemd dat niemand daar in de comments er even op wijst dat het zo kankerverwekkend is
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 17:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 16:59 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Wat vreemd dat niemand daar in de comments er even op wijst dat het zo kankerverwekkend is
Amerika, daar zijn ze niet zo met gezondheid bezig.
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 17:10
In Düsseldorf wordt Altbier gedronken, op smaak en kleur gebracht met gebrande mout. In Keulen drinkt men Kölsch, zelfde soort bier maar zonder de gebrande mout. is er nu significant meer kanker in Düsseldorf?
Pietverdrietzaterdag 30 augustus 2014 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 17:01 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Amerika, daar zijn ze niet zo met gezondheid bezig.
LOL als je ergens healthnuts hebt dan wel in de VS
Loekie1zaterdag 30 augustus 2014 @ 17:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
In Düsseldorf wordt Altbier gedronken, op smaak en kleur gebracht met gebrande mout. In Keulen drinkt men Kölsch, zelfde soort bier maar zonder de gebrande mout. is er nu significant meer kanker in Düsseldorf?
Er is een verschil tussen gebrande en verbrande mout. Ik weet niet welke van de twee in brood zit.
Weird-zaterdag 30 augustus 2014 @ 17:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 17:12 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Er is een verschil tussen gebrande en verbrande mout. Ik weet niet welke van de twee in brood zit.
Volgens de link uit de OP zijn het gebrande suikers.
Edit: en dat is nogal logisch.

Daarnaast; ooit van gerstewijn gehoord?
Face it, er zit gebrande mout in talloze producten. Kan echt geen kwaad
Bart2002zaterdag 30 augustus 2014 @ 19:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 12:03 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Hij eet dan ook erg veel wat het verlies aan voedingsstoffen en mineralen weer compenseert.
Ik heb veel respect voor Maarten 't H. als schrijver. Maar als je zijn columns leest over voeding (en mogelijke gerelateerde ziekten) dan blijkt dat ie veel te veel aanneemt, vooral onbewezen zaken.
Hij eet wel erg gezond trouwens, een echte minimalist op voedingsgebied.
FANNmaandag 1 september 2014 @ 18:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, maiszetmeel is wit, volkorenmaismeel is wel degelijk geel.
Dat je brood de volgende dag droog is, is omdat er oa geen vet in zit. Eigenlijk een goed teken.
Ik eet meestal Allison Volkoren Brood, is dat een beetje goed brood?
Wel lekker en lekker stevig, maar geen idee of het gezond is.
Pietverdrietmaandag 1 september 2014 @ 18:55
Allison is volkoren tarwe met wat meer water dan gewoon volkoren.
FANNmaandag 1 september 2014 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Allison is volkoren tarwe met wat meer water dan gewoon volkoren.
Is dat goed of juist niet goed?
Pietverdrietmaandag 1 september 2014 @ 20:01
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 18:59 schreef FANN het volgende:

[..]

Is dat goed of juist niet goed?
Is prima.
FANNmaandag 1 september 2014 @ 20:02
quote:
1s.gif Op maandag 1 september 2014 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is prima.
Ah! blijf ik het lekker eten :+
HSGmaandag 1 september 2014 @ 20:14
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 23:39 schreef Rezania het volgende:
Ik at brood en na 450 maanden kwam het er pas weer uit, dat was niet zo fantastisch. :{
Dan is je maag toch op zoek geweest naar dat ene kleine beetje graan.
Spanky78maandag 1 september 2014 @ 20:32
Gebrande/gecarrameliseerd producten kunnen kankerverwekkende stoffen bevatten, maar ook veel antioxidanten en andere stoffen waarvan men geen idee heeft wat het doet. De gemiddelde Nederlander krijgt door koffie een deel van zijn vezels en antioxidanten binnen.

Een ding is zeker, een keertje gaan tanken geeft je een shot benzeen, dat is pas ongezond en dat weten we wel zeker. Dus blijf uit de buurt van auto's en snelwegene en maak je minder druk over je brood