Als ik het goed heb hoeven ze dit niet te vermelden toch?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:26 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Tarwebloem, water, voedingsvezel (tarwevezel 2,8% inuline 2,2%) tarwegluten, gejodeerd zout, verdikkingsmiddelE466, kaliumchloride, gist, emulgator E482, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine b3, vitamime b1 vitamibe b6, foliumzuur.
Geen broodverbeteraar zo te zien.
http://www.babybrabbel.nl(...)nten-blue-band-brood
Vezelrijk lichtbruin:
Tarwebloem, water, tarwevolkorenmeel, tarwegluten, tarwevezel 2%, cichoreivezel 1,6%, gist, gerstemoutmeel, gejodeerd zout, verdikkingsmiddel E466, dextrose, kaliumchloride, emulgator E482, plantaardig vet, plantaardige olie, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine B3, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur. E = door de E.U. goedgekeurde hulpstof.
http://www.dieetconsult.n(...)Vezelrijk-Lichtbruin
Nee, maiszetmeel is wit, volkorenmaismeel is wel degelijk geel.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef Alentejana het volgende:
Tja, en maisbrood is helemaal niet geel. Maismeel is nl ook gewoon wit. Dus wat ze daaraan toevoegen om het geel te maken en waarom men dat wil, mag Joost weten.
Hier in Portugal verkopen ze ook maisbrood maar dat lijkt in de verste verte niet op de Nederlandse variant qua kleur, structuur, uiterlijk en smaak. En het is gewoon droog na een dag. Net al al het ander brood dat hier onverpakt verkocht wordt
Als ik in Nederland ben raak ik de volgende dag al aan de schijterij van dat "gezonde brood" allemaal . Dat was vroeger al zo en dat is nog zo. En dat komt gewoon omdat er veel te veel suiker en rotzooi in zit.
Ik denk het niet, daarom kan er zo makkelijk mee gesjoemeld worden. Op een meergranenbrood zetten ze natuurlijk niet dat er 99 procent tarwemeel en 1 procent maismeel in zit en verder wat kleurtjes.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef quirina het volgende:
[..]
Als ik het goed heb hoeven ze dit niet te vermelden toch?
Volgens Maarten 't Hart is dat juist goed. Het is niet goed want je lichaam krijgt geen tijd belangrijke voedingsstoffen op te nemen.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef Alentejana het volgende:
Als ik in Nederland ben raak ik de volgende dag al aan de schijterij van dat "gezonde brood" allemaal .
Ik gaf ook even aan dat het gezonder is dan die troep die een jaar zacht blijft.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, maiszetmeel is wit, volkorenmaismeel is wel degelijk geel.
Dat je brood de volgende dag droog is, is omdat er oa geen vet in zit. Eigenlijk een goed teken.
Plus dat je uitdroogt en mineralen kwijtraakt. * googled Maarten ´t Hart*quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:35 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Volgens Maarten 't Hart is dat juist goed. Het is niet goed want je lichaam krijgt geen tijd belangrijke voedingsstoffen op te nemen.
Hier ook darmpatient, maar in Nederland eet ik dus maar roggebrood, want vertrouw geen enkel ander brood meer.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:57 schreef Spatzmann het volgende:
Gewoon volkorenbrood eten. Doe ik ook, maar dan echt puur voor de vezels (darmpatient)
Hij eet dan ook erg veel wat het verlies aan voedingsstoffen en mineralen weer compenseert.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:53 schreef Alentejana het volgende:
[..]
Plus dat je uitdroogt en mineralen kwijtraakt. * googled Maarten ´t Hart*
Of het langer zacht is dat maakt me niet zoveel uit in die zin dat ik het brood max 1 a 2 dagen eet en dan koop ik weer 'vers' brood. De smaak is gewoon ok in vergelijking tot de rest.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:26 schreef quirina het volgende:
[..]
Dat zal best omdat het ook lang zacht blijft.
Misschien moet je ff de blue band bellen.
Dank je, ik zal er op letten als ik weer in Nederland ben.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 12:00 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Naja volkoren is een wettelijk beschermde naam en mag dus ook alleen volkoren heten als het 100% volkoren is. Dus dat vertrouw ik nog wel (net zoals boter en mayonaise etc)
En ik merk het ook wel meteen, als ik geen volkoren producten eet.
Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:30 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Het proeft een beetje gebrand. Gebrande mout is nog kankerverwekkend ook.
Ik ben zo vrij het te betwijfelenquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 14:22 schreef Weird- het volgende:
[..]
Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt?
Alles wat verbrand is, is kankerverwekkend.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 14:22 schreef Weird- het volgende:
[..]
Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt?
Er is een verschil tussen verbrand en gebrand. Of eet je ook geen gebrande nootjes?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:17 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Alles wat verbrand is, is kankerverwekkend.
De bakker zegt het zelf:quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:25 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Er is een verschil tussen verbrand en gebrand. Of eet je ook geen gebrande nootjes?
Ah, ja als ik wil weten of iets kankerverwekkend is zou ik onderzoek doen of onderzoek naslaan, maar je kan natuurlijk ook gewoon de bakker vragenquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:29 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
De bakker zegt het zelf:
'En verbrande mout is nog kankerverwekkend ook.'
http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/is-bruin-brood-gezond
Een gezonde toegevoegde waarde heeft het in elk geval niet.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, ja als ik wil weten of iets kankerverwekkend is zou ik onderzoek doen of onderzoek naslaan, maar je kan natuurlijk ook gewoon de bakker vragen
Als ze er verbrande mout doorheen zouden doen konden ze ook gewoon meel verbranden voor een donker kleurtje.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:29 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
De bakker zegt het zelf:
'En verbrande mout is nog kankerverwekkend ook.'
http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/is-bruin-brood-gezond
Gebrande mouten worden al eeuwen gebruikt in voedingsmiddelen. Donker bier komt zo aan z'n kleur bijvoorbeeld. Echt veel kwaad kan het volgens mij nietquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:34 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Een gezonde toegevoegde waarde heeft het in elk geval niet.
Het zal geen kwaad kunnen - maar zeker weet je het niet - maar het punt blijft dat de consument voor de gek wordt gehouden. Ik heb het van de bakker in dat filmpje die zegt dat het kankerverwekkend kan zijn.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:37 schreef Weird- het volgende:
[..]
Gebrande mouten worden al eeuwen gebruikt in voedingsmiddelen. Donker bier komt zo aan z'n kleur bijvoorbeeld. Echt veel kwaad kan het volgens mij niet
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |