Nee, standaard dingen als zout en peper. En een beetje kaneel. En gesnipperde ui natuurlijk.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:09 schreef Che_ het volgende:
Peunage, gebruiken jullie ook speciale kababkruiden?
Kaneel.. Barbaar..quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:13 schreef Peunage het volgende:
[..]
Nee, standaard dingen als zout en peper. En een beetje kaneel. En gesnipperde ui natuurlijk.
Achteraf kun je er Sumak op doen.
Kaneel i.c.m lamsvlees is echt fuckinnngggggg lekker. Brengt echt smaak van het vlees naar boven.quote:
Ik zeg toch... Arabierenquote:
quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:17 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ik zeg toch... ArabierenAbrikozen, kaneel in eten..
On the other hand, jij deed ook zo toen ik kerrie in mn kofte had gedaan. Ze waren heerlijk..
Jullie praten zo omdat jullie dat niet hebben gehad. Ga!quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:18 schreef Bortecinem het volgende:
Ja ook dat is barbaars idd. Maar doe liever kerrie dan kaneel in/op mijn vlees.
Weleens vlees gegeten bij een tata restaurant? Het vlees is bijna niet gekruid, maar zo lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrquote:Op woensdag 23 juli 2014 23:20 schreef TheMagnificent het volgende:
Ik kijk wel eens van die eetprogramma's op de Turkse tv en heel vaak komen ze bij zo'n tent waar ze blijkbaar hele lekkere köfte of kebab maken, maar dan zeggen ze dat ze er helemaal geen kruiden in doen, behalve wat zout, maar dat het geheim in de kwaliteit van hun vlees zit. Weet niet hoe dat zit. Is het te doen zonder kruiden? Kennelijk wel als je vlees goed is.
De Mocro van de Mocrowinkel hier had een keer de verkeerde kruiden meegegeven aan mijn moeder. Ipv zwarte peper was het een mengsel van kaneel en zwarte peper volgens mij.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:19 schreef Crip het volgende:
[..]
[..]
Jullie praten zo omdat jullie dat niet hebben gehad. Ga!
Eind 2013 heb ik na 14 jaar afscheid genomen van m'n bril/contactlenzen. Volgens mij is er ergens in LIF wel een topic over ooglaserbehandelingen waar ik iets heb gepost.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 13:49 schreef Peunage het volgende:
[..]
Heb je het zelf laten doen? Zo ja, je hebt vast wel ergens op fok! Je ervaring uitgetypt?
Probeer maar met een beetje kaneel.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:18 schreef Bortecinem het volgende:
Ja ook dat is barbaars idd. Maar doe liever kerrie dan kaneel in/op mijn vlees.
Hhhhhhhhhhhhh, maar kaneel doe je maar een heel klein beetje. Dat proef je niet brengt alleen de smaak van het vlees meer naar boven.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:22 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
De Mocro van de Mocrowinkel hier had een keer de verkeerde kruiden meegegeven aan mijn moeder. Ipv zwarte peper was het een mengsel van kaneel en zwarte peper volgens mij.
Mijn moeder had er een hele batch icli kofte meegemaakt. Alles voor niks geweest. En je moet eens weten hoe lang het maken van icli kofte duurt.
Echte Adana kebab wordt ook zonder kruiden gemaakt. Alleen gemalen rode pepers (niet die aci). Je moet goed schoongemaakt lamsvlees hebben (geen peesjes etc) en daar staartvet doorheen kneden.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:20 schreef TheMagnificent het volgende:
Ik kijk wel eens van die eetprogramma's op de Turkse tv en heel vaak komen ze bij zo'n tent waar ze blijkbaar hele lekkere köfte of kebab maken, maar dan zeggen ze dat ze er helemaal geen kruiden in doen, behalve wat zout, maar dat het geheim in de kwaliteit van hun vlees zit. Weet niet hoe dat zit. Is het te doen zonder kruiden? Kennelijk wel als je vlees goed is.
Nee, het was walgelijk. Is gewoon net als drop. Je moet eraan gewend zijn wil je het kunnen waarderen.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:23 schreef Crip het volgende:
[..]
Hhhhhhhhhhhhh, maar kaneel doe je maar een heel klein beetje. Dat proef je niet brengt alleen de smaak van het vlees meer naar boven.
Kaneelquote:Op woensdag 23 juli 2014 23:13 schreef Peunage het volgende:
[..]
Nee, standaard dingen als zout en peper. En een beetje kaneel. En gesnipperde ui natuurlijk.
Achteraf kun je er Sumak op doen.
Dafuq! Sowieso te veel.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:25 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Nee, het was walgelijk. Is gewoon net als drop. Je moet eraan gewend zijn wil je het kunnen waarderen.
Inderdaad. Kwaliteitsvlees, goed schoonmaken en staartvet maken het verschil, denk ik.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:24 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Echte Adana kebab wordt ook zonder kruiden gemaakt. Alleen gemalen rode pepers (niet die aci). Je moet goed schoongemaakt lamsvlees hebben (geen peesjes etc) en daar staartvet doorheen kneden.
Best meat ever.
Kofte doen we wel kruiden.
Dan doe je er echt veel te veel in.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:25 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Nee, het was walgelijk. Is gewoon net als drop. Je moet eraan gewend zijn wil je het kunnen waarderen.
http://allrecipes.nl/rece(...)lade-en-kaneel.aspx]quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:30 schreef Bortecinem het volgende:
Kaneel in vlees is net zoiets als kakkerlakken of hond eten IMO. Not gonna happen.
*page not found*quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:33 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
http://allrecipes.nl/rece(...)lade-en-kaneel.aspx]
http://allrecipes.nl/rece(...)olade-en-kaneel.aspxquote:Op woensdag 23 juli 2014 23:34 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
*page not found*
See, is gewoon een teken.
quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:36 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
http://allrecipes.nl/rece(...)olade-en-kaneel.aspx
Rechte haak aan het einde van de link weghalen...quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:34 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
*page not found*
See, is gewoon een teken.
Karamel en zeezout en chilipeper in chocolade is hoe ver ik ga. Niet verder.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:36 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
http://allrecipes.nl/rece(...)olade-en-kaneel.aspx
Is niekksquote:Op woensdag 23 juli 2014 23:44 schreef Stimorol- het volgende:
Nog 5 weken...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je ziet gewoon aan die rol vlees dat het niet goed is. Zo hoort dat eigenlijk niet te zijn, maar ok.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:56 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ga jij onwetende Koerd.
Echte Koerdische arme mensen eten
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tis Yaprak Donder. Ga fietsen. Bedankt.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:58 schreef Che_ het volgende:
[..]
Je ziet gewoon aan die rol vlees dat het niet goed is. Zo hoort dat eigenlijk niet te zijn, maar ok.
Rol vlees moet ruw zijn, echt vlees. Niet eerst troep in blender en dan verharden, Doner Company style.quote:Op woensdag 23 juli 2014 23:59 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
tis Yaprak Donder. Ga fietsen. Bedankt.
TIs een Irakees, ik verwacht geen enkel kennis van eten bij die man..quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:03 schreef Bortecinem het volgende:
Yaprak doner is juist de puurste vorm van doner djezus.
Het komt uit je stad dus het is de beste!!!11quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:04 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
TIs een Irakees, ik verwacht geen enkel kennis van eten bij die man..
Denken dat de smaak hetzelfde is als bij Doner Company... Neyse, jij weet.
Mijn stad staat hier bekend om.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:06 schreef Che_ het volgende:
[..]
Het komt uit je stad dus het is de beste!!!11
Jij kent alleen eten uit Turkije. Misschien als je ooit andere landen in M-O bezoekt, snap je wat ik bedoel
Dat is yaprak döner toch.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:07 schreef TheMagnificent het volgende:
Hij bedoelt dat het lappen op elkaar gestapeld vlees moet zijn (met vet ertussen) en niet gemalen vlees.
Jij kent het eten hier van donerzaken en dat vergelijk je met wat je in Erzincan eet. Ja, tuurlijk lijkt het dan perfect.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:06 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Mijn stad staat hier bekend om.
Ik ga niet in discussie met Irakezen over eten.
Je bent erg vermoeiend.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:08 schreef Che_ het volgende:
[..]
Jij kent het eten hier van donerzaken en dat vergelijk je met wat je in Erzincan eet. Ja, tuurlijk lijkt het dan perfect.![]()
quote:
Dat kan wel, maar datgene wat ik daar eet is geen kiyma. Het zijn lappen vlees.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:11 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Het origineel is lappen vlees met vet ertussen, niet kiyma zoals dit (wat je tegenwoordig vaak ziet)...
[ afbeelding ]
Hoe noemen jullie in Irak döner? Dus vlees draaiend aan een verticale spit?quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:11 schreef Che_ het volgende:
[..]![]()
Het eten uit je stad proeft natuurlijk het lekkerst, net als eten lekkerder lijkt dat je met zwaarder bestek eet.
Ziet er niet echt uit. Lijkt wel op lapjes gesneden tongquote:Op donderdag 24 juli 2014 00:13 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Dat kan wel, maar datgene wat ik daar eet is geen kiyma. Het zijn lappen vlees.
Ik heb zo'n hekel aan zwaar bestek. We hebben thuis een vork en een mes die iets lichter wegen en ik moet die altijd hebben, anders kan ik niet eten.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:11 schreef Che_ het volgende:
[..]![]()
Het eten uit je stad proeft natuurlijk het lekkerst, net als eten lekkerder lijkt dat je met zwaarder bestek eet.
Ja, dat zeg ik toch ook? Jullie doen net of ik iets vreemds zeg.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:13 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Dat kan wel, maar datgene wat ik daar eet is geen kiyma. Het zijn lappen vlees.
Hoe heet dat ook alweer...quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:16 schreef Che_ het volgende:
Stimorol-, hebben jullie iets anders dat wel de moeite waard is om te proberen? Die rollen met stukjes noot er in... hoe heet dat ook alweer? Dat is wel lekker.
Zou ze niet hier kopen. Als je heel erg netjes ben wil ik wel meenemen uit Erzincan. Daar worden ze vers gemaakt zonder bullshit dingen erin te verwerken.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:23 schreef Che_ het volgende:
[..]
Ja deze. Zijn deze ergens te koop in NL?
Ja is goed. Zal ik dan echte doner voor jou meenemen?quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:24 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Zou ze niet hier kopen. Als je heel erg netjes ben wil ik wel meenemen uit Erzincan. Daar worden ze vers gemaakt zonder bullshit dingen erin te verwerken.
Ik weet dat mijn nene een zak met kaysi heeft klaarstaan voor mij.. Zelfgemaakt.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:26 schreef Che_ het volgende:
[..]
Ja is goed. Zal ik dan echte doner voor jou meenemen?![]()
Wij hebben opgedroogde lappen kaysi (nana kaysi heet het), is zuur en heerlijk. Neem ik dat wel mee.
Naam zegt het al, döner, een Turks woord, dus bedenk je maar waar je de beste kan krijgen.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:26 schreef Che_ het volgende:
[..]
Ja is goed. Zal ik dan echte doner voor jou meenemen?![]()
Wij hebben opgedroogde lappen kaysi (nana kaysi heet het), is zuur en heerlijk. Neem ik dat wel mee.
Kaysi kaysi kaysi... Het is kayisi.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:28 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ik weet dat mijn nene een zak met kaysi heeft klaarstaan voor mij.. Zelfgemaakt.
quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:28 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ik weet dat mijn nene een zak met kaysi heeft klaarstaan voor mij.. Zelfgemaakt.
Dit wil ik. Ken ik niet.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:32 schreef Che_ het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Je hebt veel verschillende, maar hoe dunner hoe lekkerder en zuurder. En als je echte die-hard bent dan lemonduzi er in en srka (granaatappelsiroop, maar dan die echte echte, niet die neppe ding uit fabriek enzo). Eén en al zuur!
Agiz aliskanligiquote:Op donderdag 24 juli 2014 00:31 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Kaysi kaysi kaysi... Het is kayisi.
Nog een paar weken en dan heb ik er weer 2 kilo vanquote:Op donderdag 24 juli 2014 00:32 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Dit wil ik. Ken ik niet.
[..]
Agiz aliskanligi
Die che post..? Wallah zie ik voor t eerst?quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:34 schreef Bortecinem het volgende:
Wat is de Turkse benaming voor die lappen, Stimo? Wij noemen het bestir maar google kent geen bestir.
Huh, wat is dat precies? Dacht dat jullie het over abrikozen hadden. Google zegt 'lavashak' of 'Persian fruit roll'.quote:Op donderdag 24 juli 2014 00:34 schreef Bortecinem het volgende:
Wat is de Turkse benaming voor die lappen, Stimo? Wij noemen het bestir maar google kent geen bestir.
Nou, onze keuken is niet gaar... Ik weet gewoon niet zo veelquote:Op donderdag 24 juli 2014 00:36 schreef Bortecinem het volgende:
Jullie met jullie gare keuken. Weten echt niks he.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |