Al decennialang bekend.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 23:30 schreef Loekie1 het volgende:
In het brood zelf zitten vaak niet veel verschillende graansoorten, soms zelfs maar twee. Het percentage granen - naast tarwe - in een meergranenbrood houdt meestal ook niet over, doorgaans niet meer dan 1% per graansoort. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond voor de Consumentengids van september. (...) Meergranenbrood is soms eigenlijk een soort witbrood gemaakt van tarwebloem met een klein beetje andere granen en zaden en pitten. De donkere kleur komt vaak door de toevoeging van gerstemoutmeel en gebrande suiker. In dat geval zegt de donkere kleur dus niets over de voedzaamheid van het brood.
http://www.consumentenbon(...)enbrood-bedrieglijk/
Brood, daar zit wat in!
quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 23:39 schreef Rezania het volgende:
Ik at brood en na 450 maanden kwam het er pas weer uit, dat was niet zo fantastisch.
Heb jij dan een link van vóór augustus 2014 over dit nieuws?quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 23:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Heel oud nieuws
Vraag me af wat groter bedrog is, dit meergranenbrood of dit als nieuws presenteren
Keuringsdienst van Waarde op 28 juni 2004 had het al over het gezonder doen voorkomen van broodquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:12 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Heb jij dan een link van vóór augustus 2014 over dit nieuws?
Heeft de broodunie al gereageerd? Waarom zijn er wel Europese regels voor het lawaai van stofzuigers maar niet voor meergranenbrood? Witbrood met een kleurtje van gebrande mout (ook nog eens ongezond) en 1% maismeel heet meergranenbrood! Mag van Europa.
Het proeft een beetje gebrand. Gebrande mout is nog kankerverwekkend ook.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:26 schreef SeLang het volgende:
Als een "meergranenbrood" gewoon een soort witbrood is met een kleurtje dan proef je dat toch lijkt me?
Het lijkt me dat brood dat goed smaakt gewoon okee is.
Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:36 schreef JoPiDo het volgende:
Als je bruin brood wil eten omdat het gezonder zou zijn, moet je bruin brood van Blue Band kopen dat er uit ziet als wit brood...
Haar is niet voor de vezels, het wordt verwerkt tot broodverbetermiddel wat voor structuurverbetering moet zorgenquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:46 schreef quirina het volgende:
[..]
Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.
Jammie
Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:46 schreef quirina het volgende:
[..]
Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.
Jammie
Oh ja dat het langer zacht blijft he?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haar is niet voor de vezels, het wordt verwerkt tot broodverbetermiddel wat voor structuurverbetering moet zorgen
Dat zal best omdat het ook lang zacht blijft.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:17 schreef kawotski het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.
Tarwebloem, water, voedingsvezel (tarwevezel 2,8% inuline 2,2%) tarwegluten, gejodeerd zout, verdikkingsmiddelE466, kaliumchloride, gist, emulgator E482, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine b3, vitamime b1 vitamibe b6, foliumzuur.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:17 schreef kawotski het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.
verfraaien van de kleur (ook van de korst)quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:25 schreef quirina het volgende:
[..]
Oh ja dat het langer zacht blijft he?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |