Al decennialang bekend.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 23:30 schreef Loekie1 het volgende:
In het brood zelf zitten vaak niet veel verschillende graansoorten, soms zelfs maar twee. Het percentage granen - naast tarwe - in een meergranenbrood houdt meestal ook niet over, doorgaans niet meer dan 1% per graansoort. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond voor de Consumentengids van september. (...) Meergranenbrood is soms eigenlijk een soort witbrood gemaakt van tarwebloem met een klein beetje andere granen en zaden en pitten. De donkere kleur komt vaak door de toevoeging van gerstemoutmeel en gebrande suiker. In dat geval zegt de donkere kleur dus niets over de voedzaamheid van het brood.
http://www.consumentenbon(...)enbrood-bedrieglijk/
Brood, daar zit wat in!
quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 23:39 schreef Rezania het volgende:
Ik at brood en na 450 maanden kwam het er pas weer uit, dat was niet zo fantastisch.
Heb jij dan een link van vóór augustus 2014 over dit nieuws?quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 23:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Heel oud nieuws
Vraag me af wat groter bedrog is, dit meergranenbrood of dit als nieuws presenteren
Keuringsdienst van Waarde op 28 juni 2004 had het al over het gezonder doen voorkomen van broodquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:12 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Heb jij dan een link van vóór augustus 2014 over dit nieuws?
Heeft de broodunie al gereageerd? Waarom zijn er wel Europese regels voor het lawaai van stofzuigers maar niet voor meergranenbrood? Witbrood met een kleurtje van gebrande mout (ook nog eens ongezond) en 1% maismeel heet meergranenbrood! Mag van Europa.
Het proeft een beetje gebrand. Gebrande mout is nog kankerverwekkend ook.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:26 schreef SeLang het volgende:
Als een "meergranenbrood" gewoon een soort witbrood is met een kleurtje dan proef je dat toch lijkt me?
Het lijkt me dat brood dat goed smaakt gewoon okee is.
Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:36 schreef JoPiDo het volgende:
Als je bruin brood wil eten omdat het gezonder zou zijn, moet je bruin brood van Blue Band kopen dat er uit ziet als wit brood...
Haar is niet voor de vezels, het wordt verwerkt tot broodverbetermiddel wat voor structuurverbetering moet zorgenquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:46 schreef quirina het volgende:
[..]
Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.
Jammie
Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:46 schreef quirina het volgende:
[..]
Ja met mensenhaar...of varkenshaar erin verwerkt als vezeltjes.
Jammie
Oh ja dat het langer zacht blijft he?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Haar is niet voor de vezels, het wordt verwerkt tot broodverbetermiddel wat voor structuurverbetering moet zorgen
Dat zal best omdat het ook lang zacht blijft.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:17 schreef kawotski het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.
Tarwebloem, water, voedingsvezel (tarwevezel 2,8% inuline 2,2%) tarwegluten, gejodeerd zout, verdikkingsmiddelE466, kaliumchloride, gist, emulgator E482, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine b3, vitamime b1 vitamibe b6, foliumzuur.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:17 schreef kawotski het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat in Blue Band brood zit. heb je daar een bron van wellicht? Want gek genoeg van al het fabrieksbrood vind ik alleen dit brood nog enigszins te pruimen.
verfraaien van de kleur (ook van de korst)quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:25 schreef quirina het volgende:
[..]
Oh ja dat het langer zacht blijft he?
Als ik het goed heb hoeven ze dit niet te vermelden toch?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:26 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Tarwebloem, water, voedingsvezel (tarwevezel 2,8% inuline 2,2%) tarwegluten, gejodeerd zout, verdikkingsmiddelE466, kaliumchloride, gist, emulgator E482, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine b3, vitamime b1 vitamibe b6, foliumzuur.
Geen broodverbeteraar zo te zien.
http://www.babybrabbel.nl(...)nten-blue-band-brood
Vezelrijk lichtbruin:
Tarwebloem, water, tarwevolkorenmeel, tarwegluten, tarwevezel 2%, cichoreivezel 1,6%, gist, gerstemoutmeel, gejodeerd zout, verdikkingsmiddel E466, dextrose, kaliumchloride, emulgator E482, plantaardig vet, plantaardige olie, aroma, ijzersulfaat, zinksulfaat, vitamine B3, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur. E = door de E.U. goedgekeurde hulpstof.
http://www.dieetconsult.n(...)Vezelrijk-Lichtbruin
Nee, maiszetmeel is wit, volkorenmaismeel is wel degelijk geel.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef Alentejana het volgende:
Tja, en maisbrood is helemaal niet geel. Maismeel is nl ook gewoon wit. Dus wat ze daaraan toevoegen om het geel te maken en waarom men dat wil, mag Joost weten.
Hier in Portugal verkopen ze ook maisbrood maar dat lijkt in de verste verte niet op de Nederlandse variant qua kleur, structuur, uiterlijk en smaak. En het is gewoon droog na een dag. Net al al het ander brood dat hier onverpakt verkocht wordt
Als ik in Nederland ben raak ik de volgende dag al aan de schijterij van dat "gezonde brood" allemaal . Dat was vroeger al zo en dat is nog zo. En dat komt gewoon omdat er veel te veel suiker en rotzooi in zit.
Ik denk het niet, daarom kan er zo makkelijk mee gesjoemeld worden. Op een meergranenbrood zetten ze natuurlijk niet dat er 99 procent tarwemeel en 1 procent maismeel in zit en verder wat kleurtjes.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef quirina het volgende:
[..]
Als ik het goed heb hoeven ze dit niet te vermelden toch?
Volgens Maarten 't Hart is dat juist goed. Het is niet goed want je lichaam krijgt geen tijd belangrijke voedingsstoffen op te nemen.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:30 schreef Alentejana het volgende:
Als ik in Nederland ben raak ik de volgende dag al aan de schijterij van dat "gezonde brood" allemaal .
Ik gaf ook even aan dat het gezonder is dan die troep die een jaar zacht blijft.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, maiszetmeel is wit, volkorenmaismeel is wel degelijk geel.
Dat je brood de volgende dag droog is, is omdat er oa geen vet in zit. Eigenlijk een goed teken.
Plus dat je uitdroogt en mineralen kwijtraakt. * googled Maarten ´t Hart*quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:35 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Volgens Maarten 't Hart is dat juist goed. Het is niet goed want je lichaam krijgt geen tijd belangrijke voedingsstoffen op te nemen.
Hier ook darmpatient, maar in Nederland eet ik dus maar roggebrood, want vertrouw geen enkel ander brood meer.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:57 schreef Spatzmann het volgende:
Gewoon volkorenbrood eten. Doe ik ook, maar dan echt puur voor de vezels (darmpatient)
Hij eet dan ook erg veel wat het verlies aan voedingsstoffen en mineralen weer compenseert.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:53 schreef Alentejana het volgende:
[..]
Plus dat je uitdroogt en mineralen kwijtraakt. * googled Maarten ´t Hart*
Of het langer zacht is dat maakt me niet zoveel uit in die zin dat ik het brood max 1 a 2 dagen eet en dan koop ik weer 'vers' brood. De smaak is gewoon ok in vergelijking tot de rest.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:26 schreef quirina het volgende:
[..]
Dat zal best omdat het ook lang zacht blijft.
Misschien moet je ff de blue band bellen.
Dank je, ik zal er op letten als ik weer in Nederland ben.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 12:00 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Naja volkoren is een wettelijk beschermde naam en mag dus ook alleen volkoren heten als het 100% volkoren is. Dus dat vertrouw ik nog wel (net zoals boter en mayonaise etc)
En ik merk het ook wel meteen, als ik geen volkoren producten eet.
Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 10:30 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Het proeft een beetje gebrand. Gebrande mout is nog kankerverwekkend ook.
Ik ben zo vrij het te betwijfelenquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 14:22 schreef Weird- het volgende:
[..]
Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt?
Alles wat verbrand is, is kankerverwekkend.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 14:22 schreef Weird- het volgende:
[..]
Wie iets beweert, bewijst. Dus ik neem aan dat je hier een (bij voorkeur objectieve) bron van hebt?
Er is een verschil tussen verbrand en gebrand. Of eet je ook geen gebrande nootjes?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:17 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Alles wat verbrand is, is kankerverwekkend.
De bakker zegt het zelf:quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:25 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Er is een verschil tussen verbrand en gebrand. Of eet je ook geen gebrande nootjes?
Ah, ja als ik wil weten of iets kankerverwekkend is zou ik onderzoek doen of onderzoek naslaan, maar je kan natuurlijk ook gewoon de bakker vragenquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:29 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
De bakker zegt het zelf:
'En verbrande mout is nog kankerverwekkend ook.'
http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/is-bruin-brood-gezond
Een gezonde toegevoegde waarde heeft het in elk geval niet.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, ja als ik wil weten of iets kankerverwekkend is zou ik onderzoek doen of onderzoek naslaan, maar je kan natuurlijk ook gewoon de bakker vragen
Als ze er verbrande mout doorheen zouden doen konden ze ook gewoon meel verbranden voor een donker kleurtje.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:29 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
De bakker zegt het zelf:
'En verbrande mout is nog kankerverwekkend ook.'
http://www.recepten-dieet.nl/wordpress/is-bruin-brood-gezond
Gebrande mouten worden al eeuwen gebruikt in voedingsmiddelen. Donker bier komt zo aan z'n kleur bijvoorbeeld. Echt veel kwaad kan het volgens mij nietquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:34 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Een gezonde toegevoegde waarde heeft het in elk geval niet.
Het zal geen kwaad kunnen - maar zeker weet je het niet - maar het punt blijft dat de consument voor de gek wordt gehouden. Ik heb het van de bakker in dat filmpje die zegt dat het kankerverwekkend kan zijn.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:37 schreef Weird- het volgende:
[..]
Gebrande mouten worden al eeuwen gebruikt in voedingsmiddelen. Donker bier komt zo aan z'n kleur bijvoorbeeld. Echt veel kwaad kan het volgens mij niet
Sommige producten zijn pas eetbaar als ze gebrand zijn, andere worden vreselijk lekker van het carameliseren van de suikers.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:34 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Een gezonde toegevoegde waarde heeft het in elk geval niet.
Mensen willen belazerd worden, als jij heel biologische vrijlopende kippen hebt die witte eieren leggen zullen die eieren voor geen meter verkopen.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:42 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Het zal geen kwaad kunnen - maar zeker weet je het niet - maar het punt blijft dat de consument voor de gek wordt gehouden. Ik heb het van de bakker in dat filmpje die zegt dat het kankerverwekkend kan zijn.
Drink jij koffie?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:46 schreef Loekie1 het volgende:
Google maar eens op 'roasted barley malt' om te zien hoe zwart het is.
Ja, die preekt dan ook voor zijn eigen parochie. Als hij maar een paar klanten uit de supermarkt kan lokken zal hij nog wel grotere onzin verkondigen.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:42 schreef Loekie1 het volgende:
Ik heb het van de bakker in dat filmpje die zegt dat het kankerverwekkend kan zijn.
Allebei niet.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Drink jij koffie?
Eet je roggebrood?
Ben je van mening dat roggebrood kankerverwekkend is? Vind je roggebrood net zo erg als gecarameliseeerde mout?quote:
Ik lust geen roggebrood.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben je van mening dat roggebrood kankerverwekkend is? Vind je roggebrood net zo erg als gecarameliseeerde mout?
Wat vreemd dat niemand daar in de comments er even op wijst dat het zo kankerverwekkend isquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:53 schreef Loekie1 het volgende:
Kijk dit broodje eens, lekker!
Bagel with plenty of roasted barley malt flour
http://www.thefreshloaf.c(...)ed-barley-malt-flour
Je kunt het bijna zwart krijgen!
Amerika, daar zijn ze niet zo met gezondheid bezig.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 16:59 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Wat vreemd dat niemand daar in de comments er even op wijst dat het zo kankerverwekkend is
LOL als je ergens healthnuts hebt dan wel in de VSquote:Op zaterdag 30 augustus 2014 17:01 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Amerika, daar zijn ze niet zo met gezondheid bezig.
Er is een verschil tussen gebrande en verbrande mout. Ik weet niet welke van de twee in brood zit.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
In Düsseldorf wordt Altbier gedronken, op smaak en kleur gebracht met gebrande mout. In Keulen drinkt men Kölsch, zelfde soort bier maar zonder de gebrande mout. is er nu significant meer kanker in Düsseldorf?
Volgens de link uit de OP zijn het gebrande suikers.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 17:12 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Er is een verschil tussen gebrande en verbrande mout. Ik weet niet welke van de twee in brood zit.
Ik heb veel respect voor Maarten 't H. als schrijver. Maar als je zijn columns leest over voeding (en mogelijke gerelateerde ziekten) dan blijkt dat ie veel te veel aanneemt, vooral onbewezen zaken.quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 12:03 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Hij eet dan ook erg veel wat het verlies aan voedingsstoffen en mineralen weer compenseert.
Ik eet meestal Allison Volkoren Brood, is dat een beetje goed brood?quote:Op zaterdag 30 augustus 2014 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, maiszetmeel is wit, volkorenmaismeel is wel degelijk geel.
Dat je brood de volgende dag droog is, is omdat er oa geen vet in zit. Eigenlijk een goed teken.
Is dat goed of juist niet goed?quote:Op maandag 1 september 2014 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Allison is volkoren tarwe met wat meer water dan gewoon volkoren.
Dan is je maag toch op zoek geweest naar dat ene kleine beetje graan.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 23:39 schreef Rezania het volgende:
Ik at brood en na 450 maanden kwam het er pas weer uit, dat was niet zo fantastisch.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |