abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:34:11 #51
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143483223
De jongens van Tilburg Sourdough kunnen er trouwens met zijn tween van leven. :) Hun pand is even groot als dat wat wij gaan huren. Zij hebben drie Rofco-ovens staan, wij beginnen met eentje.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:43:03 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143483529
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:31 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is de afdeling van LHO, die heeft allemaal automagische kostprijs-verkoopprijs-berekensheets. :)
Kostprijs is meer dan ingredienten, hou daar rekening mee, huur, energie, afschrijving, verzekeringen etc etc.
Bedoel dit niet lullig, wil alleen dat als hoofden in de wolken zijn het niet misgaat. Gun jullie niet alleen een mooi product en bedrijf, maar ook een solide basis voor een inkomen uit het werk wat je er in steekt.
Wees je gewis, de Belastingdienst gaat je goed controleren, zorg ook voor een goede boekhouder, weet dat als je een goede boekhouder hebt, de belastingdienst het veel sneller geloofd wat in de boeken staat als wanneer je het zelf doet, en je hebt geen zin, tijd of energie met deze heren wekenlang te discussieren.
Een bedrijf beginnen is helaas veel meer dan goed brood bakken en het verkopen daarvan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143483629
Ik denk niet dat het op de langere termijn rendabel is.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:48:13 #54
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_143483696
Super ik ken LHO z'n baksels van de foto's daar moeten wel mensen op af komen.
Ik hoop voor jullie dat het lukt.
Jammer dat ik ver buiten jullie regio woon anders was ik zeker eens langs gekomen.
Drop you like an ill, bad habit
pi_143483987
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kostprijs is meer dan ingredienten, hou daar rekening mee, huur, energie, afschrijving, verzekeringen etc etc.
Bedoel dit niet lullig, wil alleen dat als hoofden in de wolken zijn het niet misgaat. Gun jullie niet alleen een mooi product en bedrijf, maar ook een solide basis voor een inkomen uit het werk wat je er in steekt.
Wees je gewis, de Belastingdienst gaat je goed controleren, zorg ook voor een goede boekhouder, weet dat als je een goede boekhouder hebt, de belastingdienst het veel sneller geloofd wat in de boeken staat als wanneer je het zelf doet, en je hebt geen zin, tijd of energie met deze heren wekenlang te discussieren.
Een bedrijf beginnen is helaas veel meer dan goed brood bakken en het verkopen daarvan
Goede boekhouder hadden we al voor de andere ondernemingen :) Zelfs voor de huidige bakactiviteiten heb ik een complete kostprijsberekening. Wat alles veel haalbaarder maakt dan onze oorspronkelijke plannen (we wilden dit eerder al) is dat we het leningloos doen. Dat scheelt enorm in je lastendruk :)
pi_143484018
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:45 schreef Unites het volgende:
Ik denk niet dat het op de langere termijn rendabel is.
De vraag er na is enorm, en (een specifieke groep) mensen zijn er bereid goed voor te betalen, en het aanbod is zeer beperkt.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 18:00:10 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143484138
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Goede boekhouder hadden we al voor de andere ondernemingen :) Zelfs voor de huidige bakactiviteiten heb ik een complete kostprijsberekening. Wat alles veel haalbaarder maakt dan onze oorspronkelijke plannen (we wilden dit eerder al) is dat we het leningloos doen. Dat scheelt enorm in je lastendruk :)
Heel verstandig!
blijven rekenen!
Blijf op je kosten letten, iedere euro die je aan kosten bespaard is een euro winst, letterlijk. Ken je marges niet, maar blijf in de gaten houden, hoeveel omzet moet ik maken om deze euro kosten te verdienen.
De Fugge's wisten al, in de inkoop ligt de zegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 18:01:11 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143484172
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

De vraag er na is enorm, en (een specifieke groep) mensen zijn er bereid goed voor te betalen, en het aanbod is zeer beperkt.
En de kennis/kunde/wil om het aan te bieden is gering.
Mooie niche markt, grote potentie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 16 augustus 2014 @ 19:34:04 #59
414785 sirdanilot
pi_143487176
Leuk topic en leuk project ! Helaas kom ik niet zo veel meer in rotterdam en sowieso niet in noord.

Volgens mij heb je ook te maken met allerlei belachelijke regeltjes, HACCP en zo... dat lijkt mij erg vervelend.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 19:40:43 #60
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143487458
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk topic en leuk project ! Helaas kom ik niet zo veel meer in rotterdam en sowieso niet in noord.

Volgens mij heb je ook te maken met allerlei belachelijke regeltjes, HACCP en zo... dat lijkt mij erg vervelend.
HACCP is niet belachelijk en ook niet heel lastig ofzo.

Tilburg Sourdough heeft niets op voorraad behalve meel, droogwaren. Dingen als croissants enzo maken ze enkel op zaterdag en de grondstoffen daarvoor worden op vrijdag gebracht en alles gaat op. Manier om een boel gelabel etc. te omzeilen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143490804
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oh absoluut.
Maar dat er steeds meer bakkerijen sluiten verbaasd me niet, meeste bakkerijen hebben namelijk absoluut geen meerwaarde tov de supermarkt.
Ik vind het schandalig dat als ik een diepvriestaart koop deze beter is dan wat je bij 90% van de bakkers haalt.
Het is met slagers trouwens niet anders.
En je kan het de slagers en bakkers geeneens verwijten, gros van de consumenten wil het zo.
Die trend is jaren geleden ingezet. Mijn vader heeft 40 jaar stagiaires begeleid in zijn bakkerij maar het niveau werd steeds bedroevender. Vroegah wilde men echt bakker worden. De laatste jaren kreeg hij alleen nog maar jongelui die niet wisten wat ze wilde worden dus maar de bakkersschool gingen doen. Bij zijn pensionering heeft hij een zeer goedlopende ambachtelijke banketbakkerij achtergelaten die al 50 jaar liep als een trein en waar zeer goed geld in te verdienen was. Degene die het over heeft genomen heeft in 3 jaar tijd mijn opa's en mijn vader's opgebouwde bedrijf kapot laten gaan door mismanagement en pure gemakzucht. Mensen zijn bereid om te betalen voor kwaliteit en goede producten maar niet voor producten die idd vergelijkbaar zijn met de producten verkrijgbaar in de supermarkt. Veel bakkers gebruiken steeds meer halffabricaten. Dan kan je idd beter je spullen halen bij de plaatselijke AH.

Ik meen mij trouwens wel te herinneren dat je bepaalde diploma's moet hebben om een bakkerij te beginnen en HACCP moet je ook niet onderschatten. Op het laatst zat mijn vader meer op kantoor al het papierwerk in orde te krijgen dan dat hij nog op de werkvloer stond.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_143491249
Ah wat leuk! LHO's broden zijn in het broodbaktopic altijd al prachtig om te zien ;)
pi_143491264
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk topic en leuk project ! Helaas kom ik niet zo veel meer in rotterdam en sowieso niet in noord.

Volgens mij heb je ook te maken met allerlei belachelijke regeltjes, HACCP en zo... dat lijkt mij erg vervelend.
als ik iets niet belachelijk vind is het wel HACCP :@
Mokkel met stuntstok
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 22:43:56 #64
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143494066
Toen wij wat meer volume gingen produceren, ging ik bij de reguliere groothandels op de site kijken. Alln maar premixen. Ik werd er echt droevig van. :{
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143498429
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk topic en leuk project ! Helaas kom ik niet zo veel meer in rotterdam en sowieso niet in noord.

Volgens mij heb je ook te maken met allerlei belachelijke regeltjes, HACCP en zo... dat lijkt mij erg vervelend.
Het wordt pas vervelend als je er een koelkast neer zet met bederfelijke waar. Het brood is het probleem niet, de administratieve rommel komt pas als we een brood in 2e snijden en er een plak kaas op doen.
pi_143498482
Semi-relevant-filmpje, ooit gepost door 'bread magazine' (aanrader!), over een stel nabij Seattle (Washington) die hun eigen bakkerij begonnen.

  User die het meest klaagt 2022 zondag 17 augustus 2014 @ 11:57:52 #67
414785 sirdanilot
pi_143504410
Misschien dat ik er wel een keer voor naar Noord kom als je een goede Zeeuwse bolus maakt. Die zijn hier niet te krijgen en mis ik toch ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 17 augustus 2014 @ 12:13:48 #68
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143504891
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 11:57 schreef sirdanilot het volgende:
Misschien dat ik er wel een keer voor naar Noord kom als je een goede Zeeuwse bolus maakt. Die zijn hier niet te krijgen en mis ik toch ;)
Die zit (nog) niet in het assortiment, maar best leuk om eens te proberen. De zoetwaren zijn mijn afdeling. :)

We lopen wel met het idee om iets te doen met het feit dat Rotterdam zo ontzettend veel nationaliteiten kent. Elke week of elke maand een andere nationale specialiteit? Ik kijk nu al uit naar dingen als Mexicaans Pan de Muerto (http://en.wikipedia.org/wiki/Pan_de_muerto).

Laatst hadden we een Witrussisch Borodinksy-brood gemaakt; een heel zwaar brood van gefermenteerde rogge, met korianderzaad erin en erop. Dit op verzoek van een Witrussische vriendin van een collega. Haar review was dat het net als thuis smaakte. ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 17 augustus 2014 @ 12:19:29 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143505030
Ik wil apenhaarbroodjes! :P
  zondag 17 augustus 2014 @ 12:20:49 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143505057
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil apenhaarbroodjes! :P
Broodjes met seroendeng?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 augustus 2014 @ 12:22:06 #71
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143505099
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil apenhaarbroodjes! :P
Haha, die verkopen we dan wel onder de toonbank. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143505509
Geweldig! volg dit topic met interesse ;-) goed brood voegt zoveel toe, het beleg is dan opeens veel minder belangrijk ;-)
  zondag 17 augustus 2014 @ 12:40:20 #73
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143505545
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:38 schreef mytec het volgende:
Geweldig! volg dit topic met interesse ;-) goed brood voegt zoveel toe, het beleg is dan opeens veel minder belangrijk ;-)
Beetje goeie boter, meer hoeft niet. :9 Of olijfolie, ook lekker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 17 augustus 2014 @ 12:57:51 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143505987
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Broodjes met seroendeng?
Nee, apenhaar! :)

Abon Sapi

Lekker, gewoon op een witte boterham met boter, maar ik wil ze op of in een zacht, wit broodje.
(zoek maar eens op pork floss bun )
  zondag 17 augustus 2014 @ 13:01:44 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143506109
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 12:57 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, apenhaar! :)

[ link | afbeelding ]Abon Sapi

Lekker, gewoon op een witte boterham met boter, maar ik wil ze op of in een zacht, wit broodje.
(zoek maar eens op pork floss bun )
Bij mij thuis werd seroendeng altijd apenhaar genoemd, vandaar
Dit lijkt mij erg lekker, en heel umami van smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')