FOK!forum / Klaagbaak / Gehakt ondooit niet/traag
katindeboomzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:28
Gister appie geweest. Aanbieding 4 euro 350g mager rund. Zie ik 5euro hele kilo dus die genomen. Wel uitheidsdatum 19-augustus dit jaar. Lekker dikke vloeibaar Blueband gekocht ook, zij al bij kassa dat ik eens lekker ging bakken. Gewoon echt zin om te bakken, je kent het. :7 Had de vlees in de vriezer gezet, wil ik eten maar natuurlijk knetterhard. Dus laten ontdooien hele dag in de koelkast, om vandaag lekker te eten. Haal ik eruit, nog steeds niet te kneden.

Klacht: kan nie bakke nou :N
LasTeRzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:30
Stop het in een waterdichte zak en leg het in lauw water. Hierdoor komt het sneller op temperatuur.
Daarbij kun je gehakt prima bakken als het bevroren is, gewoon op laag vuur en losrullen.
Geerdzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:30
Waarom in de koelkast?
LasTeRzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:30
>CUL
Slome_stokbrood_eterzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:31
Stop het in de magnetron
katindeboomzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:30 schreef LasTeR het volgende:
Stop het in een waterdichte zak en leg het in lauw water. Hierdoor komt het sneller op temperatuur.
Daarbij kun je gehakt prima bakken als het bevroren is, gewoon op laag vuur en losrullen.
dan moet ik 1 kilo als hele blok erin flikkeren. Nee ik heb dit gekocht voor meerdere dagen.
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:32
Misschien gaat het beter als je eerst even je handen in een voorverwarmde oven tegen de ijzeren onder plaat aanhoudt.
LasTeRzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:32 schreef katindeboom het volgende:

[..]

dan moet ik 1 kilo als hele blok erin flikkeren. Nee ik heb dit gekocht voor meerdere dagen.
Dan had je het in stukken in moeten vriezen. Wil je het nu laten ontdooien en dan de rest weer invriezen? :r
katindeboomzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:30 schreef Geerd het volgende:
Waarom in de koelkast?
zat al in de vriezer.
ROADRUNN3Rzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:33
Echte mannen eten rauw gehakt
BlueMagezaterdag 16 augustus 2014 @ 17:33
Gooi 't ff in de magnetron op de ontdooistand?
katindeboomzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:32 schreef LasTeR het volgende:

[..]

Dan had je het in stukken in moeten vriezen. Wil je het nu laten ontdooien en dan de rest weer invriezen? :r
nee daarom ontdooien in koelkast. tip van oma, ik was vijf, altijd onthouden.
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:34
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:33 schreef BlueMage het volgende:
Gooi 't ff in de magnetron op de ontdooistand?
Doodverwensing?

http://jessevandervelde.c(...)het-steeds-weer-aan/
katindeboomzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:34
quote:
10s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:31 schreef Slome_stokbrood_eter het volgende:
Stop het in de magnetron
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:33 schreef BlueMage het volgende:
Gooi 't ff in de magnetron op de ontdooistand?
is geen schepijs.
BlueMagezaterdag 16 augustus 2014 @ 17:35
quote:
Ja nou zo'n hoedje van aluminiumfolie dat te strak zit is ook heel gevaarlijk. ;( :')
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:36
quote:
10s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:35 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Ja nou zo'n hoedje van aluminiumfolie dat te strak zit is ook heel gevaarlijk. ;( :')
Hoedje van lood helpt beter tegen die 2,4 ghz straling.
eend112zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:37
Ik heb ook zo'n godganse tering hekel aan eten invriezen. Gewoon koelkast.
gebrokenglaszaterdag 16 augustus 2014 @ 17:37
Ik zou ook zeggen: effe kort in de magnetron stoppen. Maar blijbaar kan dat niet?
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:37 schreef eend112 het volgende:
Ik heb ook zo'n godganse tering hekel aan eten invriezen. Gewoon koelkast.
Ik begrijp nooit zo goed waarom een mens meer nodig zou hebben als knackerbrod met pindakaas en een appeltje voor de vitamientjes.
#ANONIEMzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:30 schreef LasTeR het volgende:
Stop het in een waterdichte zak en leg het in lauw water. Hierdoor komt het sneller op temperatuur.
Daarbij kun je gehakt prima bakken als het bevroren is, gewoon op laag vuur en losrullen.
Koud water is beter.
eend112zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:38 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik begrijp nooit zo goed waarom een mens meer nodig zou hebben als knackerbrod met pindakaas en een appeltje voor de vitamientjes.
Westerse wereld hallo
Etceterazaterdag 16 augustus 2014 @ 17:39
Welke fuckwit gooit dan ook een volledige bak gehakt in de vriezer.

Kun je lopen en ademen tegelijk of heb je daar ook hulp voor nodig :?
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:39 schreef eend112 het volgende:

[..]

Westerse wereld hallo
Allo allo, this is nighthawk speaking.
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:39 schreef Etcetera het volgende:
Welke fuckwit gooit dan ook een volledige bak gehakt in de vriezer.
Een halve bak was beter geweest?
Geerdzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:38 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik begrijp nooit zo goed waarom een mens meer nodig zou hebben als knackerbrod met pindakaas en een appeltje voor de vitamientjes.
Sja als je de hele dag beetje onder je rieten tentje ligt te rotten te alah ahkbarren heb je ook niet veel nodig nee
#ANONIEMzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:39 schreef Etcetera het volgende:
Welke fuckwit gooit dan ook een volledige bak gehakt in de vriezer.

Kun je lopen en ademen tegelijk of heb je daar ook hulp voor nodig :?
Precies. Echt dom. Ik hang het dan ook altijd aan de waslijn.
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:40 schreef Geerd het volgende:

[..]

Sja als je de hele dag beetje onder je rieten tentje ligt te rotten te alah ahkbarren heb je ook niet veel nodig nee
In m'n rieten tentje eet ik altijd vijgen omdat ik last krijg van verstopping van de hitte.
Vijf_voorzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:41
Invriezen in porties ^O^
the-eyezaterdag 16 augustus 2014 @ 17:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:32 schreef katindeboom het volgende:

[..]

dan moet ik 1 kilo als hele blok erin flikkeren. Nee ik heb dit gekocht voor meerdere dagen.
Je kan toch een aantal ballen braden en die verdeeld over de komende dagen opeten?
Geerdzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:42 schreef the-eye het volgende:

[..]

Je kan toch een aantal ballen braden en die verdeeld over de komende dagen opeten?
Doe ik ook altijd, alleen dan wel van de slager
gebrokenglaszaterdag 16 augustus 2014 @ 17:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:38 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Ik begrijp nooit zo goed waarom een mens meer nodig zou hebben als knackerbrod met pindakaas en een appeltje voor de vitamientjes.
Dit was een goede aanbieding!
Etceterazaterdag 16 augustus 2014 @ 17:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:40 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Een halve bak was beter geweest?
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:41 schreef Vijf_voor het volgende:
Invriezen in porties ^O^
Dit dus.
the-eyezaterdag 16 augustus 2014 @ 17:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:43 schreef Geerd het volgende:

[..]

Doe ik ook altijd, alleen dan wel van de slager
Gebruik je halfom of rundergehakt?
#ANONIEMzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:32 schreef voederbietel het volgende:
Misschien gaat het beter als je eerst even je handen in een voorverwarmde oven tegen de ijzeren onder plaat aanhoudt.
Wat is dat nu weer voor een debiele tip. TS moet het gehakt gewoon even in zijn broek stoppen.
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:46 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Wat is dat nu weer voor een debiele tip. TS moet het gehakt gewoon even in zijn broek stoppen.
Warme handen dan ontdooit het gehakt sneller toch.
Geerdzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:45 schreef the-eye het volgende:

[..]

Gebruik je halfom of rundergehakt?
Bij de slager runder is goede shit hier.
Van de super zou ik halfom doen.

Ook hier zullen de meningen over verdeelt zijn,
Eitje der door uitje heerlijk man
BlueMagezaterdag 16 augustus 2014 @ 17:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:52 schreef Geerd het volgende:

[..]

Bij de slager runder is goede shit hier.
Van de super zou ik halfom doen.

Ook hier zullen de meningen over verdeelt zijn,
Eitje der door uitje heerlijk man
Beetje mosterd door het gehakt is ook lekker. ^O^
Geerdzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:54
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:53 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Beetje mosterd door het gehakt is ook lekker. ^O^
Nog nooit gedaan! Ga ik onthouden!
Balletjes even op hoog vuur alle kanten lekker bruin laten worden, half glas lauw water derbij, en dan lekker laten pruttelen met de deksel der op. En vaak de ballen met vocht uit de pan overgieten.

Heb ik het over 4x 250 gram ballen
#ANONIEMzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:56
quote:
15s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:51 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Warme handen dan ontdooit het gehakt sneller toch.
Beetje aan stoute dingen denken, meer bloed naar het zaakje, meer bloed = meer warmte = sneller ontdooien.
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:54 schreef Geerd het volgende:

[..]

Nog nooit gedaan! Ga ik onthouden!
Balletjes even op hoog vuur alle kanten lekker bruin laten worden, half glas lauw water derbij, en dan lekker laten pruttelen met de deksel der op. En vaak de ballen met vocht uit de pan overgieten.

Heb ik het over 4x 250 gram ballen
Beetje honing in het vocht doen.
Geerdzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:58
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:57 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Beetje honing in het vocht doen.
Honing, mosterd/ maakt boodschappen lijstje :P
voederbietelzaterdag 16 augustus 2014 @ 17:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:58 schreef Geerd het volgende:

[..]

Honing, mosterd/ maakt boodschappen lijstje :P
In plaats van een uitje kun je ook kappertjes nemen. En in plaats van paneermeel zelf crouton achtige dingen maken van oud brood.
katindeboomzaterdag 16 augustus 2014 @ 18:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:41 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Precies. Echt dom. Ik hang het dan ook altijd aan de waslijn.
het regent hier dus niet buitengehangen.
#ANONIEMzaterdag 16 augustus 2014 @ 18:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 18:01 schreef katindeboom het volgende:

[..]

het regent hier dus niet buitengehangen.
Geeft niet, gehakt kan juist prima tegen regen.
Helsinkizaterdag 16 augustus 2014 @ 18:14
Voortaan in koud water leggen, dan gaat het snel.
the-eyezaterdag 16 augustus 2014 @ 18:31
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:53 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Beetje mosterd door het gehakt is ook lekker. ^O^
Flinke schep sambal om ze pittig te maken
Karig_Hutjezaterdag 16 augustus 2014 @ 19:24
Je kunt er wel gehaktballen van maken en die weer voor een 2e keer invriezen als ze gebakken zijn.