abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 15 april 2019 @ 16:07:49 #126
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_186233150
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 13:26 schreef HaerdenC het volgende:
ja ja ja ik weet het ... een bouwovertreding want stopcontacten moeten op 15cm hoger dan de vloer staan
Nou, hier is dat echt geen overtreding hoor in Nederland. Daar is iedereen eigenlijk vrij in hier.

quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 13:26 schreef HaerdenC het volgende:
et camera certificaat aan de ingang van het gebouw + noodplan en contacten er komt ook nog een officieel grondplan waar de rook en co melders etc ook opstaan plus de uitgangen van het gebouw voor evacualtie.

Is dat verplicht in Belgie ? Ik vind het namelijk wel wat ver gaan om een heel ontruimingsplan te hebben; in openbare/publiekelijk toegankelijke gebouwen natuurlijk wel. Maar thuis .. ?
Heb je dan zaken als noodverlichting in huis hangen ?
  dinsdag 16 april 2019 @ 07:19:24 #127
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_186245554
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 16:07 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Nou, hier is dat echt geen overtreding hoor in Nederland. Daar is iedereen eigenlijk vrij in hier.
[..]

Is dat verplicht in Belgie ? Ik vind het namelijk wel wat ver gaan om een heel ontruimingsplan te hebben; in openbare/publiekelijk toegankelijke gebouwen natuurlijk wel. Maar thuis .. ?
Heb je dan zaken als noodverlichting in huis hangen ?
Wel ik ben zelfstandige en de living wordt nu mijn kantoorruimte. Dan gelden natuurlijk andere regels. Ik heb inderdaad noodverlichting geloof het of niet doch daar ging ik geen nieuwe bekabeling voor bijleggen, ergens stopt het dus ik heb lampjes die in 2 stopcontacten steken naast de uitgangen. Gelukkig had ik daar stopcontacten. Als de stroom uit valt springen deze aan en kunnen uitgenomen worden als zaklamp.

Moeten en moeten is een groot woord maar er wordt wel degelijk controle gedaan, dat komt door een heel andere reden eigenlijk. Airbnb met name en couchsurfing. Prive eigenaars begonnen vleitig kamers aan te bieden voor vrij lage prijzen, de mensen die bnb's hebben of hotels waren daar niet zo blij mee. Daarna is men strenger gaan controleren op brandveiligheid en correcte plannen bij zowat alle kmo's.

Zelf ben ik liever ook voorzichtig en zorg ik liever dat ik met alles in orde ben. Voor de camera bewaking is het helemaal van de pot gerukt. Je moet dit aangeven op een website van de overheid. Vervolgens geef je automatisch goedkeuring dat de politie ten alle tijden camera beelden mag opvragen als zij dat nodig achten. Je krijgt een goedkeuring die je zichtbaar moet ophangen, het is mij niet duidelijk of dat binnen of buiten zichtbaar moet zijn dus ik heb het aan de inkom gehangen vlak naast de voordeur. Tevens moet je 1 of meerdere borden buiten ophangen die een standaard logo bevatten, een verwijzing naar de camerawet en sinds afgelopen jaar een contact persoon met telefoon nummer of email die verantwoordelijk is voor de GDPR van de beelden :'-) seriously. Als je hier niet allemaal aan voldoet kan je met de camera beelden niks doen mocht er bv ingebroken worden. Het certificaat om te mogen filmen moet je om de 2 jaar vernieuwen!

Dit is het bord:

in het onderste deel moet je dan je gdpr contactpersoon zetten.

Het ontruimingsplan heeft de overheid overigens ook voor prive woningen aangeraden vorig jaar. Men raad ook sterk aan om met kinderen er een spel van te maken en bv geblinddoekt het huis proberen te verlaten. Dit komt overeen met rook ontwikkeling. Ik ga ook nog een klein kastje ophangen bij de voordeur met een noodkit bij een eventueel kernongeval. Zoals je ongetwijfeld weet hebben wij 5 niet zo heel moderne reactoren die regelmatig het nieuws halen. Alle Belgen mochten daarom een doosje Jodiumpillen afhalen bij de apotheker. Tevens komt in het noodpakket een kleine transistor radio die op baterijen werkt en een zaklamp. De overheid informeerd de burger namelijk via radio wanneer we de pillen dienen in te nemen. Eigenlijk zijn onze kerncentrales al afgeschreven maar onze regering heeft meermaals de levensduur verlengd en het ziet er naar uit dat men dat in de toekomst mogelijk nog wel eens zal doen. Ik ga mij niet uitlaten over of kern energie al dan niet goed is, dat is een ander vraagstuk maar heel gerust ben ik in onze centrales niet als je ziet dat de overheid jodium uitdeelt gratis. Eigenlijk zouden we gewoon een nieuwe state of the art centrale moeten bouwen maar daar is geen publiek draagvlak voor dus boteren we maar wat aan. Zonnepanelen worden ook niet meer gesubsideerd en als je zakelijk zonnepanelen wil leggen wordt dat fiscaal nu zelfs afgestraft. Ik had er voor gekeken om 12 panelen te leggen dan ben ik eigenlijk een soort van zelfvoorzienend (totale capaciteit is dan wat ik ook verbruik) maar dat wordt als een prive legaal voordeel gezien net als een firmawagen, laptop of telefoon. Dat ging mij prive dan ruim 2 keer zoveel kosten als mijn huidige electriciteitsfactuur :( :( ondertussen staat de schoolgaande jeugd wel te betogen in Brussel en te schanderen dat mijn generatie de wereld verkloot.

Dan betreffende het herleggen van de stopcontacten, in Belgie zegt de regel dat stopcontacten op 15 cm van de vloer moeten staan, ik weet niet of dat enkel voor inbouw geld of ook voor opbouw. Het zou te maken hebben met overstroming en gevaar bij het poetsen. Persoonlijk vind ik het redelijk onzin want een verlengdraad die op de grond ligt is meer risico. Overstroming is bij mij niet van toepassing. Ik woon op 41 meter boven de zeespiegel en mijn woning ligt op het hoogste punt van ons dorp zowat. Voor ik in mijn living water heb staat heel de regio onder :-) dan zal het wel niet zo veel meer uit maken. Verder dwijl ik als een beschaafd persoon ik ga geen cm water op mijn vloer hebben staan.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 18 april 2019 @ 08:14:55 #128
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_186288379
Good news ...

De duo rolgordijnen kunnen afgehaald worden

Bad news ...

Extra werk want ik ben gierig geweest en heb ipv op maat laten maken, standaard maten genomen. Daardoor moet mijn KanBan Agile bord opschuiven anders hangt het achter het gordijn denk ik :-) maar dat valt wel te regelen.

Het zal niet voor dit weekend zijn want ik ga 4 dagen op roadtrip met zoonlief :-) hij wilde voor pasen nog eens samen met mij er op uit trekken. Rusten moet ook af en toe heb ik geleerd dus ... Volgende week weer updates :-)

Ondertussen heb ik wel al het hout en een extra pot verf besteld voor de media wand. Ook alle rekjes, bekabeling, houdertjes etc zijn ondertussen aanwezig, het is nog een flink werk maar dan schiet het ook echt wel op.

Tevens toevallig in de Lidl deze mega leuke en passende theelichthouders in de vorm van een huisje gekocht, ik vond ze zo leuk dat ik meteen 2 setjes heb meegenomen dus heb er 4, hoe wat waar ze gaan komen te staan weet ik nog niet maar ik vond ze zo passend dat ik ze niet kon laten staan:



Wat mij erg opvalt bij de living verbouwing is dat als je geduld hebt, en veel rond kijkt kan je veel leuke en samen passende dingen vinden, ook aan zeer betaalbare prijzen. Als je alles impulsief wil kopen zodat je direct alles hebt kost het een veelvoud. Nu is de stijl van de living eigenlijk wat ikzelf echt graag zie. De vloer had ik mss nog liever gezien in keramisch parket maar deze tegels zijn ook heel mooi en vooral gratis. Het zelf doen is ook nog altijd geweldig lonend. Nu heeft de volledige living even veel gekost dan de prijs om mijn plafond te laten verven door een verver. Verbouwingswerken uitbesteden is zo duur dat ik begrijp dat veel jonge gezinnen eindigen in zo van die "help mijn man is een klusser" verhalen. Ik geef ook eerlijk toe dat de tegenslag met de tegels voor oponthoud heeft gezorgd en dat het geheel best veel langer heeft geduurd dan ik initieel had ingeschat. Ik had gehoopt de living af te hebben eind februari en het gaat half april zijn. Als je er dan met een partner in woont kan ik me heel goed voorstellen dat dat spanningen geeft. Nu ik zie het wel echt opschieten en je ziet wekelijks dingen veranderen en verbeteren dat helpt. Iets anders wat ik geleerd heb ... Tijdens werkweken na je uren iets doen is een bonus, niet op rekenen dat je na 10 a 12 uur werken, thuiskomen, eten maken ... nog veel gaat doen. Ik heb me echt moeten motiveren om in de avond om 19 of 20 uur nog mijn werkkleren aan te trekken en nog dingen te doen. Agile en mijn kanban bord is wel een echte hulp hierin.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 22 april 2019 @ 20:32:45 #129
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186368516
Jezus, de Belgische regelgeving is nog altijd bizar dus :+ . Waar ga je naartoe met je zoon?
Resistance is futile.
  maandag 22 april 2019 @ 21:21:26 #130
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_186369832
Je KanBan bord? Gebruik je die om je klussen te managen? Ben wel nieuwsgierig. Wil zelf de komende verbouwing gaan scrummen :P .
  maandag 22 april 2019 @ 21:24:10 #131
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186369908
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 21:21 schreef bleiblei het volgende:
Je KanBan bord? Gebruik je die om je klussen te managen? Ben wel nieuwsgierig. Wil zelf de komende verbouwing gaan scrummen :P .
Wat is een kanban bord? :@
Resistance is futile.
  maandag 22 april 2019 @ 21:30:26 #132
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_186370074
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 21:24 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat is een kanban bord? :@
Eh, Agile is een projectmanagement"methode" en KanBan is weer een Agile subvariant. Een KanBan bord is weer niets anders dan een whiteboard waarop je taken bijhoudt. Dus bijv. Een hoofdtaak schoonmaken met daarop een subtaak dweilen. Het briefje van dweilen begint in een kolom "todo". Ga je dweilen hang je het briefje in de kolom "ongoing" en ben je klaar hang je em in "done". Klinkt heel simpel, maar als je veel dingen te doen hebt, geeft het wel voldoening om te kunnen zien dat je ook daadwerkelijk vooruitgang boekt.

Totale verhaal is wat uitgebreider, maar dit geeft wel de essentie van zo een bord ongeveer weer.
  maandag 22 april 2019 @ 21:34:44 #133
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186370184
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 21:30 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Eh, Agile is een projectmanagement"methode" en KanBan is weer een Agile subvariant. Een KanBan bord is weer niets anders dan een whiteboard waarop je taken bijhoudt. Dus bijv. Een hoofdtaak schoonmaken met daarop een subtaak dweilen. Het briefje van dweilen begint in een kolom "todo". Ga je dweilen hang je het briefje in de kolom "ongoing" en ben je klaar hang je em in "done". Klinkt heel simpel, maar als je veel dingen te doen hebt, geeft het wel voldoening om te kunnen zien dat je ook daadwerkelijk vooruitgang boekt.

Totale verhaal is wat uitgebreider, maar dit geeft wel de essentie van zo een bord ongeveer weer.
Oh lol, zo werk ik uit mezelf al (minus de todo naar ongoing naar done, done = doorgestreept) maar kan best de moeite zijn om er 1 op mijn werk te hangen ^O^ .
Resistance is futile.
  maandag 22 april 2019 @ 21:38:20 #134
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_186370265
quote:
1s.gif Op maandag 22 april 2019 21:34 schreef Seven. het volgende:

[..]

Oh lol, zo werk ik uit mezelf al (minus de todo naar ongoing naar done, done = doorgestreept) maar kan best de moeite zijn om er 1 op mijn werk te hangen ^O^ .
Het meeste voordeel heb je als je er met een groep mensen mee werkt. Want dan kan je als groep elkaar helpen, weet iedereen wie waar mee bezig is etc.

Maar goed, offtopic O-) .
  dinsdag 23 april 2019 @ 12:06:12 #135
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_186378063
Allright :-) I'm back ... we zijn dus 4 dagen naar Londen geweest! Heerlijk weer, prachtige tijd gehad. Zoonlief was helemaal hyperdepiper happy :-)

Over mijn Agile/scrum/Kanban werking. Het is een systeem uitgewerkt door Toyota en dus inderdaad een eenvoudige manier om projecten voor te stellen, ondertussen wordt het al jaren ook gebruikt bij ontwikkelingsteams en andere IT gerelateerde diensten. Het systeem is ook aangenaam voor andere doeleinden. Ieder implmenteerd het een beetje zoals hij of zij wil. Ik gebruik het ondertussen al dik 3 jaar voor zowel mijn verbouwing, huishouden en alle andere tijdsrovende activiteiten.

Hoe werkt het bij mij?

Benodigdheden
- Fysieke post it's ... je kan het ook digitaal doen met een programma, het meest bekende is JIRA doch ik verkies fysieke post it's.
- Gekleurde magneten.
---> 12 blauwe voor Linus
---> 12 rode voor mij
---> 12 groene voor eenderwie
- op ons bord hebben we 5 voorziene plaatsen
---> TODO
---> ONGOING
---> DONE
---> WAIT
---> BACKLOG

Onze sprints
- onze sprints duren 14 dagen en lopen van vrijdag tot vrijdag
- we doen als linus er is 3 stand-ups ... lager lees je meer hierover
- einde van de sprint doen we een aftercare net voor de nieuwe planning
- we hebben ook een zogenaamde "fastlane" voor ongeplande dringendheden

op de vrijdag dat Linus naar bij mij komt eten we altijd een vettige hap, je weet wel ... frietjes, pizza, kebap, ... dat soort stuff. Tijdens het eten denken we al eens na wat we allemaal te doen hebben of wat we in de komende 14 dagen willen doen.

Na het eten maken we daar post-its van en hangen die op het bord bij TODO en kijken we of we te veel hebben, of het haalbaar is, of er nog taken van de week er voor zijn die aandacht nodig hebben. We hangen bij de post-it's de kleur magneet van degene die normaal de taak gaat doen. Sommige taken krijgen een groene bol, omdat iedereen die kan oppakken, ik, linus, ... toevallige bezoekers als ze echt willen ... Dus niet iets waar de specifieke kennis van 1 persoon vereist is. Dat klinkt nu mss vaag maar een mooi voorbeeld -> vuilzak buiten zetten, afwasmachine uitruimen, gras maaien ... dat soort stuff

Vervolgens als het bord klaar is is het de bedoeling dat in de komende week de post-it's moven van TODO naar done, als je ergens aan begint verplaats je ze best naar ongoing. Waarom dan de wait? Wel stel je begint ergens aan en bedenkt dan dat iets je tegen houdt om die taak af te werken dan zet je deze in wait. BV ik wil een schilderij ophangen maar mijn haken zijn op ... Dan gaat die in wait en maak ik een nieuwe taak -> Doe-Het-Zelf zaak haken kopen.

Taken moeten klein genoeg zijn om iedere dag minstens 1 post-it te kunnen verplaatsen. Je maakt dus geen post-it "living renoveren" maar splitst op in taken zodat je constant dingen ziet verplaatsen.

Backlog hang je taken die je in de komende 3 maanden graag eens zou willen doen maar dus niet heel dringend zijn. Die kan je dan opnemen als je sprint relatief leeg is. Wat is dat bij mij?
- op zolder opruiming houdne in de dozen die ik bij heb gehouden voor garantie. Als die er al langer dan 2 jaar liggen is dat nutteloze rommel
- er komen wegenwerken aan waarvoor ook bij mij voorbereidingen nodig zijn dat weet ik al maar is niet dringend dringend

Stand up
Eigenlijk om echt agile te zijn zou je iedere dag een stand-up moeten doen om te kijken wat je gedaan hebt dag er voor, wat je gaat doen vandaag en wat je blokkeert om te kijken of andere mensen in de groep je mss kunnen helpen. Dat is thuis minder belangrijk, wij kijken wel 2 keer soms 3 keer even samen of het allemaal wat lukt maar niet echt een stand-up, als je nu met bv 4 man aan het verbouwen bent kan dat wel handig zijn

Tiener motiveren

Mijn zoontje doet ook al van den beginne mee en maakt bv post-its voor:
- opruimen slaapkamer
- schooltaken
- proefwerken
- als hij bv feestje of zo wil regelen
- extra taken rond het huis

Als hij ziet dat ik het vrij druk heb kijkt hij ook wel eens naar mijn taken of de groene die iedereen kan, spontaan eens stofzuigen, afwasmachine uitruimen of het vuilbakje naar de composteerbak brengen doet hij dan wel eens.

Voordelen en evaluatie

- je houdt goed overzicht van wat te doen is en wat gedaan is
- je loopt soms langs het bord en denkt dan "oh dat ga ik snel doen dan is het achter de rug"
- het werkt motiverend om dingen af te vinken
- je werkt dingen ook echt af om je post it te kunnen verplaatsen.
- Het is best leuk om te doen
- Het is een goede voorbereiding voor je tieners om later op het werk ook toe te passen, veel bedrijven werken agile
- het maakt dat mijn werken opschieten
- je kan beter inschatten of je niet te veel hooi op je vork neemt. Ik heb 12 blauwe magneten ... is er meer werk dan weet ik dat ik dat best op de backlog zet en geen beloftes maak om die te doen
- je kan beter plannen. Ik zeg regelmatig aan de hand van mijn bord tegen mensen dat ik nog iets extra kan doen of niet
- je vergeet minder dingen

fastlane
Fastlane is er voor onvoorziene dingen. Je ouders breken een been en je moet hen ergens naartoe brengen, het is ineens goed weer en je nodigd onverwacht wat vrienden uit voor een bbq ... dan moet je wel vlees, groenten en bier gaan halen, ... met de fastlane moet je wel voorzichtig zijn :-) :-) :-) want die verstoort je planning snel

Taken
bij mij gaan de taken van wassen, strijken, naar de glasbak gaan, winkelen, hout verven, vloer leggen tot city trips plannen. Alles wat buiten mijn werk meer dan een uur tijd in beslag neemt of wat ik niet mag vergeten gaat op het bord.

In deze sprint
- rolgordijnen bestellen
- rolgordijnen ophalen
- hout bestellen tv wand
- citytrip hotels boeken
- citytrip eurotunnel boeken
- citytrip (ah ja he :-) neemt 4 dagen van je planning)
- kast verhuizen van zolder naar kamer linus
- kamer opruimten (linus)
- boek lezen voor boekbespreking
- was hymalaya strijken
- voortuin aanplanten
- tuincentrum
- ikea -> muur rekken etc
- bekabeling camera 4

enfin hopelijk is het zo een beetje duidelijk :-)

de backlog kan je bij een verbouwing ook zeker gebruiken om een groter totaalbeeld te krijgen bv over 3 of 6 maanden en zo bij te houden of je voldoende vordering maakt.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 13 mei 2019 @ 11:36:13 #136
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_186804172
Tijd om nog eens te komen met een update. Ja ik weet het ... het gaat soms een beetje traag maar hey ik doe alles voor en na mijn uren, tijdens weekends. Het is redelijk druk op mijn dagjob en mijn puber zoon die nu in de middelbare school zit heeft ook iets meer aandacht nodig. Dat geheel maakt dat de updates iets trager daan dan ik vaak zelf hoop.

Doch goed nieuws!
- mijn oude stoelen weggegeven aan een koppel dat het financieel moeijlijk had. Ik heb er na mijn scheiding heel veel aan gehad en maakten van mijn huis terug een beetje een thuis. De tafel waar je aan kan eten en fatsoenlijk zitten is en blijft voor mij het centrum van het huis. Het deed me echt goed te zien dat de mensen er oprecht blij mee waren. De witte kasten zijn een beetje een zelfde verhaal. Eigenlijk waren dat tijdelijke scheidingsmeubeltjes maar het resultaat was zo goed meegevallen dat ik ze nog altijd perfect mooi vind. Mocht ik geen Teak kast krijgen van mijn ouders omdat zij er geen plaats meer voor hebben in hun nieuwe woonst zouden mijn kansten ook zeker blijven. Maar ... ik moet ze niet helemaal missen. Vrienden wilden ze hebben omdat ze de kasten echt mooi vinden en bij hun passen ze ook perfect, ik zal ze dus nog regelmatig kunnen bewonderen als ik daar kom. Ook hier heb ik niks voor gevraagd. Mijn nieuwe kast komt ergens begin / half juni! Foto's volgen.

Goed wat is er gebeurd ... de rolgordijnen hangen op en eerlijk ... damn ik vind het mooi uit zien :) PAKKEN beter dan de ijzeren rolgordijntjes die ik er voor had. Verdonkeren gaat ook heel goed waardoor we de projector ook door de dag kunnen gebruiken als klanten komen of als we een presentatie willen geven / les willen geven. Verder is de voortuin aangeplant en heb ik 2 ton pellets de kelder in gedragen. Tja ook dat moet gebeuren.

Volgende week komen ze rondom de woning mijn hagen snoeien, een werkje dat ik uitbesteed omdat ik er 2 weekends over doe en de tuinaannemer 4 uur ... sommige dingen lonen niet. Dan ga ik liever paar overuurtjes werken.

Dit weekend heb ik het hout gehaald om de mediawand te maken. Ik heb kopbalken gehaald van 75x50 +- en balkjes van 42x42. Tevens pluggen gekocht van Fisher ... voor de wand ga ik niet besparen op pluggen. Fisher is gekend, betrouwbaar en ik zou niet graag mijn tv naar beneden zien komen met de wand.

Ik had dus een schouw in mijn woning deze wordt gebruikt door de CV ketel die er onder in de kelder staat.


Dit is waar we over spreken. Net als alles in mijn woning is ook deze schouw scheef :-) zo scheef zelfs dat het met het blote oog zichtbaar is. Ook was het zo dat het stukje naast de schouw eigenlijk net te klein is om de tv goed te kunnen zetten waardoor de kijkhoek beperk was. Dan het andere verhaal dat de meeste onder ons wel zullen kennen ... "kabels" ... of zal ik zeggen "Veel kabels". Iets waar ik zenuachtig van wordt. In het verleden had ik alles netjes samen gedaan maar na verloop van tijd komt er al eens iets bij of vertrekt er iets ... je kent het wel.

het besluit stond vast ... ik maak er 1 wand van. 2m65 hoog en 2m40 breed.

In mijn hoofd kreeg het langzaam vorm. Dingen die ik wilde:
- zelfde hout als plafond in het andere deel van de living
- geen zichtbare kabels
- niets meer dat op de grond staat zodat "sniffy" onze stofzuigrobot overal onder door kan en niet meer in de kabels blijft nestjes maken
- 2 vintage luidsprekers
- mijn vintage Marantz versterker krijg er een plaatsje
- mijn vintage Marantz platenspeler krijgt ook een plaatsje
- De wii komt terug (de enige console die ik wel eens leuk vind ook al vind de rest van de wereld dat niet)
- digicorder
- draadloze telefoon
- switch komt achter of mss in de wand
- camerabewaking loopt ook achter de wand
- de luidsprekers worden opgehangen met een kastophang systeem daardoor kan ik de rechter luidspreker af nemen om aan de aanslutingen te kunnen, alle toestellen worden rechts van de tv geplaatst. De tv komt in het midden.

Tevens had ik nog een paar leuke rekjes op de kop kunnen tikken die bij de huisstijl passen. Op ali express van die kabel doorlaat dingen gekocht zoals je in bureau's hebt, paar usb pluggen voorzien zodat we de tablet / gsm makkelijk kunnen opladen ... je leest het al een universele wand dus.

Van hoofd naar praktijk. Schetje op papier gemaakt, naar de winkel gegaan en toch een succes momentje. Ik ben niet echt bijgelovig maar de houten balken die ik nodig had stonden in promotie, de houten latten voor het beslag stonden in promotie, ik had een bon voor een extra pot bijts en de fisher pluggen lagen in de uitverkoop. Geloven of niet maar dat is toch een beetje een teken dat het een "must be" was. In totaal op 368 euro 73 euro korting kunnen scoren!

Tot zo ver de blabla ...


Ik rij al een tijdje met een Lexus GS ... een geweldige wagen maar een hel voor de kluskabouter in mij. Ik kan mijn achterbank niet plat leggen en het is een berline ... planken van 244 gaan er net in als ik de voorzetel volledig plat leg en alles vol dekens leg ... Maar goed het is dus gelukt, deze planken moeten nog gebeitst worden ik heb de verpakking open gesneden en ga ze een paar dagen laten aclimatiseren voor ik ze bijts en plaats.


De benodigde balken voor de wandstructuur. De balken zijn te dik ik weet het maar :-) jullie zien dadelijk waarom ...


Hierom dus. Door deze balkdikte kon ik direct in de schouw verankeren met pluggen. Dat spaart me een hoop opvulstukjes miserie :-) ja soms ben ik ook lui!


Hier kan je zien hoe scheef het geheel is. Op zich maakt het voor de balken structuur niet zo heel veel uit maar ik heb alles nu waterpas gemaakt omdat ik van het principe ben dat hoe meer je juist zet hoe beter het eindresultaat en omdat ik een autistisch kantje heb.


Dit is een beetje hoe ik het geheel ga overbruggen, er komt een gelijkaardige steun tegen het plafond en dan nog midden er tussen 1, onderaan op de vloer komt dan een steun die tussen de schouw en de muur rechts past. Alles wordt met 2 fischer pluggen in de zijn blokjes doorgeslagen in de muur en dan met 1 fisherplug in de schouw links. Tussen die horizontale balken ga ik dan 4x4 cm balkjes vertikaal zetten zodat ik op strategische punten zoals waar de tv bugel komt ik niet enkel in het beslag schroef maar ook in de balkjes er achter. Eigenlijk is dat niet echt nodig want hedendaagse tv's zijn zo zwaar niet meer maar ... het is niet meer werk of meer kostprijs dus dan doe ik het liever ineens sterk.


De vericale bruggen zijn al klaar enkel nog verder monteren.

Ik hoop deze week na mijn uren alvast het volledig raam af te werken zodat ik kan beginnen met het bijtsen van het beslag.

[ Bericht 0% gewijzigd door HaerdenC op 13-05-2019 11:44:11 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_186804667
Karma heet dat geloof ik, met al die korting op het juiste moment. :)

En groot gelijk met Fischer pluggen. Ik heb al te vaak goedkope rot pluggen gehad die niet goed aan de maat zijn en dan slobberen in het gat. Zelf in drijfsteen blijft een Fischer plug nog aardig zitten.
  maandag 13 mei 2019 @ 13:23:32 #138
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_186806044
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 11:54 schreef seekelot het volgende:
Karma heet dat geloof ik, met al die korting op het juiste moment. :)

En groot gelijk met Fischer pluggen. Ik heb al te vaak goedkope rot pluggen gehad die niet goed aan de maat zijn en dan slobberen in het gat. Zelf in drijfsteen blijft een Fischer plug nog aardig zitten.
Cho ik moet zeggen ik heb er ook al onbekende gehad die wel goed waren maar als je Fisher koopt weet je gewoon dat ze eigenlijk altijd goed zijn. Ik merk bv op dat ze iets dikker van plastic zijn waardoor je ze iets makkelijker kan inhameren zonder beschadigen. Het ligt ook allemaal er aan waarvoor het moet dienen. In ieder geval voor een tvwandje op te hagen heb ik 20 pluggen voorzien van 15 cm lang :) ik ben er vrij gerust in dat alles blijft hangen.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  dinsdag 14 mei 2019 @ 09:48:32 #139
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_186825474
Ondertussen een beetje verder geknutseld aan de wand. Het gaat wel een stevig wandje zijn.





Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 16 mei 2019 @ 13:25:58 #140
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_186879928
Geen pen en gat verbindingen? >:)

(Ik zit maar te jennen, voor zo'n constructie zou ik dezelfde methode gebruiken).
  donderdag 16 mei 2019 @ 15:07:14 #142
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_186881299
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 13:50 schreef seekelot het volgende:
Geen pen en gat verbindingen? >:)

(Ik zit maar te jennen, voor zo'n constructie zou ik dezelfde methode gebruiken).
daar heb ik niet de tools voor in huis ik ben dus gegaan voor door en door schroeven en dan 300 schroeven en metalen hoeken :-) de metalen hoeken waren oit in de aldi in de reclame 2 euro voor 24 stuks :p en had daar ooit een voorraad van gekocht zonder al te goede reden, zo heb ik wel meer liggen. Nu kwamen ze perfect van pas ...

ondertussen ziet het er zo uit:



Op zich ruim sterk genoeg doch ik ga nog balken extra er tussen zetten ... ik wil twee luidsprekers er tegen hangen en er komt een rek met een platenspeler, het zou dus ondanks de 2 luidsprekers trillingsvrij moeten zijn :-) plus ik heb nog hout liggen want had een pakket balkjes gekocht.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 23 mei 2019 @ 12:40:50 #143
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_187045302
Allright tijd voor een dikke vette update.

Ondertussen ben ik flink opgeschoten. Omdat jullie graag foto's zien ... deze keer de uitleg bij de foto's.


Dit leuk bankje stond bij de Aldi in de uitverkoop hoek. Originele prijs was 49,99, ik had ze vervolgens al eens zien staan aan 29,99. Mijn oog was er toen op gevallen maar niet om te zeggen ... "ja die neem ik mee", nu kwam ik terug voorbij de koopjeshoek stond de bank er nog steeds maar nu voor 10 euro!!! Geen moment getwijfeld :-) eens thuisgekomen blijkt dat de stof nagenoeg perfect de kleur van mijn muur heeft. Ik heb een stapel dekentjes die normaal altijd 1 zitplaats innemen op 1 van de zetels. Nu liggen ze netjes op de zitbank. Het design past perfect bij de rest van het interieur. Best blij mee eigenlijk!


Zoonlief zag dat het goed was. Ideaal gitaarbankje. Hopelijk heb ik ooit eens terug meer tijd om terug wat te oefenen.


Ik moest nog een plankje maken voor het kader onderaan. De maat had ik niet voorradig maar ik had wel een combinatie optie van 2 latten in mijn voorraad kelder. Het geheel dus ingesmeerd met houtlijm en opgespannen voor 24 uur.


Een beetje een schets gemaakt om ONGEVEER een idee te hebben ... ja nog steeds op papier. Ik ben op dat vlak erg klassiek.


Planken beginnen zetten. Deze keer op aanraden van de doe het zelfzaak anders te werk gegaan. Ik heb de pakken aan de zijkanten ingesneden zodat de planken konden aclimatiseren maar de verpakking ze toch bij elkaar hield tegen het krom trekken. Verder ook eerst de wand zetten en dan pas verven, dus niet plank per plank verven en dan monteren. Dit ook om het krom trekken tegen te gaan maar ook het zwellen van tand en groef door de verf. Ik geloofde vooral van het tweede stuk niet zo veel maar ... ik moet toegeven dat het nu veel makkelijker gaat om de planken in elkaar te schuiven. Er moet dus toch wel iets van zijn


Ondertussen was Linus ook aan het knutselen voor school. Hij moest een spreekbeurt doen over het potentieel van ruimtereizen. Daarvoor heeft hij het SpaceX programma als informatiebron gekozen en zelf een rakket gemaakt van overschotjes uit papa's kelder. Best fier op zijn skills, ik heb een klein beetje geholpen met de spotjes als idee.


Goed terug naar de wand. Ik heb een 16 poort netwerk switch gekocht deze is in de wand ingebouwd. De reden dat ik dat gedaan heb is omdat er een pak toestellen aan de wand komen te staan maar ook omdat het mijn zakelijke ruimte is dus als ik klanten hun pc moet herstellen of bv code/data/etc moet kopieren kan ik gewoon een kabel inpluggen in de muur. Of ik het nog zo ga laten weet ik nog niet goed het kan ook zijn dat ik een soort rek maak die over de switch schuift waar ik dan bv de afstandsbedieningen op kan leggen of zo ... afwachten eens het klaar is. Afgewerkt zodat het ook niet stoort als het zichtbaar is :) Ik blijf beetje geek dus op zich past het wel bij me. Om de opening van de switch te maken een geleiderplank gemonteerd en dan voorzichtig met de wipzaag uitgewipt. Resultaat was niet naar mijn zin dus opnieuw gedaan met de handzaag :-) :-) :-) Overigens alles aan de wand is met de Braco handzaag gezaagd.


Kabels ... kabels ... kabels en nog eens kabels. Onderaan heb ik een service luik voorzien waar ik een luidspreker over kan hangen. Overal met de potboor gaatjes gemaakt waar de kabels door kunnen en op aliexpress van die zwarte bureau kabel doorlaat dingen besteld (geen idee hoe dat officieel heet). Bovenaan komen drie rekken waarvan ik er 2 makkelijk kan uitnemen zodat ik langs daar ook goede toegang heb achter de wand. Moest ik ooit kabels willen bijtrekken of vervangen etc.


Dit is een voorbeeld van mijn autistisch kantje :) de speaker kabel komt achter de luidspreker te zitten, niemand zal dat ooit zien tenzij je de luidspreker af neemt. Toch netjes ring geplaatst en een stukje dempisolatie om het gaatje donker te maken en net voldoende weerstand te geven dat de kabel niet achter de muur zou vallen. Dit stukje is niet meer toegankelijk vandaar.


In detail


Zicht op de switch. De schroeven worden vervangen door iets grotere zwarte na het schilderen van de muur. Ik heb nu alles vast gezet met 1 maat kleiner om alles te testen nu ik nog overal makkelijk aan kan.


Voor de liefhebbers die dit topic al volgen van den beginne ... 1 van de eerste foto's uit mijn topic ...

Iedereen die twijfels heeft over kinderen ... Gewoon doen, mijn God wat een heerlijke kerel is het geworden!


Hier begin je al een beetje te zien welke richting het uit gaat. TV komt te hangen op een hoogte van 96 cm, dat zou volgens google de ideale hoogte zijn :-) TV wandbeugel kan kantelen en ik kan 10 cm omhoog of omlaag afstellen om te kijken wat het beste bevalt. De tv zal hoofdzakelijk gebruikt worden als scherm om klanten die wachten te informeren maar ook om eventueel de bewakingsbeelden op te bekijken. Nu ik heb ook digitale TV en blueray samen met de wii voorzien.


Audio rek opgehangen om te kijken of alles wat past. Tevens alles al eens aangesloten om zeker te zijn dat alle kabels in orde zijn. Er zal dus ook een klassieke Marantz versterker op staan en bovenaan een platen speler :-) #BecausHipster, ook de draadloze telefoon, een batterijlader voor AA/AAA/9V cellen is voorzien. In de wand ook 3 usb laadpoorten van 2 ampere voorzien voor het laden van tablet/telefoon/etc. De luidsprekers worden ook nog opgehangen.


Hier zie je dat de luidspreker net groter is dan het serviceluik, deze zal er voor komen op metalen voetjes die in de wand geschroefd worden. Op die manier kan ook de stofzuigrobot er netjes onder door. Ook kan de stofzuigrobot dan geen nestjes meer maken in de kabels. Onderaan komt een plint van dezelfde tegels als de vloer ter afwerking.


De luidsprekers dacht ik eerst op te hangen met dit ophangsysteem van Ikea, het is normaal om kastjes mee aan de muur te hangen. Maten zijn echt perfect voor deze luidsprekers maar er is een maar ... dan hangen ze ongeveer een cm van de muur af, ikea kastjes hebben een invallende achterwand en dat hebben deze speakers niet. Ik had dan een paar ideetjes om dat op te lossen, dempingsmatteriaal plakken op de achterkant van de luidsprekers om de ruimte op te vullen, kader van zwart gelakte latjes maken, een kader lassen dat ik er achter kan schroeven en dat ik dan tegen de wand kan monteren ... enfin moeilijk moeilijk ... aangezien ik gisteren de kasten ben gaan halen die bovenaan in de wand ingewerkt worden eens gaan kijken wat ikea nog in het aanbod had en ... een leuke oplossing gevonden! Het zijn boekenplank dragers uit aluminium die niet dienen voor luidsprekers maar wel om te misbruiken zijn hiervoor. Ik ga ze wss wel nog zwart moeten spuiten om bij de rest te passen.


Ik heb voor deze luidsprekers gekozen omdat ze behoorlijk goed klinken op de Marantz, niet te groot zijn, de juiste kleur hebben en richtbare mid/tweeters hebben. ik luister er af en toe muziek op (de Logitech 5.1, die aan de projector hangt is niet geweldig voor muziek) verder zal ook het geluid van de andere toestellen daar over afgespeeld kunnen worden. Radio komt digitaal binnen via mijn telecom partner telenet. De digibox stuurt zijn audio door naar de versterker zodat ik dus ook digitaal radio kan luisteren zonder dat de TV aan staat.

De kasten die bovenaan komen zullen een stuk uitsteken en plaats bieden aan cd's dvd's en lp's.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator donderdag 23 mei 2019 @ 19:38:56 #144
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_187051718
Wauw !, je maakt er wel serieus werk van zo'n wand. Tot in de kleinste details heb je alles volgems mij uitgedacht. Ik mag altijd graag even in dit topic spieken ^O^

Keep up the good work ! *O*
pi_187052765
Goed bezig! En mijn hemel, een Kanbanbord voor je privéprojecten. :o :D ^O^
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  vrijdag 24 mei 2019 @ 09:35:17 #146
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_187059795
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2019 19:38 schreef Vonkenboer het volgende:
Wauw !, je maakt er wel serieus werk van zo'n wand. Tot in de kleinste details heb je alles volgems mij uitgedacht. Ik mag altijd graag even in dit topic spieken ^O^

Keep up the good work ! *O*
Wel ... voor ik ergens aan begin ben ik een enorme twijfelaar. Soms tot jaren toe :( :( :( verder ben ik dan ook nog eens redelijk gierig, niet extreem maar toch heb ik de natuurlijke reflex om erg op mijn centjes te letten, dat komt mede door het verleden waar ik wel eens geld heb verloren. Voor deze wand is het niet anders. 10 keer meten, op internet kijken hoe anderen het gedaan hebben, bedenken wat ik nu echt wil maar ook is het bij mij meestal zo dat terwijl ik aan iets bezig ben alles wel in zijn plooi valt. Bij deze wand bijvoorbeeld de kasten die ik bovenaan ga maken waren niet voorzien maar eens de houtstructuur stond bedacht ik me dat er best veel plaats is. van muur tot voorkant wand spreken we over 27 cm, ik heb nu dus 2 kasten gehaald van 60x20x64 voor de zijvakken (die gaan dan een 8 a 10 cm uitsteken) en een middenvak van 60x40x64, dit vak zal iets meer uitsteken, in dit vak kan ik dan mijn LP's kwijt in de andere 2 vakken, cd's, dvd's of wat decoratieve elementen. De kasten gaan zo gemaakt zijn dat ik deze relatief makkelijk uit de wand kan halen zodat ik een makkelijke toegang heb tot de ruimte achter de wand. Dus 2 vliegen in 1 klap.

Dan over de details ... daar heb je wel een punt, ik heb alles verzameld op voorhand. doordat ik vaak en lang twijfel heb ik meestal ook redelijk veel tijd voor mijn projecten. De kabel rondjes bijvoorbeeld komen van op Aliexpress, hier heb ik dus wel maand of zo moeten wachten ;) andere dingen is ogen open houden en rond kijken wat je tegen komt. Dit vooral om het budget onder controle te houden.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 3 juni 2019 @ 11:27:27 #147
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_187234958
Wat een weekend alweer! Lekker warm en er stevig in gevlogen.

Bovenaan de media wand heb ik 3 besta kasten van de ikea ingewerkt. Laten we eerlijk zijn ... sommige dingen zijn gewoon makkelijker om te kopen dan om zelf te maken. Stiekem had ik alles al voorzien om deze besta kasten in te kunnen werken. Ik heb er 2 gekocht van 60x20x64 (b,d,h) en 1 van 60x40x64, de twee minder diepe aan de buitenkanten de diepste in het midden. Ik had ook 2 diepe kunnen zetten maar voor toekomstige bekabeling en estetisch leek me dit mooier, de diepe steekt 15 cm uit de andere 8 cm, voldoende dus om een verschil te hebben dat er niet uit ziet als fout gemeten :-) De kasten kunnen door 2 schroeven in de muur los te draaien terug uitgenomen worden zodat ik eventueel aan mijn bekabeling kan als dat nodig moest zijn in de toekomst. Heel praktisch is het niet maar laten we eerlijk zijn, hoe dikwijls trek je kabels bij? Ik heb 4 extra netwerkkabels getrokken, 3 extra hdmi kabels getrokken dus voor de toekoms zit ik al niet slecht.

Ondetussen ook beugels gevonden voor mijn luidsprekers :-) meer volgt later!

De besta kasten: https://www.ikea.com/be/n(...)zwartbruin-20245964/ dit is de diepe zijn in een soort donkerbruin. Het hout van de wand laten doorlopen was geen succes. De planken zijn lichtjes bol en op korte stukken breken die in het midden door bij het monteren. Een andere oplossing was dus aangewezen. Uiteindelijk ging er een lampje flikkeren boven mijn hoofd toen ik de reclamefolders was aan het doornemen. Een leggertje meegenomen naar de doe het zelf zaak, betonplex platen van 12mm stonden in de reclame en dat is dus exact de dikte van de houten planken ... daar heb je dat toevallig valt alles samen moment weer :-), betonplex op maat laten zagen.

Eens thuisgekomen met een dikke alcoholstigt de kanten zwart gemaakt zodat je zeker niks kan zien van het lichte hout onder de toplaag. Kleur is nagenoeg identiek aan de Besta, kasten, monteren ging super makkelijk en vlot, alles netjes opgemeten dus paste perfect. Ik ben heel heel heel erg tevreden over het resultaat. Was het allemaal soepel en makkelijk zeker niet, zie hieronder de foto's van mijn issues en oplossingen on the go ...


Dit zijn de betonplex tussen stukjes 64 cm hoog net als de besta kasten, ik heb ook Van die zilveren latjes gehaald om de twee vloeren netjes te laten overlopen ... die postit hangt op mijn kanbanbord. Die zien jullie dus in een volgende post.


Patex One for All was in de reclame, 1 bus kopen 2de gratis, transparant. Eerlijk -> Echt goed spul! 10 jaar garantie mits correct aangebracht. Microvezeldoek bij de hand want betonplex is behoorlijk vingergevoelig, met het weer de afgelopen dagen waren zweetvingertjes natuurlijk aan de orde.


Hier een voobeeld van een tussenstukje. De autist in mij geniet er van als alles netjes past. Deze zijn gewoon gelijmd met de Patex lijm


Hier zie je het resultaat van de Besta kasten met tussenstukken in betonplex


Hier de hel der korte stukjes. Voor de zijkant heb ik de betonplex laten overlopen de rand om maar de korte stukjes dus die staan redelijk bol, het werd al snel duidelijk dat de rand in verstek zagen geen optie was dat had ik eerder al eens geprobeerd en dat blijft niet netjes laten overlopen is ook lelijk dus alles goed opgespannen met een balk en vulstukjes.


Voor je het weet ben je dan boven, het bovenste latje moet ik nog maken dat wordt terug in het zelfde hout als de wand maar ik ga dat eerst al in de juiste kleur beitsen anders is dat te lastig. De zijstukjes zijn ook al in de juiste kleur. Je ziet hier ook al hoe veel plaats de kasten extra geven eigenlijk. Love it.


Plastic hoekprofiel gehaald en gelijmd met dezelfde patex, die blijft wat flexibel dus dit zou perfect moeten blijven ook als het hout een beetje werkt. Hier nog even op zijn plaats gehouden met plakband tot het gedroogd was.


Hier begin je te zien hoe het wordt. Ik plan deze week alles af te nemen zodat ik de wand kan beitsen :-) reden dat nu al hoop er tegen hangt is omdat ik alles heel zeker op de juiste plaats wilde hebben voor ik de want definitief vast zette en kasten er boven monteerde. Op zich is alles op een half uurtje terug afgenomen. Ik heb ook ondertussen zwarte schroeven binnen, het zit hem in de details.


Boem, deze jongen opgehaald in de oude woonst van mijn ouders. In de nieuwe hebben ze geen plaats er voor en bij mij ... past hij wel ... viel wel redelijk tegen om te verhuizen maar ik ben er echt super super super blij mee! De mensen die dit topic volgen en mijn witte kasten nog kennen (die bv hier rechts op de foto staat) deze gaan naar vrienden en krijgen dus zeker daar een tweede leven, waar ik ze ook nog regelmatig eens kan zien :-)


Doordat ik alle kasten leeg had moeten maken was mijn living wel een zooitje ongeregeld, gisteren nog goed doorgedaan en het meeste is opgeruimd. Een hoop van plaats veranderd dus het gaat weer even zoeken zijn.


Gezellig is het alleszins wel nu, een hele verbetering tegen er voor. Mijn living zit nog altijd vaak vol met familie en vrienden.

Ik ga nog net onder de kasten een lat maken in donker omdat het niet perfect perfect aansluit, onderaan komen nog plinten die ik al op maat geslepen heb en dus hetzelfde zijn als de tegels die er liggen om het af te werken. De speakers worden opgehangen op zwarte haken die perfect aansluiten en de juiste maat hebben :) :) :)

[ Bericht 3% gewijzigd door HaerdenC op 03-06-2019 11:33:03 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 6 juni 2019 @ 10:46:34 #148
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_187286322
Allright deze week vooral opgeruimd en gepoetst. Kabeltjes bijgetrokken die ik toch nog vergeten was. Ik kom nog even met een overzicht van wat de mediawand allemaal herbergt:
- TV
- Wii
- Mini PC met Linux
- 16 poorten gigabit Switch
- Blueray speler
- chromecast
- Marantz versterker
- Marantz platenspeler
- oplaadstation voor 16 aa(a) en 2 x 9 volt cellen
- 3 usb poorten voor het snelladen van gsm, tablet etc
- bakje voor alle afstandsbedieningen
- bakje voor de 4 WII controllers
- plaats voor 2 tablets
- analoge draagbare telefoon
- 2 TEQ luidsprekers met richtbare mid en tweeter
- Camera bewakingsstuff loopt er achter
- TP Link Access point voor 5Ghz en 2.4 Ghz wifi
- 3 rekken voor dvd, cd, lp en decoratie.

Er zijn extra hdmi kabels en netwerkkabels reeds getrokken moesten we bv op termijn een spelconsole of zo bij kopen.

ik heb nog 3 smalle rekjes liggen ook maar ik weet nog niet of die er gaan tegen komen of niet, beetje kijken on the go.

Ik heb tevens deze week zoonlief geholpen met het bij zetten van een kast in zijn slaapkamer en de grote opruim. Je kent het mss ... kindjes worden tieners dus hoop echt kindjes spul er uit en de rest eens fatsoenlijk opgeruimd. Als jullie willen maak ik wel eens een foto van zijn game / tiener kamer. Ik heb er nog plannen mee om fully loco crazy te gaan ... meer daarover volgt later :p :p I promise you guys will like it :-)

Ook in mijn badkamer 2 kasten in elkaar gezet omdat ik een oude kast had die vochtschade had. Tevens karton en plastic naar het recyclage park gebracht. Dit weekend zal er niks gebeuren want ik zit voor het werk in het buitenland. Dus geen foto update :p

[ Bericht 1% gewijzigd door HaerdenC op 06-06-2019 10:55:05 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 17 juni 2019 @ 10:07:48 #149
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_187465899
Wat een druk weekend alweer .. grasmaaien, was plooien, onkruid plukken, containerpark ... een mens blijft bezig :-) desondanks ook aan de wand gewerkt:


Alles netjes terug los gedaan en klaar gemaakt om te beitsen zodat het dezelfde kleur heeft als mijn plafond in het andere living deel


Laag 1 op zaterdag, laag 2 op zondag.


best wel wat werk om alles netjes te krijgen maar het is weer gelukt


Op foto is het niet zo goed te zien maar het is een redelijk verschil met onbehandeld, er zitten grijze en witte tinten in.


Vervolgens gisteren avond alles netjes terug gemonteerd. Best tevreden met het resultaat! Nergens meer kabels.


De camera's werken nu ook op de TV :-) :-) :-)

Volgende stappen:
- latje boven de kasten op maat maken verven en plaatsen
- plinten zetten onderaan (zelfde als de tegels al geslepen dus enkel plakken en opvoegen.

Blij dat het alweer een bijna geklaarde klus is :-) je kijkt er dagelijk op dus dat geeft extra voldoening.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator maandag 17 juni 2019 @ 22:28:08 #150
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_187476775
Ik vind het gaaf geworden ! Zo dat contrast ook tussen de achterwand en de zwarte kasten ervoor :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')