LOL. Ik ben 3 keer in de Philippijnen geweest, maar nee, balut ga ik niet aan beginnen. Aan gefrituurde/gegrilde insecten zoals in Thailand trouwens ook niet.quote:
Wat een normatieve praat. Ik heb nog nooit slakken geproefd, en ook geen sushi. Heb er ook totaal geen behoefte aan. En het maakt me niet uit of de smaak me mee- of tegen zou vallen, dus heeft het ook geen zin voor mij om er "in elk geval" van te gaan proeven. Ik beschouw het niet als voedsel, maar als exhibitionisme via de mond. Culinaire porno. Doe het als je er gelukkig van wordt, maar laat anderen er alsjeblieft buiten.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 21:49 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Als het goed is voedt je je kinderen ook op dat ze in ieder geval moeten proeven wanneer ze iets nieuws voorgeschoteld krijgen. Waarom zou je dat als volwassene niet meer hoeven doen? Proef in ieder geval en zeg daarna of je het lekker vindt of niet.
Hutspot met koffie?quote:Op donderdag 28 augustus 2014 22:52 schreef hottentot het volgende:
Ik probeer alles (ja werkelijk alles, zolang het ook als voedsel dient) In Zuid-Amrika hersens, ogen en ballen geprobeerd allemaal erg lekker.
Er zijn alleen twee dingen die ik heb geprobeerd, maar nooit weer zal eten.
Ooit uit nieuwsgierigheid en omdat ik een boekje op de rommelmarkt zag, hutspot met koffie gemaakt. Dit resulteerde in een avondje bij de WOK, en ooit een pan vol kippenniertjes weggegooid zodat ik pizza kon halen. Damn wat is dat smerig.
Tevens aangaande klachten omtrent smerig eten.
- Mensen die i.p.v. een mespuntje trassi een volle theelepel gebruiken.
Kan het recept niet terug vinden. Maar schijnt dat in Oma's tijd het niet uitzonderlijk was om wat koffiedik of koffie te gebruiken in de keuken.quote:
Ik vind dit echt zulk kinderachtig gedrag.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 23:20 schreef Pinpoint het volgende:
[..]
Wat een normatieve praat. Ik heb nog nooit slakken geproefd, en ook geen sushi. Heb er ook totaal geen behoefte aan. En het maakt me niet uit of de smaak me mee- of tegen zou vallen, dus heeft het ook geen zin voor mij om er "in elk geval" van te gaan proeven. Ik beschouw het niet als voedsel, maar als exhibitionisme via de mond. Culinaire porno. Doe het als je er gelukkig van wordt, maar laat anderen er alsjeblieft buiten.
Het ergste zijn mensen die lyrisch doen over het slurpen van rauwe oesters. Ik weet niet hoe het smaakt, maar snot snuiven is een gore gewoonte, of het nou je eigen snot is, of duur snot uit een schelp.. En dat zou je allemaal moeten proberen, als iemand het je voorzet? Laat diegene, als 'ie teleurgesteld is dat ik er niet van eet, zich maar afvragen of je mensen dat wel moet voorzetten.
Zeker die Groenlandse haai, die ze moeten laten rotten omdat het vlees anders giftig is?quote:Op donderdag 28 augustus 2014 22:15 schreef snakelady het volgende:
Hoewel ik een keer rotte haai heb gegeten en daar had ik wel spijt van.
IJslandse, en inderdaad, die moet eerst fermenteren.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 08:49 schreef Frank_Drebin het volgende:
[..]
Zeker die Groenlandse haai, die ze moeten laten rotten omdat het vlees anders giftig is?
Ik vind het een vriendelijk aanbod, maar ik sla ook een rondje over.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 09:00 schreef snakelady het volgende:
[..]
IJslandse, en inderdaad, die moet eerst fermenteren.
Ik heb nog in de vriezer liggen als je interesse hebt.
Hahaha groot gelijk.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 09:07 schreef Frank_Drebin het volgende:
[..]
Ik vind het een vriendelijk aanbod, maar ik sla ook een rondje over.
Sushi is gewoon vis met rijst. Hoe kan je dat nou niet als voedsel beschouwen?quote:Op donderdag 28 augustus 2014 23:20 schreef Pinpoint het volgende:
[..]
Wat een normatieve praat. Ik heb nog nooit slakken geproefd, en ook geen sushi. Heb er ook totaal geen behoefte aan. En het maakt me niet uit of de smaak me mee- of tegen zou vallen, dus heeft het ook geen zin voor mij om er "in elk geval" van te gaan proeven. Ik beschouw het niet als voedsel, maar als exhibitionisme via de mond. Culinaire porno. Doe het als je er gelukkig van wordt, maar laat anderen er alsjeblieft buiten.
Het ergste zijn mensen die lyrisch doen over het slurpen van rauwe oesters. Ik weet niet hoe het smaakt, maar snot snuiven is een gore gewoonte, of het nou je eigen snot is, of duur snot uit een schelp.. En dat zou je allemaal moeten proberen, als iemand het je voorzet? Laat diegene, als 'ie teleurgesteld is dat ik er niet van eet, zich maar afvragen of je mensen dat wel moet voorzetten.
Dan heb ik sushi verward met iets anders, weet niet meer wat.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 09:57 schreef Saysem het volgende:
[..]
Sushi is gewoon vis met rijst. Hoe kan je dat nou niet als voedsel beschouwen?
Oesters is inderdaad een beetje onzin. Smaakt van zichzelf alleen naar zeewater.
Fermenteren van dierlijk voedsel, het klinkt gevaarlijk. Maar er zijn oude tradities, die bewezen veilig zijn, en ontstaan om praktische redenen. De Inuït hebben iets, dat ik vermoedelijk nooit zal eten, en velen met mij ook niet. Het is een uitgeholde zeehond, gevuld met alken, kleine vogels die die daar korte tijd in overvloed op te rapen zijn (in de rui of zo, ze vliegen beroerd). Die alken worden niet geplukt of van ingewanden ontdaan, maar gaan zo de zeehond in. Aangevuld met ander voedsel, ik denk o.a. delen van die zeehond. Dat wordt begraven, en maanden later is het door fermentatie één geheel geworden. De Schotten hebben ook zoiets, met een gevulde rundermaag. Geen van beide zie ik als modegril stormenderhand de wereldkeukens veroveren.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 09:00 schreef snakelady het volgende:
[..]
IJslandse, en inderdaad, die moet eerst fermenteren.
Ik heb nog in de vriezer liggen als je interesse hebt.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |